🖌والقول بتفضيل علي رضياللهعنه مشهور عند كثير من الصحابة كالذي يروى عن عبد الله بن عباس وحذيفة بن اليمان وعمّار وجابر بن عبد الله وأبي الهيثم بن التيهان وغيرهم
اعتقاد به افضلیت علی رضياللهعنه مشهور و رایج میان صحابه بوده است.
👌 این عبارت بسیار حائز اهمیت از ابوبکر الباقلاني(٤٠٣ هـ.) متکلّم برجستهی اشعری در کنار دهها نصوص دیگر دلالت بر این مهم دارد که در طبقهی صحابه افراد متعددی معتقد به افضلیت امیر المؤمنین صلواتاللهعلیه بر جمیع صحابه بودند و این اعتقاد در میان آنها مشهور بوده است. این اسناد مهم، بر اجماعِ ادعاییِ موهوم که "نزد اهلسنّت افضلیت خلفای اربعه به ترتیب خلافت ایشان است" مُهر ابطال میزند؛ چرا که سلف امت از صحابه و تابعان در اینکه پس از رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم چه کسی افضل امّت است، اختلاف داشتند، ولی بعدها به دلایل متعددی حکومتها و علمای دستنشاندهی آنان، سعی در این داشتند و دارند که این حقایق را کتمان یا انکار کنند و "افضلیت به ترتیب خلافت" یا بهتر بگوییم: "افضلیت متخیّل" را قطعی و واقعی جلوه دهند.
بررسی دقیق این موضوع و آثار آن در حوزهی حدیث و رجال عامه نتایج ارزندهای به همراه دارد.
گفتنی است محدث معاصر جناب دکتر شیخ محمود سعيد ممدوح کتاب ارزشمندی در همین زمینه با عنوان "غاية التبجيل وترك القطع في التفضيل" نگاشته است.
پ.ن۱: مطلب باقلانی و توضیحات مربوط به آن، ناظر به این است که مسألهی افضلیت میانِ اهلسنت امری اختلافی بوده و پُر واضح است که شیعیان صرفِ قیاس نفس الرسول صلواتاللهعلیهما با دیگران را توهین به مقام شامخ حضرت میدانند.
پ.ن۲: یک رسالهی دکتری در دانشگاه تهران با موضوع نقدِ اجماع ادعایی در افضلیت به ترتیب خلافت از نقطهنظر تاریخی و آثار حدیثپژوهی آن، در دست تکمیل و دفاع است.
پ.ن ۳ : تصویر فوق: نسخهی منحصر به فرد کتاب مناقب الأئمة الأربعة، أبوبكر الباقلاني، مكتبة الأسد_دمشق، رقم ٣٤٣١، تاريخ کتابت: شعبان ٥٩٨ هـ.
@kashani1395
safinahjrn-v22n85p82-fa.pdf
756.2K
سایه نداشتن معصومان علیهم السلام، نشانهٔ امامت یا آموزه ای غالیانه
🖌سیداحمد موسوی پور
🖌احسان پوردوانی
چکیده :
در نوشتار پیش رو نگارندگان با رویکرد سندی و محتوایی به بررسی احادیث سایهنداشتن معصومان پرداخته اند. مقاله پیشرو، افزون بر نقد مستندات ناقدان این گروه از احادیث، از دو جهت دِلالت و صدور، به تبیین زوایای این احادیث پرداخته است. در آغاز، مفاد این روایات بر اساس دلالت آیات بشر بودن انبیاء، تبیین و سازگاری آن با عقل و علم تجربی به اثبات رسیده است. در ادامه کنکاش در اسناد با نگاه جریانی و غلوّپژوهانه، این نتیجه را رسانده است که برخی از اسناد این احادیث، از طریق راویان نامآور و فقیه به نسلهای پسینی رسیده و دیگر اسانید نیز در جریان غالیانه جای ندارد.
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
20.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ان شاءالله این سخنان حضرت استاد تحقق پیدا کند و زمانی برسد که حوزه های علمیه روایات اهل بیت علیهم السلام را محور مباحث علمی خودشان قرار بدهند.
خداوند به استاد شب زنده دار توفیق روز افزون عنایت کند.
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
18.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ هندسه دانش های حدیثی
❇️ جلسه دوم
استاد حیدری فطرت
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
27.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ هندسه دانش های حدیثی
❇️ جلسه سوم
استاد حیدری فطرت
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
احیاء الأمر
سایه نداشتن معصومان علیهم السلام، نشانهٔ امامت یا آموزه ای غالیانه 🖌سیداحمد موسوی پور 🖌احسان پوردو
خواندن این مقاله را از دست ندهید....
22.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 فرصت ویژه ثبتنام در دورههای دانش رجال با تدریس استاد حیدری فطرت (زید عزّه)
🖍 برای ثبتنام در هر دوره روی نام آن بزنید:👇
1️⃣ پایههای دانش رجال و دورنمایی از محورهای دانش (رایگان)
2️⃣ شناخت منابع اصلی رجال شیعه
🎁 کد تخفیف ۴۰ درصدی: rejalb40
🎥 ویدیوی بالا توضیحات استاد حیدری فطرت (زید عزّه) در رابطه با دوره است.
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
احیاء الأمر
📣 فرصت ویژه ثبتنام در دورههای دانش رجال با تدریس استاد حیدری فطرت (زید عزّه) 🖍 برای ثبتنام در هر
شاید این سوال در ذهن هر طلبهای ایجاد شود که یادگیری دانش رجال چه ضرورتی دارد؟
برای پاسخ به این پرسش باید سری به دروس خارج بزنیم و آماری از مباحثی که در درس خارج مطرح میشود را آماده کنیم. میبینیم که در صدر بررسیها بررسیهای رجالی و سندی است و این نشان میدهد با یک دانش پر نقش روبرو هستیم، یک دانشی که تاثیرگذاری مستقیم در مباحث دینشناسی و فقاهت دارد.
ولی وقتی که سراغ فرایند فقاهت و تحصیل حوزوی میرویم میبینیم که این دانش هیچ رنگ و بویی ندارد و تنها ایام معدودی به این دانش اختصاص پیدا میکند.
با توجه به این نکته ما تلاش کردیم که دورهای طراحی شود و در اختیار شما عزیز قرار بگیرد که بتواند این خلأ رو به بهترین وجه پر کند.
مسیری که با ورود تخصصی به منابع اصلی رجال شیعه آغاز میشود، به گونهای که طلبه بتواند با متون کهن رجالی دست و پنجه نرم کند و بتواند نیازمندیهای خود را در مسیر راویشناسی از آن برداشت کند.
در این دوره اصلیترین دادههای رجالی بیان شده که در واقع بستر هر پژوهش رجالی است.
گذر از این دوره این توانایی را در شما ایجاد میکند که بتوانید از پس فهم متون رجالی بربیاید و بتوانید مؤلفههای اصلی راویشناسی یعنی هویت، طبقه، مذهب و وثاقت و ضعف رو از دل متون این استخراج کنید.
البته گفتنیست که این دوره تنها گام اول در مباحث رجالی است چه اینکه محورهای پنجگانه مطالعات رجالی هر کدام یک دوره تخصصی را به خودش اختصاص میدهد.
امید که ورود جدی شما به این دوره هم باعث توانمندی شما در اعتبارسنجی احادیث برای استخراج گزارههای دینی شود و هم شما را در پاسخگویی به شبهات پیرامون احادیث توانمند کند.
👈🏻عاقبت اهانت به اميرالمؤمنين عليه السلام
✍🏻با آب دهان پيامبر صلي الله عليه وآله صورتش شبيه خوک شد
عاصمی شافعی از بارزی نقل میكند كه مردی شامی را ديدم شبيه خوک بود، ماجرا را از او پرسيد، گفت: هر روز هزار مرتبه و روزهای جمعه به همراه فرزندان چهار هزار بار اميرمؤمنان عليه السلام را لعن میكرد؛ رسول خدا صلی الله عليه و آله را خواب ديد، در همان خواب امام حسن عليه السلام از او به آن حضرت شكايت كرد، پيامبر صلی الله عليه و آله به صورت آن مرد آب دهان انداخت و صورتش شبيه خوک شد و به عنوان نشانه و عبرتی برای مردم گرديد.
به نقل از کانال استاد روستایی
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
احیاء الأمر
👈🏻عاقبت اهانت به اميرالمؤمنين عليه السلام ✍🏻با آب دهان پيامبر صلي الله عليه وآله صورتش شبيه خوک شد
🔷🔶🔷هلاکت و خذلان در کمین منکران و تمسخر کنندگانِ سخنان معصومان علیهم السلام
یحیی بن هرثمه میگوید: متوکل مرا خواست و گفت: سیصد نفر از میان سپاهیان انتخاب کن و آنگاه به جانب کوفه بروید و بار و وسائل خود را آنجا بگذارید و از راه بیابان به جانب مدینه رهسپار شوید. علی بن محمّد بن رضا علیهم السلام را با احترام تمام و تعظیم پیش من آوردید.
گفت: ما این دستور را انجام دادیم و در میان سیصد نفر که من با خود داشتم، یکی از آنها سپهداری از خوارج بود. منشی و نویسنده من مردی شیعه بود و خودم مذهب حشویه داشتم؛ در بین راه، آن سپهداری که دارای مذهب خوارج بود با منشی من بحث و مناظره میکرد و من هم خوشم میآمد که در طول مسیر به بحث و مناظره آنها گوش بدهم.
میان بیابان، خارجی مذهب به منشی من گفت: مگر نمی گویی علی بن ابی طالب علیه السلام فرموده که هیچ محلی از زمین نیست مگر اینکه یا قبرستان هست و یا قبرستان خواهد شد؟
( أَ لَيْسَ مِنْ قَوْلِ صَاحِبِكُمْ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ لَيْسَ مِنَ اَلْأَرْضِ بُقْعَةٌ إِلاَّ وَ هِيَ قَبْرٌ أَوْ سَتَكُونُ قَبْراً)
اینک چشم به این بیابان بینداز! چه کسی اینجا پیدا میشود تا بمیرد و این سرزمین قبرستان شود، چنانچه شما میگویید؟
من به منشی گفتم: این سخن را علی بن ابی طالب علیه السلام گفته است؟ گفت: آری! گفتم: این مرد راست میگوید، در این بیابان پهناور چه کسی هست تا بمیرد و همه آن قبرستان شود؟ هر دو ساعتی از مغلوب شدن منشی خندیدیم؛ چون جوابی نداشت که بدهد!
بالاخره به مدینه رسیدیم و من خدمت حضرت ابو الحسن علی بن محمّد علیهما السلام رفتم. حضرت نامه متوکل را خواند و فرمود: شما استراحت کنید، من مخالفتی با آمدن ندارم. آن موقع، شدت گرمای تابستان بود. فردا صبح که خدمت ایشان رفتم، دیدم خیاطی مشغول بریدن پارچه ضخیم پشمی و نمدی است که میخواهد به صورت زره و خفتان برای امام و غلامانش بدوزد. سپس امام به خیاط فرمود: چند نفر خیاط دیگر بیاور که امروز اینها را تمام کنی. فردا همین وقت برایم بیاور.
در این موقع رو به جانب من نموده و فرمود: یحیی! امروز هر چه احتیاج دارید از مدینه تهیه نمایید که فردا صبح همین وقت حرکت خواهیم کرد. من از خدمت ایشان خارج شدم و از دوختن این خفتانها در شگفت بودم! و با خود میگفتم: ما اکنون در شدت گرمای تابستان هستیم آن هم گرمای حجاز و فاصله بین عراق و حجاز را در ده روز طی میکنیم، این لباسها را برای چه میخواهد؟ بعد گفتم، این مرد مسافرت نرفته، خیال میکند در هر مسافرتی باید از این نوع لباسها نیز همراه داشته باشند! تعجب از رافضیها است که معتقد به امامت این مرد با این مقدار فهمی که دارد هستند!
فردا صبح همان وقت خدمت ایشان رفتم و دیدم لباسها حاضر است. به غلامان خود فرمود: بیایید و برای ما لباسهای پشمی و کلاه نمدی بردارید، و رو به من نموده و فرمود: آماده حرکت باش! باز با خود گفتم این کار از عمل دیروز بیشتر موجب تعجب است! خیال میکند به استقبال سرمای زمستان میرویم که این لباسهای کورکی و کلاههای نمدی را برمی دارد! من خارج شدم در حالی که به نظرم خیلی مرد بی اطلاع و کم تجربه ای آمد. به راه افتادیم تا به همان محلی رسیدیم که در مورد قبرستان بین مرد خارجی و منشی من مناظره شده بود. ناگهان ابری سیاه فضای آسمان را فرا گرفت و رعد و برق برخاست. ابرها بالای سر ما رسیدند و تگرگهایی مثل تکه سنگ شروع به باریدن کرد.
در این موقع امام علی النقی و غلامانش زره و خفتانها را پوشیدند و روی آن، لباسهای پشمی و کلاه نمدیها را بر سر گذاشتند. فرمود: یکی از لباسهای پشمی را به یحیی بدهید و به منشی هم یک کلاه نمدی بدهید. ما گرد هم جمع شدیم و چنان تگرگ ما را محاصره کرد که هشتاد نفر از همراهان من مردند. کم کم هوا صاف شد و گرما بازگشت.
در این موقع امام رو به من نموده و فرمود: پیاده شوید تا با بقیه یاران خود، آنهایی را که مرده اند دفن کنید. این طور خداوند بیابآنها را قبرستان میکند. از شنیدن سخن امام، خود را از اسب به زیر انداخته و دویدم و قدم و رکابش را بوسیدم! گفتم: من به وحدانیت خدا و نبوت خاتم انبیا و خلافت و امامت شما خانواده شهادت میدهم. آقای من! من تا حالا کافر بودم و اینک به دست شما مسلمان شدم. یحیی گفت: از آن تاریخ مذهب تشیع را اختیار کردم و خدمت آن جناب را غنیمت دانستم تا از دنیا رفت.
📚الثاقب في المناقب ج ۱، ص ۵۵۱
📚الخرائج و الجرائح ج ۱، ص ۳۹۳
📚کشف الغمة ج ۲، ص ۳۹۰
📚بحار الأنوار، ج ۵۰، ص ۱۴۲
به نقل از کانال تقصیر پژوهی
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81
در زمان ما بیش از هر زمان دیگری هجمه هایی به تراث شیعی شده است. تراثی که با مدیریت امام معصوم علیه السلام و توسط راویانی همچون زراره و محمد بن مسلم ها به دست ما رسیده است. منشا بیشینه این هجمه ها مطلع نبودن از تاریخ حدیث شیعی و نوع شکل گیری آن است. هدف کلان از تشکیل کانال احیاء الامر حفظ و فهم تراث حدیثی شیعه است.
💠 محور هایی که این کانال به آن خواهد پرداخت به قرار زیر است:
❇️1. فهم صحیح و بیپیرایه احادیث اهل بیت ع (#فهمحدیث)
❇️ 2. راویشناسی، بر پایه نظام قرائن (#راویشناسی)
❇️ 3. تبیین زیرساختهای اعتبارسنجی حدیث شیعه (#اعتبارسنجی)
❇️ 4. تحلیل و راستیآزمایی مبانی دانش رجال (#مبانیرجال)
❇️ 5. اندیشهها، در باب اعتبارسنجی و راویشناسی (#اندیشههارجالی)
❇️ 6. ترسیم تاریخ حدیث و رخدادهای تأثیرگذار بر آن (#تاریخحدیث)
❇️ 7. اعتبارسنجی و جایگاهشناسی منابع حدیث و رجال شیعه (#اعتبارمنابع)
❇️ 8. فهم و تحلیل اسناد حدیثی و تعابیر توصیفی راویان (#اسنادواصطلاحات)
❇️ 9. کارگاه آموزش رجال (#کارگاهرجال)
https://eitaa.com/ehya_al_amr
https://eitaa.com/joinchat/633799232Cef4f167d81