✍سگ بازی در اسلام، حلال یا حرام؟
🔸مطابق روایات متعدد، نظر اجماعی تمام فقهای مشهور، سگ حیوانی نجس است. رواياتی که به این موضوع اشاره دارد بسیار زیاد است تا جایی که ابوابی از کتب روایی را به خود اختصاص داده است.
🔸در روایات اهل بیت (ع) نگهداری سگ برای کسانی که استفاده عقلايی از آن ندارند، امر ناپسندی معرفی شده است. بنابراين نگهداري سگ برای نگهبانی و شکار و سگی که امروزه مورد استفاده پليس و نيروهای امداد است، اشکال ندارد مشروط بر اینکه مطابق تصریح روایات، دربی بین آنها فاصله باشد، یعنی جا و مکان آن از زندگی شما فاصله داشته باشد. (البته اين به معنای عدم نجاست اين سگها نیست.)
🔸در برخی روايات آمده ملائکه در خانهای که در آن سگ نگهداری میشود، وارد نمیشوند و نماز خواندن در آن مکروه است.
🔸بنابر این در اسلام نگهداری و انس گرفتن با سگ بدون اينکه مورد استفاده عقلايی قرار بگيرد (مثل سگ نگهبان یا سگ شکاری یا سگ پلیس که هر کدام احکام خودش را دارد) نهی شده است. علاوه بر اینها در سيره و سخنان معصومين(ع) نيز سگبازی، امری زشت تلقّی شده و سگبازان سزاوار ملامتاند.
🔸هنگامي که امام حسين(ع) کنار قبر شريف پيامبر اکرم(ه) نشسته بود قاصدی آمد و گفت: امير میخواهد به نزد او برويد. امّا امام(علیه السلام) که میدانست معاويه مرده است و اين دعوت برای گرفتن بيعت است، آن را نپذیرفت و سگبازی را فسق آشکار میداند و در پاسخ آن قاصد فرمود: «من هرگز با يزيد بيعت نخواهم کرد، چون يزيد مردی است فاسق که فسق خود را آشکار کرده، شراب مینوشد و سگبازی میکند»
🔸در جای ديگر امام حسين(ع) در نامهای، معاويه را توبيخ کرده و مینويسد: «آيا تو آن کس نيستی که... پسر بچهای را که شراب میخورد و سگبازی میکند به امارت میرسانی!»
🔸نامه امام حسين(ع) يادآور نامه امير المومنين(ع) به منذر بن جارود است که از سوی حضرت، فرماندار بخشی از بلاد اسلامی بود و پس از اينکه تخلفات و خيانتهای او برای امير المومنين(ع) گزارش شد، با نامه امام توبیخ و این چنین احضار شد: خبر رسيده است، تو پيوسته مشغول گردش و صيد (تفريحی) و بازی با سگها هستی.
🔸با دقّت در کلام اميرالمومنين(ع) و امام حسين (ع) درک زشتی و قبح سگ بازی و انس با این حیوان دشوار نیست.
🔸البته اسلام دين تعادل و ميانهروی است که در دستورات اسلامی مشاهده میشود. هرچند در اسلام، سگ حيوانی نجس است، امّا اين سبب نشده تا حقوق او به عنوان يک حيوان، نقض شود. رعايت حقوق سگ به اين نيست که به آن دست بزنی و او را مونس و هم بازی خود قراردهی! بلکه با رسيدگی به آب و غذايش و آزار نرساندن به آن، حقوقش را رعايت کردهای. همانطور که به رعايت حقوق ساير حيوانات و سيرکردن و رفع تشنگی آنها در روايات اسلامي تأکيد شده است.
🔸در کتب فقهی آمده است: اگر شخصى، به مقدار وضو گرفتن آب داشته باشد و بترسد که اگر با آن وضو بگيرد، خودش یا حیوانی حتی سگش دچار تشنگى شود، بر او واجب است که تيمم کند و آب را برای نوشيدن نگهدارد.
🔹برای اطلاعات بیشتر این یادداشت را بخوانید.
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=1&lid=0&mid=252816&catid=0&start=1&PageIndex=0
🌐به مناسبت هشتم ذیالحجه، روز خروج امام حسین از مکه به سمت کوفه
آیا امام حسین حج خود را نیمهتمام رها کرد؟
🔹درباره وضعیت آخرین حج امام حسین دو قول مطرح است. عدهای میگویند امام حسین برای جلوگیری از دستگیر شدن، حج خود را نیمهتمام گذاشت و نیتش را از عمرۀ تمتع به عمرۀ مفرده برگرداند (قول شیخ مفید و طبرسی). قول دوم این است که امام از ابتدا نیت عمرۀ مفرده کرده بود. یکی از ثمرات فقهی این رأی تاریخی در این مسئله است که امکان تبدیل نیت در حج وجود دارد یا خیر. 🔸اگر فقیهی معتقد باشد امام حسین نیت خود را از عمرۀ تمتع به مفرده تغییر داد قاعدتاً باید قائل جواز این کار باشد.
🔵دیدگاه استاد یوسفی غروی درباره این مسئله:
«گفته میشود امام حسین مناسک حج را نیمه تمام گذاشتند. اما طبق روایات و اخبار ائمه، امام حسین اصلاً قصد احرام حج نکرده بودند. در واقع امام حسین از ابتدا وضعیت خود را میدانستند، لذا از ابتدا احرام عمرۀ مفرده بستند و عمرۀ مفردۀ خود را یکروزه تمام کردند. روزی که همۀ حاجیان بعد از عمرۀ خود، احرام حج میبستند و برای شروع مناسک حج راهی صحرای عرفات میشدند امام حسین از احرام عمرۀ خود در آمدند و از مکه به طرف عراق حرکت کردند.
🔸حج دارای دو قسمت عمره و حج است. شیخ مفید در الارشاد آورده است که امام حسین موفق به تمام حج نشد. حجِ تمام آن است که عمره و حج باشد. پس طبق نظر شیخ مفید امام فقط عمرۀ مفرده انجام دادند. اگر بگوییم امام موفق به اتمام حج نشد معنایش نیمهکاره رها کردن حج است، در حالی که امام اصلاً قصد انجام حج نداشت و احرام حج نبست».
📥 معارف اعتقادی
👇👇👇https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
✍چرا باید نماز را به زبان عربی خواند و حال آنکه هر کس باید خدا را به زبان خودش بخواند، آیا این موضوع با جهانی بودن دین اسلام منافات ندارد؟
🔹 توجه به این نکته که روح عبادت بر تسلیم و تعبد است ، انسانی که می خواهد عبادت خدا کند آن چیزی را انجام می دهد که خداوند خواسته است. طبق آیات و روایات و سیره پیامبر، نماز به این شکل واجب شده است.
طبیعی است که عدم توجه به خواست الهی و عمل کردن هر شخص بنا بر خواست خود ، با روح تعبد و تسلیم سازگار نیست.تعبدى و توقیفى بودن خواندن نماز به لفظ عربى، در شریعت اسلام آمده است.
🔹قرائت الفاظ و اذکاری که در نماز است، به صورت دقیق در هیچ زبانی ترجمه ندارد، یعنی نمی توان مفاهیمی را که در اذکار نماز است، به صورت دقیق ترجمه کرد و آن را بیان نمود. برخی از کلمات یا جملات، معانی بسیاری در خود جای داده که با یک یا چند جمله نتوان همه آنها را بیان نمود. به اعتراف اهل فن زبان عربی یکی از کاملترین زبانها است.
🔹خواندن نماز به زبان عربى یکى از نشانه هاى جهانى بودن دین اسلام است، زیرا جمعیّتى که در یک جبهه واحد فعّالیّت مى کنند، ناگزیرند زبان واحدى داشته باشند که به وسیله آن تفاهم کنند؛ و نماز با زبان واحد و به سوى قبله واحد و در اوقات معیّن، رمز وحدت آنها می باشد.
🔹خواندن نماز به یک صورت معیّن، آن را از تحریف و آمیخته شدن به خرافات نگاه مى دارد. خواندن نماز به زبان عربی و با دیگر شرایط و آداب، موجب حفظ نماز بعد از قرنها شده است. در حالی در ادیان دیگر ، ارتباط دائمی و همیشگی که مسلمانان با خدای خویش دارند ، وجود ندارد و این مسئله در افزایش ایمان بسیار موثر است.
🔹 با توجه به دلیلهایی که ذکر کردیم نماز باید به زبان عربی خوانده شود ، اما این بدان معنی نیست که انسان نتواند به هیچ زبان دیگری با خداوند سخن بگوید . انسان می تواند با هر زبانی که خواست در غیر نماز با خدا سخن گفته و با او راز و نیاز کند و دردها و نیازهای خود را با او در میان گذارد .حتی در قنوت نماز که جایگاه خواستن حاجتها است ، به فتوای اکثرمراجع، انسان می تواند به فارسی یا هر زبان دیگر با خدا سخن گوید.
معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر
فرمایید.👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
🔸 کتاب "شناخت نامه شیطان" تألیف آیت الله ری شهری و مرتضی خوش نصیب از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.
📖معرفی کتاب:
✍️ شیطان، تندیس استکبار، لجاجت و فسادگری که به سان خون در رگ فرزندان آدم جاری است و دشمن آشکار و قسم خورده آنهاست.
✍️ شناختن شیطان و دام ها و وسوسه های عزار و یک رنگش برای هر کسی که هوای زندگانی سعادتمند دنیا و آخرت در سر دارد بیش از هر چیز دیگری واجب تر است.
✍️ مطمئن ترین راه شناخت شیطان، مراجعه به قرآن و سنّت است؛ زیرا وجود و ماهیّت شیطان و راه های نفوذ یا پیشگیری از دام های هزارتوی او، چیزی نیست که در کمند عقل و علم تجربی در آید.
✍️ کتاب حاضر تلاش دارد تا ضمن جمعآوری و ارائۀ منضبط آیات و احادیث مربوط به شیطان و مباحث مربوط با شیطان، از منظر آموزه های قرآن و حدیث از زوایای مختلف، این جرثومه فساد را به مخاطبان معرفی نماید.
🔹این کتاب در شش فصل سامان یافته است که ....
ادامه خبر 👇
http://www.riqh.ac.ir/post/76236
_______________________
📥 معارف اعتقادی
👇👇👇https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
دعای شب عرفه.mp3
36.16M
🎙 دعای شب عرفه با صدای استاد میرباقری
📜 اللَّهُمَّ يَا شَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى یا عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ یا مُنْتَهَى كُلِّ حَاجَةٍ
يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبَادِ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا جَوَادُ يَا مَنْ لاَ يُوَارِي مِنْهُ لَيْلٌ دَاجٍ وَ لاَ بَحْرٌ عَجَّاجٌ وَ لاَ سَمَاءٌ ذَاتُ أَبْرَاجٍ وَ لاَ ظُلَمٌ ذَاتُ ارْتِتَاجٍ
يَا مَنِ الظُّلْمَةُ عِنْدَهُ ضِيَاءٌ أَسْأَلُكَ بِنُورِ وَجْهِكَ الْكَرِيمِ الَّذِي تَجَلَّيْتَ بِهِ لِلْجَبَلِ فَجَعَلْتَهُ دَكّاً وَ خَرَّ مُوسَى صَعِقاً وَ بِاسْمِكَ الَّذِي رَفَعْتَ بِهِ السَّمَاوَاتِ بِلاَ عَمَدٍ وَ سَطَحْتَ بِهِ الْأَرْضَ عَلَى وَجْهِ مَاءٍ جَمَدٍ وَ بِاسْمِكَ الْمَخْزُونِ الْمَكْنُونِ الْمَكْتُوبِ الطَّاهِرِ الَّذِي إِذَا دُعِيتَ بِهِ أَجَبْتَ وَ إِذَا سُئِلْتَ بِهِ أَعْطَيْتَ وَ بِاسْمِكَ السُّبُّوحِ الْقُدُّوسِ الْبُرْهَانِ الَّذِي هُوَ نُورٌ عَلَى كُلِّ نُورٍ وَ نُورٌ مِنْ نُورٍ يُضِيءُ مِنْهُ كُلُّ نُورٍ إِذَا بَلَغَ الْأَرْضَ انْشَقَّتْ وَ إِذَا بَلَغَ السَّمَاوَاتِ فُتِحَتْ وَ إِذَا بَلَغَ الْعَرْشَ اهْتَزَّ وَ بِاسْمِكَ الَّذِي تَرْتَعِدُ مِنْهُ فَرَائِصُ مَلاَئِكَتِكَ وَ أَسْأَلُكَ بِحَقِّ جَبْرَئِيلَ وَ مِيكَائِيلَ وَ إِسْرَافِيلَ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ عَلَى جَمِيعِ الْأَنْبِيَاءِ وَ جَمِيعِ الْمَلاَئِكَةِ...
_____________________
📥 معارف اعتقادی
👇👇👇https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
از_شبهه_تا_فتنه_-_مرکز_مطالعات_و_پاسخگویی_به_شبهات_-_حوزه_های_علمیه.pdf
17.79M
📚 #کتاب "از شبهه تا فتنه
✍جمعی از محققان
🌹پاسخ به شبهات رایج🌹
🌸ناشر: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات قم
💥کتاب تازه منتشر شده💥
در این کتاب شبهات و سوالاتی که زمینه ساز حضور برخی افراد در اغتشاشات1401 شده، پاسخ داده شده است.
❓اگر خدا نبود که مارو بیافرینه هیچی نبود پس کی خدا رو درست کرده؟
❓انسان که خودش عقل و شعور دارد و خوب و بد را هم تشخیص میدهد، چه نیازی به دین دارد؟
❓مگر امامان علم غیب نداشتند، پس چرا زهر نوشیدند؟
❓اگر اسلام یک دین ثابت است و کامل پس چرا مراجع باهم اختلاف دارند؟
❓چرا رهبر و مراجع به فکر مردم نیستند و در مورد گرونی هیچ کاری نمیکنند؟
⁉️و...
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 #انیمیشن
نمایشی از فعالیت سلولهای ایمنی بدن و شکار باکتری های مضر
#طراحی هوشمند
#خداباوری
◀️ منبع خبر: کانال رسمی عجایب جهان
_____________________
📥 معارف اعتقادی
👇👇👇https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
14.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 سه ویژگی مهم در شب و روز عرفه
مرحوم آقا مجتبی تهرانی (ره)
_____________________
📥 معارف اعتقادی
👇👇👇https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
✍استغفار و اعتراف به گناه در لسان اهلبیت (ع) چگونه با عصمت و حجیتِ سیرۀ ایشان سازگاری دارد؟
💠نخست باید توجه داشت که ما معتقدیم ائمه (ع) معصوم هستند. این یک اصل کلی است. بنابراین سیرۀ آنها به صورت مطلق برای ما حجت است.
💠 استغفارِ ائمه (ع) برای رفع گناه و خطا نیست. یک دلیل آن ارتقا است. توبه و استغفار راهی برای دفع نفس اماره و وسوسۀ شیطانی است. پیشگیری است، به عبارت دیگر رفع نیست دفع است. استغفار نوعی مصونیت از وسوسههای شیطان است. حفاظی است در برابر وسوسههای ابلیس و نیز عامل ارتقای درجه است. پس با عصمت منافات ندارد. استغفار درجۀ علّیّین و عامل بهرهمندی از لطف الهی است. در روایات ما آمده است:اِنَّ مِن أَجمَعِ الدُّعاءِ الاِستغفارَ (قطعاً استغفار از جامعترین دعاهاست.)
💠توبه و استغفار مراتبی دارد. هر توبهای توبه از گناه و معصیت نیست، بلکه ممکن است از آنچه موجبِ عدمِ حضور محب نزد محبوب میگردد به شمار رود، یعنی ائمۀ معصومین (ع) همیشه فانی در خدا بودند. حالا این بهترین مخلوق خدا، با مقام فرازمندش گاهی به بازار میآمد و در مجالس دور ایشان مینشستند. این جلسات گاهی از حضور قلب او در نزد خدا را به ناچار میکاست. لذا با اینکه هرگز به گناهی دچار نمیشد، فقط امر مهمتری صرف چیز کماهمیتتر میشد.
//////////////////////////////////////
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
4_6041860345029461064.mp3
3.69M
صوت ۶دقیقه
یه سلام میدم با حسرت طرف کربلا
آرزوم اینه بمیرم عرفه
نجوا با حضرت سیدالشهدا ع
حاج آقامیرزامحمدی
////////////////////////////////
♻️معارف اعتقادی را با لینک زیر منتشر فرمایید.
👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b
#لطايف_معارف
🌗 مقایسه دو دعای عرفه؛
دعای عرفه امام حسین(ع) و دعای عرفه امام سجاد(ع)
🎙آیت الله سید علی حسینی خامنهای
یک بُعد دیگر [از شخصیت امام حسین علیهالسلام]، بُعد معنوی و عرفانی است که بهخصوص در دعای عرفه به شکل عجیبی نمایان است. ما مثل دعای عرفه، کمتر دعایی را داریم که سوز و گداز و نظم عجیب و توسّل به ذیل عنایت حضرت حق متعال بر فانی دیدن خود در مقابل ذات مقدّس ربوبی در آن باشد؛ دعای خیلی عجیبی است.
دعای دیگری مربوط به روز عرفه در صحیفه سجادیه هست، که از فرزند این بزرگوار است. من یک وقت این دو دعا را با هم مقایسه میکردم؛ اوّل دعای امام حسین(ع) را میخواندم، بعد دعای صحیفه سجّادیه را. مکرّر به نظر من این طور رسیده است که دعای حضرت سجّاد(ع)، مثل شرح دعای عرفه است. آن، متن است؛ این، شرح است. آن، اصل است؛ این، فرع است.
🌑 عرفان و فناء؛ بافت اصلی دعای عرفه و روز عاشورا
به قضیه عاشورا و کربلا برمیگردیم. میبینیم اینجا هم با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاکهای گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است. وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست.
شاید بشود قاطعاً گفت که همین معنویّت و عرفان و توسّل و فناء فی اللَّه و محو در معشوق و ندیدن خود در مقابل اراده ذات مقدّس ربوبی است که ماجرای عاشورا را هم این طور باعظمت و پُرشکوه و ماندگار کرده است.
(بیانات؛ ۱۳۷۶/۹/۱۳)
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b