هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
وقتی وارد جمع افراد فاسد بشوی، بیشتر از همه، کلمه رمزارز را میشنوی.
بله، وسیله پرداخت آنها رمزارز و بطورخاص تتر و بیتکوین است.
@DrRezaGholami
هدایت شده از نودِ اقتصادی
⭕️ ثبت اطلاعات طلافروشان متوقف شود!
🔹برخی نمایندگان مجلس در نامهای به مسعود پزشکیان، از رئیس جمهور خواستهاند که به دلیل اینکه صنف طلافروشان، جزو اصناف اولویتدار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیستند، اجرای فرآیند ثبت اطلاعات آنها در سامانه جامع تجارت متوقف شود.
🔹نام مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی، جعفر قادری، رحیم زارع، ابوالفضل ظهرهوند و... به عنوان امضاکنندگان این نامه به چشم میخورد.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
🆔 @NavadeEghtesadi
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
⭕این نمایندگان واقعیت اقتصاد را نفهمیده اند/ چرا به قانون مصوب خودتان دهن کجی می کنید؟
🔸حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با نود اقتصادی: اطلاعات در سامانه جامع تجارت قطعا باید ثبت شود. من قطعا از قانون حمایت می کنم. این درست نیست که مجلس قانونی را تصویب بکند و برخی نمایندگان محترم نامه بزنند که قانون اجرا نشود.
🔸زمانی که این قانون تصویب شده این آقایان در مجلس بوده اند. چرا در آن زمان حرفی نزدند؟ این کار ناصحیحی است که نمایندگان پس از تصویب قانون از رئیس جمهور بخواهند آن را اجرا نکند. این تعداد، محدود بودند و کلیت نمایندگان مجلس به آنچه که تصویب کرده اند پایبند هستند.
🔸طلا یک دارایی بی نام است و در حال حاضر در حال جانشینی ریال است و بسیاری از معاملات با طلا انجام می شود که منجر به صدمه زدن به حکمرانی ریال می شود. لازم است میزان طلا ثبت شده تا بتوانیم اشراف لازم را بر این دارایی داشته باشیم.
🔸با توجه به حجم قاچاق بازار طلا طبیعی است که برخی واکنش نشان دهند. متاسفانه برخی از نمایندگان در اشتباه هستند و واقعیت اقتصاد را نفهمیده اند.
🔸من با طلافروشان جلسه گذاشتم. قطعا اکثر صنف طلافروش به دنبال قاچاق و عدم شفافیت نیستند. فقط برخی نگرانی ها در مورد امنیت اطلاعات خود داشتند که آن نیز با تقویت زیرساختهای اطلاعاتی قابل حل است. در همه جای دنیا این اطلاعات ثبت می شود و هیچ جا مثل ایران یله و رها نیست.
❇️ تمام حقیقت انسان
فاطمۀ زهرا (سلامالله علیها) یک زن معمولی نبوده است. یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، تمام حقیقت زن، تمام حقیقت انسان.
او زن معمولی نیست، او موجودی ملکوتی است که در عالم بصورت انسان ظاهر شده است.
🏴 شهادت حضرت صدیقه طاهره تسلیت باد
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 اقتصاددان واقعگرا را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
درباره حس قفس!
🔹امروز برای برخی هماهنگیهای راهپیماییِ بعد از نماز جمعه، بالاجبار برای اولین بار در قسمت جلوی نمازجمعه حاضر شدم. بعد از ورود به این بخش، آنچه بیش از همه چیز توجهم را به خود جلب کرد میلههایی بود که مردم را از مسئولین جدا میکرد و عجیب آنکه در بخش جلو، خود مسئولین هم با میلههای دیگری (میله در میله)، طبقهبندی شده بودند!
🔹هر چه فکر کردم متوجه نشدم که کارکرد این میلهها دقیقا چه میتواند باشد! زیرا واضح است که اگر کسی قصد تعرّض به احدی از مسئولین را داشته باشد به راحتی و از پس این میلهها هم میتواند منظور خود را عملی کند و عجیبتر آنکه ظاهرا خود مسئولین هم میتوانند به هم متعرّض شوند و مثلا مسئول درجه ۲، متعرّض مسئول درجه ۱ شود چون در غیر این صورت طبقهبندی خود مسئولین با میلههای اندر میله، منطق دیگری ندارد!
🔹فلذا حسی که در نماز جمعه امروز با حضور در ورای میلههای جداکننده در قسمت مسئولین داشتم خیلی بیش از آنکه حس امنیت باشد حس در قفس بودن بود! حسی که دقیقا حاصل این میلههای کذایی بود!
🔹خدا رحمت کند امام جمعه شهید تبریز (مرحوم آل هاشم) را که آنقدر مردمی زیست تا سرانجام مفتخر به دریافت لقب محبوب و معتبر شد؛ ای کاش شیوه زیست مومنانه و مردمی ایشان که یکی از مصادیقش برچیدن میلههای نماز جمعه تبریز بود الگویی برای همه مسئولین ما باشد و بدانیم که برای ما که ولیّ نعمتمان مردم هستند جدایی از مردم خیلی بیش از آنکه القاء کننده حس امنیت باشد یادآور حس قفس است!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از پازلِ اقــتصاد 📊
13.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 دکتر فرشاد مومنی:
🔹 قاعده گذاشتهاند که فروش خودرو به گونهای باشه که عایدی تولیدکنندهی خودرو نزدیک به یک دوم تا یک سوم دلالهای خودرو باشد. یعنی چنین قاعده گذاریهایی میکنند تا خودروساز را به افلاس و ورشکستگی بندازند، بعد فحش میدهند به کیفیت خودرو!
🔹 مرکز پژوهش های مجلس میگوید بیست و سه دستگاه مشغول نظارت بر ماجرای خودروسازی در ایران هستند. این چه شرافتی در نهادهای نظارتی است که تاکنون مجلس سهبار تحقیق و تفحص از خودرو گذاشته است؛ در هر سه بار میگوید که قراردادهایی که وضع میشود به گونهای است که اگر طرف خارجی بر خلاف تعهداتش عمل کند، هیچ جریمهای به او تعلق نمیگیرد.
🔹واقعا ظرفیت و توان حقوقی ما در تنظیم قرارداد این است! لااقل قراردادها را شفاف کنید که ما برویم با حقوقدانان اقتصادی کشور صحبت کنیم، به پایشان بیفتیم، التماس کنیم و بگوییم کیفیت این قراردادها را اعتبار سنجی کنند! این پنهان کاریها را میکنند، بعد در آخر که مشکلات آشکار میشود، میگویند هر چه فریاد دارید بر سر تولیدکننده بزنید!
@Economic_puzzle | پازل اقتصاد
📈👱♂📉
📌نسبت تحولات استراتژیک سوریه با اقتصاد فشل ایران
#خبر:
🔸علی لاریجانی به سوریه میرود؛ خبرهایی است؛
🔸تروریستها آغاز کردند؛
🔸مناطقی که در 10 سال فتح نشد، در 4 روز سقوط کرد؛
🔸تقریباً هیچیک از اهداف با درگیری فتح نشده، بلکه نیروهای ارتش سوریه حتی جنگندههای مسلح را جاگذاشته و منطقه را تخلیه کردهاند؛
🔸بشار اسد به روسیه میرود؛
🔸عراقچی نواخت فعالیتهای دیپلماتیک را بالا میبرد؛ میگوید گرچه ما محکم پشت بشار هستیم اما کنش ایران تابعی از خواست سوریه است؛
🔸درگفتوگو با شبکه عراقی الشرقیه به در و دیوار میخورد؛ میگوید «تحولات به شکل سریعی در حال وقوع است که این خودش جای سوالات زیادی دارد. پشت همه این تحولات سریع، تفکری است که از امریکا و رژیم اسرائیل منشا میگیرد.» (بیشتر بگوید؟!)
🔸ایرانیهای مسئول سیاسی یا نظامی یا خادمان حرم، سوریه را ترک کردهاند؛
🔸تلویزیون امنیتی ایران، لحنش را عوض میکند؛ «تروریست»های سابق(از 2011 تا کریسمس 2025!)، اکنون به زعم گروه سیاسی صدا و سیما، «گروههای مسلح» هستند؛ و طرفه اینکه «به روی هیچیک از شیعیان آتش نگشودهاند»؛
🔸خبرهای غیررسمی میگوید جولانی پیام داده با حرمها کاری نداریم! کاری ندارید؟!!
#تحلیل
🔸تایملاین بالا را ببینید! سوریه اگر خودش برای ایران مهم نباشد، لااقل از دو جهت، یکی حفظ حرمها و دیگری حفظ بارانداز خط مقدم جبهۀ اسرائیل، طی چهار دهۀ گذشته برای ایران مهم بوده است. ایران عمیقاً خواهان حفظ بشار اسد است. رشادتهای بدون چشمداشت مدافعان حرم و جمهوری اسلامی در جایجای سوریه به همین دلایل است؛ بوکمال، نبل و الزهرا، دمشق، حلب، خانطومان، زینبیه...
🔸اما ظاهراً بشار اسد به هر دلیلی چرخیده به سمت روسیه و امارات؛ و این، دست و پای بچههای ما و مسئولان ما را میبندد.
🔸به احتمال قریب به یقین، مهمترین بستر و دلالت این چرخش، #ناکارآیی_اقتصادی ما و عدم تعامل مناسب اقتصادی ایران با سوریه طی یک دهۀ اخیر است. ما حتی کمتر از روسها که بندر لاذقیه را احیا کردند و تحت کنترل درآوردند، یک دهستان سوریه را نتوانستیم آباد کنیم.
🔎اگر ایران موفق میشد بخشی از اجرا و اقتصاد در سوریه را به دست بگیرد، منافع ملی سوریه این امکان را از بشار میگرفت که بچرخد.
#آینده
🔸در ادامه بشار هرچه بمباران کند، حریف مسلحین نخواهد شد؛ چهاینکه گرچه بمباران، وحشت ایجاد میکند، اما حرف اول و آخر را نیروی زمینی میزند. تکفیریهای تندرو، اعتقادی میجنگند، ضمن اینکه پشتشان به لجستیک ترکیه و آموزش اوکراین و ناتو و ساپورت امنیتی اسرائیل و تکنولوژی آمریکا گرم است. با این وصف، حتماً حریف ارتش شیربرنج سوری خواهند شد.
🔸اگر با همین نواخت پیش برود، بشار یا با اسرائیل میسازد، یا مانند دور قبل در دمشق محاصره خواهد شد، و آنگاه باز به سمت ایران میچرخد؛
🔸ایران علیرغم بیمعرفتی بشار، یا استیصال او از بیعملی ما (یا به عبارت دقیقتر ملغمهای از هر دو) به قیچی شدن لبنان و غزه راضی نمیشود، و البته اسائه ادب به حرم بیبی زینب کبری و حضرت رقیه؛ پس باز ما شهید میدهیم؛
🔻و باز در اقتصاد پشت شهدایمان را نمیگیریم...
🔻و باز روز از نو!
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 اقتصاددان واقعگرا را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⛔️ «دلایل اقتصادی سقوط بشار اسد»
🔻 شروع دومینوی شکست سوریه به 2005 باز میگردد زمانیکه برخی «اقتصادخوانهای سیاستندان» با بلاگری رسانهای بر طبل توهمِ «دولت بزرگ و پرخرج» کوبیدند تا سیاستهای «رفاه عمومی» سوریه را در هم بشکنند که امروز ثمره شوم آن بشود انهدام سرمایه اجتماعی دولت.
🔻 سوریه با همه نواقص اقتصادی که داشت اما چتر رفاهی عمومی را در حوزه خدمات عمومی مثل بهداشت و درمان، آموزش، بیمه و تأمین اجتماعی و نظام بازنشستگی فراهم کرده بود. حتی تسهیلات دهی خوبی برای حوزه کشاورزی و خودکفایی کالاهای اساسی خود به اجرا گذاشته بود تا اینکه عده ای مبتنی بر آموزههای جزوات اقتصادی خود، بدون توجه به هیچ کدام از سایر ابعاد سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی سوریه، با اهدافی مثل «کاهش مخارج دولت، چابکسازی دولت، توزیع عادلانه!! یارانه و ...» و دقیقا با همین واژگان، بشار اسد را به سمت حذف سیاستهای رفاه عمومی در سوریه بردند.
⛔️ حذف یارانهها شروع شد، سوخت و نان گران شد، حمایت دولت از تولید کالاهای اساسی غذایی و کشاورزی شدیدا کاهش پیدا کرد، سوریه به واردکننده بسیار از همین کالاها تبدیل شد. نظام بیمه عمومی عملا لغو شد و بیمارستانهای دولتی به سمت خصوصی شدن رفتند و هزینه درمان سر به فلک کشید.حتی حوزه آموزش هم به سمت خصوصی شدن پیش رفت تا جاییکه از مهدکودک تا دانشگاه را شامل میشد.
🔸 اما نه دولت چابک شد، نه بخش خصوصی توسعه یافت، نه درآمد سرانه رشد کرد، نه بهرهوری و توسعه به صرفه شد و نه هیچکدام از درهای آرمانشهر تَوَهمی آن اقتصادخوانهای مشاور بشار اسد باز شد.
⛔️ رسانههای دولتی سوریه هم با تریبون دادن به این جریان، ناخواسته سقوط را تسریع کردند.
📝 نتیجه: انهدام سرمایه اجتماعی اسد و شروع و توسعه ناامنی های گاه و بیگاه از شمال و جنوب سوریه.
⛔️ این عاقبت حتمی هر دولتی است که حکمرانی را به دست «اقتصادخوانهای سیاستندان» و بلاگرها بدهد.
🖊محمد طاهر رحیمی
@Economics_Finance
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما هم تعطیلید؟! فرزندانتان هم؟!
میدانید چرا؟! ناترازی_برق؟
نه،خیر!! دولت آقای پزشکیان یادش رفته سوخت برای نیروگاه ذخیره کند! به همین سادگی!!
محسن منصوری، معاون اجرایی دولت پیش:
🔺در زمستان ناترازی برق معنا ندارد؛ ظرفیت نیروگاهی کشور 70 و برق مورد نیاز کشور 45 هزار مگاوات است.... اشکال آنجاست که دوستان یادشان رفته سوخت مورد نیاز نیروگاهها را ذخیره کنند!!
⁉️آقایان نماینده مجلس!
فرض کنیم که شوک ارزی، واردات آیفون، تناقضات پارادایمی آقایان، مثل «زیاد و کم بودن همزمان (!) نقدینگی به زعم آقای همتی»، و موارد دیگر را کنار بگذاریم. فرض کنیم برای شما هم اثرات مخرب میانمدت شوکهای تورمی بر اقتصاد ایران، از حالا قابل تشخیص نیست؛ و به زمان نیاز دارید.
🧨اما این یکی چطور؟! نمیبینید صنایع از ساعت 8 تا 22 برق ندارند! نمیبینید همه تعطیل شدهایم؟! فرزندان و خانوادههای شما گرفتار آموزش مجازی نشدهاند؟!! آن هم در زمانی که ناترازی برق مضحک است و معنا ندارد!!
مردم را در اثر #بیکفایتی_محض (اگر خوشبینانه فکر کنیم!) از زندگی انداختهاند! و با وقاحت موضوع را به رمل و اسطرلاب و سیاست تثبیت حسن سبحانی و کمونیست(!) بودن حسین صمصامی و پرویز داوودی منتسب میکنند و کاستیشان را گردن نمیگیرند.
بناست یک دولت دقیقاً چطور باشد که به #عدم_کفایت او رأی بدهید؟! بناست یک وزیر چه بلایی سر مردم بیاورد که #استیضاح کنید؟! میدانیم سیاسی هستید؛ اما حرّیتتان کجا رفته؟! دقیقاً تا کجا ایستادهاید و تماشا میکنید؟!
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 اقتصاددان واقعگرا را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌1000 سال زبان پارسی، از اورست تا وین!
📍مناطقی که زبان پارسی، 600 تا 1000 سال نفوذ تمدنی جدی داشته است در نقشه بالا مشخص است.
🔺در این پهنهی وسیع، زبان پارسی نهتنها بهعنوان یک زبان رایج، که بهعنوان نهادِ هویتیِ پیشآهنگِ فرهنگی، و اصیل و فاخر و قابل احترام، مطرح بوده و اعاظم و مفاخر و نخبگان و حتی بخصوص درباریان و پادشاهان اقصای شرق تا غرب، بر پاسداشت و محاوره و مکاتبه به این زبان بر یکدیگر فخر میفروختند، و شعرا و حکمای مجهز و ممحض به این زبان را بزرگ میداشتهاند.
🔺در این دوران فراز تمدنی، بخش قابل توجهی از چهار گونه «زبان حکمرانی و دیوانی»، «زبان دانش و فناوری»، «زبان شعر و حکمت»، و «زبان محاوره»، در این پهنهی وسیع، پارسی بوده است.
🔺ابنبطوطهی مغربی در سفرنامهی مشهورش ذیل حوادث 1348 میلادی نوشته، قایقرانان دریای شرقی چین، با اشعار شیخ اجل، سعدی شیرازی، سرود میخوانند که:
تا دل بــه مـهـرت دادهام، در بحر فـکـر افتــادهام
چون در نماز استادهام، گویی به محرابـــــم دری
🔺لسانالغیب نیز «طوطیان شرق هند» را متأثر از «قند پارسی»، «شکرشکن» توصیف میکند، و در این باب بهروشنی میسراید:
شکـرشـکن شونـد همـه طوطیـان هنـد
زین قند پارســـی که به بنگاله میرود
🔻در این زمینه بیشتر بخوانید:
📝https://tn.ai/2062790
#مطالعات_تمدنی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 اقتصاددان واقعگرا را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از حکمران
محمد صادق الحسینی کارشناس اقتصادی نزدیک به دولت پزشکیان: باید قیمتها به شکل شوک و ناگهانی افزایش پیدا کند. دنک شیائو پینگ برای حل مشکلات اقتصادی چین شوک درمانی کرد و افراد زیادی را کشت تا بالاخره موفق شد.
پ.ن: پکیج فروشها و سیگنال فروشهای بورسی که امروز طرف مشورت اقتصادی دولت شدهاند رسماً از شوک درمانی و کشتن مردم سخن میگویند. برای اینکه بدانید سطح سواد اینها چقدر است کافی است کتاب «چین چگونه از شوک درمانی گریخت» نوشته ایزابلا وبر استاد اقتصاد دانشگاه ماساچوست را بخوانید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان مسئله یک اختلاف نظر کارشناسی نیست، جنگ منافع است.
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
در کتاب «جعبه سیاه تضعیف ریال» ثابت کردم روش ppp برای محاسبۀ نرخ ارز، غلط و یکی از دلایلش تحت تاثیر بودن نرخ محاسباتی براساس سال پایۀ انتخابی است.
وزیر محترم،
جای سوال است چرا بجای سال 1401، سال 1356 یا 1389 یا ... را انتخاب نکردید؟!
عدم اشراف جنابعالی بر علم اقتصاد نرخ ارز، اقتصاد کشور را به فنا خواهد داد!
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
📌«حذف ۴ صفر پول ملی» در ایران و تجربه ۴۸ کشور
🔺نزدیک به 100 تجربۀ تغییر واحد یا حذف صفر از پول ملی، در 48 کشور وجود دارد.
🔺اقتصاددان واقعگرا در این پرونده، زمینههای تغییر، چگونگیهای تغییر، و تبعات و نتایج آن را مورد بررسی قرار خواهد داد.
⏪بخش اول) تاریخ پولهای ایران / کدام کشورها، واحد پولیشان را تغییر دادهاند؟
🔻در این زمینه بیشتر بخوانید:
📝https://tn.ai/3225748
#حذف_چهار_صفر_از_ریال
#مطالعه_تطبیقی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌"اقتصاد اسلامی"ــ ۱|«اقتصاد اسلام» همان«اقتصادمسلمانان» است؟
🔻خوانشی از #ابهامزدایی_از_اقتصاداسلامی
🔺اقتصاد مسلمانان در شرایطی که مسلمانان کاملاً به اصول دینی پایبند باشند، میتواند با اقتصاد اسلامی همخوانی داشته باشد؛ اما در شرایطی که مسلمانان تنها به حداقلهای دینی توجه دارند، فاصلههای معناداری میان اقتصاد اسلامی و اقتصاد مسلمانان وجود دارد.
🔻در این زمینه بیشتر بخوانید:
📝https://tn.ai/3221312
#اقتصاداسلامی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌تمام دلیل تورم چین، «پولی» نیست
🖋#حسام_حسنپور، کارشناس اقتصادی
🔺دیدگاه غالب در میان گروههای سیاستگذار، این نرخ بالا را عمدتاً به عوامل پولی و به بیان دیگر، به رشد نقدینگی نسبت میدهد.
🔺این در حالی است که در ادبیات اقتصادی، نظریات متعددی درباره علل ایجاد تورم مطرح شده است.
🔺بر اساس شواهد آماری مرتبط با اقتصاد چین، مشخص میشود که برخلاف ادعای رایج مبنی بر اینکه رشد نقدینگی همواره به افزایش سطح عمومی قیمتها منجر میشود، نسبت دادن تورم تنها به نقدینگی، خطایی تحلیلی است. طبق مفاهیم و نظریات اقتصادی، تورم پدیدهای چندوجهی است که از شرایط ساختاری و بنیادی یک اقتصاد نشأت میگیرد و نمیتوان آن را صرفاً به یک عامل تقلیل داد.
🔻در این زمینه بیشتر بخوانید:
📝https://tn.ai/3223883
#کلان
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
اقتصاددان واقعگرا
📌1000 سال زبان پارسی، از اورست تا وین! 📍مناطقی که زبان پارسی، 600 تا 1000 سال نفوذ تمدنی جدی داشته
📌مروری بر 30 بخش از پرونده 7 سالۀ تمدنی اقتصاددان واقعگرا
🔺با نگاهی به این پرونده، به نکات جالب زیر برمیخورید:
+ تصویر نامه فارسی تیمور لنگ به پادشاه فرانسه
+ هندوستان بزرگ، 600 سال «پارسیگو» بوده است
+کتیبههای فارسی «تاجمحل»
+ وقتی «فارسیزبانها» دو نوبت «وین اتریش» را محاصره کردند
+ 1000 سال سیطره بر نیمی از جهان، توسط «ایران اسلامی»
+ وقتی ملوانان دریای شرق چین، با ابیات سعدی، سرود میخواندند
+یورونیوز: 1000 واژۀ فارسی در زبان بلغارها!
+30 شاعر پارسیسُرای «بالکان»
🔻اینها و بیشتر در:
📝https://tn.ai/3223690
#مطالعات_تمدنی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از حکمران
نرخ ارز مساله اصلی اقتصاد ایران نیست. رفتار این نرخ را باید در کنش بازیگران آن جستجو نمود.
مثل همیشه،دولت و دارندگان ارز از منتفعان افزایش و مردم و اقتصاد از متضرران قطعی آن میباشند.
سیاستهای ضد تولید و اخلاقزدای اصرار بر دلاری نمودن اقتصاد، بنیانهای جامعه را متلاشی کرده است.
دکتر حسن سبحانی (نماینده ادوار مجلس)
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
ما به «دیر به دیر زیارت رفتن» عادت نداریم،
مریض میشویم آقای اباعبدالله.
به تو از دور سلام...
#شب_زیارتی
📌"اقتصاد اسلامی"–۲| «اقتصاد اسلام» همان«اقتصاد صدر اسلام» است؟
🔺قواعد اسلامی که تبلور عقلانیت و منطق ریشهدار است، هرگز نخواسته الگوی اقتصادی چهارده سده پیش را بهعنوان راهبردی برای قرون آتی معرفی کند.
🔺 باید تأکید کرد، اقتصاد اسلامی، نه بازگشتی و ارتجاعی به گذشته است و نه تلاشی برای نادیده گرفتن تحولات عصر جدید؛ بلکه هدف آن، طراحی منظومهای اقتصادی است که با اصول ثابت ارزشی اسلام سازگار باشد، و در عین حال نیازهای زمانه را نیز پاسخ دهد.
🔺این منظومه، گرچه بر اساس قواعدی ثابت شکل میگیرد اما تلاش دارد تا با استفاده از ابزارهای مدرن، اقتصادی اخلاقی و پایدار ایجاد کند و همزمان هم با اصول اسلامی و هم الزامات عصری همخوانی داشته باشد.
🔻در این زمینه بیشتر بخوانید:
📝https://tn.ai/3222879
#اقتصاداسلامی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌تجربه حذف صفر از پول ملی جمهوری آذربایجان در ۲ زمان متفاوت
🔺دو نوبت حذف صفر از پول ملی جمهوری آذربایجان، دو وضعیت متفاوت را به اقتصاد این کشور تحمیل کرد: این سیاست، سال ۱۹۹۲ با شکست کامل همراه بود، اما در سال ۲۰۰۶ با موفقیت به اجرا درآمد.
🔺ریشههاو نتایج آن شکست و این پیروزی چه بود؟
🔻اینها و بیشتر در:
📝https://tn.ai/3226556
#حذف_چهار_صفر_از_ریال
#مطالعه_تطبیقی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
با سیاستهای دم دستی و سخنان نسنجیده، #ارز را گران میکنند، بعد با هزینه کردن منابع ملی، تلاش میکنند تبعات بوجود آمده را جبران کنند.
هر دو اقدام، به ضرر مردم است و معتقدم همه این کارها با هماهنگی مجلس و بطور خاص رئیس مجلس، انجام میشود.
من #مجلس را مسؤل تورم و گرانی میدانم.
@DrRezaGholami
📌"اقتصاد اسلامی"–۳| «اقتصاد اسلام» ساخته «جمهوری اسلامی» است؟
🔺آیا میتوان اقتصاد اسلامی را صرفاً برآمده از نظامهای سیاسی اسلامی دانست یا آن را محدود به دوران شکلگیری این نظامها تلقی کرد؟
🔺برخی نویسندگان که دغدغه اقتصاد اسلامی داشتند، مدتها پیش از شکلگیری انقلاب اسلامی به این مسائل ورود کردهاند؛
ازجمله برخی اندیشمندان اردوزبان در شبهقاره هند، از دههها قبل درباره اقتصاد اسلامی تألیفاتی داشتهاند یا در عراق، آیتالله شهید سید محمدباقر صدر، یکی از پیشگامان این حوزه بوده، و در این زمینه آثاری ماندگار ارائه داده است.
🔺طی دو سده اخیر با ظهور مدرنیته و نظام مسائل جدید معطوف به آن در ممالک اسلامی، اندیشمندان جامعه اسلامی تلاش کردند منظومهای از اقتصاد اسلامی شکل بدهند که درحقیقت برخاسته از نیاز به الگویی مستقل برای مقابله با نارساییهای نظامهای اقتصادی سرمایهداری و سوسیالیستی بود.
🔻اینها و بیشتر در:
📝https://tn.ai/3223950
#اقتصاداسلامی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌بررسی سیاست تغییر پول ملی آرژانتین در سال ۱۸۲۶
🔻تجربه تغییر واحد پولی آرژانتین در سال ۱۸۲۶ نشاندهنده اهمیت مدیریت کارآمد، زیرساختهای مناسب، و ثبات سیاسی در اجرای اصلاحات یکای پولی است. هرچند این سیاست در کوتاهمدت نتایج مثبتی داشت، اما در بلندمدت نتوانست به اهداف اصلی خود دست یابد.
+ زمینههای تاریخی و اقتصادی
+ معرفی پزو: اقدام به ایجاد ثبات اقتصادی
+ تبعات و نتایج تغییر واحد پولی
+ چالشهای سیاست تغییر پول
+ درسهایی از تجربه 1826آرژانتین
🔻اینها و بیشتر در:
📝https://tn.ai/3227222
#حذف_چهار_صفر_از_ریال
#مطالعه_تطبیقی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
وزیر نفت در جلسه کمیسیون در مجلس گفته، ما خودمان روزانه 9 میلیون لیتر سوخت از قاچاقچی ها می خریم.
قاچاقچی که همه او را میشناسند، بصورت رسمی از او جنس میخرند و به صورت رسمی به او پرداخت میکنند، چه طور قاچاقچی است؟
@DrRezaGholami
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بحث استیضاح همتی در مجلس مطرح است؛ تقریبا ۴۸ نماینده پای سوال از همتی را امضا کردهاند/ اغلب نمایندگان معترض عملکرد وزیر اقتصاد هستند
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹️ توقع دارید وقتی وزیر اقتصاد کشور رسما میگوید کف نرخ دلار ۷۳ هزار تومان است، بازار ارز در مسیر افزایش قرار نگیرد؟
🔹️نرخی که وزیر اقتصاد اعلام کرد، از منظر تئوریک غلط است.
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
🤔آیا مجلس بالاخره به خودش تکانی خواهد داد؟
🔺#استیضاح طی دهههای اخیر، خاصیتش را از دست داده. تقریباً همیشه، استیضاحکنندگان به دلایل نامعلوم(!) از استیضاح منصرف میشوند.
این را همه میدانند؛
🔺اما قدر یک سؤالی، یک سوقولمهای، پشت آرنجی، چیزی هم اگر بزنند، که ملت بفهمند در مجلس هم آدم زنده وجود دارد، بدک نیست؛ ولو نتیجهاش از پیش معلوم باشد!
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 اقتصاددان واقعگرا را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید.
📌تغییر پول ملی آرژانتین در سال ۱۸۸۱
🔺تغییر پول ملی آرژانتین در سال ۱۸۸۱ و معرفی «پزوی طلایی»، اگرچه در کوتاهمدت نتایج مثبتی همچون کاهش تورم و بازگشت ثبات نسبی به همراه داشت، اما در بلندمدت نتوانست چالشهای ساختاری اقتصاد آرژانتین را بهبود ببخشد.
🔺آرژانتین در اواخر قرن نوزدهم عمدتاً یک اقتصاد کشاورزی داشت و بخش بزرگی از درآمد ملی آن وابسته به تولید و صادرات محصولات کشاورزی بود. محصولاتی مانند گندم، ذرت و گوشت گاو به بازارهای بینالمللی، بهویژه اروپا، صادر میشدند.
🔺انگلستان بهعنوان بزرگترین شریک تجاری آرژانتین، سهم عمدهای در واردات این محصولات داشت. در این دوره، انگلستان به دلیل رشد شهرنشینی و انقلاب صنعتی، تقاضای بالایی برای مواد غذایی وارداتی داشت که آرژانتین با زمینهای حاصلخیز و تولید ارزان، تأمینکنندهای ایدهآل برای این کشور به شمار میرفت.
🔺دولت آرژانتین در این زمان از سیاستهای مالی و پولی نامنسجم رنج میبرد. انتشار بیرویه اسکناس بدون پشتوانه موجب افزایش نرخ تورم شد و اعتماد عمومی به سیستم پولی را کاهش داد. فقدان یک واحد پولی پایدار و تنوع ارزهای موجود در بازار نیز به پیچیدگیهای مبادلات اقتصادی دامن زد.
🔻اینها و بیشتر در:
📝https://tn.ai/3227829
#حذف_چهار_صفر_از_ریال
#مطالعه_تطبیقی
┄┅═✧❀💠❀✧═┅┄
📎 «اقتصاددان واقعگرا» را اینجا دنبال کنید.
📎 به دبیر ما اینجا دسترسی دارید:
@RealistEconimist