🔸 یک هشدار ارزی به دولت چهاردهم
🔸 فاصله زمانی بین «حذف» سقف قیمتی بازار ارز نیما تا جهش دوباره ارز بازار آزاد(!) به اندازهای است که بانک مرکزی توان مداخله یکطرفه در دبی و ترکیه و سلیمانیه و هرات را برای تامین کسری سیالیت بازار آزاد! را داشته باشد.
⛔️ بعد از اینکه این توان کاهش یابد دولت ناچار به سقفگذاری جدید (مثلا ۶۰ هزارتومان) میشود، البته به قیمت جهش تورم و نتیجتا منهدم شدن همین سرمایهاجتماعی حداقلی دولت.
@Economics_Finance
🕋 طبق نص صریح قرآن، دو راه داریم:
1⃣ یا فرماندهان نظامی و «رییس شورای عالی امنیت ملی» به حکم «ولیفقیه» عمل میکنند و صهیونیستها را درهم میکوبند.
2⃣ یا خداوند قوم مجاهدی را در منطقه جایگزین ما و تبدیل به ابرقدرت میکند که عاشق خدا هستند و در مقابل صهیونیستها سرسخت خواهند بود.
#عقبنشینی_غیرتاکتیکی
#غضب_الهی
@Economics_Finance
⁉️آیا دولت بابت «قیمت گاز» به مردم یارانه میدهد؟
💵 در مختصات اقتصاد ایران «ارز» پیشران تورم تولیدکننده و مصرف کننده است فلذا هر شوکی به تراز پرداختها و نتیجتا هر جهش ارزی به جهش هزینه تولید ختم میشود.(در نمودارهای فوق در روند 30 ساله اقتصاد ایران این مدعا کاملا قابل مشاهده است).
🔖 بنابراین محاسبه اختلاف قیمت تولید مثلا گاز با قیمت مصرفکننده به عنوان یارانه آشکار به اندازه مفهوم یارانه پنهان گمراهکننده است، زیرا با جهش ارزی، تولیدکننده با فشار هزینه و مصرف کننده خانگی با مصرف نامکفی مواجه میشود.
🔖 بدیهی است که در این شرایط تولیدکننده ناچار به افزایش قیمت است و آن را نمیتوان به عنوان یارانه به مصرف کننده ای که سبد مصرفی اش منقبض شده(و در حال پرداخت مالیات پنهان تورمی است) فاکتور کرد.
📍انرژی مستلزم جراحی است، امانقطه شروع جراحی نه مصرف کننده بخش خانگی که سهم 25 درصدی از مصرف را دارد بلکه بخش های دیگر از جمله بخش صنعتی ذیل یک برنامه توسعه صنعتی است که هدررفت گاز و نیز صنایعی مثل متانولی ها را که سالانه 1 میلیارد دلار از مصرف گاز برای کشور عدم النفع به بار می آورند را جراحی کند.
@Economics_Finance