فاصله میان ذهنیتها و واقعیتها
به تازگی روزنامه اصلاحطلب «شرق» در گزارشی با اشاره به انجام یک نظرسنجی در سازمان بهزیستی و گفتههای تقی رستموندی، رئیس سازمان بهزیستی مینویسد: «5۰ درصد از مخاطبان گفته بودند که فساد اقتصادی زیاد یا خیلی زیاد است؛ اما وقتی به مصادیق فساد توجه کردیم، برای مثال، روی موضوع رشوه، بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد گفته بودند که نه رشوه دادهاند و نه رشوه گرفتهاند. این نشان میدهد بین چیزی که در واقعیت است، با آنچه در ذهن مردم نسبت به فساد اقتصادی شکل گرفته، فاصله معناداری وجود دارد.» شرق در ادامه میآورد: «از نظر جامعهشناسی، جامعه ایران یک «جامعه در حال فروریزی» نیست، مگر جامعه کاهگل است که فرو بریزد؟! براساس مجموعهای از شاخصها، ایران در مقایسه با دیگر جوامع یک جامعه متوسط و مطالباتی است.»
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #چهل سالگی انقلاب اسلامی
🌹👇تهدیدهایی که عامل پیشرفت شدند
«اگر هر نظام دیگری به جای جمهوری اسلامی ایران بود، توان تحمل این همه دشمنی و توطئه در عرصههای مختلف را نداشت، از جنگ هشت ساله تحمیلی تا تحریمهای اقتصادی، تفرقهافکنیهای مذهبی و قومی، تهاجم فرهنگی، فتنهآفرینیهای سیاسیـ اجتماعی و...»؛ این جملات و جملات شبیه به این را به کرات در رسانههای گوناگون، در گزارش اندیشکدههای آمریکایی و از زبان سیاستمداران و کارشناسان شنیدهاید، جملاتی که در پس آن یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام اسلامی ایران نهفته است و آن، قابلیت تبدیل تهدید به فرصت است. نظام اسلامی در سالهای حیات خود یک روز و حتی یک ساعت و یک دقیقه را بدون دشمنی و توطئه تجربه نکرده است! در همه این سالها از قدرتهایی، مانند آمریکا تا همپیمانان منطقهای آن و وابستگانش که دستشان از ایران کوتاه شده است، به اشکال گوناگون در پی آسیب زدن به نظام اسلامی و متوقف کردن حرکت ملت ایران بودند، اما با وجود همه این تلاشها، این جمهوری اسلامی ایران بوده که نه تنها این توطئهها و تهدیدها را خنثی کرده؛ بلکه آنها را به فرصتهایی برای پیشرفت کشور تبدیل کرده است! برای نمونه جنگ هشت ساله و تحریم فروش تسلیحات نظامی به ایران نه تنها مانع پیروزی ایران در آن دوران نشد؛ بلکه سرآغازی برای تبدیل ایران به یک قدرت نظامی شد؛ چنانکه امروز پیچیدهترین ابزارهای دفاعی را تولید میکند.
در نمونهای دیگر تفرقهافکنیها و تحریک اختلافات قومی و مذهبی نه تنها نتوانست جامعه ایران را دچار تفرقه کند؛ بلکه موجب شد ایران اسلامی با وجود اقوام و مذاهب و گویشهای متفاوت به یکی از الگوهای موفق ایجاد وحدت در منطقه تبدیل شود و مردم بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند، تجربهای که انشاءالله در موضوع تحریمهای اقتصادی و تهدید اقتصادی نیز به فرصتی برای جهش بزرگ در حوزه اقتصاد تبدیل خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
برگی از #تاریخ اسلام
🌹👇مقاوم سازی مردم
🔸⚜🔸⚜🔸⚜🔸⚜🔸
🌀شاید بعضی بگویند تاریخ معاصر را که داریم می بینیم ، تحلیل کردن آن هنر نیست ، اتفاقا هنر است.
💦چون اولا ماهی که داخل آب است ، وضع خودرا به راحتی نمی تواند بسنجد، ثانیا بیشتر اعضاء تیم که بازیگر در این چهل سال بوده اند حاضرند، به هر کس بگویی توپ را به خارج از زمین زدی می رنجد، بگویی بخاطر کم دقتی، کاندید مناسب برای فلان مسؤلیت ارائه نکردی ، مردم به فرد ضعیف رأی دادند ، مشکل ایجاد شد، ناراحت می شود.
🌀 یکی از موارد مهمی که در این چهل سال نتوانستیم موفقیت قابل قبولی در آن بدست آوریم ، جهاد با نفس (جهاد اکبر) است.
💦جامعه ای فرهیخته است که اهل عمل به تکلیف باشد، نه عمل بشرط نتیجه. بین این دو زمین تا آسمان فاصله است. اگر امام خمینی به آن مقام بلند معنوی رسیدند یکی از عوامل مهم آن عمل به تکلیف بود.
🌀مثال: کسانی که در تلگرام ماندند، احتمالا به نتیجه نگاه کردند، افرادی که به پیام رسان ایرانی پیوستند و ثابت ماندند انشاءالله به تکلیف می خواهند عمل کنند، می بینید که بین این دو تصمیم بظاهر کوچک یک تفاوت بینش وجود دارد و در سایر موضع گیری های اجتماعی هم خودش را نشان می دهد.
🌷💥🔸💥🔸💥🔸💥🌷
💦آیا در چهل سالگی انقلاب اگر چند روزی قیمت ها تکان بخورد ماهم تکان می خوریم و تزلزل نسبت به حقانیت انقلاب پیدامیکنیم؟! یا نه، چون کوه ثابت قدمیم.
🔹🔸آیا در چهل سالگی انقلاب، مردم در برابر شایعات مقاوم شده اند.
🔹🔸آیا در چهل سالگی انقلاب اسلامی، مردم با قانون اساسی اسلام (قرآن مجید) در حد قابل قبولی آشنا شده اند.
🔹🔸در چهل سالگی انقلاب همیشه می گوئیم با صنعت و با کشاورزی و ... چه کرده ایم ، در حالی که بیشتر باید بگوییم با خودمان چه کرده ایم، خودمان با ارزش ترین کالا هستیم ، هستی برای ما آفریده شده، پیامبران برای ما آمده اند، اول باید ببینیم در این چهل سال تجارت، بر سر مهمترین کالای تجاری ما چه آمده!!
👀😇👀😇👀😇👀😇👀
🔹🔸یعنی روح ما به چه مرحله از کمال رسیده، نه این که غذای ما رنگین شده یا نه، باید ببینیم مردم به خاطر رشد اجتماعی که پیدا کرده اند حاضرند در جهت منافع جمع، از چه چیزهایی بگذرند؟ و دهها سؤال دیگر... این گوی و این میدان.
🌿تدوین سید محمد حسین مرکبی
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀دشمن شناسی
🍀#خطبه ۶
🌹🌹امیرمومنان علیه السلام فرمودند:
✅و اللَّهِ لَا أَكُونُ كَالضَّبُعِ تَنَامُ عَلَى طُولِ اللَّدْمِ حَتَّى يَصِلَ إِلَيْهَا طَالِبُهَا وَ يَخْتِلَهَا رَاصِدُهَا وَ لَكِنِّي أَضْرِبُ بِالْمُقْبِلِ إِلَى الْحَقِّ ...
✅به خدا قسم به مانند كفتار نيستم كه با آهنگ ملايم مىخوابد تا شكارچى در رسد و غافلگيرش نموده شكارش كند.
🍀 بلكه هميشه با يارى حق جوى، رويگردان از حق را مىزنم، و با كمك شنونده فرمانبر، عاصى بد دل را مىكوبم، تا مرگم فرا رسد.
🍀 و اللّه از زمان وفات پيامبر صلّى اللّه عليه و آله تاكنون مرا از حقّم كنار زده اند و آن كه همسانم نبوده بر من مقدم كرده اند
✅تدوین :مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 یاد آوری نعمت #چهل سالگی انقلاب اسلامی در #سی شب با قرآن (10)
سوره البقرة (2): آيه 47
يا بَنِي إِسْرائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَ أَنِّي فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعالَمِينَ (47)
اى بنى اسرائيل! نعمتم را كه به شما ارزانى داشتم، بياد آوريد و اين كه من شما را بر جهانيان برترى بخشيدم.
.
امام خامنه ای در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه ۱۳۷۰/۱۱/۱۸
هرکس که تلاش کرد، در همان راهی که تلاش کرده است، خدا به او کمک میکند. تلاش، معیار و میزان برای به دست آوردن دستاوردهاست. حفظ دستاوردها هم همینطور است؛ یعنی بیتلاش نمیشود.
تاریخ در مقابل ماست. قرآن - معلم بصیرتبخش بشریت - در مقابل ماست. در چند جای قرآن خداوند به بنیاسرائیل میفرماید: «و انّی فضّلتکم علی العالمین»؛ من شما را بر همهی عالمین فضیلت بخشیدم؛ اما همین بنیاسرائیل کاری کردند که خدای متعال فرمود: «و ضربت علیهم الذّلّة و المسکنة و بائو بغضب مناللَّه»! خداوند قوم و خویشی با کسی ندارد؛ این تلاش انسانهاست که تعیین کنندهی سرنوشت آنهاست؛ لذا در سورهی جمعه میبینید که دربارهی همین بنیاسرائیل میفرماید: «مثل الّذین حمّلوا التّوریة ثمّ لم یحملوها». تورات را بر آنها حمل کردند؛ یعنی بر دل و جان و زندگی و ذهن آنها وارد کردند - پس اینها از تورات بهره بردند - اما «ثمّ لم یحملوها»؛ لیکن بعداً امتداداً اینها تورات را با خودشان برنداشتند و آن را از ذهن و دل و واقعِ زندگیشان خارج کردند. ظاهر تورات وجود داشت، اما باطن تورات دیگر نبود؛ آن وقت «کمثل الحمار یحمل اسفارا»!
نعمتهای معنوی باید با تلاش به دست بیاید و پس از آنکه به دست آمد، باید با تلاش حفظ بشود
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
دغدغه اسلامی کردن اقتصاد
در تعریفی ساده میتوان نظام اسلامی را نظامی دانست که برای اجرای احکام اسلامی تحقق یافته است. هر اندازه نظام سیاسی از تلاش برای تحقق این آرمان فاصله بگیرد، همان اندازه از هویت دینی و اسلامی بودن خود فاصله گرفته است؛ از این رو همه تلاش کارگزاران نظام باید برای تحقق شاخصههای هویتی خود باشد و از استحاله آن جلوگیری کند.
در این میان، اسلامی کردن عرصه اقتصاد، یکی از جدیترین شاخصههای تحقق دولت اسلامی است؛ آنجا که تفکر و تمدن اسلامی مرزهای پررنگی با تمدنهای سکولار اعم از لیبرال و مارکسیستی آن دارد. در طول چهار دهه گذشته، هرچند همواره حاکمیت تحقق اقتصاد اسلامی بر اقتصاد کشور موضوع پرمناقشهای بوده، اما هنوز با آنچه ایدهآل و آرمان نظریهپردازان اقتصاد اسلامی و اسلامشناسان بزرگ جامعه اسلامی است، فاصله دارد. این مسئله به طور خاص در بررسی عملکرد نظام بانکداری بیش از هر چیز دیگر خودنمایی میکند. اخبار دیدار اخیر اعضای هیئترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با مراجع عظام تقلید حکایت از این فاصله دارد، به گونهای که تأکید همگی آنان بر حل مشکلات نظام بانکی است. آیتالله مکارمشیرازی سخنان چندین ساله خود را با لحنی صریح تکرار کردند: «بانکها وام قرضالحسنهای که میدهند قطعاً خلاف شرع است، چهار درصد حقالزحمه را تعیین کردیم که بانکها با یک زرنگی بیش از این میزان را از مردم دریافت میکنند که میزان آن به ۲۰ درصد رسیده و نوعی رباخواری آشکار محسوب میشود.» آیتالله سبحانی و آیتالله علویگرگانی هم در این خصوص تذکرات و توصیههایی داشتند.
معلوم نیست از کنار چنین سخنان صریحی تا چه زمان باید گذشت و برای حل این معضل چارهاندیشی نکرد! بالاخره چطور میتوان این دوگانه را در ذهن تودههای مردم حل کرد که قوانین بانکداری و آنچه در نظام بانکی ما در حال اجراست، مورد تأیید مراجع عظام تقلید جامعه اسلامی نباشد! در این میان، تکلیف مؤمنان چه خواهد شد؟!
حال که در آستانه آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی قرار داریم، امید است حل مشکلات اقتصادی کشور تنها به چند دیدار خلاصه نشود و شاهد اقدامات عملی باشیم، البته طبیعی است در این مسیر با مقاومتهایی روبهرو خواهیم بود، چرا که تغییر قوانین در راستای تحقق احکام اسلامی که متضمن تأمین مصالح عمومی جامعه است، به مذاق رانتخواران خوش نمیآید؛ اما بدون شک با استقبال تودههای ملت مواجه خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
▼ خبر ویژه
حصر باقی است و پوسته آن نشکسته است
«عباس جعفری دولتآبادی» دادستان تهران با اشاره به اظهارات یک مقام دولتی مبنی بر اینکه «از حصر پوستهای باقی مانده است»، از مسئولان خواست متناسب با جایگاه و مسئولیت خود اظهار نظر کنند. وی با بیان اینکه حصر باقی است و پوسته آن نیز نشکسته است، اظهار داشت: «هر زمان این پوسته شکست، از سوی مراجع ذیربط اعلام خواهد شد و مطبوعات اخبار حوزه حصر را صرفاً پس از تأیید دبیرخانه شورای امنیت ملی کشور منتشر کنند.» دادستان تهران اعلام کرد: «درباره گوینده این مطلب کیفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است.» گفتنی است، چندی پیش حسامالدین آشنا، از مشاوران رئیسجمهور در جمع دانشجویان در دانشگاه تهران اعلام کرده بود حصر به پایان رسیده و تنها پوستهای از آن باقی مانده است! همچنین محمدرضا باهنر هم در گفتوگویی درباره مسئله حصر موسوی و کروبی گفت: «در این مسیر هر زمانی که مجموعه قضایا به سمت رفع حصر پیش رفته، عدهای وارد شدند و اجازه ندادهاند. اینکه پسر آقای کروبی حرف زده، باید گفت ما یکی از دلایل این مسئله را خود او میدانیم. این دو نفر پروندهای متشکل از یک مجموعه قضایا دارند. گفتهام و باز هم تکرار میکنم. من در جریان تصمیمات نیستم، ولی اقل شرط رفع حصر این است که آیا این افراد بعد از آزادی باز هم میخواهند علم و کتل علیه نظام بردارند یا نه؟! باید این اطمینان به وجود بیاید.»
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
ارجحیت تقابل بر تعامل!
رئیسجمهور در روزهای گذشته اظهاراتی درباره فیلترینگ در فضای مجازی مطرح کرد، اگرچه این اظهارات با انتقاد تعدادی از مسئولان و بیتفاوتی افکار عمومی روبهرو شد؛ اما رسانههای اصلاحطلب از این اظهارات استقبال کردند و از آن به عنوان چرخش به سوی مردم نام بردند، چنانکه روزنامه «قانون» در این باره نوشت: «حسن روحانی دیداری خاص داشت؛ وی در دیدار وزیر، معاونان و مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهاراتی را به زبان آورد که در راستای گرایش او به سمت مردم و اتکا به قدرت نرم ملت است... به نظر، روحانی به قدرت مردم پی برده است و دریافت کرده که برخی معادلات فقط با این قدرت نرم قابل انجام است و امروز شاهد آن هستیم که بارها از مردم سخن میگوید و به دنبال دغدغههای مدنی مردم است... اتاقهای فکری که به وی راه و چاره نشان میدهند، باید برای او برنامهای تدوین کنند که مردم را به تحرک اجتماعی وادار کند تا به سمت اعتماد ملی به حرکت دربیایند؛ در غیر این صورت گفتار درمانی برای این مردم فایدهای ندارد»؛ اما چگونه ممکن است با سخن گفتن درباره فیلترینگ و... به قول این روزنامه، اعتماد مردم را جلب کرد؛ در حالی که بسیاری از مطالبات اصلی مردم از دولت در حوزههای مختلف، از جمله موضوع اقتصادی بر زمین مانده است؟ سکوت و رخوت دولت در برابر مطالبات مردم به ندرت مورد توجه اصلاحطلبان قرار میگیرد و آنها بیشتر به دنبال قرار دادن رئیسجمهور در مسائل حاشیهای و نوعی تقابل لفظی و کلامی میان او و دیگر مسئولان و نهادهای کشور هستند! به راستی منفعت این جریان از شکلگیری چنین تقابلهایی چیست؟!
https://eitaa.com/e_beman
سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D 8)، در حال کار بر روی یک سیستم کارت پرداخت است. داتو کو جعفر کو شعری، رئیس این سازمان گفت: پس از اینکه اردوغان، رئیسجمهور ترکیه خواستار تجارت با ارزهای محلی در میان کشورهای عضو این سازمان شد، کار بر روی این موضوع شروع شده و یک شرکت مالزیایی یک کارت پرداخت انفرادی ایجاد کرده است که کشورهای عضو (D 8) را قادر میسازد تا از ارزهای محلی در مبادلات تجاری بینالمللی در میان اعضای این سازمان استفاده کنند.
https://eitaa.com/e_beman
طبق گزارش رسمی لایحه بودجه سال ۹۸، دولت بالغ بر ۲۰ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان برای حقوق، اضافه کار و امور رفاهی کارمندان پیشبینی کرده است. این ردیف هزینهای با عنوان «هزینههای اجتنابناپذیر پرسنلی جداول ۷ و ۱۰» لایحه بودجه سال آینده درج شده است. طبق این گزارش، اضافه کار و امور رفاهی کارمندان دولت ۱۶ درصد افزایش یافته است. گفتنی است، در سال 1397، این ردیف بالغ بر ۱۷ هزار و ۷۵۷ میلیارد تومان بود.
https://eitaa.com/e_beman
«کالج جنگ ارتش آمریکا» با انتشار گزارشی اقرار کرد: «ایران تنها پیروز حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ بود که به سرنگونی دیکتاتور معدوم این کشور «صدام حسین» منجر شد.» در این گزارش آمده است: «عراق به عنوان موازنهسازی سنتی در منطقه در برابر ایران در بهترین حالت عقیم شده و در بدترین حالت شاهد آن است که عناصر کلیدی حکومتش به عنوان نائبان منافع ایران عمل میکنند.»
https://eitaa.com/e_beman