هدایت شده از چهارده معصوم علیه السلام
mosafer_mesbah_m_156343(0).mp3
2.52M
🎬سفر آخرت
🎤آیت الله مصباح یزدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سلام_مولا_جانم ✋💞
#صبحت_بخیر_ای_عزیزتر_از_جانم 🕊🌼
🌴🌾 شیعه از هجرِ رُخت جامِ بلا می نوشد
🌴🌾 خرّم آن سینه که در وصلِ شما می کوشد
🤲 بار الها ..همه یِ عمر سلامت دارش
🌷 کوثری را که از آن آبِ بقا می جوشد.
🕊🍀 الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج 🍀🕊
🥀 ای داغدار اصلیِ این روضه ها بیا
صاحب عزای ماتم كرب و بلا بیا 🥀
◾▪◾▪
🍃 اَللّهُــمَّ عَجـِّــل لِوَلیِّــکَ الفَــرَج 🍃
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*نزول ارواح از عالم برزخ به دنیا برای دیدار اهل خود*
🎋و در کافی با سند خود از اسحاق بن عمار از حضرت اباالحسن موسی بن جعفر علیهما السلام روایت می کند که: از حضرت أبی الحسنِ الاول راجع به ارواحِ درگذشتگان پرسش کردم که آیا آنها اهل خود را ملاقات و دیدار می کنند؟ حضرت فرمودند: بلی. گفتم: در چه مقدار از زمان دیدار می کنند؟ حضرت فرمود: در هر جمعه و در هر ماه و در هر سال یکبار؛ برحسب منزلت و مکانت مؤمن. گفتم: در چه صورتی آنها برای دیدار أهل خود میروند؟ حضرت فرمود: در صورت پرنده لطیفی که خود را به روی دیوارها می اندازد، بر دیوارهای آنها فرود می آید و بر آنها اشراف می یابد؛ پس اگر آنها را در خیر و خوبی مشاهده کند خوشحال میشود، و اگر آنها را در بدی و حاجتمندی بنگرد اندوهگین و غمناک میگردد.
📚و در کافی با سند خود از عبدالرحیم قصیر روایت میکند: به آن حضرت عرض کردم: آیا مؤمن اهل خود را دیدار و زیارت میکند؟ فرمود: بلی، از پروردگارش إذن می طلبد و او به آن مؤمن اذن میدهد و دو فرشته نیز همراه او گسیل می نماید، آن مؤمن به صورت بعضی از پرندگان به سراغ اهل خود آمده و در خانه اش قرار میگیرد، بطوریکه نظر به اهلش میکند و کلام آنها را می شنود.
🎋البته در اینجا که حضرت میفرماید به صورت پرنده و طیر بر دیوارها می نشیند، منظور این نیست که واقعاً روح مؤمن تعلق به صورت مرغی و حیوانی میگیرد، و انسان ممکن است بعضی از اوقات مرغی را که بر روی دیوار خانه می بیند واقعاً روح مرده او باشد؛ بلکه حضرت تمثیل می کنند بدین طریق که همانطور که مرغها بر روی دیوارهای شما خود را می اندازند و به آسانی رفت و آمد می کنند، همینطور هم روح مؤمن می آید و سرکشی میکند و از اهل خود و احوالات آنها اطلاع پیدا میکند .
حیات پس از
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*اشاره به تغذیه الهی در خواب در حدیث امام موسی کاظم (ع)*
به هنگام ظهر بخوابید ، چون الله در خواب به روزه داران آب و غذا می دهد.
*روزه دار بی اجر کیست؟ حدیثی از حضرت فاطمه (س)*🔥🔥
اگر فردی زبان و گوش و چشم و اعضایش را از (گناه) نگه ندارد، روزه اش فایده ای ندارد.
*برترین عبادت ها در رمضان از نظر حضرت محمد (ص)*
ای علی (ع) ! برترین اعمال در رمضان دوری و پرهیز نمودن از حرام های الهی است.
*تاثیر غیبت بر روزه و نماز مومن در حدیثی از رسول خدا*
اگر فردی غیبت مرد یا زن مسلمانی را کند ، خدا تا 40 شبانه روز نماز و روزه هایش را نمی پذیرد ، مگر آن که غیبت شده او را مورد مغفرت و بخشش خود قرار دهد.
*بدبخت حقیقی در ماه مبارک رمضان کیست؟*
رسول خدا می فرمایند: بد بخت به شخصی گفته می شود که در ماه مهمانی خدا از مغفرت او محروم بماند.
*حدیثی از امام محمد باقر(ع) و تشبیه ماه رمضان به بهار قرآن*
هر چیزی دارای بهار و بهار قرآن ماه رمضان است.
*حدیث پیامبر درباره با سحری روزه داران*
درود خداوند بر افراد سحر خیز و آنانی که برای روزه گرفتن سحری میل می کنند.
*شوینده گناهان در ماه مبارک رمضان در حدیث امام جعفر صادق (ع)*
با آب افطار کنید تا گناهانتان از دل شسته شود.
* سخن پیامبر درباره با اشتیاق بهشت به چهار نفر*
بهشت ، مشتاق چهار شخص است:
*خوراک دهنده به گرسنه*
*نگه دارنده ی زبان*
*تلاوت کننده قرآن*
*روزه داران ماه رمضان*
*رمضان و افزایش نیکی در این ماه از دیدگاه رسول خدا*
ماه مبارک رمضان ماه خدا بوده و ماهى به شمار می آید که خدا در آن خوبی ها را مى افزاید و گناهان را پاک می کند و ماه برکت نامیده می شود.
امیدواریم در این ماه عزیز بهترین ها نصیب دل های پاکتان شود و با خواندن بهترین احادیث درباره فضیلت ماه مبارک رمضان ارزش این ایام را بیش از پیش درک و تجربه کنید/🤲🌹
حیات پس از زندگی
21.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻ما سوره فتحیم که بر می گردیم...
🔸شاعران همراه با رزمندگان «طوفان الاقصی» از پاره تن اسلام،فلسطین مظلوم می خوانند...
🔺مجموعه اشعار حماسی در رثای طوفان تاریخی ملت فلسطین با حضور شاعران برجسته آیینی
#طوفان_الاقصی
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*برخی از آثار یاد مرگ*
*مرگ، حقیقتی قطعی و غیر قابل انکار*
🎋مرگ حقیقتی قطعی و غیرقابل انکار برای هر موجود زنده می باشد که خداوند چشیدن طعم آن را به عنوان یک قانون کلّی بیان نموده، می فرماید: «کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ»؛ *«همه کس چشنده مرگ است.»*
این آیه دلالت بر عمومیّت سخن حق تعالی دارد و اینکه هر صاحب نفسی ناچار و ناگزیر است از چشیدن طعم مرگ، و تفاوتی نمی کند که این موجود حیوان باشد یا گیاه و یا فرشته؛ پس هر موجود زنده ای به ناچار خواهد مرد. مگر خداوند تعالی که او زنده است و نمی میرد و او اوّل و آخر تمام اشیاء است. «کُلُّ مَنْ عَلَیْهَا فَانٍ * وَ یَبْقَی وَجْهُ رَبِّـکَ »؛
*«هر کس که بر زمین موجود است در معرض فنا است و پاینده است ذات پروردگار تو.»*
🎋مرگ حقیقتی است که هر روز به طور آشکار آن را مشاهده می کنیم و یا چیزی در رابطه با آن می شنویم؛ امّا انسانی که علاقمند به زندگی دنیایی است و به بازیهای دنیایی سرگرم شده و گمان می کند که مرگ، نابودی است و زندگی بعد از آن هرگز معنایی ندارد، از یاد مرگ می ترسد و از نشانه های آن فرار می کند؛ در حالی که خداوند چنین انسانهایی را مورد خطاب خویش قرار داده، می فرماید: «أَیْنَمَا تَکُونُوا یُدْرِککُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ کُنتُمْ فِی بُرُوجٍ مُّشَیَّدَةٍ»؛
*«هر کجا باشید، مرگ شما را فرا می گیرد؛ اگر چه در کاخهای بسیار محکم باشید.»*
«قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِی تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُو مُلَـقِیکُمْ»؛
*«بگو: مرگی که شما از آن می گریزید حتما شما را ملاقات خواهد کرد.»*
خداوند در آیات فوق به این مطلب مهم اشاره می فرماید که فرار از مرگ فایده ای ندارد و یقینا روزی مرگ انسان فرا می رسد و این حقیقتی قطعی در عالم وجود است.
و این یاد مرگ به قدری مهم است که حضرت علی علیه السلام برای آن حقّی قائل شده، می فرماید:
*«کسی که فردا را از زندگی خود بشمارد، حق مرگ را چنان که در خور آن است رعایت نکرده است.»*
چگونه ممکن است انسان از کنار این مسئله به راحتی بگذرد و آن را نادیده بگیرد؛ درحالی که امام صادق علیه السلام می فرماید:
*«هیچ خانواده ای؛ از شهر نشین و بادیه نشین نیست مگر اینکه فرشته مرگ شبانه روزی پنج بار آنان را از نظر می گذراند.»*
اهمّیت یاد مرگ به اندازه ای است که حضرت مسیح علیه السلام در جواب حواریین که سؤال کردند؛
*« اولیایی که هیچ ترس و اندوهی بر آنها نیست چه کسانی هستند؟»*
یکی از ویژگیهای اولیای خدا را دوست داشتن یاد مرگ و رها نمودن یاد دنیا معرفی می کند و می فرماید:
*« یاد مرگ را دوست دارند و یاد زندگی را رها می کنند.»*
حیات پس از زندگی👇
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*شیطان درچه زمانی اشک و ناله سرمیدهد؟*
🔥برهمگان واضح و مبرهن است که سرپیچی از خداوند موجب خوشحالی و بالعکس آن انجام امور عبادی سرشکستگی و آه و ناله شیطان را به همراه دارد. از این در بسیاری از موارد از توبه انسان، مانند توبه آدم در پیشگاه خداوند با آه و اشک شیطان مصادف شد.
بنا بر این گزارش برخی کارها در طول زندگی آدم علیه السلام و فرزندانش و در طول تاریخ، ابلیس را چنان آزار داده که باعث ناله و زاری ابلیس شده و حتی او را به گریه واداشته است که در زیر به برخی از آن موارد اشاره میکنیم:
🎋۱- وقتی حضرت آدم توبه کرد و خدا توبه اش را پذیرفت شیطان ملعون چنان از سوز دل ناله کرد که ملائکه آسمان و زمین را متوجه کرد و همه او را لعنت کردند.
🎋۲- روزی که حضرت یوسف از دست زلیخا گریخت، شیطان از سوز دل نالهای کرد که ملائکه صدای او را شنیدند و لعنتش کردند.
🎋۳- در غدیر خم، وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله، امام علی علیه السلام را به خلافت منصوب کرد و فرمود: "من کنتُ مولاهُ فعلیٌّ مولاه"، شیطان از دل پردردش نالهای کشید و گفت: از این پس چه کنم و چاره ام چیست؟ اولادش را جمع کرد و گفت: تا میتوانید مردم را به شک اندازید، محبت، ولایت و دوستی علی علیه السلام را چنان بر مردم متشبه کنید که او را به خدایی باور کنند و از غلو به جهنم بروند و عدهای از راه و روش او برگردند و جهنمی شوند.
🎋۴- روز عاشورا بسیار زحمت کشید تا زمینهای فراهم کرد که همه لشکر عمر سعد، علیه امام حسین علیه السلام شوریدند و او را به شهادت رساندند. آنگاه همه شیاطین، روی زمین پخش شدند و با شادی و خوانندگی ابراز خرسندی کردند. شیطان میگفت: عجب خلق خدا را گمراه کردم و به مقصودم رسیدم. پس از اینکه شیطان از ثواب و مقام و منزلت پیروان و زیارت کنندگان امام حسین علیه السلام آگاه شد از کرده خود پشیمان شده و از روی حسرت نعرهای کشیده که همه ملائکه لعنتش کردند. گفت: واویلا، قضیه بر عکس شد و مردم بیشتری داخل بهشت شدند.
🎋۵- وقتی که پیامبر صلی الله علیه و آله، به پیامبری مبعوث شد و مردم را از نادانی، گمراهی و جهنم نجات داد و به سوی بهشت رهنمون شد، ابلیس ناله کرد و فریاد کشید.
🎋۶- وقتی سوره مبارکه «حمد» نازل شد، ابلیس فریاد زد و ناله کرد، چون میگفت: این سوره سبب آمرزش گناهان اولاد آدم میشود.
🎋۷- امام صادق علیه السلام فرمودند: وقتی انسان در برابر خدا سجده کند و آن را طول دهد، شیطان از ناراحتی فریادش بلند میشود و به کناری رفته و شروع به گریه میکند و میگوید: وای بر من، این بنده خدا چگونه او را اطاعت میکند و در مقابل او به خاک میافتد، در حالی که من او را معصیت نمودم و به آدم سجده نکردم.
🎋۸- دیدار با مومن: دید و بازید مومنان از یکدیگر شیطان را چنان ناراحت میکند که به صورت خود زده و دست و پای خود را زخمی میکند.
🎋۹- صدقه دادن. روزی پیامبر صلی اله علیه و آله از شیطان پرسید: ای ملعون! چرا مانع از صدقه دادن میشوی؟ عرض کرد: یا رسول الله! اگر ارّهای بر سر من بگذارند و مانند درخت و چوب سرم را ارّه کنند، برای من راحتتر از صدقه دادن اشخاص است. آن حضرت پرسیدند: چرا صدقه چنان ناراحتت میکند؟ در جواب گفت: در صدقه دادن پنج خصلت است: مال را زیاد میکند، مریضان را شفا میدهد، بلاها را دفع میکند. صدقه دهندگان، به سرعت برق از پل صراط میگذرند، بدون حساب داخل بهشت میشوند و برای ایشان عذابی نیست. پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: خدا عذابت را زیاد کند.
حیات پس از زندگی
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*توبه کردن*
🎋امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) فرمود: کسی که توبه کند، خداوند او را میبخشد و به اعضای بدن او دستور میرسد گناهان او را بپوشانید؛ به زمین امر میشود که گناهان او را کتمان کند و گناهانی را که فرشتگان مراقب اعمالش نوشتهاند، فراموش میکنند.
📚(همان/ ص۳۸۵).
🎋خداوند در قرآن کریمش میفرماید: «ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه نکفر عنکم سیئاتکم؛ اگر از گناهان کبیرهای که از آن نهی شدهاید دست بردارید، گناهان شما را میپوشانیم» (نساء/ ۳۱).
🎋در خصوص این آیهی کریمه روایت شده: «احمد بن عمر حلبی میگوید: از امام صادق (علیه السلام) پرسیدم: معنی آیهی شریفه ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه نکفر عنکم سیئاتکم چیست؟ فرمود: معنیاش این است که اگر مؤمن از گناهانی که خداوند به مرتکب آن، وعده جهنم داده است، اجتناب نماید، خداوند گناهان او را پوشانیده و او را وارد جایگاه نیکویی میگرداند...»
📚(کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال/ شیخ صدوق رحمةالله علیه، ص/ ۲۷۹).
حیات پس از زندگی👇
🔻اموات منتظر هدايای بازماندگان
✳️مرحوم آيتالله سيدمصطفی صفائی خوانساری فرمود:
روزی بر سر قبور علماء فاتحه میخواندم و به جهت کمبود وقت بر سر قبر يكی از بزرگان كه حق استادی به گردن من داشت نتوانستم فاتحه بخوانم
🔰در اين هنگام در عالم مكاشفه ديدم كه تا نيم تنه از قبر خود خارج شد و دستش را به طرف من دراز نمود و گفت: «پس من چی؟ » يعنی چرا برای من فاتحه نمیخوانی ؟
✅اموات در هر مقام و منزلت باشند محتاج به هدايای معنوی ما هستند و متوقع میباشد كه بر ايشان هدايائی از قبيل قرائت قرآن يا فاتحه يا فرستادن صلوات و ... بفرستيم.
🔷مرحوم عارف واصل حاج آقا فخر تهرانی به بنده فرمود:
در قبرستان هنگام راه رفتن فاتحه نخوان بلكه بايست يا بنشين و فاتحه بخوان
💥 و اگر كسی راه برود و فاتحه بخواند مبتلا به پا درد خواهد شد.
به جهت اينكه روح ميت جهت گرفتن هديه شما بايد به دنبال شما بيايد و اين موجب پا درد شما خواهد شد
🔴خواندن فاتحه در حال نشستن نوعی احترام به ميت و احترام به قبر ميت میباشد و فضيلت خاصی دارد..
حیات پس از زندگی
🔷🔸🔷🔸🔷🔸🔷
*پایان کار شیطان چه زمانی است؟*
🎋بر اساس آیه «و نفخ فی الصور فصعق من فی السماوات و من فی الارض» (زمر/۶۸) در پی نفخ صور همگان خواهند مرد. اما آیا تا پیش از آن گستره حیات شیطان تا کجاست از این آیه به دست نمیآید. بر پایه برخی روایات، ابلیس در میان نفخه نخست و دوم میمیرد.
📚(التفسیر الکبیر، ج. ۵۴، ص. ۳۶۷ – ج. ۱۱، ص. ۱۰۸)
🎋علامه طباطبایی در تفسیر المیزان، پایان کار شیطان را برپایی حکومت حضرت مهدی (عج) دانسته (المیزان، ج. ۱۲، ص. ۱۶۱-۱۶۰) که بر اساس برخی روایات، ابلیس به دست مبارک آن حضرت یا طبق روایات رجعت، پس از جنگ با لشکر امیرالمومنین، علی (علیه السلام)، در حوالی کوفه میگریزد و به دست پیامبر (صلی الله و علیه وآله) بر صخره بیت المقدس (بحارالانوار، ج. ۵۳، ص. ۴۲) کشته میشود. (همان، ج. ۶، ص. ۲۵۴) برخی پایان حیات ابلیس را مقارن با پایان حیات انسان بر روی کره خاکی دانسته اند. (المیزان، ج. ۸، ص. ۲۸-۲۷)
🎋همچنین علامه جوادی آملی (حفظه الله) در باب پایان کار شیطان فرموده اند: تا آخرین انسان است، او (ابلیس) هم وجود دارد. برای اینکه آخرین انسان را هم اغوا میکند، وسوسه میکند. این چنین نیست که شیطان قبل از یک عدهای بمیرد. آن وقت آن عده، هیچ وسوسهای ندارند. اگر وسوسه نداشتند که به کمال نمیرسند. انسان وقتی به کمال میرسد که جهاد اکبر داشته باشد. اگر هیچ گرایشی به طرف رذیلت نبود، انسان که طبعاً به طرف رذیلت و گناه میل ندارد. شهوت میخواهد، لباس میخواهد، غذا میخواهد نه حرام، و همه اینها از سنخ حلالش هست... آنکه انسان را به طرف حرام تشویق میکند، ابلیس است و الا انسان فطرتا به دنبال حلال میرود. (دروس تفسیر سوره اعراف، آیت الله جوادی آملی، جزوه نهم، ص. ۱۱)
🎋خداوند در همان گفتگوی آغازین، جایگاه نهایی ابلیس و پیروانش را فرو افتادن در دوزخ خشم خود اعلام کرد(11) و جهنم را سزای آنان دانست.(12) براساس آیات قرآن، در روز حشر، پس از داوری خداوند، ابلیس(13) در سخنانی درس آموز با اعلام بیزاری از پیروان خویش، مسؤولیت انحراف آنان را بر عهده خود ایشان دانسته، میگوید: خداوند به شما وعده داد، وعدهای راست؛ ولی من به شما وعده دادم و تخلّف کردم. مرا بر شما تسلّطی نبود، جز آن که شما را خواندم و شما اجابت کردید.(14)
📚11.«قَالَ فَالحقُّ وَالحَقَّ أَقولُ لاَملأنَّ جَهنّمَ مِنکَ و مِمَّن تَبِعَکَ مِنهُم أَجمعین» ص،۸۴و ۸۵
12. «قالَ اذهَبْ فمَن تَبِعکَ مِنهُم فَإِنَّ جَهنَّم جَزاؤُکُم جَزاءً مَوفوراً.» اسراء،۶۳
13. مجمع البیان، ج ۶، ص ۴۷۸.
14. «و قالَ الشَّیطَنُ لَمّا قُضِی الأَمرُ إِنَّ اللّهَ وَعَدکُم وَعدَالحَقِّ و وَعدتُّکُم فَأَخلَفتُکُم و مَا کَانَ لِی عَلیکُم مِن سُلطن إلاَّ أَن دَعوتُکُم فَاستَجبتُم لِی فَلاَتَلومونِی و لوموا أَنفسَکُم مَا أَنَا بِمُصرِخِکُم و مَا أَنتُم بِمُصرِخِی إِنِّی کَفرتُ بِمَا أَشرکتُمونِ مِن قَبلُ إِنَّ الظَّلِمینَ لَهُم عَذابٌ أَلیمٌ». خداوند به شما وعده داد، وعدهای راست؛ ولی من به شما وعده دادم و تخلّف کردم. مرا بر شما تسلّطی نبود، جز آن که شما را خواندم و شما اجابت کردید؛ پس مرا سرزنش نکنید و به ملامت خویشتن بپردازید. اکنون من فریادرس شما نیستم و شما نیز نمیتوانید فریادرس من باشید. من کفر میورزم به این که شما مرا پیش از این شریک (پروردگار) کردید. ابراهیم، ۲۲.
حیات پس از زندگی👇
✍ امام صادق علیه السلام
شیطان گفته همه مردم در قبصه حکومت من هستند جز ۵ کس: کسی که با نیت صحیح در هر کاری بر خدا توکل کند. آنکه شبانه روز به هنگام ثواب و خطا بسیار یاد خدا باشد. کسی که هرچه برای خود می پسندد برای دیگران هم بپسندد. آنکه به هنگام مصیبت صبر کند. کسی که به قسمت الهی راضی باشد و غم روزی نخورد.
حیات پس از زندگی