فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
علوم! انسانی
غرب پس از آنکه به تدریج دین و توجه به غیب را از صحنه واقعی زندگی مردم به کناری نهاد، برای هدایت و تنظیم زندگی اجتماعی به خلأ و بحرانی شدید برخورد. در این فضا بود که به تدریج اندیشه ها، نظریات و بافته های دانشمندان و رهبران فکری خود را جایگزین اندیشه ها و گزاره های وحیانی نمود و برای اعتبار بخشی و ایجاد مرجعیت، به این نظریات عنوان «علم» داد تا این «علوم» بتوانند خلأ دین را پرکنند. اولین و مادر این علومِ خود خوانده، جامعه شناسی بود و به تدریج خصوصا دردو سده اخیر عناوین دیگری هم مانند اقتصاد، روانشناسی ، علوم تربیتی و... بر آن افزوده شد.
آگوست کنت (1789- 1857) موسس جامعه شناسی معتقد بود که «جامعه شناسان پیامبران عصر جدید اند». یعنی او به خوبی این خلأ را یافته بود که جامعه ی انسانی نیاز به مرجعیت فکری دارد و نمی توان بدون مرکزی که مرجعیت داشته باشد جامعه انسانی را پیش برد و تمدنی ساخت. لذا برای پر نمودن این خلأ جامعه شناسی را تاسیس کرد و پس از آن علوم دیگر انسانی قطار شدند.
به تدریج در فضای به شدت علم گرا و پوزیتیوستی قرن هجدهم و نوزدهم غرب، این ادبیات «علوم انسانی» جا افتاد و همه گمان کردند که آنچه اصطلاحا علوم انسانی خوانده می شود نیز مانند فیزیک، شیمی، ریاضیات، الکترونیک، مکانیک و ... علومی هستند که از اتقان روشی برخوردارند و واقعا علم اند. مردم بیچاره از همه جا بی خبر گمان می کردند که کاروان علم است که روابط اجتماعی و اقتصادی و تربیتی و روانی آنها را تنظیم می کند و برای حل معضلات آن نسخه می دهد.
ادامه در پیام بعد
🆔 @ehtejajj
ادامه از پیام قبل
در حالیکه عمدتا این نظریه های اثبات نشده و حتی غیر قابل آزمایش جدی بود که زیر بناهای اساسی و مبادی و مبانی اصلی این علوم جدید را می ساخت نه واقعا علم تجربی و حقایق تجربه و آزمایش شده.
بنده که مدتی است در علوم انسانی غرب مطالعه می کنم و در آبژه و سوبژه و کانتنت و فرم و کانسپت و کانتکس و ریزن و اینتلکت و تز و آنتی تز و ... غوطه می خورم، عمدتا در نقاط عطفِ سرنوشت ساز و تعیین کننده خبری از هدایت «علم تجربی» نمی یابم. در این نقاط مهم، یک رهبر فکری به مدد هژمونیِ ساخته شده ی بیرونی ، که خود معلول صدها علت دیگر است، حکمرانی می کند و فضا را به سود نظریه خویش می کشاند و بقیه هم چون کورانی که دست در دست بینایی داده باشند با عبارات پرطمطراق حرف های او را تکرار می کنند.
بله دانشمندان علوم انسانی پیامبران تمدن غرب اند و ما باید وحیِ این پیامبران را به نقد بکشانیم. وحیی که قرار بود به جای سرچشمه ای مطلقا حکیم به نام خدا، سرچشمه ای داشته باشد به نام علم. اما صد افسوس در علوم انسانی غرب تکیه بر علم افسانه ای بیش نیست ...
البته ما در حکمت ناب اسلامی، علم تجربی را معتبر می دانیم و آنرا در کنار وحی و عقل و شهود قلبی، یکی از چهار منبع معرفت می شماریم و البته ما هم معتقدیم که برای تشکیل تمدن نوین اسلامی نیاز به تنقیح علم انسانی معتبر است. اما این «اعتبار» بسیار مهم است. اعتبار حقیقی که از مناشئ معتبر معرفتی سرچشمه گرفته باشد نه از مشهورات ساخته شده توسط هژمونی رسانه ای ، فرهنگی و اقتصادی غرب.
خط مقدم اصلی و اساسی مبارزه در انقلاب اسلامی، مبارزه با علوم انسانی غربی است، یعنی رسیدن به علوم انسانی پیراسته، منقح و معتبر اسلامی و بعد از آن بنا نهادن نظامات اجتماعی برآن علوم. علوم انسانی ای که به گزاره ها و نظام اندیشه وحیانی حقیقتا مسلمان باشد.
البته اگر چه عرصه های دیگر مبارزه نیز ممکن است به طور مقطعی اهمیت ویژه یابند، اما این عرصه ی زیربنایی و اساسی، مبارزه ای درتکوین ماهیت و جوهره انقلاب اسلامی و محقِّق هدف و غرض آن یعنی ایجاد تمدن نوین اسلامی است.
🆔 @ehtejajj
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 نکاتی درباره سفر بعضی از اعضای خانواده آقای قالیباف
🍃 خدا را هزاران شکر که به برکت انقلاب اسلامی، آنقدر استانداردهای اخلاق حاکمان بالا رفته است که سفر خانواده بالاترین رده مقامات این کشور و مقداری خرید خارجی آنها، در جامعه ما امری منکر شمرده می شود و همه نسبت به آن ابراز حساسیت می کنند. و الا در کشورهای دیگر خصوصا کشورهای اطراف ما و در طاغوتی که قبل از انقلاب در همین مملکت حاکم بود، هواپیما هواپیما و کشتی کشتی سفارشات خانواده های حکّام توسط خیل عظیم چاکران و نوکران وارد می شد و می شود و کسی هم حساسیتی نداشت و ندارد. تیمسار مطلق، یکی از خلبانانی که هم قبل از انقلاب خلبانی می کرد و هم توفیق خدمت بعد از انقلاب را داشت، در خاطره ای می گفت: یکی از کارهای ما این بود که مجبور بودیم گاهی یک جت خالی را ببریم فرانسه و از آنجا چند طبق میوه تزیین شده سفارشات میهمانی های شبانه افراد دربار و مسئولین مملکتی را بار بزنیم بیاوریم تهران. اما حالا ما همه حساسیم که دختر و همسر یک مسئول رده بالای مملکت رفته ترکیه و با دست خودش چهارتا تکه کالسکه و تشک و جغجغه آورده است. الحمد لله رب العالمین.
🍃 در این چند روز موضع گیری ها متفاوت بود. عده ای که کلا منتظرند خبری را از یکی از اهالی انقلاب پیدا کنند و ده تا هم بگذارند رویش و در بوق و کرنا کنند و تسویه حساب های سیاسی خودشان را سامان دهند و نتیجه های غلط و کلی بگیرند. خلاصه اینها خیلی هم خوشحال می شوند از شنیدن و پیدا کردن این جور اتفاقات. خدا به دادشان برسد...
عزیزان دیگری هم تمرکز را بردند روی همین اخلاق بد این عده سیاسی باز و بد اخلاق.
اما واقعیت این است که نباید اصل و فرع را خلط کرد. اصل این است که منکری از خانواده یک مسئول مهم مملکتی سرزده است که باید نهی از آن کرد و تذکر داد. فرع این است که مواجهه عده ای با این منکر، درست و عادلانه نیست. یعنی یک منکر اصلی داریم و یک منکری فرع بر آن.
🍃 اما چرا منکر اصلی، فعل خانواده آن مسئول است.
فراموش نکنیم که «الناس علی دین ملوکهم» و «اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی برآورند غلامان او درخت از بیخ». یا به قول آن عالم حکیم، آیت الله جوادی آملی: «ظاهر زندگی مردم، باطن مسئولین است.»
و نیز طبق اندیشه اسلام ناب، حب دنیا و مسابقه و تنافس (نفس نفس زدن) برای دنیا، ریشه همه بدبختی و بیچارگی های اجتماعی است.
این وضعیتی که پس از جنگ از دوره دولت آقای هاشمی در جامعه تا حدود زیادی حاکم شد که مسابقه دنیا طلبی راه افتاد، ریشه اش در احوالات مسئولین بود. وقتی عروسی و عزای خانواده های مسئولین به هتل های 5 ستاره آنچنانی رفت، عروسی های مردم هم با هزار سختی و بدبختی از خانه ها به تالارها نقل مکان نمود. قافله سالار هر نوع اخلاق زشت و منکر معمولا خانواده های مسئولین هستند.
این اثرگذاری بر اخلاق مردم هم منتظر نمی ماند که در رسانه ها پخش شود، بلکه عمدتا بدون رسانه اثرش را در لایه های درونی و زیر پوستی جامعه و در ارتباطات مستقیم مردم می گذارد. یعنی مردم یک کل به هم پیوسته هستند، مسئولین و متنفذین و کسانی که شأنیت اجتماعی عالی دارند در قله اند و مردم دیگر هم هر کدام در قسمتی از دامنه، و این کل به هم پیوسته اثراتش را دست به دست از بالا به پایین در ارتباطات مستقیم انسانی می گذارد و منتظر رسانه نمی ایستد.
اگر این ماجرا رسانه ای هم نشود، تفاخرات دنیاییِ خرید این شکلیِ جنس خارجی برای سیسمونی، در اطرافیان این خانواده اثرش را می گذارد و جای معروف ومنکر را عوض می کند و این اخلاق با یک اختلاف فازی به خانواده من و شما هم میرسد و ما هم مجبور می شویم با هر بدختی و وام و صورت را با سیلی سرخ نگه داشتن سیسمونی آنچنانی بدهیم. این تحفه ای است که سی و اندی سال است خاندان و دولت آقای هاشمی و اعوان و انصار و پیروان عملی او برای ما به ارمغان آوردند: مسابقه دنیا طلبی و تفاخرات و تجملات دنیایی. و اتفاقا در این فقره خانواده های مسئولین هستند که میدان دارند و نقش آفرین.
🔹 ادامه در مطلب بعد
🆔 @ehtejajj
🌹
نکاتی درباره سفر بعضی از اعضای خانواده آقای قالیباف (ادامه)
در مورد آقای قالیباف هم متاسفانه این اتفاق یک منکری است که نیاز به تذکر و نهی از سوی جامعه دارد. اگر ایشان نسبت به دختر خود که ازدواج کرده و رفته است، ولایتی ندارد، نسبت به همسرش این مقدار را که دارد! می توانست همسر را از چنین سفری نهی کند. همسری که اتفاقا خیلی هم در ارتباطات و فعالیت های آقای قالیباف عنصر موثری است و همیشه همراه ایشان است! ضمن آنکه ایشان باید مخالفت خود با این کار دخترشان را هم ابراز می داشت تا خودش هم وظیفه اش در جلوگیری از رواج مسابقات و تفاخرات دنیایی و خرید خارجی را انجام داده باشد. لازم نیست اعلام برائت از دختر کند، اما لازم است بگوید این کار او مورد تایید من نبوده و نهی کردم و الان هم مورد تایید نیست و ...
🍃 در آخر هم ناگفته نماند که این حساسیت نسبت به آقای قالیباف، به طور مضاعف امری مبارک است. در همین دولت قبل دختر وزیر آموزش و پرورش! محموله جنس قاچاق ایتالیایی وارد و در خانه وزیر انبار کرد و آقای معاون اول رئیس جمهور در تلویزیون تمام قد از این کار دفاع می کرد. یعنی بخشی از همان اعوان و انصاری که بیماری مهلک مسابقه اشرافیت و دنیا خواهی را در این کشور رواج دادند، وضعشان خیلی خیلی وخیم است. یا رئیس قبلی مجلس که اصلا دختر و دامادش مقیم امریکا هستند... اینها هیچ کدام با این حد از حساسیت از سوی جامعه مواجه نشد!
پس آقای قالیباف باید خدا را شکر کند که مردم حساب دیگری با او دارند. سرداری که افتخار همراهی و همفکری با حاج قاسم ها و احمد کاظمی ها را دارد، مردم طور دیگری با او تعامل می کنند و از همسر او هم انتظار دیگری دارند...
🆔 @ehtejajj
🌹 کدام دوره معرفتی را شرکت کنیم؟
🍃 حدود دوسال پیش با بعضی از دوستان مباحثه ای میکردم.
🍃 موضوع بحث این بود که طرح ولایت علی رغم همه خوبی هایش، نیاز به تکمیل های محتوایی دارد. مهمتر از همه اینکه جوان انقلابی امروز نیاز جدی دارد که علاوه بر اندیشه های مرحوم علامه مصباح (ره)، اندیشه های مرحوم امام (ره) و رهبر انقلاب هم برایش تبیین شود و نکاتی شبیه به آن.
مضافا بر اینکه طرح ولایت با همه ذائقه ها همخوان نیست و ...
خلاصه نیاز است که در کنار طرح ولایت در کشور دوره های معرفتی متقن دیگری هم جریان داشته باشد تا هم فضای مباحث معرفتی گرم شود و هم این طرح ها در کنار هم، گستره بیشتری از مباحث و اندیشه های مهم را در برگیرند و یکدیگر را تکمیل کنند و بعلاوه بتوانند افراد با روحیات و ذائقه های مختلف را تحت پوشش فراگیر مباحث معرفتی ناظر به فضای انقلاب قرار دهند و ...
🍃 اما متاسفانه آن دوستان ذهنشان درگیر حواشی بود و هیچ زیر بار نمی رفتند. حواشی ای که گاهی وسعت نظر را از انسان می گیرد و او را در قفسی خودساخته محصور می کند. از آن موقع به بعد هم هر وقت حضرت آقا درباره مرحوم آیت الله مصباح (ره) نکته ای جدید می فرمایند، آن عزیزان از طریقی مثل گروه های مشترک و ... آن نکته را برای من می فرستند، بلکه ان شاء الله خدا بنده را هدایت کند... نمی دانند که تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است... 😉
🍃 جالب است بدانید که مدیر دوره های طرح ولایت طلاب در سال های اخیر، از رفقای صمیمی بنده است و وقتی همین نکات را اخیرا با ایشان در میان گذاشتم، پاسخ جالبی شنیدم: «خودمان هم این نکات را قبول داریم و در سالهای گذشته در همکاری با موسسه انقلاب اسلامی و چندین استاد و لجنه خوب و خوشفکر حوزوی دیگر تلاش هایی را برای تکمیل، ارتقاء و به روز رسانی طرح ولایت و هم افزایی گروه های مختلف با آن داشته ایم که البته به دلایلی متاسفانه چندان نتیجه بخش نبوده است...»
🍃 علی ای حال، اگر عزیزی سوال دارد که کدام طرح معرفتی را شرکت کنم، همانطور که قبلا هم در سنوات پیش همین پاسخ را به رفقا دادم، خواهم گفت: «حتما اولا درباره اتقان و پشتوانه های مستحکم فکری و معرفتی دوره مدنظر تحقیق بفرمایید و ثانیا ذائقه و روحیات خودتان را بسنجید. اما اگر اهل کار جدی هستید، پیشنهاد من این است یک سال دوره طرح ولایت را با جدیت و قوت شرکت کنید و سال بعدش دوره اسلام ناب یا نظام اندیشه دینی حوزه را (البته این آخری مخصوص طلاب است).»
🍃 دوره اسلام ناب بسیاری از تکمیل های مورد نیاز طرح ولایت را در خود دارد، مثل
- پرداختن قوی به مولفه های اساسی در هندسه مکتب امام قدّس سرّه و بررسی نظام مند اندیشه های رهبر فرزانه انقلاب مدظله، به عنوان «فصل اخیر حکمت نظری انقلاب اسلامی»
- و نیز بررسی اندیشه اقدام انقلابی و امتدادهای عملیاتی آن، به عنوان «حکمت عملی کنشگری تراز در انقلاب اسلامی».
پ ن : تصویر ذیل را هم گذاشتم تا اشاره ای باشد برای آن رفقای قدیمی، که هم خیالشان کمی از سوی بنده راحت شود و هم یادآوری شود که ارادت ما به مرحوم علامه مصباح قدّس الله نفسه الزکیة احتمالا خیلی قدیمی تر و تفصیلی تر است.
🌹 درباره محکومیت آقای اشتری
🍃 زیست انقلابی هویتی برساخته از سه عنصر مهم است. عنصر معرفت نسبت به اسلام ناب اجتماعی و حداکثری، عنصر شور، احساسات و هیجانات متکی بر این معرفت و عنصر کنش صحیح و مسئولانه. ضعف در هر یک از این عناصر هویت انقلابی را دچار خدشه نموده و زیست انقلابی را تهدید می کند. این سه عنصر در تعاملی افزاینده، هویت انقلابی انسان و جامعه را ارتقاء می دهند.
هر فرد انقلابی مکلف است در پدیداری این هویت و حفظ و ارتقای آن تلاش وافر کند. هنر آن است که بتوانیم جمع سالمی بین این عناصر اولا در وجود خود و ثانیا در آحاد کاروان انقلاب اسلامی داشته باشیم. نمی توان به بهانه شور و احساس از معرفت صحیح و کنش مسئولانه دست برداشت.
🍃 بعضی عزیزان از میان این سه عنصر توجه جدی بر احساسات و هیجانات انقلابی می کنند و از دو عنصر دیگر غافل اند.
🍃 اقتدار و اعتماد مردمی به نهادهای انقلاب و آبروی آحاد حاضر در کاروان انقلاب، از بزرگترین سرمایه های این حرکت کاروانی است. کسی که در مقام معرفت، توجه به اهمیت این سرمایه ها ندارد و در نتیجه در مقام کنشگری، با روشی غیر مسئولانه به از بین بردن سرمایه ها و آبروها مشغول می شود، یعنی بدون دلیل متقن و جرم اثبات شده، دیگران را به باد اتهام های سنگین و تمسخر و تحقیر می گیرد، در دو عنصر مهم از سه عنصر می لنگد.
🍃 صرف هیجان و شور انقلابی بدون معرفت و کنشگری مسئولانه کارها را خراب تر می کند، سرمایه های انسانی انقلاب را می سوزاند، انقلابیگری را به انحراف می برد، به تدریج همه را سرخورده و ناامید می کند و در کاروان انقلاب اسلامی شقاق و بی اعتمادی پدید می آورد.
🍃 چنین چیزی از دانشجویی که تازه به مرحله کنشگری اجتماعی کلان و جدی وارد شده، قابل اغماض است و اتفاقا نباید با برخوردها و واکنش های تند مواجه شود. بلکه باید با زبان نرم و بیان روشنگر، با او همراه شد و به تدریج چنین دانشجویانی را به سمت هویت و زیست انقلابی حقیقی و کامل و مسئولانه پرورش داد. بخش مهمی از کنشگری دانشجویان خصوصا دانشجویان سالهای اول، تمرینی است و انتظار خیلی بالایی از آن نیست.
🍃 اما از یک فعال اجتماعی سی و اندی ساله با مخاطبین ملی چنین سطحی از معرفت و کنش قابل قبول نیست. رفتار چنین فردی در جامعه آثار تخریبی جدی می گذارد. گاه یک سرمایه انسانی را که سالها افراد زیادی برای تشکیل آن زحمت کشیده اند و هزینه های فراوانی صرف آن شده است را با یک بی مبالاتی می سوزاند. آیا خود این فرد حاضر است صرفا به دلیل یک هیجان کور ، به واسطه یک اتهام واهی و یک نسبت ناروا سرمایه آبروی خود را بر باد رفته ببیند؟!
🍃 بنابراین عقل حکم ضروری می کند اگر فردی بعد از تذکر های بسیار، این رویه را ادامه داد با او برخورد قانونی کنیم تا مانع خسارات جبران ناپذیر شویم.
🆔 @ehtejajj
12.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اینطور باید استدلال کرد
ببینید و به دیگران هم برسانید
🆔ehtejajj
بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّمَا جَزَاءُ الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الْأَرْضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُوا أَوْ يُصَلَّبُوا أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلَافٍ أَوْ يُنفَوْا مِنَ الْأَرْضِ ذَٰلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ»(مائده/۳۳)
«مجاﺯﺍﺕ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺷﺮﻭﺭی ﻛﻪ ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﺶ ﻣُﺤﺎﺭﺑﻪ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺧﺮﺍﺑﻜﺎﺭیﻫﺎی ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﺭﻳﺰیﺷﺪﻩ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﺮ ﻫﻢ ﻣﻲﺯﻧﻨﺪ، ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ: به ﺗﻨﺎﺳﺐ ﺟﺮﻣﺸﺎﻥ ﻭ ﺑﺪﻭﻥ ﺗﺮﺣّﻢ، ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻜُﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﺑﻪ ﺻُﻠّﺎﺑﻪ ﺑﻜِﺸﻨﺪ ﻳﺎ ﭼﻬﺎﺭ ﺍﻧﮕﺸﺖ ﺩﺳﺖ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﻬﺎﺭﺍﻧﮕﺸﺖ ﭘﺎی ﭼﭙﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻗﻄﻊ ﻛﻨﻨﺪ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺷﻬﺮﺷﺎﻥ ﺗﺒﻌﻴﺪﺷﺎﻥ ﻛﻨﻨﺪ. ﺗﺎﺯﻩ، ﺍﻳﻦﻫﺎ ﺭﺳﻮﺍﻳﻲ ﺁﻥﻫﺎ ﺩﺭ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﻫﻢ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺑﻲﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻧﺼﻴﺒﺸﺎﻥ ﻣﻲﺷﻮﺩ.»
حکم اعدام برخی از اغتشاشگران محارب، برخی از مدعیان فلسفه اخلاق را وا داشت تا به نفی خشونت توصیه کنند و شخص مدعی فقاهت را وا داشت تا عنوان محارب را از جانیان بزداید و شخص مدعی علم حقوق نیز همین ادعا را تکرار کرد.
اما باید از اینها پرسید این چه فلسفه اخلاق و علم فقه و علم حقوقی است که فقط در دفاع از اغتشاشگران ضد انقلاب و فحاشان بی اخلاق و فاسقان ضد مذهب، کارایی دارد؟ آنگاه که جوانان و دانشمندان این مرز و بوم توسط کومله و تجزیه طلبان و منافقان و داعشیان قطعه قطعه می شدند، اخلاق و فقه و حقوق این مدعیان کجا بود؟
دوستان می پرسند اینان که درس خوانده حوزه علمیه هستند، چرا اینگونه استدلال می کنند؟ پاسخ این است که انحراف یک تفسیر و تطبیق به رای حوزوی از انحراف فکری یک دانشگاهی به مراتب بدتر است.
وقتی محقق حلی در شرائع الاسلام به صراحت می نویسد: المحارب کل من جرد السلاح لإخافة الناس فی بر او بحر لیلا کان او نهارا فی مصر و غیره، و شیخ طوسی در خلاف می فرماید: المحارب الذی ذکره الله تعالی فی آیه المحاربه هم قطاع الطریق الذین یشهرون السلاح و یخیفون السبیل، و ابن ادریس در السرائر می فرماید: المحارب کل من شهر السلاح لإخافة الناس فی بر كان او فی بحر فی العمران و الامصار او فی البراری و الصحاری؛
همچنین وقتی آیه شریفه با ظهور قریب به نص بر حکم شرعی محارب دلالت دارد؛ آنگونه که در ترجمه تفسیری آن بیان شد؛
حال چگونه این طائفه مدعی اخلاق و فقه و حقوق، قمه کشان معرکه گیر فحاش قطاع الطریق را محارب نمی دانند و به واسطه مخالفت باحکم شرعی اعدام آنها خوراک رسانه اجانب را تامین می کنند.
خداوند اهل علم را از تحمیل سیاست زدگی بر اخلاق و فقه و حقوق نجات دهد و عاقبت همه ما را ختم به خیر گرداند.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
عبدالحسین خسروپناه دزفولی
طلبه حوزه علمیه قم
۱۹ آذر ۱۴۰۱
🆔 @khosropanah_ir
🆔 @ehtejajj
✅ نماز مهم و با برکت یکشنبه های ماه ذیقعده:
🔸 برای نماز در روز یکشنبه این ماه روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده است.
🔸در فضیلت این نماز، آمده است که هر کس آن را بجا آورد:
➖ توبه اش پذیرفته میشود
➖ و گناهانش آمرزیده میگردد
➖ و سبب برکت برای نمازگزار و خانواده اش خواهد بود،
➖ و در روز قیامت کسانی که از او طلبی و یا حقّی دارند، از وی راضی گردند
➖ و با ایمان از دنیا میرود
➖ و قبرش برای او وسیع و نورانی گردد
➖ و پدر و مادرش از او راضی شوند،
➖ و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند،
➖ ذریّه او نیز بخشیده شوند
➖ و روزی او وسیع گردد.
➖ فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند و به آسانی جانش را بگیرد.
🔸 رسول خدا صلی الله علیه و آله کیفیّت نماز را این گونه بیان فرمودند که:
🔹 در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام)
➖ در هر رکعت، سوره «حمد» یک مرتبه، سوره «قل هو اللَّه» سه مرتبه و سورههای «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند؛
➖ و بعد از نماز (اتمام چهار رکعت) هفتاد مرتبه استغفار کند
➖سپس بگوید: «لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الَّا بِاللَّهِ الْعَلیِّ الْعَظیم»ِ
(و توان و نیرویی جز برای خداوند بلندمرتبه و باعظمت نیست)
➖ آنگاه بگوید: «یا عَزیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لی ذُنُوبی وَ ذُنُوبَ جَمیعِ الْمُؤْمِنینَ و َالْمُؤْمِناتِ، فَانَّهُ لا یَغْفِر الذُّنُوبَ الَّا انْت»
(ای نیرومند ای بسیار آمرزنده بیامرز گناهانم را و گناهان همه مردان مؤمن و زنان با ایمان را که نیامرزد کسی گناهان را جز تو)
📚مفاتیح الجنان اعمال ماه ذی قعده
🆔 @ehtejajj