🌐 بسته خبری
📍 به گفته کارشناسان با توجه به عرضه مناسب روزانه در سامانه نیما و استفاده نشدن منابع ارزی در کشور قطر، همچنین با توجه به اینکه بازارساز هر میزان تقاضای ارز در بازار را پاسخ میدهد، دست بازارساز برای تأمین ارز باز است و مشکل کمبود ارز نداریم. روز گذشته نیز از ۱۷۲ میلیون ارز عرضه شده در این سامانه، ۵۷ میلیون دلار معامله انجام شد. بر این اساس میزان عرضه ارز بسیار بیشتر از تقاضای موجود در سامانههای ارزی کشور بوده است.
📍 سخنگوی وزارت امور خارجه قطر تعطیلی دفتر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در دوحه را تکذیب کرد. او در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت مذاکرات برای آزادسازی اسیران در غزه و تلاشهای انجام شده در جهت جلوگیری از تشدید تنشها تأکید کرد و درباره ادامه عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در نوار غزه هشدار داد و گفت: «این کار تلاش قطر برای آزادی اسیران اسرائیلی در غزه را بسیار پیچیده کرده است.»
📍 مجریان و کارشناسان «فاکس نیوز» با عصبانیت از سخنان «حسین امیر عبداللهیان» وزیر خارجه ایران در سازمان ملل اظهار کردند: «وزیر ایرانی کنار گوش ما آمده و ما را تهدید میکند، او در حمایت از مردم فلسطین به ما هشدار میدهد که اگر جنگ غزه ادامه پیدا کند، آمریکا در امان نخواهد بود.» آنها همچنین یادآور شدند: «ایران اصلاً به صحبتهای بایدن اهمیت نمیدهد، ما مسخره شدهایم.»
📍 «صالح تسبیحی» عضو هیئت عامل صندوق با اشاره به نوسانات اخیر بازار سرمایه اظهار کرد: «با توجه به پیگیریهای سازمان بورس و اوراق بهادار و صندوق تثبیت بازار سرمایه بهدلیل نوساناتی که در بازار سرمایه ایجاد شده است، جلسه هیئت عامل صندوق توسعه ملی روز گذشته تشکیل و قرار شد صندوق توسعه ملی ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر به صندوق تثبیت بازار سرمایه تزریق کند.»
📍 مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان تهران درباره وضعیت پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن در استان تهران گفت: «۲ هزار واحد مسکن نهضت ملی در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد.» حسین جنتی افزود: «همچنین زمین مورد نیاز برای ۱۲۰ هزار نفر تأمین شده و عملیات اجرایی ۵۰ هزار واحد نیز آغاز شده است.»
📍 سازمان «پزشکان بدون مرز» بر لزوم آتشبس فوری درگیریها تأکید و تصریح کرد: «بمباران نیروهای اسرائیلی به حدی افزایش یافته که تاکنون دیده نشده است. شمال غزه دارد با خاک یکسان میشود؛ در حالی که کل نوار (غزه) مورد حمله قرار گرفته و غیرنظامیان جایی برای پناه گرفتن ندارند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
💢 وقتی مقاومت رسانه میشود
با وجود صحنههای بسیار دلخراش از شهادت و جراحت زنان و کودکان بیگناه در بمباران و جنگ هوایی، دریایی و زمینی صهیونیستها علیه فلسطینیها، کسی پیدا نمیشود در هیچ سطحیـ اعم از سطوح راهبردی نظامی تا حوزه رسانهای و تحلیلیـ این رژیم را برنده و طرف برتر درگیریهای اخیر بداند. این موضوع به دلیل دستاوردها و آثار تعیینکننده این درگیریها و نتیجهدهی خونهای پاک و مظلوم مردم فلسطینی است؛ مردمی که بیدفاع زیر حجم بیسابقه آتش و گلوله هنوز ایستادهاند. بیدارگری فراگیر جهانی به نفع فلسطین که به مدد رسانه داشت روند فراموشی را طی میکرد و با محکومیت جهانی جنایتگریهای اسرائیلیها از سوی مردم و افکار عمومی همه کشورها حتی کشورهای غربی که در صفبندی جنگی طرف رژیم صهیونیستی ایستادهاند، یکی دیگر از تمایزات و مختصات درگیریهای این دوره است. گزاف نیست اگر بگوییم وضعیت جاری در غزه، مقاومت فلسطین را از مسئلهای محلی و منطقهای، به مسئلهای جهانی تبدیل کرده است. این در حالی است که صهیونیستها با تسلط بر امپراتوریهای رسانهای جهان، در طول سالهای متمادی، تصویری حق به جانب از خود و تروریست از طرف مقابل ارائه کرده بودند. در واقع، در کنار دستاوردهای نظامی و سیاسی عملیات طوفانالاقصی، یکی از ابعاد مهم دستاوردهای مقاومت فلسطین در جریان این عملیات و وضعیت جاری در غزه، واژگون کردن حاد واقعیتی است که صهیونیستها درباره فلسطین و مقاومت ساخته بودند. مقاومت از این طریق توانست تا صدای مظلومیت غزه و فلسطین را بهخوبی به جهانیان مخابره کند. ناگفته پیداست که آنچه در این میان، بیش از همه به کمک مقاومت آمد، اقدامات سبعانه و جنایتهای بیسابقه صهیونیستها در روزهای اخیر در غزه بود. مبتنی بر این دستاورد، هم اکنون علاوه بر محکومیت رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل با رأی موافق ۱۲۰ کشور جهان، آزادیخواهان در اقصی نقاط جهان، به حمایت از مردم مظلوم غزه برخاستهاند؛ موضوعی که پیش از این، با این حجم و شدت از حمایت برخوردار نبوده است. درواقع، آنچه رژیم منحوس اکنون در غزه انجام میدهد، اگرچه مسبوق به سابقه است، اما آنچه سبب شده هم اکنون، رژیم صهیونیستی با این حجم مخالفت و اعلام انزجار از سوی جهانیان مواجه شود، به دلیل واژگونه شدن همان حاد واقعیتی است که در ۷۵ سال اخیر به مدد تسلط بر ابزار رسانه به نفع صهیونیستها در جریان بوده است. بنابراین، مقاومت فلسطین هم اکنون علاوه بر توازنی که در حوزه سیاسی و نظامی در غزه در برابر دشمن صهیونیستی به دست آورده است، به توازن روانی و رسانهای نیز دست یافته است که موفقیتی چشمگیر است.
✍️ #مصطفی_قربانی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 گزارش روز
💠 چین؛ شریک تجاری یا شریک راهبردی؟
روابط چین با غرب آسیا تاریخچهای طولانی دارد و به حدود ۲۰۰۰ سال پیش بازمیگردد؛ زمانی که چین تحت حکومت سلسله «هان» بود. در قرون بعد، تجارت نقش حیاتی در بهبود این روابط ایفا کرد؛ اما به صورت ویژه در دوران جنگ سرد چین قصد دخالت فعال در امور منطقه را نداشت، اما نگرشی در چارچوب «نظریه سه جهان» دوران مائو اتخاذ کرد. در این دوران روابط چین با خاورمیانه عمدتاً سیاسی بود. اوج ارتباطگیری چین با کشورهای غرب آسیا به سال ۱۹۵۸ و پس از انقلاب عراق برمیگردد که توانست برای اولین بار پایگاهی در منطقه خلیجفارس به دست بیاورد.
امروزه شاهد تغییر رویکرد چین نسبت به منطقه غرب آسیا و تلاش این کشور برای کنشگری فعال در این منطقه هستیم. در دوره معاصر مبادلات اقتصادی و انرژی جایگاه اول در تعاملات چین و غرب آسیا را به خود اختصاص داده است و با افزایش قدرت چین در نظم نوین جهانی، این کشور روند سابق خود را دستخوش تغییر کرده و با حضور و مداخله بیشتر در منطقه، سعی دارد در رقابت با سایر قدرتهای بینالمللی، امتیازاتی به دست آورده و منافع خود را تأمین کند. رد پای این موضوع را میتوان در افزایش سطح همکاریها و مبادلات زیرساختی و تکنولوژیک، موضعگیریهای راهبردی چین در دفاع از فلسطین، امتناع از اجماعسازی علیه ایران و... دنبال کرد؛ به گونهای که صادرات چین به ایران و سایر کشورهای منطقه رشد کمی و کیفی خوبی را تجربه کرده و به تجارت کالاهای استراتژیک ارتقا یافته است؛ قرارداد همکاری اخیر با ایران برای بهرهگیری از سامانه موقعیتیاب «بیدو» نیز شاهد مثال مناسبی بر این مدعاست. در مسئله فلسطین اشغالی نیز، چین همواره خواهان حفظ ثبات و امنیت منطقه بوده و با حمایت از فلسطین، سعی در کوتاه نگه داشتن دست ایالات متحده آمریکا از منطقه و تأمین منافع خود داشته است. این حمایت در درگیریهای اخیر جبهه مقاومت و رژیم اشغالگر قدس نیز دیده میشود؛ به گونهای که مقامات چینی در سطوح مختلف از فلسطین حمایت و اقدامات تل آویو را محکوم کردهاند. قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه فلسطین نیز با وتو نمایندگان چین و روسیه همراه بود.
این مخالفت با طرف غربی درباره ایران نیز اتفاق میافتد تا چین با وجود تحریمهای آمریکا، به مشتری پروپا قرص نفت جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. این تغییر رویکرد چین در کنار دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص کشورهای غرب و رویارویی دیرینه با این کشورها، موجب ایجاد منافع مشترک بین ایران و چین و یک ظرفیت عظیم برای گسترش همکاریها و روابط بین این دو کشور شده است؛ به گونهای که میتوان از چین به عنوان نه شریک تجاری، بلکه شریک راهبردی جمهوری اسلامی ایران نام برد.
✍️ #علی_اکرمینیا
http://Eitaa.com/e_beman
وحشی های کراوات و ادکلن زده
این تعبیر زمانی که توسط رهبر انقلاب بیان شد خیلی ها گذرا از کنار آن عبور کردند و عمق جان این اصطلاح را درک نکردند
اما امروز با توصیه های یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه سر صد نفر از طرفداران و اعضای حماس را ببرید و در شهر بچرخانید تا مایه عبرت بقیه شود که دیگر کسی هوس حمله به اسرائیل را نکند! عمق آن بیش از پیش ملموس است
از طرف دیگر این طرح ریزی ها به خوبی نشان میدهد آموزگار گروه های تروریستی همچون داعش و بزرگ آنان رژیم صهیونیستی چه دولت و کشوری هست
که سالها با تبلیغات شیک و پر رنگ و لعاب ، از خود تمدنی فانتزی و زیبا ساخته و به روشنفکران جهان ( بخوانید ساده لوحان ) شعار نه به جنگ را آموخته اند ولی پشت پرده آن انواع خشونت ها و جنایت ها را بر علیه ملت ها و مخالفانش طرح ریزی کرده اند و نکته مهم تر آنکه این خوی وحشی گری مورد پذیرش نخبگان و جامعه امریکا هم هست چرا که با افتخار به عنوان یکی از اهداف انتخاباتی جهت رای اوردن بیان میشود!
به راستی باید برای رهایی از شر این وحشی های ادکلن زده کراوتی که شیاطین زمان هستند روزی هزاران بار #مرگ_بر_آمریکا را فریاد زد و با #مقاومت بساط جنایت و وحشی گری های آنان را از سر ملت های منطقه جمع کرد
✍️ #نسرین_مقیمی
http://Eitaa.com/e_beman
آیا ممکن است تاریخ تکرار شود؟
آیا ممکن است در روزگاری ، عده ای از مردم ، از ارزشهای اصیل انسانی و دینی منحرف شوند؟
بعد از آنکه یوسف پیامبر و عزیز مصر، خاندانش را به مصر برد، در اثر ازدیاد نسل فرزندان یعقوب پیامبر ، قومی شکل گرفتند، که به بنی اسرائیل ، مشهور شدند به معنی فرزندان یعقوب.این قوم بعد از آن عزت، رفته رفته ضعیف شدند و قبطی های مصر که کافر بودند بر آنها مسلط شدند و فرعون های مصر، مخصوصاً فرعون همزمان با حضرت موسی، آنها را در اذیتی شدید قرار دادند و آنها را برده خودشان کردند و کار را به جایی رساندند که فرزندان ذکور آنها را ذبح می کردند و فرزندان اناث را برای کار و لذت جویی، نگاه می داشتند. تا اینکه حضرت موسی به پیامبری مبعوث شد و اولین مآموریت او نجات بنی اسرائیل شد. و در این بین قضایایی پیش آمد که می دانید. تا اینکه موسی و یارانش نجات یافتند و پیروز شدند و قرار شد که موسی و جمعی از یارانش به میقات بروند و قومش در غیاب او توسط سامری،گوساله پرست شدند، بعد از دفع فتنه سامری، قوم لجوج بنی اسرائیل وقتی عده ای از بت پرستان را دیدند ، به موسی گفتند برای ما هم یک بت قرار بده تا او را بپرستیم.
آنها وضعیت رقت بار گذشته را فراموش کردند و بعد از مدت کوتاهی به اعقاب خود برگشتند ، و میل به سیاهی و پلیدی کردند،
در قرآن از هرچیزی مثلی آورده شده است. آیا محتمل است که روز گوساله سامری در بین ما ظهور کند و ما را به فتنه بکشاند؟
آیا محتمل است که عدهای از مردم ، وضعیت رقت بار زمان طاغوت را ازیاد ببرد؟
آیا محتمل است که روزی عده ای از مردم، به موسی زمان، بگویند: وقتی که نیامده بودی در رنج بودیم و الان هم که آمده ای، باز هم در رنجیم؟
آیا محتمل است که غذا و رزق پاک الهی را با رزق پست دنیایی عوض کنیم و آن را بطلبیم؟
✍#احمد_آصف_نیا
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰یهود در قرآن (۳)
المائده
قَالُوا يَا مُوسَىٰ إِنَّا لَن نَّدْخُلَهَا أَبَدًا مَّا دَامُوا فِيهَا فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ
ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺍﻱ ﻣﻮﺳﻲ ! ﺗﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎﻳﻨﺪ ، ﻣﺎ ﻫﺮﮔﺰ ﻭﺍﺭﺩ ﺁﻧﺠﺎ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﻢ ﺷﺪ ، ﭘﺲ ﺗﻮ ﻭ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺑﺮﻭﻳﺪ [ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ] ﺑﺠﻨﮕﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﺎ [ ﺗﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻛﺎﺭ ] ﺩﺭ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﺎ ﻧﺸﺴﺘﻪ ﺍﻳﻢ .(٢٤)
پیام ها
1⃣- بنىاسرائيل، نمونهى بىادبى، بهانهجويى، ضعف و رفاهطلبى بودند. يا مُوسى إِنَّا لَنْ نَدْخُلَها أَبَداً ...
2⃣ مردم بايد خود به اصلاح جامعه بپردازند، نه آنكه تنها از خداوند و رهبران دينى توقّع اصلاح داشته باشند. «فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ»
3⃣ آرزوى پيروزى بدون كوشش، خردمندانه نيست. «فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ»
✍#بازیاد
http://Eitaa.com/e_beman
🔰 تونل وحشت حماس در انتظار صهیونیستها
🔻 پس از درگیریهای سال ۲۰۲۱، ارتش صهیونیستها اعلام کرد، بیش از ۱۰۰ کیلومتر از تونلهای غزه را در حملات هوایی خود نابود کرده است. در مقابل حماس گفت، تونلهای زیرزمینی غزه ۵۰۰ کیلومتر طول دارد و تلآویو فقط ۵ درصد آن را هدف قرار داده است. برای داشتن تصویر بهتری از این اعداد باید اشاره کرد که کل شبکه مترو لندن ۴۰۰ کیلومتر است. برخی منابع میگویند ساخت تونلهای زیر غزه، قبل از خروج ارتش و شهرکنشینان اشغالگر صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ شروع شد، اما پس از تسلط حماس بر نوار غزه در سال ۲۰۰۷، ساختوساز آنها شدت گرفت. در اوج فعالیت زیرزمینی، حدود ۲۵۰۰ تونل زیر منطقه مرزی غزه با مصر فعال بود که حماس و گروههای شبهنظامی دیگر از آن برای واردکردن کالا، سوخت و سلاح استفاده میکردند. در چنین وضعیتی، تحلیلگران مسائل نظامی و امنیتی نسبت به سادهسازی جنگ زمینی به غزه هشدار میدهند.
http://Eitaa.com/e_beman