به استحضار مخاطبان ونخبگان عزیز می رساند ؛ علت بارگذاری پست « روزمان را با قرآن آغاز کنیم» در اواخر شب ؛ درخواست اکثر مخاطبان بوده در عین حال مراد آن دسته از عزیزان که تاکید بر بارگذاری صبح گاهان داشتند نیز حاصل می گردد .
برای همه عزیزان توفیق روز افزون آرزو مندیم
https://eitaa.com/e_beman
نکته و نظر
مجازات شغالان
نکته: شبی یکی از امرا نتوانست از زوزه شغالان بخوابد، صبح که از خواب برخاست مشاورانش را فراخواند و از آنها کیفری بایسته برای شغالان طلب کرد. هر یک کیفری سخت را برای شغالان پیشنهاد کردند، اما او هیچ یک را نپسندید و در پی مجازاتی سختتر برای آنها بود. دستور داد تمامی شغالانی را که در آن حوالی یافت میشدند، بیابند و زنده به حضورش آورند. وقتی شغالان را به حضورش آوردند، بر گردن تمامی آنها زنگولهای آویخت و آنها را دوباره در صحرا رها کرد. طعمهها از صدای زنگوله شغالان میگریختند و به این ترتیب هیچ یک نتوانستند طعمهای شکار کنند. چند روزی به این نحو سپری شد تا همگی از گرسنگی مُردند.
نظر: در سالهای گذشته قوه قضائیه، سازمان اطلاعات و وزارت اطلاعات ضربات سنگینی به شبکههای فساد و نفوذ وارد آوردهاند، اما همچنان شاهد افزایش رفتارهای پرخطر آنان علیه نظام اسلامی هستیم و حتی چنین حرکتهایی سبب تبلیغات استکباری رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران شده و درصددند با برجسته کردن این فسادها، کل نظام را ناکارآمد جلوه دهند؛ ازاینرو لازم است تدابیری جدیتر برای مقابله با این فسادها اندیشیده شود که سبب طرد اجتماعی آنان و انزجار مردمی از مفسدان و مسئولان حامی فساد شود.
https://eitaa.com/e_beman
بیاعتنایی به مصوبات
بیاعتنایی رئیسجمهور به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حالی است که این رفتار از سوی وی سابقه عجیبی داشته است. حسن رحیمپورازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «اینها قراردادهای خارجی که با عقاید و منافع ما در تضاد است را امضا میکنند، اما کنوانسیون اسلامی حقوق کودک، که خودمان تنظیم کردهایم را ابلاغ نمیکند و کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل را ابلاغ و اجرا میکند. با این وجود ضروری است که دولت پاسخگو باشد که انجام توافقات بینالمللی مانند سند 2030 در حوزه آموزش، موافقتنامه پاریس در حوزه محیط زیست، FATF، CFT و... چه مبنایی دارد؟ و مهمتر از این موضوع، مشکل دولت و رئیسجمهور با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست؟»
https://eitaa.com/e_beman
درستان را از نو بخوانید
محقق داماد، از حامیان دولت خطاب به روحانی گفت: «مشاوران شما باید بروند درسشان را از نو بخوانند.» وی با درخواست از نخبگان کشور گفت: «برای بهتر شدن کشورمان درس بخوانید. اگر الآن رتبه علمی صنعت در دانشگاه به عرش هم رسیده باشد؛ ولی در عمل از این علم استفاده نشود، هیچ مشکلی حل نخواهد شد.» این استاد دانشگاه خطاب به مسئولان دولت تأکید کرد: «شما که برای ورزش از خارج یک نفر را میآورید، خب اگر نمیتوانید مشکلات کشور را حل کنید، یک نفر را از همان جا بیاورید؛ البته که ما میدانیم دانشمندان بسیاری در داخل کشور داریم که مورد غفلت قرار گرفتهاند.» وی افزود: «اگر برای ترافیک هم بلد نیستند مشکل را حل کنند، یک نفر را از خارج بیاورند. الآن اقتصاد کشور علمی اداره نمیشود و به همین دلیل الآن این مشکلات را داریم.»
https://eitaa.com/e_beman
کنوانسیون محوری دولت
دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: «هنوز مردم با مشکلات ناشی از شکست برجام دست و پنجه نرم میکردند که دولت ۴۱ الزام دیکته شده FATF را برخلاف اصول قانون اساسی پذیرفت.» دهقان با بیان اینکه، دولت از سالهای ۹۴ و ۹۵ همه الزامات دیکته شده FATF را به صورت قانونی و غیر قانونی اجرا کرده است، گفت: «از میان این الزامها ۳۷ مورد مربوط به خود دولت بود که آنها را خودشان اجرا کردند و ۴ مورد را در قالب لایحه به مجلس آوردند که از این لوایح هم تنها روی کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم اختلاف ایجاد شد و مابقی در مجلس به تصویب رسید.»
https://eitaa.com/e_beman
اسباببازی سیاسی
صادق زیباکلام از تحلیلگران جریان اصلاحات گفت: «حرف من به آقای حجاریان این است که مردم اسباببازی ما نیستند و ما نمیتوانیم از مسئولیت اجتماعی خود در قبال انتخاب روحانی شانه خالی کنیم.» سعید حجاریان از نظریهپردازان جریان اصلاحات در بخشی از گفتوگوی مشروح با خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه، اصلاحطلبان هیچگاه با روحانی عقدی به معنای ائتلاف نبسته بودند، گفته بود: «حالا که آقای روحانی از خودش عبور کرده، طبیعی است که برخی اصلاحطلبان با او زاویه پیدا کنند. حجاریان در حالی این اظهارات را بیان کرده که در سال ۹۲ در حمایت از روحانی گفته بود، اصلاحطلبان حاضرند دندانههای دولت روحانی باشند.»
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
شوراهایی به مثابه قرارگاه
روز گذشته جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست رئیسجمهور باز هم بدون تصمیم خاصی درباره پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی به پایان رسید. در مرداد 1395، شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت حمایت از پیامرسانهای اجتماعی داخلی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی خارجی تأکید کرد. همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، در صورتی که بیش از ٥٠ درصد سهام پیامرسانی متعلق به شخص ایرانی بوده و میزبانی آن صرفاً در داخل کشور انجام شده و امکان اعمال حاکمیت در آن وجود داشته باشد، پیامرسان اجتماعی داخلی در نظر گرفته میشود؛ اما اکنون که بیش از ۱۶ ماه از این مصوبه میگذرد هنوز خبری از حمایت نیست، پیش از این هم محورهای ششگانه الزامات شبکه ملی اطلاعات در این شورا تصویب شده بود که عبارتند از: زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، استقلال، مدیریت، خدمات، سالمسازی و امنیت و نیز تعرفه و مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات همراه با الزامات فرهنگی شبکه.
انتظار میرود، این شورا اهمیت این موضوع را درک کند؛ زیرا در یک شبکه اجتماعی بیگانه بیش از یک میلیارد مطلب فارسی در طول دو سال تولید شده است، یعنی اینکه نیمی از راه 20 ساله اینترنت در مدت کوتاهی با 45 میلیون نفر فقط در یک شبکه طی شده است. بیتوجهی شورای عالی فضای مجازی به استفاده از این بستر نیز همانند شورای عالی انقلاب فرهنگی است، این شورا نیز در چند سال گذشته در حالت نیمه تعطیل قرار دارد؛ در حالی که مصوبههای فرهنگی خوبی را به تصویب رسانده است، اما به دلیل ابلاغ نشدن از سوی رئیسجمهور به اجرا در نیامدهاند. هر چند امضای آنها هم به دلیل پیگیری نکردن نمیتوانست مشکلی از کشور را حل کند. همین مسائل است که رهبر معظم انقلاب بخشی از مشکلات فرهنگی کشور را ناشی از بیتوجهی مسئولان به امور فرهنگی کشور میدانند. به گفته رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی رهبری چند وقت پیش گفتند که در پیشگاه خدا احتجاج کردم که بنده شما (اعضای شورای انقلاب فرهنگی) را برای این کار قرار دادم، اما شما کوتاهی کردید. از این رو لازم است این دو شورا که قرارگاههای برنامهریزی و عملیاتی جنگ نرم هستند، با انگیزه و روحیه انقلابی در راستای رفع دغدغههای رهبر معظم انقلاب بکوشند و بیش از این دشمنان را به تأثیرگذاری بر زیست بوم فرهنگی امیدوار نکنند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
خودکشی از ترس مرگ!
تحمیل آتشبس با شروط از سوی حماس در آخرین تقابل خود با اشغالگران قدس به سران رژیم کودککش صهیونیستی، راهپیمایی بزرگ بازگشت ساکنان کرانه باختری که هر هفته با شکوه بیشتری برگزار میشود، نقش بر آب شدن توطئههای سران رژیم صهیونیستی برای به آشوب کشاندن و جنگ داخلی در لبنان، شکست پروژه ساقط کردن دولت قانونی در سوریه، افزایش قدرت دفاعی نیروهای مقاومت و نفوذ روزافزون گفتمان ایستادگی، شکست پروژه عادیسازی رابطه با کشورهای عربی، خروج لیبرمن از کابینه رژیم صهیونیستی و در آستانه فروپاشی قرار گرفتن آن و...، همه و همه آژیر قرمز را برای رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه به صدا درآورده است. کارشناسان و تحلیلگران معتقدند سران رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت و بازگشت آرامش هر چند موقت به سرزمینهای اشغالی باید راه چارهای بیندیشند؛ اما مشکل آنجاست که راه مفری برای آنها باقی نمانده است.
اما با وجود تجربه وحشتناک سران تلآویو از تقابل اخیر با نیروهای مقاومت فلسطین و خاطره دردآور جنگهای 33 روزه و 22 روزه با توجه به اینکه نیروهای مقاومت اکنون هزاران برابر مجهزتر و با تجربهتر از گذشته هستند، یک مرکز تحقیقاتی رژیم صهیونیستی از ضرورت ایجاد یک جنگ در سال 2019 سخن به میان آورده و هشدار میدهد، اگر این جنگ پیشدستانه در سال آینده رخ ندهد، در آینده نه چندان دور جنگی به مراتب بزرگتر رخ خواهد داد که میتواند موجودیت این رژیم را با چالش اساسی روبهرو کند! این مرکز، تحلیل میکند که سران صهیونیست اکنون باید برای جلوگیری از افزایش توان نظامی به ویژه در حوزه موشکی حزبالله و حماس جنگ را طراحی و زیرساختهای نظامی آنها را از بین ببرد! راه حلی که سران صهیونیست خود نیز به خوبی میدانند بیشتر به خودکشی از ترس مرگ شبیه است تا رفع تهدیدات!
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
کاهش ارزش «مانات» و «درام» در مقابل ریال
برابر اخبار دریافتی، ارزش مانات(واحد پولی) جمهوری آذربایجان روند کاهشی داشته و بر اساس شنیدهها این روند در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت. گفتنی است، درام(واحد پولی) ارمنستان نیز همانند مانات آذربایجان روند کاهشی خود را آغاز کرده و این موضوع مسافران ورودی از پایانه مرزی نوردوز را کاهش داده، چنانکه پیشتر روزانه میانگین 1000 تا 1500 نفر ورودی مسافر از ارمنستان بوده؛ اما این روزها به حدود 700 نفر کاهش پیدا کرده است. گفتنی است، روند کاهش ارزش دلار سبب کاهش مانات آذربایجان و درام ارمنستان شده است. به تعبیر دیگر از زمانی که ارزش پولی کشورمان مقابل دلار کمتر شده، ارزش پولی ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مقابل ریال سیر صعودی داشته و همین موضوع دلیل هجوم مرزنشینان این دو کشور برای خرید اجناس از شهرهای مرزی کشورمان بوده است.
https://eitaa.com/e_beman
اخبار ویژه
🌹تحرکاتی برای ترویج ناهنجاری در قم
یکی از بازیگران سینما به نام «نـ ض» به منظور شرکت در مراسم افتتاح یک سالن آرایش زنانه در قم حضور یافت و مورد استقبال حاضران قرار گرفت. گفتنی است، اطلاعرسانی این مراسم از طریق فضای مجازی انجام شده و مبلغ ورودی برای شرکت در این مراسم برای هر نفر پنج هزار تومان اعلام شده بود. حضور این هنرپیشه در افتتاح آرایشگاه زنانه در قم، غیرعادی است و با توجه به افزایش آسیبهای اجتماعی در حوزه سبک زندگی، مدلینگ و ناهنجاریهایی که در آرایشگاههای زنانه قم در حال افزایش است، میتواند به شبکهسازی در قم منجر شده و روند تغییر سبک زندگی و ترویج ناهنجاریها در حوزه عفاف و حجاب و مدلینگ را در قم تسریع بخشد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ بر اساس اعلام بانک مرکزی، مجموع تأمین ارز برای واردات از ۱۶ مرداد تا امروز به پنج میلیارد و 309 میلیون یورو رسید. همچنین مجموع ارز حاصل از صادرات از ۱۶ مرداد تا امروز به شش میلیارد و 50 میلیون یورو رسید.
◄ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از امروز ثبت سفارشها به رؤسای سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانی تفویض اختیار میشود و هر واحد تولیدی باید به استان مربوط مراجعه کند و تنها اعداد واقعی مورد نیاز واحدهای تولیدی برای تأمین مواد اولیه باید تأیید شوند. رضا رحمانی در ادامه به ظرفیتهای موجود در حوزه معدن اشاره کرد و افزود: حوزه معدن یکی از ظرفیتهایی است که میتواند جایگزین درآمد نفتی شود؛ اما سهم 1/1 درصدی آن از GDP (تولید ناخالص داخلی) سهم شایستهای نیست.
◄ عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان درباره مخالفت شورای نگهبان با CFT گفت: اینکه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی میشود، به این علت است که مجمع تشخیص موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس را همواره رسیدگی میکند و موضوع جدیدی نیست. وی ادامه داد: ایرادات شورای نگهبان به CFT را نباید سیاسی دانست و شورای نگهبان باید بر اساس قانون اساسی و شرع مقدس اسلام ایرادات لازم را بگیرد و نمیتواند از اشکالات چشمپوشی کند.
◄ محمدرضا پورابراهیمی گفت: برآورد ما این است که بهاندازه بیش از 30 تا 40 درصد مالیات قابل وصول در کشور، فرار مالیاتی وجود دارد و این میزان اگر وصول شود، به راحتی جایگزین منابعی میشود که میخواهیم از محل کاهش سهم صندوق توسعه ملی برای کشور ایجاد کنیم. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیشنهاد استانی شدن پرداخت یارانهها به صورت شفاهی از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح شده است که پیشنهاد خوبی است؛ زیرا استانها بر حوزه فعالیتهای خود اشراف دارند و میتوانند بهتر عمل کنند.
◄ پسر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهار نظری خروج مسلمانان از سرزمینهای اشغالی را خواستار شد. یائیر نتانیاهو در اهانتی آشکار به مسلمانان مدعی شده است، در کشورهای ایسلند و ژاپن به دلیل حضور نداشتن مسلمانان هیچ حمله خرابکارانهای صورت نمیگیرد. به نوشته وبگاه «عاروتص شوع» او این مطالب را در صفحه فیسبوک خود درج و خاطرنشان کرده است، صلح و آرامش در سرزمینهای اشغالی بدون خروج شهروندان عرب میسر نخواهد شد. گفتنی است، پسر نتانیاهو دو سال پیش نیز از قانون ممنوعیت پخش اذان حمایت کرده بود.
هشدار نسبت به القای ناکارآمدی!
«محمدرضا باهنر» چهره اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس گفته است اکنون در بسیاری از شاخصهای توسعه در ردیف ۲۵ کشور برتر دنیا هستیم. همچنین طبق تحقیق یک مجله خارجی، ایران در رتبه هشتم جهان از نظر اقتدار نظام و قدرت نظامی قرار گرفته است که بینظیر است. وی با بیان اینکه همه قبول دارند از نظر امنیتی و اطلاعاتی جزء بهترینها هستیم و کارنامه درخشانی داریم، از روند رشد تولید ناخالص داخلی انتقاد کرد و گفت: به این رقم قانع نیستیم. رتبه تولید ناخالص داخلی ما در بین ۲۰۰ کشور، زیر ۲۰ است؛ اما باید ارتقا یابیم. وی همچنین با انتقاد از بزرگنمایی برخی مشکلات کشور گفته است: فساد داریم، اما این تصور که همه دزد هستند، غلط است؛ ۲۰۰ مدیر نجومیبگیر پیدا شد و مردم فکر میکنند همه مدیران نجومی بگیرند. ناکارآمدی هم که همینطور به هر کس میرسیم، میگوید ناکارآمدی همه جای مملکت را گرفته است.
اصلاحیه بانک مرکزی عراق درباره استفاده از دلار در مبادلات مالی
سیدحمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: پیش از این وزارت خارجه عراق با استدلال به درخواست اتاق بازرگانی ایران مبنی بر حذف دلار از مبادلات مالی ایران و عراق به بانک مرکزی کشور خود اعلام کرده بود با صدور دستورالعملی به مؤسسات مالی و بانکی این درخواست را اجرا کنند؛ این در حالی بود که هیچگاه اتاق بازرگانی چنین درخواستی را نداده بود؛ بلکه اعلام کرده بود بیشتر مبادلات مالی بر اساس دینار و ریال انجام میشود و دلار نقش کمی در تجارت دو کشور دارد. حسینی افزود: سرانجام با پیگیریهایی که ما انجام دادیم، بانک مرکزی عراق این بخشنامه را اصلاح کرد و به همه بانکها اعلام شد در مبادلات مالی دو کشور استفاده از دلار هیچ منع قانونی ندارد. پیش از این حتی مسافران عراقی که به ایران میآمدند، مشکل تهیه دلار و خروج آن از عراق را داشتند.
رئیسجمهور از چیزی عدول و عبور نکرده است!
واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان این مطلب که دکتر روحانی همواره اعلام کرده مشی من اعتدال است و بارها به مدیران و استانداران اعلام کردهاند که مشی اعتدال داشته باشند، گفت: آقای رئیسجمهور از چیزی عدول و عبور نکرده است؛ بلکه دیگران هستند (نمیخواهم جواب حجاریان را بدهم) که چنین ذهنیتی دارند. همین الآن نیز، هم شخص رئیسجمهور و هم دفتر رئیسجمهور با بسیاری از اصلاحطلبان روابط خوبی دارند و این روابط خوب ادامه خواهد داشت، البته ممکن است در این بین عدهای نظر دیگری داشته باشند و خیلی تند باشند و ممکن است روابط خوبی با آنها نداشته باشیم.
برگی از تاریخ #اسلام
🌹 مدیریت بحران
🌴ده هزار مشرک مصمم، در حال حرکت برای یورش به شهر تازه مسلمان شده (مدینه) بودند. نفرات سپاه کفر حدودا سه برابر مسلمین و تعداد اسب های آنها تقریبا 20 برابر.
⛳️جو عمومى مدینه دستخوش تلاطم شد، این شهر فقط هشت روز فرصت داشت تا آماده دفاع شود.
پیامبر باید به شکلی شایسته، بحران را مدیریت می کرد.
🌴دسته بندى مسلمین در مدینه را قرآن مجید ارائه کرده است:
1 ـ مومنین: که در اعتمادشان به خدا تردیدی ایجاد نشد بلکه بر ایمانشان افزود.
2 ـ منافقین: مى گفتند خدا و فرستاده اش با وعده های خود مارا فریب دادند.
3ـ دو دل ها: که به خاطر ضعف ایمان، در این وضعیت حساس، گرفتار تردید شدند.
⛳️پیامبر(ص) فرمان به حفر خندق دادند. خندقى با حدود پنج کیلومتر طول، پنج متر عرض و پنج متر عمق.
این کار یعنی حجم عظیمى از خاکبردارى! نیرویی که خندق می کند باید تقویت روحیه شود، تا در ادامه، توان جنگ داشته باشد. این کار بعهده شخص پیامبر بود.
🌴علاوه بر آن زمینه اتحاد از قبل آماده شده بود، بوسیله:
الف: عقد اخوت میان مؤمنان.
ب: بناى مسجد، پایگاه اجتماعی نهضت و برگزاری مرتب جلسات و نمازهای جماعت.
⛳️کمکها و امداد غیبی و مدیریت پیامبر در این بحران بزرگ چنان بود که کفار بدون وارد آوردن ضربه به مسلمین پس از یک ماه محاصره مدینه، با ذلت عقب نشینی کردند. که خودپیروزی بزرگی برای مسلمین بود.
پژوهش: علیمحمد ولوى- (با تغییرات اساسی در متن )
منبع: نشریه مکتب اسلام، شماره 4
🌀🔵🌀🔵🌀🔵🌀
تحلیل:
پیامبر عزیز با نقشه ای حسابشده بین قریش و یکی از گروههای یهود اطراف مدینه که پیمان شکنی کرده بودند ، اختلاف انداختند که آن گروه به لشکر کفر ظنین شدند و با آنها همکاری نکردند. چنین اقداماتی در اوج محاصره توسط دشمن، بسیار حیاتی و اثر بخش بود.
🔸🔹از دیگر نکات مدیریتی پیامبر صلی الله علیه و آله تقسیم کانال کنی اطراف مدینه بین افراد و حضور خودشان در کنار مردم آنهم در وضعیتی که مردم از گرسنگی توانی برای کار نداشتند ولی با روحیه ای که پیامبر به آنها تزریق می فرمود ، خندق بخوبی حفر شد و سد بزرگی در برابر دشمن گردید.
تدوین : سید محمد حسین مرکبی
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀#خطبه_ی۱۳۰
🍀در سال ۳۰ هجری وقتی که خلیفه وقت حضرت اباذر رابه بیابان خشک ربذه تبعید میکرد
فرمانی صادر کرد که کسی حق ندارد او را بدرقه کند
امام علیه السلام و فرزندانش اعتنایی به آن نکرده واباذر را بدرقه کردند
✅ایشان هنگام بدرقه او فرمود:
اي اباذر! همانا تو براي خدا به خشم آمدي، پس اميد به كسي داشته باش كه به خاطر او غضبناك شدي، اين مردم براي دنياي خود از تو ترسيدند، و تو بر دين خويش از آنان ترسيدي، پس دنيا را كه به خاطر آن از تو ترسيدند به خودشان واگذار،
🍀خداوند راه نجاتي از ميان آن دو براي او خواهد گشود، آرامش خود را تنها در حق جستجو كن، و جز باطل چيزي تو را به وحشت نياندازد،
🍀اگر تو دنياي اين مردم را مي پذيرفتي، تو را دوست داشتند و اگر سهمي از آن برمي گرفتي دست از تو برمي داشتند.
✅تدوین :مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹🌿برقراری حکومت صالحان ؛ صداقت وروحیه شهادت طلبی در کنار رهبری الهی لازم دارد
[سوره النساء (4): آيات 69 تا 70]
وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقِينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحِينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفِيقاً (69)
و هر كس كه از خدا و پيامبر اطاعت كند، پس آنان (در قيامت) با كسانى همدم خواهند بود كه خداوند بر آنان نعمت داده است، مانند پيامبران، صدّيقان، شهيدان و صالحان و اينان چه همدمهاى خوبى هستند.
نكتهها:
در سورهى حمد در كنار صراط مستقيم، گروه «أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ» آمده بود، و اين بار دوّم است كه در كنار آيهى صراط مستقيم، گروه «أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ» مطرح است. گويا غير از انبيا و شهدا و صدّيقان و صالحان، ديگران بيراهه مىروند و راه مستقيم، منحصراً راه يكى از اين چهار گروه است.
🌙🌿پيامها:
1- قرار گرفتن در راه انبيا و شهدا و داشتن رفقاى خوب، جز با اطاعت از فرمان خدا و رسول به دست نمىآيد. «وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ، فَأُولئِكَ ...»
2- رفيق خوب، انبيا، شهدا، صدّيقان و صالحانند. رفقاى دنيايى را هم بايد با همين خصلتها گزينش كرد. «حَسُنَ أُولئِكَ رَفِيقاً»
3- پیام مهم آیه: انبیاء الهی وقتی دعوت را آغاز می کنند مومنان صادق در رکاب آنان می جنگند عده ای به شهادت می رسند ؛ این شهداء زمینه حکومت صالحان را فراهم می کنند.« مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقِينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحِينَ»
🌿تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
استیفای حق با استعفا!
آقای لاریجانی، رئیس مجلس دیروز از نماینده مردم بوشهر به دلیل غیبت ۱۸ نماینده مستعفی اصفهان در جلسه علنی مجلس تذکر گرفت و قول پیگیری این موضوع را طبق آییننامه داخلی مجلس در هیئترئیسه داد. موضوع استعفای دستهجمعی نمایندگان استان اصفهان به حذف ردیفهای بودجه آبرسانی این استان از بودجه سال آینده برمیگردد. به همین دلیل، 18 نماینده استان اصفهان نیز در نامهای به هیئترئیسه مجلس و در اعتراض به این تصمیم دولت، چهارشنبه (14 آذر) استعفای خود را اعلام کردهاند؛ اما طبق آییننامه داخلی مجلس تا تعیین تکلیف نهایی، این نمایندگان باید در جلسات مجلس و کمیسیونهای مربوطه شرکت کنند؛ اما در جلسه علنی دیروز(یکشنبه، 25 آذر) در پارلمان حضور نیافتند و به دیدار مسئولان استانی، از جمله امام جمعه رفتند تا ابعاد موضوع بیشتر بررسی شود.
اینکه در اصفهان مشکل آب جدی است و مردم استان مدت مدیدی است که با مشکل آب در حوزههای شرب، کشاورزی و صنعتی دست و پنجه نرم میکنند و تاکنون نیز خسارات زیادی به بخش میراث طبیعی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی این استان پردرآمد برای کشور وارد آمده، شکی وجود ندارد و اقدام نمایندگان اصفهان با رویکرد دفاع از حقوق موکلان خود اقدامی دموکراتیک و محترم به شمار میآید؛ اما این سؤال جدی وجود دارد که آیا در وضعیت کنونی کشور تنها راه پیگیری همین بوده و همه راههای دیگر برای خواسته معقول و منطقی و بحق مردم اصفهان و دیگر حوزههایی که با مشکل مشابه مواجهند، طی شده است؟ آیا نمایندگان دیگر نیز باید همین راه را برای رسیدن به خواستههای محلی و بومی خود بروند و هر از گاهی ساختار یک قوه را با مشکلی از این جنس مواجه کنند؟
لازم است مشکل آب شرب اصفهان به صورت ریشهای، قانونی و مرضیالطرفین فیمابین چند استان درگیر در این موضوع حل شود و دولت به وعدههای داده شده در این زمینه جامه عمل بپوشاند. البته همان طور که نماینده ولیفقیه در استان اصفهان در دیدار با نمایندگان مستعفی اعلام کرد، انتظار این بود که هیئترئیسه مجلس فعالتر در این موضوع ظاهر میشد و حداقل با نمایندگان تماس میگرفت یا حتی میشد در مجلس به راهکاری قانونی به صورت طرحی جدید برای مطالبه از دولت میاندیشید تا بدعتی تازه ایجاد نشود که نتوان از پیامدهای آتی آن جلوگیری کرد.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
درسآموزی عملی
بخش قابل توجهی از اظهارات محمدجواد ظریف در حاشیه نشست بینالمللی دوحه به ماجرای تقابل ایران و آمریکا و پرسشهایی درباره احتمال مذاکره مجدد در وضعیت فعلی اختصاص داشت. وی که پیشتر گفته بود: «آمریکا مرکز جهان نیست و نیازی به مذاکره با آمریکا نداریم.» در قطر نیز گفت: «ما هرگز با کشوری که برای ما 12 شرط تعیین کرده، آن هم پس از نقض قطعنامه شورای امنیت که خودش هم آن را تأیید کرده بود، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم؛ بلکه خود آنها (آمریکاییها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند، آن هم با کمتر بیقانون بودن. هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتاً طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست. آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند، اقدامی که تمام جامعه بینالمللی به جز انگشتشماری که به خاطر گرفتن منافع بیشتر از آمریکا، با آن مخالفت کردهاند.» سخنان و مواضع منطقی و دقیق وزیر امور خارجه کشورمان در این روزها این پرسش را به وجود آورده است که چرا آقای ظریف و... واو به واو این کلمات و تعاریف و تعابیری از این دست را که امروز آقای ظریف به زبان میآورند، هنگام مذاکرات از منتقدان نمیپذیرفتند؟! آیا اساساً آمریکا پیش و پس از مذاکره تفاوتی کرده است؟! آیا سیاستهای کلان آمریکا تغییر کرده است یا در میزان دشمنی کاخ سفید با انقلاب اسلامی تفاوتی حاصل شده است؟! البته عجیبتر اینکه چرا با وجود تجربه برجام در بیحاصل بودن امتیاز دادن به غرب امروز همان روش و اصول درباره موضوعاتی، چون FATF در حال تکرار است و حامیان رسانهای و جریانی آقای ظریف حتی درباره ضرورت گفتوگو و مذاکره در زمینه برنامه دفاع موشکی کشورمان در رسانههایشان مینویسند؟! واقعیت این است که فراتر از کلام، تجربه برجام باید در عمل دستگاه دیپلماسی و سیاستگذاریها و راهبردهای وزارت خارجه نمایان شود.
https://eitaa.com/e_beman
▼ خبر ویژه
اعتراف مقامات سعودی در خفا!
«نیکلاس کریستوف» ستوننویس روزنامه «نیویورکتایمز» که به تازگی به عربستان سعودی سفر کرده است، طی یادداشتی مینویسد: «تجربه سختی است که در یک حکومت پلیسی با مردم درباره شهوت رئیس کشورشان برای گرسنگی دادن به کودکان یمن، شکنجه زنان یا مثله کردن منتقدان مصاحبه کنیم. نتیجه چنین مصاحبههایی اغلب خندههای عصبی یا وقفههای طولانیمدت در گفتوگوها است.» تحلیلگر نیویورکتایمز در بخش دیگری از یادداشتش تصریح میکند: «من از منتقدان سرسخت ولیعهد مجنون عربستان سعودی بودهام، بنابراین قدری شگفتزده شدم که به من ویزای سعودی داده شد، شاید هم دلیلش این بود که یکی از اعضای هیئت سازمان ملل بودم که از یمن برمیگشت.» در ادامه این مطلب آمده است: «دوستانم در آمریکا وقتی که در یمن بودم نگرانی کمتری درباره سلامتیام داشتند تا وقتی که در ریاض بودم.» کریستوف با اذعان به اینکه سنجش افکار عمومی در یک حکومت پلیسی کار دشواری است، نوشته است: «مردم در ریاض از بنسلمان بابت برخی «پیشرفتهای اجتماعی»[احتمالاً از ترس] اظهار رضایت میکنند.» او نوشته است: «[مقامات] ارشد سعودی در محافل خصوصی میپذیرند که محمدبنسلمان دستور قتل خاشقجی را صادر کرده است، اما آنها تأکید میکنند که رابطه میان آمریکا و عربستان سعودی مهمتر از زندگی یک انسان است. آنها میگویند آمریکا به دلیل حفظ ثبات در منطقه باید کنار عربستان سعودی بایستد.»
https://eitaa.com/e_beman