#مناسبتی
#امام_علی
🥀🖤🥀🖤🥀🖤🥀🖤
🥀فرا رسیدن ایام سوگواری مولیالموحدین، حضرت علی علیهالسلام بر شیعیانش تسلیت باد🥀
⚫️ سفارشهای روانشناختی و پدرانه امیرالمؤمنین(علیهالسلام)
🏴 تا زمان باقی است، اقدام کنید.
▪️همیشه زمان در اختیار ما نیست و از فرصتها باید بهرهمند شد.
توجه داشته باشیم که برخی زمانها برگشت ناپذیرند. در شبهای ویژه قدر، میتوان سرنوشتی دیگر رقم زد.
🖤هشدارهای مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام را جدی بگیریم: «اكنون كه در فراخناى زندگى هستيد و نامههاى عملتان گشوده و بساط توبه گسترده است و فرارىِ از طاعت خدا به سوى خدا فرا خوانده مىشود و بدكار جاى اميدوارى دارد، عمل كنيد؛ پيش از آنكه چراغ عمل خاموش شود و فرصت از كف برود».(نهجالبلاغه: خطبه ۲۳۷)
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#هویت
♨️ ادامه راهکارهای ایجاد و تقویت هویت فردی در نوجوان
📌پذیرش جنسیت
نوجوانان بخشی از هویت خویش را در ارتباط با جنسیت ملاحظه مینمایند. حال چگونه این پدیده در تکوین هویت فردی تاثیر میگذارد، موضوعی است که با توجه به نکات زیر قدری روشنتر میشود:
🔺دختر یا پسر بودن، مسئلهای نیست که صرفا به جنسیت مربوط باشد بلکه نحوه روبرو شدن با این موضوع و طرز تلقی خاص ناشی از آن در شخصیت نوجوان تاثیر عمیقی بر جای مینهد.
🔺طرز تلقی اطرافیان به ویژه والدین از جنسیت فرزند، در شکلگیری هویت جنسی او نقش تعیین کننده دارد. اگر جنسیت فرزند را همانگونه که هست، به خوبی پذیرا شوند، فرد مشکلی در پذیرش هویت جنسی خویش نخواهد داشت. و در مقابل اگر جنسیت فرزند مورد طرد و عدم پذیرش والدین قرار گیرد، به طور قطع چنین فرزندی با پدیده جنسیت خویش یعنی دختر یا پسر بودن کنار نخواهد آمد.
⭕️به عنوان نمونه میتوان به برخی از والدین اشاره کرد که علی رغم میل به داشتن پسر، صاحب دختر میشوند و یا بالعکس. در این قبیل موارد رفتارهای خاص والدین از قبیل تلقین رفتار جنس مخالف به فرزند، پوشاندن لباس جنس مخالف به او و یا تقویت عملکردهایی که مربوط به جنس مخالف است و حتی آرایش موی سر فرزند به گونه جنس مخالف، همه در نقشپذیری و هویت جنسی فرزند آثار زیانباری بر جای مینهد.
🔺پذیرش جنسیت به وسیله فرزند تابع پذیرش این امر از سوی اطرافیان و به ویژه والدین میباشد. چنانچه والدین به فرزندشان، احساس پذیرش خود را نشان داده و به او به خاطر دختر یا پسر بودن افتخار کنند، همانگونه که نسبت به سایر فرزندانشان با هر نوع جنسیتی که دارند، مفتخر باشند، قطعا هر یک از فرزندان اعم از دختر یا پسر از جنسیت خویش احساس رضایت خاطر داشته و احساس کهتری و خود کم بینی در آنان به وجود نخواهد آمد.
🔺اعطای امتیازات به فرزندان در محیط خانواده باید به صورتی عادلانه انجام گیرد و هیچ یک از فرزندان نباید به جهت دختر یا پسر بودن از موقعیت و یا امتیاز خاصی محروم شوند، البته لازم به ذکر است چنانچه در مواردی دقیقا نتوان یک امتیاز را به همه داد، ضرورت دارد که با شرایط مشابه و مناسبی برای دیگر فرزندان نیز اقدامی صورت گیرد تا مبادا نوعی احساس تبعیض و نابرابری امکانات در فرزندان به وجود آید و ناخواسته در شکلگیری هویت جنسیشان تاثیری منفی بر جای گذارد.
🔺در سطح کلان و فراتر از خانواده، لازم است در برابرسازی امکانات برای دختر و پسر تلاش نمود.
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
⏰ وقت طلاست
5⃣ راهکاری دیگر: غلبه بر عادتها
🔸عادتهای ما در طول زمان و با اراده خودمان به وجود میآیند و برای از بین رفتن هم نیازمند این دو ویتامین هستند: اراده و زمان.
🔶 تا نخواهیم هیچ اتفاقی نمیافتد و تا به خودمان فرصت ندهیم، تغییر کردن ممکن نیست.
از همین الان که تصمیم گرفتهاید از اسارت تلویزیون فرار کنید، قدم اول برای یک تغییر را کلید زدهاید. منتظر قدمهای بعدی و شرایط بهتر بمانید و با جدیت کارتان را دنبال کنید.
❗️ یادتان باشد: ترک عادت موجب مرض نیست، بلکه خیلی وقتها مقدمه سلامتی است.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#مناسبتی
#امام_علی
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🖤شهادت مظلومانه مولای متقیان، حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام بر شیعیانش تسلیت.🖤
🥀 پای درس حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
▪️به سلامت روان خود توجه کنید.
🖤 به نظر مولا علی علیهالسلام، « بِالعافِيَةِ تُوجَدُ لَذَّةُ الحَياةِ؛ با عافيت و سلامتي است كه لذت زندگي چشيده ميشود»(میزانالحکمه، ح4207)
▪️ ایشان، سلامت جان و روان را همانند تندرستی به رسمیت شناخته و پایههای آن را چنین معرفی میکنند: «بدن را شش حالت دست مىدهد: سلامت، بيمارى، مرگ، زندگى، خواب و بيدارى. روح نيز چنين است:
زندگىِ آن، دانش اوست؛ مرگش، نادانى؛ بيمارىاش، شك؛ سلامتش، يقين؛ خوابش، غفلت؛ و بيدارىاش، در هوشيارى اوست».(بحارالانوار، ج61، ح10،ص40)
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi