516- اوج هوشمندی (قسمت اول)
به مناسبت میلاد مبارک امام رضا علیه السلام🔻
🌸اگر امام باشی و به چند دلیل مورد حسادت حکومت باشی و طرف حسابت هارون الرشید و مأمون باشند که یکی ظالمانه و دیگری عالمانه به جنگ تو آمده باشند، از همین اول تکلیفت روشن است.
❌امام رضا علیه السلام وقتی دیدند به قول معروف هوا ابری است از سلاح مخصوص شیعه استفاده کردند یعنی از تقیه که یک شمشیر نامرئی بود برای مبارزه .
🌀معمولا امامان در طول زندگی شان تقیه میکردند. چرا که اگر میخواستند همان ابتدای کار ادعای امامت و ولایت کنند، با شمشیر حاکمان روبرو میشدند.
❌نه اینکه ترس از جانشان داشته باشند و کناری بنشینند. اتفاقاً شمشیر را بر دشمن میزدند، اما طوری که دشمن شمشیر آنها و فرود آمدن آن را نمیدید، فقط دردش را احساس میکرد.
🌸اصلاً در اسلام «تقیه سپر مؤمن است. سپر را کجا به کار میبرند؟ سپر در میدان جنگ مورد استفاده قرار میگیرد و به هنگام درگیری به کار میآید».(۱)
🌀بعضیها خیال میکنند تقیه یعنی اگر خواستی یک عمل واجبی انجام دهی، اگر خطر و ضرری برایت داشت، کلاً این واجب را کنار بگذاری.
🌀برعکس، تقیه به معنای تعطیل کردن کار و تلاش نیست بلکه به معنای پوشیده نگهداشتن کار و تلاش است.
🔅🍃🌸🍃🌸🍃🔅
پاورقی:
1- الهام از سخنان رهبر معظم انقلاب به تاریخ ۱۳۶۸/۱۱/۹
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🌳☘سه راه حفظ پیروزی
[سوره آلعمران (3): آيه 152]
وَ لَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُمْ بِإِذْنِهِ حَتَّى إِذا فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَ عَصَيْتُمْ (152)
و قطعاً خداوند وعدهى خود را (مبنى بر پيروزى شما در جنگ احد) محقّق گرداند، زيرا كه دشمن را با خواست او مىكشتيد، تا آنكه سست شديد و در كار (جنگ و تقسيم غنائم) به نزاع پرداختيد و از (دستور پيامبر) نافرمانى كرديد
⭐️🌙امام خامنه ای در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۷۰/۰۵/۲۳
درسی که قرآن در باب جنگ اُحد به ما داد، درس بزرگی است و متعلق به همیشه است. خلاصهی مطلب هم این است که خدای متعال به مسلمانان وعده میکند که ما شما را کمک خواهیمکرد، و این وعده در جنگ اُحد عملی میشود؛ «و لقد صدقکم الله وعده»وعده ی کمک تحقق پیداکرد و شما پیروز شدید و دشمن مجبور به عقبنشینی شد؛ تا اینکه مشکل به وسیله ی خود شما شروع گردید.
طبق روایات، پیامبر فرموده بود: «لا تبرحوا هذا المکان فانا لا نزال غالبین ما ثبتّم فی مکانکم». تا وقتی ایستادهاید، شما پیروزید. وقتی که مشکل پیدا شد و میل به مال دنیا و غفلت از وظیفه و چشموهم چشمی در تکالب بر حطام دنیوی، بر احساس وظیفه و وجدان درونی و دینی فایق آمد، قضیه بعکس شد: «حتّی اذا فشلتم»؛ اول سست شدید، «و تنازعتم فی الامر»؛به درگیری میان خودتان پرداختید، «و عصیتم» ؛ پُستتان را ترک کردید و آنجایی که به شما گفته بودند باشید و نگهبانی بدهید، محل را رها کردید؛ در نتیجه قضیه بعکس شد. «ذلک بانّ الله لم یک مغیّرا نعمة انعمها علی قوم حتّی یغیّروا ما بانفسهم». این، یک قانون است؛ مثل قانون جاذبه، مثل قوانین دیگر طبیعی و تاریخی.
خدا نعمت را برنمیگرداند؛ ما هستیم که با رفتار خودمان، با عقبگرد خودمان، با سوء تدبیر خودمان دربارهی امور خویش، نعمت را برمیگردانیم. لذا قرآن به ما یاد میدهد که از زیادهرویهایتان به آنچه در امر خودتان انجام دادهاید، استغفار کنید؛ «ربّنا اغفرلنا ذنوبنا و اسرافنا فی امرنا».
https://eitaa.com/e_beman
☝️جهت اطلاع جناب رئیسی
انبیاء راست و حسینی و صاف، مطلب را از اوّل بیان میکنند. از اوّل به مردم میگویند منظور ما چیست. هم به آن طبقات عالیه میگویند هم به آن طبقات پایین. از اوّل میگویند: میخواهیم آن بالاییها را بیاوریم پایین، پایینیها را بیاوریم بالا، با هم برابرشان کنیم.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_هجدهم
اصرار آمریکا بر عدم انجام تعهد و مذاکره بر سر موضوعات منطقهای
شبکه «پرس تیوی» به نقل از منابع آگاه گزارش داده است: «آمریکا کماکان از انجام تعهدات خود برای بازگشت به برجام و لغو تحریمها خودداری کرده است. آمریکا هنوز راستی آزمایی واقعی از لغو تحریمها را نپذیرفته است. آمریکا همچنین ضمن طرح ایده گامبهگام، با لغو یکجای تحریمها مخالفت کرده است. دولت بایدن همچنان بر زیادهخواهی هستهای و تحمیل تعهدات جدید هستهای بر ایران تأکید دارد. آمریکا صرفاً تعلیق و توقف موقت ۱۲۰ روزه و یا ۱۸۰ روزه این تحریمها را پیشنهاد داده است. آمریکا امکان خروج مجدد از برجام را رد نکرده و ضمانتی هم برای عدم خروج مجدد ارائه نمیدهد و درخواست ایران برای تضمین عدم اعمال تحریم و عدم استفاده از مکانیسم بازگشت خودکار تحریمها را نپذیرفته است. آمریکا و اروپا در ازای توقف موقت برخی تحریمهای برجامی، خواستار تحمیل تعهدات جدید هستهای فراتر از برجام و حتی تعهدات غیربرجامی، همچون مذاکره در خصوص سیاستهای منطقهای ایران شدهاند
خروجی اولین نشست خبری!
رئیسی در اولین نشست خبری خود، به سؤالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ گفت. برخی از مواضع مهم رئیسجمهور منتخب در این نشست به شرح زیر است: «تغییر وضع موجود، مبارزه با فساد، فقر و تبعیض و در یک کلمه اجرای عدالت در تمام شئون زندگی مردم، پافشاری بر ارزشهای اسلامی و انقلابی، پیامهای حضور ملت ایران در صحنه انتخابات بود. آمریکا موظف به رفع تحریمهاست و ما باید این اقدام را راستیآزمایی کنیم. هر مذاکرهای که منافع ملی در آن تضمین شود، این مذاکره حتماً موردحمایت خواهد بود؛ اما ما وضعیت اقتصادی و شرایط مردم را به این مذاکرات گره نخواهیم زد. اجرایی کردن طرح جامع همکاریهای ایران و چین را حتماً دنبال خواهیم کرد. مسائل منطقهای و موشکی قابلمذاکره نیست. من بهصورت مستقل وارد شدم و از تمام تشکلها و احزاب برای حمایت تشکر میکنم؛ اما برای تشکیل کابینه، من خود را در برابر خدا میبینم. نگاهم در انتخاب اعضای کابینه به انقلابی بودن، کارآمد بودن، فسادستیز بودن و مردمدار بودن است.
تفسیر عبدی از اصلاحطلبان: فرصتطلبان سادهلوح!
«عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «اصلاحات و تکنیسینهای سیاسی» نوشت: «مردم ایران به دلایل تاریخی و تجربه صدساله خود و نیز وضعیت منطقه اطمینان دارند که اصلاحات بهعنوان کمهزینهترین شیوه تغییر و بهبود با فاصله بسیار زیادی بهتر از هر روش دیگری است. ولی این امر به معنای آن نیست که اصلاحات را معادل اصلاحطلبان بهعنوان یک گروه اسمورسمدار بشناسند. کسانی که هر 4 سال یکبار فیل آنان یاد هندوستان میافتد و با شیوههای نخنما وارد میدان سیاست میشوند و غیرمسئولانه یکهتازی میکنند. اصلاحطلبان را چه میشود؟ خیلی خلاصه. در سطح نظری، عدول از اصول اساسی اصلاحطلبی و نداشتن راهبرد است... در سطح تشکیلاتی تبدیلشدن به جمعهای نسبتاً بسته، پیر، خسته و ناتوان و در سطح عملی، آلوده شدن به جریان فرصتطلبی و باری به هر جهت و از این ستون تا آن ستون فرج است و بالاخره در سطح فردی، غلبه کارگزاری و کارپردازی و در یک کلام تکنیسینی سیاسی بر مفهوم واقعی و متعهدانه سیاست است. تکنیسین سیاسی بسیار سادهلوح است درعینحال خود را هوشمند تصور میکند.
◄ کدام نظرسنجی درباره انتخابات به واقعیت نزدیکتر بود؟/ مؤسسه مِتا در آخرین نمونهگیری خود از جامعه، میزان مشارکت را 48.2 و میزان آرای رئیسی را 60.4 اعلام کرده بود. آماری که از سایر مراکز افکارسنجی به واقعیت نزدیکتر بود. مجید امامی، استاد هادی هسته افکار عمومی مرکز رشد دانشگاه امام صادق میگوید: «مِتا در مطالعات خودش به یک روش و آنهم روش نظرسنجی و پیمایش بسنده نکرده است. ما از علم مدلسازی کمک گرفتهایم. مدلسازی، محاسبات لازم برای دستیابی به چنین مدلی را انجام میدهد. این محاسبات بعضاً بهقدری زیاد هستند که انجام کل حجم محاسبات، گاهی از اوقات توسط کامپیوترهای خیلی قوی تا ساعتها به طول میانجامد
▼گزارش روز
از تحریم خاموش تا دولت ائتلافی
عملکرد منفعتطلبانه جریان اصلاحات موجب شد تا آنها در انتخاب اخیر، زمانی که مشخص شد احتمال رأی آوریشان در انتخابات بسیار پایین است، تحریم خاموش انتخابات را عملی کنند، ولی بعد از انتخابات این جریان برای دور نماندن از کرسی قدرت، سخن از دولت ائتلافی میزنند.
گزارههای خبری: 1- برخی از رجال اصلاحطلب احساس میکردند، مشتشان بهواسطه مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم، پر است و از همین رو خواب اغتشاش و بازتولید فتنه اقتصادی همچون آبان ۹۸ را برای انتخابات ۱۴۰۰ دیده بودند. بر همین اساس آنها با سازوبرگهای جدیدتری وارد میدان شدند و 19 حزب اصلاحطلب بهصورت جداگانه اعلام کردند که نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ندارند و بهصورت غیرمستقیم مردم را تحریک به عدم مشارکت کردند.2- باوجود تمام تلاشهای داخلی و خارجی برای کاهش مشارکت در انتخابات 1400، سید ابراهیم رئیسی توانست با جلب آرای 18 میلیونی، در مرحله اول به پیروزی برسد. اینک اصلاحطلبان در سیاست کاری جدید سخن از دولت ائتلافی میزنند! داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با روزنامه آرمان ملی میگوید: «آقای رئیسی خواهان شکلدهی یک دولت فراجناحی هستند. بااینوجود اینکه ایشان در دولت آینده خود از اصلاحطلبان نیز استفاده خواهند کرد یا خیر، سؤالی است که نمیتوان بهصورت قاطع درباره آن اظهارنظر کرد. گفتمانی که آقای رئیسی در رقابتهای انتخاباتی مورداستفاده قرار داده، اصولگرایی نبوده و تا حدود زیادی تلاش کردهاند گفتمانی را نمایندگی کنند که متناسب با حل مشکلات کنونی جامعه باشد».
گزاره تحلیلی: 1- در سالهای بعد از انقلاب، در موارد مختلف، اصلاحطلبان سعی کردند نظام را قربانی سیاستهای غلط خود کنند که آخرین مورد از آن، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بود که به دلیل فشارهای رسانهای دشمنان در کاهش مشارکت مردمی، از این جریان سیاسی انتظار میرفت که در راستای تحقق منافع ملت ایران، خود را در کنار نظام جمهوری اسلامی تعریف کند تا عملههایی برای تحقق نقشههای دشمن! این جریان با استدلال اینکه احتمال رأی آوری گزینههای اصلاحطلب در انتخابات 1400 وجود ندارد و اگر با تمام توان پای کار بیایند، شکست مفتضحانهای خواهند خورد، برای اینکه در آینده جایگاه مطالبه گر با امید بازگشت مجدد به قدرت داشته باشند، سیاست تحریم خاموش را اتخاذ کردند. 3- رئیسجمهور منتخب همانگونه که در روز ثبتنام و در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود، مستقل در انتخابات شرکت کرد و از این حیث بدهکار هیچ جریان سیاسی نیست، نهتنها اصلاحطلبان بلکه اصولگرایان هم باید این موضوع را بدانند که با توجه به شرایط حساس کشور، مناصب اجرائی کشور باید بر اساس شایستهسالاری تقسیم شود و حرف از سهم خواهی حزبی نزنند. (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
▼حرف روز
پيروزی در تحريم
پيروزي باشکوه آیتالله ابراهيم رئيسي در سيزدهمين انتخابات رياست جمهوري، نقطه عطفي در سير تحولي و تکويني انقلاب اسلامي است که ميتواند نویدبخش آيندهای روشن در دهه پنجم انقلاب اسلامي باشد. در اين ميان دستهای پنهاني دستبهکار شدهاند تا رأی ارزشمند ملت را کم اعتبار کرده و مخدوش نمايند که در این زمینه توجه به چند نکته حائز اهميت است:
1- انتخابات در شرايطي برگزار شد که بيماري کرونا، بيش از یک سال است کشور را درگير خود کرده است. طبق آماري که عليرضا وهابزاده مشاور وزير بهداشت اعلام کرده است، گروههای حساس، بيماران و سالمندان جمعيتي در حدود 10 ميليون نفر را تشکيل ميدهند که بسياري از آنها به خاطر نگراني از کرونا نتوانستند در انتخابات شرکت نمايند! بحران کرونا تنها دامنگیر ایران نشده است، بلکه روند انتخابات در جهان را مختل کرده است، بهنحویکه پس از شيوع کرونا در جهان، ۶۴ کشور انتخابات خود را به تعويق انداختند و ۳۰ کشور هم بااینوجود آن را برگزار کردند که در اغلب آنها شاهد کاهش مشارکت 10 تا 20 درصدي بودهايم! لذا با احتساب حداقل 10 درصدی کاهش مشارکت به دلیل شرایط کرونایی کشور، میتوان ميزان مشارکت واقعي را 60 درصد دانست. 2- ناکارآمدي دولت مستقر نيز بزرگترین عاملي بود که حاصل آن القاء ياس و نااميدي نسبت به امکان تغيير بود. اين نارضايتي که رنگ و بوي عصبانيت به خود گرفته بود تا آنجايي بود که وعدهها و کارنامههاي نامزدهاي انتخاباتي نيز نتوانست تغييري در تصميم بخشي از جامعه ايجاد کند و حاصل آن کاهش مشارکت در انتخابات بود! 3- گستردگي اردوگاهي که اين بار تلاش داشتند تا جامعه را دعوت به عدم حضور در انتخابات کنند نيز ممتاز از ادوار انتخابات گذشته بود. در اين اردوگاه علاوه بر ضدانقلاب و رسانههاي بيگانه که #رأی_بي_رأی را تبليغ میکردند، جريان احمدینژاد و بخشي از اصلاحطلبان نيز ميداندار تحريم انتخابات شده بودند!
بااینحال حماسهای دیگر از سوی ملت ایران خلق شد. مقايسه رأی هشتمين رئیسجمهور با رئیسجمهور هفتم و ششم اين حقيقت را آشکار میسازد که او با نسبت آراء بيشتري از آنها توانسته است، بر کرسي قدرت تکيه زند. رئیسجمهور ششم کمتر از 20 درصد آراء را در دور اول انتخابات کسب کرد و کار پیروزیاش به دور دوم کشيده شد و رئیسجمهور هفتم نيز 50.7 درصد آرا را در اولين حضورش کسب کرد؛ اما 62 درصد از مشارکتکنندگان در انتخابات اخیر به رئیسجمهور هشتم رأی دادند. (نویسنده: مهدی سعیدی