🌷🌷 حکمت نود و پنجم 🌷🌷
❇️ یک نمونه قرآنی اهل ولایت
🌴 «قد کانت لکم أسوة حسنة فی ابراهیم والذین معه»؛ این آیات به مؤمنین می گوید: مؤمنین، شما را در عمل ابراهیم و پیروان ابراهیم سرمشقی نیکوست. ببینید ابراهیم و پیروانش، همراهانش چه کردند، شما هم همان کار را بکنید. آنها چه کردند؟ آنها صاف و صریح رو کردند به قوم گمراه زمان خودشان، به بندگان و عَبَده طاغوت و آلهه دروغین زمان، گفتند ما از شما و خداوندگارانتان بیزاریم، ما به شما کفر ورزیدیم، ما از شما روگردانیم، میان ما و شما همیشه زمان، بغض و دشمنی، عداوت و خشم و کینه برقرار است. فقط یک راه آشتی وجود دارد و آن «حتی تؤمنوا بالله وحده»، بیایید داخل منطق فکری ما بشوید. صریحاً می گوید: مؤمنین، شما هم مثل ابراهیم عمل کنید.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 421.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
سردار شاهچراغی از محل رزمایش کمک مومنانه ناحیه امام حسن مجتبی (ع) و کارگاه تولید ماسک پایگاه شهید صدرزاده پردیسان بازدید کرد
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی
http://Eitaa.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃🌷🌴
🌷🌷 حکمت نود و ششم 🌷🌷
❇️ دو جهت ولایت قرآنی
🔻 «یا ایها الذین آمنوا لاتتخذوا الیهود والنصاری اولیاء، بعضهم أولیاء بعض ومن یتولّهم منکم فانّه منهم» (مائده/51). اگر آن ولایتی که در قرآن مطرح شده، امت اسلامی بخواهد آن را تأمین کند برای خودش؛ دو جهت را باید مراعات کند. یک جهت، جهت ارتباطات داخلی است، در داخل جامعه اسلامی؛ یک جهت، جهت ارتباطات خارجی است، یعنی رابطه عالم اسلام و امت اسلام و جامعه اسلامی با جوامع دیگر.
🔸 در زمینه ارتباطات داخلی، امت اسلام آن وقتی دارای ولایت به معنای قرآنی است که کمال همبستگی و اتصال و ارتباط و اتحاد صفوف و فشردگی هرچه بیشتر آحاد وجناح های گوناگون را در خودش تأمین کند. هیچ گونه تفرّق و اختلافی در سرتاسر امت عظیم اسلامی نباشد. صف های گوناگون در داخل این امت تشکیل نشود.
🔹 اما در زمینه روابط خارجی؛ در زمین روابط خارجی، عالَم اسلامی باید سعی کند، امت اسلامی باید سعی کند، روابط خود را با دنیای غیر مسلمان و غیر این امت جوری تنظیم کند که یک ذره تحت فرمان آنها قرار نگیرد، یک ذره تحت تأثیر افکار آنها قرار نگیرد. تحت تأثیر سیاست های آنها از استقلال نیفتد. هم جبهگی و پیوستگی ملت مسلمان با آنها به کلی ممنوع است؛ در صورتی که این پیوستگی موجب بشود که امت مسلمان تحت تأثیر قرار بگیرد.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 428 و 429.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت نود و هفتم 🌷🌷
✴️ ارتباط ولایت قرآنی با ولایت ائمه معصوم علیهم السلام
⭕️ در جامعه اگر بخواهد همه نیروها به کار بیفتد و همه در یک جهت به کار بیفتند و هیچ یک از نیروها هرز نرود و همه نیروهای جامعه به صورت یک قدرت متراکمی، به مصالح جمعی بشریت به کار بیاید و جامعه بتواند مثل مشت واحدی باشد، در مقابل جناح ها و صف ها و قدرت های مخاصم؛ اگر اینها را بخواهد داشته باشد، احتیاج دارد به یک قدرت متمرکز. به یک دلی احتیاج دارد، به یک قلبی احتیاج دارد این جامعه و این پیکر عمومی امت اسلام.
🔵 البته شرایطی هم دارد. باید خیلی آگاه باشد، باید خیلی بداند، باید خیلی باتصمیم باشد، باید چشمش دارای یک دید دیگری باشد، بایستی از هیچ چیزی در راه خدا نهراسد، بایستی وقتی لازم شد خودش را هم فدا کند؛ ما اسم یک چنین موجودی را چه می گذاریم؟ امام.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 432.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت نود و هشتم 🌷🌷
🌴 بعد سوم ولایت قرآنی
🔸 پس اصل ولایت قرآنی ایجاب کرد، چه چیزی را؟ وجود امام را. هنوز تمام نشده حرف، دقت کنید. اگر بخواهد این پیکر بزرگ، که اسمش امت اسلامی است، زنده بماند، موفق بماند، همیشه پایدار بماند، باید چه کار کند؟ باید ارتباطش با این مرکز، با این قلب متحرک و پرهیجان، همه آن، همیشه، مستحکم، نیرومند، برقرار باشد. پس ولایت یعنی چه؟ درست دقت کنند همه. بعد دیگر ولایت یعنی چه؟ یعنی ارتباط مستحکم و نیرومند هر یک از آحاد امت اسلام، در همه حال، با آن قلب امت، ارتباط چه؟ ارتباط فکری و ارتباط عملی. یعنی درست از او مسرمشق گرفتن، درست در افکار و بینش ها دنبال او بودن، و درست در افعال و دررفتار و فعالیت ها و حرکت ها اورا پیروی کردن.
🔻پس ولایت علی بن ابی طالب یعنی چه؟ یعنی در افکارت پیرو علی باشی؛ در افعالت پیرو علی باشی؛ تو را با علی بن ابی طالب علیه السلام رابطه ای نیرومند، مستحکم، خلل ناپذیر پیوند زده باشد. از علی جدا نشوی؛ این معنای ولایت است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 433.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت نود و نهم 🌷🌷
❇️ نتیجه ولایت امت اسلامی
⭕️ خب، حالا اگر ولایت را مراعات کردیم، چه می شود؟ اثری هم دارد برای ما؟ اگر ولایت را که دارای سه بعد شد تا حالا؛ یکی حفظ پیوندهای داخلی، یکی قطع پیوند و وابستگی به قطب های متضاد خارجی، این دوتا، یکی هم حفظ ارتباط دائمی و عمیق با قلب پیکر اسلامی و قلب امت اسلامی، یعنی امام و رهبر، سه بعد ولایت را که بیان کردیم، حالا اگر این سه بعد را مراعات کردیم، چگونه خواهد شد؟
🌴 آیه قرآن جواب می دهد به ما؛ «ومن یتولّ الله ورسوله والذین آمنوا» آن کسی که قبول ولایت کند با خدا و با رسولش و با کسانی که ایمان آورده اند، با مؤمنان این پیوند را مراعات کردند و حفظ کردند و نگسستند، «فانّ حزب الله هم الغالبون» اینها غالبند، پیروزمندانند. از همه پیروزتر همین ها هستند و اینهایند که بر همه جناح های دیگر غلبه خواهند داشت.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 439.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
شرح دعای هفتم صحیفه جلسه ۶.m4a
9.28M
#صحیفه_سجادیه
📣قطعه صوتی《حجت الاسلام صالحی 》
شرح صحیفه سجادیه دعای هفتم جلسه ششم
💠تسببت بلطفک الاسباب
اسباب وجود اشیاء
به لطف وعنایت خاص توسببیت پیدا کرده
🆔 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃🌷🌴🌹
🌷🌷 حکمت صدم 🌷🌷
❇️ بهشت ولایت/ خلاصه ای از بحث گذشته
🔸 خلاصه ای که از مباحث گذشته به دست آمد این شد که ولایت دارای چند بعد است، دارای چند جلوه است. یکی این است که جامعه مسلمانان، وابسته و پیوسته به عناصر خارج از وجود خود نباشد، پیوستگی با غیر مسلم نداشته باشد. [مقصود، انزوای سیاسی و اقتصادی جامعه اسلامی نیست] نه، مسئله، مسئله وابسته نبودن است، پیوسته و دنباله رو نبودن است. در قدرت های دیگر، هضم و حل نشدن است.
🔹 یک جلوه دیگر عبارت است از انسجام و اتصال و ارتباط بسیار شدید داخلی میان عناصر مسلمان، یکپارچه و یک جهت بودن جامعه اسلامی. همان طوری که در احادیث نبوی و غیر نبوی هست که «مثل المؤمنین فی توادّهم و تراحمهم کمثل الجسد». در قرآن هم می خوانیم: «محمد رسول الله، والذین معه أشدّاء علی الکفار رحماء بینهم».
🔸 یک جلوه دیگر از جلوه های ولایت که بسیار مهم است و از همه مهمتر این است و ضامن بقای ولایت به معناهای اول و دوم هم همین است؛ این است که جامعه اسلامی نیازمند یک مرکز اداره کننده با شرایطی خاص است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 443-445.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و یکم 🌷🌷
✴️ طرح سؤال
🔵 مسئله ای که بعد این پیش می آید، این است که [اولا] بنده و جناب عالی آیا دارای ولایت هستیم یا نه؟ [ثانیا] آیا مجموعاً جامعه ما دارای ولایت هست یا نیست. اول ببینیم یک انسان با ولایت چه جور آدمی است، تا بفهمیم آیا شخص بنده، شخص جناب عالی، دارای ولایت هستیم یا نه. اگر چنانچه ثابت شد، روشن شد ان شاءالله که بنده و شما دارای ولایتیم، بعد باید بپردازیم که جامعه چگونه باید باشد تا دارای ولایت باشد.
⭕️ مسئله سوم این است که آیا یک انسانی که دارای ولایت است، تکلیف خودش با ولایت داشتنِ شخص خودش تمام می شود؟ آیا دیگر تکلیف ندارد که جامعه دارای ولایت بسازد؟ و خلاصه، مسئله چهارم این که، اگر یک آدمی خودش دارای ولایت بود، در یک جامعه محروم از ولایت زندگی می کرد و احساس تکلیفی نمی کرد که جامعه را دارای ولایت بکند، آیا این احساس تکلیف نکردن، ولایت خود او را مخدوش نخواهد کرد؟
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 448.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و دوم 🌷🌷
❇️ نشانه انسان ولایی
🔵 ولایت در یک انسان، به معنای وابستگی فکری و عملی هرچه بیشتر و روزافزون تر با ولیّ است، ولیّ را پیدا کن، ولیّ خدا را بشناس، آن کس که او ولیّ حقّانی جامعه اسلامی است، او را مشخص کن، بعد از آنی که مشخص کردی، شخصاً از لحاظ فکر، از لحاظ عمل، از لحاظ روحیات، از لحاظ راه و رسم و روش، خودت را به او متصل کن، مرتبط کن، دنبالش راه بیفت، حرکت بکن.
🔸 اگر تلاش تو تلاش او، جهاد تو جهاد او، دوستی تو دوستی او، دشمنی تو دشمنی او، جبهه بندی های تو جبهه بندی های او باشد؛ تو دارای ولایتی. دو کلمه و آسان. فهمیدید که چه گفتم؟ آدام دارای ولایت این است؛ ولیّ را بشناسد، فکر ولیّ را بداند، با ولیّ همفکر بشود، عمل ولیّ را بشناسد، با ولیّ هم عمل بشود، دنبال او راه بیفتد، خودش را فکراً و عملاً پیوسته با ولیّ کند، این باولایت است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 450.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و سوم 🌷🌷
❇️ نشانه جامعه ولایی
🔸 اما ولایت یک جامعه به چیست؟ ولایت یک جامعه به این است که ولیّ در آن جامعه، اولا مشخص باشد، بدانند که این است ولیّ، این یک؛ ثانیاً [آن ولیّ] منشأ و الهام بخش همه نیروها، نشاط ها و فعالیت های آن جامعه باشد. قطبی باشد که همه جوی ها و سرچشمه ها از او سرازیر می شود. مرکزی باشد که همه فرمان ها را او می دهد و همه قانون ها را او اجرا می کند. نقطه ای باشد که همه رشته ها و نخ ها به آنجا برگردد، همه به او نگاه کنند، همه دنبال او بروند. موتور زندگی را او روشن بکند در این جامعه، راننده و پیش قراول کاروان زندگی در جامعه، او باشد. این جامعه، جامعه دارای ولایت است.
🔻 آن وقتی که امام منشأ امر و نهی در جامعه می شود، آن وقتی که پرچم جنک را امام می بندد، آن وقتی که فرمان حمله را امام می دهد، آن وقتی که قرارداد صلح را امام می نویسد، آن وقت، جامعه، جامعه دارای ولایت است؛ و در غیر این صورت، جامعه دارای ولایت نیست. این هم جامعه دارای ولایت.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 451 و 452.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و چهارم 🌷🌷
🔵 لزوم تلاش برای رسیدن به ولایت فردی واجتماعی و راه آن
🔸 حالا اگر ولایت دارید شکر خدا را بکنید؛ اگر ندارید، دنبالش راه بیفتید. بزرگ تر از نعمت ولایت نعمتی نیست. اگر ندارید، دنبالش راه بیفتید، تأمین کنید ولایت را در شخص خودتان و در جامعه بشری. سعی کنید که علی وار زندگی کنید، سعی کنیم که دنبال علی راه بیفتیم،...، اینها کوشش دارد، تلاش دارد، مجاهدت دارد، خون دل خوردن دارد.
🔹 برای ولایت یک جامعه تلاش کردن، معنایش این نیست که بنشینیم مدام چانه بجنبانیم و مدام لق دهنی کنیم و فحش به زید و عمرو بدهیم، به این و آن. با این کارها ولایت درست نمی شود. با این کارها از ولایت دورتر می افتیم. راهش این است که تلاش کنیم برای قدرت دادن به ولیّ اسلام، به ولیّ ای که خدا گفته.
🔺 یک ولیّ را خدا با نام می گوید، یک ولیّ را خدا با نشان می گوید. یک وقت هست علی بن ابی طالب، حسن بن علی، حسین بن علی، تا آخر ائمه علیهم السلام، به نام و خصوصیات مشخص می شوند؛ یک وقت هست که نه، با نام مشخص نمی شوند، خود آن ولیّ ای که با نام مشخص شده است می گوید: «فأمّا من کان من الفقهاء صائناً لنفسه، حافظاً لدینه، مخالفاً علی هواه، مطیعاً لأمر مولاه» این جوری مشخص می کند. ولیّ ولیّ است؛ این هم از طرف خداست، آن هم از طرف خداست.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 452 و 453.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و پنجم 🌷🌷
🌴 نتیجه ولایی شدن یک جامعه
🌷 اگر جامعه ای دارای ولایت شد، چه می شود؟ خوب است در یک کلمه بگویم: مرده ای است که دارای جان خواهد شد. همین یک کلمه کافی است، یک مرده را شما در نظر بگیرید، این بی جان افتاده آنجا. مغز دارد، کار نمی کند. چشم دارد، نمی بیند. دهان دارد، غذا را نمی بلعد، معده و کبد و جهاز هاضمه دارد، اما غذا را جذب نمی کند...
🔹 این مَثَل را در مقام فهمیدن اهمیتِ ولایت در یک جامعه، بگذارید مقابل چشمتان. پیکر مرده انسان را بردار، یک جامعه انسانی را بگذار سرجایش؛ روح را بردار، ولایت را بگذار سر جایش. جامعه ای که ولایت ندارد، استعدادها دراین جامعه هست، اما یا خنثی می شود، به هدر می رود، نابود می شود، هرز می شود یا بدتر، به زیان انسان به کار می افتد. مغز دارد و می اندیشد، اما می اندیشد برای فساد آفرینی، می اندیشد اما برای انسان کُشی، می اندیشد برای عالَم سوزی...
🔸 جامعه دارای ولایت، جامعه ای می شود که تمام استعدادهای انسانی را رشد می دهد. همه چیزهایی که برای کمال و تعالی انسان، خدا به او داده، اینها را بارور می کند. نهال انسانی را بالنده می سازد. انسان ها را به تکامل می رساند. انسانیت ها را تقویت می کند.
🔹 در این جامعه، ولیِّ یعنی حاکم، همان کسی که همه سررشته ها به او برمی گردد، جامعه را از لحاظ مشی عمومی، در راه خدا و دارای ذکر خدا می کند. از لحاظ ثروت، تقسیم عادلانه ثروت به وجود می آورد. سعی می کند نیکی ها را اشاعه بدهد، سعی می کند بدی ها را محو و ریشه سوز کند. « الَّذينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّكاةَ وَ أَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ وَ لِلَّهِ عاقِبَةُ الْأُمُورِ» (حج/41).
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 453 و 454.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃🌷🌴
#مرحله دوم رزمایش همدردی مومنامنه
در ماه مبارک رمضان
🌷🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🌷
💠همزمان با سالروز وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها (۱۳۹۹/۲/۱۴)
🇮🇷به همت سازمان بسیج طلاب حوزه علمیه قم
🌴تعداد ۱۱۰ بسته معیشتی (۱۰کیلوبرنج، ۲کیلو گوشت، ۲عددمرغ و ماکارانی و رب و خرما)
🌴همچنین ۱۰ میلیون کمک نقدی توسط یکی از خیرین
🌻بین طلاب نیازمند شهرک پردیسان و مهدیه توزیع شد.
⚫️شادی روح بانو خدیجه کبری علیها السلام صلوات⚫️
🌷🌷🌷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌷🌷🌷
#قرارگاه کریمه محله ۲۰۱
بسیج طلاب مسجدامام حسن عسکری علیه السلام
شرح دعای روز دهم ماه رمضان.mp3
14.25M
توسط استاد فنائی اشکوری، از اساتید موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
🕌@emameaskarimasjed
┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و ششم 🌷🌷
❇️ در پیرامون ولایت/ طرح بحث
🔸 مطلبی که امروز در دنباله بحث های گذشته، در نظر گرفتیم که مطرح بشود، بیان چند مسئله از مسائلی است که در پیرامون مسئله ولایت، به این مسائل برخورد می کنیم. اینها جزو آن ترکیب اصلی نیست، مسائل فرعی است؛ اگرچه که خود این مسائل، هرکدامی در جای خود، یک مسئله اصولی و تعیین کننده است، که مثل یک اصلی، باید از آن برای جهت گیری های اسلامی و برای تعیین خط مشی جامعه مسلمان استفاده کرد. این چند مسئله را ما به ترتیب عرض خواهیم کرد.
🔻 گفته شد که حفظ پیوستگی های داخلی و نفی وابستگی های خارجی برای یک جامعه مسلمان، متوقف است بر اینکه یک مرکزیتی، یک قدرت متمرکزی در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، تا همه نشاط ها و فعالیت ها و همه جهت گیری ها و موضع گیری های قطب ها و جناح های مختلف این جامعه را او رهبری و اداره کند؛ و اسم این ولیّ است، یعنی فرمانروا؛ یعنی آن کسی که همه نیروها از او باید الهام بگیرد و همه کارها به او باید برگردد و خلاصه، آن کسی که مدیریت جامعه اسلامی، هم از جنبه فکر ی و هم از جنبه عملی با اوست، این اسمش ولیّ است. حالا سؤال اول ما این است که ولیّ جامعه اسلامی کیست؟
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 459-460.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و هفتم 🌷🌷
✴️ حکومت انحصاری خداوند در جامعه اسلامی
⭕️ قرآن پاسخش در اینجا یک کلمه است، می گوید آن کسی که ولیّ واقعی جامعه اسلامی است، او خداست. حاکم در جامعه اسلامی، جز خدای متعال، کس دیگری نیست. این مطلبی است که توحید هم همیمن را به ما می گفت، نبوت هم همین اصل را برای ما مسلّم می کرد، حالا می بینید که ولایت هم این مطلب را به ما می گوید.
🔹 آن کسی که در جامعه اسلامی ،حق امر و نهی و حق اجرای اوامر و حق فرمان دادن و معیّن کردن خط مشی جامعه و خلاصه، حق تحکّم در همه خصوصیات زندگی انسان ها را دارد، خداست، «والله ولیّ المؤمنین». این تعبیر که خدا ولیّ جامعه اسلامی است، مؤمنین جز خدا ولیّ و یاوری ندارند، خدا حاکم همه امور بشر باید باشد، این یک مسئله ای است که در قرآن جزو مسلّمات است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 460.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و هشتم 🌷🌷
🔵 آرای گوناگون درباره ملاک فرمانروایان جامعه بشری
⭕️ خب اینجا می رسیم به یک مطلب دیگری؛ آقا، یعنی چه حاکم خداست؟ خدای متعال که با مردم روبه رو نمی شود تا امر و نهی بکند، انسان ها احتیاج دارند که یک انسانی بر آنها حکومت بکند، والاّ اگر چنانچه در میان جامعه انسانی و بشری، فقط قانون باشد، ولو آن قانون از طرف خدا باشد، امیری نباشد، فرمانروایی نباشد، انتظام جامعه بشری باز به هم خورده است. آن انسان یا انسان هایی که قرار است بر بشر و جامعه بشری، عملاً فرمانروایی بکنند، عملاً ولایت جامعه را به عهده بگیرند، اینها چه کسانی باشند؟ پاسخ مکتب های گوناگون به این سؤال گوناگون بوده.
🔸 یک عده ای گفته اند: «المُلک لمن غلب»، هرکسی غالب شد، یعنی حکومت جنگل، یک عده ای گفته اند هرکسی که دارای تدبیر بیشتری است، یک عده ای گفته اند هرکسی که از طرف مردم مورد قبول باشد. یک عده ای گفته اند هرکسی که از آن دودمان چنین و چنان باشد. یک عده ای سخن دیگری گفته اند، منطق ها و منشأها و سلیقه های دیگری ابراز کرده اند.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 461.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و نهم 🌷🌷
❇️نظر اسلام در این زمینه
🔹 پاسخ دین و مکتب دین به این سؤال این است که «انما ولیّکم الله ورسوله»؛ آن کسی که عملاً در جامعه، زمام فرمان را و امر و نهی را به دست می گیرد از سوی پروردگار عالم، رسول اوست. لذا در جامعه ای، وقتی که پیامبری آمد، معنی ندارد که با بودن پیغمبر، حاکم دیگری به جز پیغمبر بر مردم حکومت بکند.
🔸 وقتی که پیغمبر از دنیا رفت، تکلیف چیست؟ باز آیه قرآن پاسخ می دهد به این مطلب؛ «والذین آمنوا» مؤمنان ولیّ شما هستند. کدام مؤمنان؟ هرکه به مکتب دین ایمان آورد، او ولیّ و حاکم جامعه اسلامی است؟ خب، اینکه لازم می آید که به عدد همه نفوس مؤمن، حاکم داشته باشیم؟ لازمه اطلاق «آمنوا» این است که ایمانِ درست مراد باشد، نه ایمان های ظاهری؛ پس شرط اول این است که واقعاً مؤمن باشند.
🔻 شرط دیگری هم دارد، «الذین یقیمون الصلاة» آن مؤمنینی که نماز را اقامه می کنند، نه اینکه نماز می خوانند. نماز خواندن یک چیز است، نماز را به پاداشتن یک چیز دیگر است. اقامه صلاة در جامعه معنایش این است که روح نماز در جامعه زنده بشود، جامعه جامعة نمازخوان بشود؛ و می دانید که جامعه نمازخوان، یعنی آن جامعه ای که در تمام گوشه و کنارهایش، ذکر خدا و یاد خدا، به طور کامل موج می زند و می دانید که جامعه ای که ذکر خدا و یاد خدا در آن موج بزند، در این جامعه هیچ فاجعه ای انجام نمی گیرد، هیچ جنایتی، هیچ خیانتی، هیچ لگدی به ارزش های انسانی در این جامعه انجام نمی گیرد.
🔺 «ویؤتون الزکاة» تقسیم عادلانة ثروت بکنند، زکات بدهند، اهل انفاق در دراه خدا باشند، دنبالش می گوید «وهم راکعون». در حالی که راکع هستند زکات را بدهند. یعنی یک انسان، آن قدر دل بسته به مساوات باشد، به قدری علاقه مند به انفاق باشد، به قدری برایش دیدن فقر و فقیر دردآور باشد که صبر نکند نمازش تمام بشود، این سائل برود فقیر دیگری بیاید. آن قدر این آدم محوِ در راه انجام انی تکلیف است که امان ندارد که صبر کند، مجال ندارد که تحمل کند. فقیری دیده، فقری دیده، جلوه ای دیده که خدا آن جلوه را دوست نمی دارد، او هم دوست نمی دارد، چیزی هم ندارد جز انگشتر؛ لذا در حال نماز، درمی آورد می دهد به سائل.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 462-463.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و دهم 🌷🌷
🌴 «فثبت ولایة علیّ بن ابی طالب، صلوات الله علیه»
⭕️ این اشاره به یک ماجرای مخصوص و مشخص است در تاریخ که این را امیرالمؤمنین صلوات الله علیه به وجود آورده؛ یعنی این بزرگوار در حال نماز بوده، فقیری آمده و این بزرگوار در حال نماز بوده، فقیری آمده و این بزرگوار انفاق کرده، آیه نازل شده است.
🔵 پس همان طوری که ملاحظه می کنید، آیه دارد به طور اشاره ای علی بن ابی طالب علیه السلام را به عنوان ولیّ امر معین می کند؛ ولی نه به صورت معین کردن زورگویان تاریخ،... چون ملاک حکومت در او هست به نحو شدید. آن ملاک چیست؟ ایمان کامل به خدا، اقامه صلاة در جامعه، دلبستگی به انفاق و ایتاء زکات تا حدّ از خود بی خود شدن.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 462.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و یازدهم 🌷🌷
✴️ مقصود از «اولی الأمر» در قرآن
🔵 آیه قرآن می گوید «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُم» (نساء/59)؛ از خدا و رسول و صاحبان فرمان از میان خودتان اطاعت کنید. صاحبان فرمان یعنی چه؟ آن جاهل نادان مسلمان نام، خیال می کند صاحب فرمان، یعنی هرکسی که می تواند فرمان بدهد، هرکس که زورش می چربد برای فرمان دادن، می گوید این اولی الامر است. ما می گوییم نه این اولی الامر نیست. اگر بنا باشد هرکه می تواند فرمان دهد ، اولی الامر باشد و از طرف قرآن به رسمیت شناخته شده باشد، خب در فلان کوهستان، فلان دزد قداره بند سبیل از بناگوش دررفته هم فرمان می دهد، او هم در آنجا همه کاره است؛ پس آنجا اولی الامر است؟ و اطاعت فرمان او واجب است؟
⭕️ اولی الامری که شیعه معتقد است، آن اولی الامری است که منشور فرمان را، خدا به نام او کرده باشد، این را می خواهیم ما، آن انسان است که اگر چه «منکم» است، جزو انسان های دیگر است، اما ولایت را از خدا گرفته باشد، که صاحب ولایت کبری خداست، از خدا گرفته باشد.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 467-468.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
🌷🌷 حکمت صد و دوازدهم 🌷🌷
❇️ مهم ترین مصداق امانت
⭕️ «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها» (نساء/58)؛ همانا خدا شما را فرمان می دهد که امانت ها را به اهلش برگردانید. امانت فقط این نیست که یک تومان من دست شما دارم، این یک تومان را به من برگردانید. مهم ترین نشانه و نمونه امانت، این است که آنچه امانت خداست در میان مردم، آن را انسان به جایش برساند و به اهلش برساند و اطاعت انسان که میثاق و پیمان خدا با آدمی است، آن را در جایش مصرف کند و خرج کند، اطاعت از خدا بکند و از آن که خدا فرموده که اطاعت بشود. این مهم ترین مصداق امانت است.
📘 مقام معظم رهبری، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص 469.
🕌 @emameaskarimasjed
┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄