#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
اِلهی
یا حَمیدُ بِحَقِّ مُحَمَد
یا عالی بِحَقِّ علی
یا فاطِرُ بِحَقِّ فاطمه
یا مُحْسِنُ بِحَقِّ الحسن
یا قدیمَ الاِ حسان بِحَقِّ الحُسَیْن
عَجِّلْ لِوَلیِّکَ الْفَرَجَ صاحبَ العصرِ والزَّمان
💞@dyosofezahra💞
#سلام_امام_زمانم 💔
گفتیم دل شکستهایم بیا زودتر بیا!
غافل کز این دروغ دلش را شکستهایم!
شرمنده ایم مولا😞
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
💞@dyosofezahra💞
🌿امام صادق علیهالسلام فرمودند:
هر كس بخواهد دعايش مستجاب شود، بايد كسب خود را حلال كند و حق مردم را بپردازد. دعاى هيچ بنده اى كه مال حرام در شكمش باشد يا حق كسى بر گردنش باشد، به درگاه خدا بالا نمى رود.
#حدیث_روز
💞@dyosofezahra💞
سلام همراهان گرامی 🌸🌸🌸
ان شالله از امروز هم زمان با چله ای که برای ترک گناه گذاشتیم هر روز نکاتی درباره ی گناهان کبیره در کانال بارگذاری خواهیم کرد . باشد که مورد استفاده شما عزیزان قرار بگیرد.
التماس دعا 🙏
#گناهان_کبیره
#چله
💞@dyosofezahra💞
📛آیا حق الناس را می توان با استغفار جبران کرد؟
- هر حق الناسی، حق الله هم محسوب می شود. علتش هم این است که وقتی انسان (مثلا) مال حرامی میخورد ، علاوه بر آن که حق دیگران را ضایع کرده ، از اطاعت دستور الهی هم سرپیچی کرده است؛ بنابراین کسی که حق الناس کرده، علاوه بر آن که باید رضایت صاحب حق را کسب کند، باید با دعا و استغفار، رضایت خدای متعال را هم جلب نماید.
_ راه ادای حق الناس، در اساسی ترین گام، طلب رضایت از خود شخصی است که حقش ضایع شده است؛ بنابراین اگر مال کسی را برده باشیم، معنایی ندارد که بخواهیم با پرداخت صدقه، رضایت صاحب مال را کسب کنیم! یا آنکه بخواهیم با صِرف استغفار، حق او را ادا کرده باشیم!
✅ گاهی اوقات، بنا به هر دلیلی امکان رضایت گرفتن از شخصی که حقش ضایع شده وجود ندارد:
✔ آن شخص برای ما مجهول است و وی را نمی شناسیم؛
✔ آن شخص را می شناسیم، اما نمی دانیم کجاست؛
✔به علت غفلت یا فراموشی، متوجه ضایع شدن حق دیگری نیستیم.
🍀در این صورت، خدای متعال راهی برای مؤمنین گشوده تا در بن بست گرفتار نباشند😊
🔺️اگر مال کسی را ضایع کرده ایم، می توانیم با اجازۀ حاکم شرع، این مال را به جای آن شخص صدقه بدهیم تا در قیامت با پرداخت ثواب صدقه به کسی که مالش ضایع شده، رضایت او را کسب کنند.
🔺️همچنین همۀ ما ممکن است حقوق افرادی را ضایع کرده باشیم و خبری از آن نداشته باشیم. راه جبران چنین ظلمی آن است که در امور مالی، به مقداری، رد مظالم بدهیم؛ و در دعا و مناجات خود از خدای متعال بخواهیم دستگیرمان باشد و با نرم کردن دل آن شخص نسبت به ما کاری کند تا ما را حلال کند.
و نیز میتوان به جای صاحب حق ، برایش طلب مغفرت و آمرزش از خدا داشته باشیم .
🔶️ امیرمؤمنان(علیه السلام) فرمودند:
اَلَتّوْبَهُ تَطْهُرُ الْقُلوبَ وَ تَغْسِلُ الذُّنُوبَ
توبه قلب ها را پاک می کند و گناهان را می شوید.
✳ مکتب جامع ما، حتّی برای بعد از مرگ فرصتی برای جبران نهاده است که با پرداخت ردّ مظالم می توان از مال شخص فوت شده اگر حقّ الناس مالی به گردن دارد را که حتّی صاحب آن مشخص نیست جبران نمود.
🔷️غالب بن محمد از امام صادق علیه السّلام روایت کرده است که در رابطه با مفهوم این کلام خداوند متعال پرسیدم :
«براستی که پروردگار تو در کمینگاه است»
امام فرمودند:
کمینگاه گذرگاهی است بر پل صراط که هیچ بنده ستمگری از آن نخواهد گذشت.
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فِی قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- إِنَّ رَبَّک لَبِالْمِرْصادِ قَالَ: قَنْطَرَةٌ عَلَی الصِّرَاطِ لَا یجُوزُهَا عَبْدٌ بِمَظْلِمَةٍ. (وسائل الشیعه جلد 16 صفحه47)
❌اگر مردم آنقدری که برای نجس و پاکی وسواس دارند کمی هم به حق الناس اهمیت می دادند، مشکلاتشان کم می شد. در حالی که اسلام، طهارت و نجاست را آسان گرفته و مردم بر خود سخت می گیرند؛ اما به حق الناس، بسیار اهمیت داده، ولی مردم آنها را ساده می گیرند.
#گناهان_کبیره
#چله
💞@dyosofezahra💞