هدایت شده از درنــگـی بر فرهنگ
🛑 #هنر_و_معارف
#خوشنویسی
♦️به مناسبت وفات حضرت معصومه سلام الله علیها♦️
✍️ تابلویی که بیست سال قبل و به سفارش مسئولان آستانه مقدسه نوشتم و همان زمان هم به انتشار رسید.
💠(یا فاطمة اشفعی لی فی الجنة) بخشی از زیارت بانوی آب و آئینه است که از حضرت علی بن موسی الرضا علیه السّلام روایت کردهاند که فرمودند: «یا سعد عندکم لنا قبر» «ای سعد! در نزد شما از ما قبری هست».
سعد میگوید: عرض کردم: «فدایت گردم، آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر علیه السّلام را میفرمایید؟»
فرمودند: «آری، هر کس او را زیارت کند در حالی که عارف به حق او باشد، بهشت از آن اوست.
پس هر گاه به کنار قبر او آمدی، در نزدیک سر او بایست و ۳۴ مرتبه الله اکبر و ۳۳ مرتبه سبحان الله و ۳۳ مرتبه الحمد الله بگو، سپس بگو: السلام علی آدم صفوه الله، السلام علی نوح نبی الله.... (مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۳ق، ج۹۹، ص۲۶۵و۲۶۶)
این بخش از زیارت ناظر به مقام شفاعت این امامزاده واجب التعظیم است که در روزهای آتی در مورد آن مطالبی ارائه می شود.✍️
احسان پورنعمان
درنگی بر فرهنگ
لینک معرفی کانال👇🏻
https://eitaa.com/ehsankhattat
هدایت شده از درنــگـی بر فرهنگ
🛑 #هنر_و_معارف
#خوشنویسی
♦️به مناسبت وفات حضرت معصومه سلام الله علیها
✍️ تابلویی که هجده سال قبل و به جهت جشنواره کریمه اهل بیت سلام الله علیها نوشتم و در آن جشنواره به مقام دوم رسیدم. نگارش این تابلو برایم آغاز دورهای جدید در زندگیم بود. سعی کردم عشق مفرطی که به نوشتن قلمهای درشت داشتم را بالاخره آغاز کردم. این نحوه نگارش با قلم دو سانتی متری و مرکب شفافی که تمام حرکات اشتباه را لو می داد بسیار مشکل بود. خاطرم هست بیش از یکماه برای این اثر وقت گذاشتم و بارها و بارها آن را نوشتم تا بالاخره رضایت نسبی از آن پیدا کردم. البته اتمام مهلت تحویل آثار جشنواره هم در این رضایت سهم بسزایی داشت.😊
☀️مقام شفاعت حضرت معصومه (س)☀️
💠امام صادق علیه السلام (پدربزرگ حضرت معصومه و قبل از تولد ایشان) فرمودند:
همانا برای خدای متعال حرمی وجود دارد و آن مکه است و برای رسول خدا حرمی وجود دارد و آن مدینه است و حرم امیرالمومنین (ع) در کوفه واقع شده است. آگاه باشید که شهر قم کوفه صغیر است. بهشت هشت درب دارد که سه تای از آنها به سوی شهر قم باز میشوند. در این شهر زنی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی دفن میشود که تمام شیعیان من به شفاعت آن بانو داخل بهشت میشوند. امام صادق (ع) علیه قبل از تولد حضرت معصومه (س) این روایت را فرمودند. اگر در فضیلت حضرت معصومه (س) همین یک روایت وجود داشت برای عظمت این بانوی کرامت کافی بود.💠
احسان پورنعمان
درنگی بر فرهنگ
لینک معرفی کانال👇🏻
https://eitaa.com/ehsankhattat
نکاتی که عزیزانم که تازه به کلاس پیوستند باید در مورد تمرین لازم است مد نظر داشته باشند ⬇️⬇️⬇️
نحوه تمرین از روی یک سطری ها، دو سطری ها و چلیپا
لطفا تمامی این مراحل را ابتدا دو یا سه بار به دقت بخوانید و بعد با دقت و توجه به زمان اجرا کنید. در پایان نود دقیقه شما باید یک نمونه خروجی از سرمشق داشته باشید. اگر خواستید باز ر کنید بعد از استراحت دوباره مراحل را از ابتدا شروع کنید:
1. مرحله یادگیری: (حدود 5 دقیقه)
ابتدا تمام کلمات سطر را با دقت و حوصله تک تک نگاه کنید. نگاه شما باید مثل مسیر گردش قلم باشد. آنقدر باید دقیق نگاه کنید که وقتی چشمتان را می بندید، هر کلمه را به صورت دقیق بتوانید تصور کنید. توجه داشته باشید 50 درصد از توانایی نوشتاری شما به دقت در این مرحله بستگی دارد.
2. مرحله روان نویسی: (حدود 15 دقیقه)
شروع کنید از روی تک تک کلمات به روش سیاه مشق چندین بار تمرین کنید. باید در حین نوشتن هر کلمه با دقت تمام و تمرکز، هر میلیمتر حرکت قلم شما از دستور ذهنی شما نشأت بگیرد؛ دست شما نباید طبق عادت و حرکت بی هدف بنویسد. باید چیزی را بنویسید که در مرحله قبل دقیق در ذهن ثبت کردید؛ منتهی باز هم در حین نوشتن به سرمشق نگاه کنید.
3. مرحله یادگیری ترکیب: (حدود 20 دقیقه)
شروع کنید به دو کلمه دو کلمه نوشتن کلمات کنار هم در سرمشق. در این مرحله تنظیم کردن دقیق فاصله و جای گیری دو کلمه نسبت به هم را یاد بگیرید.
4. مرحله اجرای سطر: (حدود 20 دقیقه)
با دقت به تمام آنچه در طول این تمرین یاد گرفته اید؛ هر کدام از این دو سطر را جداگانه یکی دوبار با دقت تمرین کنید و سعی کنید مفردات و تمرین کاملا شبیه اصل باشد.
5. مرحله اجرای دو سطری: (حدود 30 دقیقه)
با توجه به اندازه هر کدام از دو سطری را که در مرحله قبل نوشتید، سعی کنید با یک بار نوشتن، هر دو سطر را با ترکیب و مفردات صحیح و با اندازه یکسان بنویسید. برای اینکه متوجه اندازه ها باشید قبل از نوشتن، اندازه نهایی را با استفاده از خط عمودی در ابتدا و انتهای دو سطر مشخص کنید.
برای تنظیم اندازه دو سطر، ملاک را سطر کوتاه تر بگیرید و سعی کنید سطر بلندتر را به اندازه آن بنویسید.
6. مرحله مقایسه تطبیفی. با روشی که ویدئو آن را ارسال میکنم، با تهیه دیتیل (عکس مشخص و واضح از یکبخش از کلمه) بخش بخش کلماتی را که در تمرین نوشتید را با سرمشق مقایسه کنید.
روش نوشتن چلیپا به این صورت است:
1. ابتدا هر چهار سطر را زیر هم با خط تحریری می نویسیم.
2. بعد در هر سطر تمامی احتمالات کشیدگی را در مقابلش می نویسیم و سعی می کنیم بفهمیم، کدام احتمال بهترین نوع کشیده در هر سطر است.
3. در مرحله بعدی با انتخاب کوتاه ترین سطر در میان چهار سطری که داریم، سعی می کنیم تا جایی که ممکن است آن را با کشیده بلند تر بنویسیم. نهایت اندازه این سطر، ملاک ما برای اندازه ی باقی سطرهاست.
4. پراکندگی کشیده ها باید در هر چهار سطر یک الگوی منظم داشته باشد؛ بنابراین در این مرحله سعی می کنیم، زیباترین الگوی منظمی که قابل پیاده سازی بر روی چهار سطری مورد نظر است را پیدا کنیم. پس باز هم همچنان با مداد شروع طراحی بهترین الگو را ادامه می دهیم.
5. بعد از اینکه الگوی چلیپا را پیدا کردیم، در این مرحله شروع به نوشتن با قلم می کنیم. عرض قلم بین دو تا 3 میلیمتر و فاصله سطرهای چلیپا به اندازه 12 تا 14 نقطه با همان قلم است. سعی می کنیم همان الگوی تهیه شده را با اندازه دقیق سطرها بنویسیم. از این مرحله تاکید اصلی بر یکسان شدن اندازه سطرهاست.
6. بعد از یکی دو بار نوشتن با قلم ممکن است بفهمیم، ترکیبی که با مداد طراحی کرده بودیم در عمل برای چلیپا مناسب نیست؛ بنابراین باید اشتباهات قبلی را با جایگزین های مناسب، تصحیح کنیم. تقریبا قطعی بدانید که لااقل یکی دو بار هر ترکیب مدادی نیاز به تصحیح و عوض کردن جایگاه کلمات و کشیده ها دارد.
7. وقتی ایرادهای ترکیب نهایی با قلم هم برطرف شد، به سراغ نوشتن چلیپای نهایی می رویم. این مرحله باید با دقت و ظرافت بسیار انجام شود. مثل جراحی که دارد مغز را جراحی می کند یا فردی که در حال خنثی کردن یک بمب و بریدن سیمهایی است که اشتباه او حادثه آفرین است؛ پس از حرکت های باری به هر جهت و بی هدف، تند نویسی و عجله به شدت خودداری کنید و با دقت و آرامش بسیار نوشتن را آغاز نمایید.