🔴پیرامون چیستی FATF.....
🔹گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نخستین بار در سال ۱۹۸۹ توسط هفت کشور بزرگ صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا)موسوم به گروه ۷ در ابتدا با هدف مبارزه با تامین مالی مواد مخدر تشکیل و در ادامه در سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر دامنه فعالیت آن به تامین مالی تروریسم و در سال ۲۰۰۸ به تأمین مالی سلاحهای کشتار جمعیاشاعهای گسترش یافت این نهاد که در حال حاضر ۳۷ عضو دارد در همان سال به بهانه خطر پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد و در سال ۲۰۱۰ بعد از صدور قطعنامه ۱۹۲۹ جمهوری اسلامی ایران را در لیست سیاه قرارداد.
🔸این نهاد در گزارشهای اکتبر ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خود حزبالله را متهم به قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم نموده است. اصلیترین منبع شناسایی تروریست از سوی FATF گزارش لیستSDN آمریکا میباشد و بر همین اساس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ردیف گروههای تروریستی میشناسد.
🔹گروه FATF متشکل از 37 عضو اصلی و 2 عضو ناظر است که کار خود را با استانداردسازی درباره پولشویی آغاز کرده و سپس به تامین مالی تروریسم و بعد از آن، به تامین مالی تسلیحات کشتار جمعی رسیده است.
🔸در ماهیت سیاسی و غیرفنی این نهاد نیز همین بس که اصلیترین تامینکنندگان مالی تروریسم بینالملل یعنی آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس عضو اصلی، و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اعضای ناظر آن هستند. روندی که از سوی دولت ما تاکنون درباره FATF طی شده، از جایگاه «تصمیمپذیر» بوده است.
🔹تا کنون با توجه به بندهای ۸، ۲۴، ۲۷ و ۲۸ «برنامه اقدام» FATF، سه لایحه اصلاح قوانین مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی و الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍی ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣلی (پالرمو) به تصویب مجلس رسیده است و صرفا هنوز تکلیف آخرین لایحه که همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (TF) است، در صحن علنی مجلس مشخص نشده است.
ttps://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
ملاحظاتی تحلیلی بر حفظ انسجام و آرامش کشور
.یکی از اهداف اصلی آمریکا با اقدام خروج از برجام، تغییر در محاسبات مسئولان نظام و دگرگونی در ادراک و ذهنیت مردم بوسیله فشارهای اقتصادی با پیوست های تبلیغاتی و عملیات روانی است؛ تااز این طریق اولاً نظام جمهوری اسلامی نتواند در این مقطع، تصمیمات صحیح منطبق بر منافع ملی اتخاذ نماید و ثانیاً مسیر تحمیل برجام های غیر هسته ای فراهم شود؛ لذا آمریکا بعد از خروج از برجام با رصد مستمر فضای سیاسی داخلی ایران بدنبال مشاهده چنین علائم و نشانه هایی است. بنابراین نظر به اهمیت چنین موضوعی و با در نظر گرفتن آرامش و انسجام ملی که کشور در وضعیت کنونی با آن محتاج است، الزامات فضای رسانه ای عمومی و روشنگران عرصه بصیرت در شرایط فعلی به شرح ذیل می باشد:
1- در تبیین و تشریح این گزاره که ((برجام در کار ملت و دولت گره گشایی نکرد))، باید بد عهدی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا مورد اشاره قرار گیردو عزیزانی که مخاطب مردمی دارند از جبهه گیری علیه بخش هایی از نظام و ساختن دو قطبی های غیر ضروری و مخالف با انسجام و منافع ملی به نحوی که تلقی تقابل یک نهاد با نهاد دیگر و برخی طیف های سیاسی داخلی ایجاد نماید اجتناب نمایند و آرامش فضای سیاسی و اجتماعی کشور مد نظر قرار گیرد.
2- در پاسخ به این مسئله که برای عبور از موانع پیش رو چه باید کرد؟ بایستی کوشش شود در تحلیل ها با استناد و استدلال، امید به آمریکا و شرکای غربی و اروپایی آن، برای حل مسائل داخلی از بین برود؛ نگاه به درون برای رفع مشکلات تقویت شود و تشریح شود که با در نظر گرفتن ظرفیت ها و توانمندی های درونی نباید بیش از این کشور را در شرایط انتظار معلق داشت. این موضوع از آن رو حائز اهمیت است که بر اساس آخرین نظر سنجی انجام شده، بخشی از مردم ایران علیرغم بد عهدی های مکرر آمریکا و اروپا هنوز بر حضور ایران در برجام تمایل نشان داده اند ؛ این باور عمومی نا صحیح با اقدامات رو شنگرانه نیاز به اصلاح دارد؛ لذا تغییر این ذهنیت ها در شرایط کنونی رسالت متعهدان ودلسوزان اهل سخن وقلم، در حوزه بصیرت افزایی است.
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
دلخوش به سراب!
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی گفت: «اگر کسی به وعدههای اروپا و آمریکا دلخوش باشد، تنها سرابی به آنها خواهد رسید.» جلیلی ادامه داد: «کسانی که از واقعبینی در سیاست خارجی صحبت میکنند، باید واقعیتها را ببینند که در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا به صراحت بیان میکنند که باید طی ۱۰۰ سال آینده نیز رهبری جهان را داشته باشیم و فاصله معنیدار آمریکا با دیگر کشورها حفظ شود. سران سه کشور اروپایی با اینکه میگویند ایران به تعهدات خودش عمل کرده و آمریکا عمل نکرده است باز هم میگویند ایران به تعهدات خود همچنان عمل کند؛ اما سه شرط دیگر نیز باید اعمال شود.» وی تأکید کرد: «تحریمها باعث پیشرفت شد.»
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
بیهمتا
حجتالاسلام رحیمیان گفت: «بنده نزدیک 25 سال در بنیاد شهید بودم و گواهی میدهم هیچکسی در نظام جمهوری اسلامی به اندازه رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدا انس نداشت و بهاندازه ایشان به آنها سرکشی نمیکرد چه با حضور در منازل آنها و چه در قالب دیدارهای جمعی، فقط از مجموع ملاقاتهای رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدای مسیحی و ارمنی یک کتاب درآمده است.»
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
پیام یک مهمانی ویژه
تعاملات داخلی به طور قطع نمیتواند بیتوجه به مناسبات برونمرزی و خصومتها علیه استقلال کشور باشد. مدتی است نژادپرستان سفید، سیاهی درونی خود راـ که همواره با شعارهای زیبا و تبلیغاتی حرفهای آرایش شده استـ آشکار کردند تا به زعم خویش با دامن زدن به تمایلات نژادی برخی بنبستهای نظام سرمایهداری را به تعویق بیندازند. عباس سلیمینمین، مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در این باره نوشته است: «همانگونه که اشاره شد وحدت خاستگاه همگانی دارد و پیام ضیافت رهبری نیز ضرورت ایجاد همدلی در جریاناتی بود که بسیار از یکدیگر فاصله گرفتند. برای نمونه دعوت از ریاست دفتر رئیسجمهوری که در جریان حوادث سال 88 و تمرد جماعتی علیه قانون بازداشت شده بود، معنای روشنی دارد و آن، این است که براساس مصالح ملی میتوان از برخی خطاها گذشت.
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
اولین قدم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره فرمان اخیر رهبر معظم انقلاب برای فراهم کردن مقدمات غنیسازی اورانیوم در سطح ۱۹۰ هزار سو و اقدامات لازم در این زمینه، اظهار داشت: «ساخت دستگاههای نسل جدید سانتریفیوژ کار خوبی است و باید انجام شود؛ اما چون زمانبر است، باید دستگاههای سالم قبلی سریعتر نصب شود؛ چرا که از پول مردم برای اینها هزینه شده است.» کریمیقدوسی گفت: «آمریکاییها و اروپاییها از ابتدا بر روی این مجموعه حساس بودهاند و نباید اجازه دهیم این تأسیسات راهبردی عملاً به زمین بازی تبدیل شود؛ بال دیگر تأسیسات فردو هم که سانتریفیوژهایش موجود بوده و به صورت خالی در گردش است، باید با تزریق گاز فعال شود.»
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
اخباروتحلیلهایکشنبه.pdf
431.2K
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
▼ حرف روز
تکاپوی دشمن برای هراس اجتماعی
یکی از ویژگیهای فضای مجازی انتشار بیحد و اندازه «شایعه» است. شایعه پیچیدگیهایی دارد که امکان تشخیص آن را مشکل میکند و دارای اقسام گوناگونی است؛ شایعات خزنده که سبب ایجاد بدگمانی و نفرت در جامعه میشود، شایعات دلفینی که پس از اوج گرفتن فروکش میکند و دوباره بالا میآید و همواره جامعه را پیرامون یک موضوع در حالت استرس نگه میدارد، شایعات توهمانگیز که بر اساس خوف و ترس مردم شکل میگیرد، شایعات هیجانی مانند پیشبینی زلزلهها و... .
قبلاً گفته میشد که شایعه به علت نبود آزادی اطلاعات به وجود میآید؛ اما اکنون که شاهد افزایش و سر ریز شدن اطلاعات هستیم، بازار شایعه از همیشه داغتر است و در حال تولید نقشهای متعددی در جامعه است؛ به گونهای که اکنون این بیماری رسانهای با قدرت از رسانههای جمعی نیز جلو افتاده و حتی در بسیاری از موارد افزون بر مردم کوچه و بازار، مسئولان و رسانههای جمعی نیز اسیر آن میشوند؛ همین عامل سبب شده است بیماری «اضطراب اجتماعی» در جامعه گسترش یابد.
در قرآن کریم در آیه 60 سوره احزاب از واژهای به نام «مرجفون» استفاده شده است که نشاندهنده اهمیت این مسئله در زمان تشکیل حکومت نبوی است. مُرْجِفُون از ماده ارجاف، به معنى اشاعه اباطیل، به منظور غمگین کردن دیگران است و اصل ارجاف به معنای اضطراب و تزلزل است و از آنجا که شایعات باطل، اضطراب عمومى ایجاد مىکند، این واژه به آن اطلاق شده است. گروهى از منافقین در مدینه بودند که انواع شایعات را درباره پیامبر(ص) هنگامى که به بعضى از غزوات مىرفت، در میان مردم منتشر میکردند. گاه مىگفتند که پیامبر کشته شده و گاهی مىگفتند اسیر شده است، مسلمانانى که توانایى جنگ را نداشتند و در مدینه مانده بودند، سخت ناراحت مىشدند، از این رو نزد پیامبر(ص) شکایت آوردند که به این ترتیب این آیه نازل شد و این شایعهپراکنان را سخت تهدید کرد.
امروز که در حال مبارزه با دشمن هستیم، شاهد اشاعه ارجاف از سوی مرجفونی هستیم که به دنبال ایجاد هراس اجتماعی هستند تا قدرت تهدیدات و تحریم دشمن را افزایش دهند و به بازوی رسانهای دشمن تبدیل شدهاند که البته باید برای آن نسخهای همهجانبه از نظر امنیتی، سیاسی و رسانهای تدارک دید.
لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذينَ في قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدينَةِ لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِم
اگر منافقان و كسانى كه در دلهايشان بيمارى است و آنان كه در مدينه شايعه پراكنى مىكنند (از كارشان) دست بر ندارند، حتماً تو را بر ضدّ آنان مىشورانيم ( احزاب/ 60)
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
📣 بررسی لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم دو ماه به تعویق افتاد
🔺بعد از مذاکرات علی لاریجانی با عراقچی معاون وزیر خارجه، قرارشد بررسی و رای گیری درباره لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم دو ماه به تعویق بیفتد.
🔴 دقیقا مشکلFATFبرای ما چیست؟
✍ #عبدالله_گنجی
وقتی FATF را مطالعه می کنید چیز خوبی است چون پول شویی امری نکوهیده است و حمایت مالی از تروریسم زشت و غیر قابل دفاع است.
دلیل اصلی که ایران برای پیوستن به آن نگران است"معنادهی به تروریسم" است.بحث بر سر مصادیق تروریسم است که فردا گرفتاری های زیادی را به همراه دارد.غرب حزب الله را که در شش سال گذشته بهترین جوانان خود در مبارزه با تروریسم_که خود غرب ساخته -از دست داده تروریست می داند.مدافعان مشروع سرزمین فلسطین را تروریست می دانند و احتمالا همه گروه هایی که در عراق با تروریسم جنگیده اند را تروریست می دانند.
غرب در صدد است با این قانون ارتباط ایران با جنبش های اصیل اسلامی را با معنادهی ترویست به آنان قطع کند و این لطمه بزرگی به منافع ایران و صددرصد به نفع صهیونیستها و غرب است. تفاهم بر سر مصادیق تروریسم اگر ابتدا صورت گیرد اصل این قانون قابل دفاع است.
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی
🔻ارتباط #FATF با قاسم سلیمانی چیست؟ | محمدعلی مسعودی
🔹در روزهای اخیر صحبتهای یکی از نمایندگان سابق درباره ارتباط میان قاسم سلیمانی و گروه ویژه اقدام مالی یا همان #FATF خبرساز شده است.
🔹قاسم سلیمانی در لیست تحریمهای #شورای_امنیت سازمان ملل است. کافی است در گوگل این عبارت را جستجو کنید: 2231 List. شما به لیست افراد و نهادهای تحریمی #قطعنامه۲۲۳۱ خواهید رسید و در آن اسم سردار قاسم سلیمانی را خواهید دید.
🔹طبق این قطعنامه کشورها باید از تردد افراد تحریمی در خاک خود جلوگیری کنند و مراقبت کنند که هیچ گونه خدمتی از جمله خدمات مالی به افراد تحریمی از طریق خاک آنها ارایه نشود.
🔹درست به یاد دارید. قطعنامه ۲۲۳۱ همان قطعنامهای است که #برجام را تایید کرده و ایران نیز این قطعنامه را پذیرفته و تنها برای بخش موشکی آن بیانیه داده است!! به عبارت دیگر ایران تلویحاً تحریم شدن ۶۴ فرد و نهاد خود را پذیرفته است. فتامل!
🔹میدانید که FATF استانداردهای ۴۰ گانهای دارد. طبق استاندارد شماره ۷ کشورها باید ترتیباتی را اتخاذ کنند تا قطعنامههای فصل هفتمی شورای امنیت که متضمن تحریمهای مالی است، در نظام بانکی آنها اجرایی شود.
🔹پس FATF به صورت غیرمستقیم از کشورها میخواهد در نظام بانکی خود مراقبت کنند تا تحریمهای مالی و بانکی علیه افرادی همچون قاسم سلیمانی اجرا شود!
🔹البته ایران استاندارد شماره ۷ را نپذیرفته است. حداقل شاهدی برای این قضیه منتشر نشده است. به عبارت دیگر ایران به #FATF متعهد نشده که تحریمهای داخلی علیه افرادی همچون قاسم سلیمانی اعمال کند. اما آیا این پایان راه است؟
🔹طبق برنامه اقدام «Action Plan» که میان ایران و FATF توافق شده، بندهای ۲۱ و ۳۱ ایران متعهد شده است تا ترتیبات لازم برای شناسایی «ذینفع واقعی» را در نظام بانکی خود اجرا کند و همچنین اطلاعات مربوط به آنها را با کشورهای دیگر به اشتراک بگذارد.
🔹 لذا هرچند دولت ایران تصمیم ندارد که افرادی همچون قاسم سلیمانی را تحریم مالی کند (خیلی خندهدار است!) اما عملاً پذیرفته است کاری کند که به صورت خودکار این افراد نتوانند از نظام بانکی ایران خدمات دریافت کنند. (یعنی اسماً خبری نیست اما رسماً خود تحریمی اتفاق میافتد)
🔹این را هم بدانید بد نیست، که این وضعیت تنها برای ۶۴ فرد و نهادی که در لیست تحریمی قطعنامه ۲۲۳۱ قراردارند نیست، بلکه افراد و نهادهایی که در لیست #تحریمهای_ثانویه آمریکا قرار دارند که بالغ بر ۲۰۰ فرد و نهاد میشوند، نیز همین وضعیت را دارند. این همان لیستی است که #SDN_List نام دارد!
https://eitaa.com/e_beman
کانالی تحلیلی و بصیرتی ویژه جامعه نخبگانی