🏴مؤسس سنت عزاداری چه کسانی بودند؟
💢امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب علیهاالسلام از همان آغاز در فکر تأسیس سنت عزاداری بودند.
♦️نخستین مجالسی که به این عنوان تشکیل شد، در شام پایتخت یزید بود. پس از آنکه سیاست یزید عوض شد و تصمیم گرفت از سخت گیری دست بردارد و اظهار پشیمانی کند. در همین فرصت، حضرت زینب علیهاالسلام برای یزید پیام فرستاد تا اجازه دهد برای مصائب برادرش امام حسین علیه السلام مجالس عزاداری بپا کند. قطعاً امام سجاد علیه السلام نقش اصلی را در این پیشنهاد داشته است.
♦️یزید موافقت کرد. امام سجاد علیه السلام و همراهان، هفت روز در «دار الحجاره ی» شام، مجالس عزاداری برقرار نمودند. زنان بسیاری در آن شرکت می نمودند، ذکر و یاد حسین علیه السلام و شهیدان کربلا به گوش همه ی مردم رسید. احساسات مردم به قدری تحریک شد که نزدیک بود به کاخ یزید هجوم ببرند و او را بکشند. مروان که در شام بود، احساس خطر کرد و به یزید گفت: صلاح نیست امام سجاد (ع) و همراهانش در شام بمانند، زودتر آنها را به مدینه بازگردان.
♦️یزید آنها را پس از هفت روز عزاداری (یعنی روز هشتم) به سوی مدینه حرکت داد. [1]
♦️بنابراین، مؤسس سنت عزاداری، امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب علیهاالسلام بودند.
💢 شاهد دیگر بر این مطلب اینکه: هنگامی که کاروان امام سجاد علیه السلام شام را به قصد مدینه ترک کردند، بنابر این بود که یک راست به طرف مدینه بروند؛ ولی در مسیر راه، نخست به سوی کربلا رفتند، و در آنجا اربعین حسینی، در کنار قبور مطهر شهدا، سه روز عزاداری کردند.
♦️جابر بن عبدالله انصاری در آنجا حضور داشت، و در این سه روز عده ای از بنی هاشم و اهل کوفه و… اجتماع نمودند و عزاداری نمودند. این برنامه نیز تأکید دیگری بر حفظ سنت عزاداری شد.
♦️و بعد از آن در مدینه ادامه یافت و کم کم گسترش پیدا کرد که امروز در سراسر جهان تشیع و رهروان راه خاندان رسالت علیهم السلام به عنوان یک سنت بزرگ، در سطح وسیع اجرا می شود.
💢 گوشه ای از عزاداری امام سجاد علیه السلام چنین بود که به جابر بن عبدالله انصاری خطاب کرد وفرمود:
♦️"یا جابر هیهنا والله قتلت رجالنا و ذبحت اطفالنا، و سبیت نسائنا و حرقت خیامنا"
♦️«ای جابر! سوگند به خدا در همین جا مردان ما کشته شدند و نوجوانان ما سر بریده شدند، و زنان ما اسیر گشتند و خیمه های ما به آتش کشیده شد.» [2]
📚 پی نوشت ها:
[1]. اقتباس از نفس المهموم، ص ۲۶۲
[2]. اقتباس از اعیان الشیعه، ج ۱، ص ۶۱۷، مقتل الحسین مقرم، ص ۴۵۵
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
🔴امام خمینی(رحمة الله علیه):
♦️«تمام خوف و ترسهایی که انسان دارد از دشمن، برای این است که #خودش را میبیند.
-اگر چنانچه دید که #خدا هست در کار، برای خدا دارد کار میکند، نمیترسد. برای اینکه #مقدرات دست اوست. گمان نکنید که شما خودتان میتوانید یک کاری انجام بدهید. همه #عجز و فقر است. هرچه هست از خداست… .»
📚صحیفه امام خمینی. ج ۱۸
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
🔴 اگر کسانی راه خدا را ترک کنند
♦️امام خامنه ای: اگر کسانی برای حفظ جانشان، راه خدا را ترک کنند و آنجا که باید حق بگویند، نگویند، چون جانشان به خطر میافتد، یا برای مقامشان یا برای شغلشان یا برای پولشان یا محبّت به اولاد، خانواده و نزدیکان و دوستانشان، راه خدا را رها کنند، آن وقت حسینبنعلیها به مسلخ کربلا خواهند رفت و به قتلگاه کشیده خواهند شد.
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
#اربعین_حسینی
🌹بین قافله ات چه سوز و آهی دارد
این خواهر تو عجب سپاهی دارد
🌹احوال سه ساله را اگر می پرسی
در کنج خرابه بارگاهی دارد
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹ویژه راهپیمایی اربعین
📹ببینید|ای کاش همراه شما بودیم
❤️رهبرمعظم انقلاب: ما از دور نگاه میکنیم و غبطه میخوریم به حال کسانی که راهپیمایی اربعین انجام میدهند
➕شعرخوانی رهبرمعظم انقلاب
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹قسمتم کن که پیاده برسم پابوست... با نوای حاج منصور ارضی
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
عنایات اباعبدالله علیهالسّلام به مشتاقانی که به زیارت اربعین نرفتند(۱)
◾️💔 دل شکستهای داریم، قلب محزونی داریم، هم به مناسبت مصائب آل الله در اربعین حسینی عليهالسّلام و هم به مناسبت محرومیّت از زیارت اربعین اباعبدالله الحسین عليهالسّلام که فضیلت فوقالعاده عظیمی دارد. به این مناسبت دو سه نکته را اشاره میكنم. گمان میكنم گره از این مشکل در ذهن ما باز كند.
♥️نکته اوّل: چرا از دید منفی نگاه کنیم و بگوییم حضرت عنایتش را از ما دریغ کرده؛ ما اینگونه دلمان پر می زند برای اینکه در اربعین به آستان حسینی عليهالسّلام مشرّف باشیم و حضرت این توفیق را به ما ندادند؟! چرا نگاه منفی داشته باشیم؟! تمام این محبّتی که ما نسبت به اباعبدالله الحسین عليهالسّلام داریم، و اینکه دلمان پر میكشد برای تشرّف به آستان اباعبدالله الحسین عليهالسّلام، همهي اینها بازتابی است از محبّتی که اباعبدالله الحسین عليهالسّلام به ما دارند. میدانيم که از جانب بزرگ محبّت آغاز میشود. و آنچه که در قلب کوچک از محبّت احساس میشود بازتاب شعاع محبّتی است که ابتدا از آن بزرگ تابیده و آغاز شده بر آینه دل مؤمن و حالا به سوی آن مبدا دارد برمیگردد. قطعا محبّتی که ما به اباعبدالله الحسین عليهالسّلام داریم، قابل مقایسه با محبّتی که آن حضرت نسبت به دوستانشان دارند، نیست. آن محبّت اعظم است. از او حبّ حقیقی است و از ما تحبّب است. بنابراین چنین تعبیر تلخی نکنیم.
↩️ آیا نمیتوان اینگونه نگاه کرد؟ که خب سالها دوستان حضرت با پای پیاده با آن عشق و صفا، با آن شور و سوز، در اربعین به محضر اباعبدالله الحسین عليهالسّلام مشرّف میشدند؛ و حالا امسال حضرت فرموده باشند که من قصد دارم به بازدید شما بیایم. امسال دیگر شما نیایید، من به دیدار شما خواهم آمد. آیا تشرّف ما و زیارت ما بزرگتر است یا عنایت اباعبدالله؟ و اینکه آن حضرت به ما بفرمایند که بر جای خودتان بنشینید و منتظر باشید که من به دیدار شما بیایم. و واقعیّت همین است. اینگونه اگر نگاه کنیم، دیگر آن معنای تلخ را نخواهد داشت. اگر موفّق به تشرّف نشديم، بدانیم که کار دست خدا و اولیای خداست. این عوامل ظاهریاي که در این عالم اسباب و مسبّبات هست، با دید توحیدی هیچ کارهاند. این را بارها با هم بحث کردیم، گفتوگو كردهايم که در این عالم غیر خدا احدی کارهاي نیست. احدی مؤثّر نیست. بنابراین هیچیک از عواملی که در جنبههاي عالم کثرت، ذهن ما را به خود مشغول میكند، در عالم وحدت اصلاً وجود ندارد. اگر بدانیم که این خدا بود و این ولیّ اعظم خدا بود که رفتن ما را مانع شد، آن وقت با آن حسن ظن که نسبت به خدا و اولیای خدا داریم، این عدم موفقیّت در رفتن را تعبیر مثبت خواهیم کرد. و همان تعبیری که عرض کردم. فرمودند این همه شما به دیدار ما آمدید، حالا شما بنشینید تا ما به دیدار شما بیاییم؛ بازدید شما را پس دهیم.
↩️ گاهی اوقات عبد چنان مشغول فعل، عبادات، طاعات، ریاضات و زیارات خودش میشود، که حواسش از آن مقصد و مقصود پرت میشود. از آن مقصد و مقصود غافل میشود. درواقع فاعلیّت عبد، حجابی می شود که خدا و اولیای خدا را دیگر نمیتواند ببیند. اینجاست که خدا و اولیای خدا برای اینکه این عبد را از این محرومیّت نجات دهند، امکان فعل را از او سلب میكنند. به او میگويند این همه تقلّا کردي، این همه هر سال بلند شدی به سرزمین عراق آمدی و از نجف تا کربلا با پای پیاده راه را طی کردی و به #زیارت_اربعین آمدی، خيلي غرق فعل خودت هستي؛ خیلی داري این کار خودت را میبيني. ما را دیگر نمیبيني. خود پیادهروي اربعین برایت موضوعیّت پیدا کرده است. فاعلیّت ما را در این کار خودت نمیبيني؛ خودت را فاعل میبيني؛ خودت را مؤثّر میبيني. اینجاست که در احادیث قدسی هم هست، که خدای متعال فرمود که من توفیق این عمل را به صورت ظاهر از این عبد میگيرم تا این عبد از حجاب فاعلیّت خودش نجات پیدا کند. و بتواند من را ببیند، بتواند اولیای من را ببیند. فاعلیّت من را در عالم ببیند. فاعلیّت خودش حجاب شده برای دیدن فاعلیّت من. اگر او فاعل است من فعّال هستم. فاعلیّتش او را از فعّال بودن من غافل کرده است. و برای اینکه این غفلت را از او بگیرم، و او را از این حجاب نجات دهم، برای مدّتی امکان فعل را برای او سلب میكنم. و آن وقت هست که من را خواهد دید. بنابراین اگر از این منظر هم نگاه کنیم، میبينيم که عنایت ویژهاي است.
ادامه دارد....
🎤 استاد مهدی طیب
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
* #اربعین
💠 رعایت حال صاحبان مواکب و اکتفاء به حداقلها
🔻 این راه (پیاده روی اربعین)، راهی است که انسان باید بر خودش و بر دیگران آسان بگیرد. خودش را جایی تحمیل نکند. مردم میزبان هستند و بالأخره لطف دارند، اعتقادشان است و همه رقم برای پذیرایی میآیند؛
🔸 ولی چه زیبا است که زائر، سهل و آسان از کنار این قضایا بگذرد و به حداقلها و ضرورتهایش اکتفاء کند. سفر؛ سفر زیارتی، زیارتی، زیارتی باشد. انسان عزیزی را از دست میدهد، چگونه بر خورد میکند؟ همان رقم در این مسیر برخورد کند.
🔹 انسان بر دیگری تحمیل نشود. اگر مشکل انسان با سه ساعت استراحت در یک موکبی حل میشود، چهار ساعتش نکند.
🔸 بگذارد این منظومه فکری که دارد به جهان صادر می شود، به نحو احسن اجرا شود. شیعه، صادرکننده این منظومه فکری است. الحمد لله در این سالها، علی رقم این همه دشمنيهای سخت، به فضل خدا و عنایت آقا بقیة الله -روحی له الفداء- به نحو احسن اجراء شده است. ظرفیت زیارت اربعین، مربوط به جریان اربعین است.
🔹 ما باید در این چرخه، سهل و آسان حرکت کنیم و مفید بهره ببریم. اگر یک منظومه فکری را داریم معرفی میکنیم، ببینیم و بدانیم داریم چکار میکنیم.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
5.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فضیلت زیارت آقا سید الشهدا علیهالسلام ۳۱
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
✍مرحوم دولابی ره :
❣ دل هر چه را بخواهد همان را نشان میدهد ،
✅ سعی کنید دل شما خدا را نشان دهد ،
👈 انسان هر چه را دوست داشته باشد ، تصویر همان در قلب او منعکس میشود و اهل معرفت ، با نظر به قلب او میفهمند که چه صورتی در برزخ دارد .👌
✔️کوشش کن قلب تو برای خدا باشد.
📚 [جمال السالکین ۱۵۰]
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
✍️سوره کافرون قبل خواب:
🌺رسول الله (ص):
هرکه سوره کافرون را بخواند، خداوند متعال چنان پاداشی به او عطا می فرماید که گویی یک چهارم قرآن را خوانده است و آزار شیطان از او دور می شود و خداوند متعال او را از هراس روز قیامت رهایی می بخشد و هرکه این سوره را به هنگام خواب بخواند، در خواب گزندی به او نمی رسد.
پس (خواندن) آن را به هنگام خواب، به فرزندتان بیاموزید.
📙 تفسیر البرهان ج۵، ص۷۸۰
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن
🏴 #قلم_استاد(۱۲۹)
💠 تربیت حسینی یعنی رضای خدا
مقدم بر رضای مردم است پس باید از
رفتارهای پوپولیسمی پرهیز کرد!
#تربیت_حسینی
#عوامگرایی
📝«استاد تراشیون»
🚨ادامه دارد ...
🌐 پایگاه حفظونشر آثار "استاد تراشیون"
| ایتـــا | روبیکا | بله | ویراستی | آپارات |
| سایت | تلگرام | اینستگرام | یوتیوب |🏴 #قلم_استاد(۱۲۹)
💠 تربیت حسینی یعنی رضای خدا
مقدم بر رضای مردم است پس باید از
رفتارهای پوپولیسمی پرهیز کرد!
#تربیت_حسینی
#عوامگرایی
📝«استاد تراشیون»
🚨ادامه دارد ...
#خانواده_مهدوی
🌐 پایگاه حفظونشر آثار "استاد تراشیون"
╔✯═══๑ღ💠ღ๑══✭╗ 🕌@Emamzade_jafar_yazd
╚✮══๑ღ💠ღ๑═══✬╝
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کن