#وقت_دقیق_نماز_صبح
⭕️ بعضی از مردم برای اینکه نمازشون رو اول وقت بخونن، تا اذان صبح رو دادن، شروع به نمازخوندن میکنن.
❗️درحالیکه این ممکنه درست نباشه.
🔸 مؤسسه موضوعشناسی احکام تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده که اذان رادیو و تلویزیون براساس نظر بسیاری از مراجع دقیق نیست و برای خوندن #نماز_صبح باید هشت دقیقه (طبق نظر رهبری ۱۰ دقیقه) از اول اذان بگذره و بعد، نماز بخونیم. البته برای روزه بهتره که احتیاط کنیم و همون موقع که تلویزیون اذان میگه، دیگه چیزی نخوریم.
@ejta_ir
فحاشی به قصد شوخی
برخی تصور میکنند در فحش و ناسزا، جدیّت موضوعیت دارد؛ مثلاً اگر شخصی از روی شوخی به دیگری دشنام دهد، به طوری که مخاطب به نیّت شوخی برداشت کند، مانعی ندارد!
در حالی که به فتوای مراجع، فحاشی حرام است، حتی به قصد شوخی!
💠 پرسش: آیا فحش دادن حرام است، اگر غرض از فحش دادن شوخی با مخاطب باشد، چه حکمی دارد؟
پاسخ: فحش دادن حرام است.
📚 مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج١ ص١٩١
@ejta_ir
اضافه شدن به کفاره!
بعضی گمان میکنند اگر چندسال کفاره روزه را نپردازند، باید آن را چند برابر پرداخت کنند؛ در حالی که با گذشت چندسال چیزی به کفاره اضافه نمیشود
💠 پرسش :چنانچه فردی کفاره روزه را چند سال پرداخت ننماید، آیا باید چند برابر پرداخت نماید؟
پاسخ :اگر چند سال بگذرد و كفّاره را بهجا نياورد، چيزى بر آن اضافه نمیشود. ١
١. استفتائات آیت الله مکارم
http://eitaa.com/ejta_ir
لباس شهرت
امروزه شاهدیم که افراد در سنین و جنسیتهای مختلف، لباسهایی با طرح، رنگ و مدلهای بسیار متنوع پوشیده و در جامعه ظاهر میشوند و این را حق و سلیقه خود میدانند؛ درحالیکه در احکام دینی به نوع خاصی از لباس دستور داده نشده است، ولی باید شرایطی داشته باشد، از آن جمله است:
۱. بدن را به مقدار لازم بپوشاند؛
۲. نازک و بدن نما نباشد؛
۳. برجستگیهای بدن را بپوشاند؛
۴. لباس شهرت نباشد؛ ١
«پوشیدن لباس شهرت، چه برای مرد و چه برای زن، بنابر احتیاط واجب، جایز نیست. » ٢ در نتیجه تفاوتی میان لباسهایی که موجب
شهرت میشود نیست؛ چه از نظر جنسی یا رنگ آن -تند و زننده- و چه ازنظر مدل یا نحوه پوشیدن آن.٣
🔹 پوشش این گونه، در روایات نیز نهی شده است.
- پیامبراکرم صلی الله وعلیه وآله میفرمایند:
کسی که در دنیا لباس شهرت بر تن کند، خداوند در روز قیامت بر او لباس خواری میپوشاند. ۴
- امام صادق علیه السلام هم میفرمایند:
برای خواری مرد همین بس که لباسی بر تن کند که سبب شهرت شود و بر مرکبی سوار شود که او را انگشت نما کند.۵
١. لباس شهرت لباسی است که انسان را انگشت نما کند.
٢. توضیح المسائل، مسئله۸۴۵.
٣. احکام روابط زن و مرد، ص۹۱.
۴. بحارالانوار، ج۷۹، ص۳۱۴
۵. بحارالانوار، ج۷۹، ص۳۱۳
📚 منبع: احکام و آداب آرایشگری ص۴٨
http://eitaa.com/ejta_ir
🔴سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر: شب های قدر اوج معنويت ماه رمضان است/ ساکنین مسکن مهر شهرستان رامشیر از کمبود امکانات رفاهی از قبیل فضای سبز ،پارک و خدمات شهری گله مندند.
🔶 ادامه خطبه در لینک زیر :
💠 https://s-hashemi.ir/2635/14020118/
💠 http://salmanhashemi.ir/14020118
🔴سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر: شب های قدر اوج معنويت ماه رمضان است/ ساکنین مسکن مهر شهرستان رامشیر از کمبود امکانات رفاهی از قبیل فضای سبز ،پارک و خدمات شهری گله مندند
🔹به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر؛سید سلمان هاشمی امام جمعه ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه این هفته با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت مولای متقیان امیر مؤمنان امام علی علیه السلام؛عنوان کرد: لیالى مبارک قدر در ماه رمضان، مصادف با شب هاى به شهادت رسیدن اسوه عدالت و شجاعت، امیر مؤمنان علی علیه السلام است. شخصیتى در تاریخ اسلام، که مستجمع جمیع خصائص و ویژگى هاى الهى و معنوى ،فردى و اجتماعى است.
🔹وی افزود: مقام و منزلت آن حضرت در مرتبهاى از عظمت و بزرگى قرار دارد که تنها شخصى همچون رسول خدا (صلی الله علیه و آله) که به اسرار وجودى عالم آگاه است مىتواند در وصف شخصیت آن حضرت سخن بگوید:«اى على! خداوند متعال را نشناخت به حقیقت شناختنش جز من و تو، و تو را نشناخت آنگونه که حق شناختن توست، جز خدا و من» همچنین آن حضرت، على(علیه السلام) را با حق و با قرآن، و حق و قرآن را با او و لازم الاتصال و غیرقابل جدایى معرفى نموده است.
🔹امام جمعه رامشیر با اشاره به فرارسیدن شب های قدر؛بیان کرد: شب های قدر اوج معنويت رمضان است وبهترین ساعات و لحظات برای دعا و عبادت و مناجات با خداوند است، شبهای قدر شب رحمت ، غفران و بیدارشدن از غفلتها است. لیالی قدر شبی است که انسان میتواند گذشته خود را پاک و به نور ایمان، تقوا و سعادت برسد. شب های قدر فرصتی طلایی و استثنایی برای تعیین سرنوشت انسان ها و گشایش در کارها و مشکلات است.
🔹وی افزود: شب قدر شب ولایت و امامت است و اهمیت شب قدر به اندازه ای است که ولایت امام علی علیه السلام در این شب اثبات شده است. شبهای قدر، شب تقدیر ، استجابت دعاء و گشایش درهای رحمت الهی است. شب قدر شب اندازهگیری است و خداوند متعال در این شب حوادث یک سال را تقدیر میکند و زندگی، مرگ، رزق، سعادت و شقاوت انسانها را در این شب مقدر میگرداند. در روایتی امام صادق علیه السلام درباره رقم خوردن سرنوشت و تقدیر افراد در شب قدر فرموده است: تقدير امور و سرنوشت ها در شب نوزدهم، تحكيم آن در شب بيست و يكم و امضاى آن در شب بيست و سوم صورت مى گيرد.
🔹هاشمی ادامه داد: یکی از اعمال شب های قدر، استغفار و طلب عفو و گذشت از خدای متعال است و در آیات قرآن نیز نسبت استغفار جمعی و فردی بشارت داده و فرموده که هرگاه استغفار کنید، نعمات الهی سرازیر می شود. استغفار جمعی، چهار نعمت بزرگ شامل بارش از آسمان، قدرت و توانمندی، اموال و اولاد را به انسان می رساند. همه باید مراقب باشیم تا این شب های قدر را به راحتی از دست ندهیم و ضمن استغفار، خداوند متعال را به رسول خدا و اهل بیت علیهم السلام واسطه قرار دهیم تا انشاءالله فرج آقا امام زمان (عج) را نزدیک گرداند.
🔹خطیب نماز جمعه شهرستان رامشیر در پایان با انتقاد از وضعیت عدم وجود امکانات رفاهی در مسکن مهر شهرستان رامشیر؛متذکر شد: ساکنین مسکن مهر شهرستان رامشیر از کمبود امکانات رفاهی از قبیل فضای سبز ،پارک و خدمات شهری گله مندند و از خرابی و فرسودگی شبکه دفع آب های سطحی و فاضلاب و عدم روشنایی معابر، رنج می برند، همچنین مشکلات دیگری از جمله عدم آسفالت معابر و مسیرهای منتهی به مسکن مهر مانند بیمارستان رسول اکرم صلی الله علیه و آله مزید علت است لذا انتظار میرود مسئولین مربوطه کمر همت ببندند و هرچه سریعتر معضل این ساکنین را حل نمایند.
https://s-hashemi.ir/2635/14020118/
http://eitaa.com/ejna_Khuz_Ramshir
32.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شب های قدر اوج ماه مبارک رمضان است
✅ نماز جمعه مورخه ۱۴۰۲/۰۱/۱۸
#شبهای_قدر
#رامشیر
#نهادامامت_جمعه_شهرستان_رامشیر
#سیدسلمان_هاشمی
#شبکه_امامت
http://eitaa.com/ejna_Khuz_Ramshir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ امام علی (علیه السلام ) شخصیتى در تاریخ اسلام، که مستجمع جمیع خصائص و ویژگى هاى الهى و معنوى ،فردى و اجتماعى است.
▫️سید سلمان هاشمی
امام جمعه شهرستان رامشیر
#امیر_المومنین_علیه_السلام
#رامشیر
#نهادامامت_جمعه_شهرستان_رامشیر
#سیدسلمان_هاشمی
#شبکه_امامت
http://eitaa.com/ejna_Khuz_Ramshir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ساکنین مسکن مهر شهرستان رامشیر از کمبود امکانات رفاهی و خدماتی گله مند هستند.
▫️سید سلمان هاشمی
امام جمعه شهرستان رامشیر
#مسکن_مهر
#رامشیر
#نهادامامت_جمعه_شهرستان_رامشیر
#سیدسلمان_هاشمی
#شبکه_امامت
http://eitaa.com/ejna_Khuz_Ramshir
-1521934589_1629513873.mp3
8.49M
🎙صوت قرآن به سر گرفتن حضرت آیتالله خامنهای در شب ۲۳ رمضان، سال ۱۳۵۳
🌙 #شب_قدر
💻 Farsi.Khamenei.ir
ترویج موسیقی
برخی معتقدند که چون موسیقی، نوع حلال هم دارد، تاسیس و تشکیل آموزشگاهها و انجمنهای موسیقی و بطور کلی ترویج آن بدون اشکال است؛ درحالیکه در شرایط کنونی جامعه که موسیقی حرام غلبه دارد، ترویج آن جایز نیست.
💠 هر چیزی که پدیدۀ موسیقی را در جامعه رایج، و آن را عادیسازی کند، ترویج محسوب میشود. با توجه به اینکه در زمان ما موسیقی لهوی بر غیر لهوی غلبه دارد، باید جلوی ترویج آن را گرفت؛ زیرا وقتی این امر در جامعه رواج پیدا کرد، حرام نیز در جامعه گسترش مییابد.
‼️اگر زمانی رسید که موسیقی حرام مطلقاً در جامعه وجود نداشت، یعنی موسیقیدانهای متدیّنی پرورش یافتند که آثار هنری آنها غیر لهوی و حلال، بلکه مقرّب الی الله شد، آن وقت تشکیل آموزشگاه و نمایشگاه اشکال ندارد. اما امروز اینگونه نیست و وضع موسیقی کشور، نامطلوب است؛ یعنی موسیقی لهوی مضل بر موسیقی غیر لهوی غلبه دارد. بنابراین در این شرایط ترویج موسیقی جایز نیست.١
١. رساله آموزشی رهبر معظم انقلاب. بخش موسیقی
http://eitaa.com/ejta_ir
برخی از مکروهات لباس نمازگزار عبارت است از:
1️⃣پوشیدن لباس سیاه(مگردر مورد تعظيم شعائر،چادر،عبا و عمامه سادات) پوشیدن لباس کثیف و تنگ
2️⃣پوشیدن لباس شرابخوار
3️⃣پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمی کند.
4️⃣پوشیدن لباسی که نقش صورت انسان یا حیوان دارد هر چند لباس زیرین باشد.
5️⃣ باز بودن دکمه های لباس
6️⃣دست کردن انگشتری که نقش صورت انسان يا حيوان دارد.
🆔eitaa.com/ejta_ir
💢 حکم شرعی نشستن و خوردن غذا بر سفره شراب
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: حضور در مجلسی که در آن شراب خورده میشود جايز نيست؛ ولو اینکه چیزی که می خورد حلال باشد و اصرار و ناراحتی دیگران و خجالت کشیدن، عذر موجهی برای حضور در مجلس شراب نیست.
◀️ آیت الله مکارم: 1- چنین مجالسی مجلس گناه محسوب شده و حضور در آنها حرام است. 2- سفره اى كه بر سر آن شراب مى خورند اگر انسان يكى از آنان حساب شود، نشستن كنار آن و خوردن از آن سفره حرام است، هرچند غذاى حلال باشد. 3- شرکت در مجلس گناه حرام است، ولي چنانچه ضرورت داشته باشد، مي توانيد به مقدار ضرورت شرکت کنيد، يا در قسمت هايي بنشينيد که گناهي صورت نمي گيرد و مجلس گناه صدق نمي کند.
◀️ آیت الله سیستانی: حضور در مجالس مختلط و یا مشتمل بر گناه های دیگر در صورتی جایز است که به هیچ وجه تأیید عملی حرام محسوب نشود و شخص با حضورش به گناهی ـ مانند نگاه حرام و گوش دادن به آواز ـ مبتلا نگردد، و در اینصورت باید ـ طبق شرایط یاد شده در رساله عملیه ـ حاضرین را امر به معروف و نهی از منکر کند، بلکه اگر احتمال تأثیر را هم نمی دهد باید ـ بنابر احتیاط واجب ـ با تُرش رویی در مقابل گناه کاران ناراحتی و تنفر خود را از کار آنان اظهار نماید. همچنین بر میزی که شراب خورده می شود جایز نیست غذا بخورید .
🔺 استفتاء از سایت آیت الله خامنه ای، کد استفتاء: ۵m۶y۵۶z
🔺 استفتاء از سایت آیت الله مکارم، کد رهگیری : 140103310097
🔺 استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتا: 1265727.
📎 #احکام
📎 #احکام_معاشرت
📎 #احکام_خوردنی
😱اگر مالی مخلوط به حرام باشد تکلیف چیست؟
❎پاسخ:
مالی که مخلوط به حرام می شود، چهار قسم می باشد:
👈🏽الف: مقدار مال و صاحب مال معلوم است مثلا می داند یک میلیون تومان به صورت حرام با مال خودش مخلوط شده و صاحب آن مال حرام را هم می شناسد، در این صورت واجب است حق صاحب حق را از مال خودش بدهد.
👈🏽ب: مقدار مال معلوم باشد ولی صاحب حق معلوم نباشد، در این صورت مال حرام را با اجازه حاکم شرع از طرف صاحب حق به فقیر مستحق صدقه بدهد.
👈🏽ج: مقدار مال حرام مجهول باشد ولی صاحب مال معلوم باشد، در این صورت باید با صاحب مال مصالحه کند و رضایت او را بگیرد و یا حلالیت بگیرد.
👈🏽د: قسم چهارم آن است که هم مقدار مال حرام مخلوط به حلال معلوم نباشد و هم صاحب مال معلم نباشد، به عبارت دیگر، مال حلال با مال حرام به طوري مخلوط شود كه انسان نتواند آنها را از يكديگر تشخيص دهد و صاحب مال حرام و مقدار آن، هيچ كدام معلوم نباشد دراین قسم تکلیف آن است که یک پنجم مال را به مجتهد یا نماینده او بدهد و استفاده از چهار پنجم باقی مانده حلال می شود.
استفتا از سایت مراجع عظام
#مال_حرام
#مال_شبهه_ناک
#مال_مخلوط_به_حرام
➖➖➖➖➖➖
@ejta_ir
روزه زن باردار یا شیرده
برخی گمان میکنند زن باردار یا شیرده، بطور کلی نباید روزه بگیرد؛ درحالیکه حکم مسأله دائر مدار ضرر و عدم ضرر برای او و فرزندش میباشد...
💠 خانمی که فرزند در راه دارد و یا بچه شیر می دهد، اگر روزه گرفتن برای خودش یا بچه اش ضرر دارد به فتوای همه مراجع تقلید نباید روزه بگیرد، ولی اگر خانمی در این وضعیت خودش می داند که می تواند روزه بگیرد و مشکلی پیش نمی آید، باید
به مقداری که می داند آسیبی ندارد روزه بگیرد.١
١ .توضیح المسائل مراجع، م١٧٢٨؛ العروه الوثقی، کتاب الصوم
http://eitaa.com/ejta_ir
فرورفتن آب هنگام مضمضه
بعضی از روزهداران معتقدند اگر کسی مضمضه کند و آب بی اختیار فرو رود، برای صحت روزه مضر نیست؛ درحالیکه این مسئله چند صورت دارد:
الف. اگر به قصد خنک شدن مضمضه کرده است:
- باید قضای آن را بگیرد و دادن کفاره واجب نیست (حضرت امام، آیت الله مکارم)
- بنا بر احتیاط واجب، قضا کند و دادن کفاره واجب نیست (امام خامنهای)
- اگر برای تشنگی است باید قضای آن را بگیرد و در غیر این جهت قضا ندارد (آیت الله سیستانی)
ب. اگر بی جهت مضمضه کرده است:
- باید قضا کند و دادن کفاره واجب نیست (حضرت امام، آیت الله مکارم)
- بنابر احتیاط باید قضای آن روز را بگیرد (امام خامنه ای)
- قضا ندارد (آیتالله سیستانی)
ج. اگر برای وضو مضمضه کرده است:
- قضا واجب نیست (حضرت امام، آیت الله سیستانی، آیت الله مکارم) .
- درصورتی که این کار برای وضوی نماز واجب باشد، روزهاش صحیح است، ولی اگر برای وضوی غیر نماز واجب و یا برای غیر
وضو مانند خنک شدن و امثال آن انجام دهد و آب بیاختیار فرو رود، بنابر احتیاط باید قضای آن روز را بگیرد. (امام خامنه ای)
http://eitaa.com/ejta_ir
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حدیث خانم تو سن ۱۴ سالگی داره کارشناسی ارشد می خونه، خواهرشم نابغه هست. اما خب چون با #حجابن باید بایکوت بشن!
#حجاب
📡رسانه تحلیلی سیاسی روشنگری
https://eitaa.com/roshangari315
🌙 اینفوگرافیک/ مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۲ از سوی مراجع تقلید اعلام شد
📎 مشاهده تصویر با کیفیت بالاتر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مراحل مراجهه پلیس با کشف حجاب در خودروها
روزۀ مکلف با علم به ضرر و کشف خلاف آن
برخلاف تصور برخی از مردم، اگر بیمار با علم و اعتقاد به ضرر، ولی به امید عدم ضرر و به قصد قربت روزه گرفت و بعداً کشف شد که روزه برایش ضرر نداشته است، روزه او صحیح است.
💠 نظر مراجع تقلید:
- روزهاش صحیح است (حضرت امام ره)
- کسی که می داند روزه برای او ضرر دارد یا احتمال عقلائی میدهد که ضرر داشته باشد (یعنی خوف ضرر دارد)، روزه بر او واجب نیست، بلکه در مواردی نیز حرام است، خواه این یقین و ترس از تجربه شخصی حاصل شده باشد یا از گفته پزشک امین و یا از منشأ عقلایی دیگر و اگر روزه بگیرد، صحیح نیست؛ مگر آنکه به قصد قربت گرفته باشد و بعداً معلوم شود که ضرر نداشته است. (امام خامنهای)
- در مورد ضررهای غیرحرام، اگر فرد رجاءً روزه بگیرد و بعد معلوم شود روزه برای وی ضرر قابل توجّهی نداشته، روزهاش صحیح است (آیتالله سیستانی)
بلعیدن خون موجود در دهان در حال روزه
برخی از افراد گمان میکنند، فروبردن خونی که در اثر جراحی و کشیدن دندان و یا بیماری لثه، در دهان ایجاد میشود، روزه را باطل میکند، در حالیکه اگر خون داخل دهان، عمداً فرو برده شود، روزه فرد باطل میشود، اما اگر بی اختیار از گلو پایین برود، روزه باطل نمیشود (آیت الله خامنهای، سیستانی و مکارم)
‼️همچنین اگر خون، در آب دهان مستهلک شود و از بین برود، بلعیدن آن اشکالی ندارد و مبطل روزه هم نیست. و در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فروبردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نمی زند (امام خمینی ره و امام خامنه ای )
💢 البته کشیدن دندان، بلکه هر عملی که موجب خون آلود شدن دهان گردد، برای روزه دار مکروه است.(حضرت امام ره)
🟢 سید سلمان هاشمی امام جمعه رامشیر با اشاره به سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان خوزستان خواستار رسیدگی هیئت دولت به چند مسئله اساسی شهرستان از جمله اشتغال، جادههای خطرناک، ناپایداری آب شرب و مشکل موقوفه بودن اراضی رامشیر شد.
🔻نماز جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
#مطالبات_هیت_دولت
#نهادامامت_جمعه_شهرستان_رامشیر
#سیدسلمان_هاشمی
#شبکه_امامت
http://eitaa.com/ejna_Khuz_Ramshir
🔶 سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر با اشاره به سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به استان خوزستان خواستار رسیدگی هیئت دولت به چند مسئله اساسی شهرستان از جمله اشتغال، جادههای خطرناک، ناپایداری آب شرب و مشکل موقوفه بودن اراضی رامشیر و اشتغالزایی جوانان شد. / سپاه پاسداران مظهر اقتدار ، صلابت ، امنیت و خدمت رسانی به مردم ایران در تمامی زمینهها است.
⭕️ به گزارش روابط عمومی نهاد امامت جمعه شهرستان رامشیر: سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرستان رامشیر ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه به مناسبت آخرین روز ماه مبارک رمضان در خصوص شیوه «وداع » کردن معصومین (علیهم السلام ) با ماه مبارک رمضان فرمودند:
همانگونه که آدابی برای ورود به ماه مبارک ذکر شده برای خروج از این ماه هم آدابی نقل شده که یکی از آنها خواندن دعای وداع در شب آخر ماه مبارک است.
🔻خطیب محترم نمازجمعه در ادامه بیان کردند: در منابع روایی و حدیثی شیعه از سه معصوم در مورد «وداع» با ماه مبارک سخن گفته شده است،که به جهت رعایت اختصار به دو مورد اشاره خواهم کرد.
«جابربن عبدالله انصارى »می گوید در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان خدمت حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) رسیدم چون نظر آن حضرت بر من افتاد فرمودند: که اى جابر این آخرین جمعه اى است از ماه رمضان، پس آن را وداع کن و بگو:
«اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنْ صِیامِنا اِیّاهُ فَاِنْ جَعَلْتَهُ فَاجْعَلْنى مَرْحُوماً وَلا تَجْعَلنى مَحْرُوماً»
خدایا این ماهی که روزه گرفتم را آخرین ماه از عمر من قرار نده، این خواسته بسیار عجیبی است به این معنی که خدایا اگر احیاناً این آخرین ماه رمضان من است من را بیامرز و محروم از لطفت نگردان و مرحوم و رحمت شده و آمرزیده شده شوم،و مرا از محرومین قرار مده.
در این سخن پیامبر((صلی الله علیه و آله)) دو آرزو و تقاضا دیده می شود که به ما تعلیم می دهند و نکته تربیتی دارد، پیامبر ((صلی الله علیه و آله)) به ما می آموزد با خواندن این دعا امید به آینده را در خود زنده کنید به طوریکه باید کاری کنید که در بیرون رفت از ماه مبارک
تقاضای اول: این باشد که خدایا به من فرصت بده که ماه رمضان دیگری را درک کنم.
🔻امام جمعه شهرستان رامشیر در ادامه افزودند: امیدوار بودن موتور محرک زندگی است، اگر انسان به آینده امیدوار نباشد بسیاری از خطرات تهدیدش می کنند و شخص آینده روشنی در انتظار خود نمی بیند، پس پیامبر اکرم ((صلی الله علیه و آله)) بعد از یک ماه روزه داری و عبادت می فرمایند این تقاضا را از خدای متعال داشته باشید تا در زندگی با انگیزه حرکت کنید.
تقاضای دوم: درخواست مغفرت و آمرزش است، به این معنا که کل ماه مبارک برای اهل عبادت، آمرزش است ولی علاوه بر آنها در شب آخر پیامبر ((صلی الله علیه و آله)) می فرماید در شب آخر ماه مبارک باید با سماجت از خدا تقاضای مغفرت کنید.
🔻هاشمی امام جمعه شهرستان همچنین در ادامه با اشاره به درخواست مغفرت و آمرزش در دعای «وداع» امام صادق (علیه السلام ) با ماه رمضان مطالبی بیان کردند و گفتند: می بینیم
در یکی از فقرات دعای «وداع» با ماه مبارک رمضان، ابوبصیر از امام صادق(علیه السلام) اینچنین نقل می کند که حضرت به من فرمودند:
«تَقُولُ فِي وَدَاعِ شَهْرِ رَمَضَانَ ...وَ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ قَدِ انْصَرَمَ فَأَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ وَ كَلِمَاتِكَ التَّامَّاتِ إِنْ كَانَ بَقِيَ عَلَيَّ ذَنْبٌ لَمْ تَغْفِرْهُ لِي وَ تُرِيدُ أَنْ تُحَاسِبَنِي بِهِ أَوْ تُعَذِّبَنِي عَلَيْهِ أَوْ تُقَايِسَنِي بِهِ أَنْ يَطْلُعَ فَجْرُ هَذِهِ اللَّيْلَةِ أَوْ يَنْصَرِمَ هَذَا الشَّهْرُ إِلَّا وَ قَدْ غَفَرْتَهُ لِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
«در وداع ماه رمضان میگویی: و این ماه رمضان است که سپری گشته است، پس تو را به حرمت ذات کریمت و کلمات تامّاتت (مخلوق کامل) مسئلت میکنم که اگر گناهی بر ذمّهام باقی مانده باشد که آن را بر من نیامرزیده باشی، و بخواهی که مرا به علّت ارتکاب آن مورد محاسبه قرار دهی، یا مرا برای آن عذاب فرمایی، یا به تحمّل درد و رنج گرفتار سازی، از تو میخواهم که پیش از طلوع فجر این شب، و سپریشدن این ماه آن گناه را بر من ببخشی، ای مهربانترین مهربانان.