فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 هفت معدنچی در معدن زغالسنگ دامغان بر اثر گازگرفتگی جان باختند؛ چهارنفر ایرانی و سهنفر افغانستانی. چندی پیش محسن باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، ادعا کرده بود: «به جرئت میگویم هیچ تبعهای در معدن زغالسنگ کار نمیکند؛ کارگرانِ ایرانیاند که دارند در معادن کار میکنند...اتفاقاً مشاغل لوکس را در مرکز شهر و بالایشهر [تهران] میبینیم که مهاجرین اشغال کردهاند.»
اما نه آن سنگهای چندصدتنی در معادن به زیرشان نگاه میکنند که بر سر چه کارگری فرود میآیند، و نه گازهای سمی توجه میکنند کارگران را با چه نژادی میکشند...
ادامه یادداشت
🆔 @edalatkhahi
قسط
🔷 هفت معدنچی در معدن زغالسنگ دامغان بر اثر گازگرفتگی جان باختند؛ چهارنفر ایرانی و سهنفر افغانستانی
⚪️ مهاجرین افغانستان و عقبماندگی در عدالت
▫️یادداشت اتحادیهٔ جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون حوادث معدن و مهاجرین
🔷 هفت معدنچی در معدن زغالسنگ دامغان بر اثر گازگرفتگی جان باختند؛ چهارنفر ایرانی و سهنفر افغانستانی. چندی پیش محسن باقری، نماینده کارگران در شورای عالی کار، ادعا کرده بود: «به جرئت میگویم هیچ تبعهای در معدن زغالسنگ کار نمیکند؛ کارگرانِ ایرانیاند که دارند در معادن کار میکنند...اتفاقاً مشاغل لوکس را در مرکز شهر و بالایشهر [تهران] میبینیم که مهاجرین اشغال کردهاند.»
🔶 اما نه آن سنگهای چندصدتنی در معادن به زیرشان نگاه میکنند که بر سر چه کارگری فرود میآیند، و نه گازهای سمی توجه میکنند کارگران را با چه نژادی میکشند، و نه در واقع میلِ افسارگسیختهی سودِ سرمایه توجه میکند که مستضعفِ ایرانی را لِه میکند یا مستضعفِ افغانستانی را؛ همگی قربانیان تبعیضاند اما عدهای مانند نماینده کارگران(!) با رواج اطلاعات نادرست، کارگر افغانستانی را در مقابل کارگر ایرانی قرار میدهند تا بر بنیادِ استثمارِ تمامیِ کارگران سرپوش بگذارند. درحالی که کارگر ایرانی و افغانستانی، درکنارهم جان دادهاند و منطقِ استثمار برای هردوی آنها یکسان است.
🔷 بهطور طبیعی در شرایطِ نابرابرِ اجتماعی، سایهی صاحبان قدرت و ثروت بر سر گروههای متعددی از مستضعفان است. اما آنچیزی که مسئله مهاجرین افغانستانی را تشدید میکند، به رسمیت نشناختن آنهاست. نیروهای ضدعدالت با دههها سیاستگذاری در حوزه مهاجرت، تودهی چندمیلیونیِ بیهویت و معلقی ساختهاند که از میدان رسمی بیرونافتاده و خارج از حوزه عمومی است. در نظام تقسیم کار حضور دارد اما شناسنامه و تابعیت و حق شهروندی ندارد. مهاجرینی که هم ساختار اقتصادی و کارفرمایان، از آنها بهعنوان نیروی کار ارزان بهرهکشی میکند و هم نامرئیاند و بیرون از سیاست و میدان قدرت قرار دارند.
🔶 لحظهای مستضعفان میتوانند عاملیتی برای مبارزه با وضعِ «عقبماندگی در عدالت» داشته باشند که درون میدان قدرت رسمی تعریف شوند. تبدیلِ مستضعفِ طردشده و غیررسمی به مستضعفِ قانونی و رسمی، گام مهمی برای بهبود وضعیت اتباع افغانستانی است.
🆔 @edalatkhahi
⚪ مجمع دانشجویان مسلمان عدالتخواه با همکاری جنبش دانشجویی قسط برگزار میکند:
🔸دوره یک روزه « حق ما »خوانش و بررسی قانون کار
🔻سرفصل های دوره:
-اموزش کاربردی حقوق کار برای دانشجویان
- چالش های حداقل دستمزد، قراردادکار و حوادث کار
-زمینه های مشارکت دانشجویان در حقوق کار
🔻با حضور اساتید:
-مهدی رجایی (استاد یار حقوق دانشگاه قم)
-کامران اله مرادی (مشاور حقوقی روابط کار)
-سعید خلیفه (خبرنگار کارگری)
⏳زمان: پنجشنبه 28 فروردین
📍مکان: دانشگاه قم
🔷🔷جهت ثبت نام و اطلاعات بیشتر :
09023210520
ایدی ایتا:
@edalatkhahqom_admin1
🔹ورود برای تمامی دانشجویان آزاد است
🔹برای عزیزان غیر بومی اسکان فراهم شده است
🔹به شرکت کنندگان در دوره گواهی اعطا میشود
⚫ @edalatkhah_kh_qom
⚫ @EdalatkhahQom
🆔 @edalatkhahi
⚪ بیانیه جوامع دانشگاهی، رسانهای و کنشگران سیاسی و فرهنگی به همراه اتحادیهٔ جنبش عدالتخواه دانشجویی در همبستگی با «حلیا دوطاقی»
🔻در روز جمعه ۲۸ مارس، دکتر «حلیا دوطاقی»، محقق برجسته ایرانی در دانشکده حقوق ییل (YLS) و معاون گروه حقوق و اقتصاد سیاسی (LPE) این دانشکده از سمت خود اخراج شد. این اقدام ییل پس از پروندهسازی یک رسانه صهیونیستی ساخت هوش مصنوعی و با استخدام یک مشاور حقوقی حامی اسرائیل و شرکتهای نظامی صورت گرفت. دکتر دوطاقی در بیانیهای ضمن رد اتهامات اعلام کرد که هرگونه پاسخگویی به نیروهای صهیونیستی حامی رژیم کودککش مشروعیتبخشی به روند بازخواست آنها و خلاف اصل دادرسی عادلانه است.
🔻دلیل اخراج دکتر دوطاقی تمرکز فعالیتهای علمی ایشان در ارتباط با تحریمها علیه ایران و مواضع غیرمحافظهکارانهاش در محکوم کردن نسلکشی در غزه و حمایت از مردم فلسطین بوده است. برکناری ایشان در دورهای از سرکوب کمسابقه روی میدهد که دولت ایالات متحده امریکا در حال پاکسازی نظاممند دانشجویان و فعالان حامی صلح و علیه نسلکشی در سطح دانشگاهها و خیابانهاست. ایرانی بودن دکتر دوطاقی نیز در این اقدام نقش داشته است، چرا که سرکوب وی در شرایطی صورت میگیرد که ایالات متحده و متحدانش سیاستهای جنگطلبانه و تحریمهای اقتصادی علیه ایران را تشدید کردهاند.
🔻اخراج یک دانشگاهی تنها بهدلیل بیان مواضع سیاسیاش منزلت واقعی دموکراسی را نزد مدعیان غربی آزادی بیان و حق اعتراض نشان میدهد. سرکوب آکادمیک و حذف نظاممند صداهای مخالف یکی از ابزارهای تثبیت هژمونی گفتمانی و ساختار آموزش و پژوهش در جغرافیای امپریالیستی است. همانطور که دکتر دوطاقی در بیانههای خود مطرح کرده، در حال حاضر شاهد احیای نوعی مککارتیسم صهیونیستی در ایالات متحده امریکا هستیم که معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی در این کشور را هدف میگیرد. موجی جدیدی از سیاستهای حذف اندیشه انتقادی، گزینش شغلی، برچسبزدنها و محکومیتهای نمایشی که در فضای جنگ سردی دهه ۱۹۵۰ آمریکا را فرا گرفته بود، این بار نه در گفتمان امپریالیستی ضد شوروی، بلکه در گفتمان امپریال-صهیونیستی قرن ۲۱ در حال عروج است.
🔻در چنین فضایی، مقاومت در برابر سرکوب آزادی بیان و دگراندیشی توسط امپریالیسم/صهیونیسم نه یک انتخاب، بلکه ضرورت و وظیفه هر انسان آزادیطلب، صلحجو و عدالتخواه در سراسر جهان است. همانطور که رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی عید فطر تأکید کرد، در منطقه غرب آسیا رژیم صهیونیستی نیروی نیابتی استعمارگران غربی است و به نمایندگی از آنها ماشین سرکوب و کشتار را روشن نگه داشته است.
🔻ما، امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعلام همبستگی با حلیا دوطاقی، اعتراض خود را به تصمیم دانشگاه ییل برای اخراج وی ذیل سرکوب سازمانیافتهی صداهای علیه نسلکشی و سیاستهای امپریالیستی ایالات متحده اعلام میکنیم. در وهلهی اول خواستار این هستیم که اتهامات بیپایه علیه دکتر دوطاقی در ایالات متحد برداشته شود، و دانشگاه ییل از حلیا دوطاقی به صورت رسمی عذرخواهی کرده و خسارتهای وارده به وی را جبران نماید. همچنین از دانشگاههای غربی میخواهیم که به ارعاب دانشگاهیان و فعالان سیاسی در اروپا، ایالات متحده و کانادا پایان دهند.
🔻هدف از این حملاتْ وحشتپراکنی و اجبار به سکوتِ تعداد بیشمار حقخواهانیست که تا امروز تلاش کردهاند به سهم خود صدای مقاومت و آزادی فلسطین باشند. ما از تمامی جریانهای آکادمیک، دانشجویی و سیاسی که در برابر تهدیدها و فشارهای امپریالیسم و صهیونیسم ایستادهاند، میخواهیم در برابر این موج فراگیر سرکوب عقب ننشسته و با صدای رساتری واقعیت نسلکشی و مقاومت مردم فلسطین را بیان کنند.
برای مشاهدهٔ امضا کنندگان اینجا کلیک کنید.
لینک خبر در خبرگزاری ایسنا:
https://www.isna.ir/news/1404012412669/
🆔 @edalatkhahi
⚪ توییت اتحادیهٔ جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون تکرار حملات وحشیانهٔ رژیم صهیونسیتی بر علیه بیمارستانها و نابودی کامل بیمارستان المعمدانی
🆔 @edalatkhahi
⚪ توییت اتحادیهٔ جنبش عدالتخواه دانشجویی پیرامون گمانه زنیها در خصوص بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام
🆔 @edalatkhahi
⚪️ تاریخ، قاضی بیرحم تصمیم امروز مجمع خواهد بود!
چشمان بصیر دانشجویان عقوبت تصمیم امروز مجمع را پیشبینی میکند.
▫️اتمام حجت چهار اتحادیه دانشجویی همراه با شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اف ای تی اف
#بخش_اول
به نام خدا
قَالَ اَمِيرُ اَلْمُومِنِينَ علیه السلام :
فاتَّعِظوا عِبادَ اللّه ِ بِالعِبَرِ النَّوافِعِ، و اعتَبِروا بِالآيِ السَّواطِعِ، و ازدَجِروا بِالنُّذُرِ البَوالِغِ
ای بندگان خدا از عبرتهای سودمند درس گیرید و از نشانههای درخشان عبرت آموزید و از هشدارهای رسا متنبّه شوید.
(کتاب شریف نهجالبلاغه خطبه ۸۵)
جناب حجتالاسلام آملی لاریجانی دَامَتْ تَوْفِيقَاتُهُ ؛ رئیس محترم و اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام؛
سلام علیکم؛
در ماههای اخیر، مسئله بررسی تائید و یا رد لوایح پالرمو و سیافتی به عنوان یکی از اصلیترین مسائل در دست بررسی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است. تشکلهای دانشجویی در نامههای متعدد به بررسی ابعاد فنی و بیان نکات خود به جنابعالی و اعضای محترم مجمع پرداختهاند؛ لیکن علیرغم استدلالهای منطقی تشکلها، خبرها حکایت از برآورد مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره الحاق ایران به کنوانسیونهای پالرمو و سیافتی و در مجموع تأیید و چراغ سبز مجمع دارد.
در شرایط فعلی که کشور عزیزمان با چالشهای متعددی در عرصههای اقتصادی و بینالمللی در زمینه ظلم تحریمها روبهرو است و از طرفی دیگر، علیرغم حضور در مذاکره غیرمستقیم، روزانه مورد تهدید مستقیم از سوی بدنه حاکم بر آمریکا قرار میگیرد و رئیسجمهور آمریکا صراحتاً در یادداشت اخیر خود که پیرامون امنیت ملی آمریکا نگارش و منتشر شده، همکاری با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) را به عنوان ابزاری برای کنترل و اعمال فشار حداکثری بر ایران ذکر میکند، موضوع همکاری یا عدم همکاری با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به یکی از مسائل بسیار حیاتی و مورد بحث در حوزه سیاستگذاری اقتصادی و امنیت ملی تبدیل شده است.
اصل این اولویتدهی به مسائل حاشیهای و کماهمیت نسبت به معیشت مردم توسط دولت و احصاکنندگان مصلحت امت در مجمع، محل سؤال و ابهامات جدی است!
با گذر از مقدمات حاضر و بهظاهر علیرغم وجود گوش شنوایی برای استدلالهای کارشناسی منطقی مطرحشده در مرقومههای گذشته، ما تشکلهای دانشجویی در کسوت چشمان بصیرت امت، بر خود لازم دانستیم که به عنوان آخرین کلمات با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و برای آگاهی مردم شریف ایران در عین ثبت در تاریخ، حجت را تمام کرده و نکات خویش را با شما در میان بگذاریم:
1-تفکیک پالرمو و CFT از FATF غیرممکن است!
اظهارات اخیر رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام در روزهای انتهایی سال گذشته و همچنین برخی از اعضای محترم مجمع، موضوعی به چشم خورده است که بسیار محل اشکال است:
«مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی پیوستن به لوایح CFT و پالرمو است و موضوع پیوستن به FATF در دستور کار اعضای محترم مجمع قرار ندارد!»
آیا حقیقتاً آقایان نمیدانند که تأیید و پذیرش این دو لایحه و عضویت در آنها در حقیقت به منزله پذیرش توصیهنامههای گروه اقدام مالی (FATF) و چراغ سبزی عیان برای فراهم ساختن زمینه عضویت ایران در این سازمان استعماری است؟! یا اصلاً آیا متن درخواست استجازه رئیس محترم جمهور از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) را که ملاک بررسی مجدد مصلحت مذکور بوده یا گفتارهای متعدد اعضای محترم دولت در رسانهها پیرامون ابعاد مختلف بررسی حاضر را مشاهده کردهاند؟ آیا محل بحث و درخواست رئیسجمهور محترم در نامه مذکور و تصریحات اعضای محترم هیئت دولت در فضای رسانهای غیر از بررسی مجدد شرایط پیوستن به لوایح مذکور برای تعیین تکلیف تعهدات مطرحشده از سوی سازمان FATF است؟!
با فرض قبول ادعای بیانشده، آیا تعیین مصلحت کشور در پیوستن یا نپیوستن به لوایح مذکور بدون توجه به خواستههای نامشروع سازمانی که تنها دو بند از تعهدات مورد تقاضایش، پیوستن به لوایح استعماری پالرمو و سیافتی است، امکانپذیر است؟
بخش دوم
🆔 @edalatkhahi
⚪️ تاریخ، قاضی بیرحم تصمیم امروز مجمع خواهد بود!
چشمان بصیر دانشجویان عقوبت تصمیم امروز مجمع را پیشبینی میکند.
▫️اتمام حجت چهار اتحادیه دانشجویی همراه با شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اف ای تی اف
#بخش_دوم
2- پارادوکس مجمع؛ ردّ لوایح در گذشته، تأیید در زمان اعتراف دشمن به سوءنیت!
در شرایطی که دستگاه دیپلماسی کشور در حال تلاش برای مذاکرات با آمریکا است و در مقابل، طرف آمریکایی صراحتاً بهرهگیری از ابزارهای نظامی و غیرنظامی دیپلماتیک نظیر وضع تعرفه و پیوستن به معاهدات استعماری طراحیشده برای اعمال نیات شوم خود در کشورها را به عنوان ابزاری برای تهدید بر اعمال فشارهای حداکثری خود اعلام میدارد، آیا پیوستن به معاهدات استعماری مذکور به مصلحت کشور و مردم است؟ علیرغم اینکه اشراف جمع حاضر بر مسائل و رخدادهای بینالمللی بر کسی پوشیده نیست، لکن شاید توجه به برخی مصرحات زیر در گفتار رئیسجمهور و نهادهای اصلی آمریکا در این رابطه خالی از لطف نباشد:
الف)دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، در یادداشت امنیت ملی خود صراحتاً بر بهرهگیری از ابزار FATF به منظور احیای فشار حداکثری علیه ایران نام برده و اینگونه بیان میدارد که:
«حفظ و تداوم «اقدامات مقابلهای» «کارگروه اقدام» (FATF) علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف جلوگیری هرچه بیشتر از دور زدن تحریمها توسط ایران.»
در قسمتی دیگر از آن یادداشت به طور صریح اشاره شده است که اقدامات متقابل علیه ایران در گروه اقدام مالی (FATF) حفظ شود، آستانههای مالکیتهای مفید را ارزیابی تا اطمینان حاصل شود که تحریمها، ایران را از هرگونه درآمد غیرقانونی(بنا به تعریف آمریکا!!) احتمالی محروم میکند!
ب) شاهد مثال واضحتری که در این زمینه وجود دارد؛ بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا پس از پایان نشست فوریه گروه اقدام مالی (FATF) است. در آن بیانیه ضمن تمجید از تداوم موضعگیری سختگیرانهی FATF در رابطه با جمهوری اسلامی ایران، از تلاشهای این نهاد برای تقویت سازوکارهای لازم برای مقابله با دور زدن تحریم، ازجمله از طریق تأکید بر اهمیت رویکرد ریسکمحور در ارزیابی و سرکوب پولشویی و تأمین مالی تروریسم تمجید شده است.
توقعات بیجای آمریکا یا مصلحت ملت؟ تصمیم تاریخی مجمع تشخیص!
با ملاحظه موارد بیان شده آیا اعضای محترم مجمع، بیان شیوای رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) مبنی بر عدم در نظر گرفتن توقعات بیجای آمریکاییها و ملاحظه منافع آنها در تصمیمگیریهای اصلی کشور که در دیماه سال گذشته مطرح فرمودهاند را استماع کردهاند؟ آیا پیوستن به لوایح مذکور با وجود مثالهای بیانشده مصداقی بر عدم توجه به این بیان مهم نیست؟
آیا ماهیت استعماری FATF تغییر کرده است؟ پرسشی که مجمع پاسخ نمیدهد!
از طرفی دیگر، با وجود اینکه در دو بار بررسی پروندهی پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کمیسیونهای تخصصی مجمع مانند کمیسیون حقوقی-قضایی، مخالف پیوستن به این معاهدات بودهاند و با توجه به شفافتر شدن نقش FATF در طراحی آمریکا برای ایران، چه اتفاقی در طول سالیان گذشته افتاده است که نظر کمیسیون مشترک نسبت به معاهدات مثبت شده است؟ ماهیت استعماری نهادهای مرتبط با طراحی نظم جدید آمریکایی و توصیههاشان تغییر کرده است؟
بخش سوم
🆔 @edalatkhahi
⚪️ تاریخ، قاضی بیرحم تصمیم امروز مجمع خواهد بود!
چشمان بصیر دانشجویان عقوبت تصمیم امروز مجمع را پیشبینی میکند.
▫️اتمام حجت چهار اتحادیه دانشجویی همراه با شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اف ای تی اف
#بخش_سوم
3- نقد امروز یا خسارت محض فردا؛ مجمع تشخیص بر سر دوراهی تاریخی!
قوت گرفتن فشارها برای تعیین تکلیف موارد مذکور، بیم این را در دلهای هر دلسوز سرنوشت کشور به وجود آورده که پیوستن به لوایح استعماری به عنوان وجهالمعامله و ابزاری برای نشان دادن حسن نیت داخلی با هدف دریافت امتیازها و وعدههای نسیه است. باید به این نکته توجه داشته باشید که پیوستن به لوایح مذکور آثار و تبعات حقوقی بسیاری را به صورت دائم با خود به همراه داشته که زندگی میلیونها ایرانی را با مخاطره روبهرو خواهد کرد؛ در مقابل اما بنا به تصریح مکرر اعضای هیئت دولت چهاردهم و دلسوزان و معتمدین نظام اسلامی، هیچ تضمینی بر خروج از لیست سیاه ادعایی و تسهیل در روابط مالی کشور نخواهد داشت. آیا پافشاری تصمیمگیران مصلحت حاضر به جهت عدم اشراف بر مسائل بیان شده است یا خدایناکرده درخت سیاست بر اذهان تصمیمگیران سایه افکنده؟!
اکنون و در این پیچ تاریخی و برهه حساس، با گذر از نکات مذکور در مرقومه حاضر و بررسیهای کارشناسی و فنی بیانشده در نامههای متعدد، در کنار بازگشت به حافظه تاریخی ملت ایران در دولتهای یازدهم و دوازدهم، میتوان به طور قاطع بیان کرد که گشایش اقتصادی و رفع محدودیتهای مالی از رهگذر وعدههای نسیه و پوشالی FATF و امثال اینچنین قراردادها و نهادهایی به دست نمیآید و این جز آدرس غلطی برای پوشاندن ضعفهای مدیریتی و سیاسی نیست.
حال تا چه زمانی میخواهیم مجدداً اقتصاد کشور را معطل وعدهها و تضمینهای بیمحل سازمانها و نهادهای بینالمللیای همچون FATF قرار دهیم و شاهد تکرار تجربه های تلخی نظیر برجام و افشای اطلاعات صرافی ها در شهریور 1397 به واسطه تعهدات همین نهاد مالی به عنوان خسارتی محض در تاریخ عزیز کشورمان باشیم؟!
از قله استقلال تا دره وابستگی؛ سرنوشت ملت در دستان شماست!
حضرت آیتالله آملی لاریجانی، و اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام مصلحت یک امت دست شماست؛ امتی که در قریب به 50 سال گذشته با تمام ناملایماتهای موجود در برابر فشارهای حداکثری تن به از دست دادن استقلال و عزتش نداده است. اکنون در زمان نزدیک شدن به قله، عقبراندن به سمت دره عقوبت دنیایی و اخروی برای بانیان و مقصران در حق امت خواهد داشت.
قطعاً تاریخ به درستی و با صداقت تصمیمات امروز شما را روایت خواهد کرد. اجازه ندهید تصمیمات امروز، به عنوان عواملی در تشدید فشار بر معیشت مردم و از بین بردن استقلال و عزت ملی برای فردای ایران روایت شود!
وَ اَلسَّلاَمُ عَلَيَّ مَنِ اِتَّبَعَ اَلْهَدْيَ
- شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور
- اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی
- اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل
- دفتر تحکیم وحدت
- اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
🆔 @edalatkhahi