حاج بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی
«کمپین فرزندت کجاست» از نظر من خوب است، در این زمینه من توضیحات لازم را ارائه کردهام پسر بزرگم دکترای عمران از دانشگاه شریف دارد و در حال حاضر طلبه است، پسر دومم فوق لیسانس مکانیک از دانشگاه امیرکبیر دارد و او نیز طلبه است؛ یک دختر دانشآموز دارم و عروسهایم هم فارغالتحصیل دانشگاه و خانهدار هستند.
https://eitaa.com/e_beman
مسکو: آمریکا آشکارا قصد دارد اوضاع داخلی ایران را بیثبات کند
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اظهارات مقامات آمریکایی در باره برخوردهای ایران، کاملا پوچ و نادرست است و تحریمهای اقتصادی غیرقانونی و اعمال فشارهای سیاسی تنها برای بی ثبات کردن اوضاع داخلی در ایران است.
https://eitaa.com/e_beman
۸ وزیر در یک قدمی استیضاح
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفت: ۸ وزیر در معرض استیضاح هستند و در مورد آنها در مجلس تلاطم وجود دارد.
https://eitaa.com/e_beman
روزنامه جوان: دنیا را آب برده و تلویزیون را خواب!
با مداقه بر سریال هایی که این شب ها روی آنتن شبکه های سیماست، به جرات می توان ادعا کرد که تلویزیون از زمانه عقب است و همچنان ساز خود را کوک می کند. بیننده ای که در طول روز با مناسبات زندگی و الزامات معیشت دست و پنجه نرم کرده، شب هنگام و در موسم پخش سریال «پدر» باید به تماشای لحظات جانگداز کوچ ناباورانه حامد بنشیند، شاهد ناله های جانسوز مادرش و لرزیدن شانه های مردانه پدرش باشد و بر خروار خروار مصائب ویران شده بر سر لیلا نظاره کند، و غمخوار همه باشد و همدردی هم بکند، لابد.
https://eitaa.com/e_beman
🔻رحیمپور ازغدی: مفاسد موجود در بین برخی مسئولان جای تاسف دارد/ چرا رئیس قوه قضائیه لیست قضات فاسد را اعلام نمیکند؟
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در تجمع طلاب واساتید حوزه علمیه قم در حمایت از بیانات اخیر رهبرانقلاب و اعتراض به مشکلات اقتصادی کشور:
🔹این تجمع برای جنجال برگزار نشده و هدف از بنای آن تلاش برای برقراری عدالت است.
🔹بعد از ۴۰ سال متأسفانه وزیری وجود دارد که بهراحتی میگویدکه من بیش از هزار میلیارد تومان ثروت دارم درصورتیکه در دهه ۶۰ کسی جرات بیان اینگونه سخنان را نداشت و در این بین دشمن سعی میکند مردم را به اسلام سیاسی بدبین کند.
🔹همانطور که مشاهده شد، اقتصاد برجامی به یاس مردم منتهی شد و کسانی که وعدههای خوش به مردم میدادند، باید پاسخگوی اوضاع اقتصادی و قیمت ارز و سکه در کشور باشند.
🔹کسانی که سکهها و وامهای کلان را به محتکرین میدهند، در برخورد قانونی در اولویت بوده و در وهله نخست باید با آنها برخورد شود.
🔹رئیس قوه قضائیه گفتند که لیست قضات فاسد را اعلام میکنیم، اما سؤال اینجاست که چرا اعلام نمیکنند، باید با مفسدان برخورد علنی شود تا مردم به عملکرد قوه قضائیه شک نکنند.
🔹زمانی که مسئولان با مفسدان برخورد قاطع نمیکنند، مردم در فضای مجازی و در مواجهه با سؤالات بیجواب به مسئولان بدبین شده و خشم عمومی ایجاد میشود.
🔹دهه چهارم انقلاب اسلامی پیچ انحراف بوده و این اتفاقی است که در صدر اسلام نیز جانبازان اسلام به جنگ با امیرالمؤمنین برخاستند.
🔹ضربه اصلی باید به فساد در درون حکومت وارد شده و اگر اشرافیت مذهبی در کشور شکل گرفته، باید از بین برود، نمیشود شعار مرگ بر آمریکا داد و فرزندانمان در آمریکا به تحصیل و خوشگذرانی بپردازند.
🔹علیرغم اینکه برخی از افراد ریشه سکولاریسم را در دانشگاه دنبال میکنند، باید گفت که ریشه سکولاریسم در حوزه علمیه بوده و در حوزه علمیه به مسائل روز کشور و مسائل حل نشده توجه نمیشود و در زمینهٔ فقه بانکی و اقتصادی بیسوادی حوزه و دانشگاه موج میزند.https://eitaa.com/e_beman
🍀برگی از#نهج_البلاغه
🍀#پاسخ_به_تهدید_نظامی_دشمن
🌹🌹امیرمومنان نوشتند:
🍀در نامه ات نوشته اي كه نزد تو براي من و ياران من چيزي جز شمشير نيست!
🍀در اوج گريه انسان را به خنده وامي داري!
🍀#فرزندان_عبدالمطلب را در كجا ديدي كه پشت به دشمن كنند؟ و از شمشير بهراسند؟
🍀 پس (كمي صبر كن كه هماورد تو به ميدان آيد.) آن را كه مي جويي به زودي تو را پيدا خواهد كرد، و آنچه را كه از آن مي گريزي در نزديكي خود خواهي يافت،
🍀و من در ميان سپاهي بزرگ، از مهاجران و انصار و تابعان، به سرعت به سوي تو خواهم آمد، لشكرياني كه جمعشان به هم فشرده، و به هنگام حركت، غبار آسمان را تيره و تار مي كنند،
🍀#كساني_كه_لباس_شهادت_بر_تن_و_ملاقات_دوست_داشتني_آنان_ملاقات_با_پروردگار_است،
📚:نهج البلاغه
✅ فرازی از نامه :28
تدوین : معصومه مرتضوی نژاد
✨✨✨✨
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه "👈جامعترین کانال تحلیلی و نخبه پسند👋
🔆 سرگذشت آزادگان، یک ذخیره فرهنگی برای نسلهای آینده است
🔻رهبر انقلاب: (در پیامی به کنگره بزرگداشت آزادگان و مرحوم حجتالاسلام ابوترابی)
🌹 سالهای #مجاهدت_خاموش و دشوار #آزادگان عزیز ما در اسارتگاههای عراق از جملهی مقاطع فراموش نشدنی، تاریخ پرشکوه ما است. لحظه، لحظهی آن روزها و شبهای فراموش نشدنی، سرشار از درس و خاطره و افتخار است.
✳️ ملت ما از این گنجینهی پربار خواهد توانست همچون #ذخیرهای_فرهنگی برای تقویت ایمان و مقاومت و امید برای نسلهای آینده بهره گیرد.
✅ شهیدان مظلومی که در آن دوران پرمرارت جان باختند در شمار سرافرازترین شهدای دوران جنگ تحمیلی قرار دارند. و یاد گرامی #عالم_مجاهد_بزرگوار مرحوم حجةالاسلام آقای #سید_علی_اکبر_ابوترابی، که اردوگاههای اسارت را به مدرسهی بزرگی از تقوا و آگاهی و استقامت تبدیل کرده بود همواره در چشم ملت ایران گرامی و پایدار است.
🔰 آزادگان عزیز میتوانند با زنده نگه داشتن آن ذخائرمعنوی و آن خاطرههای پرشکوه، #رسالت_دینی_و_انقلابی خود را همچنان حفظ کنند۸۱/۰۵/۲۴r
1370cf5867a254078d254d99592fc1e27672c489.docx
19.3K
راهبرد ویژه تحلیل درباب دریای خزر واجلاس آن
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
🔴 واکاوی مناقشات اخیر دریاچه خزر
✍ تحلیگر مسائل منطقه محمد میری
🔰مقدمه :
در چند روز اخیر همزمان با سفر رئیس جمهور و شرکت در اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر، بار دیگر بحث رژیم حقوقی دریاچه خزر و سهم ایران از آن، بر سر زبان ها افتاده است.
در این بین بنگاه های خبری ضد انقلاب در خارج از کشور و جریان غربگرا در داخل کشور چون میدانند روسیه و چین به اندازه کافی ظرفیت دارند که جای خالی اروپا و آمریکا در برجام را پر کنند؛ به همین دلیل سر ماجرای #دریای_خزر، از پهلوی دوستان تا کدخداپرستان سعی در شایعهپراکنی دارند!! متاسفانه گروهی دلواپس سهم ایران از دریای خزر شده که ننگ بذل بخشش کوه های آرارات و جزیره بحرین در خلیج فارس را در کارنامه دارند.
✅جای آن مثل معروف که "مژدگانا که گربه زاهد شد!"
🔺 تصمیمگیری دربارهی رژیم حقوقی دریای خزر، از بیش از دو دههی پیش و اندکی پس از فروپاشی شوروی و شکلگیری کشورهای جدید در حوزهی دریاچهی خزر، محل بحث و اختلاف میان پنج کشور ساحلی بوده است.
⛔️کلید واژه عوامانه شایعات نیز این است: ایران و شوروی سابق، به عنوان دو کشور ساحلی دریای خزر، هر کدام مالک 50 درصد از این دریا بوده اند و در معاهده 1921 و 1940 نیز که بین دو کشور امضا شده، این مالکیت 50 درصدی به رسمیت شناخته شده است.
و با این مقدمه، این اتهام را وارد می کنند: دولتمردان ایرانی، از حقوق ملت ایران و مالکیت ۵۰ درصدی ایران بر خزر عقب نشینی کرده اند و قرار است سهم ایران به ۱۱ تا ۲۰ درصد کاهش یابد.
🔺اما اگر بخواهیم بر اساس واقعیت موضوع را بررسی کنیم باید به دو نکته توجه کنیم:
1⃣ - اگر خزر، یک دریای دایره شکل بود و ایران و شوروی در دو طرف این دایره به طور مساوی ساحل داشتند، طبق منطق و مقررات بین المللی، مالکیت هر کدام بر این دریا، ۵۰ درصد بود و هر گونه تغییری در جغرافیای سیاسی شوروی نمی توانست به ۵۰ درصد ایران خللی وارد کند.
2⃣اما واقعیت جغرافیا دریاچه خزر چیز دیگری است: خزر، ۶۵۰۰ کیلومتر ساحل دارد؛ از این میزان، ۵۸۴۳ کیلومتر متعلق به شوروی بود و تنها ۶۵۷ کیلومتر آن برای ایران است.
حال چگونه و بر اساس کدام منطق عقلی و قاعده بین المللی می توان پذیرفت کشوری که 9 برابر دیگری ساحل دارد، سهمی مساوی از دریا داشته باشد.نقشه دریای خزر را ببینید؛ حالا یک خودکار بردارید و خط مرزی دریای خزر بین ایران و سایر کشورهای ساحلی را طوری ترسیم کنید که 50 درصدش به ایران برسد؛ می بینید که اساساً و حتی روی کاغذ هم نمی توان این تقسیم بندی را بر اساس منطق جغرافیایی انجام داد چه برسد به مقررات بین المللی حاکم بر حقوق دریاها.
🔺حال که شوروی از هم پاشیده و در آن سوی خزر، به جای یک کشور با ۴ کشور روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان مواجه هستیم، سهم ایران همچنان همان ۶۵۷ کیلومتر ساحلی است و میزان مالکیت ایران بر دریا نیز بر اساس همین میزان ساحل باقی است؛ الباقی دریا نیز بر اساس سهم ۵۸۴۳ کیلومتری شوروی سابق، بین ۴ کشور دیگر تقسیم می شود و سهمی از ایران کم نمی شود.
🔺درحالت عادی براساس #حقوق_بینالملل دریاها، سهم هر کشور از منابع دریا چیزی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مایل دریایی هست( تقریبا به نفع ایران و روسیه) اما در صورت بروز مناقشه سه فرمول برای تقسیم بندی دریا وجود دارد...
🅰فرمول اول؛ تقسیم دریا بر مبنای طول خط ساحلی ( بهنفع قزاقستان با بیشترین طول و به ضرر ایران با کمترین طول ساحل)
🅱 فرمول دوم؛ تقسیم براساس مساحت کف دریا ( به نفع روسیه با بیشترین مساحت محصور)
🅾 فرمول سوم؛ تقسیم به مساوات( بهترین حالت برای ایران با سهم ۲۰ درصدی)
🔺 تمام بحثها بر سر رژیم حقوقی دریای خزر بر سر پذیرش یکی از سه فرمول بالا در جریان است که البته جمهوری اسلامی با وجود اینکه طبق دو فرمول اول حدود ۸ تا ۱۰ درصد سهم خواهد داشت و به رغم مقاومت شدید کشورهای همسایه (بویژه آذربایجان ) تاکنون موفق شده تا محدوده ۱۸ درصدی مقتدرانه اعمال حاکمیت کند...
🔺بد نیست بدانیم کمترین میزان ساحل در خزر متعلق به ایران است: قزاقستان 1900، ترکمنستان 1768، روسیه 1355، آذربایجان 820 و ایران 657 کیلومتر.
🔺گاها گفته می شود: درست است که ایران کمترین سهم ساحل را در خزر دارد ولی ایران و شوروی در سال های ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰، معاهداتی داشته اند که طبق آنها مالکیت خزر به ۲ قسمت ۵۰درصدی تقسیم شده است.
🔺راستی آزمایی این ادعا اصلاً کار سختی نیست؛ می توان به متن این دو معاهده مراجعه کرد:
⏪ادامه در قسمت دوم
سرباز رهبری:
قسمت دوم
🔺به تاریخ که رجوع کنیم سه پیمان حقوقی اصلی بین ایران و شوروی وجود دارد که اجمالا آنها بررسی میکنیم:
1⃣پیمان حقوقی اول، عهدنامه ظالمانه #ترکمنچای است که به موجب آن کشور ایران حتی حق کشتیرانی آزاد با پرچم ایران را هم در دریای خزر از دست میدهد، چه برسد به تثبیت حق استفاده از منابع با تساوی ...
2⃣پیمان حقوقی دوم، "عهدنامه منعقده دوستی بین دولتین ایران و شوروی" در سال ۱۹۲۱ است حاکمان دولت کارگری جدید روسیه که تازه به قدرت رسیده بودند و هنوز آتش آرمانهای انقلابی آنها خاموش نشده بود ، تلاش کردند در این قرار داد اصل انصاف را رعایت کرده و از موضع یک کشور همسایه و برابر و در عین حال انقلابی و طرفدار ملت های مستضعف و ضعیف ، با ایران وارد تعامل شوند و از این رو در نخستین فصل از فصول بیست و شش گانه قرار داد 1921 که در تاریخ ( 7 اسفند 1299 هجری) بین نمایندگان دولتین ایران و شوروی منعقد شد آمده است : که در آن صرفا حق #کشتیرانی در دریای خزر که به موجب ترکمنچای از ما سلب شده بود، مجدداً بازگردانده میشود اما در آن اشارهای به حق انتفاع از منابع نشده و حتی خزر، #آب_آزاد محسوب شده که عملا به ضرر ماست...
3⃣ پیمان حقوقی سوم، "قرارداد بازرگانی و بحرپیمایی بین ایران و شوروی" در سال ۱۹۴۰ استکهلم
اما در قرار داد سال 1940 که در 25 مارس (5 فروردین 1319) بین نمایندگان تام الاختیار دولتین ایران و روسیه درتهران به امضا رسید ، لحن قرار داد کمی متفاوت از قرار داد 1921 بود و در این قرار داد که در زمان زمامداری استالین بر شوروی منعقد شد ، روس ها از موضع بالا تر برخورد کردند که اگر متن دو قرار داد در کنار یکدیگر قرار گیرد ، تفاوت لحن کاملا محسوس است.
با این حال در این قرار داد نیز که بندهایی از آن به چگونگی امور بازرگانی و حقوق گمرکی بین دو کشور و بندهای دیگر آن ناظر بر حقوق کشتیرانی دو طرف دردریای خزر بود ، تلاش شده بود تا به حقوق ایران و شوروی با دیدی متساوی تر از دوران روابط ایران با تزارها نگاه شود.
در آن هم هیچ اشارهای به #سهم طرفین از منابع خزر نشده و تنها نکته مثبت آن، استفاده از عنوان "دریای ایران_شوروی" در متن قرارداد است که آنهم از نظر حقوقی چیزی را به نفع ما تغییر نمیدهد...
⏪ادامه در قسمت سوم
سرباز رهبری:
قسمت سوم
🔺فرصتی که رضا خان از دست داد ‼️
در زمان استالین این امکان هم برای رضا شاه و هم برای حکومتی که محمدرضا شاه جوان در رأس آن بود پس از شهریور ۱۳۲۰ (در زمان احیای ماجرای جنجالی نفت شمال پس از پایان جنگ دوم جهانی) وجود داشت که طی قراردادی سهم ایران را در دریای خزر بطور کاملاً مشخص تعیین کنند ولی نکردند. اگر آن زمان، بخصوص زمان رضا شاه، سهم ایران در دریای خزر تعیین میشد،دیگر نگرانی بعداز فروپاشی شوروی وجود نداشت.
⭕️ مفاد نشست اخیر سران کنوانسیون دریای خزر :
در اصل میتوان آن را بهعنوان چارچوب، مادر یا کلیات تلقی کرد که درون آن موافقتنامههای تخصصی و مشخص قرار میگیرند.
1⃣ امضای کنوانسیون 7 قرارداد در حوزههای مربوط به حملونقل دریایی، تجاری، مقابله با جرائم سازمانیافته، مبارزه با تروریسم، همکاریهای نهادهای مرزبانی، پیشگیری از حوادث (بهنوعی حوادث نظامی) منعقد هم امضا شد.
2⃣کشورهای ساحلی توافق کردهاند که قلمروی خود را به کشورهای غیر بهمنظور اقدام علیه یکی از کشورهای ساحلی خزر ندهند. با توجه به اینکه در کنوانسیون واژه قلمرو (Territory) ذکر شده است، این عبارت میتواند علاوه بر دریای خرر، شامل قلمروی خشکی این کشورها نیز شود. هرچند که صحبتی از پایگاه نشده است، اما همین ممنوعیت اقدام از قلمروی یک کشور ساحلی توسط کشوری غیرساحلی، نکته مهمی بهلحاظ امنیتی تلقی میشود.
🔺 در همین رابطه در بند 1 ماده 8 کنوانسیون آمده است: تعیین حدود بستر و زیربستر دریای خزر به بخشها باید از طریق توافق بین کشورهای با سواحل مجاور و مقابل، با در نظر گرفتن اصول و موازین عموما شناخته شده حقوق بینالملل به منظور قادر ساختن آن دولتها به اعمال حقوق حاکمه خود در بهرهبرداری از منابع زیربستر و سایر فعالیتهای اقتصادی مشروع مرتبط با توسعه منابع بستر و زیربستر انجام شود.
🔵نتیجه گیری :
علیرغم پروپاگاندای اخیر با انتشار متن رژیم حقوقی دریای خزر مشخص شد بحث گذشت ایران از سهمش از منابع خزر اساسا کذب است .و مهمترین دلیل این جنجال سازیها بیشتر به خاطر بند ، عدم استقرار نیروی نظامی خارجی در دریای خزر که به ضرر آمریکا و اسرائیل برای استقرار در قزاقستان و آذربایجان بوده است!