◄ «احمد حکیمیپور» دبیرکل حزب اراده ملت با اشاره به بیانیه 77 نفر از اصلاحطلبان گفت: اینکه عدهای دور هم جمع شوند و بیانیه بدهند، کنش سیاسی لوث میشود. اینگونه موضعگیریها، متعلق به دوره ماقبل نهادهای مدنی است. وی افزود: انتشار این بیانیه در آن مقطع، مقداری عجولانه بود و باید بعد از معلومشدن ابعاد مختلف ماجرا، موضعگیری انجام میشد. حکیمیپور تصریح کرد: کنشگران سیاسی اصلاحطلب باید کنش خود را در چارچوب هنجارهای حقوقی و قانونی تعریف کنند. بنده کار فردی و طوماری را یک کنش سیاسی نمیدانم.
◄ «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه خبر داد: «عربستان سعودی پاکستان را تهدید کرد که اگر در نشست سران کشورهای اسلامی در مالزی شرکت کند، چهار میلیون کارگر پاکستانی مقیم عربستان را اخراج خواهد کرد و به جای آنها، از کارگران بنگلادشی استفاده خواهد کرد!» گفتنی است، روزنامههای سعودی «العرب» و «الشرق الاوسط» در گزارشهایی مدعی شدند، این نشست به منزله کودتایی علیه ریاض و سازمان همکاری اسلامی است که نباید اجازه داد نتایج آن به بار نشیند!
◄ «محمد شیریجیان» کارشناس مدیریت قراردادهای بینالمللی نفتی درباره کارنامه فروش فرآورده در بورس گفت: فروش 2/7 میلیارد لیتر فرآورده در کمتر از چهار ماه و کسب درآمد 1 میلیارد دلاری، سند موفقیت این سازوکار است؛ از همین رو دولت در لایحه 99 پیشبینی کرده است تا 10/5 میلیارد دلار معادل سقف درآمد فروش نفت (البته با در نظر گرفتن نرخ 8500 تومانی)، از راه فروش فرآورده به دست آورد و ظرفیت برای بیشتر شدن هم وجود دارد.
◄ «پیتر سزیجارتو» وزیر خارجه مجارستان اعلام کرد: از زمانی که اتحادیه اروپا روسیه را تحریم کرده «بوداپست» فرصتهای صادراتی زیادی را از دست داده و 8/5 میلیارد دلار ضرر کرده است. گفتنی است، پیش از اعمال تحریمها روسیه دومین شریک تجاری این کشور بوده و فرصتهای صادراتی زیادی را از دست داده است.
◄ روزنامه «فیگارو» در گزارشی به موضوع روابط عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و نقشی که محمدبنسلمان در این میان بازی میکند، اشاره کرده و نوشته است، پس از حملات هوایی به پالایشگاههای عربستان سعودی، گردانندگان این کشور احساس ضعف کردند؛ چون دانستند آمریکا برای حفظ منافع آنها با ایران جنگ نخواهد کرد.
◄ «آیتالله سیدعلی سیستانی» از مراجع تقلید شیعیان خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق شد. وی انتخابات پیش از موعد را تنها راه خروج عراق از بحران کنونی دانست.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🍂منتظر نابودی باطل باشید.🍂
📣توجه : شیاطین دائما برای نابودی حق در تلاشند.
اما نگران نباشید.
این توطئه ها و فتنه گریها به نفع حق مداران تمام خواهد شد.
🔸وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُول وَ لا نَبِيّ إِلاّ إِذا تَمَنّى أَلْقَى الشَّيْطانُ فِي أُمْنِيَّتِهِ فَيَنْسَخُ اللّهُ ما يُلْقِي الشَّيْطانُ ثُمَّ يُحْكِمُ اللّهُ آياتِهِ وَ اللّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ.
(حج/۵۲)
⚡️توطئه هاى مخالفان، برنامه تازه اى نيست، هميشه اين القائات شيطانى در برابر انبياء بوده و هست.
⚡️همه ی انبیا، هر گاه طرحى براى پيشبرد اهداف الهى خود مى كشيدند، شيطان، القائاتى در آن طرح مى كرد.
✨اما خداوند پيامبران خود را در برابر هجوم اين فعالیتهای شيطان صفتان، تنها نمى گذاشت و آن القائات را از ميان مى برد، سپس آيات خود را استحكام مى بخشيد.
⚡️ و اين كار، براى خدا آسان است; چرا كه خدا از همه اين توطئه ها و نقشه هاى شوم با خبر است و طرز خنثى كردن آنها را به خوبى مى داند.
💫 ولى همواره اين توطئه هاى شيطانى مخالفان، ميدان آزمايشى براى آگاهان، مؤمنان و كافران تشكيل مى دهد:
⚡️افراد سنگدل، بیماردل و ظالم، از حق دورتر می شوند.
⚡️مؤمنین و حق جویان نیز در اثر شناسایی و پیروی از حق، به هدایت و ایمان بیشتر میرسند.
تدوین: رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز✅🌻🌼
مردم و انتخاب درست!
به تازگی با پیشنهاد یکی از اعضای اصلاحطلب شورای شهر تهران، یکی از معابر پایتخت به نام «ناصر حجازی» بازیکن فقید فوتبال نامگذاری و از تندیس وی رونمایی شد. توجه به بزرگان هنر، فرهنگ و ورزش کشور اقدام خوبی است و طرفداران آنها را خوشحال میکند؛ اما مردم میپرسند الآن مهمترین کار شورای شهر و شهرداری چیست؟
همان طور که درباره سفر رئیس محترم دولت به کشور ژاپن میپرسند، ارمغان این سفر که نتیجهای جز شنیدن شروط تکراری ایالات متحده آمریکا از زبان آبهشینزو نداشت، چه بود؟
بیتردید، این روزها که آلودگی هوا زندگی بیشتر ساکنان برخی کلانشهرها از جمله تهران را مختل کرده و مشکلات بهداشتی، هزینههای درمانی، تعطیلیهای سریالی مدارس و دانشگاهها و... را در پی داشته، باید رسیدگی به این معضل شهری در اولویت برنامههای مسئولان باشد. مردم از دولت، مجلس شورای شهر و... میخواهند صدای آنها را شنیده و مشکلاتشان در حوزههای مختلف از جمله مسئله اقتصاد و معیشت دیده شود؛ اما چرا در عمل اقدام و تحرکی از سوی منتخبان مردم و مسئولان دولتی دیده نمیشود؟
این معضلات در نوع نگاه جریان و عقبه فکری و سیاسی پشتیبان این مسئولان و مدیران ریشه دارد که جریانی غربگراست و اساساً، به تفکر و تعمق نیروهای نخبه داخلی برای حل مشکلات کشور اعتقادی ندارد و دست و ذهن خود را در مقابل «غیر» گشوده است و اگر زحمت سفر به خاور دور را نیز متحمل میشود، برای این است که هنوز از «تعامل» با کدخدای بیخدای جهان ناامید نشده است؛ حتی اگر تهدید شوند که اگر دو کانال موازی ژاپنی با نقش پلیس خوب و اروپایی با نقش چماق برای ارتباطگیری نیابتی از سوی آمریکا با جمهوری اسلامی به نقطه مورد نظر نرسد، مکانیسم ماشه فعال خواهد شد.
این اشتباه راهبردی در تفکر و در حوزه عمل سیاسی و اقتصادی به «ناکارآمدی» منجر شده که در تلفیق با «پاسخگو نبودن» پیروزمندان انتخاباتهای گذشته، «نارضایتی» مردم و به تبع آن طمع دشمن بیرونی را به دنبال داشته است و تنها مردم با «انتخاب درست» و رویکرد انقلابی به شاخصهها و روندهای رو به مثبتی که در اعترافهای دشمنان انقلاب اسلامی و در زیرساختهای کشور مشاهده میشود، میتوانند این وضعیت را تغییر بدهند.
▼ گزارش روز✅🌻🌼
اعتراف کنید اروپا نمیتواند
خروج آمریکا از برجام و امید بستن به سه کشور اروپایی موجب شد تا همچنان اقتصاد کشورمان با گره خوردن به زلف غرب شرطی بماند. ناتوانی کشورهای اروپایی در تأمین منافع ایران طبق برجام امری مسلم و مشهود بود که متأسفانه وزارت امور خارجه کشورمان آن را نمیپذیرد. در این زمینه نشریه فرانسوی «لوموند» در شماره اخیر خود چنین نوشته است: «دولت فرانسه به این نتیجه رسیده که تلاشها برای وساطت میان واشنگتن و تهران با شکست روبهرو شده است. پاریس از کارتهای لازم برای اثرگذاری بر دو طرف برخوردار نبود. یک فضای دو تا سه ماهه از تابستان تا نیمه نوامبر (اواخر آبان) وجود داشت که این فضا اکنون بسته شده است. رئیسجمهور فرانسه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به «حسن روحانی» گفته است «برای رقص تانگو، دو نفر لازم است.» و پاسخ شنیده است که «مذهبیها تانگو نمیرقصند.» نوشتههای این نشریه نشان میدهد، برجام از بیخ به انحراف کشیده شده است؛ از اینرو اروپاییها که خود یکی از طرفهای اصلی مذاکرهکننده در برجام بود و تعهداتی نیز در این زمینه به جمهوری اسلامی دادهاند، چطور ممکن است به جای انجام تعهدات خود، به عنوان پلیس خوب نقش میانجیگری را بازی میکنند! اگر دولت روحانی به چنین رفتاری از اروپا قانع شده است، پیشنهاد میشود میانجی دیگری نیز ما بین ایران و کشورهای اروپایی انتخاب شود تا آنها نیز از اروپا بخواهند به مفاد برجام عمل کنند. در چنین وضعیت اجرای برجام ضربه سنگینی به منافع کشورمان است. واقعیت این است که اروپا در درجه اول همراه با سیاستهای آمریکاست و در درجه دوم حتی اگر بخواهد هم توانی برای مقابله با کاخ سفید ندارد. رهبر معظم انقلاب در این زمینه تأکید میکنند: «این سه کشور نشان دادهاند که در حسّاسترین موارد با آمریکا همراهی میکنند و دنبال آمریکا حرکت میکنند. حرکت زشت وزیر خارجه فرانسه در جریان مذاکرات را همه یادشان هست؛ در بازی «پلیس بد و پلیس خوب» میگفتند او نقش «پلیس بد» را ایفا میکند؛ البتّه قطعاً با هماهنگی آمریکاییها بود.»
▼ اخبار ویژه✅🌻🌼✳️
اصلاحطلبان درصدد تحریم خاموش انتخابات!
«حسین کمالی» فعال اصلاحطلب و دبیر کل حزب کار، طی یادداشتی در روزنامه «آرمان ملی» در زمینه انتخابات پیشرو نوشته است: عملکرد اخیر هیئتهای اجرایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس در رد صلاحیت برخی چهرههای اصلاحطلب نشان داد آنطور که گفته میشود این هیئتها صرفاً از سوی وزارت کشور انتخاب نشدند؛ بلکه براساس نوعی تفاهم با شورای نگهبان تعیین شدند. وی گفته است: اگر نامزدهای اصلاحطلبان به اندازه یک لیست نرسد، اصلاحطلبان فقط در انتخابات شرکت میکنند، ولی لیستی نخواهند داد و از لیستی نیز حمایت نخواهند کرد. گفتنی است، حضور انتخاباتی یک جریان سیاسی بدون معرفی کاندیدا به معنای اعتراض به حاکمیت و قبول نداشتن ساختار اجرایی کشور است. رفتاری منافقانه با مسمّای «تحریم خاموش انتخابات» که از چندی قبل مورد اشاره و تأکید عمده رجال اصلاحطلب و لیدرهای آنها قرار گرفته است.
اخبارویژه✅🌻🌼✳️
◄ به تازگی انتشارات نشر معاصر کتابی با نام «زیست جنبش» به قلم «محمدرضا تاجیک» منتشر کرده که در آن به چگونگی سیاستگذاری و شکلگیری تاکتیکی یک جنبش اشاره شده و یکایک رفتارها را تشریح کرده است. گفتنی است، در جریان این اغتشاشات برخی اغتشاشگران اقدام به از بین بردن دوربینها و حمله به مراکز مهم کردهاند که گفته میشود منطبق با آموزشهای این کتاب است!
وارونهنمایی واقعیت برای شانه خانه کردن از مسئولیت!✅🌻🌼
«غلامرضا حیدری» نماینده فراکسیون امید مجلس در مطلبی نوشت: «... یکی از دلایل و عوامل عمده، تلاش مرموزی است که بهطور سازمانیافته یا پراکنده نسبت به تضعیف جایگاه و شأن پارلمان و فراتر از آن، نهادهای انتخابی حاکمیت و بهطور کلی، «جمهوریتِ نظام» صورت گرفته و میگیرد. چنانکه بهرغم تلاشهایی که برای به ثمر رساندن برجام انجام شد و با وجود آنکه این تلاشها به نتیجه رسید و توافق هستهای حتی به تأیید رهبری و زیرنظر ایشان به امضا رسید، اما در ادامه سعی شد با اقداماتی، مانع استفاده از دستاوردهای برجام شوند تا کشور از نتایج و گشایشهای این توافق بهرهبرداری کند تا مبادا مردم این دستاورد را ناشی از عملکرد دولت منتخب ملت بدانند.» در حالی که عملکرد مجلس و دولت اصلاحطلب نارضایتی مردم را در پی داشته و نگاه به بیرون مرزها اوضاع اقتصادی را با مشکلات عدیدهای روبهرو کرده است، اصلاحطلبان تلاش دارند با وارونهنمایی، انگشت اتهام را به سمت جریان انقلابی بگیرند!
آمریکا بهزودی «نفس کشیدن» را هم ممنوع میکند✅🌻🌼
به گزارش خبرگزاری «تاس»، «ماریا زاخارووا» در تفسیر مجازاتهایش که آمریکا برای طرح ایجاد خطوط لوله گاز «جریان شمالی2» و «جریان ترکیه» در بودجه نظامیاش تعیین کرده، در صفحه فیسبوک خود نوشت: «ایالات متحده که بدهی دولتی آن 22 تریلیون دلار است، کشورهای معتبر جهان را از توسعه بخش واقعی اقتصاد خود منع کرده است. ایدئولوژی آمریکایی در مورد زندگی بر اساس وام، در برابر رقابت جهانی ایستادگی ندارد که وزارت خزانهداری ایالات متحده بهطور مرتب، «حکم بازداشت اقتصادی» جدیدی را صادر میکند. بعید نیست بهزودی آنها خواستار آن شوند که دیگر «نفس نکشید» و جالب است که برخی این درخواست را اجرا میکنند. مجلس سنای کنگره آمریکا روز سهشنبه لایحه بودجه دفاعی برای سال مالی 2020 را تصویب کرد که دولت ایالات متحده را موظف کرده تحریمهایی را برای دو طرح ساخت خط لوله گاز روسیه «جریان شمالی2» و «جریان ترکیه» اعمال کند.
معامله با «دینار طلا» برای شکستن تحریمها✅🌻🌼
«ماهاتیر محمد» نخستوزیر مالزی گفت که ایران، مالزی، ترکیه و قطر به عنوان مانعی در برابر هرگونه تحریم اقتصادی بیشتر، در حال بررسی انجام مبادلات تجاری با یکدیگر از طریق طلا و سیستم معادله تهاتری هستند. در پایان نشست اسلامی در مالزی، ماهاتیر از ایران و قطر برای ایستادگی در برابر تحریمهای اقتصادی تمجید کرد و گفت: «مهم است که جهان اسلام در مواجهه با تهدیدهای آینده متکی به خود باشند. در دنیایی که کشورها، تصمیمات یکجانبه برای اعمال اقدامات تنبیهی (علیه کشورها) میگیرند، مالزی و کشورهای دیگر باید همیشه این موضوع را در ذهن داشته باشند که ممکن است روزی تحت تحریم قرار بگیرند.» ماهاتیر محمد با اشاره به سکه اسلامی، گفت: «من پیشنهاد میکنم دوباره ایده تجارت با دینار طلا و معامله تهاتری در میان خودمان را بررسی کنیم. ما با جدیت به دنبال این شیوه هستیم و امید داریم راهی برای مؤثر واقع شدن این سازوکار بیابیم.»
نیروهای شاخص اصلاحطلب ارزشمندتر از نیروهای درجه ۲ و ۳ هستند!✅🌻🌼
«محمد عطریانفر» فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه اصلاحطلبان باید بتوانند شورای نگهبان را قانع کنند که حضور نیروهای شاخص اصلاحطلب ولو اینکه مورد پسند آنها نباشند برای مجلس ارزشمندتر از نیروهای درجه ۲ و ۳ است، گفت: توصیه ما به دوستانمان و فضای عمومی این است که بتوانیم زمینه گفتوگو و مفاهمه را با شورای نگهبان تقویت کنیم و از چالش و پرخاشگری پرهیز کنیم و بتوانیم در فرایند تأیید صلاحیتها از طریق اقناع شورای نگهبان تأثیر بگذاریم. برگزاری و حضور سیاسی در انتخابات از حقوق حقه همه نیروهای فعال سیاسی است، شرط گذاشتن جز اینکه خودمان را از حقوق سیاسی فعال بودن در صحنه انتخابت محروم بکنیم، حاصل دیگری ندارد.
◄ تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه رسماً برای شش ماه دیگر تمدید شد. این تحریمها بخشهای گوناگونی از اقتصاد روسیه شامل حوزههای مالی، انرژی و دفاعی را در بر میگیرد و تا روز 31 جولای سال آینده میلادی پابرجا خواهد ماند. شورای اتحادیه اروپا اعلام کرده است، این تصمیم مبنی بر تمدید تحریمهای روسیه را به دلیل اجرا نشدن کامل توافقنامه «مینسگ» با هدف حل مناقشات در شرق اوکراین اتخاذ کرده است. در حالی اتحادیه اروپا تحریمهای خود علیه روسیه را به بهانه اوکراین تمدید کرده است که «مسکو» و «کیف» در حال مذاکره برای مناقشات خود هستند.
◄ پایگاه خبری انگلیسی «اسپکتیتور» نوشت: «روایت جدیدی در خاورمیانه در حال ظهور است. نقشههای جدید در حال ترسیم شدن بوده و نفرتهای قدیمی در حال از بین رفتن است.» اسپکتیتور در ادامه به روابط امارات عربی متحده و بحرین با رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشته است: کشورهای عربی سه دلیل برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دارند که دلیل اول، خطر اسلامگراهای افراطی و دلیل دوم ضرورت اتحاد در برابر ایران و دلیل سوم این است که دولتهای عربی اسرائیل را به عنوان شریک امنیتی و تجاری میبینند.
◄ لایحه بودجه نظامی آمریکا برای اولین بار کاخ سفید را ملزم کرده است، ظرف ۳۰ روز درباره کانالهای موجود برای تماس با ایران و ممانعت از برخورد و درگیریهای ناخواسته، گزارشی به کنگره ارائه دهد. کانال ممانعت از برخورد اصطلاحاً به مسیرهای گفتوگویی گفته میشود که با هدف ممانعت از بروز درگیریهای ناخواسته، معمولاً میان طرفهای درگیر یا متخاصم ایجاد میشود.
◄ شرکت PG&E آمریکا که یکی از مقصران اصلی آتشسوزی در جنگلها و شهرهای کالیفرنیا محسوب میشود، پیشنهاد کرده حاضر است 13/5 میلیارد دلار غرامت به صورت نقدی به قربانیان بپردازد. همچنین قرار شده است در صورتی که شرکت PG&E بار دیگر سبب آتشسوزی و تخریب بیش از 5 هزار واحد و ساختمان شود، دولت مالکیت PG&E را در اختیار بگیرد.
#بصیرت_و_استقامت
گاهی بصیرت وجود دارد، اما در عین حال خطا و اشتباه ادامه پیدا میکند؛ بصیرت شرط لازم برای موفقیت است؛ اما کافی نیست. یکی از علل خطا و اشتباه برای آدم بابصیرت نبود عزم و اراده است. بعضیها حقایقی را میدانند اما برای اقدام، برای اظهار، برای ایستادن در موضع حق و دفاع از آن تصمیمی نمیگیرند که خود این هم، عللی دارد؛ گاهی هواهای نفسانی، گاهی غرق شدن در مطالبات مادی، گاهی عافیت طلبی است، گاهی تنزهطلبی است، گاهی هواینفس است، گاهی شهوات است، گاهی ملاحظهی منافع شخصی خود است، گاهی لجاجت است.
حدیث اهل بصر و صبر
#امام_خامنهای
🔻یاران حضرت مهدی موظفند در سطح پایین زندگی کنند.
🖼 رهبر انقلاب: در نظام اسلامی که مظهر کامل آن، حکومت حضرت بقیةالله ارواحنافداه است، استفاده از قدرت برای بهدست آوردن پول، یکی از بزرگترین جرائم است. آنجا یاران حضرت مهدی موظّفند در سطوح پایین زندگی کنند. نظام اسلامىِ ما پرتو کوچکی از آن حقیقت درخشان است و باید نشانهای از او داشته باشیم. ۱۳۸۱/۰۷/۳۰
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌻👇تشکیلات پذیری و کار جمعی رمز موفقیت است
[سوره النور (24): آيه 62]
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذا كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَأْذِنُونَكَ أُولئِكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (62)
مؤمنان (واقعى) تنها كسانى هستند كه به خدا و پيامبرش ايمان آورده و هر گاه با پيامبر بر كارى اجتماع نمايند، بدون اجازه او نمىروند، (اى پيامبر!) كسانى كه اجازه مىگيرند آنانند كه به خدا و پيامبرش ايمان دارند. پس اگر براى بعضى از كارهاى خود از تو اجازه خواستند، به هر كس از آنان كه خواستى (و مصلحت بود) اجازه بده و براى آنان از خدا طلب آمرزش كن، كه خداوند بخشنده و مهربان است.
👇✳️پیامها:
1- حضور و هم افزایی انقلابیون در كنار رهبرى و امام جامعه براى كمك و حل مشكلات، نشانهى ايمان و ترك آن نشانهى نفاق يا ضعف ايمان است. «كانُوا مَعَهُ عَلى أَمْرٍ جامِعٍ»
2- در مسائل تشكيلاتى، كه بر اساس همفكرى و مشورت، تصميم گرفته مىشود، خودمحورى و خودمختارى مومن انقلابی ممنوع است. «عَلى أَمْرٍ جامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا»
3- بايددر کار تشکیلاتی سازمان پذیری و هم افزایی را ارج نهيم. «لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ»
4- در کار سازمانی و تشکیلاتی تصميمگيرى نهايى با رهبر است. «لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ» (پيامبر در مسائل عمومى جامعه، بر مردم ولايت دارد).
5- رهبر بايد در کار تشکیلاتی خود انعطافپذير و واقعبين باشد. «فَأْذَنْ لِمَنْ شِئْتَ مِنْهُمْ»
6- اذن پيامبر براى كارهاى شخصى، كار را حلال مىكند ولى نفسِ رها كردن كارهاى تشکیلاتی در حضور رهبر، نياز به استغفار دارد. «فَأْذَنْ ... وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ»
7- طرح مسائل شخصى در هنگام اشتغال به كارهاى تشکیلاتی، گرچه با اجازه باشد، زيبا نيست و بايد عذرخواهى كرد. «وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ»
🌻تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
بهترین حامی رأی مردم
حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت و اینکه اجازه نمیدهند دولتها تضعیف شوند، فصل مهمی از سیاست است که باید شقوق مختلف آن برای مردم تبیین شود؛ زیرا با شناخت راهبردهای رهبری، جامعه به یک بلوغ میرسد و نتایج رأی خود را به صورت مستقیم در زندگی مشاهده خواهند کرد. در اغتشاشات بنزینی، امام خامنهای با ورود بهنگام و مدبرانه دولت را از یک چالش جدی نجات دادند و همین هم سبب شد یکی از سران فتنه به این تدبیر رهبری اعتراف کند. به تازگی «صادق خرازی» دبیرکل حزب اصلاحطلب «ندای ایرانیان» گفته است: «خاتمی در دولت اصلاحات به من گفت خدا رهبری را حفظ کند که در این شرایط سخت دولت را حمایت کرد. اگر حمایت رهبری از دولت نبود، معلوم نبود سرنوشت دولت چه میشد.» درباره حمایت رهبری از دولت اشاره به چند نکته مهم است:
۱ـ رؤسایجمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب میشوند و از سوی دیگر تشکیل کابینه با رأی نمایندگان ملت صورت میپذیرد؛ اگر دولتها در مسیر فعالیت خود دچار اختلال، ضعف یا شکست شوند و رهبری بتواند اقدامی انجام دهد؛ ولی ساکت و بیتفاوت بنشیند، ملت از شرکت در فرایند مردمسالاری ناامید میشوند و نظام اسلامی با مشکلات متعددی مواجه خواهد شد؛ پس حمایت رهبری از دولت یک فرایند قانونی برای تعهد به دموکراسی است، زیرا دولتهای متزلزل و ناپایدار نه تنها نتوانستهاند خدمتی ارائه بدهند؛ بلکه در درازمدت سبب کاهش مشارکت اجتماعی میشوند که بزرگترین تهدید برای انقلاب است.
۲ـ حاکمیت در کشور یک مسیر مشخص و نظاممند را تعیین کرده و به اصول آن پایبند است و با وجود اینکه برخی درصدد هستند نظام را به حاکمیت دوگانه متهم کنند، همین حمایت تام و قاطع رهبری از دولت نشاندهنده حاکمیت قانون است. اگر در جمهوری اسلامی حاکمیت دوگانه وجود داشت، در همین تصمیم بنزینی باید خود را نشان میداد و بر روی رأی یکی از رؤسای قوا که مخالفت با طرح سهمیهبندی بنزین بود، اصرار میشد!
البته باید این نکته را در نظر داشت که حمایت رهبری از دولتها شامل حمایت از خطاها و اشتباهات نمیشود؛ بلکه رهبری انقلاب همواره بر حفظ اصول تصریح دارند که حکمرانی در نظام اسلامی باید به یک فرایند تبدیل شود و جامعه پای انتخاب خود بایستد، دولت متعهد به شعار و برنامه باقی بماند و نظام در مسیر پیشرفت، دائماً در حال اصلاح و پیشرفت باشد.
▼ گزارش روز
✅🌻دیپلماسی داخلی!
برداشت اول: مشکلات و نگرانیهای مردم، گلایههایشان با صدای بلند در برابر رئیس سازمان تبلیغات اسلامی که به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب به ماهشهر رفته بود، جان باختن دو کولبر نوجوان در کردستان و گلایههای مردم در مراسم تشییع آنها، اعتراضات بحق مردم کوت عبدالله در زمینه مشکلاتی که بارانهای سیلآسا در اهواز به وجود آورده است و جای خالی نمایندگان دولت و مسئولان دولتی در کنار مردم!
برداشت دوم: سفر رئیسجمهور به ژاپن با فضاسازیهای گسترده درباره میانجیگری توئیتر میان تهران و واشنگتن و جذب سرمایهگذاریهای خارجی، گفتوگوهای تلفنی فشرده امانوئل مکرون و حسن روحانی و دیدارهای رئیسجمهور با سران سه کشور اروپایی در حاشیه نشست سازمان ملل، تلاش و تئوریزه کردن عقبنشینی در برابر زیادهخواهی غرب در برجام، در مسائل موشکی و منطقهای برای حل مشکلات کشور در رسانههای اصلاحطلب و... .
حضور سرطانوار و بیش از حد در حوزه سیاست خارجی و تأکید بر حل مشکلات با مذاکره و امتیاز دادن به غرب در کنار پایتختنشینی نزدیک به مطلق دولت ریشه بسیاری از مشکلات امروز کشور را نشان میدهد! هیچ کس منکر اهمیت مذاکره، اهمیت راهحلهای دیپلماتیک برای عبور از تحریمهای یکجانبه و ظالمانه ایالات متحده نیست و هیچ عقل سلیمی سفر به توکیو، نیویورک یا هر نقطه دیگر از جهان برای پیشبرد کشور و توسعه روابط و تجارت را رد نمیکند؛ اما سخن گفتن با مردم، شنیدن حرف مردم و دیپلماسی عمومی به مراتب مهمتر است و بیتردید هیچ دیپلماسی خارجی بدون پشتوانه گفتوگوی داخلی و حمایت ملی به نتیجه مطلوب نخواهد رسید! متأسفانه مسئله اصلاح قیمت بنزین بدون آنکه با مردم در میان گذاشته شود، مسدود بودن رابطه دولت و مردم را نشان میدهد! امروز رئیسجمهور و اعضای دولت برای حل مشکلات و پیشبرد اهداف دولت به موازات دیپلماسی و سفر خارجی باید گفتوگو با مردم و سفر به شهرها و استانهای کشور و شنیدن صدای مردم به صورت رودر رو را در دستور کار جدی خود قرار دهند و فاصله موجود میان دولت و جامعه را کاهش داده و رابطه را ترمیم کنند؛ وگرنه جریان ضد ایرانی و همانهایی که تحریمهای اقتصادی را وضع کردهاند، از این فاصله سوءاستفاده کرده و به دنبال بحرانسازی خواهند بود.
▼ اخبار ویژه
✅🌻توزیع پول برای حمله به کنسولگریهای ایران
بر اساس اطلاعات موجود در سالهای گذشته، برخلاف فرهنگ رایج عراقیها یک سری فعالیتهای غربی، مانند راهاندازی کاباره و رقص و آواز و گروههای آکتر و موسیقی غربی در نجف و کربلا و... شکل گرفته است. این گروهها طیفی مخالف مذهب را با خود همراه کرده و با راهاندازی اردوهای خاصی در میان آنان نفوذ کردهاند. گفتنی است، در ناآرامیها و اغتشاشات اخیر عراق و در جریان حمله به کنسولگری ایران، حدود 100 نفر از آنان محور شرارتهای اخیر بودهاند و هر یک از آنان حدود 3 هزار دینار پول دریافت کردهاند. فیلمها و تصاویری از تحریک مردم و توزیع پول میان اراذل به دست آمده است. نکته قابل تأمل این است که جریان سعودی در پشت پرده پولهای کلانی است که میان مردم توزیع میکند.
◄ معدن آلومینیوم در شهر سراب که نزدیک به 40 درصد ذخایر دنیا را دارد، پس از گذشت 27 سال هنوز فعال نشده است. این در حالی است که راهاندازی این معدن برای وزارت صنعت و وزارت دفاع بسیار کاربرد دارد؛ اما ارادهای برای راهاندازی آن در دولت وجود ندارد. گفتنی است، روسیه برای انتقال تکنولوژی مربوطه و چین برای حمایت مالی از اجرای این طرح اعلام آمادگی کرده، اما توجهی به آن نشده است. برخی کارشناسان این معدن را معادل نقش عسلویه در حوزه نفت ارزیابی میکنند.
✅🌻بعضیها باید استراحت کنند و خاطراتشان را بنویسند
«ابراهیم فیاض» جامعهشناس درباره معادلات انتخابات مجلس گفت: همه اصولگرایان اعم از قالیباف و پایداری باورشان این است که دیگر رأی آوردهاند و انتخابات را بردهاند. بنابراین دائم درباره تصمیماتی که میخواهند در مجلس آینده برای اداره کشور بگیرند، حرف میزنند. وی افزود: البته اصلاحطلبان هم از این طرز فکر اصولگراها راضی هستند و بر آتش همین باور اصولگراها میدمند و بیشتر فضای بازی در این زمین را برای آنها مهیا میکنند؛ چون یادمان نرفته که همه اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ باور داشتند رأیآوری «رئیسی» قطعی است؛ اما همین تصور سبب شکست آنها شد. وی ادامه داد: احتمالاً نسل جدیدی از شهرستانها برای انتخابات مجلس رأی خواهند آورد. این گروه نه اصولگرا و نه اصلاحطلب هستند، اما به شدت باسواد هستند و میتوانند کشور و نظام را نجات دهند. فیاض با بیان اینکه سیاسیون فعلی کشور دیگر نباید در انتخابات مجلس سرکار بیایند، افزود: این افراد وضع مالیشان هم خوب است و دیگر وقت آن رسیده که استراحت کنند و خاطراتشان را بنویسند.
✅🌻احتمال استعفای رئیسجمهور عراق
یک منبع نزدیک به «برهم صالح» رئیسجمهور عراق از احتمال استعفای او خبر داد. این منبع به شبکه «المیادین» گفت، برهم صالح تلویحاً گفته است اگر نامزدی برای نخستوزیری تحمیل شود و مورد موافقت عراقیها نباشد، آماده است از سمت خود استعفا دهد. به گفته این منبع عراقی، رئیسجمهور عراق منتظر پاسخ رسمی پارلمان است تا فراکسیون اکثریت، نام نامزد را بر اساس سه شرط مشخص کند. ائتلاف «البناء» در نامهای خطاب به رئیس جمهور این کشور از وی خواست «قصی السهیل» را به عنوان نامزد این ائتلاف برای تصدی نخستوزیری به پارلمان معرفی کند. البناء گفته است، این ائتلاف، فراکسیون اکثریت است و نامزد آن باید برای رأیگیری در پارلمان معرفی شود. با پایان مهلت ۱۵ روزه پارلمان عراق به رئیسجمهور این کشور برای معرفی نامزد نخستوزیری، اختلاف بر سر ماده ۷۶ قانون اساسی عراق و تفسیر این قانون بیشتر شده است و برهم صالح برای اینکه به اختلافها خاتمه دهد، از دادگاه عالی قانون اساسی خواسته است در این باره توضیح دهد.