💊 چرا داوطلبین کنکور تجربی انقدر بیشتر از کنکور ریاضی-فیزیک هستند!؟
⏳ یادش بخیر. اوایل دهه هشتاد بود و ما خودمان را برای کنکور آماده می کردیم. یادم هست آن سال ها رشته های ریاضی-فیزیک و رشته های تجربی از نظر تعداد داوطلبان به هم خیلی نزدیک بودند. و سال 1382 اولین سالی بود که تعداد داوطلبان ریاضی-فیزیک بیشتر از داوطلبان تجربی بود.
📌دکمه دور تند را فشار دهید تا برسیم به امروز. با گذشت حدود 15 سال، به جایی رسیده ایم که داوطلبین کنکور تجربی امسال بیش از 5 برابر داوطلبین کنکور ریاضی بودند. نه فقط ریاضی، بلکه همه رشته های دیگر مانند رشته های هنری، انسانی و زبان هم در برابر عظمت رشته تجربی ناچیز به نظر می رسند. شاید بهتر باشد این طور آمار را نگاه کنید: امسال تعداد داوطلبین رشته های تجربی بیش از دو برابر مجموع تمامی رشته های دیگر بود!
💰 شاید با یک خاطره بتوانم توضیح دهم که دقیقا در این مدت چه اتفاقی افتاده است: چند شب پیش به خانه یکی از دوستان عزیزم دعوت شده بودیم. ما تقریبا هم سن و سال هستیم و آن سال هایی که بنده در بهترین دانشگاه فنی این کشور (دانشگاه صنعتی شریف) دروس مهندسی را می خواندم، ایشان در دانشگاه آزاد اسلامی دندانپزشکی می خواند. و امروزه، حقوق بنده به عنوان عضو هیات علمی و مشاور مهندسی تعدادی شرکت بنام، حدود یک دهم حقوق ایشان به عنوان یک دندانپزشک است!
⚠️ شاید به همین دلیل باشد که علاقه به رشته های تجربی فراگیر شده است. مردم با گذر زمان متوجه شده اند که با زحمت کشیدن تقریبا یکسان، کسی که دکتری مهندسی دارد حقوقی به مراتب کمتر از یک پزشک متخصص خواهد داشت. پس طبیعی است که در چنین حالتِ نامتعادل و معیوبی گرایش به پزشکی افزایش می یابد. و جای تعجب نیست که چرا این روزها دانشجویان بنده به عنوان بهترین مهندس های این کشور هر چند وقت یک بار به دفتر بنده مراجعه کرده و درد دل می کنند که ای کاش تجربی خوانده بودیم!
‼️ و در آخر بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که گرچه حقوق پزشکان در اکثر کشورهای پیشرفته بالا است، ولی اختلاف حقوق یک پزشک با یک مهندس، به اندازه ای که در ایران است نیست، و همچنین آن پزشک فرضا در آمریکا صدها هزار دلار از جیب مبارکش هزینه کرده است تا تحصیل کند. و در واقع سال ها طول خواهد کشید که حتی با حقوق بالاتر آن وام های سنگین که برای تحصیل در رشته های گران پزشکی گرفته است را جبران کند. ولی دانشجویی که به صورت رایگان در دانشگاه دولتی ایران تحصیل می کند، هم از طرفی آن هزینه های سنگین را ندارد، و هم از طرف دیگر می تواند بیشترین حقوق ها را در آینده داشته باشد. قطعا یک جای این ماجرا می لنگد.
دکتر بازارگان عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
🔳⭕️نتایج فضاحت بار اقدامات خیرخواهانه و تکنیک چرخ آینده
📝 دکتر مجتبی #لشکربلوکی
در ابتدا این واقعه بسیار مهم تاریخی را با هم مرور کنیم: «مائو» سیاستمدار انقلابی حزب کمونیست، بنیانگذار جهوری خلق چین در سال 1949 با شکست دادن نیروهای رئیس جمهور وقت چین، حکومت را در دست گرفت و تا لحظه مرگ، در راس حکومت خلق چین قرارگرفت. یکی از اولین سیاستهایش کشتن چهار آفت موش صحرایی، مگس، پشه و گنجشک بود که با عنوان کمپین «گنجشک را بکش» شناخته میشد. او فکر می کرد گنجشک درختی اروپایی – آسیایی باید کشته شود، زیرا دانههای گیاهی را میخورد، بنابراین تودههای مردم چین را بسیج کرد تا پرندگان را از بین ببرند. مردم لانههای پرندگان را نابود میکردند، تخمهایشان را میشکستند و جوجههایشان را میکشتند.
معلمان در مدرسه با حرارت دانش آموزان را علیه گنجشک ها تحریک و آنها را عامل گرسنگی و کمبود مواد غذایی اعلام می کردند، دانش آموزان مدارس و نظامیان نقش مهمی در این جنبش ایفا کردند. هر دانش آموز روزانه تعداد معینی گنجشک را شکار می کرد. نظامیان با زدن شیپور و طبل مانع نشستن گنجشک ها روی شاخه درختان می شدند. گنجشک ها روی هوا در اثر خستگی هلاک می شدند و سقوط می کردند. عاقبت در سراسر چین گنجشکها به مرز انقراض رسیدند.
اما این کمپین موفقیت آمیز یک پیامد خطرناک داشت: گنجشک ها غیر از دانه، مقدار قابل توجهی از حشرات را نیز میخوردند و اکنون در نبودن شان بازده محصول برنج به طرز چشمگیری پایین آمد. کشتن پرندگان در تعادل زیست محیطی خلل ایجاد کرد و موجب شد که حشراتی مانند ملخ تکثیر پیدا کنند که اگر گنجشک ها بودند هیچگاه ملخ ها تا این مقدار تکثیر نمی شدند. این امر موجب وقوع یک قحطی بزرگ در چین شد که تخمین مردگان را تا 45 میلیون نفر را نیز تخمین زده اند. از این کمپین به عنوان فجیع ترین کشتار دسته جمعی و افتضاح ترین سیاست یاد می شود. تا سال ها یکی از واردات چین از اتحاد شوروی گنجشک زنده بود تا دوباره تعادل را به طبیعت برگردانند و جمعیت حشرات را با افزایش تعداد گنجشکها کنترل کنند.
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
بسیاری از تصمیمات ما می تواند در گام اول جذاب و مفید به نظر برسد و ما از نتایج و پیامدهای لایه بعدی آن غافل بمانیم. چرا؟ چون ما در زمان تصمیم گیری ذهن مان معطوف به نتیجه است و به همین خاطر دچار سندروم توجه کور می شویم. یعنی ندیدن امور بدیهی و مهمِ دیگر به خاطر توجه بیش از حد بر یک موضوع (نتیجه اولیه و مورد نظر تصمیم ما). برای جلوگیری از سندروم توجه کور می توان از چرخ آینده سود برد. اقدامات خیرخواهانه ما می تواند منجر به نتایج فضاحت بار شود!
یکی از روشهای بسیاری ساده، و در عین حال کاربردی، برای تحریک ذهن آیندهپژوهان «چرخ آینده» نامیده میشود. چرخ آینده، روشی برای شناسایی و دستهبندی پیامدهای مرتبه اول، مرتبه دوم و مرتبه سومِ رخدادها و تصمیمهاست. این تکنیک حتی چندین نرمافزار دارد اما شما برای استفاده از آن به هیچ چیز به غیر از یک کاغذ، یک قلم و سلول های مغزتان نیاز نخواهید داشت:
1️⃣ ابتدا نام رخداد یا تصمیمی را که میخواهید درباره آن آیندهاندیشی کنید در وسط یک قطعه کاغذ سفید بنویسید. سپس دور آن یک دایره بکشید.
2️⃣ سپس چند خط از دایره به سمت بیرون بکشید. حال پیامدهای مهم رخداد یا تصمیم را در انتهای خطوط بنویسید و دور هر یک از آنها یک دایره بکشید. (از خودتان بپرسید اگر این رخداد/تصمیم واقع شود چه اثراتی خواهد داشت؟)
3️⃣حالا می خواهیم بدانیم هر کدام از این پیامدها، خودشان چه پیامدهایی دارند؟ در این مرحله، به تأثیرات ثانویه پیامدهای اولیه فکر کنید و آنها را با خطوطی به پیامدهای اولیه وصل کنید
4️⃣همین کار را میتوانید با تأثیرات ثانویه انجام دهید تا پیامدهای مرتبه سوم و بالاتر را هم کشف کنید.
چرخ آینده کمک می کند تا نتایج متناقض تصمیمات مان را درک کنیم (یعنی تلاش برای رسیدن به یک چیز منجر به دور شدن ما از آن می شود). شناسایی تاثیرهای احتمالی و نمایش ارتباطات متقابل پیچیده و جایگزین کردن تفکر ساده-خطی با تفکر شبکهای-پیچیده را میتوان مهمترین نقاط قوت این روش دانست.
تجربه بشری و زندگی افراد مختلف را که مرور می کنیم. متوجه می شویم بسیاری از امور در ابتدا مثبت هستند اما به منفی ختم می شوند. لذا در ارتباطی که با خداوند داریم باید طلب نیک فرجامی (یا همان عاقبت به خیری) کنیم. چرا که با استفاده از تمام تکنیک های موجود همچنان دانش و اطلاعات ما نسبت به جهان و آینده بسیار محدود است. نیک فرجام باشید.
🌐 میتوانید درس " #انسان_موفق " را با تدریس دکتر #شاهین_فرهنگ بگذرانید:yon.ir/GQ3Ed
🎯 آموزش نکاتی برای رسیدن به #موفقیت
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
◾ریشه درگیریهای خشونت آمیز 6 ماه گذشته کجاست؟
سازمان منافقین تا سال 88 اعتقاد داشت که اول باید ارتش آزادی بخش و چریک ها وارد عمل شوند و بعد قیام و جنبش به وجود آید. بعد از این که دید سال 88 اول جنبش به وجود آمد و سازمان در ابتدای کار نقشی نداشت. نظریه اش را عوض کرد و تقدم جنبش بر ارتش را مطرح و تصویب کرد
منافقین اعتقاد دارند که دو مسئله می تواند سبب ایجاد جنبش علیه نظام شود : 1- دعوای جناحی داخل حاکمیت مثل سال 88 و... 2- اعتراضات اقتصادی
منافقین متخصص ترین گروه در دنیا در تخلیه تلفنی هستند و از سال 89-90 تخلیه تلفنی هایشان را به سمت فعالان اجتماعی و سیاسی کف برده و مشغول جمع آوری اطلاعات اند. 400 نفر مستقر در آلمان این کار را انجام می دهند.
سازمان منافقین از بدو روی شبکه های اجتماعی سوار است و البته بدون اسم؛ سازمان فعالان سیاسی اپوزیسیون در کف و مردم عادی را تور می کند و انها به منابع سازمان تبدیل می شوند، بدون این که بدانند طرف آنها سازمانی است
بیش از 70درصد فراخوان های اعتراض و فیلم های اغتشاش که در #آمد_نیوز منتشر می شود، از کانال های مربوط به سازمان است. مسعود رجوی از دی ماه تاکنون 5 پیام برای این اغتشاشات و درگیری ها فرستاده که در این سالها بی نظیر است .او می خواهد این اعتراضات را گران به عربستان و امریکا بفروشد
نفرات منافقین شهرها را بین خودشان تقسیم کرده اند و در یک فرایند چند ساله نخبگان و معترضین کف را در گروه های تلگرامی سازماندهی کرده اند و مثلا در یک شهر کوچک بیش از 5000 عضو در گروه های مختلف هستند که زمینه هماهنگی درباره مکان و ساعت تجمع را انجا اعلام می کنند
خشونت، نحوه رفتار و شعارها همه مربوط به سازمان منافقین است. مثلا شعار چپ (اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم شد ماجرا) فقط در دانشگاه تهران و یا مرگ بر روحانی فقط در مشهد سر داده شد، ولی شعارهای مستقیم مربوط به براندازی، در همه جا بود و مرتبا تکرار می شد
سرمایه گذاری هنگفت عربستان، بر روی سازمان منافقین غیرقابل انکار است!
📝 حسن روزی طلب
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
استارت آپ های خاورمیانه با ارزش بالای 100 میلیون دلار
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
آدم غربزده راحت طلب است. ماشینش که مرتب بود و سر و پزش، دیگر هیچ غمی ندارد...معمولا تخصص ندارد.
همه کاره و هیچ کاره است... در هر جمعی حرفهای دهن پرکن میزند و خودش را جا میکند... آدم غربزده شخصیت ندارد.
چیزی است بی اصالت.
خودش و خانه اش و حرفهایش بوی هیچ چیزی را نمی دهد. بیشتر نماینده ی همه چیز و همه کس است... آدم غربزده قرتی است.
زن صفت است... حتی گاهی زیر ابرو بر می دارد... همیشه انگار از لای زرورق باز شده است... آدم غربزده چشم به دست و دهان غرب است.
کاری ندارد که در دنیای کوچک خودمانی، در این گوشه از شرق چه میگذرد.
درست است که آشنایی با روش علمی و اسلوب ماشین سازی و تکنیک و اساس فلسفه غرب را فقط در کتاب های فرنگی و غربی میتوان جست، اما یک غرب زده که کاری به اساس فلسفه ی غرب ندارد، وقتی هم که بخواهد از حال شرق خبری بگیرد متوسل به مراجع غربی می شود.
به هیچ چیز اعتقاد ندارد. اما به هیچ چیز هم بی اعتقاد نیست...
خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است. نه ایمانی دارد، نه مسلکی، نه مرامی، نه اعتقادی، نه به خدا یا به بشریت.. حتی لامذهب هم نیست. هرهری مذهب است.
گاهی به مسجد هم می رود. همانطور که به کلوپ یا سینما می رود. اما همه جا فقط تماشاچی است.
جلال آل احمد
غربزدگی
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
◾نظام با کسی شوخی ندارد
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1
◾تاثیر جام جهانی در امتحانات دانشجویان!
این بازی ایران پرتغال چه کاری که با دانشجو ها نکرد:)))))
🎯 آموزش های متنوع| کاربردی| نوین
👇👇👇
🆔 @ecnahad1