هم اکنون
پخش زنده و مستقیم سخنرانی
حضرت آیت الله قرهی (مدظله العالی)
👇👇
https://instagram.com/emammahdy.81live?igshid=YmMyMTA2M2Y=
﷽
.
*اَللّهُمَ عَجِّللِوَلیِّڪَ الفَرَج*
.
#دعایروز۲۳ماهرمضان 🌙
.
يَامُقِيلَعَثَراتِالْمُذْنِبِينَ!
جانودلمرا
بهنیکیهابیازمای...
.
*🎯 دعای روز بیست و سوم*
حضرت آیت الله قرهی (مدظله العالی) :
🔸 *«اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ»*
🔸 یکی از مطالب بعد از لیالی قدر این است که انسان غسل داده شود. در روایات شریفه در باب غسل آمده است که سؤال کردند: چرا میّت را غسل میدهند؟
1⃣فرمودند: موقعی که روح از بدن جدا میشود، آن کثافاتی که به جسم انسان، به واسطه مشغول بودن و وابستگی به دنیا ایجاد شده، به حالت تعریق بیرون میآید، لذا یک دلیل این غسل، طاهر شدن از این مطالب است.
2⃣دلیل دیگر این است که میفرمایند: وقتی کسی میخواهد با پروردگار عالم و ملائکه ملاقات کند، طبعاً باید با طهارت باشد. دنیا و مافیهایش انسان را به گناهانی مبتلا کرده است که او باید از آن گناهان و حتّی خطاهای کوچکش غسل داده شود و در محضر ذوالجلال و الإکرام، طاهر و پاک وارد شود. لذا ابتدا انسان باید از آلودگیها شسته شود و حدّاقل، این بدن از این آلودگیها بیرون بیاید.
3⃣بعضی از اولیاء، دلیل سوّمی را هم بیان فرمودهاند. فرمودند: در باب فراق جسم و روح، جسم به واسطه معذّب شدن به بعضی از ذنوب که عاملش نفس انسان بوده و این جسم به عنوان مرکب بوده و اختیاری از خودش نداشته و اوامر و نواهی نفس را انجام میداده است؛ طهارتی میخواهد و آن غسل است که آن را از این گناهان بشوید. منتها آنهایی که الهی شدند و اوامر و نواهی پروردگار عالم را گوش دادند، دیگر غسل ندارند. برای همین میگویند: شهید در معرکه، غسل ندارد و او را با همان لباس خودش هم دفن میکنند.
🔸 پس ادلّه متعدّدی را برای غسل بیان میفرمایند، امّا علیایّحالٍ معلوم میشود که آن وجه مشترک بین همه اینها، این است که انسان را پاک میکند.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
*🎯 دعای روز بیست و سوم/2*
*«اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ»*
🎤 حضرت آیت الله قرهی(مد ظله العالی):
🔸«اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ»؛ یعنی امکان دارد من و شما گناهانی را انجام بدهیم، مثلاً یکی گناه چشم انجام میدهد، یکی گناه دست، گناه زبان، گناه شکم، نعوذبالله گناه فرج و ...
🔸که تمام اینها احتیاج به طهارت دارد. غسل، طاهر و پاک نمودن انسان از خبائثی است که از درون بر او عارض میشود، امّا وضو از بیرون است.
🔸برای همین است که غسل، یک خصوصیّتی دارد که در وضو نیست و آن، این است که اگر شما بعداً فهمیدید که جزئی از بدنتان، چسبی یا چیزی به آن چسبیده بود که مانع غسل بود، فقط همان سمت را باید دوباره بشویید. لذا اصل غسل برای پاکی از خبائث درونی است.
🔸وقتی شما غسلی را انجام میدهید، مثلاً جنابت، از درون بوده است، حیض، از درون بوده است، نفاس، از درون بوده است، حتّی غسل مسّ میّت باز از درون است؛ چون به صورت ظاهر شما به بدن میّت دست میزنید ولی چون موقع جان کندن، از درون او ترشّحات بیرون آمده و به دست شما اصابت میکند، باید غسل کنید، منتها از درون شما نیست از درون میّت است. غسل خود میّت هم برای این است که موقع جان کندن، از درونش ترشّحاتی بیرون میآید و ... .
🔸غسلهای مستحبّی هم که بیان میکنند، مثل غسلهای شبهای قدر، غسل شب عید فطر، عید قربان، غسل جمعه و ...، یک دلیلش شستشوی ذنوب است؛ چون طهارت در درون است و این ذنوب و خبائث، از درون، بیرون آمده است.
🔸پس خبائثی که سبب غسل میشود، از درون است، امّا در مورد وضو، از بیرون است. لذا شما گناه کردی، میگویی: خدایا! غسلم بده که پاک شوم، «اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ». امّا لفظ ذنوب آورده شده، یعنی همهی گناهان. شما در غسل همهی بدن را می¬شویید، ولی در وضو بخشی از بدن شسته میشود. اگر کسی به گناه مبتلا شد، باید همهی اعضاء و جوارحش شسته شود (غسل، نه وضو).
🔸لذا از مستحبات این است که اگر کسی نعوذبالله یک گناه کبیره انجام داد، یک غسل انجام دهد (اگر بحث جنابت بود، غیر از آن، یک غسل دیگر انجام دهد؛ چون غسل جنابت که واجب است و بحثش جداست)؛ چون تمام اعضاء و جوارح در گناه درگیر می¬شوند.
🔸مثلاً یکی دارد غیبت می¬شنود، فقط گوشش نیست که آن غیبت را میشنود، یا آن کسی که غیبت می¬کند، فقط زبانش نیست؛ بلکه حین انجام دادن این عمل، همه اعضاء و جوارح و حتّی فکر انسان استخدام می¬شوند،چون اعضاء و جوارح با هم اتّصال دارند.
🔸اولیاء خدا مثل می¬زنند، میگویند: شما یک سوزن یا یک خار کف پایتان می¬رود، گاهی دستتان و سرتان هم درد می-گیرد و درد را همه جا حس میکنید، علّت این است که رگهای عصب، همه به هم متّصل است.
🔸«اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ»؛ از همه گناهان غسلم بده. یک گناه، گناهان دیگری را می¬آورد و این قاعده است که باید در آن تأمّل کنیم.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
*🎯 دعای روز بیست و سوم/3*
حضرت آیت الله قرهی (مدظله العالی) :
*«اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فيهِ مِنَ الذُّنُوبِ و طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ»*
🔸پیغمبر اکرم، خاتم رسل، محمّد مصطفی(صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) می¬فرمایند: «إِنَ الشَّقِيَ حَقَ الشَّقِيِ مَنْ خَرَجَ مِنْهُ هَذَا الشَّهْرُ وَ لَمْ يُغْفَرْ ذُنُوبُهُ» به درستی که شقی و آن بدبخت واقعی؛ کسی است که از این ماه مبارک خارج شود و گناهانش آمرزیده شده نباشد.
🔸یک ماه تمام، یک روز و دو روز نه، در همان روزها هم یک ساعت مخصوص نه، هر لحظهاش، لحظهی غفران الهی است، هر لحظهاش، عامل توبه است، آن وقت اگر کسی آمرزیده نشود، خیلی بدبخت است. اینقدر که حضرت فرمودند: هر که در این ماه آمرزیده نشود، دیگر چه زمانی می¬خواهد آمرزیده شود؟! «مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ فَفِي أَيِ شَهْرٍ يُغْفَرُ لَهُ» ، آیا اصلاً دیگر آمرزیده می¬شود؟!
🔸این که عرضه می داریم: «اللَّهُمَ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ»، من را از گناهانم، از فرق سر تا نوک پا، غسل بده و پاکم کن؛ دلیل این است که اگر آمرزیده نشوم، دیگر فایدهای ندارد.
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
@emammahdy81
AUD-20220425-WA0010.
1.37M
ارحم الراحمینی و عذاب!!!!
🎤 حضرت آیت الله قرهی(مد ظله العالی):
15.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*عارف بالله*
🎤حضرت آیت الله قرهی (مدظله العالی):
ماه مبارک 1401
🌼کانال یاوران امام مهدی(عج)
https://chat.whatsapp.com/GxMHxcda9l4KaAbIqHCo2E
﷽
.
*اَللّهُمَ عَجِّللِوَلیِّڪَ الفَرَج*
.
#دعایروز۲۴ماهرمضان 🌙
.
يَاجَوادَالسَّائِلِينَ!
باجانمصراطمستقیمراپیشگیرم
وبهسویتوآیم...
.