وَ عَن أبِى الحَسَن الرِّضا عليه السلام: مَنْ لَمْ يَقْدِرْ عَلى زِيارَتِنا فَلْيَزُرْ صالِحى مَوالينا يُكْتَبْ لَهُ ثَوابُ زِيارَتِنا. [مسند الامام الرضا عليه السلام، ج 2، ص 254.]
از امام رضا عليه السلام روايت است: هركس نتـواند ما را زيـارت كنـد، دوستان و پيروان شايسته ما را زيارت كند، تـا پاداش زيـارت مـا برايش نوشـته شـود.
به مناسبت شهادت امام الرئوف حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام
@dua_sadeqin
غیبت کردن ، یعنی اوج حماقت
روز قیـامت نیکی هایمان را به محبـوب
ترین فـرد زندگـی مان نخواهیم داد امـا
مجـبــور می شـویـم نیـکی هایمـان را بـه
کـسـی بدهیـم کـه از او متنـفـر بودیـم و
غیبتش را کردیم
گناه مخصوص حـق الـنــاس ، اوج حمــاقـت اسـت نـه زرنـگـی
زرنـگـی بنــدگـی خـداست
| مرحوم آیت الله بهاءالدینی |
پ ن:
معاشرت و گفت و شنود غیر ضروری با هر نامحرمی دل را میمیراند چه نامحرم ظاهری ( جنس مخالف) و چه باطنی( کسی که اهل خدا و دین خدا نباشد)
@dua_sadeqin
شب اول ربیع الاول سالروز لیله المبیت است، شبی که امیرالمومنین ع در بستر پیامبر خوابید تا ایشان بتواند از مکه هجرت کند. دستگاه اموی تلاش بسیاری کرد که آن را محو کند.
نقل شده معاویه به سمره بن جندب صد هزار درهم بذل و بخشش کرد تا اینکه روایت کند این آیه در مورد امیرالمؤمنین امام علی صلوات الله علیه نازل شده
«و از ميان مردم كسى است كه در زندگى اين دنيا سخنش تو را به تعجّب وامىدارد، و خدا را بر آنچه در دل دارد گواه مىگيرد، و حال آنكه او سختترين دشمنان است. (بقره/۲۰۴) و چون برگردد [يا رياستى يابد] كوشش مىكند كه در زمين فساد نمايد و كِشت و نسل را نابود سازد، و خداوند تباهكارى را دوست ندارد. (بقره/۲۰۵) »
و اینکه (جعل کند و به دروغ بگوید) آیه دوم در شان ابن ملجم نازل شده و آن همان کلام خداوند متعال است ؛ و از ميان مردم كسى است كه جان خود را براى طلب خشنودى خدا مىفروشد. (بقره/۲۰۷)
پس سمره نپذیرفت که این کار را بکند؛ معاویه هم به او پیشنهاد دویست هزار درهم داد تا این کار را بکند؛ باز هم سمره نپذیرفت؛ پس معاویه به او چهارصد هزار درهم بخشش نمود؛ این بار سمره پذیرفت و این مطلب را روایت کرد.
📜کتاب علی إمام البررة اثر سید ابوالقاسم موسوی خویی جلد 3 صفحه 299
@dua_sadeqin
☘ حضرت امام رضا علیه السلام فرمودند :
🖌 عقل شخص مسلمان کامل نيست ، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد :
1⃣ از او اميد خير باشد
2⃣ مردم از بدى او در امان باشند
3⃣ خير اندك ديگرى را بسيار شمارد
4⃣ خير بسيار خود را اندك شمارد
5⃣ هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود
6⃣ در عمر خود از دانش طلبى خسته نشود
7⃣ فقر در راه خدا از توانگرى برایش محبوبتر باشد
8⃣ خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد
9⃣ گمنامى را از شهرت بیشتر بخواهد
🌿 سپس فرمود : دهمین و چيست دهمین؟ به او گفته شد : چيست؟
🖌 فرمود : احدى را ننگرد جز اين كه بگويد او از من بهتر و پرهيزكارتر است.
📖 تحف العقول ، ص ۴۳۳
🌸🌿🌸🍃🌸🌿🌸
@dua_sadeqin
♦️کلید خواسته های انسان دست خود اوست♦️
الإمام عليٌّ عليه السلام- في وَصِيَّتِهِ لِابنِهِ الحَسَنِ عليه السلام:اعلَمْ أنَّ الَّذي بِيَدِهِ خَزائنُ مَلَكُوتِ الدُّنيا وَالآخِرَةِ قَد أذِنَ لِدُعائكَ، وتَكَفَّلَ لِإجابَتِكَ، وَأمَرَكَ أن تَسألَهُ لِيُعطِيَكَ، وَهُوَ رَحيمٌ كَريمٌ، لَم يَجعَلْ بَينَكَ وَبَينَهُ مَن يَحجُبُكَ عَنهُ، وَلَم يُلْجِئْكَ إلى مَن يَشفَعُ لَكَ إلَيهِ،ثُمَّ جَعَلَ في يَدِكَ مَفاتيحَ خَزائنِهِ بِما أذِنَ فيهِ مِن مَسألَتِهِ، فَمَتى شِئتَ استَفتَحتَ بِالدُّعاءِ أبوابَ خَزائنِهِ
بحارالانوار ج ۷۷ص۲۰۴
امیرالمومنین علی علیه السلام در وصيّت خود به امام مجتبی علیه السلام فرمودند:
بدان كه آن كسى كه ملكوت و خزاين دنيا و آخرت در دست اوست به تو اجازه داده است تا او را بخوانى و اجابت دعاى تو را ضمانت كرده و به تو فرمان داده است كه از او بخواهى تا به تو عطا كند و او مهربان و بخشنده است.ميان تو و خودش حجابى ننهاده و تو را به آوردن واسطه و ميانجى وادار نكرده است.سپس كليدهاى خزائن و گنجينههايش را كه همان دعا كردن و خواستن از اوست، در اختيار تو نهاده است؛ پس هر گاه تو بخواهى، با دعا كردن درهاى گنجينههاى او را مىگشايى.
@dua_sadeqin
💠 رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه واله:
أَنَّ اَلْخَلْقَ كُلَّهُمْ جَهَدُوا أَنْ يَنْفَعُوكَ بِشَيْءٍ لَمْ يُكْتَبْ لَكَ مَا قَدَرُوا عَلَيْهِ،
وَ لَوْ جَهَدُوا أَنْ يَضُرُّوكَ بِشَيْءٍ لَمْ يَكْتُبْهُ اَللَّهُ عَلَيْكَ مَا قَدَرُوا عَلَيْهِ،
فَإِنِ اِسْتَطَعْتَ أَنْ تَعْمَلَ لِلَّهِ (عَزَّ وَ جَلَّ) بِالرِّضَا فِي اَلْيَقِينِ فَافْعَلْ،
وَ إِنْ لَمْ تَسْتَطِعْ فَإِنَّ فِي اَلصَّبْرِ عَلَى مَا تَكْرَهُ خَيْراً كَثِيراً،
وَ إِنَّ اَلنَّصْرَ مَعَ اَلصَّبْرِ، وَ اَلْفَرَجَ مَعَ اَلْكَرْبِ، وَ إِنَّ مَعَ اَلْعُسْرِ يُسْراً.
⬅️ ای اباذر! اگر همهی خلق تلاش کنند که نفعی به تو برسانند در حالی که در تقدیر تو نیست، نمیتوانند؛
و اگر تلاش کنند که ضرری به تو برسانند که در تقدیر الهی نیست، نمیتوانند.
پس اگر توانستی به رضای الهی یقین پیدا کنی، چنین کن
و اگر نتوانستی، پس صبر کن بر آنچه آن را ناخوشایند میپنداری که در آن خیر بسیاری هست
و همانا [رسیدن] یاری [الهی] در پی صبر [پیشهکردن] است و در پی سختیها گشایش است و به راستی که با سختی آسانی است.
📚 مکارم الاخلاق (طبرسی): ص۴۵۸ به نقل از امالی (شیخ طوسی): ص۵۲۵
@dua_sadeqin
حضرت آیت الله یعقوبی قائنی ره در کتاب شریف سفینه الصادقین میفرمایند: قبل از ملاقات با آقاى قاضى قدس سره يكى از اساتيد كه نزد او درس مىخواندم همينكه متوجه شد مىخواهم خدمت ايشان مشرف شوم خيلى سعى كرد كه بنده را از ملاقات با آن مرحوم منصرف كند. و از مطالب باز دارندهاى كه مىگفت، يكى اين بود كه اينها سواد ندارند و مراجعه به اشخاص بىسواد صحيح نيست. اين كلام باعث عقدهاى شد كه اثرش اندكى در دلم باقى مانده بود.
آن مرد خدا - كه رحمت بىپايان حق بر روح پاكش باد - با اينكه در حال احتضار بود و نفس در گلو و سينهاش صدا مىكرد، كأنّ خواست اين عقده را از دل من برطرف سازد؛ لذا در حالى كه چشمهاى شريفش روى هم بود به جناب آقاى قوچانى امر فرمود تا كتاب علمى بسيار مشكلى را كه نام آن در خاطرم نيست و عبارات و لغات پيچيده و سختى داشت بخواند و با اينكه در آنوقت ادبيات حقير نسبتا خوب بود و اكثر عبارات عربى را مىفهميدم براى بنده اصلاً مفهوم نمىشد.
جناب قوچانى در حالى كه همهى حضار به استثناى حقير از فضلاى حوزه بودند با صداى بلند مشغول قرائت شدند و به محض اينكه عبارتى را غلط مىخواندند، جناب قاضى قدس سره در حالى كه گاهى صداى خُرخُر از ايشان شنيده مىشد كه علامت خواب يا نزع بود، فورا غلط ايشان را متذكر شده، مىفرمود: شيخ عباس! اين طور بخوان.
بنده متوجه شدم گويا ايشان به من مىفهمانند كه گرچه سواد بدون تقوا و معرفت ارزشى ندارد، امّا آن شخص كه به تو گفت: قاضى بىسواد است اشتباه كرده است.
💠 ششم ربیع الاول، سالروز رحلت استاد العرفا آیت الحق و العرفان علامه سید علی قاضی طباطبایی تسلیت باد.
@dua_sadeqin