راههای جلوگیری از خطا در ایات مشابه
راه دوم : رمز یابی از الفاظ
اگر نتوانستیم با توجه به معانی ، علامتی را برای جلوگیری از اشتباه مشخص کنیم ، می توانیم از هر فعل ، یک حرف را به عنوان علامت انتخاب کنیم و از کنار هم قرار دادن آنها ، کلمه ای را به عنوان رمز بسازیم و آن را در ذهن خودمان ثبت کنیم تا هر وقت به این مجموعه ایات رسیدیم ، این کلمه را در ذهن تداعی کنیم و از اشتباه مصون بمانیم ؛ مثلاً در همان سه ایه سوره انعام می توانیم از کلمه «تعقلون» حرف «ع» ، از کلمه «تذکرون» حرف «ذ» و از کلمه «تتقون» حرف «ت» کلمه «عُذتُُ» (یعنی به خدا پناه بردم ) را بسازیم . این کلمه می تواند رمزی میان این ایات باشد .
مثال دیگر: در سورة مبارک بقره، ایه 136 آمده است : «قُولُوا آمَنّا بِاللّهِ وَ ما أُنْزِلَ إِلَینا ... » . و در سورة مبارک آل عمران نیز ، ایه 84 مشابه ایه قبل است : «قل آمنا باللهِ و مَا اَنزَل عَلینا » . تفاوت این دو در کلمه های «الینا» و «علینا» است . برای انتخاب رمز ، می توانیم حرف «ع» را برای ایه سورة آل عمران برگزینیم ؛ چون حرف« ع» هم جزء حروف «علینا» است و هم یکی از حروف کلمه «آل عمران» است .
@hafezin_114
@dyosofezahra
راههای جلوگیری از خطا در ایات مشابه
راه سوم : توجه به کتابت و محل ایات در صفحة قرآن کریم
این شیوه را با مثالی توضیح می دهم . ما در ایات مختلف قرآن می بینیم که گاه خداوند می فرماید:« مَنْ فِی السَّماواتِ وَ مَنْ فِی اْلأَرْضِ ... » و گاهی در ایات دیگر این جمله با یک «مَنْ» تکرار می شود : «مَنْ فِی السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ ... » . بنده با مراجعه به تمام ایاتی که در آنها کلمه «مَنْ» دوبار تکرار شده ، متوجه شده ام که تمام این ایات در صفحات سمت چپق قرآن نوشته شده اند . ایاتی که در آنها این کلمه 2 بار تکرار شده است و در صفحات سمت چپ قرآن قرارگرفته اند ، عبارت اند از :
سوره مبارک یونس ، ایه 66 : «أَلا إِنَّ لِلّهِ مَنْ فِی السَّماواتِ وَ مَنْ فِی اْلأَرْضِ ... » . سورة مبارک حج ، ایه 18 : «ألَم تَرَ اَنَّ اللهَ یسْجُدَ لَهُ مَنْ فِی السَّمواتِ و مَنْ فِی الأرْضِ ... » . سورة مبارک نمل ، ایه 87 : « و یوم ینفخ فی الصور ففزع من فی السموات و من فی الارض » و ایه چهارم ، سوره زمر ، ایه 68 : « و نفخ فی الصّور فصعق من فی السموات و من فی الارض» .
@hafezin_114
@dyosofezahra
راههای جلوگیری از خطا در ایات مشابه
راه چهارم : توجه به برخی نکات
اگر در ایات مشابه دقت کنیم ، گاهی متوجه نکاتی می شویم که توجه به آنها به ما کمک فراوانی می کنند . برخی اوقات می بینید که یکی از دو ایه مشابه ، در یک سورة خاص تکرار شده و ایة دیگر در سوره دیگر ؛ مثلاً تعبیر «علیم حکیم » و تعبیر «حکیم علیم» هر دو در قرآن به کار رفته است . با دقت در ایات قرآن متوجه می شویم که تعبیر «علیم حکیم » مخصوص سورة یوسف است و تعبیر «حکیم علیم » مخصوص سوره انعام. با توجه با این نکته ، هر وقت به این تعابیر رسیدیم ، باید ببینیم که کدام را می خوانیم؛ اگر سوره انعام باشد ، بلافاصله می گوییم : «حکیم علیم » اگر سورة یوسف باشد می گوئیم: «علیم حکیم» .
حافظان می توانند به ابتکار خود ، علاوه بر این شیوه ها ، از روشهای دیگری برای جلوگیری از اشتباه در ایات مشابه به بهره بگیرند ، اما باید حتی المقدور سعی کنیم با کمک ایات قبل و بعد و با توجه به فضای ایه ، از تشابه ایات جلوگیری کنیم ؛ زیرا استفاده از رموز و علامتها ، اگر چه در مواقع ضروری است ، ولی این آفت را هم دارد که ممکن است ذهنمان بیش از حد مشغول این رموز شود و از توجه و تسلط به اصل ایات باز بمانیم .
@hafezin_114
@dyosofezahra
نماز روز آخر ماه ذیالحجه حتما خوانده شود❤️التماس دعا🍃
بسیار پر برکت😌
@dyosofezahra
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
تعداد درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است، هنگامی که حافظ قرآن وارد بهشت میگردد به او گفته میشود: « بخوان وبالا برو هر آیه رتبهای دارد». پس بالاترین مرتبه از آن حافظ قرآن است.
بحارالانوار / ج ۸۹ / ص۲۲💐
میخوای قران حفظ کنی؟😊
حفظ کردی یادت میره؟؟؟😔
دنبال حفظی میگردی که هیچ وقت یادت نره؟😍
دنبال حفظ ماندگاری؟👌
حفظ پولادین میخوای بیا اینجا👇
💯برای اولین بار در کشور💯
✅ویژه نوجوانان (۱۲به بالا) و بزرگسالان
❇️روشی نوین و جذاب برای شروع حفظ قرآن✍
💪🧠حفظی متدبرانه و پولادین
به قلم واشراف علمی وفنی: حمزه دهقانیان
✍جهت ثبت نام با دارالقرآن یوسف زهرا(عج)تماس بگیرید👇
☎️۰۳۵۳۶۲۷۲۱۳۲
http://eitaa.com/joinchat/217776134C8d89e92271
#یارحمةاللهالواسعهیاحسین(ع) 🌱
بیمار فقط در طلب لطف طبیب است
ما منتظر نسخه ی درمان حسینیم💚
#حسین_آرام_جانم
@dyosofezahra
💡نکته تربیتی💡
🖊رعایت انصاف و عدالت🖊
🌀انصاف و رعایت عدالت در رفتار و گفتار از اصلی ترین وظایف اخلاقی تمام مسلمانان بوده و متاسفانه امروزه بسیار کمرنگ شده است.
🌻پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم: سرور اعمال(برترین محسنه اخلاقی) انصاف با مردم است.
📚کافی، ج۲، ص۱۴۵
🌸در روایتی امام صادق علیه السلام رعایت کردن انصاف با مردم را از سخت ترین فرائض الهی شمرده اند.
📚کافی، ج۲، ص۱۴۵
📍تعصب ورزیدن، نقطه مقابل انصاف و عدالت است،
امام صادق علیه السلام در روایتی فرموده اند کسی که تعصب بورزد یا برای او تعصب بشود، زمام ایمان را از گردن خود باز کرده است.
📚کافی، ج۲، ص۳۰۸
@dyosofezahra