.
حالام جاتون خالی رسیدم مشهد❤️
هشت شب بیاین
دورهمی یه پخش زنده بریم 🎥
بانک ملی یه وامی برای اربعین میده که ۲۳ درصد سود داره و باید دو میلیون و پونصد تو حساب مسدود کنین. خیلیا پرسیدن این وام از لحاظ شرعی درسته یا نه؟؟ پاسخ روشنه؛
اگر بیع مذکور مُرابِحهی به شرط قرض بوده و کلیهی شروط ضمن عقد، مَرعیِ متعاقدین باشد بلااشکال خواهد بود و إلّا فلا و أحوَط عدم أخذ است.
آیا وام اربعین از لحاظ شرعی درسته یا نه؟
بانک ملی به زوار اربعین ده میلیون تومان وام شش ماهه میده. سودش هم حدودا ۶۸۰ هزار تومان هست. یعنی ۱۰۰۰۰۰۰۰ تومان وام میگیرید و ظرف شش ماه باید ۱۰۶۸۰۰۰۰ تومان پس بدید.
ضمن اینکه برای دریافت این وام باید مبلغ ۲۵۰۰۰۰۰ تومان تو حسابتون مسدود کنید. که این ۲۵۰۰۰۰۰ تومان رو بعد از قسط آخر بهتون پس میدن.
آیا این وام شرعیه یا نه؟
از لحاظ فقهی این وام اسمش
«مرابحه به شرط قرض» هست.
یعنی چی؟
مرابحه یعنی اینکه مثلا من میرم یه جنسی رو نقدی میخرم، میام با سودی که میخوام، به شما میفروشم. حالا یا نقدی یا اقساطی.
بانک هم اینجا میاد یه پولی رو نقدی به شما میده، بهت میگه تو برو از طرف من جنس مدنظر رو بخر، شما پول رو میگیری و میری جنسه رو میخری، بعد بانک همون جنس رو با درصدی سود به خود شما میفروشه.
مثلا اینجا، بانک به شما ده میلیون پول نقد میده، میگه برو از طرف من دینار بخر، بعد همین دینار رو با سود مدنظرش به خودت میفروشه.
از نظر آقایان خامنهای، مکارم و سیستانی این نوع وام هیچ اشکال شرعیای نداره. به این شرط که راستکی باشه، یعنی شما واقعا طبق قراردادتون با بانک، برید همون جنسی که بانک گفته رو بخرید (حالا یا دینار یا هرچی بانک بعدا براتون مشخص کنه).
میمونه یه مساله؛
اگه شما بعد، اقساطتتون رو دیر پرداخت کنید، جریمهی دیرکرد بهتون میخوره. از نظر حضرت آقا و آقای مکارم این جریمه هم اگر از قبل مشخص باشه اشکالی نداره، ولی آقای سیستانی میگه اشکال داره. پس مقلدین آقای سیستانی باید بیشتر حواسشون باشه که اگه خواستن این وام رو بگیرن، در پرداخت اقساط تاخیر نکنن.
پس نتیجه
در این نوع وام، بانک بهتون ۱۰ میلیون تومان برای مرابحه میده به شرط اینکه شما به بانک ۲۵۰۰۰۰۰ تومان قرض بدین.
نکتهی نهایی؛
چیزی که مهمه، اون قراردادی هست که قبل از گرفتن وام امضا میکنین، که هنوز به دستم نرسیده. ولی کلیات طبیعتاً باید همینی باشه که گفتم.
سوالات و تجربیات از سفر اربعین👇
http://eitaa.com/joinchat/623706320C1d9f760b11
🔺عماد داوری دولتآبادی👆👆
45.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
من فقط یکیو سراغ دارم
که زده باشه زیر گوش رضاخان
اونم ایشونه😉
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدرسهی بانو پریزاد
یه گوشهی باصفا از حرم امام رضا علیهالسلام
اومدین تا حالا؟؟
🔺عماد داوری دولتآبادی
36.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیده بتول خامنهای رو میشناسین؟🤔
اذان حرم.mp3
8.65M
همهمه باشه
اذون باشه
شلوغ باشه
بچهها سرگرم بازی و جیغ جیغ باشن
خیلی قشنگه، نه؟🥺
عماد دولتآبادی
سفر اولیها دربارهی کوله زیاد سوال میکنن؛ اگه جنس کوله ضعیف باشه، دو قدم راه برین پاره میشه، مغز
بچهها برای کولهها به شناسهی خودم پیام ندین، شناسهی سفارش و پشتیبانی کولهها👇
@sabehat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدین توی جاده
وقتی مجبور بشین از یه رستوران بین راهی غذا بخورین، هی دلتون چرکینه، نگران سلامت غذا هستین؟؟
این ترفند رو
از من یادگاری داشته باشین😉
میگه چرا به خداحافظی شهبازی
واکنش نشون نمیدی؟
چرا ما فکر میکنیم همه باید
به همه چی واکنش نشون بدن؟؟
من تا حالا یک قسمت از برنامههای شهبازی رو هم ندیدم. آخرین باری که برنامهی رشیدپور رو دیدم بر میگرده به ده پونزده سال پیش، وقتی تازه اومده بود تلویزیون؛ صبح بخیر ایران اجرا میکرد.
یه توییت از اینا نخوندم، به چیشون دقیقا واکنش نشون بدم؟؟
که احساسی نباشه، که غیرمنطقی نباشه؟ که مغرضانه و جهتدار نباشه؟
.
دو روز دیگه ۲۸ مرداده.
داستانش رو در یک پیام آماده کردم که اگه میخواین تخسش کنین اینور و اونور😊👇
داستان کودتای ۲۸ مرداد
زمان مطالعه؛ سه دقیقه⏰
انگلیسیها پس از امضای قراردادِ نفتی با مظفرالدین شاه و سپس با رضاشاه، شریان اقتصادی ایران را زیر تیغ گرفته و بر منابع مالی ایران مسلط شدند؛ نفتی که میبردند و حق و حقوقی که به دولت ایران نمیپرداختند.
پس از سقوط رضاشاه، نمایندگان مجلس زمزمهی ملی شدن نفت را به راه انداختند تا بالاخره در اسفندماه سال ۱۳۲۹، مجلس شورای ملی، قانون ملی شدن صنعت نفت را به تصویب رساند. سال بعد دکتر مصدق، منصب نخستوزیری را به دست گرفت تا قانون فوق را اجرا و دست انگلیسیها را از نفتِ کشور کوتاه کند. دولت انگلیس به مخالفت جدی برخاست و کار به درگیری سیاسی کشید. 🔥 اینجا بود که آمریکاییها به عنوان قدرت جدید جهانی وارد نزاع ایران و انگلیس شده تا به قول خودشان میان طرفین وساطت کنند.
دکتر مصدق، پیشنهاد آمریکا برای وساطت را پذیرفت و با آغوش باز به استقبال آنها رفت. مذاکرات سه جانبه میان دولتهای ایران، انگلیس و آمریکا آغاز شد. دولت ایران میگفت تمام سود نفت متعلق به خودمان است؛ انگلیسیها میگفتند نهایتا باید سود نفتی را نصف کنیم.
سال ۱۳۳۱، محمدرضاشاه پس از بروز اختلاف با دکتر مصدق، شخصی دیگر را به نخستوزیری گمارد. پس از آن آیتالله کاشانی بیانیهای صادر کرد؛ نخست وزیر جدید را «عامل انگلیسیها» دانست و مردم را دعوتِ به قیام کرد. سیام تیرماه ملت بهپا خاست و یکصدا بازگشت مصدق را از شاه خواستار شد. تهران مملو از جمعیت گشت و مردمِ کفنپوش از دیگر شهرها به سوی تهران روانه شدند. نهایتا شاه کوتاه آمد؛ مصدق به نخستوزیری بازگشت و ادامهی مذاکرات به جریان افتاد.
آمریکاییها صریحا میگفتند اگر ایران نفت خود را ملی کند؛ کشورهای دیگر نیز در پیِ ملیسازیِ نفتِ خود، دست به اعتراض میگذارند. مصدق اما استوار و محکم بر سر مواضع ملی ایستاده بود و حتی یک قدم عقبنشینی نمیکرد.
نهایتا دو دولت آمریکا و انگلیس به این جمعبندی رسیدند که مصدق سازشپذیر نیست و باید سرنگون شود. محمدرضاشاه با دستور آمریکاییها، مصدق را از نخستوزیری عزل و زاهدی را به نخست وزیری منصوب کرد. همزمان از تهران خارج شده تا از گزند حوادث احتمالی در امان باشد. نیروهای نظامیِ زاهدی، ۲۴ مرداد، شبهنگام برای بازداشت مصدق اقدام کردند ولی خودشان توسط محافظین مصدق بازداشت شدند و کودتا شکست خورد.
با شکست کودتا، محمدرضا به بغداد فرار کرد. مردم به خیابان ریخته و برکناریِ محمدرضا از پادشاهی را خواستار شدند. با این وجود دکتر مصدق هرگونه تظاهرات را ممنوع کرده و برای حفظ آرامش کشور، مردم را به ماندن در خانهها فراخواند. مردم نیز به خانه برگشتند.
از ۲۸ مرداد اما اوضاع تغییر کرد؛ به تدریج عدهای به خیابانها آمدند، به نفع شاه شعار داده و نزدیک ظهر ادارات دولتی را اشغال کردند. نظامیان نیز کمکم به نفع طرفداران شاه وارد عمل شده و نهایتا ظهر همان روز طرفداران شاه رادیو را به دست گرفته و سقوط مصدق را اعلام کردند. طرفداران شاه بعد از ظهر، خانهی مصدق را محاصره کرده و دست به تیراندازی زدند. مصدق نیز از پشت بام فرار کرده و مخفی شد. کودتاچیان خانهی مصدق را به آتش کشیده و غارت کردند و سرانجام فردای آن روز، مصدق خود را به نیروهای طرفدار شاه تسلیم ساخت.
بدین ترتیب دومین قیام مردم ایران برای بریدن پای خارجیها از کشور به شکست انجامید و برای ۲۵ سال بعد، آمریکاییها بر کلیهی امور ایران مسلط شدند.
منبع مطالعاتی؛ کتاب خواب آشفتهی نفت
اثر دکتر محمدعلی موحد
✍ عماد داوری دولتآبادی👇
http://eitaa.com/joinchat/623706320C1d9f760b11