چرا صحبت از «مذاکره با آمریکا» فشارها را بیشتر میکند؟.pdf
302.9K
https://eitaa.com/e_beman
"انقلابی بمانیم ثامن الائمه"👈کانالی نخبه پسند و تحلیل گرا
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
.👇👇
ایتا
https://eitaa.com/e_beman
سروش
http://sapp.ir/e_beman
انقلابی بمانیم"ثامن الائمه"( کانال تحلیلی و نخبه پسند)
▼ حرف روز
✳️🔰گام راهبردی
همزمان با پایان سومین فرصت 60 روزه ایران به طرفهای باقیمانده در برجام، گام چهارم کاهش تعهدات برجامی برداشته شد. طبق برجام بیش از هزار سانتریفیوژ (۱۰۴۴) وجود دارد و قرار بود این سانتریفیوژها بچرخند، اما گاز به آنها تزریق نشود؛ اما مخزن ۲۸۰۰ کیلویی که حاوی حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم گاز هگزا فلوراید اورانیوم (UF6) است، پس از انتقال از مجتمع غنیسازی شهید احمدیروشن (نطنز) به مجتمع غنیسازی شهید مسعود علیمحمدی (فردو) در سالن خوراکدهی مجتمع فردو قرار گرفت و روز پنجشنبه عملیات تزریق گاز به سانتریفیوژها انجام شد.
تأسیسات هستهای فردو همواره برای کشورهای غربی اهمیت بسیاری داشته است؛ چرا که با در نظر گرفتن اصول پدافند غیرعامل در دل کوهها واقع شده و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. نظر به چنین اهمیتی، ایران در مذاکرات برجام نپذیرفت که تأسیسات فردو تعطیل شود و تنها پذیرفت آن را از یک مرکز غنیسازی اورانیوم به یک مرکز تحقیق و توسعه تبدیل کند. اهمیت گام چهارم در این است که تزریق گاز اورانیوم به سانتریفیوژهای پایگاه فردو از سر گرفته میشود و بار دیگر فردو به یک مرکز غنیسازی اورانیوم تبدیل خواهد شد.
هر چند هنوز دقیقاً مشخص نیست آیا این گام سبب خواهد شد که اروپا از وضعیت بیعملی خارج شود یا نه، اما نباید هیچ تردیدی داشت که روند کاهش تعهدات هستهای صحنه دیپلماسی و مذاکرات اعضای باقیمانده در برجام را واقعی کرده است. نکته مهم در این باره آن است که اگر انتظاری وجود دارد که روزی اروپا به تعهدات برجامی برگردد و منافع اقتصادی کشور تأمین شود، مسیر منطقی و واقعی آن همین است که ایران با انسجام در حال پیمودن آن است. به تجربه ثابت شده است، بهترین حالت برای اروپا آن است که ایران هم در برجام بماند و هم آنکه از منافع ناشی از توافق هستهای بهره چندانی نبرد تا شاید بر اثر فشارهای اقتصادی به مذاکرات غیرهستهای تن دهد. مضاف بر اینکه حرکت صنعت هستهای که بر اثر برجام متوقف یا کند شده بود، در صورت پیشروی، آثار آن در پیشرفت اقتصادی و صنعتی کشور آشکار خواهد شد. این را هم باید افزود که مناسبات بینالمللی بر پایه اعتماد و قواعد اخلاقی بنیانگذاری نشده که با درنظر گرفتن این ملاحظه انتظار داشته باشیم منافع ملی تضمین شود؛ یگانه راه تأمین منافع کشور توسعه و تعمیق مؤلفههای قدرت ملی است.
▼ گزارش روز
🔰✳️آمریکا رو به افول
«ایالات متحده یک امپراتوری رو به مرگ و افول است، دقیقاً مثل امپراتوری بیزانس در سال 1490 میلادی. آمریکا اگرچه از نظر مادی ثروتهای چشمگیری دارد؛ ولی از نظر فرهنگ و اقتصاد بلندمدت در حال پوسیده شدن از داخل است. غیر قابل تصور نیست که یک فروپاشی شبیه اتحاد جماهیر شوروی برای ایالات متحده اتفاق بیفتد. جهان از دخالت آمریکا و سگ دست آموزش بریتانیا در تروریسم اقتصادی و نظامی علیه کشورهای مختلف دنیا خسته شده است.» اینها تنها نمونهای از آمریکای بدون روتوش است که آن را «رودنی مارتین» قاضی بازنشسته و تحلیلگر آمریکایی مطرح کرده است. این روزها جامعه داخلی ایالات متحده آمریکا و جامعه بینالمللی با چهره اصلی آمریکا بیشتر آشنا شدهاند. بر اساس ارزیابیهای انجام شده، آمریکا به کمترین میزان نفوذ نرم در سالهای اخیر در بین کشورهای گوناگون رسیده است. خیانت و توطئه آمریکاییها در طول دهههای گذشته سبب شده است مردم جهان بیشترین نفرت را از این کشور داشته باشند. بنابراین کشورهایی که دموکراسی در آنها حاکم است، کمترین ارتباط را نسبت به کشورهایی که به صورت مستبد اداره میشوند، دارند. به بیان دقیقتر، همه حاکمان و پادشاهان که حکومت موروثی دارند، برای ادامه حکومتشان و ظلم بیشتر به مردم کشورشان با آمریکایی ارتباط گرفتهاند که خود دچار بحران است؛ برخی از کشورهای حاشیه خلیجفارس و آفریقا اینگونهاند. از سوی دیگر، طبق اعتراف اندیشمندان آمریکایی، ایالات متحده برای سرپا ایستادن خود تلاش میکند؛ از این رو نه تنها نمیتواند در بلندمدت برای کشوری دیگر یک متحد بماند؛ بلکه هر جا که تصور کند میتواند به سیاست چپاولگری خود ادامه دهد تا افول و مرگ خود را به عنوان هژمون به تأخیر بیندازد، به آن سمت گرایش خواهد داشت. سخن آخر نیز اشاره به جریانی است که همچنان به مذاکره با آمریکا برای بهبود اقتصاد در داخل دل بستهاند. غافل از اینکه بسیاری از کشورهای جهان در یک نگاه آیندهپژوهی درباره دنیای بعد هژمونی آمریکا برنامهریزی کردهاند.
▼ اخبار ویژه
✳️🔰انتقال پنهانی محموله تسلیحاتی به جنوب یمن
شبکه خبری «سیانان» تصاویری را منتشر کرد که نشان میدهد دولت «دونالد ترامپ» با وجود مخالفتهای کنگره، در حال انتقال محموله تسلیحات به ائتلاف تحت رهبری ریاض در بندر «عدن» واقع در جنوب یمن است. بررسیها حاکی است، آخرین مکان ثبت شده این کشتی، تاریخ ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور ماه) بندر جده بوده است و یک روز بعد این کشتی به سمت بندر سودان حرکت کرده است. سپس سیستم ردیاب کشتی قبل از آنکه بار دیگر در تاریخ ۲۹ اکتبر (۷ آبان ماه) در عدن فعال شود، خاموش شده است. واشنگتن در حالی به صورت پنهانی چنین سلاحهایی را به ائتلاف ریاض منتقل میکند که تا ۳۱ اکتبرماه (۹ آبان ماه)، بیش از صدهزار نفر از سال ۲۰۱۵، جان خود را در یمن از دست دادند.
✳️🔰رژیم صهیونیستی به خط پایان نزدیکتر میشود
روزنامه لبنانی «البناء» در یادداشتی نوشت: «نشانههای متعدد از تحولات چشمگیر در عرصه تقابل با دشمن اصلی و دیرینه در منطقه وجود دارد که بروز آن، این رژیم اشغالگر را به خط پایان خود بسیار نزدیکتر میکند. این روزنامه در ادامه برخی از علایم و نشانههای انقراض قریبالوقوع رژیم صهیونیستی را چنین بر میشمرد: «ضعف قدرت نظامی و امنیتی اسرائیل که سران این رژیم نیز به آن معترفند، خارج شدن امنیت اسرائیل از اولویت آمریکا در دوران ترامپ، ضعف سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی و اقتدار جبهه مقاومت.» البناء در پایان تأکید میکند: «شواهد و قراین همه بر این مسئله تأکید دارند که زمان مهاجرت صهیونیستها از غرب آسیا نزدیک است.»
ـ✳️🔰 تلاش رسانههای غربی برای وارونهنمایی اعتراضات عراق!
اتفاقات اخیر لبنان و عراق توجه بیشتر رسانههای جهان را به خود جلب کرده و برخی رسانهها تلاش دارند این تظاهرات را به عنوان اعتراض علیه نفوذ ایران به تصویر بکشند! خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در گزارشی نوشت: «مشکل متحدین آمریکا مانند عربستان سعودی در منطقه این است که حتی میان اهل تسنن نتوانستهاند جایگاه و اعتباری برای خود نگاه دارند؛ چون رهبران آنها دور از مردم بودند و هستند. در مقابل ایرانیها توانستند روی رابطه با مردم سرمایهگذاری کنند و طبیعتاً این ارتباط روز به روز قویتر شده. به همین دلیل هم هست وقتی که برخی به کنسولگری ایران در بصره حمله میکنند، هزاران نفر از عشایر و مردم منطقه بصره جهت دلجویی از ایرانیها در مقر کنسولگری ایران حضور پیدا میکنند. شگردی که رسانههای وابسته به آمریکا و متحدان آن در منطقه استفاده میکنند، این است که تعدادی افراد را اجیر کنند و بعد در گیر و دار تظاهرات و اعتراضها شعارهایی را علیه ایران مطرح کنند و برخی خبرنگارهای وابسته به رسانههای آنها این تصاویر را ضبط و مخابره میکنند.»
✳️🔰دست برتر ایران در چالش با عربستان سعودی
شبکه «بیبیسی» به نقل از «مؤسسه بینالمللی تحقیقات استراتژیک» که در لندن مستقر است، اعلام کرد: با وجود آنکه تحریمهای بینالمللی برای ایران مشکلاتی ایجاد کرده و با وجود آنکه رقبای عرب میلیاردها دلار بیشتر هزینه خرید سلاح از غرب کردهاند، ایران موفق شده نفوذ بیشتری در منطقه داشته باشد. بر اساس این گزارش، مؤسسه بینالمللی تحقیقات استراتژیک، موفقیت تهران در این زمینه را به شبکهای از اتحادهای منطقهای و نیز گروههای مقاومت در لبنان، سوریه و عراق نسبت داده است. روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» هم در این زمینه مینویسد: اگرچه اختلافات بزرگی میان عربستان سعودی و ایران وجود دارد، اما خود سعودیها این واقعیت را دریافتهاند که ارتش عربستان ضعیف است. به نوشته این روزنامه آمریکا در حمایت از عربستان تردید دارد و حملات اخیر به تجهیزات نفتی آرامکو، سستی و ضعف این کشور را بیش از پیش آشکار کرد.
✳️🔰کاهش ۶۷ میلیارد دلاری مبادلات تجاری چین و آمریکا
تجارت بین دو اقتصاد بزرگ جهان، یعنی چین و آمریکا در 9 ماهه نخست امسال با کاهش بسیار جدی مواجه شد که عمده دلیل آن جنگ تجاری بین دو کشور است. میزان واردات آمریکا از چین طی این مدت با 53 میلیارد دلار کاهش در محدوده 342 میلیارد دلار ایستاد. در ماه سپتامبر، آمریکا تنها 40 میلیارد دلار کالا از چین وارد کرده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 48 میلیارد دلار بوده است. صادرات آمریکا به چین هم با کاهش جدی مواجه شده است و به 78/7 میلیارد دلار رسیده، در حالی که این رقم سال گذشته 93/3 میلیارد دلار بوده است.
آخرین وضعیت انتخاباتی اصولگرایان و اصلاحطلبان
«سیدکمال سجادی» سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری اعلام کرد، این جبهه برای انتخابات مجلس لیست جداگانه ارائه نکرده و از لیست اصولگرایان حمایت میکند. «حجتالاسلام ناصر سقای بیریا» هم گفته است، جبهه پایداری در حال حاضر با سایر تشکلهای اصولگرا تعامل دارد، ولی این تعامل و همکاری رسمی نیست. از سوی دیگر «موسویلاری» نایب رئیس شورای عالی جبهه اصلاحطلبان تأکید کرده است: «به دنبال کاندیدای اجارهای نخواهیم رفت. در جایی که کاندیدا نداریم فردی را معرفی نمیکنیم.» «محمدرضا عارف» هم پیش از این گفته بود در انتخابات مجلس امسال دنبال ائتلاف نخواهیم بود. این گزارهها میتواند به معنای پایان همکاری اصلاحطلبان با معتدلان و حامیان دولت باشد.
◄ «یحیی ابوزکریا» اندیشمند و روزنامهنگار «الجزایری» در حساب توئیتری خود نوشت: «از من پرسیدند که نظرت درباره حسن نصرالله چیست؟ گفتم: مرد بزرگی است، اگر در میان صهیونیستها بود او را رهبر خود میکردند، اگر در میان غربیها بود او را تقدیسش میکردند، اگر در میان بوداییها بود تا مقام قداست او را بالا میبردند؛ اما او در میان اعرابی است که جدش علیبن ابیطالب(ع) را کشتند و جدش حسین(ع) را سر بریدند، اعراب دوستدار ذلت و خواری هستند نه عزت.»
◄ وزارت دفاع آمریکا خبر داد، پهپاد سرنگون شده در ایران آمریکایی نبوده است. بامداد جمعه یک فروند پهپاد متجاوز خارجی با آتش سامانه پدافند هوایی «مرصاد» نیروی پدافند هوایی ارتش در منطقه بندر ماهشهر سرنگون شد. فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش نیز با اشاره به سرنگونی پهپاد متجاوز خارجی به وسیله سامانههای بومی پدافند هوایی در منطقه عمومی ماهشهر، تأکید کرد: پهپاد متجاوز قبل از رسیدن به اماکن حساس با هوشیاری کامل شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور منهدم شد.
◄ رئیس اتحادیه جایگاهداران سوخت درباره کمبود بنزین سوپر در جایگاههای عرضه سوخت گفت: عرضه این سوخت نسبت به یک ماه پیش افزایش داشته؛ اما همچنان با کمبود در جایگاهها روبهرو هستیم. به گفته «محمودی» مشکل تولید بنزین سوپر است که با تعمیرات پالایشگاه شازند بیشتر شد؛ اما این پالایشگاه به عنوان تأمینکننده بنزین سوپر تهران، اکنون به مدار تولید بازگشته و انتظار میرود مشکل در روزهای آینده حل شود.
◄ بر اساس رتبهبندی «سایمگو» ایران در سال ۲۰۱۸ با تعداد 1813 مقاله به مقام نخست تولیدات علمی در زمینه هوش مصنوعی در سطح کشورهای آسیای غربی دست یافته است و ترکیه با ۱۶۷۸ مقاله در مقام دوم قرار دارد. از میان ۱۸۱۳ مقاله محققان ایرانی ۱۶۷۲ مقاله قابل استناد بوده است؛ در حالی که ترکیه به عنوان کشور حائز مقام دوم، تنها ۱۶۷۸ مقاله ارائه کرده که از این تعداد ۱۶۱۸ مورد آن قابل استناد بوده است.
◄ سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: سیاست آمریکا در زمینه تقابل با ایران غیرسازنده است. «زاخاروا» در مراسمی به مناسبت سیامین سالگرد تخریب دیوار برلین گفت: «سیاست ستیزهجویانه آمریکا در مقابل ایران، مخرب و غلط است. ایجاد یک ساختار امنیتی قابل اتکا در کشورهای خاورمیانه، نظیر سوریه، عراق و افغانستان بدون ایران به ثبات نخواهد رسید.»
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃
--------------- ✿﷽✿ -------------
🍃🌼برگی از #نهج_البلاغه
🍃🌼امیرمومنان فرمودند:
📜نامه به مالک اشتر
(قسمت_چهارم )
4️⃣ مردم گرایی، حق گرایی
🌼🍃دوست داشتنی ترين چيزها در نزد تو، در حق ميانه ترين، و در عدل فراگيرترين، و در جلب خشنودی مردم گسترده ترين باشد، كه همانا خشم عمومی مردم، خشنودی خواص (نزديكان) را از بين ميبرد، امّا خشم خواص را خشنودی همگان بی أثر می كند
🌼🍃 خواصّ جامعه، همواره بار سنگينی را بر حكومت تحميل می كنند زيرا در روزگار سختی ياريشان كمتر، و در اجرای عدالت از همه ناراضی تر، و درخواسته هايشان پافشارتر، و در عطا و بخششها كم سپاس تر، و به هنگام منع خواسته ها دير عذر پذيرتر، و در برابر مشكلات كم استقامت تر می باشند.
🍃🌼در صورتی كه ستونهای استوار دين، و اجتماعات پرشور مسلمين، و نيروهای ذخيره دفاعی، عموم مردم می باشند، پس به آنها گرايش داشته و اشتياق تو با آنان باشد.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه53
✅تدوین:مرتضوی نژاد
┏━━━ 🍃🌼🍃🌼🍃━━━┓
🆔 https://eitaa.com/e_beman
┗━━━ 🍃🌼🍃🌼🍃━━
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم ( هفته وحدت گرامی باد)
✳️🔰اختلاف اندازی بین برادران دینی ویژگی گروههای تکفیری فریبخورده
[سوره المائدة (5): آيه 28]
لَئِنْ بَسَطْتَ إِلَيَّ يَدَكَ لِتَقْتُلَنِي ما أَنَا بِباسِطٍ يَدِيَ إِلَيْكَ لِأَقْتُلَكَ إِنِّي أَخافُ اللَّهَ رَبَّ الْعالَمِينَ (28)
(هابيل به برادرش قابيل گفت:) اگر تو براى كشتن من دستت را به سويم دراز كنى، من هرگز براى كشتن تو دستم را دراز نخواهم كرد، زيرا من از خداوند، پروردگار جهانيان بيم دارم.
✅🔰امام خامنه ای در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله) ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
امروز یک عدهاى در بخشهاى مختلف دنیاى اسلام بهنام گروههاى تکفیرى و وهابى و سَلَفى، علیه ایران، علیه شیعه، علیه تشیع، دارند تلاش میکنند، کارهاى بدى میکنند، کارهاى زشتى میکنند؛ اما اینها دشمنهاى اصلى نیستند؛ این را همه بدانند. دشمنى میکنند، حماقت میکنند اما دشمن اصلى، آن کسى است که اینها را تحریک میکند، آن کسى است که پول در اختیارشان میگذارد، آن کسى است که وقتى انگیزهى آنها اندکى ضعیف شد، با وسایل گوناگون آنها را انگیزهدار میکند؛ دشمن اصلى، آن کسى است که تخم شکاف و اختلاف را بین آن گروه نادان و جاهل، و ملت مظلوم ایران مىافشاند؛ اینها آن دست پنهانِ سرویسهاى امنیتى و اطلاعاتى است. لذا ما مکرر گفتهایم این گروههاى بىعقلى را که به نام سَلَفىگرى، به نام تکفیر، به نام اسلام با نظام جمهورى اسلامى مقابله میکنند، دشمن اصلى نمیدانیم؛ ما شما را فریبخورده میدانیم؛ به اینها گفتهایم: لَئِن بَسَطتَ اِلَىَّ یَدَکَ لِتَقتُلَنى ما اَنا بِباسِطٍ یَدِىَ اِلَیکَ لِاَقتُلَکَ اِنّى اَخافُ اللهَ رَبَّ العَلَمین؛ تو اگر خطا میکنى، اشتباه میکنى، کمر به قتل برادر مسلمان خودت میبندى، ما تو [آدمِ] نادان و جاهل را کسى نمیدانیم که بایستى کمر به قتل او ببندیم؛ البته از خودمان دفاع میکنیم، هر کسى به ما حمله بکند، با مشت محکم ما مواجه خواهد شد، این طبیعى است؛ اما معتقدیم اینها دشمنان اصلى نیستند، فریبخورده هستند. دشمن اصلى آن دشمن پشت پرده است، آن دست نهچندان پنهانى است که از آستین سرویسهاى امنیتى بیرون مىآید و گریبان مسلمانان را میگیرد و آنها را به جان هم مىاندازد.
✳️تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
✳️🔰راهبرد وحدت!
امروز دوازدهم ربیعالاول به روایت برادران اهل سنت سالروز ولادت حضرت محمدمصطفی(ص)، پیامبر گرامی اسلام و آغاز هفته وحدت است. این میلاد پر نور و سرور را به همه مسلمانان و پیروان مؤمن و بصیر آن پیامبر عظیمالشأن تبریک میگوییم. شیعیان میلاد نورانی دردانه خلقت و اشرف انبیاء الهی را هفدهم ربیع میدانند. با پیروزی انقلاب اسلامی اقدام تحسینبرانگیزی که به بهانه جمع بین این دو میلاد از سوی امام خمینی(ره)، از منادیان وحدت در جهان اسلام به وقوع پیوست، نامگذاری آن به «هفته وحدت» بین شیعه و سنی بود. رهبر معظم انقلاب نیز با قوت و از طریق ترغیب به برگزاری همایشهای هماندیشی و نشستهای سالیانه وحدت اسلامی و شکلدهی ائتلافهای عملی برای مقابله با مداخله قدرتهای بیگانه در امور سرزمینهای اسلامی به ویژه منطقه مهم غرب آسیا همانند جبهه مقاومت ادامه دادهاند.
هفته وحدت، فرصت مناسبی است تا ضرورت همبستگی، اتحاد و نزدیک شدن گروههای اسلامی با دیدگاهها و مشربهای فکری متفاوت به یکدیگر در جهان اسلام، به ویژه در این زمانه پُر از فتنه و آشوب، با دقت بیشتری مورد اهتمام سران دولتها و به ویژه مؤثران و رهبران فکری و مذهبی کشورهای اسلامی قرار گیرد. همه گروهها و نحلههای اسلامی جهان امروز علاوه بر تکلیف دینی که در تکوین و تشدید وحدت و انسجام اسلامی در قبال یکدیگر دارند، از منظر نیاز راهبردی هم اگر به ضرورت همگرایی و هماهنگی در برابر دشمنان مشترک به مقوله وحدت بنگرند، خواهند دید که چقدر به آن محتاجیم. دشمنانی همچون آمریکا، صهیونیسم، برخی کشورهای اروپایی سلطهگر و حتی پارهای کشورهای مرتجع سلوکی غیر از خواسته قرآن و پیامبر اسلام را در مقابل سلطه دنیای کفر و شرک برگزیده و با پوشیدن پوستین وارونه، تیغ بر مسلمان میکشند و آب به آسیاب جبهه منسجم دشمنان اسلام میریزند. از اینرو، وحدت راهبردی است که ما را به امت واحده و قدرتمند مطلوب قرآن و اسلام تبدیل میکند و امکانات و ظرفیتهای جهان اسلام را در برابر جبهه متفق و مشترک دشمنان اسلام که با هزاران ترفند و طراحی کمر به هدم و نابودی و تهیسازی اسلام از هویت واقعی خود بستهاند، فعال میسازد. همه مسلمانان در عملیسازی «راهبرد»، «تکلیف» و «مصلحت» وحدت جهان اسلام مسئولیت دارند تا زمینههای جذب عنایات و تأییدات الهی که همانا «چنگ زدن به حبل متین الهی» و «پیروزی و غلبه بر دشمنان» در پرتو مقاومت مشترک فعال است، فراهم شود. انشاءالله
▼ گزارش روز
✳️🔰درسِ دشمنشناسی
توطئه و دشمنی آمریکا با ایران سابقهای دیرینه دارد و به سالهای پیش از انقلاب اسلامی برمیگردد که نمونه عینیتر آن را در 28 مرداد 1332 هجریشمسی میتوان دید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز دشمنی آمریکا به اوج خود رسید تا جایی که توطئهگری ایالات متحده همه حوزههای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... را در بر میگیرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز برای آشنایی بهتر جوانان، چند سال پیش طی یک سخنرانی خواستار گنجاندن اسناد توطئه آمریکاـ که از تسخیر لانه جاسوسی به دست آمده استـ در کتب درسی شدند و فرمودند: «گردآوری کاغذهای خورد شده سفارت آمریکا با زحمت صورت گرفت و به صورت کتاب درآمد که این کتابها حدود 70 جلد است. چرا از مضامین برگزیده این کتابها در مجموعه مدارس ما، دبیرستانها و دانشگاههای، هیچ نشانهای نیست؟ این یکی از اعتراضهای من است. چرا نمیگذارند نسل جوان ما بفهمد و بداند آمریکا با ایران چه کرده و چه توطئهای زیرسر داشته است؟» بهنظر میرسد، شناخت استکبار و در رأس آن شناخت توطئههای آمریکا امری بدیهی در داخل کشورمان است؛ از اینرو با در نظر گرفتن رهنمود رهبر معظم انقلاب میتوان چنین مطرح کرد که با در نظر داشتن تبلیغات رسانهای قوی و پمپاژ اطلاعات غلط به مخاطبان، احتمال فراموشی و ناآگاهی طیف جوان کشورمان از روحیه شیطانی آمریکا و توطئههای انجام گرفته آنها علیه کشورمان وجود دارد که نداشتن شناخت صحیح از ایالات متحده سبب تحلیل نادرست آنها خواهد شد؛ به گونهای که برخی در داخل یا خارج از کشور با فراموشی دشمنی آمریکا، مذاکره با شیطان بزرگ را عامل توسعه کشور مطرح میکنند. آگاهی اقشار گوناگون مردم به ویژه جوانان از نیت پلید آمریکاییها نسبت به ایران اجازه نفوذ دوباره آنها در کشور را نخواهد داد.
▼ خبر ویژه
✳️🔰خاشقجیـ 2
دو کارمند سابق توئیتر در آمریکا به جاسوسی برای عربستان سعودی متهم شدهاند. براساس اسناد دادگاه، از این دو بهعنوان «احمد ابوعمو» شهروند آمریکا و «علی الزباره» شهروند عربستان نام برده شده است. شخص سومی بهنام «احمد المطیری» هم به جاسوسی برای عربستان متهم است. ادعا شده است المطیری نقش واسط را میان این دو کارمند توئیتر و دولت عربستان ایفا کرده است. حال پس از گذشت چند روز از این ماجرا، روزنامه انگلیسی «مترو» نوشت، بعد از اقدام دفتر توئیتر در دبی در افشای هویت «ترکی الجاسر» روزنامهنگار سعودی و گزارش آن به بنسلمان ولیعهد سعودی، وی زیر شکنجه به قتل رسیده است. الجاسر مدیریت صفحهای بهنام «کشکول» را در توئیتر بهعهده داشت که اطلاعات مربوط به نقض حقوق بشر از سوی خاندان حاکم سعودی و مسئولان این کشور را منتشر میکرد. منبع مطلع به این روزنامه گفت: «سعود القحطانی» مشاور سابق دفتر سلطنتی سعودی هدایت «حلقه جاسوسی الکترونی» را بهعهده دارد و تماسهایی در داخل دفتر توئیتر در دبی دارد و منبعی از داخل دفتر اطلاعاتی درباره الجاسر داده است که به دستگیری او منجر شده است. روزنامه مترو به توئیت سابق القحطانی اشاره کرد که در آن بهطور تلویحی به راههای دسترسی به هویت هریک از کاربران در توئیتر اشاره کرده بود و گفته بود، کشورها ابزاری برای شناسایی صاحب صفحهها در توئیتر دارند و میتوان با راههای فنی مختلف «IP» را شناسایی کرد. القحطانی آن زمان به یک «راز» اشاره کرد و گفت که آن را برملا نمیکند. حال با بازداشت دو کارمند توئیتر به اتهام جاسوسی معلوم میشود که آن راز چه بوده است.
✳️🔰تابآوری اقتصاد ایران بالاست
خبرگزاری «بلومبرگ» نوشت: دولت ترامپ درصدد بود با فشار حداکثری اقتصاد ایران را به فروپاشی بکشاند؛ اما روند بهبود اقتصاد ایران پس از چند ماه حاکی از آن است که فعالیتهای تولیدی به تدریج افزایش یافته و طبق اعلام اتاق بازرگانی ایران با بهبود موجودی کالاهای میانی، شاخصها بهبود پیدا کردهاند. این خبرگزاری در ادامه نوشت: جهش در تولید سبب شد بازار بورس تهران رتبه نخست ارزش بازار بورس در جهان را در سال گذشته به خود اختصاص دهد. همچنین، این حقیقت که بیشتر کارخانههای ایران برای حفظ تولید راههایی یافتهاند، به این معناست که آنها میتوانند شغل کارگرانشان را حفظ و کالاهای مورد نیاز مشتریان خارجی خود را تأمین کنند. پیشبینی میشود صادرات غیر نفتی ایران در سال جاری به رکورد تازه 40 میلیارد دلاری برسد. اگرچه افت صادرات نفتی درآمدهای ارزی و دولتی را محدود کرده؛ اما یک سازگاری اساسی با صادرات غیر نفتی بوده است. همواره از این حقیقت چشمپوشی میشد که صنعت نفت به ندرت بیش از 20 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل میشد و ایران واقعاً یک اقتصاد نفتی نیست.
✳️🔰بهبود اوضاع سیاسی سوریه مدیون روسیه، ایران و ترکیه است
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «مدیاماکس» ارمنستان گفت: «این اواخر پیشرفت نسبتاً قابل توجهی در روند حل و فصل اوضاع سیاسی در جمهوری عربی سوریه به دست آمده است که نقش رهبری اقدامات برعهده سه کشور ضامن صلح در سوریه (روسیه، ایران و ترکیه) در چارچوب مذاکرات آستانه بوده است. به این ترتیب، در تاریخ 30 اکتبر (8 آبان ماه) نخستین نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو برگزار شد که در آن نمایندگان دولت سوریه، گروههای مخالف دمشق و جامعه مدنی این کشور شرکت دارند.» وزیر خارجه روسیه همچنین یادآور شد، توافقات به دست آمده در نتیجه مذاکرات رؤسایجمهوری روسیه و ترکیه در تاریخ 22 اکتبر (30 مهرماه) در سوچی، از جمله امضای تفاهمنامه مربوط به حل و فصل اوضاع در مناطق شمال شرق سوریه، اقدام بسیار مهمی در جهت تقویت حاکمیت و احیای تمامیت ارضی سوریه است.
✳️🔰ایرانیها نصف متوسط جهانی مالیات میدهند
یکی از شاخصهای اقتصادی که نشان از کم بودن سهم مالیات در اقتصاد ایران است، شاخص تلاش مالیاتی یا «نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی» است. در ایران این نسبت حدود 7 تا 8 درصد بوده؛ در حالی که میانگین این شاخص در دنیا 14 درصد است و در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به 25 تا 30 درصد میرسد. با این وضعیت، حجم درآمدهای مالیاتی دولت ایران حداقل نصف مقدار واقعی و ظرفیت بالقوه مالیات در کشور است. در نتیجه اعداد و ارقام نشان میدهد، جدیترین گزینه برای اصلاح ساختار بودجه افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق مبارزه با فرارهای مالیاتی است. شاخصها نیز نشان میدهد، حجم درآمدهای مالیاتی دولت حداقل باید دو برابر شود؛ یعنی از 153 هزار میلیارد تومان فعلی باید به 306 هزار میلیارد تومان برسد.
✳️🔰وقتی از دیوار سفارت بالا رفتیم همه هورا کشیدند
«ابراهیم اصغرزاده» از دانشجویان تسخیرکننده سفارت آمریکا در 13 آبان 1358 گفت: هیچ تصوری از سقوط دولت نداشتیم. نمیدانستیم اگر کاری بکنیم که دولت ساقط شود، جایش را چه نیروهایی خواهند گرفت. البته همینجا اعتراف کنم هیچگاه به ذهنمان خطور نکرده بود که باید دولت را ساقط کنیم. آمریکا تصاویر ماهوارهای آماده شدن عراق برای حمله به ایران را به مهندس بازرگان داد. وی با بیان اینکه آمریکا دوست داشت به دولت موقت نزدیک بشود، گفت: وقتی دانشجویان از دیوار سفارت بالا رفتند، همه گروههای انقلابی، روشنفکران، ملیگراها، چپها، مجاهدین خلق و حتی نهضت آزادی هورا کشیدند و تشویق کردند.
مگر چند نفر مُردهاند؟! (یادداشت روز)
۱- با عجله وارد اداره شد و داشت از پلهها بالا میرفت که نگهبان پرسید؛ آقا کجا تشریف میبرید؟ ارباب رجوع با پوزش از اینکه تشریفات و روال جاری را رعایت نکرده است گفت؛ با جناب آقای شیرازی، رئیس اداره، کار واجب و مهمی دارم. نگهبان گفت؛ متاسفانه پدر آقای شیرازی به رحمت خدا رفته و ایشان امروز تشریف نمیآورند. ارباب رجوع، چهره غمزدهای گرفت و گفت خدا رحمتشان کند. آقای اکبری معاون اداری ایشان هم میتواند کارم را انجام بدهد. نگهبان گفت، ایشان هم عمویشان فوت کرده است. ارباب رجوع حمد و سورهای هم نثار روح عموی معاون اداری کرد و پرسید؛ آقای بهرامی که تشریف دارند، قائممقام آقای رئیس را میگویم، خدمت ایشان میرسم. نگهبان سری به تاسف تکان داد و گفت دایی آقای بهرامی هم دارفانی را وداع گفته و ایشان برای تشییع جنازه آن مرحوم رفتهاند. ارباب رجوع که نمیدانست برای بدشانسی خودش متاسف باشد یا برای بلای ناگهانی که بر اهل آن اداره نازل شده است گفت؛ خُب چارهای نیست، مدارکم را به خانم یاوری مسئول دبیرخانه میدهم که ثبت کنند و معلوم باشد در مهلت مقرر مراجعه کردهام و خودم فردا خدمت میرسم. نگهبان گفت برادر خانم یاوری هم دارفانی را وداع گفته است و ایشان هم حضور ندارند! ارباب رجوع در حالی که راه افتاده بود از اداره خارج شود چشمش به یک آگهی تسلیت افتاد که با روبان سیاه به دیوار نصب شده بود. آگهی فوت پدر آقای شیرازی، رئیس اداره بود. با تعجب از نگهبان پرسید؛ چرا برای بقیه درگذشتگان آگهی تسلیت نزدهاید؟! آنها هم از بستگان نزدیک مدیران همین اداره بودهاند
دیروز مردم را با هویج برجام فریب دادند امروز از چماقFATF میترسانند
حامیان برجام تمامی امور را به توافق هستهای گره زدند و مدعی شدند که با امضای برجام تمام مشکلات کشور حل شده و فتحالفتوحی عظیم رخ میدهد. این طیف اکنون همین رویکرد را در موضوع FATF تکرار کرده است. تفاوت وضعیت فعلی با گذشته در این است که هراسافکنی و ارعاب، به جای وعده و وعیدهای رنگارنگ نشسته است.