eitaa logo
عاشقان مولا علی علیه السلام
70 دنبال‌کننده
2.2هزار عکس
1.7هزار ویدیو
121 فایل
بسم الله الرحمن الرحیم. در این کانال به فضایل مولا علی علیه السلام میپردازیم با استفاده از انواع کلیب های سخنرانی و مولودی با همکاری جمع طلاب حوزه علمیه قم کپی فقط یک صلوات برای تعجیل در ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف😊
مشاهده در ایتا
دانلود
🏝فرازی از (۳۱) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎معاشِرَالنّاسِ، هذا عَلِی، أَنْصَرُکُمْ لی وَأَحَقُّکُمْ بی وَأَقْرَبُکُمْ إِلَی وَأَعَزُّکُمْ عَلَی، وَالله عَزَّوَجَلَّ وَأَنَاعَنْهُ راضِیانِ. وَ مانَزَلَتْ آیَةُ رِضاً (فی الْقُرْآنِ) إِلاّ فیهِ، وَلا خاطَبَ الله الَّذینَ آمَنُوا إِلاّبَدَأ بِهِ ، وَلانَزَلَتْ آیَةُ مَدْحٍ فِی الْقُرْآنِ إِلاّ فیهِ، 💠هان مردمان! این علی یاورترین، سزاوارترین و نزدیک ترین و عزیزترین شما نسبت به من است. خداوند عزّوجلّ و من از او خشنودیم. آیه رضایتی در قرآن نیست مگر این که درباره ی اوست. و خدا هرگاه ایمان آوردگان را خطابی نموده به او آغاز کرده [و او اولین شخص مورد نظر خدای متعال بوده است]. و آیه ی ستایشی نازل نگشته مگر درباره ی او.
🏝فرازی از (۳۲) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎ولاشَهِدَ الله بِالْجَنَّةِ فی (هَلْ أَتی عَلَی الْاِنْسانِ) إِلاّلَهُ، وَلا أَنْزَلَها فی سِواهُ وَلامَدَحَ بِها غَیْرَهُ. 💠و خداوند در سوره ی «هل أتی علی الإنسان» گواهی بر بهشت [رفتن ] نداده مگر برای او(علی)، و آن را در حق غیر او نازل نکرده و به آن جز او را نستوده است.
💎درّ و یاقوت علوی💎 0️⃣2️⃣ 👈تو را دوست دارم! یکی از دوستان اهل تسنن به دیدنم آمده بود؛ گفت و گوی مفصلی در مورد حقانیت اهل بیت علیهم السلام و ماجرای داشتیم؛ او اصرارداشت که «مولی» در حدیث غدیر به معنای دوست است و هر چه دلیل می آوردم او بیشتر بر حرف خود پافشاری می کرد؛ حدود یک ساعتی از رفتنش گذشته بود که به او زنگ زدم و گفتم: رفیق! سریع برگرد، کار مهمی دارم! گفت: فرصت ندارم و خانواده منتظر و راه دور! تلفنی بگو. گفتم: کار مهمی دارم؛ برگرد؛ بالاخره برگشت و گفت: کارِ مهمت چیست؟ گفتم: می خواستم به تو بگویم: «دوستت دارم» ناراحت شد و گفت: مرا از این همه راه برگرداندی که این را به من بگویی؟! مرا دست انداخته ای؟ از تو چنین انتظاری نداشتم❗️ حالا نوبت من بود که نان را به تنوری که خوب داغ شده بود بچسبانم! گفتم: عجب! کار مرا ناعاقلانه می خوانی و در عین حال به سرآمد عقلای عالَم، خاتم الانبیاء و المرسلین نسبت می دهید که ده ‌ها هزار نفر را که با عجله به سمت خانوادۀ خود می‌رفتند، سه روز در زیر آفتاب سوزان معطل کردند که فقط بگویند: «هر کس من را دوست دارد، علی را دوست بدارد»! دوستم شرمنده شد و اقرار کرد که پس پیامبر - در جریان غدیر خم - می‌خواست نکتۀ مهم تری را بیان کند؛ آری! مسئله جانشینی و تعیین تکلیف امّت پس از ایشان. الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَنَا مِنَ‏ الْمُتَمَسِّكِينَ‏ بِوَلَايَةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةِ َالْمَعْصُومِين‏ مِن وُلده عَلَيْهِمُ السَّلَام خاطره مولوی شریف زاهدی از علمای برجسته اهل سنت بلوچستان که مستبصر شد و از پیروان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام گردید.
💎درّ و یاقوت علوی💎 1️⃣2️⃣ 👈کار به دست اوست شرائط برایش خیلی سخت و طاقت فرسا شده بود! رحلت بزرگْ حامی و جان فدایش، حضرت ابوطالب و همچنین همسر باوفایش خدیجۀ کبرا، سبب شده بود مشرکان جرئ شوند و آزار و اذیت خود را دو چندان کنند؛ اما خوشبختانه در مراسم حج، یک فرصت طلائی برای فراهم می شد؛ از طرفی ماه حرام بود و طبق رسم دیرینۀ مشرکین، همه آزاد بودند و رسول خدا به راحتی می توانست برای حاجیانی که از اطراف و اکناف به سرزمین وحی آمده بودند دین خدا را تبلیغ کند؛ رسول خدا نزد سران قبایل می آمد و آنان را به دین اسلام دعوت می کرد؛ نکته جالب ماجرا این بود که در نظام قبیلگی اگر رئیس قبیله ایمان می آورد تمام قبیله می پذیرفتند؛ فرزند بطحاء و مکه و منا، به تلاش خود ادامه می داد و آنان را به اسلام دعوت می کرد؛ برخوردها متفاوت بود و معمولاً گوش شنوائی نبود تا این که به «بنی عامر بن صعصعه» رسید؛ یکی از آنان پس از شنیدنِ سخنان رسول خدا گفت: اگر ما با تو بیعت کنیم و به یاری خدا بر مخالفانت پیروز شدی آیا پس از خودت امر(جانشینی) برای ما خواهد بود؟ ابن هشام سیره نویس اهل تسنن در کتاب خود می نویسد: رسول خدا در پاسخ آنان با صراحت فرمود: الأمر إلى‏ اللّه‏ يَضَعُه‏ حيث شاء. امر(جانشینی) به دست خداست و آنجا که خواستش تعلق گیرد قرار می دهد. و آنان در مقابل این صراحت گفتند: آیا جان خود را به خطر بیندازیم و جانشینت از دیگران باشد!(سیره ابن هشام، باب عرض الرسول نفسه علی القبایل.) در آن شرائط سخت که یارانش زیر شکنجۀ مشرکان جان می باختند و اگر قول جانشینی را به این قبیله می داد تمامشان ایمان می آوردند در عین حال، شرطشان را نپذیرفت و صریحاً اعلام کرد که مسئله جانشینی اش صرفاً به دست کسی است که او را به رسالت برانگیخته است.؛ آیا این ماجرا برای پی بردن به واقعیت کافی نیست؟!
و بی گمان فلسفه قربان، سر بریدن نیست. دل بریدن است ✨ دل بریدن از هر چیزی که به آن تعلق داری، دل بریدن از هر چه تو را از او میگیرد✨ عيد قربان، عيد سرسپردگي و بندگي به درگاه احديت است... عيد قربان, سر بريدن «نفس» است ؛ و پا بريدن از «شيطان»... در این عيد قربان سربلندی ابراهیم، آرامش اسماعیل، امیدواری هاجر، عطر عرفه و برکت عید قربان را برای شماخوبآن آرزومندم✨ زندگیتان به زیبایی گلستان ابراهیم و پاکی چشمه‌ی زمزم✨ 🌕🌺🌕عید 🌕🌺🌕قربان 🌕🌺🌕عید 🌕🌺🌕ایثار 🌕🌺🌕و عشق 🌕🌺🌕و بندگی 🌕🌺🌕بر شما 🌕🌺🌕دوستان 🌕🌺🌕عزیز 🌕🌺🌕 و خانواده 🌕🌺🌕محترمتان 🌕🌺🌕تبریک و 🌕🌺🌕تهنیت 🌕🌺🌕باد 🔴 🔴
٣٢ ‏ ▫️ وقتى كه مى‏ خواهند گوسفندى را ذبح كنند، بايد شرايطى فراهم باشد: بايد رو به قبله باشد. وسيله‏ ى بريدن آهن باشد. ذابح بايد مسلم باشد. و به نام حق كشته شود. براى حق و در راه حق كشته شود، نه در راه بت‏ها و هواها و هوس‏ها. ▫️ ما در اين هستى يا صبر مى‏ كنيم تا بميريم و مى‏ گذاريم گذشت زمانه خاكمان كند و يا اگر بنا شد از خودمان بهره بگيريم، قبله ‏اى نداريم. ▫️ جهت‏ هاى ما و قبله‏ هاى ما، ما را مردار مى‏ كنند؛ قبله ‏هايى كه ما خودمان را در آن راه ذبح كرديم و عمرى را از دست داديم، يا ثروت‏ها بوده و يا قدرت‏ها و شهرت‏ها و يا فرزندها. خودمان را براى آنها فدا كرده‏ ايم. ▫️ و خودمان را براى آنها مردار كرده ‏ايم و آنها هم ما را به هيچ هم نگرفته‏ اند. و ما هم جز حسرت چيزى به دل نگرفتيم. و با آن همه ضربه‏ اى كه مى ‏خورديم، بيدار نشديم. ▫️آنهايى كه بناى ذبح خودشان را دارند و بناست ذبيح شوند، بايد ذبيح اللَّه باشند. اين است كه اسماعيل‏ هايى كه ذبيح حقند، پايدار باقى مى ‏مانند. ▫️ كسى كه ذبيح او نباشد و با دست ابراهيمى كشته نشود و در هنگام كشتنش تمام رگ‏ها را قطع نكند و تمام پيوندها را نبرد، مردار است. ذبيح نيست؛ جيفه است. مرده است. حياتى ندارد. 📚 حقیقت حج، ص ۱۱۷ 🖌 استاد علی صفایی حائری
مسیر حرکت پیامبر (ص) به غدیر.pdf
13.63M
| PDF 📌 منطقه جغرافیایی فعلی غدیر خم ⚠️حجم اصل پاور به همراه فیلم ها حدود ۱۰۰ مگابایته که امکان ارسالش در ایتا وجود نداره. ✍🏼 تهیه و تنظیم: ┅┅❅❈❅┅┅
🏝فرازی از (۳۳) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎معاشِرَالنّاسِ، هُوَ ناصِرُ دینِ الله وَالُْمجادِلُ عَنْ رَسُولِ الله، وَ هُوَالتَّقِی النَّقِی الْهادِی الْمَهْدِی. نَبِیُّکُمْ خَیْرُ نَبی وَ وَصِیُّکُمْ خَیْرُ وَصِی (وَبَنُوهُ خَیْرُالْأَوْصِیاءِ). 💠 هان مردمان! او (علی) یاور دین خدا و دفاع کننده ی از رسول اوست. او پرهیزکار پاکیزه و رهنمای ارشاد شده [به دست خود خدا] است. پیامبرتان برترین پیامبر، وصی او برترین وصی و فرزندان او برترین اوصیایند.
🏝فرازی از (۳۴) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎معاشِرَالنّاسِ، ذُرِّیَّةُ کُلِّ نَبِی مِنْ صُلْبِهِ، وَ ذُرِّیَّتی مِنْ صُلْبِ (أَمیرِالْمُؤْمِنینَ) عَلِی. 💠هان مردمان! فرزندان هرپیامبر از نسل اویند و فرزندان من از صلب و نسل امیرالمؤمنین علی است.
🏝فرازی از (۳۵) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎 معاشِرَ النّاسِ، إِنَّ إِبْلیسَ أَخْرَجَ آدَمَ مِنَ الْجَنَّةِ بِالْحَسَدِ، فَلاتَحْسُدُوهُ فَتَحْبِطَ أَعْمالُکُمْ وَتَزِلَّ أَقْدامُکُمْ، فَإِنَّ آدَمَ أُهْبِطَ إِلَی الْأَرضِ بِخَطیئَةٍ واحِدَةٍ، وَهُوَ صَفْوَةُالله عَزَّوَجَلَّ، وَکَیْفَ بِکُمْ وَأَنْتُمْ أَنْتُمْ وَ مِنْکُمْ أَعْداءُالله، 💠 هان مردمان! به راستی که شیطانِ اغواگر، آدم را با رشک از بهشت رانده. مبادا شما به علی رشک ورزید که کرده هایتان نابود و گام هایتان لغزان خواهدشد. آدم به خاطر یک اشتباه به زمین هبوط کرد و حال آن که برگزیده ی خدای عزّوجلّ بود. پس چگونه خواهید بود شما و حال آن که شما شمایید و دشمنان خدا نیز از میان شمایند.
💎درّ و یاقوت علوی💎 2️⃣2️⃣ 👈حتی با کودتا❗️ در مورد این که رسول خدا، جانشین می خواهد همه اتفاق نظر دارند تا آن جا که وقتی به مخالفان اعتراض می شود که چرا جنازه رسول خدا را رها کردید و در سقیفه جمع شدید! می گویند: چون تعیین جانشین از اَوجب واجبات است! اما راه تعیین جانشین چیست؟ اهل سقیفه می گویند: نظر اکثریت. خلیفه اول این گونه انتخاب شد؛ دو سال و چند ماه بیشتر نمی گذرد که خلیفه دوم صرفاً با نظر شخصی خلیفه اول تعیین می شود با این استدلال که یک گله گوسفند را نمی توان رها کرد؛ من چگونه امّت را بدون سرپرست رها کنم و بروم! خلیفه سوم توسط شورای شش نفره تعیین می شود. و این چنین در کُتُب کلامی اهل تسنن، راههای سه گانۀ ذیل برای تصدی جانشینی رسول خدا اعلام می شود: - نظر اکثریت - نصب خلیفه قبل - رأی اهل حلّ و عقد اما مشکل اینجاست که در میان کسانی که بعد از پیامبر خاتم، به عنوان خلیفه مطرح شدند به مواردی برخورد می کنیم که خلافتشان در قالب موارد فوق نمی گنجد! مأمون با کشتن برادرش امین که پس از هارون الرشید به خلافت رسیده بود خود را خلیفه و اولی الامر و واجب الاطاعه خواند! به همین جهت راه چهارمی برای دستیابی به خلافت مطرح می شود با عنوان «القهر و الاستیلاء» یا همان کودتا! نکته جالب ماجرا این جاست که اگر کودتا در کودتا شد تکلیف مردم چیست؟ و خلیفه کیست؟ در پاسخ می گویند: «صار القاهر اماماً» آن که موفق شود قدرت را در دست گیرد امام خواهد بود! (نگاه کنید: شرح مقاصد، سعد الدین تفتازانی، المرصد الرابع فی الامامه) این در حالی است که در مکتب پیروان علیهم السلام تنها راه جانشینی رسول خدا، نصب و تعیین الهی است.
💎درّ و یاقوت علوی💎 3️⃣2️⃣ 👈دو راهی غدیر و سقیفه! چه کسی لیاقت جانشینی رسول خدا را دارد؟ پاسخ مکتب : انسان معصوم پاسخ مکتب : هر کسی قدرت را در دست بگیرد! قرآن در این رابطه، عقل انسان ‌ها را به داوری فراخوانده و فرموده است: «أَ فَمَنْ یهْدی إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَنْ یتَّبَعَ أَمَّنْ لا یهِدِّی إِلاَّ أَنْ یهْدى‏ فَما لَكُمْ كَیفَ تَحْكُمُونَ» آیا كسى كه هدایت به سوى حق مى ‏كند، براى پیروى شایسته ‏تر است، یا آن كس كه خود هدایت نمى ‏شود مگر هدایتش كنند؟ (یونس، 35) خداوند متعال در این آیۀ شریفه، بین دو نفر تقابل ایجاد كرده است؛ سپس عقل را به داوری فراخوانده که کدام یک از این دو نفر، شایستگی امامت را دارند: الف) کسی که به سوی حق هدایت می ‌کند. ب) کسی که برای هدایت شدنش به هدایتِ هدایت ‌کننده ‌ای نیاز دارد. طبیعی است که همۀ انسان ‌ها وقتی به دنیا می ‌آیند، چیزی نمی ‌دانند و به تدریج، بر فهم و عقلشان افزوده می ‌شود و با هدایت کسانی مثل انبیا، ائمه، علما، معلمان، پدر و مادر، زمینۀ هدایتشان فراهم می ‌شود؛ در نتیجه دستۀ اول باید کسانی باشند که هرگز ـ حتی لحظه ‌ای ـ در ضلالت و گمراهی نبوده باشند تا نیاز به هدایت داشته باشند؛ در غیر این صورت، داخل در دستۀ دوم خواهند بود و دو گروه نخواهیم داشت؛ با استفاده از این تقابل، نتیجه می ‌گیریم که دستۀ اول کسانی هستند که پیوسته تحت هدایت الهی بوده ‌اند؛ همانند حضرت عیسی که در بدو تولد می ‌گوید: «من بندۀ خدا هستم و ...»؛(مریم، 30 به بعد) به عبارت دیگر، ویژگی این دسته این است که دارای مقام والای هستند؛ به حکم عقل و نقل، مهمترین ویژگی جانشین رسول خدا، مقام والای است و با این معیار می توان در دو راهی و ، حق را از باطل تشخیص داد. ن.ك: محمد حسین طباطبائی، تفسیر المیزان، ج 1، ص 274، ذیل آیه 124 سوره بقره.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💢پرسش: 🔰غدیر چه معنایى دارد؟ و چرا حادثه عظیم بیعت مردم با امام على (علیه السلام) با نام معروف شد؟ ✍️پاسخ: ✅واژه «غدیر» در لغت به چند معنا آمده است؛ مانند «آبگیر»،«قطعه‌ای از آب»، و«جای جمع شدن آب باران». 🔷غدیر خُمّ در میان راه دو شهر بزرگ دنیای اسلام، مکه و مدینه، در محلی به نام «جُحفه» قرار دارد و در آنجا رود همیشه جارى وجود داشت، چون براى اعلام ولایت امام على (علیه السلام) و بیعت 120 هزار حاجى از زن و مرد، دو روز در آنجا توقف كردند، و در آن هواى گرم و كمبود آب، از آن رود كوچك استفاده مى شد، آن حادثه بزرگ به نام «غدیر» معروف شد. 👈از آن پس در نوشته‌ها و گفته‌ها و شعرهاى گوناگون، روز بیعت عمومى مردم با حضرت امیرالمؤ منین (علیه السلام) با نام مطرح گردید. 📎 📎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 🌹 فضائل علی علیه‌السلام شرق و غرب عالَم را پر کرده است 💐 ▫️خلیل(خلیل‌بن‌احمد فراهیدی)، یک شخص عجیب و غریبی بوده است. در [بین] سنی و شیعه، مثل این ادیب پیدا نشده است، هیچ. ▫️[از او سؤال کردند:] مَا الدَليلُ عَلي أنّ عَليًّا إمامُ الكُل فِي الكُل؟ (دلیل بر اینکه [حضرت] علی علیه‌السلام امام همگان در همه امور است چیست؟) ▫️قال: إفتِقارُ الكُل إليهِ فِي الكُل، وَ غِناهُ عَن الكُل فِي الكُل؛ (گفت: احتیاج همگان به او در همه امور، و بی‌نیازی او از همگان در همه کارها.) ▫️می‌گوید: علی‌بن‌ابی‌طالب، دوستانش فضائلش را از [روی] ترس مخفی کردند، و دشمنانش [فضائلش را] از [روی] حسد مخفی می‌کردند. 💥مع‌ذلک (بااین‌وجود) فضائلش، شرق و غرب [عالَم] را پر کرده است. 📚 درس خارج فقه، کتاب حج، ١٧ خرداد ١٣٨۴ * ▫️شاید روایتی هم [از امیرالمؤمنین علیه‌السلام نقل شده] باشد به این [عبارت] که: ▫️أعْلَمُ بِطُرُقِ السَّماءِ مِنْ طُرُقِ الْأرضِ؛ (من به راه‌هاى آسمان، داناتر از راه‌هاى زمینم.) ▫️[و یا در روایتی دیگر:] لَو كُشِفَ الْغِطاء لَمْ أزْدَدْ يَقينًا. (اگر پرده‌های حجاب از جلوی چشمانم کنار روند، چیزی بر یقینم نسبت به پروردگار نمی‌افزاید). 💥اینها چیست؟! اینها شوخی است؟! تعارفات است؟! 📚درس خارج فقه، کتاب صلات، ٢٢ اسفند ١٣٧۵
عاشقان مولا علی علیه السلام
🏝فرازی از #عطردل‌آرای‌غدیر (۳۵) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر⚘ 💎 م
🏝فرازی از (۳۶) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎ألا وَ إِنَّهُ لایُبْغِضُ عَلِیّاً إِلاّشَقِی، وَ لایُوالی عَلِیّاً إِلاَّ تَقِی، وَ لایُؤْمِنُ بِهِ إِلاّ مُؤْمِنٌ مُخْلِصٌ. 💠آگاه باشید! که با علی نمی ستیزد مگر بی سعادت. و سرپرستی او را نمی پذیرد مگر رستگار پرهیزگار. و به او نمی گرود مگر ایمان دار بی آلایش.
🏝فرازی از (۳۷) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎و فی عَلِی - وَالله - نَزَلَتْ سُورَةُ الْعَصْر: (بِسْمِ الله الرَّحْمانِ الرَّحیمِ، وَالْعَصْرِ، إِنَّ الْإِنْسانَ لَفی خُسْرٍ) (إِلاّ عَلیّاً الّذی آمَنَ وَ رَضِی بِالْحَقِّ وَالصَّبْرِ). 💠 و سوگند به خدا که سوره ی والعصر درباره ی اوست (علی): «به نام خداوند همه مهر مهرورز. قسم به زمان که انسان در زیان است.» مگر علی که ایمان آورده و به درستی و شکیبایی آراسته است.
🏝فرازی از (۳۸) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎 معاشِرَالنّاسِ، (آمِنُوا بِالله وَ رَسُولِهِ وَالنَّورِ الَّذی أُنْزِلَ مَعَهُ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّها عَلی أَدْبارِها أَوْ نَلْعَنَهُمْ کَما لَعَنَّا أَصْحابَ السَّبْتِ). (بالله ما عَنی بِهذِهِ الْآیَةِ إِلاَّ قَوْماً مِنْ أَصْحابی أَعْرِفُهُمْ بِأَسْمائِهِمْ وَأَنْسابِهِمْ، وَقَدْ أُمِرْتُ بِالصَّفْحِ عَنْهُمْ 💠 هان مردمان! «به خدا و رسول و نور همراهش ایمان آورید پیش از آن که چهره ها را تباه و باژگونه کنیم یا چونان اصحاب روز شنبه [یهودیانی که بر خدا نیرنگ آوردند] رانده شوید.«به خدا سوگند که مقصود خداوند از این آیه گروهی از صحابه اند که آنان را با نام و نَسَب می شناسم لیکن به پرده پوشی کارشان مأمورم.
عاشقان مولا علی علیه السلام
💎درّ و یاقوت علوی💎 #دّرّ_و_یاقوت_علوی 3️⃣2️⃣ 👈دو راهی غدیر و سقیفه! چه کسی لیاقت جانشینی رسول خد
💎درّ و یاقوت علوی💎 4️⃣2️⃣ 👈پس از رسول خدا حذیفة بن یمان محضر مبارک عرض کرد: یا رسول اللّٰه! ما در شرّ و وضعیت بدی به سر می بردیم (دوران جاهلیت) و خداوند برای ما خیری را آورد که هم اکنون در آن قرار داریم (بعثت) سپس پرسید: آیا پس از این خیر، شرّی خواهد بود❓ حضرت فرمودند: بله پرسید: چگونه؟ حضرت فرمودند: «بعد از من پیشوایانی خواهند آمد که هدایتِ مرا نمی ‌پذیرند و سنت مرا عمل نمی کنند؛ در میان آن ها مردانی هستند که قلب آن ها قلب شیاطین است در قیافه انسان. صحيح البخاري، ج‏11، ص: 17، حدیث 6334 و صحيح مسلم، ج‏3، ص: 1476، حدیث 1847
💎درّ و یاقوت علوی💎 5️⃣2️⃣ 👈بن بست سقیفه وقتی در اثر غفلت از اتوبان خارج شدیم هر خطری ممکن است برایمان پیش بیاید و هر جلوتر برویم بیشتر از مقصد فاصله می گیریم و بخواهیم یا نخواهیم به بن بست خواهیم رسید و تنها راهِ چاره، بازگشت به مسیر است؛ آن ابرمردی که می فرمود: من به راهِ آسمان ها(عالَم غیب) آشناترم تا زمین و هر آن چه که(از حقایق) می خواهید از من بپرسید، فرمود: «دنيا پس از چموشىِ(سقیفه)- همچون شترى كه از دادن شير بدوشنده ‏اش خوددارى مي كند و براى بچه ‏اش نگه مى‏ دارد- به ما روى مى ‏آورد. سپس آن حضرت بدنبال اين سخن اين آيه را تلاوت كرد: «مى‏ خواهيم بر مستضعفين زمين منّت گذاريم و آنها را پيشوايان زمين و وارثان آن قرار دهيم»(نهج البلاغه، حکمت 209) یعنی با انتخاب بیراهۀ سقیفه، تمام عالَم از این انتخاب آسیب دید و به طور قطع و یقین روزی فرا می رسد که مردم دنیا خواهند فهمید که تنها راهِ سعادت و عزّت بشریت، روی آوردن به و ولایت و امامت است، و آنگاه خدای حکیم، فرزند غدیر، بقیة الله الاعظم حضرت عجّل الله تعالی فرجه الشریف را خواهد فرستاد و جهان را از عدل و داد پر خواهد کرد. بزرگداشت و تلاش در جهتِ تبیین و توجه جهانیان به آن، سبب تعجیل فرج خواهد شد.
﷽ ✅نفس نفیس خاتمیت/ بخش اول ✅ در آستانه عید سعید غدیر خم، نکاتی را درباره وجود مقدس امیرالمومنین علی علیه السلام از کتاب نفس نفیس خاتمیت تقدیم می داریم👇👇 📜الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الْإِسْلامَ دیناً...امروز دین شما را برایتان کامل و نعمت خود را بر شما تمام گردانیدم، و راضی شدم که اسلام دین شما باشد. ✍️ نویسندگان برازنده سنی‌مذهب مانند طبری شأن نزول این آیه را در روز عید غدیر می دانند به ۱۶ مصدر می رسد که علامه امینی در کتاب الغدیر این منابع را ذکر کرده است. ✅ احمد خلیل بن احمد مبتکر علم عروض و صاحب کتاب «العین» که نزد شیعه و سنی، امام لغت و ادب است به او گفتند درباره امیرالمومنین علی علیه السلام حرفی بزن گفت چه بگویم که نشر فضیلت هر کسی یا باید به وسیله دوست و یا وسیله دشمنش گفته شود. ✅ فضائل ایشان را دشمنان از روی حسادت ، کتمان کردند و دوستانش از روی خوف، اما با این وجود فضائل علی بن ابیطالب تمام جهان را پر کرده است. 📚 اقتباس از «نفس نفیس خاتمیت» صفحه ۲۳ تا ۲۵، آیت الله العظمی وحید خراسانی
📌غدیر در سیره اهل بیت علیهم السلام 🌻امام (ع) در سالگرد روز عید ، تدارک دیده بود که امیرمؤمنان (ع) به همراه شیعیان و غنی در آن شرکت کردند. 📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص758. 🌻امام (ع) فرمود: دشمن خدا، چهار بار ناله کرد: روزى که مورد لعن خدا واقع شد، روزى که به زمین هبوط کرد، روزى که پیامبر اکرم(ص) مبعوث شد و روز عید . 📚حمیری، قرب الاسناد، ص۱۰. 🌻امام (ع) ضمن سفارش به قبر امیرمؤمنان (ع) در شب ، خود نیز در روز عید غدیر های نو پوشیده و برای دوستان و هدایای فراوان ازجمله و آماده می نمود. 📚شیخ طوسی، تهذیب الاحکام، ج6، ص24؛ 📚شیخ طوسی، مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد، ج2، ص752.
عاشقان مولا علی علیه السلام
🏝فرازی از #عطردل‌آرای‌غدیر (۳۸) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر⚘ 💎 م
🏝فرازی از (۳۹) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎 فلْیَعْمَلْ کُلُّ امْرِئٍ عَلی مایَجِدُ لِعَلِی فی قَلْبِهِ مِنَ الْحُبِّ وَالْبُغْضِ 💠 آنک هر کس پایه کار خویش را مهر و یا خشم علی در دل قرار دهد [و بداند که ارزش عمل او وابسته به آن است.]
🏝فرازی از (۴۰) ⚘بخشی‌از‌خطبه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در روز غدیر💎 معاشِرَالنّاسِ، النُّورُ مِنَ الله عَزَّوَجَلَّ مَسْلوکٌ فِی ثُمَّ فی عَلِی بْنِ أَبی طالِبٍ، ثُمَّ فِی النَّسْلِ مِنْهُ إِلَی الْقائِمِ الْمَهْدِی الَّذی یَأْخُذُ بِحَقِّ الله وَ بِکُلِّ حَقّ هُوَ لَنا، لاَِنَّ الله عَزَّوَجَلَّ قَدْ جَعَلَنا حُجَّةً عَلَی الْمُقَصِّرینَ وَالْمعُانِدینَ وَالُْمخالِفینَ وَالْخائِنینَ وَالْآثِمینَ وَالّظَالِمینَ وَالْغاصِبینَ مِنْ جَمیعِ الْعالَمینَ. 💠 مردمان! نور از سوی خداوند عزّوجل در جان من، سپس در جان علی بن ابی طالب، آن گاه در نسل او تا قائم مهدی - که حق خدا و ما را می ستاند - جای گرفته. چرا که خداوند عزّوجل ما را بر کوتاهی کنندگان، ستیزه گران، ناسازگاران، خائنان و گنهکاران و ستمکاران و غاصبان از تمامی جهانیان دلیل و راهنما و حجت آورده است.
عاشقان مولا علی علیه السلام
💎درّ و یاقوت علوی💎 #دُرّ_و_یاقوت_علوی 5️⃣2️⃣ 👈بن بست سقیفه وقتی در اثر غفلت از اتوبان خارج شدیم
💎درّ و یاقوت علوی💎 6️⃣2️⃣ 👈برای رُشد «قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ»(بقره، 256) راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است‏؛ خدای حکیم در مسیر رُشد و سعادت انسان، سنگ تمام گذاشته و همۀ زمینه های دستیابی به این هدف را فراهم ساخته است؛ اما این انسان است که باید با تفکر و تعقل، با استفاده از این زمینه ها، راه را از بی راهه بشناسد و عدالت خواه شود و برای یاری حق قیام کند.(لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ) به همین جهت علی بن ابی طالب علیه السلام به عنوان حجت خداوند که بر اساس سنّت های الهی قدم برمی دارد مأمور بود اگر مردم او را یاری نکردند صبر کند همانند کسی که خاری در چشم و استخوان در گلو دارد! و این بزرگترین فضیلت و منقبت اوست که با آن قدرت عظیم و وصف ناپذیر، رضا و خواست الهی را مدّ نظر دارد و برای رشُد و تعالی مردم، هر رنج و مشقتی را به جان می خرد و روح و جانش یعنی زهرایش برای این هدف، قربانی می شود و زبان حالش این است : اللَّهُم‏ تَقَبَّلْ‏ مِنَّا هَذَا القُربان؛ بار الها! و سرانجام مولایمان جان خود را نیز در این مسیر، تقدیم کرد «لِيَسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَيْرَةِ الضَّلَالَة» تا بندگانت را از نادانی و سرگردانی گمراهی برهاند و به قلۀ سعادت برساند.
💎درّ و یاقوت علوی💎 7️⃣2️⃣ 👈فقط خودت یا کسی از خودت! آیات ابتدای در سال نهم هجری نازل شد و بر اساس آن، مشرکان از حضور در سرزمین وحی، مکه معظمه منع شده بودند؛ ابتدا به مأموریت داد تا در ایام حج، این آیات را بر اهل مکه ابلاغ کند؛ چند روزی از حرکت او نگذشته بود که رسول خدا را فرا خواند و فرمود: ابابکر را دریاب و هر کجا به او رسیدی نامۀ حاوی آیات را از او بگیر و تو آن را بر اهل مکه قرائت کن. امام علی در به ابابکر رسید و آیات را از او گرفت و رهسپار مکه شد. ابابکر (هراسان) به مدینه برگشت و نزد رسول خدا آمد و گفت: آیا در مورد من چیزی(قدح و مذمتی) نازل شده است⁉️ حضرت فرمودند: نه! ولی جبرئیل بر من نازل شد و فرمود: «لَنْ يُؤَدِّيَ عَنْكَ إِلا أَنْتَ أَوْ رَجُلٌ‏ مِنْك » این آیات را فقط خودت یا کسی که از توست باید ابلاغ کند.( مسند الإمام أحمد بن حنبل، ج‏2، ص: 427) (1) و این همان حقیقتی است که در آیه مباهله(آل عمران، 61) درخشش دارد و رسول خدا در عمل به دستور الهی، برای «وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُم‏» از میان تمام مسلمانان فقط امام علی را به میدان مباهله آورد. امام علی، نفس نبی و جان اوست. (1)برای اطلاع از تفصیل ماجرا نگاه کنید: تفسیرالمیزان، ذیل آیات ابتدای سوره توبه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شعر زیبا و شنیدنی سيد حِميَرى از الطاف امیرالمومنین(ع) بر شیعیان ▫️يا حَارِ هَمْدَانَ‏ مَنْ يَمُتْ يَرَنِي ▫️منْ مُؤْمِنٍ أَوْ مُنَافِقٍ قُبُلً ▫️و أَنْتَ عِنْدَ الصِّرَاطِ تَعرِفُنی ▫️فلَا تَخَفْ عَثْرَةً وَ لَا زَلَلًا اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج
﷽ ✅نفس نفیس خاتمیت/ بخش دوم 👈اعتراف مخالفین به واقعه غدیر خم ✅امام الحنابله، احمد بن حنبل تصریح کرد و گفت: «ما جاء لأحد من الصحابة من الفضائل ما جاء لعلي بن أبي طالب»؛ برای هیچ یک از صحابه به آن اندازه که فضیلت برای علی ابن ابی طالب نقل شده است، فضیلتی نقل نشده است. ✅آنچه مهم است این است که با این وضع، ابو هریره نقل می‌کند که پیغمبر فرمود:«کسی‌که روز غدیر، روزه بگیرد، ثواب شصت ماه روزه دارد. و آن روز، روزی است که پیغمبر، علی(علیه السلام) را معرفی کرد و فرمود: ألست أولی بکم؟ قالوا: بلی. قال: من کنت مولاه فعلي مولاه، ✅بعد که این کلمه را فرمود، عمر برخاست و گفت: بَخ بَخ لک يَا ابْنَ أبِي طَالِبٍ أصْبَحْتَ مَولَايَ وَ مَولَى كُلِّ مُسْلِمٍ به، به! از تو ای پسر ابی‌طالب، مولای من و مولای هر مسلمان شدی!» ✅«الیوم» اشاره به اهمیتی است که این روز دارد. روزی که - به نقل ابو هریره و عامه تا برسد به خاصه- روزه آن به منزله روزه شصت ماه است، آیا این روز چه روزی است و چه حادثه‌ای اتفاق افتاده است! 📚 اقتباس از «نفس نفیس خاتمیت» صفحه ۲۵-۲۶ آیت الله العظمی وحید خراسانی
❓فرق آرامش و آسایش چیست؟ 🌺آسایش یک امر بیرونی و آرامش یک پدیده ی درونیه مردم ممکنه خیلی تو آسایش باشن اما معدود افرادی هستن که در آرامش زندگی می کنن 🌺آسایش یعنی راحتی در زندگی که با امکانات وثروت خوب و زیاد به دست می یاد هرچی دلشون بخواد میخرن هر کجا خواستن میرن و... 🌺آرامش رو کسانی دارن که از درون سالم و سلامتند شاید بی چیز باشن اما دلشون خوشه به اونچه دارن راضین چه خوب میشد که ما در عین آسایش ، آرامشم همراهمون بود! 🌺آرامش و آسایش را برای همه ی شما آرزومندم اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج