* #پیام_های ارتباطی را کانال بندی کنید
شما به عنوان یک مدیر باید مشخص کنید که اعضای تیم براساس ضرورت کاری خود، باید از کدام شبکه ارتباطی استفاده کنند. در واقع همکاران شما باید بدانند پیغام خود را براساس اهمیت آن چه زمانی و در چه بستری ارسال کنند تا شما و همکاران با رگبار پیام های بی دلیل و و بدون ترتیب روبه رو نشوید. ایمیل، چت، تماس تصویری، تماس تلفنی هر یک باید در زمان دورکاری در جای خود استفاده شوند. اغلب اوقات، این موضوع را می توانیم بر اساس اهمیت یا اضطرار پیام مورد نظر تعیین کنیم. برای نمونه، یک پیام خصوصی در نرم افزار اسلک ممکن است این گونه به نظر برسد که ضروری است و باید طی یک ساعت مشخص پاسخ داده شود؛ از سوی دیگر، پیامی که در یک کانال عمومی ارسال شود ممکن است نیازی به پاسخ سریع نداشته باشد و فرستنده آن بتواند چند روزی منتظر بماند. با این شکل از مدیریت ارتباطات، همکاران شما می آموزند که به آرامش یکدیگر در زمان دورکاری احترام بگذارند.
@ejtemaemodiranvakarkonan
*حتما جلسات #مجازی برگزار کنید
از آنجا که پیام های متنی، لحن و اشارات و حالات چهره را نمی توانند منتقل کنند، ممکن است گاهی اوقات موجب بروز سوتفاهم میان اعضای یک تیم و مدیران شوند. به همین دلیل اغلب مدیران دورکار با یک زمان بندی و برنامه ریزی درست از ابزارهایی مانند تماس های تصویری و کنفرانس های ویدئویی که بیشترین شباهت را با مکالمه حضوری دارند، استفاده می کنند. شما می توانید براساس نیاز و سیاست های کاری خود، جلسات مجازی با اعضای تیم و یا هر یک از افراد در ساعت های مشخصی از روز و یا هفته، روی نرم افزارپیام رسانی مانند اسکایپ برگزار کنید. توجه کنید این جلسات حتما باید در دو بخش به صورت فردی و گروهی برگزار شوند. در واقع شما به عنوان یک مدیر باید هر چند وقت یک بار، یک تماس تصویری خصوصی با تک تک افراد تیم خود داشته باشید تا بازخوردی از وضعیت کارهایش دریافت کنید. جلسات گروهی نیز که با هدف برنامه ریزی و مسائل عمومی تر و با حضور همه اعضای تیم برگزار می شوند تا عملکرد کلی تیم مورد ارزیابی قرار گیرد. فراموش نکنید مدیریت زمان در جلسات مجازی، نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید؛ جلسات تصویری باید تا جای ممکن مختصر و مفید باشند.
@ejtemaemodiranvakarkonan
*زمان های #کاری را #مدیریت کنید
بخش بزرگی از همکاری موثر با یک تیم دورکار، تصمیم بر سر این موضوع است که چه زمانی از روز یا هفته باید با یکدیگر در ارتباط باشید. وظیفه شما به عنوان یک مدیر دورکار تعیین زمان های دقیقی برای برقراری ارتباط است. در واقع اعضای تیم شما برای انجام دادن کارها به بازه های زمانی مشخصی نیاز دارند و قرار نیست تمام روز را به جواب دادن به ایمیل ها یا پیام ها بگذرانند. برای این موضوع نیاز است حتما با هر یک از اعضای تیم درباره شرح وظایف و مدت زمان لازم برای انجام آنها صحبت کنید. ساعت های کار مورد انتظار خود را بیان کنید. حتما اصولی را برای مرخصی های افراد در حین کارهای روزانه آنها در دوران دورکاری درنظر بگیرید و زمان های تعطیل را برای آنها مشخص کنید.
@ejtemaemodiranvakarkonan
* #پیام ها را اولویت بندی کنید
با هر ابزار ارتباطی که برای مدیریت در زمان دورکاری با آن سروکاردارید حتما باید یک برنامه درست برای اولویت بندی پیام ها و پاسخ دادن به آنها داشته باشید. به عنوان یک مدیر، طبیعی است که در هر لحظه انبوهی پیغام دریافت کنید اما باید بدانید که حتما براساس اولویت و اهمیت کارها، به پیغام ها پاسخ دهید. بسیاری از شرکت های موفق دورکار در دنیا، بسترهای ارتباط داخلی و خارجی خود را از هم جدا کرده اند و این موضوع به مدیریت زمانی پاسخ گویی آنها بسیار کمک کرده است. به عنوان مثال شما می توانید از اعضای تیم بخواهید گزارش های روزانه فعالیت های خود و ایده هایشان را در پایان هفته برای شما ایمیل کنند؛ حتی می توانید از آنها بخواهید که تنها در ساعات مشخصی از روز پیام های روزانه کاری را روی بستر ارتباطی مانند اسلک و یا هر شبکه اجتماعی که خودتان با اعضای تیم توافق کرده اید، ارسال کنند. با این مدل ارتباطی، شما دیگر در هر لحظه با سیل پیغام های خوانده نشده روبه رو نمی شوید.
@ejtemaemodiranvakarkonan
*هرگز از #کمک خواستن نترسید.
هیچ اشکالی ندارد که برای یادگیری جزئیات مدیریت و رهبری تیمی، فرضاً از راهنماییهای یک مربی کسبوکار استفاده کنید.
از تمام سیستم ها و افرادی که میتوانند به پیشرفت کاری شرکت شما کمک کنند بهرهبرداری کنید.
@ejtemaemodiranvakarkonan
* #توصیه_دوستانه
افراد خوب و شایسته را استخدام کنید.
با آنها به درستی رفتار کنید و آنها را تقویت کنید.
@ejtemaemodiranvakarkonan
وظایفی که #مدیران معمولاً به #کارمندان محول میکنند، نیازمند کار تیمی است که خود مستلزم برقراری ارتباط تیمی میباشد و مزایای زیادی از جمله ایجاد روابط جدید، حسّ رسیدن به یک دستاورد گروهی و تقسیم مناسب مسئولیتها دارد. در نقطهی مقابل، ارتباطات ضعیف در سازمان میتواند باعث شود کار تیمی، با ایجاد تنش و عصبانیت در میان کارمندان همراه باشد. در واقع ارتباط موثّر میتواند بخش زیادی از استرس و احساس ناخوشایند افراد، زمانی که نزدیک به هم و در قالب یک تیم کار می کنند را کاهش دهد. صاحبان کسبوکار، خصوصاً در شرکتهای کوچک که کارمندانش بیشتر اوقات با یکدیگر کار میکنند، بهتر است آنها را نسبت به این نوع ارتباطات تشویق کنند.
@ejtemaemodiranvakarkonan
امروزه در پروژههای کاری مهمترین عاملی که باعث رسیدن به موفّقیت تیمها می شود، ارتباط شفاف و اثربخش میان اعضا است. تحقیقات نشان دادهاند که ارتباطاتی که همراه با حمایت همهجانبهی سازمان و تعیین روشن اهداف گروهی هستند، می توانند تیمها را به بالاترین سطح موفّقیت برسانند.
@ejtemaemodiranvakarkonan
* #کارمندان بد را #درمان کنید
کارمندان با هم مساوی نیستند. هرگز هم نبودهاند و نخواهند بود. شما به عنوان یک رهبر، هرگز نباید کارمندان بد را تحمل کنید. یک ژاپنی میگوید: «میخ بیرون زده باید آنقدر چکش بخورد تا پایین برود». میتوانیم بگوییم که کارمندان بد مثل میخ کج هستند. باید آنها را صاف کنیم یا دور بیندازیم. این کار به کمی قاطعیت و شجاعت نیاز دارد. کارمند بد از موثر بودن کار تیمی جلوگیری میکند و با اعمال ناخودآگاهش روی کارمندان خوبتان اثر منفی میگذارد.
*مدیر سبز
@ejtemaemodiranvakarkonan
* #کارمندان را #تشویق کنید که به نیازهای #مشتری توجه نشان دهند
کارمندتان به هنگام برخورد با مشتریها باید طوری باشد که تولیدات؛ شرکت را با حسن نیت بفروشد. این کار نباید متظاهرانه باشد. کارمندان را طوری آموزش دهید که سفیر حسن نیت باشند. رفتار منفی یک مشتری میتواند درست مانند ضد تبلیغ عمل کند. این جمله را به خاطر بسپارید: «اگر هشت ساعت برای انداختن درخت وقت داشته باشم، شش ساعت آن را به تیز کردن تبرم میگذرانم».
تصور کنید که ذهن هر کارمند یک سر تیشه است. هر کسی «سر تیشه ذهنی» خود را دارد. اکثر ما از تیزی که به ارث بردهایم راضی هستیم. بعضی از ما شانس کافی برای انگیزه دادن به خود برای تیز کردن منظم تبر را داریم.
@ejtemaemodiranvakarkonan