▼ گزارش روز
🌹🌹👇👇بزنگاه تصمیم بزرگ!
«فشار حداکثری و بیسابقه به اقتصاد ایران تا این کشور ناچار شود تصمیماتی دشوار اتخاذ کند.» این جمله خلاصه یادداشتی است که «ویکتوریا کوتس» معاون دستیار رئیسجمهور آمریکا و مدیر ارشد امور غرب آسیا در شورای امنیت ملی این کشور در پایگاه اطلاعرسانی کاخ سفید در تشریح راهبرد دولت آمریکا در قبال ایران نوشته است! یادداشتی که در آن عنوان میشود دونالد ترامپ برای تحقق این ایده خود به مثلث دولتهای عربی منطقه، رژیم صهیونیستی و دولت خود امید فراوانی بسته است! نه تنها این یادداشت خانم «ویکتوریا کوتس»، بلکه نشانههای روشن این روزهای فضای جامعه بینالملل و آنچه در منطقه و جهان در حال رخ دادن است، به وضوح نشان میدهد موضوع اقتصاد در رأس مسائل دشمن قرار دارد و با وجود آنچه در کلمات زیبا از سوی اروپاییها و برخی کشورهای دیگر به کار برده میشود، اما آنها نیز در عمل در کنار آمریکا با این فشارها همراه هستند. تصویری که به سادگی نشان میدهد، هر گونه امید به خارج از مرزها واهی است و میتواند پیامدها و اثرات برنامه آمریکا علیه ملت ایران را تشدید کند! در حقیقت اکنون ما به یک بزنگاه رسیدهایم، لحظه حیاتی و طلایی تصمیمگیریی میان امید به نیروهایی فراتر از مرزهای ایران اسلامی برای سامان دادن به اقتصاد یا بازگشت به درون و توجه به استعدادهای داخلی و قدرت ملی ایران، تصمیم و انتخابی که میتواند بیمبالغه سرنوشت ایران اسلامی را رقم بزند! اگر مسئولان نگاه به درون را انتخاب کنند، اگر به جوانان میدان داده شود! اگر تلاشهایی برای پیش بردن کشور و برای حل مشکلات چندین برابر شود و صاحبمنصبان برای حل مسائل کشور و تحقق مطالبات مردم شب از روز نشناسند! اگر مردم به اصلاح الگوهای مصرف خود همت بگمارند و بهرهوری و تلاش در بدنه اجرایی کشور و بازار و صنعت افزایش یابد و...، بیتردید آینده روشن است؛ اما اگر راه دیگری برگزیده شد و همچنان به اینستکس و پالرمو و تغییر در کاخ سفید چشم دوخته شد، سرنوشت چیز دیگر خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
▼ خبر ویژه
🌹👇سفر به پاکستان برای مهار ایران!
شبکه «المیادین» نوشت: «سفر بنسلمان به پاکستان در سایه عقبنشینی آمریکا از افغانستان، شاخص مهمی است که نشاندهنده تمایل عربستان برای پر کردن خلأ استراتژیکی است که آمریکاییها در منطقه ایجاد کردهاند. عربستان به خوبی میداند که نظارت قطر بر مذاکره ایالاتمتحده با طالبان، وجود فضای طبیعی برای ایران و ترکیه در آسیای میانه، امکان حفظ جایگاه برای عربستان را در منطقه دشوارتر از قبل میکند؛ از این رو، سعودیها به سرعت به سمت پاکستان رفتهاند. با وجود برچسب اقتصادی سفر بنسلمان به پاکستان باید گفت، اهداف بسیار فراتر از سرمایهگذاریهای اقتصادی است و در آن ایران یک بعد حیاتی دارد. محمدبنسلمان برای مهار ایران به پاکستان رفت؛ از جنبه امنیتی، شاهزاده سعودی پیش از این تهدید کرده بود جنگ را به داخل ایران میکشاند؛ از این رو به مناطقی نیاز دارد که از استقرار امنیتی زیادی برخوردار نباشد، تا بتواند آن را به محیط مناسبی برای حضور گروههایی تبدیل کند که قصد دارد آنها را به داخل ایران بکشاند و به نظر میرسد مناطق مرزی بین پاکستان و ایران برای این مسئله مناسب باشد؛ اما از بعد اقتصادی، مشارکت عربستان در ساخت پالایشگاه نفتی در بندر گوادر پاکستان، با هدف قطع راه امکان صادرات نفت ایران به پاکستان، هند و چین صورت گرفته است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره نوسانات اخیر بازار خودرو گفت: تلاطم بازار خودرو ارتباطی با خودروسازان ندارد و بیشتر مرتبط با اموری است که خارج از حیطه کنترل خودروسازان است. وی تصریح کرد: با همت قطعهسازان و خودروسازان بیش از ۸۰ درصد قطعات خودرو بومیسازی شده و از همه کسانی که میتوانند در داخلیسازی قطعات همکاری کنند، دعوت میشود. رحمانی افزود: در آیندهای نهچندان دور قادر خواهیم بود همه قسمتهای خودرو را بومیسازی کنیم. https://eitaa.com/e_beman
◄ وزارت توسعه اقتصادی روسیه اعلام کرد: این کشور در سال ۲۰۱۸ به دلیل اعمال تحریمها از سوی برخی کشورهای جهان متحمل ضرر 3/6 میلیارد دلاری شده است. بیشترین زیان روسیه از محل تحریمهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا بوده است؛ به گونهای که این تحریمها 2/42 میلیارد دلار در سال گذشته به اقتصاد روسیه خسارت زده است. گفتنی است، تحریمهای آمریکا 1/17 میلیارد دلار و اوکراین ۷۷۵ میلیون دلار به اقتصاد روسیه آسیب زده است.https://eitaa.com/e_beman
◄ دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی به نقل از دبیر این شورا خبر ساختگی و دروغین مبنی بر انتقاد از گرفتن حقوق 20 میلیون تومانی اعضای شورای عالی و تعدیل 30 درصدی کارمندان دبیرخانه به دلیل کارآیی نداشتن را تکذیب کرد. دبیر شورایعالی عالی انقلاب فرهنگی گفته است: «اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی اساساً حقوقی به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دریافت نمیکنند.»
https://eitaa.com/e_beman
◄ «اردشیر زاهدی» وزیر امور خارجه دوره پهلوی دوم و داماد شاه مخلوع در گفتوگو با نشریه «امریکن هرالد تریبیون» با خوشخیال خواندن رضا پهلوی و اپوزیسیونهای خارجنشین، گفت: کسی که از خارجیها علیه مردم خود پول میگیرد، خائن است. https://eitaa.com/e_beman
🌹👇استقبال بانک مرکزی از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی
بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای، ضمن تقدیر از نهادهای تصمیمگیر کشورمان که با تصویب دو لایحه اصلاح قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم، زمینه تمدید مجدد تعلیق اقدام تقابلی علیه ایران را موجب شدند، از تصمیم گروه ویژه اقدام مالی (FATF) استقبال کرد. بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد دو لایحه باقی مانده نیز هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند. با اینکه ابزار اعلام شده از جانب سه کشور اروپایی برای تجارت و کانال مالی با ایران بسیار کمتر از تعهد اروپاییها برای جلوگیری از شکست برجام است؛ ولی برای نشان دادن تعامل، به زودی شرکت متناظر با آن را که در جریان تأسیس است، به منظور شروع همکاری با اروپا معرفی میکند
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇 افق ما شکست قدرتهای بزرگ است
جانشین فرمانده کل سپاه رفتار عربستان و امارات را دشمنانه توصیف کرد و گفت: ما نمیخواهیم رژیمهای حاکم بر کشورهای اسلامی را دشمن تلقی کنیم. سردار حسین سلامی، با اشاره به حادثه تروریستی جاده خاش، درباره واکنش عملیاتی به حادثه تروریستی اخیر گفت: نوع و شکل پاسخ به تروریستها را نمیتوانیم عنوان کنیم؛ اما هیچ عملی بدون پاسخ نخواهد ماند. وی با بیان اینکه پاسخهای ما محکم است و آنهایی که این پاسخها را دریافت میکنند، با قدرت آن آشنا میشوند، ادامه داد: این حوادث تروریستی بسیار کوچکتر از آن است که روی قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تأثیرگذار باشد؛ افق نگاه ما شکست قدرتهای بزرگ است و این حوادث برای ما کوچک به شمار میرود.
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇تصمیمگیر درجه یک دولت کیست؟
روزنامه «هفت صبح» از رسانههای نزدیک به اصلاحات نوشت: اگر مخرج مشترک رفتن ژنرالهای دولت در دولت اول روحانی، مخالفت اصولگرایان با آنها (فرجیدانا و جنتی) بود، در دولت دوم روحانی مخالفت یک عضو کابینه، یعنی محمدباقر نوبخت، وجه مشترک رفتن ژنرالهایی مانند آخوندی و قاضیزاده هاشمی است. روحیه محافظهکاری نوبخت در یک کلام سبب شده است او نه جرئت طرح بزرگی مثل تحول سلامت را داشته باشد و نه آنطور که عباس آخوندی میگوید، جسارت از بین بردن طرحهایی مانند واریز یارانه یا مسکن مهر. عملاً نوبخت به سیاستگذار درجه یک کشور تبدیل شده است. با این حال سؤال اینجاست که آیا این سیاستهای نوبخت و این تغییر مهرههای او در نهایت به نفع دولت روحانی بوده است؟ فعلاً که نشانهها مثبت نیستند و نگاهی به گذشته و عبرت گرفتن از حذف مهره ارزشمندی مانند طیبنیا که نوبخت در آن مؤثر بود، تردیدهای جدی در موفقیت این پروژه ایجاد کرده است.
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇👇ترامپ غافلگیری را دوست دارد و ما غافلگیرش خواهیم کرد!
وزیر امور خارجه در گفتوگو با روزنامه سوئیسی «بازلرتسایتونگ» در پاسخ به این پرسش که صادرات نفت ایران از 2/5 میلیون بشکه در روز به یک میلیون کاهش یافته و آیا این در درازمدت کافی است، گفت: خیر، این کافی نیست و کمتر از میزانی است که ما در دوران تحریمهای سازمان ملل متحد و قبل از توافق اتمی میفروختیم؛ اما حالا ایالات متحده با همه قدرت فشار ایجاد میکند و همه در برابر این فشارها سر خم میکنند. همچنین شرکتهای اروپایی ایران را ترک میکنند. در حال حاضر همه تجارتهای نفتی ما خارج از اروپا انجام میشود. اروپا در حال حاضر هیچ نفتی از ما نمیخرد و تحریمها را با احتیاط اجرا میکند. «محمدجواد ظریف» همچنین درباره شرایط آینده گفت: همچنان صادرات نفت ما وجود دارد و اگر زمانی همه مشتریان ما تصمیم بگیرند در برابر فشارهای آمریکا سر خم کنند، ما از ابزار دیگری استفاده میکنیم. ترامپ از غافلگیری خوشش میآید و به همین دلیل ما با او اینگونه رفتار میکنیم.
https://eitaa.com/e_beman
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀نامه هفتم:به دشمن اعتماد نکن
🌿🌿🌿🌹﷽🌹🌿🌿🌿
📜یکی از پاسخ های امام علیه السلام در اواخر جنگ صفین در سال ٣٨ هجری به معاويه است
✅افشای چهره نفاق معاويه و مشروعيت بيعت
🍀پس از نام خدا و درود! نامه پندآميز تو به دستم رسيد كه دارای جملات به هم پيوسته، و زينت داده شده كه با گمراهی خود آن را آراسته، و با بدانديشی خاص امضاء كرده بودی،
🍀 نامه مردی كه نه خود آگاهی لازم دارد تا رهنمونش باشد، و نه رهبری دارد كه هدايتش كند، تنها دعوت هوسهای خويش را پاسخ گفته، و گمراهی عنان او را گرفته و او اطاعت می كند، كه سخن بی ربط می گويد و در گمراهی سرگردان است.
✅(از همين نامه است)
🍀 همانا بيعت برای امام يك بار بيش نيست، و تجديد نظر در آن ميسر نخواهد بود، و كسی اختيار از سرگرفتن آن را ندارد، آن كس كه از اين بيعت عمومی سر باز زند، طعنه زن و عيبجو خوانده می شود، و آن كس كه نسبت به آن دودل باشد. #منافق است.
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_bemab
🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹👇نجات مومنین از گرفتاریها را خداوند برخود واجب کرده است
[سوره يونس (10): آيه 103]
ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنا وَ الَّذِينَ آمَنُوا كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ (103)
(به هنگام نزول بلا و مجازات،) پيامبران و مؤمنان را نجات مىدهيم. اين گونه بر ما حقّ است كه مؤمنان (به تو را نيز) رهايى بخشيم.
🌹👇پيام ها:
1 خداوند انبيا و مؤمنین را به قهر خود گرفتار نمىكند. «نُنَجِّي رُسُلَنا» ... «نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ»
2 از سنّتهاى الهى و از جمله حقوقى كه مؤمنین بر خدا دارند، نجات و حمايت آنان به هنگام خطر و توطئه دشمنان است. «كَذلِكَ حَقًّا عَلَيْنا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ»
ما كانَ اللَّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنينَ عَلى ما أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَميزَ الْخَبيثَ مِنَ الطَّيِّب(179/ آل عمران)
خداوند بر آن نيست كه (شما) مؤمنین را بر این حالى كه اكنون هستيد رها كند، مگر اينكه می خواهد مومنان انقلابی را از غیر انقلابی جدا كند
☘🌴تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_bemab
▼ حرف روز
🌹👇مستندهای مغفول!
مستند «روایت رهبری»، روایتی از وقایع مربوط به انتخاب حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی است که در روزهای گذشته از شبکههای تلویزیونی پخش شد. تشنگی مردم برای دیدن این تصاویر که بعد از 30 سال برای اولین بار صورت میگیرد، نشاندهنده آن است که رسانه ملی ظرفیتهای عظیمی دارد که مغفول مانده است. این مستند سه قسمتی در شرایطی به نمایش درآمده است که شبکههای ضد انقلاب در دو سال اخیر هجمه گستردهای را علیه انقلاب اسلامی و مهمترین رکن آن، یعنی ولایت فقیه و انتخاب رهبری آغاز کردهاند. در روایتهای متعدد این فیلمها مهمترین نکاتی که مخاطب مشاهده میکند عبارت است از:
1ـ مخالفت آیتاللهالعظمی خامنهای با رهبری خود، ایشان مهمترین مخالف انتخاب خود بودند و هیچیک از اعضای خبرگان به این اندازه با صراحت و اصرار این مخالفت را بیان نکردند. در این فیلم ایشان میگوید: «اولاً، باید خون گریست بر جامعه اسلامی که حتی احتمال کسی مثل بنده در آن مطرح شود... من حقیقتاً لایق این مقام نیستم.» نمایش چنین صحنهای که نشانه تواضع رهبر معظم انقلاب است؛ مهمترین و بهترین تبلیغ برای جمهوری اسلامی ایران است که ایشان برای رهبر شدن نه تنها نمیجنگد؛ بلکه خود مهمترین مخالف است.
2ـ حضرت امام(ره) پیش از رحلت خود دستور اصلاح قانون اساسی و حذف شرط «مرجعیت» را مطرح کردند؛ لذا شرط مرجعیت در بازنگری برداشته شد و به «فقیه عادل و باتقوا» تغییر کرد. با این حال در زمان رحلت امام(ره)، قانون اساسی در حال بازنگری بود و انتخاب رهبر غیرمرجع، در جلسه تاریخی خبرگان موقتی بود. علت انتخاب مجتهد نیز این بود که امام در نامه به مرحوم آیتالله مشکینی به انتخاب مجتهد بهجای مرجع تقلید نظر میدهند. لذا انتخاب آیتاللهالعظمی خامنهای در خرداد 68 از این نظر موقت بود تا قانون اساسی به تصویب برسد و در اجلاس تابستان همان سال دوباره رأیگیری شد و ایشان به عنوان رهبر دائم نظام اسلامی انتخاب شدند. تهیه، تولید و پخش این مستند با توجه به وجود فیلم و صوت جلسات در صداوسیما و مجلس خبرگان اگرچه دیرهنگام، اما قابل تقدیر بود.
واقعیت این است که استفاده از مستندات موجود یکی از روشهای اقناع افکار عمومی و روشنگری درباره شبهات و دروغهای رسانهای دشمنان است که متأسفانه آنطور که باید از آنها بهرهگیری نشده است. شیوهای که رسانههایی چون؛ بیبیسی، منوتو و... در سالهای اخیر در راستای اهداف خود به تکرار از آن استفاده میکنند!
https://eitaa.com/e_bemab
▼ گزارش روز
🌹👇اگر برجام نبود؟
اگر برجامی وجود نداشت، اوضاع اقتصادی امروز ما چگونه بود؟ تحریمها در چه وضعی قرار داشتند؟ برجامی که قرار بود تمام تحریمها را بالمره بردارد امروز در چه وضعیتی قرار دارد؟ اینها سؤالاتی است که امروز در ذهن مردم وجود دارد، مردم میخواهند بدانند برجام که با توجیه حمایت از سفرههایشان منعقد شد، توافقی که برای آمدن سرمایههای خارجی، برای رونق اقتصادی و کسب و... پذیرفته شد، حالا با این مسائل چه نسبتی دارد؟! برای پاسخ به این پرسش دو نکته، روشنگر است؛ اول تلاشهای ویژه و قابل توجه بسیاری از حامیان برجام، از اعضای تیم مذاکرهکننده تا حامیان رسانهای توافق جامع هستهای است که این روزها مدعی شدهاند، اهداف برجام اساساً اقتصادی نبوده است و ما برای حل مسائل امنیتی توافق هستهای را به امضا رساندیم، که معنای ساده آن میشود؛ تغییر هدفگذاری برجام به دلیل ناتوانی این توافق برای حل مشکلات اقتصادی! و نکته دوم اینکه اظهارات برخی از شخصیتهای سیاسی از جمله اعتراف تلخ وزیر امور خارجه کشورمان است که در مصاحبهای درباره وضعیت فروش نفت ایران در این ماهها اعلام میکند: «کمتر از مقداری است که ما قبل از توافق هستهای و زمانی که تحریمهای سازمان ملل متحد وجود داشت، میفروختیم.» یا اینکه علی ربیعی وزیر سابق و حامی امروز دولت اعتدال میگوید: «وقتی شرایط به گونهای شود که ارز حاصل از فروش نفت و صادرات غیرنفتی به سختی وارد کشور شود، یا سرمایهگذاری خارجی با مانعتراشی دشمنان ایران مواجه شود، وضعیت، خاص و متفاوت خواهد شد. حتی تحریم در دوران دولت دهم هم به این شدت نبود. تمام کسانی که تحریمها را دنبال میکردند میدانند که این دو تحریم کاملاً با هم متفاوت است.» اظهاراتی که به روشنی میزان موفقیت برجام را نشان میدهد. اما سؤال اینجاست که چرا با چنین وضعیتی همچنان برخی برای رفتن به سمت غرب و پذیرش FATF و... اصرار دارند، در حالی که تنها نتیجه برجام؛ بازرسیهای گسترده، تحریمهای بیشتر و تعطیلی بخش عمده صنعت هستهای کشور بوده است!
https://eitaa.com/e_bemab
▼ خبر ویژه
🌹👇اسم رمز تجارت جدید سلطنتطلبان
رضا پهلوی، فرزند شاه فراری ایران این روزها با پشتیبانی دلارهای سعودیـ آمریکایی اقدامات فراوانی را در راستای براندازی جمهوری اسلامی پایهریزی میکند. چندی پیش بود که جمعی از سلطنتطلبان سازوکاری را با هدف براندازی نظام با عنوان «فرشگرد» بنیانگذاری کردند که البته با انتقادات فراوانی از سوی دیگر مخالفان جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. اکنون رضا پهلوی سازوکار جدیدی را برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران با عنوان «ققنوس» و به همراهی جمعی از سلطنتطلبان ترتیب داده است تا بتواند از این طریق گاوهای شیرده اطراف خود را بیش از پیش بدوشد. علی علیزاده، کارشناس مسائل سیاسی در توئیتر خود با اشاره به پروژه «ققنوس» نوشت: «جناب رضا پهلوی! شنیدهام بیزنس جدید افتتاح کردهاید. شنیدهام «لاشخور» رنگ میکنید و جای «ققنوس» میفروشید. مبارک است! ولی یک سؤال؛ هزینه این «رنگ کردن» چقدر است و کدام دولت پولش را داده؟ آیا بخشی از ۳۰۰ میلیون دلاری است که تابستان گذشته در خبرها آمد از بنسلمان گرفتید؟ یا بودجه جدید است؟» از نکات جالب و قابل توجه هیئت مؤسس این تشکیلات، حضور فردی سلطنتطلب با نام «فرخ زندی» است. زندی از جمله افرادی است که چند سال پیش در پارلمان کانادا خواستار تحریم بانک مرکزی و نفت و گاز ایران شده بود و حالا از اعضای مؤسس تشکیلاتی است که به گفته رضا پهلوی برای کمک به آینده ایران پایهگذاری شده است!
https://eitaa.com/e_bemab
◄ عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به موضوع تحریم انتخابات که طی چند روز گذشته برخی فعالان سیاسی مطرح کردند، واکنش نشان داد و در صفحه توئیتر خود نوشت: «تحریم انتخابات حربهای زنگزده است و آنان که بر این تنور میدمند، آزاداندیش نیستند، جزماندیشند. تحریم انتخابات، نه دوستی، که دشمنی با مردم است. باید به جای تحریم انتخابات، افکار باطل خود را تحریم کنند. البته، همیشه روسیاهی نصیب تحریمکنندگان شده است؛ فاعتبروا یا اولی الابصار.»
◄ آیتالله هاشم بطحایی، با انتقاد از ژست اپوزیسیون برخی از مسئولان گفت: همه مسئولان از جمله سه قوه میگویند باید مشکلات حل شود؛ چه کسی باید این مشکلات را حل کند؟ همه فریاد میزنید، پس فریادرس کیست؟ اگر فقط داد میزنید و نمیدانید فریادرس کیست که مصیبت است و اگر میدانید خودتان فریادرس هستید، ولی فریادزن شدهاید، اشتباه است. مصیبت فعلی اینجاست که خود فریادرس هستید، اما به صف طلبکارها میروید!
◄ رجب طیب اردوغان، در مصاحبه با شبکه سیانان ترک گفت: ما هرگز از پیگیری موضوع ترور خاشقجی دست برنخواهیم داشت؛ چرا که این جنایت در خاک ترکیه صورت گرفته است. وی افزود: نمیتوان بر این جنایت سرپوش گذاشت و اسناد و مدارکی که ما داریم این جنایت را اثبات میکند. رئیسجمهور ترکیه این سؤال را مطرح کرد که اگر ولیعهد سعودی نمیداند قاتل خاشقجی کیست، پس چه کسی میداند؟
◄ سلمانبنعبدالعزیز، طی فرمانی سلطنتی، «ریما» دختر «بندربنسلطان» سفیر اسبق عربستان در آمریکا را به سمت سفیر جدید ریاض در واشنگتن منصوب کرد. وی همچنین «خالدبنسلمان» سفیر پیشین این کشور در آمریکا را به سمت معاون وزیر دفاع منصوب کرد. پیشتر «خالدبنسلمان» فرزند پادشاه عربستان سفیر ریاض در آمریکا بود.
گروگان گرفتن معیشت مردم برای امضای معاهدات استعماری
«احمد شیرزاد»، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم طی یادداشتی در روزنامه آرمان امروز با تأکید بر ضرورت امضای لوایح مالی غرب از سوی ایران نوشته است: «قدر مسلم احتیاج داریم، بتوانیم مبادلات پولی و بانکی با نهادهای بینالمللی داشته باشیم و بدون این مبادلات اصلاً امکان حیات اقتصادی وجود ندارد.» او میافزاید: «ما نمیتوانیم دور ایران دیوار بکشیم و مبادلات را محصور و محدود به دامنه داخل مرزهایمان کنیم. حتماً به مبادلات گسترده اقتصادی با خارج کشور نیاز داریم، چه از حیث واردات کالاهای مختلف مورد نیازمان و چه از حیث صادرات کالاهای مازاد؛ نفت و محصولات پتروشیمی که داریم. همین الآن مورد گوشت را نگاه کنید که اگر نتوانیم وارد کشور کنیم، مردم دچار فقر غذایی میشوند.» گفتنی است، صحبتهای شیرزاد که مصداقی از نظریه «گروگان گرفتن معیشت مردم برای امضای معاهدات استعماری» محسوب میشود، در حالی است که تجربه جهانی چنین سخنانی را تأیید نمیکند.
دههها جلوتر از کارشناسان اقتصادی
رئیس اسبق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه، کارنامه اقتصادی دولت مطلقاً قابل دفاع نیست، گفت: اصلاح وضع فعلی به دگرگونی در برخی تفکرات، مدیران اقتصادی و ساختارها نیازمند است. علینقی خاموشی اظهار داشت: بنده معتقدم رهبر معظم انقلاب نسنجیده و بدون توجه به واقعیات صحبت نمیکنند. بنده به کرات دیدهام که ایشان فهمی متفاوت از بقیه دارند و چیزهایی را میبینند که امثال ماها نمیبینیم. وقتی میفرمایند اقتصاد مقاومتی راهکار عبور از مشکلات است، بنده به فرمایش ایشان باور دارم. برای ناباوران هم دلایل فنی و اقتصادی دارم. اینکه در چهل سالگی انقلاب به دنبال تغییر ساختار اقتصادی و خوشبین به آینده هستند هم نشان میدهد که ایشان به وجود راهکارهای فوری باور دارند. گذشت زمان برای امثال بنده که عمری در اقتصاد بودهایم نشان میدهد که معظمله، دههها جلوتر از بقیه میاندیشند.
شایعهسازی مجدد درباره حصر
«علی یونسی»، فعال اصلاحطلب و دستیار سابق رئیسجمهور گفته است: «موضوع حصر قدم به قدم به سمت حل شدن پیش میرود. الآن در مورد شخص آقای کروبی این اتفاق به صورت آرام در حال وقوع است و پیشبینی من این است که مسئله حصر بعد از چند ماه شکسته شده و تقریباً رفع میشود.» پیش از یونسی نیز حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور اینطور گفته بود که از حصر فقط یک پوسته مانده است! این درحالی است که پیش از این بارها اعلام شده است، حصر به دلیل دفاع از حق و رأی مردم در سال ۸۸؛ مادام که فتنهگران محصور «عذرخواهی رسمی» نکنند، برداشته نخواهد شد؛ چراکه پر واضح است اگر عذرخواهی رسمی اشاره شده صورت نگیرد و حصر برداشته شود؛ به این معنا خواهد بود که نظام اسلامی تهمت سال ۸۸ مبنی بر تقلّب در آرای مردم را پذیرفته است.
فشار تهدید و اولتیماتوم برای چیست؟!
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به تمدید مهلت FATF به ایران نوشت: «مجمع عمومی FATF چهار ماه دیگر به ایران برای تکمیل توصیههای چهلگانهاش فرصت داد. دو سال است این سیاستها را در پیش گرفتهاند. در دو ماه گذشته به جای بحث فنی و استدلال فشارهای سیاسی و رسانهای بسیاری به مجمع تشخیص مصلحت وارد کردند، تا تصمیم عجولانهای گرفته شود. مرتب گفته میشد آخر بهمن ما را در لیست سیاه قرار میدهند، در حالی که سؤالات و ابهامات فراوانی درباره توصیههای FATF وجود دارد. از دولت انتظار میرود با دیپلماسی قوی، کشور را از فرو غلتیدن در باتلاقی جدید بازدارد. وقتی میتوان با کوشش برای رفع ابهام و ایجاد شفافیت پیش رفت، این حجم از فشار تهدید و اولتیماتوم چه هدفی را دنبال میکند؟»