◄ حماس: به بایدن دلخوش نباشید!/ نایبرئیس دفتر سیاسی حماس گفت: «فلسطین به بهبودی اوضاع داخلی و تحقق وحدت ملی نیاز دارد و نباید به توهم مذاکرات با دشمن دلخوش کند. نبرد شمشیر قدس نشاندهنده قدرت و صلابت مقاومت و ضعف و ناتوانی دشمن صهیونیست است. کسانی که به دولت بایدن دلخوش کردهاند، بهزودی خواهند فهمید که آنها شما را به سمتی خواهند برد که چیزی عایدتان نمیشود
◄ نیکزاد: مردم از وعدهها خسته شدهاند/ «نیکزاد» نایبرئیس مجلس در توئیتی نوشت: «میگویند اگر مشارکت مردم در انتخابات بیشتر نشد، دلیلش مشکلات اقتصادی و معیشتی نبوده؛ تا حدی درست میگویند. مشکل مردم وعدههایی بود که برای رونق اقتصادی، معیشت و عزت پاسپورت ایرانی و... شنیدند؛ مردم از وعدهها خسته شدهاند. این توئیت در واکنش به ادعای اخیر رئیسجمهور روحانی بود که گفته بود: «اگر دلایل اقتصادی و معیشتی عامل مشارکت پایین است، چرا مشارکت در سیستان و بلوچستان که شرایط بهمراتب سختتر است، مشارکت بیشتر بود!»
◄ درخواست ۱۲ کشور برای خرید واکسن ایرانی/ مدیر پروژه تولید واکسن «کوو ایران برکت» اعلام کرد: «در فاز دوم، خون افرادی که به آنها واکسن تزریق شده بود، به میزان 93.5 درصد قدرت خنثی کردن ویروس کرونا را دارد. تاکنون ۱۲ کشور جهان ازجمله کشورهای آسیایی، آمریکای جنوبی و یک کشور اروپایی از ما درخواست کردهاند به آنها واکسن صادر کنیم
پیام استفاده از واکسن ایرانی
رهبر معظم انقلاب صبح دیروز (جمعه) دُز اول واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» را دریافت کرده و تأکید کردند، باید این افتخار ملی تولید واکسن ایرانی را پاس بداریم.
گزارههای تحلیلی: ۱- علیرغم اینکه رهبر انقلاب میتوانست برابر جدول مربوط به اولویتهای تزریق واکسن کرونا، واکسن خارجی را دریافت کنند، اما استفاده از واکسن تولید داخلی کوو ایران برکت را ترجیح دادند تا دستیابی به این توانمندی مهم را بهعنوان پیام قدرت در سطح بینالمللی ارسال نمایند که ایران ازجمله کشورهای پیشرو در حوزه علمی و فنّاورانه در دنیا قلمداد میشود. به عبارتی این پیام به معنای قرار گرفتن ایران در لبههای تولید علم و فنّاوری در سطح بینالمللی هست؛ کاری که آقای پوتین در اقدامی مشابه در خصوص واکسن اسپوتنیک انجام داد. ۲- در سطح ملی، ایجاد اعتماد و خودباوری ملی پیام اصلی این اقدام به افکار عمومی بود. همچنین این اقدام در کنار اعتمادسازی برای مردم، خنثیساز سناریوی دشمن برای بیاعتباری دستاوردهای داخلی و تشکیک در توانمندیهای دانشمندان ایرانی تعریف میشود. درواقع رهبر معظم انقلاب اهتمام و اعتماد نسبت به دستاوردهای ملی را یادآور گردید و مردم را ترغیب و تشویق به توجه به این امر برای فرهنگسازی ملی نمود. ۳- نکته مهم دیگری که در این اقدام نهفته است، اینکه رهبر معظم انقلاب راه علاج چالشهای کشور را صرفاً تکیهبر تفکر، اندیشه، توان و ظرفیتهای بینظیر داخلی میدانند. ایشان اهمیت و اهتمام به این مهم در سطح نخبگانی را برای تصمیمسازی و توجه یافتن آن نزد افکار عمومی برای مطالبهگری را حلال بسیاری از چالشهای کنونی میدانند.
جمعبندی: در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، قدرت جایگاه ویژهای دارد. البته قدرت با قرائت ممدوح و پسندیده آنکه آمیخته با اخلاق و انصاف است، تبدیل به گفتمان ایشان شده است. معظم له برای قدرت جامعیت قائل است و اعتقاد دارد باید در همه حوزهها و سطوح قدرتمند گردیم. امروز تولید واکسن کرونا از طریق مسیرهای مختلف و صنعتی کردن آن، ترجمان عملی ایران قوی است. قوی شدن ایران، با تکیهبر توانمندیهای داخلی تنها نسخه و راهبرد جمهوری اسلامی برای عبور از سختیها و رسیدن به جایگاه ممتاز و عزتمندی در نظام بینالمللی است؛ این جان پیام معظم له در این اقدام بود. (نویسنده: احمد بنافی)
▼حرف روز
اصلاحطلبی در دوراهی رادیکالیسم یا عقلانیت!
یک تحلیل نسبتاً قوی پیش از انتخابات وجود داشت که کنشگری برخی از عناصر و گروههای تأثیرگذار جریان اصلاحطلب، معطوف به انتخابات 1400 نیست، بلکه آنها به دنبال به پیش بردن پروژهای هستند که ضرورتاً معطوف به انتخابات- نه انتخابات ریاست جمهوری 28 خرداد و نه هیچ انتخابات دیگری- نیست.
نکات تحلیلی: سعید حجاریان در سال 99 در گفتگو با سایت مشق نو مدعی میشود: «تاکتیک اصلی اصلاحات، سازماندهی نیروها از پایین است.این روش در گسترش احزاب، سازمان آهنین، بسیج تودهای و انواع سازمانهای مردمنهاد متجلی میشود و حتی بعضی مواقع میتوان به نافرمانی مدنی فکر کرد. اساساً معتقدم فشار از پایین با انتخابات پدید نمیآید. پس باید گفت، پروژه اصلاحات به انتخابات گره نخورده است؛ زیرا انتخابات به معنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است. اصلاحات صدقه بگیر نیست و اگر مکنت دارد، باید با اتکا بر آن به بازار سیاست برود». این نگاه حجاریان را اضافه کنید به نظر اخیر وی که مدعی شد، اصلاحات صندوقمحور مرد! معنای آن دیدگاه حجاریان و نظر اخیر وی آن است که هسته سخت جریان اصلاحطلب از مدتها پیش کنشگری خود را برای اعمال تغییرات از دریچه انتخابات پی نمیگیرد، بلکه نافرمانی مدنی و بینظمی اجتماعی و سیاسی از منظر آنها بستری برای ایجاد ترتیبات و علایق مدنظرشان میباشد. آنها معتقدند که انتخابات گدایی قدرت است و رویکردهای اعتراضی و نارضایتیهای اقتصادی جامعه برای آنها مکنت بهحساب میآید. این را باید با برنامه راهبردی حزب اتحاد ملت برای انتخابات 1400 که تفسیر و روایتی از سیاست خارجی و سیاست داخلی ارائه کرده که نسبتی با سیاستهای اصولی نظام جمهوری اسلامی ندارد، در نظر گرفت. این البته دیدگاه همه بخشها و عناصر اصلاحطلبی نیست. بلکه در این کشاکش برخی نیز به دنبال کنشگری در چارچوب نظام هستند. البته نظام جمهوری اسلامی در طول حیات خود همه تفکرات و اندیشههای درون نظام را به رسمیت شناخته است. اینکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند اگر امروز یک جریان چپی در کشور وجود نداشت، من لازم میدانستم یک جریان چپ به وجود بیاورم، گویای آن است که ایشان به سیاست ورزی در چارچوب نظام، اعتقادی جدی دارند. اما در همان سخنرانی، رهبر انقلاب اضافه میکنند، تفکری که امروز در امتداد چپ دیروز، خود را تعریف میکند، به انحراف رفته است.
نکته پایانی: جمهوری اسلامی در مقطع جدید، بیش از هر زمانی به وفاق ملی نیاز دارد. در پیش گرفتن وفاق ملی یقیناً به معنای یکدستسازی گروهها و افکار سیاسی نیست. بلکه مقصود آن است که همه سلایق با حفظ اصول، فعالیتهای سیاسی خود را پی بگیرند.(نویسنده: عزیز غضنفری)
🔸ابطحی: اصلاحطلبان نتوانستند مانند مردم بنبست اصلاحطلبی را بفهمند
عضو مجمع روحانیون مبارز:
🔹طبیعی بود مردم اصلاحطلبانهترین کار را کردند و به جای اعمال هر نوع خشونتی از طریق صندوق رأی اعتراض کردند.
🔹آن چه مهم بود اینکه، راههای خشن و براندازانه نتوانست جایگزین تفکر اصلاحطلبی شود ولی اصولگرایان توانستند جایگزین اصلاحطلبان شوند.
🔹اگر نگاهی به شعارهای انتخاباتی اصولگرایان بیندازیم، در می یابیم که صحبتهای اصلاحطلبانهای را ارایه دادند که خود آقای خاتمی در دوران ریاستجمهوری نمیتوانست به زبان بیاورد./جماران
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹👇اولین ماموریت جناب رئیسی بعد از تشکیل دولت اسلامی
۸۷/۸ /۲۹ امام خامنه ای
همهی واجبات شرعی، اجتناب از همهی محرمات، تشکیل دهندهی مجموعهای است از داروی تجویز شدهی از سوی پروردگار برای تقویت بنیهی روحی و اصلاح امور دنیا و آخرت انسان - اصلاح جامعه، اصلاح فرد - منتها در این مجموعه بعضی از عناصر کلیدی هستند که شاید بشود گفت نماز کلیدیترینِ این عناصر است. «الّذین ان مکّنّاهم فی الارض اقاموا الصّلوة». مؤمنان، مجاهدان راه خدا، ایثارگران طریق تحکیم معارف الهی این جوری اند که وقتی «ان مکّنّاهم فی الارض»؛ وقتی ما اینها را در زمین متمکن کردیم، قدرت را به اینها سپردیم، خیلی کارها باید انجام بدهند: استقرار عدالت، ایجاد چه، چه، اما اولْچیزی که وجود دارد: «اقاموا الصّلوة»؛ نماز را اقامه میکنند. چه رازی است در این نماز که اقامهی آن اینقدر مهم است؟
توجه:
این آیه که بعد از آیه جهاد ( وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ .(٤٠/ حج) ) آمده چه پیامی را به مومنین منتقل میکند؟
میخواهد بگوید مبارزه تمام شدنی نیست حالا که از جنگ و جبهه برگشتید باید جبهه فرهنگی را آغاز کنید و اولین ان هم زنده کردن نماز در جامعه هست
✍تدوین : رجبعلی بازیاد
"دین" آگاهی و بصیرت را اصل میداند و مسلمان ناآگاه را قبول نمیکند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_هجدهم
آیه الله علم الهدی: «شورای ائتلاف» [اصولگرایان] دعوت من را لبیک گفتند
سید احمد علمالهدی: بابیان اینکه از لحظه اول شورای ائتلاف را تأیید کردم، ادامه داد: الآن هم اعلام میکنم «شورای ائتلاف» مورد تأیید من است اما هر که انتخابشده درنتیجه فرآیند است؛ از همان اول عزیزان را به ائتلاف دعوت کردم، بنشینند دورهم اتفاق و ائتلاف کنند، ائتلاف از ریشه الفت است که عزیزان و جریانهای ولایتمدار ازنظر هدف، بینش سیاسی و جنبه ولایتمحوری خودشان باهم الفت بگیرند و نتیجه این ائتلاف در فرآیندی که اجرای فرآیند به دست همه جریانها انجام میگیرد، معرفی افراد نخبه به مردم باشد. نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی افزود: عزیزانی را به ائتلاف دعوت کردیم و شما دعوت من را لبیک گفتید، امیدواریم که نتیجهاش نیز خوب باشد و اسلام از این قضیه منتفع بشود، توسعه ارزشهای دین به نتیجه برسد، مشارکت و فعالیت کردید و انشاءالله در همه زحماتی که در عرصه استان کشیدید، مأجور باشید
اصلاحطلبان نتوانستند مانند مردم بنبست اصلاحطلبی را بفهمند. اما آن چه مهم بود اینکه، راههای خشن و براندازانه نتوانست جایگزین تفکر اصلاحطلبی شود ولی اصولگرایان توانستند جایگزین اصلاحطلبان شوند. اگر نگاهی به شعارهای انتخاباتی اصولگرایان بیندازیم، در می یابیم که صحبتهای اصلاحطلبانهای را ارایه دادند که خود آقای خاتمی در دوران ریاستجمهوری نمیتوانست به زبان بیاورد.
📌کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی!
🔹رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: پیشبینی میشود در بودجه ۱۴۰۰ چیزی بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم.
🔹به عبارتی یک سوم بودجه عمومی کشور کسری بودجه ماست.
🔹 اولین چالش دولت منتخب پس از ورود به عرصه اجرایی، تعیین تکلیف وضعیت بودجهای و کسری بودجه است.
پذیرش قدرت مشروع بعد از شکست در میدان
بعد از آنکه منابعی در عمان اعلام کردند، فرستاده آمریکا به یمن از طریق میانجیگر عمانی به انصارالله یمن اعلام کرده که آمریکا آنها را بهعنوان یک قدرت مشروع در یمن به رسمیت میشناسد. انگلیس هم از این موضع واشنگتن حمایت کرده است. به گزارش سایت الخبر الیمنی، باربارا وودوارد، نماینده انگلیس در سازمان ملل در پاسخ به سؤال شبکه العربیه درباره احتمال به رسمیت شناخته شدن انصارالله از سوی انگلیس بهعنوان قدرت مشروع در یمن اعلام کرد: لندن هر اقدامی را به حل سیاسی بحران در یمن منجر شود، تأیید میکند. لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن پنجشنبه در نشست شورای ملی روابط آمریکا و کشورهای عربی گفت: «واشنگتن حوثیها را بهعنوان یک طرف مشروع در یمن به رسمیت میشناسد». این در حالی است که علی القحوم، عضو دفتر سیاسی انصارالله در گفتگو با شبکه المیادین تأکید کرد: «ملت یمن نیازی به رسمیت شناختن کسی ندارند. اظهارات آمریکاییها جدید نیست و این دلیلی بر دوگانگی مواضع آنها بعد از حمایت از جنگ است. آمریکاییها اگر جدی هستند باید حملات و تجاوزات را متوقف کنند
◄ غریب آبادی: به آژانس ربطی ندارد!/ نماینده دائم کشورمان در سازمانهای بینالمللی در واکنش دیروزشان به درخواست آژانس مبنی بر تمدید تعهد ایران در خصوص ذخیره تصاویر فعالیتهای مراکز هستهای، گفت: «ما فقط ملزم هستیم در چارچوب پادمان با آژانس همکاری کنیم. تداوم یا عدم تداوم ضبط دادهها توسط ما ارتباطی به آژانس ندارد. برای ثبت دادهها هیچ تعهدی به آژانس ندادیم و آژانس در این مورد حق مطالبهای ندارد
◄ «قدرت خارقالعاده» در خاورمیانه!/ جیمز جفری سفیر پیشین آمریکا در عراق و سوریه معتقد است: «ایران یک قدرت خارقالعاده در خاورمیانه است. امروز بهسختی مسئلهای در منطقه پیدا میکنید که بدون همکاری ایران قابلحل باشد
◄ شایعه طرح مسدودسازی شبکههای اجتماعی خارجی/ در روزهای اخیر مطالبی به اسم «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» منتشرشده که طبق گفته سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، با طرح این کمیسیون بسیار متفاوت است. نصیرایی میگوید این طرح با رویکرد تقویت شبکههای اجتماعی بومی در مرحله تدوین است اما بحثی درباره مسدودسازی شبکههای اجتماعی خارجی در آن مطرح نیست
▼گزارش روز
بنبست اصلاحطلبی!
«محمدعلی وکیلی»، فعال سیاسی اصلاحطلب در روزنامه ابتکار نوشت: «همه ظرفیت ما خرج همتی شد. حتی دست به دامان تعصبات قومیتی به عریانترین شکل برای همتی شدیم، اما عیار اقبالمان عریان شد. دیدیم که چگونه تشت اقبالمان فروافتاده است. حیثیت اکثر احزاب و نمایندگان رسمی اصلاحطلب بهپای همتی آورده شد، اما افاقه نکرد. این یعنی نهادهای رسمی جریان اصلاحطلب، نمیتواند نماینده مطالبات اصلاحطلبانه باشد. اگر برای ریاست جمهوری بهانه رد صلاحیت آورده شود، برای لیست جمهور چه بهانهای داریم؟».
گزارههای تحلیلی: نوشتار وکیلی، ادامه مواضع و واقعیتهای درونحزبی اصلاحطلبانی است که در بدبینانهترین حالت دستکم 10 میلیون و در خوشبینانهترین حالت حتی رفتن به دور دوم را برای نامزدشان پیشبینی کرده بودند، اما نتیجه انتخابات عکس این پیشبینی را رقم زد. بالطبع مواضع سران و برخی چهرههای شاخص این جریان درخور توجه است: 1- صادق زیباکلام (يکشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰) گفت: «رهبری اصلاحات اگرچه با تأخیر اما تمامقد به حمایت از آقای همتی برخاست، یکی پس از دیگری چهرههای اصلاحطلب از شخص آقای خاتمی گرفته تا جناب کروبی، غلامحسین کرباسچی، حسین مرعشی تا چهرههای روشنفکری همچون دکتر عبدالکریم سروش و استاد مصطفی ملکیان مردم را به شرکت در انتخابات و رأی به آقای همتی دعوت کردند، اما هیچیک از آن حمایتها و دعوتها نتوانست یخی را آب کند. دو و نیم میلیون رأی برای آقای همتی در حقیقت تیر خلاصی در شقیقه اصلاحطلبان بعد از ۲۴ سال حیات سیاسیشان بود»؛ 2- روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد (دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰) نوشت: «شورای نگهبان از میان صدها نامزد رسید به هفت نام اما با قطعیت میگوییم حتی اگر همه نام و نشاندارها آمده بودند با همه سلایق، بازهم در دو مسئله هیچ خللی ایجاد نمیشد؛ یکی در جلب و جذب مشارکت، دیگری در پیروزی سید ابراهیم رئیسی. این وسط فقط شورای نگهبان به داد پزشکیان و جهانگیری و لاریجانی رسید که در کشاکش قرار گرفتن در معرض قضاوت عموم، به تیر غیب حسن روحانی و کلاب هاوس و کارگزاران سازندگی دچار نشوند. 3- حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران در خصوص تشتت میان نهاد اجماعساز اصلاحطلبان موسوم به ناسا در ارتباط با حمایت یا عدمحمایت از همتی نیز بیان کرد: «واقعیت این است که حتی در صورت اعلام موضع واحد بازهم نتیجه اصلی هیچ تفاوتی نمیکرد. خیلی روشن در شورای شهر تهران، اصفهان، مشهد و شهرهای بزرگ همه اصلاحطلبان با تصمیم جمعی حضور داشتند اما هیچ تفاوت معناداری بین اینکه همه گروهها میآمدند یا تصمیم جمعی اتخاذ نشد، دیده نمیشود. کما اینکه در شورای شهر تهران و شهرهای بزرگ همه گروهها با وحدت در عرصه انتخابات لیست داده بودیم و حضور داشتیم اما نتیجه تغییری نکرد». 4- محمدعلی ابطحی نیز گفته است: «اصلاحطلبان نتوانستند مانند مردم بنبست اصلاحطلبی را بفهمند!».
نکته پایانی: بنبست جریان اصلاحطلبی نتیجه فاصله گرفتن از مشکلات واقعی مردم بود؛ مدعیان تدبیر با بیتدبیری و ناکارآمدی، نارضایتی را به اوج خود رساندند. شرطی کردن اقتصاد کشور، ضرورت سازی ساختگی، دیو و دلبرسازی از ترامپ و بایدن، مقصر تراشی، حاشیهسازی و به دنبال دوقطبیهای کاذب رفتن و درنهایت مأیوس و ناامید کردن مردم، ازجمله شگردها و رفتارهایی بود که صف «تغییر» را طولانیتر از صف «تکرار» پای صندوقهای رأی رقم زد. (نویسنده: حسین عباسیان)
▼حرف روز
آسیبشناسی انتخابات 1400
معناکاویها و ارائه تفسیرهای متنوع از انتخابات و رفتارهای انتخاباتی ایرانیان پس از ده روز از انتخابات 28 خرداد1400 همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد حالا حالاها این مباحث تداوم خواهد داشت. دلیل این موضوع علاوه بر اهمیت راهبردی این انتخابات از منظرهای مختلف، به پارهای از آسیبها، کاستیها و نقایص کارگزاری و تا حدودی ساختاری انتخابات نیز مربوط میشود. ازاینرو، طرح مباحث و تفاسیر انتخاباتی میتواند راهی باشد به شناخت بهتر و بیشتر از ضعفها و آسیبها و البته در ادامه فرصتی را فراهم مینماید تا در پرتو شکلگیری دیالوگ و گفتمانی در میان نخبگان و رسانهها، به اصلاح روندهای انتخاباتی و تقویت مردمسالاری دینی منجر شود.
نکات تحلیلی: 1- انتخابات در ایران اسلامی نه همانند بسیاری از کشورها صوری و بیاهمیت است و نه تحت دموکراسیهای هدایتشده یا القایی و تبلیغاتی، نتیجهاش از پیش تعیینشده؛ چراکه مردم ما و افکار عمومی دنیا و نظار جهانی بهعین دیده و تجربه کردهاند که تکتک آرای مردم است که تعیینکننده پیروز میدان قدرت و سیاست در ایران است و دلیل اصلی این موضوع نیز به مردم پایه بودن قدرت در نظام جمهوری اسلامی مربوط میشود. 2- جالب است احزاب و گروههای مختلف سیاسی از اپوزیسیون و ضدانقلاب خارجنشین تا مخالفان و منتقدان داخلی که بیشترین انتقادها را به انتخابات و سازوکارهای سیاسی دارند، بیشترین تلاش و تحرک را نیز برای اثرگذاری بر رأی مردم در فصل انتخابات دارند و همین متناقض عمل با گفته، نشاندهنده واقعی بودن عرصه انتخاب در ایران اسلامی است. 3- مهمترین و اصلیترین محورهای آسیبشناسی در عرصه انتخابات 1400 را میتوان در چند سرفصل موردبررسی قرار داد: آسیبشناسی نهادی، آسیبشناسی نقش و عملکرد جریانهای سیاسی، آسیبشناسی رفتاری کارگزاران سیاسی در هر دو جریان اصلی، آسیبشناسی روندی و فرآیندهای منتهی به انتخابات، آسیبشناسی ساختاری، آسیبشناسی قانون انتخابات، آسیبشناسی رفتار انتخاباتی جامعه و مردم، آسیبشناسی از منظر و رهیافت جامعهپذیری سیاسی، آسیبشناسی نشاط و امید انتخاباتی و آسیبشناسی رسانهای. هرکدام از این موارد راهی برای اصلاح و تقویت سیستم انتخاباتی است.
نکته پایانی: طرح بحث آسیبشناسی انتخابات از اقدامات راهبردی است که به مجالی بیشتر نیاز دارد و اساساً باید در اتاقهای فکر نظام اسلامی موردبررسی قرار گیرد. این نوشته بهمثابه تلنگری بود برای یادآوری این موضوع که شرایط کنونی مطلوبترین زمان برای این کار است. (نویسنده: فتحالله پریشان)
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸در یک ثواب بزرگ، شریک شدید!🔸
🎥 کسانی که در انتخابات شرکت کردند و با تحقیق رأی دادند، در ثواب تمام خدماتی که رئیس جمهور در 4 سال آینده انجام می دهد، شریک هستند، اما در گناه کارهای بد او شریک نیستند!
زندگی اجباری در انبارهای بزرگ حاشیه تهران/ اجاره کانتینرها ماهی ۵۰۰ هزارتومان!
🔹اینجا تنها یکی از دهها انبار حاشیه تهران است و با این حال، به قول مدیر انبار، ۹۹ درصد کانتینرهای آن پر است.
🔹 در دو، سه سال گذشته که قیمت مسکن و هجوم کرونا دمار از روزگار خیلیها درآورده است، انبارها بیشتر از سالهای گذشته رونق گرفته و علاوه بر حاشیه حتی در برخی از مناطق شهر هم پیشروی کرده است.
🔹بیش از ۸۰ درصد آدمهای ساکن اینجا؛ زندگیهایشان به مشکل خورده؛ یا طلاق گرفته اند یا صاحبخانه جوابشان کرده، ۵ تا ۱۰ درصدشان هم کسانی هستند که میخواهند مهاجرت کنند و وسایلشان را به انبار میسپارند.