برگی از # تاریخ اسلام
🌹نامه معاویه به امام علی(ع)
🔸🔹🌀🌞🌀🔹🔸
از عجایب است که ترامپ و رؤسای کشورهای اروپایی از حقوق بشر دم می زنند در حالی که زیر دست و پای آنها مردم آفریقا و فلسطین و یمن و افغانستان و رنگین پوستان آمریکا، شکنجه و هلاک می شوند‼️
چنان از آزادی فریاد می کنند که گویا مست و شیدای آزادی انسان اند.👻
متن زیر، بخشی از نامه معاویه به امام علی (ع) است، با دیدن آن می توان رد پای گرگ در لباس میش را در تاریخ دنبال کرد:👻
🎯 از معاوية بن ابى سفيان به على بن ابي طالب:
🌀سلام بر تو،.. سپاس و ستايش مىكنم خدايى را كه جز او، خدايى نيست، ... و تو به همه آنها (خلفای بعد از پیامبر) حسد بردى و بر تمامشان شورش كردى، و تمام اين مطالب از نگاه هاى خشم آلود و گفتارهاى نامربوط و نفس هاى دردناك و کوتاهی كردنت در باره خلفا، شناخته مىشود و در تمام اين مدّت با زور و اكراه كشانده مىشدى چنان كه شتر مهار شده براى فروش كشانده مىشود.
🌀نسبت به هيچ كس حسد إعمال نكردى، به اندازه آنچه نسبت به پسر عمويت عثمان به عمل آوردى، در حالى كه او، به دليل خويشاوندى با رسول خدا، از ديگران به اين كه بر وى حسد نبرى سزاوارتر بود‼️... مردم را بر او شوراندى در نهان و آشكار، كارهايى انجام دادى ... که در حرم رسول خدا بر عليه او اسلحه جمع شده در حالى كه با تو در يك محلّه بود به قتل رسيد، تو از ميان خانه او هياهوى دشمنان را مىشنيدى اما براى دور كردن آنان از او چه با گفتار و چه با كردار از خود اثرى نشان ندادى.
🌀براستى سوگند ياد مىكنم كه اگر تو، در آن روز به دفاع از او مىايستادى و مردم را از قتل او، باز مىداشتى، طرفداران عثمان هيچ فردى از انسانها را در خوبى با تو همسنگ نمىكردند...
مطلب ديگرى كه باعث شده است، ياران عثمان را بر تو بد گمان كند آن است كه كشندگان وى را به خود پناه دادهاى، هم اكنون آنها بازوان و ياران و معاونان و دوستان نزديك تو شدهاند ... پس اگر راست مىگويى كشندگان وى را به ما تسليم كن تا آنان را به قتل رسانيم و در اين صورت ما از همه مردم سريعتر به سوى تو مىآييم ‼️ و اگر اين كار را نكنى هيچ چيز در مقابل تو و اصحاب تو بجز شمشير نخواهد بود.
🌀سوگند به خدايى كه جز او خدايى نيست، در جستجوى كشندگان عثمان كوهها و ريگستانها و خشكى و دريا را مىگرديم تا اين كه يا خدا آنها را بكشد و يا ارواحمان را در اين راه به خدا ملحق كنيم، و السلام.
🔸🔹پاسخ بسیار زیبا و روشن امام به معاویه را در برگه بعد مطالعه خواهید فرمود.
منابع:
ترجمه شرح نهج البلاغه(ابن ميثم)،ترجمه محمدی مقدم و نوایی، ج4، ص:614.
احتجاج-طبرسی ، ترجمه جعفرى، ج1، ص: 387.
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹تحمل سختی ها در راه حق از شاخصه مومنین است
سوره إبراهيم (14): آيه 12]
وَ ما لَنا أَلاَّ نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ وَ قَدْ هَدانا سُبُلَنا وَ لَنَصْبِرَنَّ عَلى ما آذَيْتُمُونا وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ (12)
و چرا ما بر خدا توكل نكنيم، در حالى كه او ما را به راههاى (سعادت) ما هدايت كرده است؟ قطعاً ما در برابر هر آزارى كه شما نسبت به ما روا داريد، مقاومت خواهيم كرد و اهل توكّل بايد فقط بر خداوند توكّل نمايند.
🌹پيامها
1- خدايى كه هدايت كرد، حمايت هم مىكند.. «نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ وَ قَدْ هَدانا»
2- لازمه پيمودن راه خدا، تحمّل سختىهاست. «سُبُلَنا لَنَصْبِرَنَّ»
3- مؤمن با آزار و شكنجه، از عقيده و عملش دست برنمىدارد. «لَنَصْبِرَنَّ عَلى ما آذَيْتُمُونا»
4- كسى مىتواند در برابر دشمن صبرو مقاومت كند ؛ كه تكيهگاهى داشته باشد. «لَنَصْبِرَنَّ ... نَتَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ»
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
☘برگی از #نهج_البلاغه
☘#حکمت ۳۵۱
☘امیدواری در سختی ها
🌹امیرمومنان فرمودند:🌹
✅عنْدَ تَنَاهِي الشِّدَّةِ تَكُونُ الْفَرْجَةُ وَ عِنْدَ تَضَايُقِ حَلَقِ الْبَلَاءِ يَكُونُ الرَّخَاءُ
☘چون سختي ها به نهايت رسد، گشايش پديد آيد، و آن هنگام كه حلقه هاي بلا تنگ گردد آسايش فرا خواهد رسيد
📒اين حقيقت به كرار تجربه شده كه پايان شبهاى سياه سپيد است و عاقبت گرفتارى ها راحتى و استراحت است.
☘به همين دليل انسان هرگز نبايد به هنگام هجوم مشكلات و درد و رنجها مأيوس گردد و دست به كارهاى نامعقول بزند ويا زبان به ناشكرى بگشايد و بی تابى كند،
☘ بلكه پيوسته #اميدوار باشد كه به دنبال اين شدتها و تنگى حلقه هاى بلا گشايش حاصل مىشود، طوفان بلا فرو مى نشيند و ابرهاى نوميدى كنار مى رود و آفتاب شفاف اميد آشكار مى گردد.
✨✨ قرآن مجيد نيز به همين حقيقت در سوره «انشراح» خطاب به پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) اشاره كرده مى فرمايد:
💕فإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرآ * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرآ💕
💕زيرا با سختى آسانى است (باز هم) با سختى آسانى است💕
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
فقر مطلق بریتانیا
سیاوش اردلان، خبرنگار بیبیسی، در توئیتی از مشاهدات «نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه فقر مطلق» از اوضاع شهروندان بریتانیایی نوشت. بنا بر این توئیت، در بریتانیا ۵/۱ میلیون نفر در فلاکت کامل و 14 میلیون نفر در فقر زندگی میکنند.
https://eitaa.com/e_beman
بسیج بهائیها برای رأی به نامزد فتنه
مهشید ضیایی که از فرقه ضاله بهائیت جدا شده است، در تشریح چگونگی رابطه سران بهائیت با رژیم غاصب صهیونیستی گفت: بر عکس سالها و دورههای پیش که هیچکس نمیتوانست در انتخابات شرکت کند، سال ۸۸ در تمام ضیافات فرقه اعلام شد که به دستور سردمداران «بیتالعدل» در انتخابات این دوره شرکت کنید.
https://eitaa.com/e_beman
رفتار ناشیانه در مقابله با تحریم
سعید لیلاز در سومین کنگره ملی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: «از بنده میپرسند چرا پس از انتخابات ۹۶ و رأی به روحانی اکنون وضعیت به این سمت کشیده شده است. پیش از آن باید به این نکته اشاره داشت که ظرف سالهای ۹۲ تا ۹۶ اقتصاد دستاوردهای بزرگی را شاهد بود.
در آن زمان متوسط رشد اقتصاد بیش از دو برابر عربستان، بیش از سه برابر روسیه و بالاتر از متوسط اقتصاد کل جهان بود.» او گفت: «۱۴ درصد کل نقدینگی کشور در زمان ناصرالدین شاه تا الآن برای مؤسسات مالی اعتباری هزینه شده است؛ لذا رذیلانهترین دروغ آن است که بگوییم تورم ۴۰ درصدی عامل اصلی تحریمهاست.»
وی با بیان اینکه پس از تحریمها عملکرد دولت و نظام سیاسی شامل مجلس ناشیانه و سردرگم بود، گفت: «انگار یک عده دبیرستانی از پشت میز به زور مسئول شدهاند و قرار است کشور را در مقابل تحریمها مدیریت کنند. انگار نه انگار که مجربترین مسئولان و کادر در جهان در برابر تحریمها وجود دارد.» این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران با بیان اینکه منافع بنده ایستادگی در مقابل آمریکاست، گفت: «من ضد امپریالیسم هستم. هارتر از امپریالیست آمریکا در طول تاریخ ندیدهام. نمونه آن را میتوان در نرخ تورم دلار ظرف ۱۰۰ سال گذشته دید که ۲۵۰۰ درصد بوده است.
برخی فکر میکنند میتوان با طناب آمریکا به چاه رفت. آمریکا از ۱۹۷۱ تاکنون حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان از ثروت جهانی را با تغییر نرخ ارز دزدیده است. به این دلایل به ایستادگی معتقد هستم؛ اما از آن طرف تصمیمگیریهای اقتصادی دولت حاکی از ایستادگی نیست. بیعملی موجود بنده را به پشت صحنه سیاسی راهنمایی میکند.»
https://eitaa.com/e_beman
🌹میخواهند ایران را بترسانند!
«تهران، انبوهی از شبهنظامیان را در خاک سوریه به خدمت گرفته و این نیروها به همراه حزبالله در کنار نیروهای دولت سوریه علیه مخالفان مسلح میجنگند.»
نشریه نیویورکر با اعلام این مطلب نوشت: «در ماه مارس گذشته، ترامپ اعلام کرد نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد؛ اما پس از برکناری دو مشاور امنیتی از سوی ترامپ و سپردن این سمت به جان بولتون، لحن دولت آمریکا در قبال سوریه و ایرانتغییر کرد.
بولتون سال گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز گفت: هدف ما تغییر نظام در ایران است. همانگونه که بوش در سال ٢٠٠٢ عراق را در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد تهدید کرد، ترامپ نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز ٢٥ سپتامبر با اشاره به ایران گفت اجازه نخواهیم داد بزرگترین حامی تروریسم(!) به خطرناکترین جنگافزار جهان دسترسی پیدا کند.
سخنان تند ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی شاید صرفاً برای ترساندن ایران باشد؛ اما ایرانیها نیز نشان دادهاند آمادهاند تا با همان لحن به آمریکاییها پاسخ دهند. ایران در واکنش به حمله به مراسم رژه نظامی در اهواز در ماه اکتبر، مواضع داعش در دیرالزور را با موشکهای بالستیک هدف قرار داد.
علی شمخانی، همتای ایرانی بولتون در پاسخ به وی که گفته بود تهدیدهای ما را جدی بگیرید، گفت ما شما را جدی گرفتیم و مواضعی در فاصله سه مایلی شما را با موشک هدف قرار دادیم. اگر آمریکا به ایران حمله کند، با جبهه جنگیای روبهرو میشود که دامنه آن تا سوریه، عراق، افغانستان و حتی یمن، سومالی، لیبی و نیجر کشانده خواهد شد.»https://eitaa.com/e_beman
🌹هیئت عالی نظارت
احمدیتوکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «در این دوره، رهبر معظم انقلاب کمیسیون نظارت مجمع را منحل کردند و بیان داشتند جمعی از اعضای مجمع به انتخاب خود اعضای مجمع، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را تشکیل دهند. در واقع رهبری اختیارات خود را مندرج در بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی به این هیئت تفویض کردهاند که آنها نیز جدا از مجمع انجام وظیفه میکنند.» وی اضافه کرد: «بنابراین نظر هیئت عالی نظارت مجمع، نظر رهبری به حساب میآید؛ نظر آن نیز حاکی از تعارض یک مصوبه مجلس، سیاست دولت و اقدام دادگاه یا دادستانی (به این دلیل که سیاستهای کلی در بخش قضایی نیز وجود دارد) با سیاستهای کلی نظام در زمینهها و موضوعات مختلف است. بنابراین وقتی هیئت عالی نظارت مجمع عنوان میکند که خلاف سیاستهای کلی است، باید اصلاحات لازم صورت گیرد.»
https://eitaa.com/e_beman
🌹تحقیر محترمانه
اروپاییها قرار است دفتر سازوکار مالی در پاریس راهاندازی کنند که مسئولیتش بر عهده آلمان است. ابوالفضل ظهرهوند، سفیر اسبق ایران در ایتالیا با بیان اینکه هنوز خبری از این اتفاق نیست، افزود: «طبق آخرین گفته مقامات اروپایی آنها اقدامی درباره مسائل نفتی نمیکنند و فقط در مسائل تأمین غذا، اقلام کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی اقدام خواهند کرد که این موارد هم به این دلیل است که مجوزش را از آمریکاییها گرفتهاند.» این سؤال مطرح میشود که چرا اصلاً ما باید در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی منتظر اقدام اروپاییها بمانیم؛ چرا که این موضوع برای کشوری مثل ایران تحقیرآمیز است.
https://eitaa.com/e_beman
🌹درس پا برهنهها
حسین امیرعبداللهیان در صفحه اجتماعی خود نوشت: «آقای عادلالجبیر! بهیاد دارید که هفته سوم تجاوز ریاض به یمن به شما در جده گفتم که جنگ را متوقف کنید و شما با تکبر گفتید: حوثیها را ظرف چند روز نابود میکنیم! اکنون حدود چهار سال گذشت و پابرهنههای بااراده یمنی با مقاومت و فعالسازی موشکهای ارتش یمن شما را شکستند و درس سختی دادند.»
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
انکار سهم جناحی!
گذاشتن رویکردها و سیاستها در بوته نقد و ارزیابی امر مرسوم و لازمی در بسامان کردن همه امور به ویژه امر سیاست و دولتمداری است، به شرط آنکه اولاً، با کار کارشناسی و روحیه دلسوزانه از سوی نقدکننده به منصه ظهور برسد. ثانیاً، از سوی انتقاد شونده نیز عزم و اراده برای شنیدن و اصلاح برنامهها و سیاستها در عمل وجود داشته باشد. اما قصه فزاینده نقدها و نظرهای بیمحابای امروز جریانها و شخصیتهای سیاسی از دولت آقای روحانی که آخرین سلسله از این نقدها را در سومین کنگره حزب کارگزاران سازندگی دیدیم، بیشتر از جنس فرار به جلو و انکار سهم حزبی و فروکاستن از نقش جناح اصلاحطلبان در برآمدن این دولت است، تا نقد دلسوزانه با رویکرد جانبداری از مردم!
دقیقاً به همین دلیل است که انتقادها نتیجه نمیدهد و همراهیِ مردم را برنمیانگیزد. مردم ایران دوست دارند تمام جریانهای سیاسی و افرادی که در سالهای 92 و 96 حمایت از روحانی را «تَکرار» میکردند، امروز نیز مردانه و با پذیرش مسئولیت خود پای همکاری و مساعدت به دولت بایستند.
نمونه بارز رفتار منطقی و عقلایی با دوگانه حمایتـ انتقاد دلسوزانه در رفتار رهبران نظام اسلامی درسآموز است. امام(ره) تا آنجا که امکان و احتمال اصلاح وجود داشت، بنیصدر را، هم نصیحت کرد و هم تحمل. این میراث امام در منطق رفتاری حمایت توأم با نقد دلسوزانه نسبت به همه دولتها در سلوک سیاسی امام خامنهای(مدظلهالعالی) نیز به عیان دیده میشود. در قضیه هستهای، رهبری از ابتدا با اعتماد به آمریکا مخالف بود، ولی زمانی که دولت اصلاحات با هدف کوتاه کردن دیوار بلند بیاعتمادی بین ما و غرب، بیش از دو سال مراکز هستهای را پلمب کرد و نتیجهای نگرفت باز در پرتو دوگانه حمایتـ نقد رهبری موظف شد در شش ماهه پایانی دولت دوم اصلاحات، مراکز هستهای را خود بازگشایی کند. همین مثال در دولت کنونی با رویکرد تعامل و توجه بیش از حد به غرب و آمریکا بدون فعالسازی ظرفیتهای داخلی که مورد نقد معظمله بود، تکرار شد و تجربه نافرجام برجام را رقم زد؛ اما با منطق رهبری بازشناخت رویکرد استعماری آمریکا رهاورد آن اعلام شد. غرض اینکه، امروز زمان جا خالی دادن نیست و همه باید با مسئولیتپذیری به دولت در تصحیح و تقویت مسیری که آغاز کرده است، کمک کنند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
نشانی غلط!
بار دیگر نائبرئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی تعجببرانگیز در یک برنامه تلویزیونی گفته است؛ «بخشی از حکومت میخواست برجام اجرا نشود. اگر سرمایهگذاریهای خارجی وارد کشور میشد، ترامپ به راحتی نمیتوانست خارج شود. بخشی از دلایل خروج ترامپ مخالفانی بودند که با کارشکنی اجازه ندادند برجام درست اجرا شود.» این سخنان علی مطهری که مسبوق به سابقه نیز هست در حالی مطرح میشود که حسن روحانی، محمدجواد ظریف، عباس عراقچی، علیاکبر صالحی و همه مسئولان که به طور مستقیم مسئول اجرای برجام و حامیان درجه یک این قرارداد بینالمللی هستند، بارها بر این موضوع تأکید کردهاند که جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به اجرای برجام متعهد و پایبند بوده و تا زمانی که طرف مقابل آن را نقض نکند، به تعهدات خود عمل خواهد کرد. اما اظهارات وی در حالی مطرح میشود که آژانس بینالمللی انرژی هستهای و همه طرفهای حاضر در برجام منهای آمریکا به تکرار بر متعهد بودن جمهوری اسلامی ایران به برجام و اجرای همه تعهدات مندرج در توافقنامه و حتی در مواردی فراتر از آن تأکید کردهاند! بر این اساس و با توجه به اینکه تردیدی در خلاف واقع بودن اظهارات آقای مطهری وجود ندارد، سؤال اینجاست که چرا وی همچنان تلاش میکند نوک پیکان به موفقیت نرسیدن برجام را به سمت داخل بگیرد؟ چه شده است که نائبرئیس مجلس شورای اسلامی ترجیح میدهد به جای آنکه به کارشکنیها، بدعهدیها و دشمنیهای آمریکا اشاره کند و از تعلل و وقتکشی اروپا حرفی به میان آورد، تلاش میکند تقابل جناحی و سیاسی در کشور ایجاد کند و با اظهارات شبههبرانگیز به مردم این نشانی غلط را بدهد که اگر امروز آمریکا از برجام خارج شده است به این دلیل است که برخی در داخل نگذاشتند برجام اجرا شود! پرسشی که پاسخ آن را تنها شخص آقای مطهری میداند، اما آنچه به ذهن خطور میکند و نتیجه لاجرم آن، ایجاد دوقطبیهایی است که تنها خروجیاش تأمین منافع سیاسی و انتخاباتی! و دامن زدن به اختلافات سیاسی آن هم درست در روزهایی است که کشور نیازمند وحدت همه نیروها و ظرفیتها برای مقابله با دشمن است.
https://eitaa.com/e_beman