◄ کدام نظرسنجی درباره انتخابات به واقعیت نزدیکتر بود؟/ مؤسسه مِتا در آخرین نمونهگیری خود از جامعه، میزان مشارکت را 48.2 و میزان آرای رئیسی را 60.4 اعلام کرده بود. آماری که از سایر مراکز افکارسنجی به واقعیت نزدیکتر بود. مجید امامی، استاد هادی هسته افکار عمومی مرکز رشد دانشگاه امام صادق میگوید: «مِتا در مطالعات خودش به یک روش و آنهم روش نظرسنجی و پیمایش بسنده نکرده است. ما از علم مدلسازی کمک گرفتهایم. مدلسازی، محاسبات لازم برای دستیابی به چنین مدلی را انجام میدهد. این محاسبات بعضاً بهقدری زیاد هستند که انجام کل حجم محاسبات، گاهی از اوقات توسط کامپیوترهای خیلی قوی تا ساعتها به طول میانجامد
▼گزارش روز
از تحریم خاموش تا دولت ائتلافی
عملکرد منفعتطلبانه جریان اصلاحات موجب شد تا آنها در انتخاب اخیر، زمانی که مشخص شد احتمال رأی آوریشان در انتخابات بسیار پایین است، تحریم خاموش انتخابات را عملی کنند، ولی بعد از انتخابات این جریان برای دور نماندن از کرسی قدرت، سخن از دولت ائتلافی میزنند.
گزارههای خبری: 1- برخی از رجال اصلاحطلب احساس میکردند، مشتشان بهواسطه مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم، پر است و از همین رو خواب اغتشاش و بازتولید فتنه اقتصادی همچون آبان ۹۸ را برای انتخابات ۱۴۰۰ دیده بودند. بر همین اساس آنها با سازوبرگهای جدیدتری وارد میدان شدند و 19 حزب اصلاحطلب بهصورت جداگانه اعلام کردند که نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ندارند و بهصورت غیرمستقیم مردم را تحریک به عدم مشارکت کردند.2- باوجود تمام تلاشهای داخلی و خارجی برای کاهش مشارکت در انتخابات 1400، سید ابراهیم رئیسی توانست با جلب آرای 18 میلیونی، در مرحله اول به پیروزی برسد. اینک اصلاحطلبان در سیاست کاری جدید سخن از دولت ائتلافی میزنند! داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاحطلب در مصاحبه با روزنامه آرمان ملی میگوید: «آقای رئیسی خواهان شکلدهی یک دولت فراجناحی هستند. بااینوجود اینکه ایشان در دولت آینده خود از اصلاحطلبان نیز استفاده خواهند کرد یا خیر، سؤالی است که نمیتوان بهصورت قاطع درباره آن اظهارنظر کرد. گفتمانی که آقای رئیسی در رقابتهای انتخاباتی مورداستفاده قرار داده، اصولگرایی نبوده و تا حدود زیادی تلاش کردهاند گفتمانی را نمایندگی کنند که متناسب با حل مشکلات کنونی جامعه باشد».
گزاره تحلیلی: 1- در سالهای بعد از انقلاب، در موارد مختلف، اصلاحطلبان سعی کردند نظام را قربانی سیاستهای غلط خود کنند که آخرین مورد از آن، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری بود که به دلیل فشارهای رسانهای دشمنان در کاهش مشارکت مردمی، از این جریان سیاسی انتظار میرفت که در راستای تحقق منافع ملت ایران، خود را در کنار نظام جمهوری اسلامی تعریف کند تا عملههایی برای تحقق نقشههای دشمن! این جریان با استدلال اینکه احتمال رأی آوری گزینههای اصلاحطلب در انتخابات 1400 وجود ندارد و اگر با تمام توان پای کار بیایند، شکست مفتضحانهای خواهند خورد، برای اینکه در آینده جایگاه مطالبه گر با امید بازگشت مجدد به قدرت داشته باشند، سیاست تحریم خاموش را اتخاذ کردند. 3- رئیسجمهور منتخب همانگونه که در روز ثبتنام و در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود، مستقل در انتخابات شرکت کرد و از این حیث بدهکار هیچ جریان سیاسی نیست، نهتنها اصلاحطلبان بلکه اصولگرایان هم باید این موضوع را بدانند که با توجه به شرایط حساس کشور، مناصب اجرائی کشور باید بر اساس شایستهسالاری تقسیم شود و حرف از سهم خواهی حزبی نزنند. (نویسنده: فرهاد کوچکزاده)
▼حرف روز
پيروزی در تحريم
پيروزي باشکوه آیتالله ابراهيم رئيسي در سيزدهمين انتخابات رياست جمهوري، نقطه عطفي در سير تحولي و تکويني انقلاب اسلامي است که ميتواند نویدبخش آيندهای روشن در دهه پنجم انقلاب اسلامي باشد. در اين ميان دستهای پنهاني دستبهکار شدهاند تا رأی ارزشمند ملت را کم اعتبار کرده و مخدوش نمايند که در این زمینه توجه به چند نکته حائز اهميت است:
1- انتخابات در شرايطي برگزار شد که بيماري کرونا، بيش از یک سال است کشور را درگير خود کرده است. طبق آماري که عليرضا وهابزاده مشاور وزير بهداشت اعلام کرده است، گروههای حساس، بيماران و سالمندان جمعيتي در حدود 10 ميليون نفر را تشکيل ميدهند که بسياري از آنها به خاطر نگراني از کرونا نتوانستند در انتخابات شرکت نمايند! بحران کرونا تنها دامنگیر ایران نشده است، بلکه روند انتخابات در جهان را مختل کرده است، بهنحویکه پس از شيوع کرونا در جهان، ۶۴ کشور انتخابات خود را به تعويق انداختند و ۳۰ کشور هم بااینوجود آن را برگزار کردند که در اغلب آنها شاهد کاهش مشارکت 10 تا 20 درصدي بودهايم! لذا با احتساب حداقل 10 درصدی کاهش مشارکت به دلیل شرایط کرونایی کشور، میتوان ميزان مشارکت واقعي را 60 درصد دانست. 2- ناکارآمدي دولت مستقر نيز بزرگترین عاملي بود که حاصل آن القاء ياس و نااميدي نسبت به امکان تغيير بود. اين نارضايتي که رنگ و بوي عصبانيت به خود گرفته بود تا آنجايي بود که وعدهها و کارنامههاي نامزدهاي انتخاباتي نيز نتوانست تغييري در تصميم بخشي از جامعه ايجاد کند و حاصل آن کاهش مشارکت در انتخابات بود! 3- گستردگي اردوگاهي که اين بار تلاش داشتند تا جامعه را دعوت به عدم حضور در انتخابات کنند نيز ممتاز از ادوار انتخابات گذشته بود. در اين اردوگاه علاوه بر ضدانقلاب و رسانههاي بيگانه که #رأی_بي_رأی را تبليغ میکردند، جريان احمدینژاد و بخشي از اصلاحطلبان نيز ميداندار تحريم انتخابات شده بودند!
بااینحال حماسهای دیگر از سوی ملت ایران خلق شد. مقايسه رأی هشتمين رئیسجمهور با رئیسجمهور هفتم و ششم اين حقيقت را آشکار میسازد که او با نسبت آراء بيشتري از آنها توانسته است، بر کرسي قدرت تکيه زند. رئیسجمهور ششم کمتر از 20 درصد آراء را در دور اول انتخابات کسب کرد و کار پیروزیاش به دور دوم کشيده شد و رئیسجمهور هفتم نيز 50.7 درصد آرا را در اولين حضورش کسب کرد؛ اما 62 درصد از مشارکتکنندگان در انتخابات اخیر به رئیسجمهور هشتم رأی دادند. (نویسنده: مهدی سعیدی
📌 ۱۰۰نفر در یاسوج بازداشت شدهاند- پلیس میگوید کسی کشته نشده
▪️علی ملکحسینی، دادستان یاسوج، بازداشت ۱۰۰نفر را در روز انتخابات ۲۸ خرداد تایید کرده اما پلیس ماجرای کشتهشدن سهنفر در درگیریهای این شهر را دروغ خوانده.
▫️دادستان افزوده: «بازداشتشدگان از همه سلیقهها، گروهها و اقوام مختلف کاندیداها بودند و والله قسم برای برقراری آرامش و امنیت با احدالناسی تعارف نخواهیم داشت. ما نماینده فرماندار و از اعضای صندوق را هم بازداشت کردیم.»
▫️بهگفته این مقام قضایی، اعتراضها هم از اشکال در سیستم الکترونیک ثبت آرا شروع شد و با تاخیر در اعلام نتیجه و برندگان انتخابات بالا گرفت.»
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
🌹 #امیرمومنان به مالک اشتر فرمودند:
«... دل خویش را با مهر به رعیت سرشار ساز و به آنان محبت نموده و لطف نما، براى آنان مثل درنده خونخوار مباش که لقمه از دهان آنها بگیرى، زیرا مردم دو دسته اند! یا برادران دینى تواند و یادر خلقت شبیه خودت که از آنان لغزش سر می زند و دستخوش انحراف می شوند ...
بنابراین از عفو و گذشت خویش آنان را بهره مند ساز »
📒 #نهج_البلاغه نامه ۵۳
🔰 رئیس جمهور منتخب
🔴رئیســی:
⬅️ می گوئیم مردم را دوست داریم، راه خدا از میان خلق می گذرد
⬅️ در دولت اسلام کارگزاران خدمتگزارند نه منتگذار
اول تیر ۱۴۰۰
#ولادت_امام_رئوف
#مشهد_مقدس
#دولت_انقلابی
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🌾
🌻🌾
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹ابراهیم و 🌹اسماعیل باید منطقه را از وجود دشمنان بشریت پاک کنند
البقره
وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِّلنَّاسِ وَأَمْنًا وَاتَّخِذُوا مِن مَّقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى وَعَهِدْنَا إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَن طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ
ﻭ [ ﻳﺎﺩ ﻛﻨﻴﺪ ]ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺍﻳﻦ ﺧﺎﻧﻪ [ ﻛﻌﺒﻪ ] ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﺩم ﻣﺤﻞ ﮔﺮﺩﻫﻤﺎﻳﻲ ﻭ ﺟﺎﻱ ﺍﻣﻦ ﻭﺍﻣﺎﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ، ﻭ [ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩﻳﻢ : ] ﺍﺯ ﻣﻘﺎم ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﺟﺎﻳﮕﺎﻫﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﻧﻤﺎﺯ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻛﻨﻴﺪ . ﻭ ﺑﻪ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﻭ ﺍﺳﻤﺎﻋﻴﻞ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍم ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻃﻮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻭ ﺍﻋﺘﻜﺎﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻭ ﺭﻛﻮﻉ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻭﺳﺠﺪﻩ ﮔﺬﺍﺭﺍﻥ [ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺁﻟﻮﺩﮔﻲ ﻇﺎﻫﺮﻱ ﻭ ﺑﺎﻃﻨﻲ ]ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﻛﻨﻴﺪ .(١٢٥)
آیه مورد اشاره سید حسن نصرالله برای پیروزی جناب رئیسی
✍تدوین : رجبعلی بازیاد
هم تأمین کنندهی هدف نهایی انبیاء، اعتقاد به توحید و وجود خدا و وحدانیت خداست، و هم اینکه آن محیطی که برای انسان سازی لازم میدانند، برای پیاده کردن کارخانه آدمسازی، توحید بهترین و گویاترین شعار است.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_هجدهم