👇🌹روشنفكران زمانه ما !
« حسن رحيمپورازغدي» گفت : « آن اسلامي كه در عرصه اجتماع و سياست و فرهنگ و همه چيز كارآمد است، آن اسلام، اسلام ناب است . اگر اسلام را التقاطي كرديد و تفسير به رأي كرديد، آن اسلام ديگر كارآمد نخواهد بود . نميخواهم نام چند نفري را كه اسمشان را روشنفكر ديني گذاشتهاند بياورم؛ اما همهشان مترجمند؛ مترجم بدون رفرنسند و هر كدامشان تحت تأثير يك مكتب غربي هستند . بنده در دهه هفتاد كه برخي از همين افرادي كه امروزه روشنفكر ديني نام گرفتهاند را ميديدم و گاهي در جلسات، حرفهاي آنها را ميشنيديم، از همان ابتدا ميگفتم كه اينها اساساً وحي را قبول ندارند، نبوت را قبول ندارند كه اتفاقاً برخي موضع ميگرفتند و ميگفتند اين طور نيست . حالا بعد از گذشت چندين سال همه متوجه شدهاند كه اينها اساساً وحي و نبوت را قبول ندارند . »
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹راهكار تقسيم يارانه
بررسيها نشان ميدهد كه اختصاص يارانه به شيوه كنوني سبب ميشود تا يارانه دهكهاي بالا چندين برابر يارانه دهكهاي پايين باشد؛ به طوري كه دهك دهم حدود چهار برابر دهك اول يارانه دريافت ميكند . مركز پژوهشها در اين زمينه پيشنهاد داده است كه كارت الكترونيك نقديـ كالايي به هفت دهك اول درآمدي و چهار بار در سال در فواصل زماني نامشخص تعلق بگيرد؛ به طوري كه تا انتهاي سال 1398 هر ايراني در هفت دهك اول درآمدي، مجموعاً حدود 432 هزار تومان در سال دريافت كند . اين كارت در اختيار سرپرست خانوار قرار خواهد گرفت و اعتبار آن تنها براي خريد كالاهاي اساسي مانند گوشت مرغ، گوشت گوسفند و گوساله، تخم مرغ، برنج، روغن و حبوبات است .
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹حمله دقيق يمنيها
حمله پيروزمندانه يمن به تأسيسات نفتي عربستان بازتابهاي مختلفي داشته است . « شبكه الجزيره» با كارشناس نظامي در اين باره گفتوگو كرد و اين كارشناس عنوان داشت : « دقت هدف قرار دادن اين تأسيسات توسط پهپادها نشان از پيشرفته بودن آنها و دسترسي آنها به سيستمهاي ماهوارهاي دارد . » وي افزود : « گويا رادارهاي عربستان خواب هستند . بايد ديد رادارهايي كه آمريكايي هستند و بسيار پيشرفته هستند چگونه اين پهپادها را نميتوانند رهگيري كنند . پدافند سعودي كجاست كه نميتواند اين اهداف را شناسايي كند . »
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹زور آزمایی آمریکا با چین
روحالله صالحي / زورآزمايي آمريكا با چين در عرصه تجاري، وارد مرحله تازهاي شده است كه علاوه بر روابط دو كشور، اقتصاد جهاني را هم به مراتب آسيبپذيرتر خواهد كرد . پس از كش و قوسهاي فراوان، سرانجام دونالد ترامپ، رئيسجمهور آمريكا با افزايش تعرفه بر صدها ميليارد دلار كالاي وارداتي از چين، جنگ تجاري با اين كشور را كليد زد و پكن نيز براي مقابله به مثل، تعرفه برخي كالاهاي وارداتي از آمريكا را افزايش داد و تنشها بين دو كشور وارد مرحله جديدي شد . تا جايي كه اين اقدام موجب سقوط بازارهاي سرمايه شده و اكنون برخي كشورها از پيامدهاي اقتصادي آن نگران هستند . چين و آمريكا بيش از 600 ميليارد دلار مبادلات اقتصادي دارند كه تشديد تنشها ميتواند دو طرف را از تعاملات و همكاريهاي سازنده باز دارد . ترامپ در راهبرد امنيتي آمريكا، چين را بزرگترين تهديد براي منافع اين كشور برشمرده و تلاش ميكند اين قدرت نوظهور را به چالش بكشد؛ اما نكته مهم اين است كه چين مانند ونزوئلا نيست كه مقامات تندرو آمريكايي با فشارهاي همهجانبه بتوانند اقتصادش را دچار بحران كنند؛ چرا كه اين كشور برگهاي زيادي براي رو كردن دارد كه ميتواند هزينههاي واشنگتن در اين جنگ تجاري را بالا ببرد . بدون شك، رهبران چين در مقابل سياست تهاجمي آمريكا تمكين نخواهند كرد و تنها در صورتي حاضر به امضاي توافقات جديد ميشوند كه در ازاي دادن امتيازات به واشنگتن، امتيازاتي بگيرند و به عبارتي در چارچوب بازي بردـ برد عمل خواهند كرد . اين در حالي است كه آمريكا در چند جبهه با ايران، ونزوئلا و روسيه درگير است و اين مسئله توان واشنگتن در مقابله با چين را كاهش ميدهد . از طرفي، وجود دودستگي بين مقامات كاخ سفيد، ترامپ را در اتخاذ يك راهبرد منسجم براي پيروزي در برابر پكن دچار چالش ميكند .
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹كش و قوسهاي مذاكرات طالبان و آمريكا
/
ششمين دور از مذاكرات ميان طالبان و فرستادگان آمريكا در دوحه قطر پس از گذشت 9 روز، در شرايطي پايان يافت كه نتيجه و توافقي جدي در پي نداشت.
چرا؟ :
1ـ پايبند نبودن طرف آمريكايي به توافقات دورههاي پيشين، به ويژه در زمينه تعيين زمانبندي مناسب براي خروج سربازان آمريكايي و ناتو از سرزمين افغانستان؛
2ـ بياعتمادي دو طرف به يكديگر و زيادهخواهيهايي كه در طول مذاكرات با آن مواجه ميشوند و تلاش براي تحميل اراده فارغ از خواست طرف مقابل، به ويژه از سوي آمريكا؛
3ـ شكاف راهبردي ميان مذاكرهكنندگان در ترسيم آينده افغانستان و روندهاي منتهي به آن؛ زيرا با وجود تأكيد طالبان بر شكلگيري امارت و نظامي اسلامي با حضور نيروهاي طالبان در سرزمين افغانستان، آمريكا اين ساختار را مناسب اين كشور نميداند؛
4ـ تأكيد طالبان بر ادامه مشي نظامي اين گروه و برخورد خشن با مخالفان به ويژه متجاوزان خارجي؛
5ـ طرح پيششرطهاي ناهمگون از سوي دو طرف؛ درحالي كه آمريكا پيش از هر چيزي به تغيير رويكرد طالبان در رفتار خشونتآميز تأكيد دارد و خليلزاد، نماينده ويژه آمريكا در مذاكرات شرط اساسي پيشرفت مذاكرات را كنار گذاشتن سلاح از سوي طالبان ميداند؛ اما طالبان نيز قبل از هر بحث و گفتوگويي خواهان خروج كامل نيروهاي آمريكايي از اين كشور است كه البته آمريكا به سادگي اين موضوع را نخواهد پذيرفت؛
6ـ از سوي ديگر عزم جدي در طرف آمريكايي براي خروج از افغانستان، پايان جنگ و شكلگيري صلح مشاهده نميشود؛ زيرا حضور در افغانستان براي آمريكا از حيث نزديكي به روسيه و ايران و نقشآفريني در منطقه غرب آسيا اهميتي انكارنشدني دارد . با طولاني كردن فرايند مذاكرات ميتوان گفت آمريكا به دنبال راهكاري براي تداوم حضور خود در اين كشور و جلب رضايت طالبان به عنوان مخالف جدي اين موضوع است؛
7ـ نكته آخر اينكه هنوز سازوكار مناسبي براي مذاكرات افغانيـ افغاني به عنوان راهكار اصلي برونرفت از جنگ 18 ساله تدوين نشده است و طالبان ديدگاه خوبي براي حضور در اين مذاكرات ندارد؛ موضوعي كه در نبود طالبان در لويي جرگه اخير نيز مشاهده شد
محمدصادق مصطفوي .
.
https://eitaa.com/e_beman
بلومبرگ : بار ديگر كودتا در ونزوئلا شكست خورد كه دليل اصلي آن سه عامل بود :
ـ اعتماد به نفس بيش از حد گوايدو؛
ـ نارضايتي متحدان ونزوئلا از وقوع كودتا؛
ـ برنامهريزيهاي كوبا براي جلوگيري از سقوط مادورو .
https://eitaa.com/e_beman
شبكه الجزيره : در بيانيه وزارت خارجه آمريكا كه دستور خروج كاركنان غير ضروري سفارت در بغداد و كنسولگري در اربيل را صادر كرده به صراحت به ناتواني دولت آمريكا در تأمين خدمات اضطراري به شهروندان آمريكايي تأكيد شده است . اين به معناي نقطه ضعف آمريكاست . در صورت بروز جنگ با ايران، تهران و همپيمانانش ميتوانند گروگانهاي آمريكايي زيادي در اختيار بگيرند .
https://eitaa.com/e_beman
القدس العربي : واقعيت ژئوپليتيك نشان ميدهد وقوع جنگ ميان واشنگتن و تهران در مقطع كنوني « و شايد تا ابد» بعيد است؛ مگر اينكه اتفاقي در حد معجزه روي دهد؛ به همين دليل واشنگتن از تهديد ضربه زدن به ايران عقبنشيني و موضع خود را اينگونه اصلاح كرد كه به هر حملهاي به منافع آمريكا پاسخ خواهد داد . در نهايت هم ترامپ خواستار ديدار با مقامات ايراني شد و حتي گفت شماره تلفن خود را در اختيار سوئيس ميگذارد تا اگر مقامات ايراني بخواهند با او تماس بگيرند .
https://eitaa.com/e_beman
راديو اسرائيل : در تازهترين ردهبندي گلوبال فاير پاور در سال 2019، ايران رتبه چهاردهم ارتش قدرتمند جهان را دارد ! در اين ردهبندي بر اساس 50 فاكتور، اسرائيل شانزدهم و عربستان بيستوپنجم است ! در حالي كه بودجه نظامي ساليانه عربستان 70 ميليارد دلار، اسرائيل 20 ميليارد دلار و ايران 6 ميليارد دلار است و ايران سيوسومين كشور جهان از نظر ميزان بودجه نظامي است .
https://eitaa.com/e_beman
فارين پاليسي : به دو دليل تحريمها نميتوانند به نفوذ منطقهاي جمهوري اسلامي ايران پايان بدهند : 1ـ شبكه مالي مذهبي شيعيان كه در قالب وجوهات شرعي نيازهاي احتمالي آنان را تأمين ميكند؛ 2ـ روحيه ضد امپرياليستي در منطقه آنقدر قوي است كه نيازي به انگيزه مالي ندارد .
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹خوش خدمتی آل خلیفه در طرح معامله قرن
آمریکا اعلام کرده است برای پیشبرد طرح به اصطلاح صلح خاورمیانه کنفرانسی در بحرین به منظور جذب سرمایهگذاری برگزار میشود. این اقدام بخشی از طرح آمریکا موسوم به "معامله قرن" برای خاتمه دادن به مناقشه میان رژیم اشغالگر و فلسطینیان است.
از جزییات و آینده طرح اخبار زیادی پخش نشده است. گروههای مقاومت فلسطینی نگران این طرح هستند، در مقابل مقامات رژیم صهیونیستی از آن استقبال کردند.
تاریخ نشان داده است خروجی هر طرحی که یک طرف آن آمریکا و رژیم صهیونیستی باشد سودی به حال مسلمانان نخواهد داشت.
طرح معامله قرن دو مرحله اقتصادی و سیاسی دارد. آمریکایی ها با دادن امتیازات حداقلی اقتصادی در مرحله اول به فلسطینیان در صدد گرفتن امتیازات مهم سیاسی در مرحله دوم نی باشند.
انتخاب منامه بحرین برای مرحله اول این طرح نکاتی را دارد:
۱. انتخاب کشوری مسلمان برای کنفرانس، پیام رضایت سران برخی کشورهای وابسته به غرب از طرح دارد.
۲. حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی در منامه مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی از سوی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس است مشروعیتی که سران این کشورها تاکنون در ظاهر آن را انکار می کردند.
۳.آل خلیفه مدت ها است مشروعیت درونی خود را از دست داده اند. سران بحرین برای حفظ قدرت خود مجبورند به هر قیمتی به قدرت های بیرونی آویزان شوند.
۴.این کنفرانس سرپوشی برای ناآرامی های درونی بحرین و برخوردهای چکشی آل خلیفه و خلاف قوانین حقوق بشر با مخالفان است.
👇🌹موسی سلیمانی
https://eitaa.com/e_beman
👇🌹دو تاكتيك آمريكا !
پايگاه اينترنتي « كانترپانچ» آمريكا نوشت : « آمريكا براي مقابله با ايران، دو تاكتيك را در دستور كار قرار داده است : تاكتيك اول وارد كردن فشار بر ايران با هدف اجبار حكومت به تسليم در مقابل خواستههاي آمريكا و كنار گذاشتن طرحهاي ژئوپليتيك خود در منطقه است . دومين تاكتيك نيز در صورت شكست طرح اول اجرا ميشود و آن هم اعمال فشار سنگين بر مردم ايران و تحريك آنها به شورش و براندازي نظام از داخل است . » اين گزارش ميافزايد : « اما اينكه در آينده موفق شود يا خير، وابسته به ميزان حمايت مردم ايران از حكومت اين كشور است . حفظ اين حمايت مردمي نيز به آن بستگي دارد كه حكومت ايران هر چه زودتر اصلاحات اقتصادي مؤثري اجرا كرده و وضعيت معيشتي مردم را ارتقا دهد . »