▼ گزارش روز
درسآموزی عملی
بخش قابل توجهی از اظهارات محمدجواد ظریف در حاشیه نشست بینالمللی دوحه به ماجرای تقابل ایران و آمریکا و پرسشهایی درباره احتمال مذاکره مجدد در وضعیت فعلی اختصاص داشت. وی که پیشتر گفته بود: «آمریکا مرکز جهان نیست و نیازی به مذاکره با آمریکا نداریم.» در قطر نیز گفت: «ما هرگز با کشوری که برای ما 12 شرط تعیین کرده، آن هم پس از نقض قطعنامه شورای امنیت که خودش هم آن را تأیید کرده بود، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم؛ بلکه خود آنها (آمریکاییها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند، آن هم با کمتر بیقانون بودن. هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتاً طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست. آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند، اقدامی که تمام جامعه بینالمللی به جز انگشتشماری که به خاطر گرفتن منافع بیشتر از آمریکا، با آن مخالفت کردهاند.» سخنان و مواضع منطقی و دقیق وزیر امور خارجه کشورمان در این روزها این پرسش را به وجود آورده است که چرا آقای ظریف و... واو به واو این کلمات و تعاریف و تعابیری از این دست را که امروز آقای ظریف به زبان میآورند، هنگام مذاکرات از منتقدان نمیپذیرفتند؟! آیا اساساً آمریکا پیش و پس از مذاکره تفاوتی کرده است؟! آیا سیاستهای کلان آمریکا تغییر کرده است یا در میزان دشمنی کاخ سفید با انقلاب اسلامی تفاوتی حاصل شده است؟! البته عجیبتر اینکه چرا با وجود تجربه برجام در بیحاصل بودن امتیاز دادن به غرب امروز همان روش و اصول درباره موضوعاتی، چون FATF در حال تکرار است و حامیان رسانهای و جریانی آقای ظریف حتی درباره ضرورت گفتوگو و مذاکره در زمینه برنامه دفاع موشکی کشورمان در رسانههایشان مینویسند؟! واقعیت این است که فراتر از کلام، تجربه برجام باید در عمل دستگاه دیپلماسی و سیاستگذاریها و راهبردهای وزارت خارجه نمایان شود.
https://eitaa.com/e_beman
▼ خبر ویژه
اعتراف مقامات سعودی در خفا!
«نیکلاس کریستوف» ستوننویس روزنامه «نیویورکتایمز» که به تازگی به عربستان سعودی سفر کرده است، طی یادداشتی مینویسد: «تجربه سختی است که در یک حکومت پلیسی با مردم درباره شهوت رئیس کشورشان برای گرسنگی دادن به کودکان یمن، شکنجه زنان یا مثله کردن منتقدان مصاحبه کنیم. نتیجه چنین مصاحبههایی اغلب خندههای عصبی یا وقفههای طولانیمدت در گفتوگوها است.» تحلیلگر نیویورکتایمز در بخش دیگری از یادداشتش تصریح میکند: «من از منتقدان سرسخت ولیعهد مجنون عربستان سعودی بودهام، بنابراین قدری شگفتزده شدم که به من ویزای سعودی داده شد، شاید هم دلیلش این بود که یکی از اعضای هیئت سازمان ملل بودم که از یمن برمیگشت.» در ادامه این مطلب آمده است: «دوستانم در آمریکا وقتی که در یمن بودم نگرانی کمتری درباره سلامتیام داشتند تا وقتی که در ریاض بودم.» کریستوف با اذعان به اینکه سنجش افکار عمومی در یک حکومت پلیسی کار دشواری است، نوشته است: «مردم در ریاض از بنسلمان بابت برخی «پیشرفتهای اجتماعی»[احتمالاً از ترس] اظهار رضایت میکنند.» او نوشته است: «[مقامات] ارشد سعودی در محافل خصوصی میپذیرند که محمدبنسلمان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده است، اما آنها تأکید میکنند که رابطه میان آمریکا و عربستان سعودی مهمتر از زندگی یک انسان است. آنها میگویند آمریکا به دلیل حفظ ثبات در منطقه باید کنار عربستان سعودی بایستد.»
https://eitaa.com/e_beman
◄ محمد دهقان، عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه آثار مصوبه کمیسیون در زمینه اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر بار دیگر بررسی شد، گفت: طبق آمار کارشناسان، تقلیل حکم اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر در برخی موارد موجب افزایش قاچاق در این حوزه شده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ طبق یک بررسی و تحلیل جدید از سوی «مرکز کنترل و جلوگیری از مرگ و میر غیر عادی» طی یک سال گذشته نزدیک به ۴۰ هزار نفر در ایالات متحده بر اثر شلیک گلوله کشته شدهاند که بالاترین میزان طی چند دهه گذشته به شمار میرود. در واقع، نرخ مرگ و میر از 10/3 نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۹ به ۱۲ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ «رودی جولیانی» وکیل شخصی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا احتمال گفتوگوی رو در روی «رابرت مولر» بازرس پرونده ادعای دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا با ترامپ را رد کرد. وی که با شبکه «فاکسنیوز» گفتوگو میکرد، در واکنش به تشدید فشارهای رسانهای برای پاسخگویی مستقیم ترامپ به پرسشهای مولر، گفت: «این اتفاق تنها در صورتی میافتد که از روی نعش من رد شوند.»
https://eitaa.com/e_beman
◄ دکتر احمد فضائلی در سیوپنجمین نشست «شنبههای انقلاب» گفت: سریعترین نرخ رشد علمی جهان مربوط به ایران است که 11 برابرِ نرخ رشد میانگین جهانی است. تا پیش از انقلاب، ایران در هیچ المپیاد علمی شرکت نکرده است؛ اما پس از انقلاب از سال 1366 (1987) با ورود ایران به المپیادهای علمی تا سال 1396 (2017) 669 مدال کسب شده که با این تعداد مدال ایران جزء ده کشور اول جهان در المپیادهای علمی محسوب میشود. وی در ادامه افزود: فقط تولید علم در حوزه علوم پزشکی به 75 برابر زمان طاغوت رسیده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ سردار قدرتالله منصوری، فرمانده قرارگاه ثامنالائمه(ع) نیروی زمینی سپاه، صبح یکشنبه ۲۵ آذر حین بررسی و تنظیف سلاح انفرادی خود از ناحیه سر دچار سانحه شد و به لقاءالله پیوست. فرمانده کل سپاه به همین مناسبت در پیامی تأکید کرد: او یک فرمانده خردمند، هوشمند و شجاع با نقشآفرینیهای برجسته در عرصههای صیانت از آرمانها و ارزشهای انقلاب و نظام، بر مسیر نورانی جهاد و شهادت و ولایت پای فشرد و سرانجام نیز با ردای مقدس جانبازی دوران مجاهدت و با داشتن دغدغههای زلال و مقدسی، همچون اسلام، انقلاب، امام و رهبری به دیدار حضرت حق شتافت.
https://eitaa.com/e_beman
خرید نفوذ در واشنگتن با دلارهای نفتی
«اما اشفور» یکی از تحلیلگران برجسته آمریکا، در نشریه «نیو ریپابلیک» طی مقالهای از تأثیر عربستان و امارات در واشنگتن ابراز نگرانی کرده و نوشته است: شیوه واضحی از تلاشهای عربستان سعودی برای خرید نفوذ سرّی وجود دارد، چنانکه گزارش صادر شده از مرکز سیاست بینالمللی (CIP) نشان میدهد، فشار عربستان بر واشنگتن، در سالهای اخیر افزایش یافته و تنها در سال 2017، عربستان برای خرید نفوذ در واشنگتن، مبلغی بالغ بر 27/3 میلیون دلار هزینه کرده است؛ هزینههایی که عموماً شامل خرید تسلیحات نظامی، پرداخت هزینه تفریحات و سفرهای ترامپ، سرمایهگذاری مشترک خانوادگی با رئیسجمهور آمریکا و... میشود. افزون بر این، مبالغ هنگفتی را نیز به گروههای فشار پرداخت کردهاند و مبالغی را برای مراکز پژوهشی، دانشگاهها و دیگر مؤسسات فرهنگی اختصاص دادهاند که تأثیر بسیاری در سیاست خارجی ایالات متحده دارند.
https://eitaa.com/e_beman
تنها کسی که دولت را موفق میداند
«میرمحمود موسوی» دیپلمات سابق در مصاحبه با روزنامه «اعتماد» گفت: «من مدتهاست به جز سخنرانیهای خود آقای روحانی، ندیدهام که کسی بگوید دولت موفق بوده است... ایشان (روحانی) وارد گود انتخابات شد؛ با این باور که میتواند این بار را بردارد و مشکلات را حل کند. اگر توانسته است که باید آن را مردم در سفره خود و در زندگیشان احساس کنند.» وی همچنین با انتقاد از جریان اصلاحطلبی گفت: «در حال حاضر، ما هيچ تشكل يا شبهتشكلي به نام اصلاحطلب با اهداف و روشهاي اصلاحطلبي واقعي در جامعه نداريم؛ بلكه با مجموعهاي از افراد و تشكلهاي محافظهكار روبهرو هستيم. مواردي، مطلبي يا نكتهاي از سوي آنها عمدتاً هم در فضاي مجازي مطرح ميشود؛ اما متأسفانه بايد گفت فقدان يك جريان اصلاحطلب واقعي فضا را براي برخي جريانهای تندرو در خارج از كشور فراهم كرده است.»
https://eitaa.com/e_beman
نگرانی حکومتهای استبدادی از تأثیر انقلاب اسلامی
مرکز مطالعات الجزیره در تحلیلی با اشاره به نگرانی حکومتهای استبدادی منطقه از موجی که انقلاب اسلامی در منطقه ایجاد کرده است، نوشت: سران عرب معتقدند منطقه خاورمیانه و خلیجفارس، در معرض فوران آتشفشانی است که ایران فعّال کرده است؛ در این راستا تمرکز مقالات تحلیلگران سعودی، بر این نکته است که اعراب به این منظور که برای مقابله با ایران در منطقه، فراغت لازم را داشته باشند، چارهای جز توافق با اسرائیل و امضای توافق صلح فراگیری با آن ندارند. در ادامه این تحلیل آمده است: در کنار این تلاش، رسانههای سعودی برای مقابله با نفوذ ایران از یک سو در پی ارائه تصویری منفی از نفوذ ایران در سوریه، یمن، عراق و لبنان هستند و از سوی دیگر تلاش میکنند اینگونه نشان دهند که مردم ایران در رنج هستند تا در دل ملتهای منطقه برای پیروی از ایران تردید ایجاد کنند.
https://eitaa.com/e_beman
نامه اعتراضی به دولت درباره بودجه دفاعی
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بودجه دفاعی کشور در سال 98 گفت: به تازگی آماری از میزان بودجه دفاعی کشور در سال آتی به کمیسیون رسیده بود که اخبار خوبی نبود؛ چرا که برای اولینبار سهم بودجه دفاعی از سال قبلش کمتر شده بود. پیرو این اخبار، اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نامهای اعتراضی به دولت واصل کردند. در این زمینه نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس با بیان اینکه در بودجه سال 98 با توجه به اسناد بالادستی سهم 5 درصدی حوزه دفاعی دیده نشده بود، افزود: پس از اعتراض اعضای کمیسیون به این تصمیم دولت، خبرهای خوبی به گوش میرسد و گویا دولت تجدید نظری در بودجه دفاعی داشته است.
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #تاریخ اسلام
🌹🌿مقایسه تعامل با اسیر"
🔸🌱🔹🌿🌾🔸🔹
🔸🔹🌱🔸🔹
💠افرادی که در جنگها اسیر می شدند، با دستور پیامبر(ص) اگر می توانستند به 10 مسلمان سواد بیاموزند آزاد می شدند.
قرآن مجید هم، نکته برجسته در زندگی داماد پیامبر و خانواده اش را اولویت دادن به تغذیه اسیر به هنگام افطار می داند.(سوره انسان- آیه8)
🔹مسلمانان برخورد خوبی با اسیر داشتند. در این زمینه نمونه های زیادی درتاریخ نقل شده که یکی از آنها را اینجا می آوریم:
یاقوت فردی یونانی بود که به اسارت مسلمانان درآمد. تاجری بغدادی بنام حموی اورا خرید. و به مکتب خانه برد که خواندن ونوشتن بیاموزد تا بتواند از سواد او در تجارت خود استفاده نماید، زیرا تاجر مذکور بی سواد ولی با تجربه بود.
💠بعد از فراگیری دروس، تاجر در تجارت خانهٔ خود یاقوت را به کار گماشت. از اینجا بود که یاقوت لقب «حُمَوی» گرفت بخاطر نسبت به تاجر بغدادی.
🔹یاقوت در سن جوانی بدستور اربابش ، بقصد تجارت راه سفر در پیش گرفت. بعد از سفر تجاری، تاجر اورا آزاد کرد و بخشی از اموال خودرا به او داد. سپس اسیر آزاد شده با تلاش خود، جغرافیدان و تاریخنویس بزرگی شد بنام یاقوت حموی. و کتابهایی نوشت از جمله معجم البلدان که مشهور است و هنوز دانشمندان از کتب او استفاده می کنند.
💠و حالا مقایسه با اسیران در آمریکای امروز:
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: دولت آمریکا در طول یازده سال، 779 زندانی را در گوانتانامو محبوس و (با شکنجه و برخورد نادرست با آنها) تعهدات حقوق بشر را زیر پا گذاشته.
🔹آنها اکثرا پس از اسارت بدون محاکمه زندانی شدند. در بین زندانیان 12نفر زیر سن 18 می باشند.
💠این زندان و سایر زندان ها مثل ابوغریب چنان وحشتناک و قرون وسطایی اداره می شود که آزاد شده های از آن بندها تا سالها کابوس آن در خاطرشان می ماند!
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman