#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
♨️تبلیغات همسالان
⭕️یکی از دلایل شیوع ارتباطاتی از این نوع، تبلیغاتی است که از سوی همسالان نوجوان به ایجاد رابطه وجود دارد.
🚫 این دعوت های سمی به حدی بالاست که نوجوان گمان میکند با دست کشیدن از ارتباط، از رشد اجتماعی بازمانده و از قافله نوجوانان موفق جا میماند.
🔴همه گیر شدن رابطه با جنس مخالف، برای خیلی از نوجوانان تاثیرپذیر، نوعی فشار و انگیزه را برای همنوایی با این پدیده اجتماعی را سبب شده و بدون توجه به ضوابط ارتباطی مختص خود به سوی رابطه ها جدید حرکت میکنند.
💐ادامه دارد...
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #سخنی_با_مربیان #سخنی_با_والدین #ارتباط_دختر_و_پسر ⭕️الگوهای رسانه ای 📌با فراگیر شدن ر
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
♨️مشکلات شخصیتی
📌وجود پاره ای از مشکلات شخصیتی مثل اعتماد به نفس اندک، عزت نفس پایین، نمایشی بودن و خودشیفتگی در کنار داشتن شخصیت وابسته، سبب میشود که نوجوان رفتارهای خودکار و بدون تامل را داشته باشد.
🔺این مشکلات نوجوان را در مهار وسوسه ارتباط و مدیریت خود دچار مشکل نموده و به محض آشنایی با افرادی از جنس مخالف، دل باخته و به سرعت علاقههای شدید بین آنها شکل میگیرد.
🔻در مواردی هم نوجوان صرفا از روی غرور و تنها برای اثبات توانمندی خود برای به دست آوردن هر فردی که تمایل دارد، رفتارهای پرخطر و سماجتهای اضافی را بروز میدهد که تنها اشباع خودشیفتگی خویش را دنبال می کند نه شکلدهی رابطهای عاطفی و دوطرفه.
🔴از این رو، زمانی که موفق نمیشود فرد مورد نظر را با خود همراه کند، به شیوههایی چون تهدید متوسل شده و انتقامجویی میکند.
در این میان، وجود کمبودهای عاطفی خیلی تاثیرگذار هستند.
⛔️به عنوان مثال نوجوانی که درصدد پاسخگویی به نیاز محبت جویی است و دنبال فردی است که بتواند اشتراک عاطفی را با وی داشته باشد، اگر زمینه تامین آن را در گروه همسال و خانواده بیابد، به خوبی از عهده پاسخگویی برآمده وگرنه به دنبال بازار آزاد تامین خواهد رفت و رفتارهای پیش بینی نشدهای از وی نمایان خواهد شد.
💐ادامه دارد...
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_جواد
✔️ در جدال میان خواسته دل و آنچه به مصلحت است،خیلی از افراد زمین میخورند و تاب مقاومت در برابر خواهش های دل را از کف میدهند و در نتیجه دین و دل و دنیا را با هم میبازند و در مقابل لذتی زودگذر را تجربه می کنند. نتیجه چنین اقدامی پشیمانی و ناکامی است.
🖤 سخن امام نهم در این باره خواندنی است:
بنده هرگز حقیقت ایمان را به کمال نمیرساند مگر آنگاه که دینش را به هوس خود ترجیح دهد و هرگز به هلاکت در نمیافتد مگر آنکه هوس خود را بر دینش ترجیح دهد.
(کشف الغمه، ج ۳، ص ۱۳۸)
🥀شهادت جوادالائمه(علیه السلام) تسلیت باد🥀
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#مناسبتی #امام_جواد ✔️ در جدال میان خواسته دل و آنچه به مصلحت است،خیلی از افراد زمین میخورند و تاب
#مناسبتی
#امام_جواد
✅به که روی آوری؟
✔️توانمندی ما جوششی درونی دارد. زمانی قدرت اجرای کارهای بزرگ را در خود مییابیم که از روحیهای عالی و ظرفیتی والا برخوردار باشیم.
در توسعه توانمندی نیز، عوامل بسیاری نقش دارند که میتوانند هدفگذاری و موفقیت در رسیدن به آرمانهای واقعی ما را قابل دسترسی نمایند.
فردی که تمام همتش با تکیه بر افرادی مثل خود خلاصه میشود، در مقایسه با شخص دیگری که تلاش و کوشش خویش را محور موفقیت قرار داده، تفاوتهای چشمگیری دارند.
همچنین در یاری گرفتن از توان دیگران هم چنین تفاوتی هست. هر قدر تکیهگاه فرد محکمتر و حمایت او قطعیتر باشد، توان خطرپذیری و پایداری هم فزونتر میشود.
◼️با توجه به این مقدمه، سخن ارزشمند امام جواد علیهالسلام معنا مییابد. حضرت میفرماید: «مَنِ انقَطَعَ إلى غَيرِ اللّه ِ وَكَلَهُ اللّه ُ إلَيهِ؛ هر كه به غير خدا رو كند، خداوند او را به همان وا گذارد».
▪️روشن است میان دو نفری که حامیانی چون خدا و یکی از آفریدههای او دارند، در میزان موفقیت تفاوت اساسی وجود خواهد داشت.
او که به قدرت مطلق هستی وصل شده با فردی که به قدرت محدودی چون خود تکیه کرده، یکی نیست.
⚫️حق انتخاب هم برای افراد محترم شمرده شده است. یعنی هر کس میتواند در انتخاب حامی خود، گزینشگر باشد و میان خداوند و دیگران یکی را برگزیند؛ اما باید توجه داشته باشد که در صورت انتخاب غیر خدا، به همان شخص واگذار میشود و توفیقاتی که نصیب وی میگردد، براساس توانایی شخصی است که حمایتگریاش را پذیرفته است.
🥀السلام علیک یا جوادالائمه🥀
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
🔹بیتوجهی به تفاوتها
📌بخش زیادی از مشکلات موجود در رابطههای پسران و دختران، به ناآگاهی و کم تجربگی آنها بر میگردد.
بررسیها نشان میدهد که در بسیاری از موارد، هدف پسران از ارتباط رسیدن به خواسته غریزی و هدف دختران رسیدن به اهداف عاطفی است.
🔺 این تفاوت نگرش سبب میشود که در ارتباط و پذیرش فرد مقابل از سوی دختران با نوعی سادهانگاری و عاشق پنداری پسران روبرو باشیم و هر نشانهای از رفتارهای عاطفی و نمایشی پسرانه را ترجمه به دوست داشتن بنمایند و در ادامه مسیر با مشکلات جدی روبرو شوند.
🔹 در این میان، فریب و اغفال از سوی پسران نیز فراوان به چشم میخورد که تاییدی بر یافتههای علمی است.
♨️همچنین اگر بپذیریم که علاقهای شکل گرفته است، از نگاه روانشناسی یک عشق خام پدید آمده است؛ عشقی که از فوران هیجانهای عاطفی شروع شده و بدون توجه به واقعیتها به پیش میرود.
مشکل اینجاست که نوجوان نگاه رویاپردازانه به رابطه دارد و مصمم به مبارزه با هر فردی است که بخواهد مانع چنین عشقی شود.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
💞ازدواج حضرت امیر (ع) با بانو فاطمه زهرا (س) بهانهای شد برای نامگذاری این روز فرخنده به نام روز ملی ازدواج.
💕ازدواج سوت حرکت قطار زندگی به سمت سرزمین های سرسبز عشق است.
یادمان باشد زندگی مبارک بدون گناه آغاز میشود.
پس روزهای شاد خود را با خدا معامله کنیم و از لذتهای گناه آلود بپرهیزیم و زمینه آن را برای دیگران هم فراهم نکنیم.
🌹لذت واقعی در نگاه داشتن حرمت ها و حریمهاست.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#ازدواج
♨️ازدواج هراسی
(بمناسبت روز ازدواج)
📌امروزه با توسعه شبکههای اجتماعی، فرصت زیادی برای حمله به سنتها و ارزشهای زندگیساز فراهم شده است.
یکی از موارد هجمه فرهنگی، ترساندن جوانان از ورود به زندگی مشترک و رها کردن آنها در توفان غرایز خانمانسوز و دوستیهای ایمان سوز است.
🔶 این مسئله از جهات مختلف قابل بررسی است:
1⃣ بهترین ازدواج، بهنگام بودن و انتخاب عاقلانه آن است. هنگامه مناسب برای ازدواج به رشد چندگانه دو نفر برمیگردد که یکی از آنها شاخص رشد شخصیتی است.
چنانچه فردی بر اساس معیارهای قابل اندازهگیری شخصیت، به چنین رشدی رسیده باشد، مجوز ورود به زندگی مشترک را خواهد داشت؛
خواه در سنی پایینتر از آنچه جامعه نیاز دارد یا فراتر از آن.
2⃣ مشکلات اقتصادی، همیشه دستاویزی برای تاخیر انداختن ازدواج بوده است. بخشی از آن کاملا قابل پذیرش است ولی در بخش دیگری از بهانههای اقتصادی، ترس و ناامیدی و نیز احساس ناتوانی از کوشش لازم برای مدیریت یک زندگی نهفته است.
🔻حتی دختران که بار اقتصادی آنها پس از زندگی مشترک بر دوش شوهرانشان میباشد، مسائل اقتصادی را بهانهای برای تاخیر میدانند.
در این میان، کمی تعداد فرزندان، افزایش توقعات آنها برای داشتن یک زندگی مادی کامل و نیز کاملنگری والدین برای برگزاری بهترین نوع ازدواج، مسئله را پیچیدهتر مینماید.
💐 ادامه دارد...
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #سخنی_با_مربیان #سخنی_با_والدین #ارتباط_دختر_و_پسر ⭕️الگوهای رسانه ای 📌با فراگیر شدن ر
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
🔶ضعفهای اخلاقی و معنوی
🚫 در بخش پایانی، میتوان با اطمینان گفت که به حاشیه رفتن اخلاق و معنویت در دنیای نوجوان، زمینهساز بروز مشکلات رفتاری مانند دوستی با نامحرم و ارتباط با جنس مخالف است.
✳️ نوجوانی که دل در دستورات الهی دارد، اهل ایمان، توسل و دوستی با خوبان است، آن قدر احساس کرامت و آرامش میکند که خود را به زشتیها و آلودگیها نزدیک نکند.
❇️نوجوان هدفمند و تلاشگر برای رسیدن به رضایت خداوند و آنان که برای ارتقای فردی خود به اندازه کافی اهتمام دارند، فرصت افتادن در تلههای ارتباطی را نداشته و شخصیت والای آنها اجازه چنین رفتارهایی را نمیدهد.
✅آشنایی با حلال و حرام و پایبندی به قوانین خداوند در ارتباط با نامحرم، بخشی از ارتقای اخلاقی مورد علاقه نوجوان است که میتواند به صورت پیشگیرانه از افتادن وی در دام گناهان ارتباطی جلوگیری نماید.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
#سخنی_با_والدین
#سخنی_با_مربیان
#حجاب
❓پرسش: دختر ۱۶ ساله ای دارم که از ۱۰ سالگی به دلخواه خودش پوشش چادر را انتخاب کرد اما مدتی هست بدلایلی با این پوشش مشکل دارد و سوالی که مطرح می کند اینکه اگر حجاب کامل مانتویی داشته باشم چه اشکالی دارد. مگر حجاب فقط چادر است؟ وقتی در این باره باهم صحبت می کنیم قانع میشود ولی بعد از مدتی مجدد تغییر رویه می دهد. ضمن اینکه در اقوام و اطرافیان ما به ندرت چادری هستند و باتوجه به اهمیت دوست در دوران نوجوانی، حتی تعداد چشمگیری از دوستانش را هم از دست داده است. لطفا در این زمینه راهنمایی ام کنید.
✅پاسخ استاد اخوی:
با سلام و تشکر از انتخاب کانال خودتون برای یافتن پاسخ تان.
💫وقتی یک نوجوان از انتخاب قبلی خود دست بر می دارد ، با چند احتمال روبرو هستیم:
1⃣ انتخاب قبلی آگاهانه نبوده و مسائلی مثل احساسی شدن، گره زدن انتخاب با یک فرد مورد علاقه و ...موجب آن شده است.
2⃣ انتخاب درست بوده ولی این انتخاب درست به مرور زمان تقویت نشده و در بارش شبهات به انتخاب دیگری تبدیل شده است.
3⃣ افرادی که نوجوان به خاطر آنها چادری شده، الان جذابیت شخصیتی و رفتاری خودشان را از دست داده و دیگران جایگزین آنها شدند.
4⃣ نوجوان دچار افت در نمره خودباوری شده و به همین دلیل در مسیر تاثیرپذیری قرار گرفته نه تاثیرگذاری و افتخار به انتخاب خویشتن.
5⃣ نوجوان از مهارت کافی برای پذیرش متفاوت بودن خود در جامعه برخوردار نیست.
بر اساس هر کدام از احتمالات مطرح شده، چند راهکار به شما خواهر گرامی پیشنهاد می شود:
✅خودتان را در یک میدان جنگ جاذبهها ببینید. وقتی جاذبههای ارتباطی شما با دخترتان افزایش پیدا کند، الگوبرداری دختر، اول از شما و پوشش شما خواهد بود نه دیگران.
✅ علاقههای دخترتان را شناسایی و در شکوفایی آنها تلاش کنید. با این کار، یک شخصیت مستقل, خودساخته و اثرگذار همراه با اعتماد به نفس کافی در ایشان ایجاد می کنید.
✅ از رفتارهایی که احساس ارزشمندی دختر شما را کاهش می دهد مثل سرزنش زیاد، برچسب زنی در مسائل شخصی و مانند آن خودداری کنید.
✅ قانون متفاوت بودن را به دخترتان آموزش دهید. یعنی اینکه دیگران مجبور نیستند مثل من زندگی کنند ولی من هم آن قدر ضعیف نیستم که شبیه دیگران شوم.
✅ برای تقویت باورهای دخترتان علاوه بر ایجاد رابطه خوب، ایشان را با گروههای چادری فعال و موفق آشنا کنید، در آن گروه ها عضو کنید، درباره پوشش، گفتگوی بیشتری با هم داشته باشید و سعی کنید توان ذهنی ایشان را در این باره توسعه دهید.
✅ در نهایت اگر همه تلاشها بی فایده بود و دختر شما متعهد به پوشش اسلامی بود ولی با مانتو، می توانید از این رخصت شرعی برای ایشان استفاده کنید.
حتما شرایط خود رو با وی در میان بگذارید که مانتویی شدن بعد به بدپوششی و آرایش در خیابان منتهی نشود.
در صورتی که این اجازه رو دادید، تاکید و تصریح کنید که احساسات شما با این انتخاب هماهنگ نیست ولی به انتخاب خودش و چارچوبهایی که دین در آزادی رفتار بهنجار داده، احترام می گذارید.
موفق و موید باشید.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
#پیشگیری
🔶راهکارهای پیشگیرانه ارتباط با جنس مخالف
📌مقدمه
✴️علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. این اصلی است که آموزههای دینی و فرهنگ بومی ما بسیار روی آن تاکید دارد. در ارتباط با جنس مخالف هم چنین سؤالی مطرح میشود.
والدین و مربیانی که نگران هستند فرزندان و متربیان آنها به چنین رفتار نادرستی آلوده شوند، چه اقداماتی را باید پیش از رسیدن زمان وقوع احتمالی آن انجام دهند.
✅برای پیشگیری میتوان در سه محور شناختی، عاطفی و رفتاری برنامهریزی کرده و آسیبهای فراروی آن را تا جایی که امکان دارد، کنترل نمود.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
#پیشگیری
✅ اولین راهکار پیشگیرانه شناختی در برقراری ارتباط با جنس مخالف...👆
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
#پیشگیری
✴️ راهکار شناختی دیگری در باب پیشگیری از رابطه با جنس مخالف👆
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
همنو | همراهان نوجوان
#تربیتی #سخنی_با_مربیان #سخنی_با_والدین #ارتباط_دختر_و_پسر #پیشگیری 🔶راهکارهای پیشگیرانه ارتباط
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
#پیشگیری
👈بخش سوم آموزشها به خود نوجوان برمیگردد.
1⃣نوجوانان با شرکت در دورههای تحولی موجود میتوانند در گام نخست، شناخت بهتری از خود و تغییرات و تمایلات جدیدشان به دست آورند.
این گام، سهم زیادی در مدیریت رفتاری آنان ایفا میکند، چرا که بخش زیادی از کجرویهای نوجوانی را باید در گمگشتگی خود جستجو کرد.
✴️ نوجوان با افزایش خودآگاهی، قدم محکمی برای شکلدهی به یک هویت منسجم و شفاف برمیدارد و نیازی به آزمودن آن در پرتو رفتارهایی مانند ارتباط با جنس مخالف در خود احساس نمیکند.
2⃣در گام دوم، آموزش مهارتهای ارتباط از منظر دینی و روانشناختی آن میتواند پاسخگوی خوبی برای ابهامهای نوجوان باشد؛ زیرا نوجوان از طرفی به دنبال تامین نیازهای معنوی خود در قالب تقویت رفتارهای همسو با دستورات خداوند است و از دیگر سو با تمایلات غریزی دست و پنجه نرم میکند.
❇️ نوجوان مایل است سبک زندگی خود را به گونهای تنظیم کند که لکههای گناه بر لوح سفید وجود ننشیند، به همین دلیل تمام تلاش خود را برای پرهیز از رفتارهای ناروا به کار میبندد.
⭕️بر این اساس، نوجوانی که از پیش یاد گرفته ارتباط با نامحرم، شوخی با او، خلوت کردن و گرم گرفتن با وی در محیط حقیقی یا مجازی، سبب افتادن او در دام گناه و به دنبال آن احساس زجرآور گناهکار بودن میشود، کوشش خود را برای پیشگیری از چنین رابطهای به کار خواهد بست.
❗️ در این میان سهم مربیان مذهبی و فعالان فرهنگ دینی پررنگ است و زمانی که مربیان عرصه دینی و جنود عقل را در ذهن متربیان نوجوان خود تقویت میکنند، سدی محکم برای خطاهای رفتاری و ارتباطی ایجاد کردهاند.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_باقر
✔️امام باقر (ع) در سفارش خود به جابر بن یزید جعفی فرمود: بدان كه تو دوستدار ما نخواهى بود، مگر آن گاه كه اگر همه همشهريانت عليه تو هم داستان شوند و يك زبان بگويند: «تو آدم بدى هستى» اين، اندوهگينت نسازد و اگر بگويند: «تو آدم خوبى هستى» اين نيز شادمانت نكند.
✔️بلكه خود را با كتاب خدا بسنج، اگر ديدى پوينده راه آن هستى و از آن چه قرآن به اعراض از آن فرا خوانده روى گردانى و به آن چه ترغيب كرده، راغبى و از آن چه بيم داده است، بيمناكى، پس ثابت قدم باش و مژده ات باد كه آنچه درباره تو گفته شود، زيانت نرساند، اما اگر ديدى از قرآن جدايى، پس چرا بايد خود را بفريبى؟!»
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#سخنی_با_مربیان
#سخنی_با_والدین
#ارتباط_دختر_و_پسر
#پیشگیری
🔶راهکارهای عاطفی
نوجوان در کوران احساسات و عواطف خود گرفتار است و ممکن است بسیاری از همنواییهای وی ریشه در تامین چنین نیازی داشته باشد.
❗️ این مهم درباره دختران نوجوان پررنگتر است و خیلی از دختران صرفا برای پاسخ به احساس دوستداشتنی بودن و نیز یافتن کسی برای محبت کردن، گرفتار تلههای عاطفی میشوند.
✅ برای پیشگیری از چنین مشکلی، گام اول را خانواده نوجوان برمیدارد.
داشتن خانوادهای که در آن درک درستی از وضعیت نوجوان وجود دارد، پذیرش نوجوان بدون قید و شرط اتفاق میافتد، افراد خانه میتوانند به همدیگر احترام و محبت را تقدیم کنند و نوجوان در جایگاه واقعیاش دیده میشود، بسیار مهم و اثرگذار است.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi