روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅جهاد تبیین(۵)
🌹صبر انقلابی
سوره 61. صف آيه 5
وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ يَا قَوْمِ لِمَ تُؤْذُونَنِى وَقَدْ تَّعْلَمُونَ أَنِّى رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ فَلَمَّا زَاغُواْ أَزَاغَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ وَاللَّهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ
ترجمه
و آنگاه كه موسى به قوم خود گفت:اى قوم من! با این كه مىدانید من فرستاده خدا به سوى شما هستم، چرا اذیّتم مىكنید؟ پس چون منحرف شدند، خداوند دلهاى آنان را منحرف ساخت و خداوند قوم فاسق را هدایت نمىكند.
✅اذیّتهایى كه قوم موسى علیه السلام در مورد او روا داشتند:
1⃣«لن نؤمن لك حتّى نرى اللّه جهرة» هرگز به تو ایمان نمى آوریم تا این كه خداوند را به طور آشكار ببینیم.
2⃣«لن نصبر على طعام واحد» ما بر یك نوع طعام صبر نمىكنیم.
3⃣«لن ندخلها حتّى یخرجوا منها» تا آنها از آنجا بیرون نشوند، ما داخل نخواهیم شد.
4⃣«فاذهب انت و ربّك فقاتلا انّا هاهنا قاعدون» تو و پروردگارت بروید و با آنها جنگ كنید، ما نشسته ایم.
5⃣«اجعل لنا الهاً كما لهم آلهة» براى ما نیز خدایى مثل خدایان این بت پرستان، قرار بده.
6⃣«قالوا اوذینا من قبل ان تأتینا و من بعد ما جئتنا» اى موسى! ما هم پیش از آمدن تو و هم پس از آن در رنج و شكنجه بوده ایم.
✍#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
اطمینان یعنی حالت طمأنینه دل. حالت آرامش روح و قلب. آرامش یعنی چه؟ آیا به این معنا که روحِ ما هیچ گونه تحرکی و تلاشی نداشته باشد؟ نه، بلکه آرامش در مقابل دغدغه و اضطراب، آرامش و اطمینان در مقابل تشویش است.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_هفتم
https://eitaa.com/e_beman
♦️گفتوگوی تلفنی جوزپ بورل با امیر عبداللهیان| امیرعبداللهیان: تنها در صورتی به توافق می رسیم که تامین کننده منافع اقتصادی ما به صورت پایدار باشد
🔹مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اینکه هم اکنون مذاکرات در برهه زمانی مهمی قرار دارد، گفت:انتظار این است همه طرفها با یک دستور کار مشخص و در راستای رسیدن به توافق به وین بیایند و آماده اتخاذ تصمیم های سیاسی باشند.
🔹امیرعبداللهیان: از زمان گفتوگوی پیشین برخی تحولات مثبت در مذاکرات رخ داده است اما هنوز انتظارات ما را برآورده نمیسازد
🔹متاسفانه برجام در سالهای اخیر منافع اقتصادی برای ایران نداشته است. ما تنها در صورتی به یک توافق خوب می رسیم که تامین کننده منافع اقتصادی ما به صورت پایدار و قابل اتکا باشد.
https://eitaa.com/e_beman
🔰سناتور آمریکایی: خروج از برجام، ایران را قویتر کرد
▪️«کریس مورفی» سناتور آمریکایی با اعتراف به شکست سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا علیه نظام اسلامی ایران، به خروج یکجانبه دولت این کشور از توافق هستهای برجام بهشدت انتقاد کرد و گفت: «تنها نکته مثبت سیاست فاجعهبار «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران این بود که قطعاً ثابت کرد تحریمهای یکجانبه اوضاع را بدتر میکند، نه بهتر. بعدازاینکه ما از توافق خارج شدیم، ایران قویتر و رفتار آنها خطرناکتر شد».
https://eitaa.com/e_beman
🔰توافق دوباره با آمریکا؛ در دسترس یا غیرممکن؟!
▪️«رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران گفت: «در صورت احیای توافق، واشنگتن تحریمهای ناسازگار با برجام را رفع میکند؛ اما تحریمهای غیرمرتبط با برنامه هستهای ایران، حفظ خواهد شد. محدود کردن برنامه هستهای ایران در راستای منافع آمریکاست و ما میتوانیم پسازآن به بسیاری دیگر از مسائل مرتبط با ایران رسیدگی کنیم. دولت بعدی آمریکا ملزم به اجرای برجام نیست و نمیتوانیم رئیسجمهور بعدی را ملزم کنیم. دولت بعدی تصمیمات خود را خواهد گرفت». فارغ از اینکه دولت آمریکا بخواهد چه حجمی از تحریمها را تعلیق کند یا نکند و ایران بتواند از توافق منتفع شود یا نه، اصرار دولت بایدن بر ندادن تضمین، امکان توافق را منتفی میکند. دولت بایدن نمیخواهد و نمیتواند از طرف دولت بعدی آمریکا تضمین بدهد، اما ضمناً به اعتبار عهدشکنیهای پیاپی و پسا برجامی دولت دموکرات اوباما، تضمین دولت بایدن هم معتبر نیست. در این میان، موضع کنگره آمریکا همیشه رادیکالتر از دولت بوده و جالبتر اینکه هر دو حزب دموکرات در مجلس نمایندگان یا سنا، تحریمهای پسا برجامی متعدد مانند کاتسا و... را با اتفاق آرا تصویب کردهاند. پس از هر نوع توافق در دور جدید هم وقتی آمریکا اجازه پیدا کرد دوباره به برجام برگردد و به مکانیسم ماشه دسترسی پیدا کند، احتمال تصویب تحریمهای جدید در کنگره و یا از سوی دولت بسیار بالاست. اجمالاً اینکه فارغ از کم و کیف تعلیق تحریمها، تضمین توافق از سوی آمریکا و تعهد به عدم تکرار عهدشکنی، منتفی است و بنابراین بدون اخذ تضمین معتبر، توافق پایدار امکانپذیر نیست. غفلت از این واقعیت مهم، میتواند خسارتهای بزرگی به همراه داشته باشد.
✍ #محمد_ایمانی
https://eitaa.com/e_beman
🔰نظر یک اپوزیسیون درباره اپوزیسیونهای نظام جمهوری اسلامی
▪️«عبدالکریم سروش» خود از اپوزیسیونهای جمهوری اسلامی است؛ به این معنا که ساختار سیاسی حاکم را قبول ندارد و بارها به نظام نقد کرده است؛ اما او در یکی از سخنرانیهای خود که حدوداً یک سال پیش انجامشده، جمعبندی جالبی درباره اپوزیسیون خارج از کشور و حتی داخل کشور دارد. او میگوید: «من وقتی به اپوزیسیون خارج از کشور و داخل کشور، بیشتر خارج از کشور، نگاه میکنم میبینم ما یک قدم، یک اینچ، یک سانتیمتر جلو نیامدیم. ما همانیم؛ همهمان لافزن، همهمان یقه بگیر، همهمان بیگذشت و همهمان بیحرمت نسبت به انسان. اینها بالاترین رذایل است دیگر، شما ببینید دو نفر وقتی سر یک مسئله سادهای به هم میافتند، لباس زیر همدیگر را بهقولمعروف هوا میدهند، رحم به یکدیگر نمیکنند. از هیچ چیزی برای تخریب دیگری فروگذار نیستند، این همان استبداد است دیگر، مگر چیست؟».
https://eitaa.com/e_beman
✊اتحادیهای علیه تحریمها و دلارهای آمریکایی!
▪️در سفر اخیر رئیسجمهور به روسیه، پوتین پیشنهادی را تحت عنوان اتحادیه دول تحریم شده مطرح میکند که با استقبال رئیسجمهور کشورمان روبرو میشود. چند نکته در خصوص این موضوع: در حدفاصل ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ایالاتمتحده تعداد ۵۳۹۴ تحریم علیه ۱۱ کشور تصویب کرده است. مجموع این کشورها تقریباً ۲۰ تریلیون دلار GDP معادل ۲۵ درصد کل تولید ناخالص جهان، نزدیک به ۳۵ درصد جمعیت و ۳۰ درصد منابع انرژی و معادن کره زمین را در اختیار دارند. استفاده از سیستمها و سازوکارهای "مالی" و "پولیِ" مختص این اتحادیه در میان کشورهای عضو میتواند هم نیاز این دولتها را برطرف کند و هم باعث خارج ساختن سلاح تحریم از دست واشنگتن شود. تحریم عمدتاً بر بستر دلار شکل گرفته است. این اتحادیه با شکست نظام تحریمها، میتواند باعث نزول ارزش و آقایی دلار نیز شود. با نگاهی به کشورهای تحریم شده، متوجه میشویم که اشتراکات منافع آنها علاوه بر حوزه تجارت، حوزههای ترانزیت و امنیت را نیز شامل میشود که میتواند عاملی برای تقویت اتحادیه باشد.
https://eitaa.com/e_beman
🔰شرط ایران برای ادامه مذاکره با عربستان
▪️رئیسجمهور در تماس تلفنی نخستوزیر عراق اعلام کرد: «همه مشکلات و مسائل منطقه قابل حلوفصل است بهشرط آنکه مداخله قدرتهای فرامنطقهای متوقف شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به مذاکره با عربستان تا حصول نتیجه ادامه دهد، بهشرط آنکه سعودیها نیز در فضای تفاهم و احترام متقابل حاضر به ادامه مذاکرات باشند. مشکلات منطقه ناشی از زیادهخواهیهای آمریکاییها است و اگر آنها به شکل واقعی و نه ظاهری از منطقه اخراج شوند، خواهیم دید که خود کشورهای منطقه میتوانند صلح و امنیت را برقرار کنند».
https://eitaa.com/e_beman
🔰نرخ تورم ترکیه به مرز ۵۰ درصد رسید
▪️شکست سیاست پولی اردوغان و خودداری او برای بالا بردن نرخ بهره، تورم در ترکیه را به بالاترین رقم طی دو دهه گذشته یعنی 48.7 درصد رسانده است.
https://eitaa.com/e_beman
🛫ارتش: هیچ هواپیمای زمینگیری نداریم
▪️فرمانده نیروی هوایی ارتش اعلام کرد: «هیچ هواپیمای زمینگیری نداریم و سعی کردهایم همه سامانههای بومی خود را به فناوری روز تجهیز کنیم. اورهال همه نوع هواپیما را در کشورمان فقط متخصصان جوان ایرانی انجام میدهند. در زمینه پهپاد هنوز همه توانایی خود را نمایش ندادهایم».
https://eitaa.com/e_beman
🔰 حرف روز
🟣 تبیین و شبکه اجتماعی انقلاب
در اهمیت جهاد تبیین که امروز بسیار ضروری و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، همین بس که بدانیم اساس پیدایش انقلاب اسلامی مبتنی بر تبیین و روشنگری بوده است. درواقع، انقلاب و تبیین واقعیات جامعه پیشا انقلابی ایران از جنس هم هستند و برخلاف غالب تحرکات و تحولات مهم اجتماعی، ازجمله بزرگترین انقلابهای جهانی که محصول خشونت و مبارزات مسلحانه هستند، انقلاب اسلامی محصول بینش تبیینگرانه و هدایت پیامبرگونه امام خمینی(ره) و سایر رهبران معنوی و فکری آن است.
مبتنی بر این دیدگاه، شبکهای اجتماعی و مذهبی از انقلابیون به مرکزیت روحانیت مبارز شکل گرفت که حلقه واسط و رابط تبیینگر اعلامیهها و بیانیههای انقلابی امام به ملت ایران بودند. این شبکه در زمانهای که خبری از ارتباطات شبکههای اجتماعی و مجازی امروزی نبود، چنان منسجم، بههنگام و با بصیرت عمل کرد و مردم را آگاه نمود که حتی مانع بزرگی همچون به هم تنیدگی استبداد مخوف داخلی پهلوی به استعمار و سلطه خارجی آمریکایی، نتوانست مانع انقلاب مردم شود. اتفاقاً این روزها مصادف است با فرار ژنرال هایزر آمریکایی از ایران در سال 1357. این ژنرال چهار ستاره آمریکایی آمده بود به ایران تا تاجبخشی مجدد پسا کودتایی سال 1332 را در 1357 تکرار کند! اما این بار مردم با عنایت الهی و هوشیاری حاصل از عملیات تبیینگرانه رهبری و شبکه اجتماعی انقلاب، اجازه ندادند انقلاب اسلامیشان ابتر بماند.
در هم تنیدن استبداد با سلطه یک پدیده بسیار پیچیده است که شکست این پدیده را بسیار مشکل میسازد. اگر کشوری تنها تحت سلطه خارجی باشد و مشکل استبداد را نداشته باشد، میتواند بهراحتی سلطه را پس بزند؛ از سویی اگر یک کشوری تنها درگیر استبداد باشد، بدون پشتوانه سلطه، اینجا هم جمعکردن بساط استبداد کار سختی نیست ولی وقتی استبداد و سلطه در هم میآمیزند و هرکدام دیگری را پشتیبانی میکنند، کار دشوار میشود. به همین دلیل خیلی از گروههای سیاسی داخل کشور در آن زمان به این جمعبندی رسیده بودند که در این شرایط، ملت بههیچوجه قادر نخواهد بود استقلال خود را به دست آورد؛ چراکه هم استبداد قدرت نظامی و اطلاعاتی و فرهنگی دارد و هم سلطهگران دارای امکانات بسیار گستردهای هستند و باید با رویکرد مسلحانه، تغییر و انقلاب را جلو برد؛ اما امام مخالف رویکرد مسلحانه بود و بیشتر به تبیین و روشنگری و تعمیق هدایت معتقد بود و بدینسان توانست بزرگترین انقلاب معنوی و فرهنگی دنیا را رقم بزند. امروز هم ملت ایران در جشن ملی چهل و سومین سالگرد پیروزی خود با جنگی ترکیبی از سوی دشمنان انقلاب به محوریت آمریکا مواجه است و تکلیف همان است که سببساز پیروزی شد، یعنی تبیین واقعیات گذشته و حال.
✍ #فتحالله_پریشان
https://eitaa.com/e_beman