🔰 هر تغییری ارزش نیست / تحول باید به سمت احسنالحال باشد
🔺 رهبر انقلاب، امروز در دیدار رمضانی دانشجویان: یک حوزه مهم برای تحول، همین بخشهای مدیریتی کشور است، یک بخش هم در مورد زندگی عمومی مردم است که در این زمینهها بایستی به معنای واقعی کلمه تحولی حرکت کنیم.
🔹 صرف تغییر، یک ارزش محسوب نمیشود، تغییر برای بهتر شدن، ارزش است، تحول به سمت سطحِ بالا رفتن، ارزش است. بنابراین بایستی احسنالحال را پیدا کرد، احسن الحال همان تقویت خطوط اصلی انقلاب و روان شدن حرکت به سمت آرمانهاست. آرمانهای انقلاب مثل عدالت، استقلال و اسلامی شدن جامعه.
#بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
🔰 همه باید علیه خباثت صهیونیستها در مسجدالاقصی موضع بگیرند
🔺 رهبر انقلاب، امروز در دیدار رمضانی دانشجویان: در حوادث اخیر مربوط به مسجدالاقصی، خباثت صهیونیستها جلوی چشم مردم جهان است و واقعا وظیفه همه است که موضع بگیرند و محکوم کنند حرکت خبیثانه، جنایتکارانه، وحشیانه و ظالمانه صهیونیستها را در قضیه روزهای اخیر.
🔹 خوشبختانه فلسطینیها بیدار و عازمند. باید هم این مسیر را دنبال کنند. جز با زبان قدرت نمیشود با این جنایتکاران حرف زد. بایستی باید خود را قوی کنند و بایستند و مقابله کنند و طرف را مجبور کنند که از جنایت کوتاه بیاید و تسلیم حق و انصاف شود.
#بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
🔰 رهبر انقلاب؛ امروز: سالهای قبل به نامزدها میگفتم «من نه موافقم، نه مخالف» امسال همین را هم نگفتم
🔺 حضرت آیت الله خامنهای، امروز در دیدار رمضانی دانشجویان: بنده البته در مورد انتخاب اشخاص هیچ دخالتی نمیکنم. در دورههای گذشته افراد میآمدند، کسانی که میخواستند نامزد بشوند، از من میپرسیدند که شما مثلاً موافقید؟ من میگفتم «من نه موافقم، نه مخالف» در دورههای گذشته این جور بود. هر کس از من سؤال میکرد که آیا من وارد میدان انتخابات بشوم یا نه، من در جواب اینجور میگفتم. یعنی نظر ندارم.
🔹امسال گفتم من همین را هم نمیگویم. اگر کسی پرسید که شما موافقید، همین هم که «من نه موافقم، نه مخالفم» را هم من نخواهم گفت.
🔸بالاخره بررسی کنند، خودشان ملاحظه کنند، اگر چنانچه بین خودشان و خدا احساس کردند شایستگی دارند و منطبق به قانون است ورودشان، وارد بشوند، و الّا نه.
#بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
🔰 در دولت جوان انقلابی هم حضور جوانان لازم است، هم حضور مجربین و کارآزمودگان
🔺 رهبر انقلاب، امروز در دیدار رمضانی دانشجویان: در جوان، هم فکر نو هست، هم یافتن شیوههای نو هست، هم نیرو و توان لازم هست، هم جرأت اقدام هست، اینها ابزار لازم برای یک حرکت تحولی است.
🔹 البته در کار جوانها نواقص و کمبودها هم هست و بنابراین بایستی کارآزمودگان و دنیادیدگان و مجربین هم در کنار جوانان قرار داشته باشند.
🔸 ما گفتیم دولت جوان انقلابی، بعضی تصور کردند که یک دولتی که یکدست باید مثلاً بین سی و سیوپنج سال باشند، این نیست قضیه. حضور جوانها چیز لازمی است اما معنایش این نیست که مجربین و کارآزمودگان و دنیادیدگان در کنار جوانها نباشند.
🔹 شرط اساسی در همهی اینها، چه آن جوان، چه آن کس که به میانسالی یا کهنسالی رسیده، این است که ایمان و انگیزهی صادقانه و انقلابی در آنها وجود داشته باشد که به نظر من یک دولت جوان انقلابی میتواند جامع همهی اینها باشد.
#بسته_خبری
🌙 @Khamenei_ir
14000221_40587_1281k.mp3
20.28M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان تشکلهای دانشجویی. ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
🌙 @Khamenei_ir
♻️مصرف زکات فطره ♻️
💠💠💠💠
✴️آیت الله خامنه ای: مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.
↙️انسان می تواند زكات را در مواد ذیل مصرف كند:
اوّل: فقیر و آن كسی است كه مخارج سال خود و عیالاتش را ندارد و كسی كه صنعت یا ملك یا سرمایه ای دارد كه می تواند مخارج سال خود را بگذراند، فقیر نیست.
دوم: مسكین و آن كسی است كه از فقیر سخت تر می گذارند.
سوم: كسی كه از طرف امام علیه السلام یا نایب امام مأمور است كه زكات را جمع و نگهداری نماید و به حساب آن رسیدگی كند و آن را به امام علیه السلام یا نایب امام یا فقرا برساند.
چهارم: بدهكاری كه نمی تواند قرض خود را بد.
پنجم: سبیل الله، یعنی كاری كه مانند ساختن مسجد، منفعت عمومی دینی دارد، یا مثل ساختن پل و اصلاح راه كه نفعش به عموم مسلمانان می رسد و آنچه برای اسلام نفع داشته باشد به هر نحو كه باشد.
ششم: ابن السبیل، یعنی مسافری كه در سفر در مانده شده
✴️آیت الله سیستانی: مسأله- زكات فطره را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا داد و منظور، فقرای شیعه است –كه دارای شرایط گذشته در مستحقّین زكات مال هستند- و چنانچه در شهر از فقرای شیعه كسی نباشد، می تواند آن را به فقرای دیگر مسلمان داد، ولی در هر صورت نباید به ناصبی داده شود.
✴️آیت الله مكارم: مسأله- زكات فطره را بنابر احتیاط واجب باید فقط به فقرا و مساكین بدهند مشروط بر این كه مسلمان و شیعه دوازده امامی باشند.
✴️آیت الله وحید: مشهور فرموده اند كه مصرف زكات فطره مصرف زكات مال است ، ولى احتیاط واجب آن است كه به فقرا داده شود ، و باید شیعه دوازده امامى باشد ، مگر در صورتى كه مؤمن پیدا نكند ، كه در این صورت به غیر ناصبى هم مى شود داد.
✴️آیت الله صافی: احتیاط واجب آن است كه زكات فطره را به فقراء شیعه اثنی عشری بدهد اگر چه در شهر دیگر باشند و چون نقل این زكات به شهر دیگر خلاف احتیاط است اگر در شهر خودش فقیر شیعه نباشد مال خود را به شهر دیگر ببرد و در آنجا به قصد زكات به شیعه بدهد.
➖➖➖➖➖
رساله مراجع مسئله 2014 و سایت آیت الله خامنه ای.
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_فطره_مهمان
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
❇️ شب و روزه عید فطر پول برای پرداخت زکات فطره نداشتن ❇️
➖➖➖
💠 سوال :
اگر کسی شب و روز عید پول نداشته باشد ولی فقیر نباشد تکلیفش چیت؟
💠 پاسخ :
✍🏼 آیت الله خامنه ای: اگر بتواند، قرض کند و بپردازد.
✍🏼 آیت الله مکارم شیرازی: اگر معادل پول فطریه را در جای دیگری دارید قرض کنید و فطریه را پرداخت کنید و بعدا از همان مبلغ معادل، قرض خود را ادا نمایید. در غیر اینصورت واجب نیست .
✍🏼 آیت الله سیستانی: مى تواند در ماه رمضان بپردازد ومى تواند قرض بگيرد.
✍🏼 آیت الله وحید: اگر معادل پول فطریه را در جای دیگری دارید قرض کنید و فطریه را پرداخت کنید و بعدا از همان مبلغ معادل، قرض خود را ادا نمایید. در غیر اینصورت واجب نیست.
✍🏼 آیت الله شبیری : در فرض سوال اگر حیثیتش خدشه دار نمی شود باید قرض کند یا برخی اموالش را بفروشد تا به وظیفه اش در مورد زکات فطره عمل کند.
✍🏼 آیت الله فاضل: اگر کسی پول ندارد می تواند برای هر نفر سه کیلو برنج بابت زکات فطره بدهد، لیکن اگر فقیر باشد و مخارج سال خود را به مقدار متعارف نداشته باشد و نتواند تامین کند، دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
➖➖➖➖➖
#احکام_زکات
#احکام_فطریه_شب_روز_عید_ندارد
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
💠 زکات فطره مهمان 💠
🔺🔺🔺🔺🔺
❓سوال:
🙂 کسی که در افطار شب عید فطر، میهمان دیگری باشد، فطریهاش به عهدۀ کیست؟خودش یا صاحبخانه؟ آیا فرقی میکند که قبل از اذان مغرب به میهمانی رفته باشد یا بعد از آن؟
🌹🔹آیت الله خامنه ای: فطره مهمانى كه پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحب خانه وارد شده و نان خور او حساب مىشود، بر او واجب است؛ و فطره مهمانى كه بعد از غروب شب عيد فطر وارد مىشود بر صاحبخانه واجب نيست، اگرچه پيش از غروب او را دعوت كرده باشد و در خانه او هم افطار كند.
⚠️نکته: با یک شب مهمان نان خور حساب نمی شود.
🌹🔸 آیت الله مکارم شیرازی: مهماني که پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحبخانه وارد شده، اگر فقط براي شب عيد دعوت شده فطره او بر ميزبان واجب نيست ولي اگر نانخور او محسوب شود (يعني تصميم دارد حداقل چهار پنج روز نزد او بماند) دادن زکات فطره او واجب است. در صورتي که بدون رضايت صاحبخانه باشد نيز بنابر احتياط واجب فطره او را بدهد، همچنين فطره کسي که انسان را مجبور کرده است که خرجي او را بپردازد.
🌹🔹 آیت الله سیستانی : فطریه مهمانی كه پیش از غروب شب عید فطر وارد بر میزبان شده و نانخور وی - هرچند موقّتاً - محسوب میشود، بر میزبان واجب است مثل مهمانی كه قبل از غروب آفتاب وارد منزل میزبان شده و شب نیز در منزل او میماند و میزبان هم امكانات رفاهی لازم را برایش فراهم نموده و عهدهدار مخارج او شده است هرچند مهمان چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار نماید؛
اما به مهمانی كه تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمیماند، نانخور صدق نمیكند و زكات فطرهاش بر عهده میزبان نیست.
👈🏼 فطریه مهمانی كه بعد از غروب آفتاب در شب عید فطر وارد بر میزبان میشود در صورتی كه نانخور او محسوب نشود، بر ميزبان واجب نيست و اگر نانخور او حساب شود (بنا بر احتياط واجب) مراعات مقتضای احتياط ترک نشود مانند اين كه يكی با اجازه ديگری فطريه را بدهد.
🌹🔸 آیت الله وحید خراسانی : چنانچه پیش از غروب آفتاب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شود و تا صبح نزد او بماند فطره او بر صاحب خانه واجب است و اگر تا صبح نزد او نماند بر او واجب نیست.
➖➖➖➖➖
⌨️ استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_فطره_مهمان
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
آيا غير سادات ميتوانند به سادات فطريه بدهند
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
💠 پرداخت زکات فطره قبل ازعید فطر 💠
🔺🔺🔺🔺🔺
❓سوال: آيا جايز است پيش از ماه رمضان، فطره را به فقير داد؟
🌹🔹آیت الله خامنه ای: اگر پيش از ماه رمضان فطره را بدهد صحيح نيست، و احتياط واجب آن است كه در ماه رمضان هم فطره را ندهد، ولى اگر پيش از رمضان يا در ماه رمضان به فقير قرض بدهد و بعد از آن كه فطره بر او واجب شد طلب خود را بابت فطره حساب كند مانعى ندارد.
🌹🔸 آیت الله مکارم شیرازی: زکات فطره را نمى توان قبل از ماه رمضان داد و اگر بدهد باید روز عید فطر اعاده کند، همچنین احتیاط واجب آن است که در ماه مبارک رمضان هم ندهد، ولى اگر پیش از ماه رمضان یا در ماه رمضان چیزى را به فقیر قرض دهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد طلب خود را به جاى فطره حساب کند مانعى ندارد.
🌹🔸 آیت الله وحید خراسانی: اگر پيش از ماه رمضان فطره را بدهد صحيح نيست ، ولى بعد از داخل شدن ماه رمضان مى تواند بدهد ، و احتياط آن است كه در ماه رمضان هم ندهد ، و مى تواند پيش از ماه رمضان به فقير قرض بدهد ، و بعد از آن كه فطره بر او واجب شد ، طلب خود را بابت فطره حساب كند.
🌹🔹 آیت الله سیستانی : اگر فرد پیش از ماه رمضان، زکات فطره را بدهد صحیح نیست ولی بعد از فرا رسیدن ماه رمضان میتواند زکات فطره را بدهد هرچند احتیاط مستحب آن است كه در ماه رمضان هم فطریه را ندهد و پرداخت آن را تا شب عید فطر به تأخیر اندازد، ولی اگر فرد، پیش از ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنكه فطریه بر او واجب شد، فقیر مذکور هنوز هم استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد میتواند طلب خود را از فقیر بابت زکات فطره حساب كند
➖➖➖➖➖
⌨️ استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_قبل_عید
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
💠 حکم زکات فطره فقیر 💠
⁉️سوال: آیا پرداخت زکات فطره بر کسی که توان مالی ندارد، 🙁 واجب است؟
♻️ پاسخ: کسی که مخارج سالانه خود و افراد خانواده اش (کسانی که مخارجشان شرعا به عهده اوست) را ندارد، فقیر است و دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
👤 آیت الله بهجت: اگر فعلا ندارد، ولی به تدریج خرج سال را به دست می آورد و مصرف می کند، چنانچه غیر از آن چه خرج می کند، با قرض کردن و مانند آن بتواند زکات فطره را بدهد، به طوری که نظم امور او بر هم نخورد و سخت نباشد، بنابر احتیاط واجب باید زکات فطره را بدهد.
-------------
🖊منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 1992؛ سبحانی، توضیح المسائل، م 1928
#احکام_روزه
#احکام_فطره
#احکام_زکات_فطره_فقیر
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
❇️ اختلاف مرجع تقلید میزبان و میهمان در زکات فطره❇️
➖➖➖
💠 سوال :
💠 هرگاه میزبان مقلد مرجعی باشد که فطریه مهمان را برعهده میزبان نمیداند و مهمان نیز مقلد مرجعی است که فطریه مهمان را برعهده میزبان میداند، تکلیف فطریه مهمان چیست؟ 💠
🔸🔸🔸🔸
💠 پاسخ :
✅ آیت الله خامنه ای: هر فرد طبق نظر مرجع تقليد خود عمل کند.
✅ آیت الله مکارم شیرازی: اگر مرجع تقلید میزبان و مهمان متفاوت باشد به گونه ای که مرجع میزبان، فطریّه کسى که فقط شب عید را میهمان اوست بر عهده میزبان نمى داند، و میهمان مقلّد مرجعى باشد که فطریّه چنان شخصى را بر عهده میزبان مى داند، پرداخت فطریه بر عهده هیچ کدام نیست.
✅آیت الله شبیری زنجانی: هیچکدام تکلیفی ندارند اگر چه احتیاط مستحب این است یکی از دیگری اجازه بگیرد و از طرف کسی که مکلف به ادا است بپردازد.
✅آیت الله وحید: هر کدام میتواند بر طبق حجت شرعیه ای که دارد عمل کند (یعنی نپردازد)و مشکلی ندارد البته حجت شرعیه برای هر مکلفِ غیرِ مجتهد ،فتوایِ عالمترین مجتهد جامع الشرائط است.
✅آیت الله سیستانی: هرکدام به فتوای مرجع خود عمل می کند.
✅آیت الله فاضل لنکرانی: اگر میزبان مقلّد مرجعی است كه فطریه مهمان را برعهده میزبان میداند و مهمان مقلد مرجعی است كه فطریه مهمان را برعهده میزبان نمیداند باید هم میزبان فطریه مهمان را بدهد و هم خود مهمان، لیکن مهمان می تواند از صاحب خانه اجازه بگیرد و به وکالت از طرف میزبان فطریه خود را بدهد.
➖➖➖➖
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_فطریه_مهمان_اختلاف_مرجع
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
🍃🌺 سوال
آیا میتوان از پولی که برای خرید گندم جهت زکات عید فطر در نظر گرفته شده برای خرید برنج استفاده شود؟مثلا ۶هزار تومن گندم را صرف تهیه ۱کیلو برنج کرد؟
🍁 پاسخ:
✍️ اگر پول فطریه را برنج خریداری کنید و به فقیر بدهید باید سه کیلو برنج بدهید و در غیر این صورت باید همان پول سه کیلو گندم را به فقیر بدهید.
----
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
#احکام_فطریه_زکات
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
1400~1.mp3
8.34M
🔖 منبر کامل #ماه_رمضان 🔖
#استاد_رفیعی
💠 موضوع 💠
✍ تفسیر سوره عنکبوت
🔻جلسه نوزدهم🔻 روز ۲۲ ماه مبارک رمضان
🕌 حرم حضرت معصومه سلام الله علیها
#ماه_مبارک_رمضان ۱۴۰۰
@ejta_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_تصویری
✍سخنرانی دکتر رفیعی
موضوع: به گناه عادت کردم چطوری ترک کنم؟
┄┅═✧🌺یازهرا🌺✧═┅┄
✅ @ejta_ir
مداحی_آنلاین_چهار_اثر_محبت_به_اهل.MP3
2.64M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی حاج آقا عالی
💠موضوع: اگر گناه هم کردید از ما رو برنگردونید
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
┄┅═✧🌺یازهرا🌺✧═┅┄
✅ @ejta_ir
🔴ماکه مقوا نیستیم با دوقطره باران خیس شویم!
🌺حجت الاسلام قرائتی:
گاهی میگویند که: ما میرویم نماز بخوانیم، یا حجاب داشته باشیم، ما را مسخره میکنند.
💥مسخره کنند! مگر ما مقوا هستیم که با حرف این و آن ، با دو قطره باران شل شویم! مقوا با دو قطره باران شل میشود.
🔷اعمال تو ، تو را به خدا برساند، مردم هرچه میخواهند بگویند، بگویند!
🌴حدیث داریم «المؤمن کالجبل» جبل یعنی چه؟
مؤمن کوه است. بعضی میگویند: از کوه محکمتر است. چون بعضی کوهها ریزش دارد. مؤمن هیچوقت ریزش ندارد.
♻️در قاهره کسی، شتری اجاره کرد که او را به جاده عباسیه برساند.صاحب شتر پولی گرفت، مسافر را سوار کرد.
🌾داشت افسار را به سمت عباسیه میبرد. این صاحب شتر هی به این مسافر متلک و فحش میگفت. این هم که سوار شتر بود، فحشها را میشنید، هیچ نمیگفت.
⚡️یک نفر در راه صحنه را دید و گفت: آقا! میدانی این صاحب شتری که افسار را میکشد به تو چه میگوید؟ سواره گفت: بله! مرا فحش میدهد. گفت: خوب فحشت میدهد، جوابش را بده ؛ مگر تو بوقی که عکسالعمل نشان نمیدهی ؟!
🔅سواره گفت: ببخشید جاده کجاست؟ گفت: جادهی عباسیه؟
گفت: اگر من را به عباسیه میرساند، بگذار هرچه میخواهد بگوید، بگوید.
🌼 اگر نماز و حجاب و اعمال درست و صحیح و خداپسندانه تو را به خدا میرساند، بگذار هرکس هرچه میخواهد بگوید، بگوید.
@ejta_ir
🌿🌿🌿🌿🌸🌺🌸🌿🌿🌿🌿
💰💰💰کفاره و زکات فطریه 💰💰💰
⁉️سوال: آيا مي شود زکات فطريه و کفاره را به اولاد فقير خود داد؟
📝آیات عظام خامنه ای، سیستانی و وحید خراسانی: انسان نمى تواند مخارج كسانى را كه مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زكات فطره و کفاره بدهد، ولى اگر مخارج آنان را ندهد، ديگران مى توانند به آنها زكات فطره و کفاره بدهند.
📝آیت الله مکارم شیرازی: زکات را نمى توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولى اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهى خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین مى توان به آنها داد.
احتیاط آن است که کفاره را مطلقا به واجب النفقه ندهد.
--------------------------------
منبع: استفتاء از سایت مراجع معظم
#احکام_کفاره
#احکام_زکات_فطریه
➖➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
ارسال فطریه زکات به شهر دیگر 💠
✳️ آیا میتوان زکات فطره را به شهر دیگری که فقرای زیادی در آن زندگی میکنند، فرستاد؟ ✳️
🔺🔺🔺🔺🔺
✴️ آیت الله خامنه ای: در صورت وجود مستحق در شهر بنا بر احتياط واجب به شهر ديگرى نفرستد.
✴️ آیت الله مکارم شیرازی : احتیاط واجب آن است که زکات فطره را در همان محل مصرف کند، مثلاً نمى تواند براى بستگانش که در شهر دیگرى هستند بفرستد، مگر این که در آن محل مستحقّى پیدا نشود و هرگاه با وجود مستحق فطره را به جاى دیگرى ببرد و تلف شود ضامن است، ولى حاکم شرع مى تواند با توجّه به مصالح نیازمندان اجازه دهد آن را به محلّ دیگرى ببرند
✴️ آیت الله وحید خراسانی : اگر در محلّ خودش مستحق پيدا شود ، احتياط واجب آن است كه فطره را به جاى ديگر نبرد ، و اگر به جاى ديگر ببرد و تلف شود ، بايد عوض آن را بدهد.
✴️ آیت الله سیستانی : به احتیاط واجب جایز نیست
➖➖➖➖
📝استفتاء از سایت مراجع عظام
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
❇️ مصرف زکات فطره ❇️
➖➖➖
💠 سوال :
فطریه را می شود به خانمی که خودش سید نیست ولی شوهرش سید است و قاعدتا بعدش فطریه را صرف در امورد بچه های سید خود و شوهری میکنه ؟
💠 پاسخ :
✍🏼 آیت الله خامنه ای: اگر خود زن فقیر باشد و شوهر نفقه اورا به خاطر فقر یا غیر آن ندهد، اشکال ندارد.
✍🏼 آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه فقیر و نیازمند باشد می توان به او داد و او تملیک نموده و به مصرف آنها می رساند و اشکالی ندارد.
✍🏼 آیت الله سیستانی: اشکال ندارد
✍🏼 آیت الله وحید: اگر خانم فقیر است و شوهرش توانایی مخارج او را ندارد
✍🏼 آیت الله شبیری : اگر خود آن خانم مستحق دریافت فطریه است، می تواند آن را تملک کند سپس برای آنان مصرف نماید.
✍🏼 آیت الله فاضل : دادن فطریه غیر سید به خانمی که سید نیست و فقیر باشد و شوهرش مخارج و نفقه او را نمی دهد، یا نمی تواند بدهد اشکال ندارد و چنانچه خانم غیر سید به عنوان فقیر، زکات فطره را برای خودش بگیرد و مالک شود و بعدا ملک خود را برای بچه هایش که سید هستند مصرف کنند اشکال ندارد.
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
➖➖➖➖➖
#احکام_روزه
#احکام_روزه_خواری_معذور_بیمار_مسافر
➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
احکام زکات فطره 💠
✳️ بنده زکات فطره را قبل از نماز عید کنار گذاشتم و تا الان به فقیر مستحق نداده ام آیا کار اشتباهی کرده ام؟ ✳️
🍁🍂 🍁🍂
✴️ آیت الله خامنه ای: بعد از اثبات حلول ماه شوال مىتوانيد آن را کنار بگذارد اگر نماز عيد فطر مىخواند، بنابر احتياط واجب بايد پيش از نماز پرداخت كنيد يا كنار بگذارد و اگر نماز عيد نمىخوانيد، تا ظهر روز عيد فطر مهلت داريد. اگر تأخير افتاده نبايد در پرداخت آن كوتاهى كنيد.
✴️ آیت الله مکارم شیرازی : اگر موقعي که دادن زکات فطره واجب است فطره را ندهد و کنار هم نگذارد احتياط آن است که بعداً به نيت «ما في الذمه» يعني بدون اين که قصد ادا و قضا کند فطره را بدهد.
✴️ آیت الله شبیری زنجانی : اگر به نيّت فطره مقدارى از مال خود را كنار بگذارد و تا ظهر روز عيد به مستحقّ ندهد اشكال ندارد و هر وقت آن را مىدهد نيّت فطره نمايد.
✴️ آیت الله فاضل لنکرانی : تاخیر در پرداخت زکات فطره بدون عذر و دلیل شرعی معصیت حساب می شود اگر فقیر نبوده و آن را نداده اید یا برای فقیر خاصی که مستحق بوده نگه داشته اید و دسترسی به او تا حالا نداشته اید اشکال ندارد.
➖➖➖➖
📝استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_کفاره
#احکام_زکات_فطریه
➖➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
❇️ زکات فطره فقیر ❇️
➖➖➖➖➖
🔷 سوال: آیا پرداخت زکات فطره بر کسی که توان مالی ندارد، واجب است؟
✅ جواب: اگر فقیر باشد، زکات فطره بر او واجب نیست
و اگر سه کیلو گندم و مانند آن و یا قیمت آنها را دارد، مستحب است آن را به عنوان زکات فطره بدهد و چنانچه افرادی تحت تکفل دارد، می تواند آن را به قصد فطره، بین نفرات خانواده دست گردان کنند و بهتر است نفر آخر، آن را به کسی بدهد که از خودشان نباشد.
➖➖➖➖➖
سایت آیت الله خامنه ای
#احکام_کفاره
#احکام_زکات_فطریه
➖➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir
♻️احکام زکات فطره ♻️
💠💠💠💠
❇️ آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه به فقیر داد؟
🔷 پاسخ: ظاهرا میتواند بصورت هدیه پرداخت کند بطوری که دروغ نشود ولی باید هنگام پرداخت قصد فطره داشته باشد و گفتنش لازم نیست ,
➖➖➖➖
توضیح المسایل مراجع جلد ۲مساله ۱۹۳۵
#احکام_کفاره
#احکام_زکات_فطریه
➖➖➖➖➖➖
🆔 https://eitaa.com/ejta_ir