#تربیتی
#ماه_رمضان
✴️ ما به ماه رمضان نیاز داریم
✅ نوشته استاد ابراهیم اخوی
❇️ باور داریم که تمام درخواستهای خداوند از ما برای ارتقای خود ماست و پروردگار بی نیاز از همه این کارهایی است که انجام میدهیم.
🔺 روزهداری یکی از این رفتارهاست که خداوند با ملایمت زیاد در قرآن آن را به عنوان یک واجب معرفی کرده و نتیجهاش را رسیدن به رستگاری ماندگار دانسته است.
🔻با کمی تامل درباره ماه مبارک رمضان و رفتارهای درخواستی هماهنگ با آن، به نکتههای روانشناختی جالبی برخورد میکنیم:
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
📚📚📚📚📚📚📚
#معرفی_کتاب
#کتاب
✅ احکام نوجوانان
🖋 نویسنده: دکتر محمدهادی صالح
📌انتشارات: قم ، نشر مصطفی
❇️ کتابی خواندنی و دیدنی
🌹🌺 کسب دانش در شکوفایی و تعالی انسان موثر است.🌹🌺
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان💢
@eakhavi
┏━━━🍃🍂━━━┓
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
┗━━━🍂🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
#بنیان_خانواده
✅ سلسله نشستهای تحکیم بنیان خانواده
🌺 تربیت نوجوان 🌺
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هنرنمایی سید محمد حسینی ۱۴ساله مداح نوجوان ایرانی به سه زبان ترکی ، فارسی و عربی در مسابقه استعدادیابی مداحی عراق
💢کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#مروارید_ماه_رمضان
✨روزهداری یک تجربه موفق است.
✴️ این تجربه ارزشمند را برای موارد دیگر هم به کار بندید. مثلا اگر از وسوسه حضور افراطی در دنیای مجازی تاکنون رها نشدهاید، از الان میتوانید تمرینها را آغاز کنید.
🔸 یا اگر زبان تندی دارید که دیگران را رنج میدهد، میتوانید در چند گام، حریف این تلخیها شوید و به فرد موفق دیگری تبدیل شوید.
🔹 یادمان باشد که مهار خود در همه زمینهها امکانپذیر است و خداوند نیز برای رسیدن ما به چنین ویژگیهایی، کمک مان میکند.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#پرسش_پاسخ
‼️پرسش از شما
✅ برای بهره مندی ازبرکات ماه مبارک رمضان چه راهکارهایی ارائه میدهید؟
❗️پاسخ ازما:
❇️ هر کدام از زمانهایی که در اختیار ما هستند، ویژگیهای خودشان را دارند و استفاده مناسب از آنها به شناخت این ویژگیها بستگی دارد.
🔺 در پاسخ به شما دوست عزیز ، توجه به فرصتهای موجود در این ماه خدا، از اهمیت بیشتری برخوردار است. اکنون به فرصتهای طلایی این ماه، نگاهی دیگر میاندازیم:
1⃣ فرصت بهتر شدن:
🔸بعضی از روزهای زندگی، حس و حال بهتری به سراغ ما میآید. در این روزها و لحظهها دل ما میخواهد کارهای بهتری انجام دهیم، از بدیها عبور کنیم و آنقدر روشنایی به سمت دل و جان ما سرازیر میشود که از خدا میخواهیم همیشه آن را با خود داشته باشید.
🔹 این احساس خوب، حال معنوی است که به طرف ما آمده و ما را آماده انجام عبادت و دوری از گناه میکند.
🔻 در ماه رمضان، چنین احساسی بیشتر به ما سر میزند؛ خصوصا حوالی افطار و هنگام سحر! یادمان باشد که ماه رمضان، میدان مسابقهای است برای بهتر شدن، پس تلاش کنیم که برنده باشیم.
2⃣ فرصت افزایش آگاهی:
🔸هر قدر دانش ما کمتر باشد، دردسر ما بیشتر است. وقتی نسبت به موضوعی بیخبر باشیم، درباره آن احساس محکمی هم نخواهیم داشت، اما زمانی که اطلاعات ما درباره یک نفر یا یک موضوع بیشتر باشد، بهتر میتوانیم نسبت به آن تصمیم بگیریم.
🔹 ماه رمضان با برپایی جلسات متنوع دعا، مراسم مذهبی و نیز محفلهای قرآنی، دانایی دینی ما را افزایش میدهد و فرصت تجربه کردن را در اختیار ما میگذارد.
🔺 زمانی که دانایی و تجربه با هم ترکیب شوند، رفاقت هم پدید میآید؛ به همین خاطر، خیلیها دوست دارند در دعای جوشن کبیر یا افتتاح مسجد محلشان شرکت کنند و آن حس و حال خوب را دوباره تکرار نمایند.
🌺ادامه دارد.....
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#ماه_مبارک_رمضان
✅ آمادگی نوجوان برای ماه رمضان
🔸در اردوی یک ماهه خداوند برای خودسازی ما
هم چنین ضیافت مهمی راه میافتد، پس برای بهره بردن از آن لازم است با امادگی کافی وارد شویم.
‼️چند پیشنهاد ساده:
1⃣ درباره ماه رمضان مطالعه کنید؛ هر چند خیلی کم.
2⃣ تجربه ماه رمضان سال قبل، نقاط قوت و ضعف آن را ارزیابی کنید.
3⃣ برنامه اولیه برای یک ماه ویژه داشته باشید.
4⃣ از دوستان خود بپرسید چه کارهایی در این ماه انجام میدهند.
5⃣ جایی را برای شرکت در مراسم ماه رمضان مثل نماز جماعت، تلاوت قرآن و ...انتخاب کنید.
6⃣ قبل از شروع ماه، برای ایجاد آمادگی فیزیکی، هله هولههایی را که بین روز مصرف میکردید، حذف کنید.
7⃣ چند هدف مهمی که قصد دارید ماه رمضان امسال تجربه کنید را بنویسید.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
#بنیان_خانواده
✅ سلسله نشستهای تحکیم بنیان خانواده
🌺 تربیت نوجوان 🌺
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
❇️ آموزش مفهوم خداوند به کودک با استفاده از داستان
🔸کودکان الفتی شیرین و باور نکردنی با داستان دارند. برخی از مشکلات بزرگ رفتاری کودکان را میتوان با طرح داستان تغییر داد یا آمادگی ذهنی تغییر را در آنها به وجود آورد. همچنین میتوان از داستان برای انتقال بهتر مفاهیم بهره گرفت؛ شیوهای که عملا در قرآن توصیه شده است. در معرفی خدا به کودکان نیز، زمینه استفاده از این روش بسیار مهیاست.
🔹سورههای مختلف قرآن، سیره و روش زندگی پیشوایان دینی، روش بزرگان و دانشمندان و نیز منش انسانهای بزرگی که با تکیه بر قدرت خداوند توانستهاند کارهای بسیار مهمی در زندگی خود داشته باشند، میتوانند در خدمت خداشناسی کودکان قرار گیرند.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
#eakhavi
#مناسبتی
#امام_حسن_مجتبی_علیه_السلام
🌺🌸🍀
❇️ پای منبر امام مجتبی علیهالسلام
ابراهیم اخوی
1️⃣ نابودگرها را بشناسید
امروزه نسخههای گوناگونی برای زندگی بهتر میپیچند. در این میان، همیشه آسیبشناسی و معرفی مزاحمهای یک زندگی مطلوب و کارآمد تبیین میشود. در سیره اهلبیت(ع) نیز آسیبشناسی به شکلی عمیق و اصیل مطرح میشود. در کلامی از امام مجتبی(ع)، سه خصوصیت آسیبزا، چنین معرفی شدهاند:
🌺«نابودى مردم در سه چيز است: تكبّر، حرص و حسادت؛ زيرا تكبّر، باعث نابودى دين است و ابليس به سبب همين خصلت لعنت شد؛ آزمندى دشمن جان است و به واسطه همين خوىْ آدم از بهشت رانده شد؛ و حسادت، راهنماى به سوى بدى و نابكارى است و بر اثر همين حسادت بود كه قابيل، هابيل را كشت».
2️⃣ با انتخاب درست، مطمئن حرکت کنید.
اعتماد مقدمه حرکت و شکوفایی است. زمانی که انسان به درستی روشی که پیش گرفته اعتماد کند، با خاطری آسوده و توانی متمرکز به سوی هدف میتازد و در این مسیر آرامشی استوار بر جان و روان وی حاکم خواهد بود. امام مجتبی(ع) در سخنی زیبا، راهی مطمئن و سراسر امن را برای رسیدن به موفقیتهای بزرگ پیشنهاد میدهند:
🌺«اى مردم! هر كه براى خدا خالص شود و گفتار او را راهنماى خود گيرد، به راهى (آيينى) كه استوارتر است رهنمون گردد و خداوند به هدايت و رستگارى توفيقش دهد و در كار نيك كمكش رساند؛ زيرا كه همسايه (پناهنده) خدا در امان و محفوظ است».
3️⃣ شما تنها نیستید.
بخشی از نگرانیها ناشی از احساس تهی بودن یا رها بودن است. زمانی که فرد خود را میان انبوهی از مشکلات و نیازها، بدون حامی و همراه تصور کند، اضطراب رهاشدگی به سراغ او میآید و نقشی تلخ بر جان وی میافکند. آموزههای دینی تاکید میکنند که ما نه تنهاییم و نه رها. هدفمند آفریده شدیم و روشمند به اهداف خود خواهیم رسید. چنین بینشی در بخشی از کلام امام دوم جلوه کرده است:
🌺 «بدانيد كه خداوند شما را بيهوده نيافريده و به خود رهايتان نكرده است. مدّت عمر شما را رقم زده و روزى هايتان را ميان شما قسمت كرده است، تا هر خردمندى جايگاه خود را بشناسد و بداند كه آنچه برايش مقدّر شده، به او مىرسد و آنچه برايش مقدّر نشده، هرگز به او نخواهد رسيد».
4️⃣ فرهنگ زندگی را جدی بگیرید.
امام مجتبی(ع)، کار فرهنگی را مهمتر از تلاشهای مادی میدانند. حضرت زمانی که درباره سرپرستی ایتام سخن میگویند، سمت و سوی تمجید را به متولیانی نشانه میروند که تربیت فکری و بالندگی فرهنگی ایتام را در کار خود مهم میشمارند نه تنها تأمین نیازهای اولیه را. در کلام امام ميخوانیم:
🌺 «برترى كسى كه يتيم آلمحمّد را كه از سرپرستان خود جدا شده و در جهل فرو رفته است سرپرستى كند و او را از جهل بيرون آورد و امور مشتبه را براى او روشن سازد، بر كسى كه يتيمى را سرپرستى كند و به او آب و غذا دهد، مانند برترى خورشيد بر ستاره سُهى است».
🌺منبع روایات: محمدی ری شهری، محمد، 1377. میزان الحکمه. قم: درالحدیث.
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi
#تربیتی
#هفته_اکرام_ایتام
نوشته استاد ابراهیم اخوی
✅ کودکان محروم از پدر
🔺آموزههای دین سرشار از نوع دوستی و مهرورزی است. در جامعه اسلامی واقعی، رنج مشکلات و محرومیتها بر همه افراد آن تقسیم میشود و هرکدام سهمی از تأمین را بر عهده دارند.
🔸این قانون ارزشمند درباره کودکان محروم از پدر هم جاری است که با عنوان یتیم شناخته میشوند.
🌟 هفتهای در ماه مبارک رمضان با عنوان هفته اکرام ایتام نامگذاری شده است و تلاش میشود تا به شیوههای رسمی مانند پذیرش سرپرستی کودکان محروم از پدر و غیر رسمی، چنین حمایتی انجام شود.
✅ نقش حمایت در سلامت روانی
🔺در نگاه دینی، حمایت چه از جانب حکومت و چه از طرف اطرافیان، نقش سازندهای دارد. امام علی(ع) از حمایت به عنوان یک اصل حکومتی یاد میکند و هر نوع کمکاری مسئولان در حمایت از مردم را نکوهش میفرماید: «آفت كشوردارى، سستى در حمايت از كشور است».
🔸درباره حمایت اطرافیان نیز روایاتی درخشان وجود دارد:
🌸امام على(ع) خطاب به ما میفرمایند: «اى مردم! هيچ كس ـ هر اندازه هم ثروتمند باشد ـ از خويشان(ايل و عشيره) خود و حمايت عملى و زبانى آنها از او، بىنياز نيست. آنان بزرگترين گروهى هستند كه از انسان پشتيبانى مىكنند و پراكندگى و پريشانى او را از بين مىبرند و در مصيبتها و حوادثى كه برايش پيش مىآيد، بيش از همه به او مهربان و دلسوزند. نام نيكى كه خداوند براى انسان در ميان مردم پديد مىآورَد، بهتر است از مال و ثروتى كه وى براى ديگران باقى مى گذارد».
🌺ادامه دارد...
💢 کانال تخصصی همراهان نوجوان 💢
@eakhavi