با سلام وتحیت.
بسیار مهم وراهبردی وکوتاه در باب حماسه 9دی
اساتید محترم حتما ملاحظه فرمایید👇👇
بزرگداشت حماسه نهم دي و ملاحظات آن.pdf
311.3K
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه " 👈جامع ترین کانال تحلیلی ونخبه پسند✋با ماهمراه باشید.
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀#خطبه_۳۷
🍀به #امامی تکیه دهید که تندبادها هم اورا به حرکت در نمی آورند
🌹امیرمومنان فرمودند:🌹
✅فقُمْتُ بِالْأَمْرِ حِينَ فَشِلُوا وَ تَطَلَّعْتُ حِينَ تَقَبَّعُوا وَ نَطَقْتُ حِينَ تَعْتَعُوا....
✅آنگاه كه همه از ترس سست شده، كنار كشيدند، من قيام كردم، و آن هنگام كه همه خود را پنهان كردند من آشكارا به ميدان آمدم، و آن زمان كه همه لب فرو بستند، من سخن گفتم، و آن وقت كه همه باز ايستادند من با راهنمايي نور خدا به راه افتادم،
🍀در مقام حرف و شعار صدايم از همه آهسته تر بود اما در عمل برتر و پيشتاز بودم، زمام امور را به دست گرفتم، و جلوتر از همه پرواز كردم، و پاداش سبقت در فضيلتها را بردم.
🍀 همانند #كوهي_كه_تندبادها آن را به حركت درنمي آورد، و طوفانها آن را از جاي برنمي كند، كسي نمي توانست عيبي در من بيابد، و سخن چيني جاي عيبجويي در من نمي يافت.
🍀 خوارترين افراد نزد من عزيز است تا حق او را باز گردانم، و نيرومندها در نظر من پست و ناتوانند تا حق را از آنها باز ستانم
✅#علت_سكوت و كناره گيري از خلافت در برابر خواسته هاي خدا راضي، و تسليم فرمان او هستم،
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
🍀
🍀🍀
🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
برگی از #تاریخ اسلام
🌹🌿ایران در تصرف اشراف
این احتمال که ایرانیان با زور و از سر اجبار اسلام را پذیرفته اند سخنی نادرست است. اگر ملتی با زور ایمان بیاورد پس از برداشتن زور به حال اول بر می گردد. ولی ایرانیان حتّی پس از پیروزی بر بنی امیه که با قیام ابومسلم خراسانی انجام شد دست از اسلام بر نداشتند، بلکه مبارزه آنها بخاطر این بود که بنی امیّه چرا اسلام را به فراموشی سپرده اند.
بخاطر علاقه شدید به اسلام ، ایران مهد اندیشمندان اسلامی شد. ابن خلدون مینویسد: بیشتر دانشوران اسلام ایرانیاند. (1)
💠🌀💠🌀💠🌀💠
مؤلفین صحاح ستّة اهل سنت، و صاحبان کتب اربعة شیعه، همگی ایرانی اند.
مولف «صحیح بخاری» از بخارا؛ مولف «صحیح مسلم» از نیشابور؛ مولف «سنن ابو داود» از سیستان؛ مولف جامع ترمذی از خراسان؛ مولف «سنن نسائی» و مولف سنن ابن ماجه از قزوین می باشند.
در مواردی، اِعمال خشونت از سوی فاتحین ـ بر خلاف دستورات اسلام ـ سبب می شد عدّه ای به ظاهر مسلمان شوند. ولی با گذشت زمان و آشنایی با مزیت های اسلام ایمان می آوردند.
قبل از اسلام ، آئین زرتشتی در ایران به شکل دین اشرافی در آمده بود. زمین های کشاورزی، باغ ها و آموزش در انحصار اشراف بود. زنان حقّ با سواد شدن نداشتند مگر زنان اشراف. (2)
یکی از عوامل پیروزی لشکر سی هزار نفره اسلام در مقابل لشکر صد و بیست هزار نفره ایران، همکاری ایرانیان برای بر اندازی ساسانیان بود.
1- العبر، ابن خلدون، جلد 2، صفحه 1148
2- خدمات متقابل اسلام و ایران، مرتضی مطهری، صفحه 413 و 99
🌿تدوین: سید محمد حسین مرکبی
https://eitaa.com/e_beman
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️✳️✳️دینداری باید بر اساس بصیرت باشد
[سوره الجاثية (45): آيه20]
هذا بَصائِرُ لِلنَّاسِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ (20)
اين (كتاب) براى مردم، وسيلهى بصيرت و هدايت و براى اهل يقين، مايهى رحمت است.
✳️پيامها:
1- ديندارى بايد بر اساس بصيرت باشد. «هذا بَصائِرُ»
2- قرآن در تمام زمينههاى فكرى، اخلاقى، سياسى، اجتماعى، اقتصادى، خانوادگى و ... وسيله بصيرت است. «بَصائِرُ»
3- بصيرت آفرينى قرآن براى همهى مردم است. «بَصائِرُ لِلنَّاسِ» گرچه بهرهگيرى از آن بصيرت فقط براى اهل يقين است. «هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ»
🌹👇امام خامنه ای در دیدار مردم قم در سالگرد قیام ۱۹ دی ۱۳۸۸/۱۰/۱۹
روزهای سال، به طور طبیعی و به خودی خود همه مثل همند؛ این انسانها هستند، این ارادهها و مجاهدتهاست که یک روزی را از میان روزهای دیگر برمیکشد و آن را مشخص میکند، متمایز میکند، متفاوت میکند و مثل یک پرچمی نگه میدارد تا راهنمای دیگران باشد. روز عاشورا - دهم محرم - فی نفسه با روزهای دیگر فرقی ندارد؛ این حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز جان میدهد، معنا میدهد، او را تا عرش بالا میبرد؛ این مجاهدتهای یاران حسین بن علی (علیه السّلام) است که به این روز، این خطورت و اهمیت را میبخشد. روز نوزدهم دی هم همین جور است، روز نهم دىِ امسال هم از همین قبیل است. نهم دی با دهم دی فرقی ندارد؛ این مردمند که ناگهان با یک حرکت - که آن حرکت برخاسته از همان عواملی است که نوزدهم دىِ قم را تشکیل داد؛ یعنی برخاسته ی از بصیرت است، از دشمنشناسی است، از وقتشناسی است، از حضور در عرصه ی مجاهدانه است - روز نهم دی را هم متمایز میکنند.
🌿تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇نکته :
داستان بسیجی دژبانی که شهید خرازی را به خاطر نداشتن کارت راه نداد
یکبار حسین خرازی که فرمانده لشکر 14 امام حسین(ع) بود میرود نزدیک در دژبانی. یک بچه بسیجی آنجا نگهبانی میداد. خرازی را به جا نمیآورد و به او میگوید: "کارت داری؟" خرازی میگوید: "نه؛" آن بسیجی هم میگوید: "راهت نمی دهم." خرازی به خاطر نداشتن کار مدتی را توی آفتاب میایستد. در واقع آن بسیجی او را بیرون توی آفتاب نگه میدارد و راهش نمیدهد. بعد که مسئول دژبانی میآید از آن بسیجی میپرسد:"چه شده؟" او هم میگوید: "ایشان چون کارت نداشت راهش ندادم."
مسئول دژبان میگوید: "ایشان آقای خرازی فرمانده لشکر است. چطور راهش ندادی؟" بعد هم شروع به معذرت خواهی از حسین خرازی میکند. اما ایشان با همان لبخند همیشگی و آرام میگوید: "این بسیجی وظیفه اش را درست انجام داد." یعنی معتقد بود باید آن بسیجی دژبان را تشویق کرد.
https://eitaa.com/e_beman
حجت الاسلام و المسلمین حاجی صادقی
عوامل شکست فتنه دهه 80
1⃣اول، بصیرتافزایی، هوشیاری، دیدهبانی همراه با متانت و حکمت و قاطعیت رهبری است.رهبر حکیم انقلاب محکم، بصیر، قاطع و متین ایستادند و آنچه ایشان در این مدت بیان کردند، چه در مدت 200 روز فتنه و چه پس از آن همگی بصیرتافزایی بود.
2⃣دومین عامل شکست فتنه، غیرت دینی مردم بود. دشمن اگر به جنگ با دین و ارزشهای مردم بیاید، باید بداند آنها خیلی مسائل را تحمل میکنند، اما حمله به ارزشها را خیر. این موضوع نباید کمرنگ شود و ما باید همان غیرتی که به ناموس نَسَبی خود داریم، باید همان غیرت و حتی بیشتر از آن را نسبت به ناموس دین و ارزشهای دینی داشته باشیم.
3⃣سومین عامل در شکست فتنهها، ولایتمداری است. ولایتمداری را هم باید درست معنا کنیم؛ یعنی باور اینکه، این طبیب حاذق دردشناس خوب تشخیص میدهد و مهربانانه نسخه میپیچد، هم نسخههای او را بگیریم و هم به آن عمل کنیم. مهمترین مشکلی که اهل بیت(ع) داشتند و در برابر فتنهها به نتیجه نرسیدند این بود که مردم جامعه آن روز ولایتمدار نبودند؛ یعنی امام صادق(ع) چهار هزار شاگرد داشت که از او علم میآموختند، اما این تعداد شاگرد زیر بار فرماندهی امام صادق(ع) نمیرفتند.
4⃣عامل چهارم شکست فتنهها، خشم مقدس و روحیه انقلابی و جهادی مردم است. بعضی جاها بصیرت به تنهایی کافی نیست؛ بلکه باید بر اساس این بصیرت اقدام هم کرد.
5⃣عامل پنجم؛ هم که بسیار مهم است، قدرت تشخیص درست و بجای مردم است. آنها در این جریانات خوب تشخیص دادند که کدام حرف، حرف مردم و کدام حرف، حرف دشمن است. فتنهگران ادعا میکردند که ما در دفاع از حق مردم قیام میکنیم و... که تشخیص مردم بین صدق و کذب در اینجا نقش داشت.
🌟در فتنه دهه 90 هم به اینها 👆نیاز داریم. با این پنج شاخصه و به لطف الهی میتوانیم از فتنه دهه 90 هم پیروزمندانه عبور کنیم.
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
نشانهای دیگر از افول شیطان
روند رو به افول آمریکا سبب شده است بیشتر اندیشکدههای آمریکا در پی بررسی علل و چرایی افول کشورشان باشند. بررسی این اندیشکدهها در گذشته بیشتر در زمینه اقتصادی بوده است؛ چرایی تأثیر نگذاشتن آمریکا بر اقتصاد جهان همانند سالهای گذشته، چرایی ناتوانی آمریکا در مدیریت اقتصادهای مستقل و نوظهوری مانند اقتصاد چین و...، از جمله نگرانیهای اندیشکدههای ایالات متحده بوده است. اما اکنون علاوه بر آن خروج یکباره همه نظامیان آمریکا از سوریه و نیمی از نظامیان این کشور از افغانستان سبب شده تا مراکز پژوهشگاهی آمریکا نسبت به این موضوع به شدت حساس باشند، به گونهای که در آخرین اظهار نظرشان اعلام کردند آمریکا نه تنها از نظر اقتصاد نسبت به یک دهه گذشته به شدت افول کرده، بلکه این کشور از نظر نظامی نیز در سراشیبی افول قرار گرفته است. در چنین شرایطی توجه به نکات زیر اهمیت دارد؛
1ـ با توجه به اینکه آمریکاییها پس از جنگ سرد تصور نمیکردند هیچ کشوری در جهان بتواند با قدرت نظامی این کشور به مقابله برخیزد؛ ولی برنامههای دفاعی مدرن و پیشرفته امروزی در روسیه و چین و پیشرفتهای اخیر جمهوری اسلامی ایران به شدت آمریکا را شکننده کرده است و این کشور دیگر نمیتواند به تنهایی در جهان تأثیرگذار باشد که سوریه نمونه بارز این ادعاست.
2ـ خروج بخشی از نیروهای آمریکایی نشان میدهد این کشور درصدد است در رویکرد جدید با کاهش نقش مستقیم و فیزیکی خود در منطقه، بحرانها را از طریق همپیمانان خود در کشورهای عربی همچون امارات و عربستان سعودی، گروههای شبهنظامی و تروریستی و همچنین شرکتهای خصوصی پیش ببرد. چنگ زدن آمریکا به ریسمان عربستان و امارات همانند فردی است که در یک باتلاق گیر کرده است و هر چه دست و پا بزند زودتر نابود خواهد شد. بنابراین، گره زدن امنیت آمریکا به کشورهای مرتجع عربی نشان دیگری از افول آمریکاست.
3ـ در پیش گرفتن یک سیاست عقلانی در منطقه از سوی جمهوری اسلامی ایران میتواند علت اصلی کوچ آمریکا از منطقه باشد. شکست آمریکا در سوریه و عراق در مقابل محور مقاومت، به نتیجه نرسیدن معامله قرن، شکست آلسعود و به تبع آن ایالات متحده آمریکا در یمن، از جمله دلایل دست و پا زدن آمریکا در منطقه است.
https://eitaa.com/e_beman
▼ چلچراغ/6
رکوردهای بالا در سرانه درآمد ملی ایرانیان
برخی مشکلات اقتصادی امروز در کنار تصویرسازیهای دروغین بعضی از جریانها برای برخی از بخشهای جامعه این تصور غلط را به وجود آورده که نظام اسلامی در حوزه اقتصاد دستاورد نداشته یا پیش از انقلاب اوضاع اقتصادی بسامانتر از امروز بوده است؛ اما واقعیت کاملاً خلاف این امر را نشان میدهد، چنانکه ناصر کاتوزیان درباره وضعیت آن دوران مینویسد: «آنچه در ایران رخ داد نه پیشرفت اجتماعی و اقتصادی بود و نه مدرنیسم، بلکه شبه مدرنیسمی بود که عواید نفت آن را تسریع کرد. به همین شکل تغییرات ساختاری اقتصاد نیز نه به علت شهرنشینی که به واسطه شهرزدگی بود. حملونقل شهری در همه جا به ویژه تهران به قدری خراب بود که غیرقابل توصیف است. وضع مسکونی جز برای وابستگان دولت و جامعه تجار یا وحشتناک بود یا مشکلی هولناک. اغلب شهرهای کوچک و بزرگ از جمله تهران فاقد سیستم فاضلاب کارآمد بودند، خدمات درمانی و بهداشتی برای اغنیا بسیار گران و نامطمئن بود و برای فقرا گران و خطرناک.» اوضاع آنقدر بد بود که بسیاری از تحلیلگران که از بیرون و از دور با شاخصههای مادی خود انقلاب ایران را تحلیل میکردند، ناکارآمدی اقتصادی رژیم پهلوی را علت اصلی سقوط این رژیم دانستهاند. چنانکه بر اساس آمار بانک جهانی، سرانه درآمد ناخالص ملیـ که از تقسیم مجموع درآمد ناخالص ملی یک کشور بر تعداد جمعیت آن به دست میآیدـ در دوران پهلوی بین ۲۶۰ تا ۲۲۰۰ دلار بوده است؛ اما پس از انقلاب با وجود دو سه برابر شدن جمعیت کشور، جنگ هشت ساله، تحریمهای روزافزون و محدودیتهای فراوان سرانه درآمد ملی ایرانیان به رکوردهای بالاتر از ۷۰۰۰ دلار هم رسیده است که نشانه افزایش چند صد درصدی نسبت به پیش از انقلاب است. تولید ناخالص داخلی نزدیک به دو برابر شده است و در مقابل ضریب جینی(شاخصه شکاف طبقاتی)، یعنی نسبت هزینه دهک دهم (ثروتمندترین) به دهک اول (فقیرترین) از 33/75 به 12/65 رسیده است و... .
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
تقلب در انتخابات امکانپذیر نیست
«سعید شریعتی» عضو ستاد انتخاباتی «میرحسینموسوی» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ درباره احتمال «تقلب» در انتخابات گفته است: «تا جایی که من مطلع هستم در هیچ انتخاباتی هیچوقت آرا جابهجا نشده یا اگر شده تا این اندازه تأثیرگذار نبوده است که نتیجه انتخابات را عوض کند.» عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در ادامه با انتقاد از مهدی کروبی و مرحوم هاشمیرفسنجانی برای طرح موضوع جابهجایی آرا در انتخابات 84 گفت: «من معتقدم یک فرد سیاسی وقتی ادعای تقلب در انتخابات میکند که به اندازه کافی مستند داشته باشد و به طرق پذیرفته شده قانونی بتواند اثبات کند.» وی همچنین تأکید کرد: برگزاری کنفرانس خبری موسوی در واپسین ساعات انتخابات ۸۸ تصمیم شخصی این نامزد انتخابات بوده است و مشاوران موسوی موافق برگزاری آن نبودند!
هماهنگی امارات و مصر برای نقشآفرینی بیشتر در افغانستان
طی ماههای اخیر، سفرای امارات و مصر در کابل، سلسله ملاقاتهایی با یکدیگر داشته و در راستای تعمیق نفوذ و ارتقای سطح نقشآفرینی خود در افغانستان، توافقاتی انجام دادهاند. از جمله اعزام مبلغان اماراتی به افغانستان، همکاری اطلاعاتی برای رصد حضور داعش در شرق افغانستان، راهاندازی شعبه دختران مدرسه وابسته به الازهر مصر در کابل و... .
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
فرار از پاسخگویی با تهدید!
شاید در هیچ جای دیگر از جهان یافت نشود که یک جریان سیاسی در حالی که بیشترین سهم از قدرت اجرا و تقنینی کشور را در اختیار دارد، به دلیل مشکلاتی که از قضا مسئول رسیدگی و حل آنها نیز همان دستگاهها و پستها و منصبهای در اختیار آن جریان سیاسی است، کلیت یک نظام سیاسی را تهدید کند که اگر این مشکلات حل نشود، مردم به خیابان خواهند آمد و شورش خواهد شد؛ اما جریان اصلاحطلبی در ایران همین قدر غیر قابل باور و عجیب عمل میکند! در جدیدترین نمونه محمدتقی فاضل میبدی، فعال اصلاحطلب و از اعضای تشکل موسوم به مجمع محققین و مدرسین حوزه گفته است: «اگر مردم به خیابانها نمیآیند به معنای رضایت از وضع موجود نیست و نباید مشکلات اقتصادی را از یاد ببریم. اگر اصلاحات اساسی در کشور انجام نشود و اعتماد مردم بیشتر نشود، ممکن است مقاومت مردم بشکند.» به آقای میبدی باید گفت، اگر نارضایتی در جامعه و در بین مردم وجود دارد دقیقاً به دلیل عملکرد جریان مطلوب شما و کارنامه منتخبان مورد حمایت جریان شما در دولت، مجلس و شورای شهر است! نه میتوانید با ساختن کلیدواژههایی، چون «اصلاحات اساسی» از پاسخگویی نسبت به عملکرد جریان اصلاحات فرار کنید و نه میتوانید با طرح چنین مباحثی مردم را در مقابل نظام اسلامی قرار داده و فتنهای دیگر ایجاد کنید! و نه موفق خواهید شد از این راه امتیازی برای جریان مطبوع خود کسب کنید! تنها نتیجه این اظهارات بیاعتمادی بیشتر افکار عمومی به جریان اصلاحطلب و روشن شدن عدم مسئولیتپذیری و پاسخگویی این جریان خواهد بود.
https://eitaa.com/e_beman
◄ فرمانده قرارگاه سازندگی با بیان اینکه در فاز یک طرح «ناب» سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از بحران کمآبی خارج میشوند، گفت: تکمیل پروژه آبرسانی غدیر در خوزستان ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد.