#مهدی_شناسی 🌕
#امام_زمانت_را_بشناس 🌖
#شش_ماه_پایانی 🌗
#قسمت_سی_و_چهارم 🌔
◾️➖➖➖🖤➖➖➖◾️
🕋فهرستی از نشانه های ظهور🕋
🏴شیخ مفید در ارشاد خود فهرستی از نشانه های ظهور را ذکر کرده که از این قرار است:
🏴برای زمان قیام حضرت مهدی (علیه السلام) نشانههایی بیان شده و از حوادثی که پیش از قیام اتفاق خواهد افتاد به ما خبر دادند که از جمله آنها می توان این موارد را ذکر کرد:
🏴(شورش سفیانی، کشته شدن سید حسنی، تفرقه بنی عباس به خاطر پادشاهی و حکومت دنیای، کسوف خورشید در نیمه ماه رمضان و خسوف آن در آخر همان ماه که هر دو بر خلاف رویه ی عادی طبیعت است.🥀
🏴فرو رفتن در بیابان ،فرو رفتن در مشرق را فرو رفتن دیگری در مغرب، حرکت نکردن خورشید از ظهر تا نیمههای عصر ،طلوع خورشید از مغرب، و کشته شدن نفس زکیه در پشت کوفه، و کشته شدن ۷۰ انسان صالح و شایسته ی دیگر.
🏴بریدن سر مردی هاشمی بین رکن و مقام، خراب شدن دیوار مسجد کوفه، نمایان شدن پرچم های سیاه ای از خراسان ،قیام یمانی، ظاهر شدن شخصی مغربی در مصر و حکومت کردنش بر شام ،فرود آمدن ترک ها در جزیره، و رومیان در ساحل.
🏴طلوع ستاره مشرقی که همانند ماه نور افشانی میکند و سپس چنان خم میشود که گویی دو سوی آن قرار است به هم برسند، سرخی ای که در آسمان ظاهر می شود و در تمام افق پخش و منتشر میشود، آتش بزرگ و شدیدی که در مشرق نمایان شده و ۳یا ۷ روز درجو و آسمان باقی می ماند.
🏴پایان سختی های اعراب و حکومت کردن شان بر بلاد، خارج شدن از سیطره ی عجم ها، کشته شدن امیر مصر و توصط ساکنان آن دیار، حرکت پرچم هایی که به سوی خراسان راهی می شوند، ورود سپاهی از سمت مغرب تا وقتی که با از بین رفتن گروه سرکشی و حیرت ،آرامش یابد.
🏴نمایش شدن پرچم های سیاه از مشرق به همان صورت، شکافتن و ترک خوردن فرات به طوری که آب وارد کوچه ها و خیابان های کوفه بشود، شورش شخص دروغگو که همگی ادعای نبوت میکنند و شورش ۱۲ نفر از آل ابیطالب که همه ادعای امامت برای خویش دارند.(۱)
◾️〰〰〰🖤〰〰〰◾️
#ادامه_دارد...
📓(۱)الارشاد، جلد ۲ ،صفحه ۳۶۸،
بحار الانوار ،جلد ۵۲، صفحه ۲۲۰
بشارة الاسلام، صفحه ۱۷۵
💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 @emamzaman
⚡️چگونگی برخورد با مدعیان دروغین قبل از ظهور
"در زمان ابوسهل نوبختی، حلاج، ادعای سفارت و نیابت خاص از طرف امام مهدی را داشت و به همین منظور، به پدر شیخ صدوق، نامه نوشت و او را به ایمان آوردن به خودش، دعوت کرد. حتی حلاج، پا را از این هم فراتر گذاشته بود و با سفر به شهر به قم، رسما از دیگر معتمدین شیعه همچون ابن بابویه قمی و پدر شیخ صدوق، برای ایمان به خودش، دعوت کرده بود. در این میان، ابوسهل نوبختی، که از معتمدین شیعه در عراق بود، برای صدق ادعای حلاج، از او درخواست معجزه کرد و آن معجزه این بود: حلاج، معجزه ای انجام بدهد و محاسن سفید وی (ابوسهل نوبختی) را که در سن پیری هست را به ایام جوانی، برگرداند اما حلاج از انجام چنین کاری، ناتوان بود و بدین ترتیب، ادعای ارتباط خاص او با ناحیه مقدسه و امام عصر، باطل شد."
📒شیخ طوسی، الغیبۀ، ص۴۰۱
💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 @EmamZaman
🎊🎊🎊
🎊🎊
🎊
#معرفی_امامان
#امام_ششم
🌸امام ششم ما شیعیان حضرت امام جعفر صادق علیه السلام 🌸
📝خلاصه زندگینامه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام از ولادت تا شهادت
#قسمت_اول
💐تولد💐
امام جعفر صادق(ع) در ۱۷ ربیعالاول سال ۸۳ق در مدینه به دنیا آمدند و در سال ۱۴۸ق در ۶۵ سالگی همانجا به شهادت رسیدند. برخی ولادتش را در سال ۸۰ق نوشتهاند.همچنین ابن قتیبة الدینوری وفاتش را در سال ۱۴۶ق ثبت کرده است که آن را خطای در ضبط میدانند. درخصوص روز و ماه شهادت امام صادق(ع) اختلافنظر وجود دارد. دیدگاه مشهور علماء متقدم شیعه این است که وی در ماه شوال درگذشته است؛ اما در منابع متقدم روز شهادت نیامده است. بااینهمه منابع متأخر ۲۵ شوال را روز شهادت دانستهاند.در مقابلِ دیدگاه مشهور، در بحار الانوار به نقل از کتاب مصباح کفعمی آمده است که امام صادق(ع) در ۱۵ رجب شهید شده است، اما محققانِ کتاب این مطلب را در آن نیافتهاند.
#ادامه_دارد...
📚منابع:
اشعری، سعد بن عبدالله، المقالات و الفرق، تصحیح محمدجواد مشکور، انتشارات علمی و فرهنگی، تهران، ۱۳۶۰ش.
«القاب الرسول و عترته»، ضمن المجموعة النفيسة، قم، ۱۴۰۶ق.
و.......
💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 @EmamZaman
🎊
🎊🎊
🎊🎊🎊
🇵🇸 امام زمان (عج) 🇮🇷
💐💐💐 💐💐 💐 #ازدواج_و_خــانــواده #هــمــسر_داری #آیین_همسرداری_اسلامی (برگرفته از احادیث) قسمت ششم
💐💐💐
💐💐
💐
#ازدواج_و_خــانــواده
#هــمــسر_داری
#آیین_همسرداری_اسلامی(بر گرفته از احادیث)
قسمت هفتم
♻️خدا كند تو بيايي
16- پيامبر عزيز خدا (ص)مي فرمايند:
«هلك بذي المروة ان يبيت الرجل عن منزله بالمصر الذي فيه اهله (16) ; از جوانمردي دور است كه [مردي] در شهري كه خانواده اش هستند باشد، ولي در غير خانه خود بخوابد .»
♻️آداب ورود به خانه
17- امام صادق عليه السلام مي فرمايند:
«يسلم الرجل اذا دخل علي اهله واذا دخل يضرب بنعليه ويتنحنح يصنع ذلك حتي يؤذنهم انه قد جآء حتي لا يري شيئا يكرهه (17) ; هنگامي كه مرد با خانواده اش برخورد مي كند، [به آنان] سلام كند و هنگام ورود با صداي كفش و با سرفه كردن، خانواده اش را از آمدن خود با خبر كند، تا اينكه چيزي نبيند كه او را ناخوش آيد .»
♻️در كنار همسر نشستن
18- پيامبر عزيز اسلام (ص) مي فرمايند:
«جلوس المرء عند عياله احب الي الله تعالي من اعتكاف في مسجدي هذا (18) ; نشستن مرد در كنار خانواده اش، نزد خداي بزرگ دوست داشتني تر از اعتكاف [و نشستن] در اين مسجد من است .»
#ادامــــــه_دارد...
📚منابع:
16) وسائل الشیعة، ج 14، ص 122 .
17) بحارالانوار، ج 76، ص 11 .
18) میزان الحکمة، ج 4، ص
💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 @EmamZaman
💐
💐💐
💐💐💐
💠 #قلمرو_امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
آیت الله مصباح یزدی
🔶قسمت اول (تعلیم کسی که نمی داند)
🌹امام على علیه السلام :
همه كارهاى خوب و جهاد در راه خدا در برابر امر به معروف و نهى از منكر چون قطره اى است در درياى عميق.
نهج البلاغه، حکمت ۳۷۴
اولين مصداق امر به معروف و نهي از منکر از قبيل تعليم است؛ گاهي فردي به دلايل مختلف از قبيل اين که تازه به تکليف رسيده، يا به مقتضاي محيطي که در آن زندگي مي کند نتوانسته احکام اسلام را ياد بگيرد و اين فرد به اصطلاح نسبت به احکام اسلام جاهل قاصر است؛ يعني کسي است که حکم يا راه اجراي آن را نمي داند و در بي اطلاعي خود مرتکب تقصير نشده است. به اين معني که، براي او شرايط فرا گرفتن احکام اسلام فراهم نشده است، و او در اين امر کوتاهي نکرده است. تعليم احکام اسلام به چنين فردي واجب است.
چنين تعليمي بايد با کمال نرمي، ملايمت و مهرباني انجام گيرد، چون طرف در جهل خود تقصيري نداشته است. همچنين در اين تعليم به مقتضاي سن، شرايط زندگي و مرتبه استعداد و فهم شخص، بايد سعي کرد از شيوه هاي مناسب آموزشي استفاده کرد تا او بهتر ياد بگيرد. مثلاً برا ي نوجواني که تازه به سن تکليف رسيده نمي توان همان روش آموزشي که براي افراد بزرگسال استفاده مي شود به کار برد. و به همين ترتيب روش آموزش بر حسب مراتب استعداد و معلومات افراد نيز فرق مي کند. اين يک قسم امر به معروف و نهي از منکر است.
حالت ديگر بحث اين است که جاهل، مقصر باشد؛ يعني توانايي ياد گرفتن را داشته اما در اين کار کوتاهي کرده است. در اين فرض اگر شخص جاهل مقصر درخواست تعليم کرد، لازم است به او تعليم داده شود. اما اگر درخواست هم نکرد، ولي شما مي دانيد که جاهل مقصر وظيفه خود را نمي داند و در يادگرفتن آن کوتاهي کرده است، در اين جا علاوه بر اين که بايد به او تعليم داد، بايد در تعليم او روشي را به کار برد که او تشويق به يادگرفتن شود. «جاهل قاصر» خود به خود انگيزه براي يادگرفتن داشته، اما شرايط يادگيري براي او فراهم نبوده، لذا توانايي ياد گرفتن را نداشته است. امام براي «جاهل مقصر» شرايط يادگيري فراهم بوده و مي توانسته ياد بگيرد، لکن در اين کار کوتاهي کرده است. لذا براي اين که در اين مقام برآيد که گوش بدهد و توجه کند تا ياد بگيرد، بايد در او ايجاد انگيزه کرد. يعني در اين مورد بايد روش پيچيده تري را در تعليم به کار گرفت، تا اين آمادگي در جاهل مقصر ايجاد شود که خود او درخواست تعليم کند.
قسم سوم از امر به معروف که از قبيل تعليم است، اين است که کسي به خيال خود، حکم را ياد گرفته، روش انجام آن را مي داند، ولي اشتباه مي کند. مثلاً در مسائل فردي، افرادي هستند که قرائت نمازشان غلط است، ولي گمان مي کنند درست است. يا فردي به خيال خود تکليف اجتماعي اش را درست انجام داده است، اما اشتباه مي کند. مثلاً همين وظيفه ي امر به معروف و نهي از منکر، از سابق که زمان طاغوت بود و شرايط فرهنگي و ديني جامعه با امروز خيلي فرق داشت، موارد زيادي را به خاطر دارم، که البته امروز هم ممکن است مشابه آن ها در بعضي موارد پيدا شود، کساني بودند که با تندي، ترشرويي، خشونت، و حتي گاهي با توهين به ديگران مي گفتند آقا چرا فلان امر را انجام مي دهي؟ اين فرد گمان مي کند که وظيفه خود را به درستي انجام مي دهد، اما از روي ناآگاهي همراه انجام تکليف واجب امر به معروف، مرتکب گناه نيز مي شود. اين گناه توهين به مؤمن است که حرام است، ولو آن مؤمن گناهکار باشد. در اين جا فرض بر اين است، که فرد، جاهل مرکب است. يعني نمي داند و گمان مي کند که مي داند. چنين کسي را بايد تعليم داد، اما روش تعليم چنين فردي پيچيده تر از دو روش قبل است. يعني آن چنان بايد با نرمي سخن گفت، که فرد آماده بشود. ابتدا احتمال بدهد که اشتباه کرده است. چون فرض ما اين است که او گمان مي کند وظيفه ي خود را درست انجام مي دهد. لذا به آساني قبول نمي کند که کارش غلط است. ابتدا بايد کاري کرد که احتمال بدهد در نحوه انجام وظيفه اشتباه مي کند. سپس عمل صحيح به او تعليم داده شود.
✨هر سه مورد، جاهل قاصر، جاهل مقصر و جاهل مرکب احتياج به تعليم دارند، مي بايست مسائل را به آن ها ياد داد، اما بايد روش هاي آموزش متناسب با سن، استعداد و موقعيت اجتماعي افراد باشد، تا انسان در امر به معروف و نهي از منکر موفق شود. صرف اين که انسان براي «اتمام حجت» چيزي بگويد، کافي نيست.هدف ياد گرفتن است. هدف ياد دادن به جاهل است؛ نه اين که انسان چيزي را بگويد که اتمام حجت کرده باشد. اين سه قسم از امر به معروف و نهي از منکر است، که اسم هر سه «تعليم جاهل» است. در مورد جاهل قاصر، جاهل مقصر، يا جاهل مرکب، نيازي به استفاده ي از برخورد تند، خشونت و برخورد فيزيکي نيست. بلکه در اين موارد بايد به جاهل آموزش داد، و سعي کرد که او بهتر یاد بگیرد.
الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج
@EmamZaman