🚨پاشنه آشیل اقتصاد ایران کجاست؟
1⃣ قسمت اول (هیولای بانکی)
🔹 پاسخ به این سوال نیاز به بررسی جامع و کامل دارد ولی ان شاء الله سعی می شود برخی از مهمترین مشکلات و راهکار ها بررسی شود.
◽️ ابتدا لازم است کمی از نظام اقتصاد جهانی فعلی صحبت کنیم. امروز باتوجه به وجود پول اعتباری (کاغذی، رمز ارز و...) مسأله بسیار مهم در اقتصاد نحوه مدیریت نقدینگی است که توسط بانک مرکزی و بانک های زیر مجموعه آن انجام می شود.
◾️ امروز سرمایه های تجمیع شده دیگر توسط مردم مدیریت نمی شود. پول من یا شما به صورت قرار دادی برای ما است. عمده نقدینگی ما در حساب های بانکی است و توسط آن ها مدیریت می شود. یعنی در ظاهر پول برای ما و در حقیقت تحت سیطره بانک ها است!
🔻 این مساله باعث می شود گردانندگان اصلی صحنه اقتصاد، بانک مرکزی و بانک های زیر مجموعه اش باشند. بانک مرکزی به دلیل چاپ پول و مدیریت کلان اقتصاد و بانک های دیگر بخاطر برخورداری از سرمایه های عظیم مردمی، این بازیگران در مقابل اشخاص دیگر مانند هیولایی هستند که جریان اقتصاد کشور را به دست گرفته است.
✍ عماد
@emad_rezvan
🚨پاشنه آشیل اقتصاد ایران کجاست؟
2⃣ قسمت دوم (دزدی نوین!)
⁉️ احتمالا همه بارها دیده ایم که موقع یک تصادف سطحی در ترافیک چطور تعداد زیادی از مردم به شدت عصبانی شده و واکنش های تندی نشان می دهند. گاهی متاسفانه این واکنش ها منجر به درگیری شدید و جراحت یا قتل نیز می شود. اتفاقی که خسارات مادی آن محدود و در نهایت نیز عمدتا توسط بیمه ها جبران می شود. همین افراد در مقابل از دست دادن سالانه میلیون ها یا میلیارد ها سرمایه ی خود به وسیله تورم بانک ها ساکت اند.
🔻تورم در تعریف ساده و کاربردی پولی است که بانک ها از جیب ما بر می دارند تا تعهدات نقدی خودشان،یعنی سرمایه های انباشته نقد ما در حساب ها را کاهش دهند. یک نکته جالب هم بیانش خالی از لطف نیست.می دانید اولین بانک مرکزی بعد از چه اتفاقی و چرا تاسیس شد؟
🏦 بانک ها در آمریکا و اروپا همیشه به خاطر یکسری قواعد مالی مثل این قاعده که تعداد زیادی از مردم هیچ وقت در یک زمان پول خود را از بانک بر نمی دارند عملا صاحب یک سرمایه بزرگی از انباشت پول های بلااستفاده ای هستتد که گویا جزو دارایی بانک است. برای همین آن ها هرطور که می خواستند نقدینگی را به سمت فعالیت های اقتصادی سوق می دادند بدون که این پاسخ گویی خاصی برای سود و زیان آن داشته باشند.
🔹 این روند های غلط بعد از یک بازه زمانی و با تغییر یکسری شرایط نتیجه اش را نشان می داد و دوران ورشکستگی پی در پی بانک ها فرا می رسید. لذا عده ای از ابر سرمایه داران تصمیم می گیرند که بانک مادر و بزرگی را برای حمایت از ورشکست نشدن بانک های دیگرشان به نام بانک مرکزی ایجاد کنند!
✍ عماد
@emad_rezvan
🚨پاشنه آشیل اقتصاد ایران کجاست؟
3⃣ قسمت سوم (بانک مرکزی و دولت)
🔹 بانک مرکزی وظیفه کنترل نقدینگی و رسیدگی به امور بانک های دیگر را برعهده دارد. درکشور ایران این بانک زیر مجموعه دولت و انتخاب رئیس آن توسط شخص رئیس جمهور است. این موضوع به ظاهر ساده موجب ایجاد مشکلات بسیار بزرگ اقتصادی برای کشور شده است! اما چطور؟
🔸 قوه مجریه همان طور که از اسمش مشخص است یک نهاد اجرایی وابسته به نقدینگی است، این نهاد همیشه نیازمند بودجه و تامین مالی بسیار زیادی است لذا در دولت های مختلف شاهد این موضوع هستیم که در هنگام مشکل مالی یا کمبود بودجه ( ناشی از ساختار های غلط مالی، اسراف ، فساد و مسائل این چنین) به بانک مرکزی فشار آورده می شود تا برخلاف قانون و بدون توجه به حفظ ارزش پولی کشور اقدام به تولید اسکناس و تزریق نقدینگی به بازار کند.
🔻با زبان ساده دولت ها با در دست گرفتن بانک مرکزی ابزاری رو در اختیار دارند که می تواند با ایجاد تورم دست در جیب مبارک مردم کرده و کمبود بودجه خود را از حساب آن ها پرداخت کند!
◽️طبق برخی بررسی ها ساختار بانک مرکزی در 80 درصد کشور های دیگر این طور نبوده و این نهاد یک مجموعه کاملا مستقل است. در کشور ما نیز متاسفانه لایحه استقلال بانک مرکزی بیش از 12 سال در مجلس شورای اسلامی مانده و با تذکرات مختلف رهبر معظم انقلاب پیرامون لزوم استقلال این مرکز حساس و حیاتی در نهایت در سال 1400 کلیات آن تصویب می گردد. حال باید دید پس از چه مدت وچگونه قرار است این قانون اجرایی شود.
✍ عماد
@emad_rezvan
💢پس از ده سال، از سرگیری روابط حماس و سوریه
در این دیدار طرفین، بر اتحاد در برابر دشمن صهیونیستی تاکید کردند
@fatehane313
عماد
💢پس از ده سال، از سرگیری روابط حماس و سوریه در این دیدار طرفین، بر اتحاد در برابر دشمن صهیونیستی تا
♦️چرا حماس در قضایای سوریه جهت گروه های سلفی را گرفت؟
ان شاءالله برای روشن شدن این مطلب باید یک مقدمه از گروه های سلفی تکفیری و ارتباط این گروه ها با قضیه فلسطین بیان شود.
✍ عماد
@emad_rezvan
عماد
♦️چرا حماس در قضایای سوریه جهت گروه های سلفی را گرفت؟ ان شاءالله برای روشن شدن این مطلب باید یک مقد
◼️ چرا حماس در قضایای سوریه ابتدا جهت گروه های سلفی را گرفت؟
1⃣ قسمت اول
🔹 برای پاسخ درست به این سوال باید واقع بینانه و با توجه به مدارک و مستندات صحبت کرد. این گروه ها همواره در تاریخ اسلام وجود داشتند و در طول تاریخ معاصر در قضیه فلسطین این جنگ را غزوه ای بین اسلام و کفر یا طاغوت می دیدند. اما همان طور که مشخص است بین خود این گروه ها اختلافات عمیقی وجود دارد تا حدی که درگیری های مسلحانه بین آن ها و کشتار امر رایج و متداولی است.
🔻 برای یک طرفه قضاوت نکردن موضع حماس در مورد سوریه باید کمی به عقب برگردیم. گروه هایی مثل القاعده که در اوایل قرن جدید میلادی در اوج توجه جامعه جهانی بودند،همیشه در مصاحبه و تبلیغات جهانی هدفشان از اقدامات در مقابل آمریکا را قضیه فلسطین بیان می کردند.در پیام معروف بن لادن تقریبا یک سال پس از واقعه یازده سپتامبر او رسما این اتفاق را پاسخ مسلمانان به آمریکا برای حمایت این کشور از اسرائیل بیان می کند یا در قضایای بعد سال 2002 گردن زدن خبرنگار اسرائیلی و انفجار در مراکز دیگر رژیم صهیونیستی یا یهودیان همیشه جزو اقدامات اصلی القاعده بوده است.
❗️البته یک استثنا عجیب و غیر طبیعی در بین این گروه ها وجود دارد و آن هم داعش است یا به قول خودشان دولت خلافت (خلافة علی منهاج رسول الله) این گروه بر خلاف رویه گروه های قبلی که نوک پیکان اقداماتشان بر علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی بود (البته به روش های بسیار فاجعه بار و احمقانه و هزینه بر برای جهان اسلام) رسما به سمت کشتار شیعیان و عدم تنش با رژیم صهیونیستی پیش رفت. جوری که احتمال ساختگی بودن این گروه توسط صهیونیست ها را بسیار بالا برده است. بعدها با مستندات بدست آمده خیلی از وقایع پشت پرده داعش مشخص شد.
✅ به طور خلاصه می توان گفت که گروههای تکفیری یا به قول خودشان جهادی به جز داعش همیشه از لحاظ عملیاتی و عقیدتی در ظاهر حامی آرمان فلسطین بودند. ولی به دلیل عدم بصیرت و موقع شناسی به جای کمک درست به فلسطینیها،با کشتن انسان های بی گناه در شعلهور سازی جنگ های خانگی در جهان اسلام دخیل بوده و بسیار مواضع افراطی داشتند. این عملکرد ها نهتنها نتیجه خاصی نداشت بلکه باعث مشکلات بیشتری نیز می شد. مواضع اشخاصی مثل خالد مشعل در حمایت از شورش این گروه ها در سوریه هم ریشه در این ارتباطات عمیق فرهنگی و عملیاتی در گذشته دارد همچنین حماس به عنوان یک گروه عرب مسلمان همیشه تمایلاتی برای از دست ندادن حمایت کشور های عربی یا گروه های اسلامی سنی مثل اخوان المسلمین داشته است. گذر زمان و مشخص شدن خیانت سردمداران آنها در عادی سازی یا برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی ان شاء الله دوست و دشمن واقعی را به آنها شناسانده باشد.
✍ عماد
@emad_rezvan
عماد
◼️ چرا حماس در قضایای سوریه ابتدا جهت گروه های سلفی را گرفت؟ 1⃣ قسمت اول 🔹 برای پاسخ درست به این
◼️ چرا حماس در قضایای سوریه ابتدا جهت گروه های سلفی را گرفت؟
2⃣ قسمت دوم
🔻یک مقدمه دیگر هم پیرامون قضایای فلسطین و نوع واکنش کشور های حامی آرمان فلسطین هم در این مجال خالی از لطف نیست.
اساسا حامیان مسئله فلسطین از شروع اشغال رسمی این کشور تقریبا به دو طیف قابل تقسیم هستند گروه اول مبارزات اولیه کشور های عربی و جنبش های فلسطینی عربی مثل فتح و امثالهم را شامل می شود که هدفشان از دفاع از فلسطین بیشتر مسائل سیاسی یا عرق عربی بوده است. این ها معمولا تحت حمایت بلوک شرق از جمله شوروی سابق (باتوجه به حمایت غربی ها از رژیم صهیونیستی) عمل می کردند. تقریبا می توان گفت که در ابتدا درگیری ها این گروه ها اصطلاحا مبارزان ضد امپریالیستی(ضد استکبار و سلطه غرب) بودن که با آرمان های ناسیونالیستی (عربی) با الگوگیری از مسائل و ایدئولوژی های کمونیستی اقدام به مبارزه می کردند.
🔸گروه دوم مبارزان مسلمان بودند که در ابتدا ساختار های قوی نداشتند ولی با گذشت زمان و تغییرات ایجاد شده در منطقه غرب آسیا مخصوصا انقلاب اسلامی ایران کم کم از حاشیه به متن وارد می شوند. تاسیس حزب الله لبنان و حتی همین گروه های جهاد اسلامی در فلسطین با الگو گیری از انقلاب اسلامی بوده است. این حرف هم حرف ما نیست. انیس نقاش مبارز معروف عرب در خاطراتش می گوید که این پیروزی انقلاب ایران بود که زمینه تشکیل گروه های اسلامی رو برای مبارزان فلسطین هموار کرد.
🔹 یک مساله موازی دیگری نیز در جهان اسلام در حال پیشرفت بود و آن تغییراتی در جغرافیایی سیاسی کشور های مسلمان است. می توان گفت که شرایط برای گروه های سیاسی مذهبی مسلمان در بسیاری از کشور های اسلامی تا قبل از حوادث اخیر و بیداری اسلامی به صورت خفقان و سرکوب شدید بوده است. تحت فشار حکومت کشور هایی مثل لیبی، الجزایر، تونس، مصر و.... گروه های مسلمان کم کم شروع به تشکیل ساختار های مقابله مسلح به اسم گروه های جهادی می کنند.
▫️مسائلی مثل اشغال افغانستان توسط شوروی سابق یا درگیری های مسلمانان چچن با حکومت وقت روسیه، قضایای بوسنی و صربستان بستر هایی برای حضور این گروه ها می شود. در افغانستان گروه طالبان، حزب حکمتیار و بعد ها القاعده از دل همین اتفاقات سر بر می آورند. این گروه ها متشکل از جوان های پرشور و سرخورده از حکومت های خودشان بودند که می خواستند با جنگ های مسلحانه،بینششان از اسلام رو در کشور ها پیاده سازی کنند. بعد از پیروزی طالبان در افغانستان و خروج شوروی، این کشور به پناهگاه اصلی و قرارگاه عملیاتی این گروه ها تبدیل می شود. القاعده در این زمان شروع به اقدامات گسترده خود می کند. تفاوت این گروه با طالبان هم بیشتر در نوع عملکرد و هدف گذاری است. القاعده به جای توجه به امور افغانستان رسالت خود را فراتر می داند و می خواهد که گروهی باشد که در مقابل کشور های غربی در همه جای دنیا عملیات می کند. اما روش القاعده مخصوصا بن لادن و شورای فرماندهی آن به شکل عجیبی احمقانه بوده است. چیزی که امروز از صحبت ها پیش از واقعه یازده سپتامبر رهبران القاعده در دسترس است این جمله است که اسلام امروز باید با محور غرب (آمریکا) وارد جنگ بشود و این اتفاق نمی افتد مگر این یک پرل هاربر (حمله ژاپن در جنگ جهانی به بندر آمریکا) اتفاق بیافتد لذا ماهم باید یک همچون عملیاتی را انجام بدهیم!
▪️ این که آیا سران القاعده تحت رهبری سرویس های اطلاعاتی بودن یا خیر امروز مشخص نیست ولی مشخصا افراد عادی به این گروه ها واقعا به خاطر اهداف به ظاهر اسلامی آنها جذب می شدند. تقریبا تا سال اول از واقعه یازده سپتامبر هیچ گروهی رسما این عملیات ها رو برعهده نگرفت تا پیغام معروف بن لادن در حدود سالگرد آن با اشاره کردن به جنگ های صلیبی (چیزی که جرج بوش هم قبل از او در سخنرانی هایش برای توجیه حمله به افغانستان گفته بود) این کار (کشتار هزاران انسان بی گناه در قلب آمریکا) را پاسخ مسلمانان به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی اعلام می کند!
✍ عماد
@emad_rezvan
مسئولان دفتر سیاسی جنبش حماس روز پنجشنبه در بیروت با دبیر کل حزب الله لبنان دیدار و در مورد مسائل مختلف گفتگو کردند... اتاقی که در آن این گفتوگو و رایزنی برگزار شد دارای چنین فضایی بود که چند موضوع مهم در این گفتگو مورد توجه قرار گرفت. شاید یکی از مهمترین آنها بازگشت دوباره حماس به سوریه باشد؛ در حالی که رئیس جمهور اخوانی ترکیه بسیاری از اعضای حماس را از استانبول بیرون انداخته و آنها جایی برای رفتن ندارند، تلاشها برای باز کردن مسیر دمشق بر روی آنها ادامه دارد. البته برخی منابع آگاه به ما گفتند که تعدادی از این افراد که سابقه بدی در دمشق نداشته و نقشی در کشتار مردم سوریه و تحریک عناصر تکفیری علیه مردم و ارتش سوریه نداشتند به صورت چراغ خاموش وارد دمشق شده و تلاش میشود تا بقیه آنها نیز به سوریه بازگردند.
@syriankhabar
عماد
مسئولان دفتر سیاسی جنبش حماس روز پنجشنبه در بیروت با دبیر کل حزب الله لبنان دیدار و در مورد مسائل مخ
🔰 فَاعْتَبِرُوا يَا أُولِي الْأَبْصَارِ!
🔸ان شاء الله که این اتفاقات تجربه ای باشد برای دوستان تا دوست را از دشمن و مرد را از نامرد بشناسند.
🔹به امید خدا در قسمت آخر تحلیل چرایی ارتباط حماس با گروه های سلفی یک برآوردی از شرایط آینده گروه های فلسطینی و دیگر گروه های مسلح مسلمان اهل سنت نیز خواهیم داشت.
✍ عماد
@emad_rezvan
◼️ چرا حماس در قضایای سوریه ابتدا جهت گروه های سلفی را گرفت؟
3⃣ قسمت سوم
♦️همان طور که بیان شد به طور کلی گروه های مختلف مسلح اسلامی در عصر حاضر همواره خود را حامی جریان فلسطین اعلام می کردند. در قضایی بحران سوریه که یک قسمت این بحران،این گروه ها و دولت ترکیه بودند حماس با براورد این مطلب که سقوط نظام آقای بشار اسد حتمی است طرف این گروه ها را می گیرد.
▫️ در داخل خود گروه های فلسطینی هم طبیعتا تفکر های مختلفی حکم فرماست،تغییر برخی رهبران به صورت نرم در طول این سال ها یا اختلاف نظر بین شاخه نظامی حماس، گردان های شهید عز الدین قسام، و جهاد اسلامی مساله طبیعی در برخی قضایای منطقه است. به طور کلی با حمایت های برخی کشور های عربی، اسلامی از جمله ترکیه، عربستان، امارات، قطر و... در دهه های اخیر و در برخی جریانات،شاهد نزدیکی بیشتر آن ها به این کشور ها بودیم اما با گذر زمان و مشخص شدن عمق خیانت این کشورها به آرمان فلسطین و قربانی شدن گروه های فلسطینی در برابر امتیاز گیری از غرب ، دیگر حامیان محور عربی در بین مردم فلسطین آبرویی ندارند.
🔰 برآورد کلی در مورد آینده حماس و گروه های دیگر فلسطینی از جمله جهاد اسلامی یا گروه های مسلح کرانه باختری گسترش ارتباط با محور مقاومت است. در مورد سایر گروه های مسلح مسلمان در قضایای غیر فلسطین هم در آینده نزدیک ارتباط با ایران به صورت گسترده خیلی محتمل نیست ولی ان شاء الله پس از آزادی بیت المقدس توسط محور مقاومت شاهد خیل عظیمی از توجه و گرایش به محور مقاومت در کل جغرافیایی جهان اسلام خواهیم بود.
✍ عماد
@emad_rezvan
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی که خون کارشناس عرب در استودیوی تلویزیون رژیم صهیونیستی به خاطر ایران به جوش می آید!
💢 دکتر «حسن مرهج» کارشناس مسائل غرب آسیا در یک درگیری لفظی با کارشناس صهیونیست شبکه i24، خطاب به وی گفت:
🔸"به نظرم فقط به شما میشود اعتماد کرد! حرفهایت مسخره و به دور از واقعیت است، چه بخواهی چه نخواهی ایران کشوری دارای حاکمیت و مستقل است؛ پس از 30 سال تحریم، ایران توانسته حتی از برخی کشورهای اروپایی هم پیشی بگیرد"
@bidariymelat
عماد
🎥 وقتی که خون کارشناس عرب در استودیوی تلویزیون رژیم صهیونیستی به خاطر ایران به جوش می آید! 💢 دکتر «
🔸 امروز به فضل الهی انقلاب اسلامی روز به روز به جلوتر می رود. شاید برای برخی دوستان نقل این خاطره تاریخی جالب باشه. در حدود 2003 که خبرنگار شبکه الجزیره توسط یکی از سران القاعده دعوت می شه برای یک مصاحبه و ساخت فیلم تبلیغاتی برای سالگرد این اتفاق، اسم چه شخصی برای مصاحبه در این فیلم و نشان دادن جنایات آمریکا به مسلمین به او داده می شود؟
🔹عبدالباری العطوان سردبیر عراقی القدس العربی! کارشناسی که اون روز در جهان اسلام بین همه گروه های مختلف مطرح بوده برای تحلیل اوضاع سیاسی جهان اسلام، امروزه یکی از طرفداران اصلی و مدافعین مستحکم انقلاب اسلامی شده است. کسی که این سیر را می بیند قطعا امیدش به آینده بیشتر می شود.(شخص حاضر در این فیلم آقای عطوان نیست و یک کارشناس عرب دیگری است ولی جناب عطوان که فیلم هاشون هر روز پخش می شه امروز از سرسخت ترین طرفداران انقلاب اسلامی در رسانه های دنیا هستند) اوج این گرایش ها هم به حول و قوه الهی بعد از یک اتفاق بسیار مهم و اساسی خواهد بود، نابودی رژیم صهیونیستی و فتح بیت المقدس.
✍ عماد
@emad_rezvan