📌متن شبهه
آیاگرفتن فال قهوه و تاروت و...گناه هست؟
📌 پاسخ به شبهه
1️⃣ هیچ یک از فال های رایج در جامعه همچون فال قهوه، فال نخود، کامپیوتری و ...، از نظر عقل و شرع اعتباری ندارند.
🔹 انسان باید زندگی خودش را بر اساس عقل و منطق و شریعت بنا کند و نباید دنبال این گونه مسائل برود.
🔹 فال گیری با روشهای مذکور چگونه می تواند از آینده آدمی خبر دهد و یا روحیات او را بشناسد و بر اساس آن غیب گویی نماید؟! کدام دلیل عقلانی چنین چیزی را اثبات می کند؟
🔹 شرع مقدس نیز این گونه مسائل را خرافه ای بیش نمی داند و هیچ یک از آنها را تأیید نکرده است.
2️⃣ کارهایی که معمولاً فالگیران مثل باز کردن کتاب، کف بینی و طالع شماری انجام می دهند، هیچ مستند شرعی و عقلی نداشته و از نظر اسلام صحیح نیست. آنها معمولاً با بیان مسائل کلی که قابل انطباق با روحیات مختلف است، یا با بیان یک سری مطالب متشابه سعی در جلب نظر مشتریان خویش دارند؛ یا بر اثر حدسیات چیزهایی را بیان میکنند که به صورت اتفاقی برخی از آنها واقع میشود و انسانها خیال میکنند که پیشگوییهای آنها قطعی بوده است. همچنین آنها با زرنگی و زیرکی برخی اطلاعات را از زبان خود فرد می کِشند و دوباره آن را به خورد وی می دهند و انسان خیال می کند که آنها واقعاً پیشگویی می کنند.
👈 چنین کارهایی بیشتر برای بازارگرمی است و ابزاری برای سوء استفاده مادی برخی افراد شیّاد می باشد؛ بنابراین شایسته نیست که انسانهای متشخص گوش به این گونه حرف های بیاعتبار و سخیف فالگیران و دعانویسان قلابی دهند.
3️⃣ البته فال خوب یا بد، گرچه اثر طبیعی و تکوینی ندارد، ولی بدون تردید اثر روانی میتواند داشته باشند. فال نیک غالباً مایه امیدواری و حرکت است، ولی فال بد موجب یأس و نومیدی و سستی و ناتوانی است. شاید به خاطر همین اثر روانی در روایات اسلامی از فال نیک نهی نشده اما از فال بد زدن به شدت مذمت شده است.
📖 در حدیثی از پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله) نقل شده که حضرت میفرمایند: «تفألوا بالخیر تجدوه» (1)؛ «کارها را به فال نیک بگیرید که آن را مى یابید». اما فال بد که به آن «طیره» میگویند، به شدت مذمت شده است.
📖 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند: «الطّیرة شِرْک» (2)؛ «فال بد زدن (و آن را مؤثر در سرنوشت آدمى دانستن) یک نوع شرک به خدا است».
📖 امام صادق (علیهالسلام) نیز میفرماید: «الطِّیَرَةُ عَلَى مَا تَجْعَلُهَا إِنْ هَوَّنْتَهَا تَهَوَّنَتْ وَ إِنْ شَدَّدْتَهَا تَشَدَّدَتْ وَ إِنْ لَمْ تَجْعَلْهَا شَیْئاً لَمْ تَکُنْ شَیْئاً» (3)؛ «تأثیر یا بیتأثیری فال بد در روان انسان تابع موضعی است که در مقابل آن اتخاذ میکنید؛ اگر آن را سبک بشمارید و ناچیز بدانید، ناچیز خواهد بود. اگر آن را مُهم بپندارید، مهم خواهد بود و اگر به آن ترتیب اثر ندهید، هیچ و بیاثر خواهد بود و اثرى نخواهد داشت.»
👈البته در برخی روایات آمده است که راه مبارزه با فال بد بیاعتنایی به آن است.
📖 پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله) میفرمایند: «إِذَا تَطَیَّرْتَ فَامْضِ» (4)؛ «هرگاه فال بد زدى اعتنا مکن و بگذر. »
به هر حال، فال بد زدن و یا شوم دانستن برخی رخدادهای زندگی و یا توجه به طالع بینی ها به تنهایی هیچ تأثیری در انسان ندارد آنچه منشأ اثراست، طرز فکر و تلقی نادرست از فال است؛ یعنی کسی که به آنچه فال گیر یا مردم خرافی میگوید و یا در کتاب های طالع بینی بیان شده است باور داشته باشد و به خود تلقین نماید، چه بسا خود را ببازد و با مشکلاتی مواجه گردد؛
🔹 در همین رابطه حکم فقهی این مسأله را خبرنگار برنا از مراجع تقلید سؤال کرده
سوال :آینده نگری، فال گیری، اعتقاد به مهره مار چه حکمی دارد؟ آیا پول دادن برای آن جایز است؟
1️⃣ حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): اخبار به کذب جایز نیست و پول در مقابل آن صورت شرعى ندارد.
2️⃣ آیت الله مکارم شیرازی: دعانویسی و فال گیری حرفه ای جایز نیست و رجوع به آنها حرام است و پول گرفتن در برابر این کارها جایز نیست.
3️⃣ آیت الله سیستانی: شرعا اعتبار ندارد و اگر منفعت عقلایی داشته باشد، پول دادن اشکال ندارد.
پینوشتها:
1. مکارم شیرازى، ناصر، تفسیر نمونه، تهران: دار الکتب الإسلامیة، 1374، ج6، ص317.
2. مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحارالأنوار، بیروت : دار إحیاء التراث العربی، 1403ق، ج55، ص322.
3. حر عاملى، محمد بن حسن ، وسائل الشیعة، قم : مؤسسة آل البیت علیهم السلام، 1409ق، ج22، ص404.
4. همان، ج11، ص362.
#شبهه
#فال_قهوه
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
📌اهمیت ماه رجب چگونه است و اعمال آن کدام است؟
📌پاسخ اجمالی👇
از جمله ماه هایی که در فضیلت آن روایات بسیاری از معصومان (ع)رسیده است ماه رجب می باشد.
اعمال این ماه عبارت است از:روزه، اذکاری مانند استغفار و...،غسل، نماز،بجا آوردن عمره، زیارت ائمه خصوصا امام حسین و امام رضا(ع).
پاسخ تفصیلی
ماه رجب یکی از ماه های حرام است که در روایات برای آن فضایل زیادی ذکر شده است.
اعمالی که برای این ماه در روایات ذکر شده، به دو گونه است؛ قسمتی از این اعمال مربوط به همه روزهای ماه است؛ مانند روزه گرفتن و بعضی از اذکار و ادعیه و قسمت دیگر آن مربوط به زمان های مخصوصی از این ماه، مانند اعمال و دعاها و نمازهایی که برای هر شب و روز این ماه وارد شده است و همچنین اعمالی که در ایام البیض (روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم هر ماه قمری) سفارش به انجام آن شده است.
✅الف)اعمال مشترک ماه رجب:
روزه:
1.امام صادق(ع)فرمود:حضرت نوح(ع)در روز اول ماه رجب سوار بر کشتی شد و به همراهان دستور داد، این روز را روزه بگیرند و فرمود هر که این روز را روزه بدارد آتش جهنم یک سال از او دور شود و کسی که هفت روز از این ماه را روزه بدارد هفت درب جهنم بر او بسته شود و اگر هشت روز روزه بدارد هشت درب بهشت به روی او باز می شود و کسی که پانزده روز روزه بدارد خداوند حوایج او را بر آورده کند و کسی بیشتر از این مقدار روزه بگیرد خداوند افزون به او عنایت کند.[1]
2.امام کاظم (ع)فرمود:رجب، نام رودى است در بهشت که از شیر سپیدتر و از عسل شیرینتر است، کسى که یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد خداوند متعال از آن رود به او مىنوشاند.[2]
3.و فرمود: ماه رجب، ماه بزرگى است که در آن (پاداش) حسنات چند برابر است و گناهان (آدمى) در آن آمرزیده مىشود. کسى که یک روز در ماه رجب روزه بگیرد، آتش جهنّم به اندازه یک صد سال از او فاصله مىگیرد، و کسى که سه روز (در این ماه) روزه بگیرد، بهشت براى او واجب مىشود.[3]
روایات در فضیلت روزه ماه رجب بسیار است که به همین مقدار بسنده می کنیم.
اذکار و اوراد مخصوص:
1. رسول خدا (ص)فرمود:کسی که در ماه رجب صد مرتبه این ذکر را بگوید" أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ"و بعد از پایان آن انفاقی کند، خداوند امر او را به رحمت و آمرزش پایان برد و ... و هنگامی که خداوند را در روز قیامت ملاقات کند خداوند به او گوید: به سلطنت من اقرار کردی پس هر درخواستی داری بنما تا اجابت کنم که کسی جز من نمی تواند خواسته های تو را برآورد.[4]
2.حضرتش در روایت دیگر فرمود:کسی که هزار مرتبه در این ماه"َلا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ"بگوید خداوند صد هزار پاداش در نامه عمل او می نویسد و ...[5]
اذکار و اوراد این ماه نیز فراوان است که به کتب ادعیه که در این زمینه نگاشته شده مراجعه نمایید.
✅ ب)اعمال مخصوص ماه رجب:
از اعمال مخصوص این ماه نمازهایی است که در هر شب باید خوانده شود و کیفیت آن در روایات آمده است.[6]
از جمله اعمال مخصوص:"غسل شب اول، شب پانزدهم، شب آخر،[7] نمازهای شب جمعه اول ماه رجب(لیلة الرغائب)[8] نمازهای شب سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم(لیالی البیض)[9]انجام عمره،[10] زیارت امام حسین (ع)،[11] زیارت امام رضا(ع)"[12] است.
پی نوشت:
[1]صدوق، محمد بن علی، ثواب الأعمال، ص 53، انتشارات شریف رضی، قم، 1364ش.
[2]همان.
[3]همان.
[4] حر عاملی، وسائل الشیعة، ج 10، ص 484، ح 13907، مؤسسة آل البیت، قم، 1409ق.
[5] همان، ح 13908.
[6]ر.ک:وسائل الشیعة، ج 8، باب 5، ص 91.
[7] همان، ج 3، ص 334، باب 22.
[8] همان، ج 8، ص 98، باب 6.
[9] همان، ج 8، ص 24، باب 3.
[10]همان، ج 14، ص 300، باب 3.
[11] همان، ج 14، ص 465، باب 50.
[12] همان، ج 14، ص 565، باب 87.
#ماه_رجب
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
♻️ پرسش:
اگر صفات خوب از خداست، منشا صفات بد چه کسی است؟
💠 پاسخ:
خوبی ها بازگشت به صفت هدایتگری خداوند است اما بدیها ریشه در شیطان دارد که انسان با سوء اختیار خود تحت تاثیر شیطان قرار میگیرد در این باره به روایات ذیل توجه فرمایید:
1⃣ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّمَا هُوَ اللَّهُ وَ الشَّيْطَانُ وَ الْحَقُّ وَ الْبَاطِلُ وَ الْهُدَى وَ الضَّلَالَةُ وَ الرُّشْدُ وَ الْغَيُّ وَ الْعَاجِلَةُ وَ الْعَاقِبَةُ وَ الْحَسَنَاتُ وَ السَّيِّئَاتُ فَمَا كَانَ مِنْ حَسَنَاتٍ فَلِلَّهِ وَ مَا كَانَ مِنَ السَّيِّئَاتِ فَلِلشَّيْطَان.
از امام باقر علیهالسلام روایت شده که رسول خدا ص فرمودند: ای مردم! [مساله] فقط خداست و شیطان، و حق و باطل، و هدایت و گمراهی، و رشد و هلاکت، و فوریت [=دنیا] و عاقبت [= آخرت] ، و خوبیها و بدیها؛ پس هرآنچه از خوبیهاست از آنِ خداست؛ و هرآنچه از بدیهاست، از آنِ شیطان است.
(المحاسن، ج1، ص251؛ الكافي، ج2، ص16)
2⃣ از امام صادق علیهالسلام روایت شده است که رسول خدا ص فرمودند: هرکس از امتم صبح کند در حالی که دغدغه او غیر خداست، پس، از خدا نیست. [= انسانی الهی و در مسیر خدا نیست بلکه تحت تاثیر القائات شیطان است]
(المحاسن، ج1، ص204)
موفق باشید🌺🌿
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
♻️پرسش مخاطب گرامی:
سلام ،چرادین اسلام جوریه که نمیشه ازش خارج شد و به دین و مذهب دیگه ای رو آورد؟ماکه هیچ اختیاری درانتخابش نداشتیم. مااگه هندبدنیا میآمدیم گاو پرست میشدیم یا هرجای دیگه دنیا معلوم نبود چه دین وآیینی داشته باشیم.
🌐 پاسخ:
باسلام و احترام خدمت شما پرسشگر محترم🍀🌺
1⃣ اینکه میفرمایید اسلام جوری است که نمیشه ازش خارج شد یعنی چی؟ یعنی انسان اختیار نداره؟ پس چرا عدهای از روی نا آگاهی و بدون تحقیق درست سراغ ادیان انحرافی رفتند؟!!!
2⃣ مطلب دیگر اینکه:
۱. حضرات موسی و عیسی علیهماالسلام، هر دو فلسطینی بودند. اکثریت غالب امریکاییها و اروپاییها نیز مسیحی و تعدادی هم یهودی بوده و هستند. حال دین آنها را جغرافیا تعیین کرده است؟!
۲. ریشهی (تشکیلاتی و سازمان یافتهی) حکومت طواغیت، فرعونیت و شیطانپرستی نیز مصر بوده است، پس چرا امریکاییها و اروپاییها بیش از دیگران مشیّ فرعونیت دارند، فراماسون تشکیل میدهند، نمادهای شیطانپرستی مصری را همه جا به کار برده و تبلیغ میکنند و ... ؟!
۳. در مهد اسلام که مکه و مدینه در عربستان سعودی فعلی باشد و هم چنین سایر مناطق اسلامی، چه عربی و چه غیر عربی، همیشه بیدین، کافر، مشرک، منافق، مسیحی، یهودی، ظالم، جنایتکار و ... بوده و اکنون نیز بسیار هستند؟ روزانه نیز بسیاری از دین خارج میشوند؛ اینان اهل کدام سرزمین جغرافیایی هستند؟!
۴. در امریکا، اروپا، چین، ژاپن، نپال، هندوستان، فیلیپین، روسیه و ...، تعداد بسیاری مسلمان بوده و هستند و تعداد بسیاری نیز گروه گروه به اسلام میگروند؟ دین آنها را نیز جغرافیا تعیین کرده است؟!
نکته لازم به ذکر اینکه محیط زندگی در انتخاب دین بی تاثیر نیست اما موجب جبر نیست.
موفق باشید🌸🌾
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
اهمیت رجب و شعبان و رمضان.mp3
3.14M
❓ چرا ماه های رجب، شعبان و رمضان، اینقدر اهمیت دارد؟!
#استاد_رفیعی
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
6.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞نماهنگ|مناجات با خدا
⚜دائم الفضل...
🌀همخوانی دعای
"یا دائِمَ الفضل علی البریه"
〽️اجرا:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
📺مشاهده و دریافت نسخه باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/TAaqi
📲 @tasnim_esf
#ماه_رجب
#رجب
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
صوت جلسه نهم - شاکرین 20-10-1401.mp3
29.48M
💠📣 صوت جلسه نهم از ویژه برنامه چهارشنبه های اعتقادی
🔸از سلسله نشست های دین و چالش های روز
↙️موضوع: "رابطه متقابل علم و دین در دنیای معاصر"
🔸ارائه کننده:
🎙حجت الاسلام دکتر حمیدرضا شاکرین
( عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
🗓 چهارشنبه 20 دی ماه 1402
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
1_9134865907.pdf
2.03M
جزوه « سرو و طوفان» ، که سالیان قبل در فضای مجازی نشر داده شده و مجددا در این جا بارگذاری می شود ، پاسخ به چالشهایی است که توسط آقایان رسول جعفریان، عبدالکریم سروش، مهدی نصیری ، عباس عبدی و محسن کدیور نسبت به استاد مصباح مطرح شده بود و البته به زودی این جزوه به زیور طبع هم آراسته خواهد شد.
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
حمله موشکی سپاه به مقرهای جاسوسی و تجمع گروهکهای تروریستی ضد ایرانی
🔹اطلاعیه شماره ۱ سپاه پاسداران: در پاسخ به جنایات اخیر تروریستی دشمنان ایران اسلامی مقرهای جاسوسی و تجمع گروهکهای تروریستی ضد ایرانی در بخشهایی از منطقه در نیمه امشب با موشکهای بالستیک سپاه مورد هدف قرار گرفت.
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
16.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #یوم_الانتقام 🇮🇷
با نوای حاج ابوذر روحی
مرحبا لشکر حزبالله
مرحبا جیش رسولالله
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b