هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت اول)
💠یکی از سوالات خیلی کلیدی و مهمی که در مورد امام عصر ارواحنا فدا باید برای همه ما مطرح بشود؛ عبارت است از اینکه راه اتصال به امام عصر ارواحنا فدا چه در زمان غیبت، و چه در زمان ظهور و حضورشان چیست؟ به عبارت دیگر ما چکار باید بکنیم که به طور حقیقی با امام عصر ارواحنا فدا ارتباط داشته باشیم؛ اتصال داشته باشیم؟!
💠اگر بخواهید اهمیت این سوال و پاسخش را خوب درک بکنید راه های زیادی داریم که یکی از آنها که بیشتر به ذهن شریف شما آشناست، این است که در دعای شریف ندبه به ما یاد می دهد که اولا راه اتصال زمین به آسمان یعنی راه ارتباط انسان به ملکوت فقط امام زمان است : «اَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الاَرْضِ وَالسَّماءِ» اگر قرار باشد انسان به سمت هدف خلقت، حیاتش را جهت گیری بکند، یعنی به سمت ملکوت از این ملک حرکت کند، احتیاج به یک سبب متصل دارد، احتیاج به یک نردبان دارد، به یک وجه اتصال دارد، و آن امام زمان( علیه السلام) است! اگر کسی اتصالش به حضرت قطع بشود او در حقیقت وجود خودش دیگر راهی به ملکوت و غیب ندارد.
💠 در همان دعای ندبه در اواخرش از خدا اینجور می خواهیم که: خدایا یک اتصالی بین ما و امام زمان برقرار کن که منجر بشود به ارتباط و رفاقت ما با سلف امام زمان، یعنی با ائمه دیگر با انبیای دیگر «وَ صِلِ اللَّهُمَّ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ وُصْلَةً» خدایا بین ما و او ( امام عصرارواحنا فدا ) یک اتصالی را برقرار کن که: « تُؤَدِّي إِلَى مُرَافَقَةِ سَلَفِهِ» که منجر بشود به رفاقت و همنشینی با گذشتگان امام زمان علیه السلام.
💠 پس اتصال به امام عصر هم راه اتصال به آسمان است و هم راه اتصال به سایر ائمه و اولیاء بزرگ دین ماست. این از اساس قصه!
💠 پس سوال ما این است: که راز اتصال به امام عصر چیست؟! آن هم اتصالی که اینقدر ضرورت دارد، اینقدر اهمیت دارد، اگر نباشد در واقع انسان از آن وجه انسانیتش خالی شده است. اگر اتصال ما با حجت زمان قطع بشود، ما اصلا دیگر انسان نیستیم، ارتباطمان با حقیقتمان قطع شده!...
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت دوم)
💠 اگر بخواهیم دنبال این جواب بگردیم که راز اتصال به امام زمان چیست؟ قاعدتا به روش علمی هم باید یک پاسخ اجمالی پیدا کنیم، یعنی یک پاسخ کلی؛ بعد پاسخ کلی را تحلیل کنیم، دقیق ببینیم برنامه ی عمل چیست.
💠 پاسخ کلی طبق قواعد علمی این است که، اگر قرار باشد دوتا موجود به همدیگر وصل بشوند، قرین بشوند، همنشین بشوند، شرط جدی و لازم و بی بدیلش سنخیت است. هیچ وقت یک نماز خوان با یک عرق خور رفیق صمیمی نمیتواند بشود! ممکن است یک سلام علیکی بکند تا روی او تاثیری بگذارد ولی رفیق نمیشود! اتصال بین دو کس وقتی کامل برقرار میشود، که سنخیتشان کامل باشد.
کبوتر با کبوتر، باز با باز
کند همجنس با همجنس پرواز
💠 در حکمت ۳۸ نهج البلاغه می فرماید: با ۴ نفر همنشین نشو: بخیل، احمق، دروغگو، بدکار. چرا نباید با اینها رفیق شد؟! چون آنچه که تو از خودت انتظار داری از کمالات، اینها ندارند. مثلا احمق میخواهد به تو خیر برساند، شر می رساند. بخیل دقیقا جایی که به او احتیاج داری، پشت تو را خالی میکند. دروغگو دور را برایت نزدیک میکند و نزدیک را دور میکند. تو را سرکار میگذارد و... پس سنخیت است راز اتصال!
💠 اساسا من وقتی میتوانم با امام زمان ( علیه السلام) ارتباط حقیقی برقرار کنم، که با او سنخیت داشته باشم، همانطور که در مراتب بسیار پایین تر من و شما وقتی باهم رفیق میشویم؛ از روی رغبت و میل، که تشخیص بدهیم همسنخ هم هستیم. وقتی همسنخ هم نیستیم اصلا حاضر نیستیم با هم همراه و همنشین بشویم. یک کمی مرتبه پایین ترش، که در واقع یک راهبردی است برای رسیدن به آن سنخیت، و چون جایگاه امام عصر ارواحنا فدا که طراز طهارتش، طراز تقوایش و امثال این... خیلی بالاتر از آن است که ما بگوییم همین دم دست است، به آن رسیدیم! اما در مکتب اهل بیت علیهم السلام برای رسیدن به آن سنخیت هم، یک راهبرد خیلی خیلی راحت و روشنی به ما تعلیم داده است، و آن راهبرد تشبه است. یعنی چه؟! یعنی یک جاهایی آدم دلش میخواهد یک کمال اخلاقی داشته باشد، ولی میبیند با آن صفت فعلا خیلی فاصله دارد. اهل بیت علیهم السلام که می خوانیم در نهج البلاغه، به ما میگوید: ناامید نشو! درست است که تو الان در حد اعلاء مثلا کرم نیستی؛ اما یک کم ادای آدمهای کریم را زیاد در بیاور. شبیهشان که بشوی، کم کم کریم میشوی! راهبرد تشبه است این. اگر تو تشبه به هر گروهی، به هر خصلتی پیدا کنی، کم کم از آن گروه میشوی.
💠 در نهج البلاغه در حکمت ۲۰۷ حضرت علی ( علیه السلام) در مورد حلم که صفت بسیار بزرگی است، بسیار ضروری است برای انسان؛ بردبار بودن، بیجا اظهار نظر نکردن است.... آنجا می فرمایند: «إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً» اگر الان بالفعل حلیم نیستی واقعا، «فَتَحَلَّمْ » می توانی خودت را به حلم بزنی! یک جاهایی سعی کن همان رفتاری را انجام بدهی که یک حلیم انجام می داد. اینقدر خودت را به حلم بزن تا حلیم بشوی. این مصداق را می گوید.
💠 بعد حضرت یک قاعده کلی می فرماید: «فَإِنَّهُ قَلَّ مَنْ تَشَبَّهََْ بِقَوْمٍ » خیلی کم پیش می آید که یک کسی خودش را شبیه به یک گروهی بکند، «ٍ إِلَّا أَوْشَكَ أَنْ يَكُونَ مِنْهُمْ» ولی اینجورنشود که مثل آنها نشود! خیلی کم پیش می آید که یک کسی خودش را شبیه دیگران بکند، و مثل آنها نشود. پس اگر میخواستی آدم خوبی بشوی، خودت را به این خوبیها بزن، کم کم مثل آنها میشوی....
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
🌷
🍃🌷
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت سوم)
💠 اصل در ارتباط با امام زمان ارواحنا فدا، مثل اتصال با هرکس دیگری، سنخیت تام است. اما تا رسیدن به آن مقام حداقل از راهبرد تشبه در نهج البلاغه استفاده میکنیم، و سعی میکنیم خودمان را به رفتارها و خصلتهای اصلی که امام عصر علیه( الصلاه و السلام) نهایتش را دارد شبیه کنیم. این یک پاسخ فعلا اجمالی است، برای این سوال : « راز اتصال با امام عصر ارواحنا فدا در غیبت و حضورش چیست؟!» جواب : سنخیت، یا حداقل تشبه!
💠 اما خب سوال اصلی اینجا پیش می آید: که امام عصر ارواحنا فدا مهمترین ویژگی و سنخی اش چیست که ما برویم شبیهش بشویم؟! در جواب این سوال که میشود در یک کلمه، دریک صفت جمع کرد همه آنچه امام عصر ارواحنا فدا سنخش چیست؛ حضرت علی ( علیه السلام) در خطبه ۱۸۲ نهج البلاغه بند پنجم، جواب داده اند: مهدی ما یک ویژگی عمده دارد، که اگر می خواهید به او وصل بشوید، باید این ویژگی که یکی هم هست؛ دوتا نیست؛ را در خودتان پیاده کنید: « زره دانش برتن کرده، و آن را با تمامی آدابش؛ یعنی باتوجه کامل ، معرفت کامل و فراغت کامل، فراگرفته است.حکمت؛ گمشده اوست، که همواره در جستجوی آن می باشد ، و حاجت اوست که دائم از آن میپرسد. » امام ما را دارد میگوید، که خودش منبع حکمت است و به دنبال حکمت است!
💠 حضرت علی در مورد حضرت مهدی ( علیه السلام) در خطبه ۱۸۲ می فرماید: حضرت مهدی صبح تاشب، تمام وجودش را صرف یادگیری حکمت کرده است. پس تو هم اگر واقعا میخواهی به امامت برسی، برو سراغ حکمت! عطش حکمت داشته باش! دائم دنبال این باش که وقتت را از لاطائلات و کارهای درجه۲ فارغ کنی و بچسبی به حکمت.
💠 آیه ۲۶۹ سوره بقره: «یُؤتِی الْحِكْمَةَ مَن یَشَاء وَمَن یُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا كَثِیرًا» خدا به هرکس بخواهد حکمت می دهد. و اگر به کسی حکمت داده شده باشد، چشمه خیر را به او داده داده اند. پس به تصریح امیرالمومنین اگر امام زمان همه سنخش این است که دائم دنبال حکمت است، یعنی دنبال خیر کثیر است. یعنی همه خوبیها را در حکمت پیدا کرده است.
💠 انصافا در تمام عالم ، کتابی که سرتاسر حکمت باشد و بعد از قرآن دیگر دومی نداشته باشد، غیر از نهج البلاغه کتابی می توانید به ما معرفی کنید؟!
💠 و ما چطور طالب اتصال امام زمان ارواحنا فدا هستیم، که علی ( علیه السلام) میگوید او صبح تا شب دنبال یادگرفتن حکمت است، و ما صبح تا شب از نهج البلاغه غافل هستیم؟!. این کلیدی به این راحتی و دم دستی را رها کرده ایم و پشت این دخمه ها و کوه ها دنبال آدمهایی میگردیم که بگویند امام زمان کی می آید و... این بازیها همه اش انحرافی است.
💠 وقتی که تو اصلا اساس سنخیت را نداری، حتی اگر امام زمان در سن شما هم ظهور کند،...خب چه ربطی به تو دارد؟! تو که اتصال با او نداری! فکر کرده ای همزمان بودن با حضور امام زمان اتصال برقرار میکند؟! یعنی ابن ملجم و شمر و یزید با امام علی و امام حسین و امام حسن( علیهم السلام) سنخیت داشتند، ولو همزمان و هم مکان بودند؟!
💠 کسی اگر شاگرد مکتب نهج البلاغه شد، شب و روز زندگی اش را با نهج البلاغه آذین بندی کرد، این گام به گام به امام زمانش حقیقتا نزدیک شده است؛ چون از همان مسیری حرکت میکند که امام زمانش حرکت میکند. پس راز اتصال به امام عصر ارواحنا فدا حکمت طلبی است، عطش حکمت است، و نهج البلاغه، سراسر حکمت است....
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت چهارم)
💠 حکمت چیست و چگونه به دست می آید؟ آثارش چیست؟ چه فایده ای دارد؟ بحث هایی که در قرآن و نهج البلاغه در مورد حکمت شده است را فقط یک دسته بندی کرده ام که می خواهم خدمت شما تقدیم کنم. چهار عنوان است، که هرچه از حکمت بخواهید در یک چهارچوب بندی دقیق در قرآن و نهج البلاغه، در همین ۴ عنوان تقسیم بندی شده است.
💠 اول: معنای حکمت : اصلاحکمت یعنی چه؟! راغب اصفهانی در مفردات الفاظ قرآنش میگوید: «حکمت یعنی رسیدن به حقیقت.» یک وقتی بنده روی تخته مینویسم: "آب" آیا با این آبی که روی تخته نوشتم، هیچ تشنه ای سیراب می شود؟! هرگز! این لفظ آب است. یا میگویم آب! شما می شنوید آب؛ صوتی که از آن آب می آید، کسی می تواند با آن تشنه ای را سیراب کند؟! نه!
💠 تا من می نویسم یا می گویم: آب؛ در ذهن شریف شما صورت ذهنی آب می آید. به قول اهل منطق و فلسفه؛ معنای آب می آید در ذهن شما، تصور آب می آید. حالا با این آب ذهنی شما، می شود تشنه ای را سیراب کرد؟! هیچوقت! پس اینها چه هستند؟! اینها آب نیستند! اینها قرار بود ما را رهنمون بشوند به حقیقت آب.
💠 این حقیقت آب است که تشنگی را رفع میکند. حالا شما به آن بگو: گل، بگو سنگ، بگو کوه... فرقی برایش نمیکند. شما تصور کنید آتش است... ولی من میخورم و تشنگی ام رفع میشود. حقیقت یعنی این!
💠 خیلی از آنچه که ما به اسم علم می آموزیم؛ اینها هیچکدام حقیقت نیست؛ مقدمه حقیقت بوده است. لذا حجاب اکبر علم است. خیلی ها به جای اینکه از این حجاب رد بشوند و به حقیقت برسند، در حجاب گیر کرده اند!
💠 قرآن کریم در سوره تکاثر میفرماید: « كَلاَّ لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْیَقِینِ لَتَرَوُنَّ الْجَحِیمَ» اگر به حقیقت علم رسیده بودید، همین الان جهنم را می دیدید.
💠 اگر من و شما جهنم را همین الان می دیدیم، میتوانستیم گناه کنیم؟! ما جهنم را می دانیم؛ مثل لفظ آب و تصور آب! ما جهنم را نمی بینیم متاسفانه. بهشت و جهنم همین الان هست؛ نه اینکه بخواهد یک روزی خلق بشود. ما همین الان وسط بهشت و جهنم هستیم. ولی چرا بهشت و جهنم را نمی بینیم؟! چون ما به حقیقت نرسیده ایم. « کلا» اینگونه نیست که شما تصور کرده اید! «كَلاَّ لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْیَقِینِ » اگر به مرحله علم الیقین برسید؛ « لَتَرَوُنَّ الْجَحِیمَ» قطعا جحیم را می بینید! میگوید حکمت یعنی رسیدن به حقیقت، با علم و عقل!
💠 یک وقتی حکمت را به خدا نسبت میدهیم؛ یعنی خدا تمام اشیاء و مخلوقاتش را خوب میشناسد، و ایجاد میکند. این یعنی حکمت! یک وقت نسبت به مخلوق میدهیم، به انسان می دهیم، یعنی شناخت حقیقت موجودات. کسی که حکیم میشود؛ پشت پرده ظاهر را میبیند. حقیقت موجودات را می بینید. بعد به خاطر اینکه حقیقیت را دارد میبیند، دائما فعل خیرات میکند. یعنی همیشه کارهایش خوب است. چون آدمی که بهشت و جهنم را می بیند، ذات غیبت را میبیند، ذات تهمت را میبیند، اصلا نمی تواند برود سمتش. و ذات صداقت و وفاداری را می بیند، حتما میرود سراغش! حکمت اینقدر مهم است! این تازه تعریف حکمت است.
💠 امام زمان دنبال این است که حقیقت اشیاء را ببیند. و بواسطه حضور در عالم حقیقت، همیشه از او فقط خوبی سر میزند. ما باید به آن سمت حدمان میل کند....
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت پنجم)
💠 مرحوم علامه طباطبائی ( رحمه الله علیه) هم در جلد سوم المیزان می فرماید: حکمت معرفت تام است؛ یعنی معرفتی که یک ذره شک و تردید و خالی دیگر ندارد .شناخت کامل کامل . و علم یقین بخش و نافع. این از تعریف حکمت.
💠 اما این حکمت چه ارزش و جایگاهی دارد ?! اول از منظر قرآن و سپس از نهج البلاغه، ارزش حکمت را بیان می کنیم، تا بدانید چه چیزی دارد از کف ما می رود! حضرت در خطبه ۱۸۲ فرمود: امام زمان (علیه السلام) خودش را فارغ از همه کارها کرده و به دنبال حکمت است. باتوجه کامل، معرفت کامل و فراغت کامل دنبال حکمت است.
💠 قرآن کریم در مورد ارزش و اهمیت حکمت چند نکته فوق العاده دارد که بیشتر آنها را بنده دریک نکته جمع کرده ام و آن نکته فوق العاده برای اهل دقت این است که حکمت اتصال مستقیم به مبدا الهی دارد. این خیلی عزیز است برای آدمی که دنبال حکمت است. یعنی خدا مستقیم مسئله حکمت را دست گرفته است. که در آیه قبل هم به آن اشاره دارد که «یُؤتِی الْحِكْمَةَ مَن یَشَاء » خدا به هرکس مشیتش تعلق بگیرد حکمت میدهد ! اینجور نیست که اگر صد هزارتا کتاب بخوانی به حکمت برسی! معلوم نیست، باید مقدماتی که او میخواهد را بیاوری . یه وقت میبینی یک بیسوادی حکیم است، و علامه ای حکیم نیست! این خیلی نکته جالبی است! در قرآن و از آیات زیادی پیداست که حکمت سرزلفش دست خداست؛ به چه کسی بدهد به چه کسی ندهد به کسی که داده، چه زمانی درصورت سلب لیاقت از او بگیرد و چه زمانی پس بدهد.
💠 ببینید بعضی نکات را : مثلا ازکجا میگوییم حکمت دست خود خداست?!
1⃣ در قرآن کریم همانطور که به قرآن و کتابهای آسمانی نسبت انزال داده است، گفته این ها را ما از عالم بالا به پایین فرستادیم یعنی حقیقتشان در عالم بالا محفوظ است؛ حکمت را هم گفته است انزال کردیم . « انزل الحکمه» ما حکمت را از آسمان به زمین فرستادیم برای اهلش (سوره بقره آیه ۲۳۱ و سوره نساء آیه ۱۱۳)
2⃣ همانطور که در مورد قرآن و انجیل و تورات میگوید اینها وحی شده به پیغمبر؛ در مورد حکمت هم میگوید ما وحی میکنیم حکمت را . این یعنی اتصال مستقیم با قلب بنده، با بشر. (سوره اسرا آیه۳۹)
💠 در پرانتز نکته ای را عرض کنم: که وحی مخصوص انبیاء نیست. خدا در قرآن صریحا می فرماید: ما به حزب الله وحی میکنیم.
3⃣ سومین نکته ای که نشان میدهد وحی جزء دارایی های خصوصی خداست و هیچ کس نمی تواند از دست خدا دربیارود، باید لیاقت پیداکند تا خدابدهد؛ این است که خداوند دائما درموردش از واژه ایتاء استفاده کرده است. «یُؤتِی الْحِكْمَةَ» ،« اتا»، «آتینا» علامه طباطبائی در میزان میگوید: «ایتاء» همان «اعطاء » است یعنی بخشش از روی محبت نسبت به شخص....
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت ششم)
💠 خداوند دائما در قرآن کریم ، در مورد آدمهای بزرگ فرموده است ما به آنها حکمت دادیم.
1⃣ انبیاء جمیعا....(آیه ۸۱ سوره آل عمران) می فرماید: به انبیاء، نبیین ما "آتینا" حکمت را عطا کردیم.
2⃣ حضرت ابراهیم و آل ابراهیم ، در (سوره نساء آیه ۵۴) می فرماید: علی رغم حسادت حسودان ، ما حکمت را به آل ابراهیم دادیم.
3⃣حضرت داوود علیه السلام (سوره بقره آیه ۲۵۱ و سوره ص آیه ۲۰ )، دوجای قرآن فرموده است: « وَآتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ وَالْحِكْمَةَ» به او هم پادشاهی دادیم و هم حکمت را. آدمهای ویژه ! پس هرکسی لایق حکمت نیست.
4⃣ در (سوره لقمان آیه ۱۲ ) که «آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ » ما به لقمان که پیغمبر هم نبود، اما ظرف قلبش آماده بود حکمت دادیم. بعد بعضی از حکمتهایش را از زبان خود لقمان به فرزندش، در این سوره بیان میکند.
5⃣ جناب عیسی( علی نبیا و آله و علیهم السلام) ( آیه ۶۳ سوره زخرف) می فرماید: ما به عیسی حکمت دادیم.
6⃣ (آیه ۲۶۹ سوره بقره) که «یُؤتِی الْحِكْمَةَ مَن یَشَاء » هرکس را خدا بخواهد و بپسندد به او حکمت میدهد.
💠نکته اول: این یکی از نکاتی است که نشان میدهد حکمت یک عطیه خیلی گران قیمتی است و آدم صاحب فکر و خرد و قلب باید عطش حکمت را پیدا کند، بگوید حکمت از دارایی های خصوصی خداست که به بنده های ویژه اش میدهد چرا به من ندهد؟!
💠نکته دوم: در قرآن کریم در مورد حکمت این است که خدا می گوید اصلا معلم حکمت خود من هستم! اینقدر این حکمت عظمت دارد من حکمت را تعلیم میدهم. در (سوره مبارکه آل عمران آیه ۴۸ )می فرماید: ما به عیسی حکمت را تعلیم کردیم در (سوره مبارکه مائده آیه ۱۱۰) می فرماید: به پیامبر اعظم ، ما حکمت را تعلیم کردیم. غیر از آتینا! خودم شدم معلم؛ گفتم بنده من! تو لایق شدی بیا من معلمت بشوم ، و به تو حکمت را یاد بدهم.
💠نکته سوم: در ارزش و اهمیت حکمت در قرآن کریم این است که خدا در چند مورد معدود در مورد بعضی از نعمتها، لفظ "منت" به کار برده است. می فرماید: ما برشما منت گذاشتیم که پیامبری اینگونه به شما دادیم و....
💠 یکی از جاهایی که لفظ منت به کار برده است در مورد حکمت است (سوره آل عمران آیه۱۶۴ ). البته منت در کلام خدا با منت در فارسی فرق میکند. در فارسی (البته در قرآن هم داریم) در واقع یک منت بد داریم یه منت خوب. منت بد این است که یک خدمتی به کسی کردی مدام یادآوری کنی و سرش منت بگذاری.... که خداوند در مورد این منت در (سوره بقره آیه ۲۶۳) میفرماید: « قَوْلٌ مَّعْرُوفٌ وَمَغْفِرَةٌ خَيْرٌ مِّن صَدَقَةٍۢ يَتْبَعُهَآ أَذًى»
💠 یک منت از بنده به بنده است و یک منت از خدا به عبد است، که معنی این منت در کتب لغت مثل مفردات راغب و سایر کتب معتبر لغات قرآن، گفته اند: وقتی خدا لفظ منت را به کار میبرد؛یعنی نعمت بسیار عظیم! وقتی می فرماید: «من علیکم»، یعنی نعمت عظیمی به شما داده است؛ نه این منتی که مردم سرهم میگذارند. معلوم می شود حکمت نعمت عظیمی است که خداوند از آن تعبیر به منت کرده است در (آیه ۱۶۴ سوره آل عمران.)
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
#دوشنبه ⬇️⬇️
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت هفتم)
💠 و اما در نهج البلاغه اهمیت حکمت چیست?! فوق العاده است: در حکمت ۷۹ و ۸۰ آقا امیرالمؤمنین علیه السلام در مورد اهمیت وضرورت حکمت و بالاتر از همه، اینکه حکمت ملک طلق انحصاری مومن است چه میفرماید؟
💠در حکمت ۷۹ میفرماید: «خُذِ الْحِكْمَةَ أَنَّي كَانَتْ» حکمت هرجا که هست برو پیداکن دست هرکسی که هست بگیر. «فَإِنَّ الْحِكْمَةَ تَكُونُ فِي صَدْرِ الْمُنَافِقِ» گاهی اوقات ممکن است حتی حکمت در سینه یک منافق باشه اما چون لیاقت و قابلیت ندارد از این حکمت بهره ای ندارد. خب چه اتفاقی می افتد؟ «ِ فَتَلَجْلَجُ فِي صَدْرِهِ » آنقدر این حکمت در سینه منافق دست و پا میزند ؛ «حَتَّي تَخْرُجَ » تا از این سینه خارج بشود، بدون اینکه منافق بهره ای ببرد! «فَتَسْكُنَ إِلَي صَوَاحِبِهَا فِي صَدْرِ الْمُؤْمِنِ .» آن حکمت که در جای ناشایست خودش که سینه منافق بوده خارج میشود و وارد قلب صاحبانش میشود که سینه مومنان است.
💠در حکمت ۸۰ میفرماید: «الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ» عجیب است در آن خطبه ۱۸۲ در توصیف امام عصر ارواحنافداه، عبارت عربی آن اتفاقا همین بود؛ فرمود: «الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ» حکمت، گمشده امام زمان شماست! اینجا هم میگوید: «الْحِكْمَةُ ضَالَّةُ الْمُؤْمِنِ»گمشده مومن حکمت است.
💠فرض بفرمائید اگر بچه ات گم بشود خواب و خوراک داری?! میگویی حالا امشب را خسته ایم شنبه صبح میرویم دنبالش! چطور پس دنبال حکمت نیستی! انسان مومن بدون حکمت مثل چراغیست که برق به آن وصل نیست! این به چه درد میخورد؟؟ حکمت گمشده مومن است « فَخُذِ الْحِكْمَةَ وَ لَوْ مِنْ أَهْلِ النِّفَاقِ .» حکمت را بگیر ولو از اهل نفاق! چون منافق خودش هیچ بهره ای از حکمت ندارد. منافق یک چیزی میگوید ولی خودش نمیفهمد، اما در دل تو اثر حکیمانه دارد. این ارزش حکمت در نهج البلاغه بود.
💠 اما مسئله بعدی آثار حکمت است: حالا اگر ما ان شاءالله مثل امام عصر ارواحنافداه عطش حکمت پیدا کردیم و شب و روز دنبال این بودیم که حکمت پیدا کنیم، یعنی راه به حقیقت اشیاء ببریم به اذن الله؛ چه فوایدی برای ما دارد?...
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه
🆔 @mahdavi_arfae
هدایت شده از ایستگاه_نماز
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت هشتم)
💠ببینید در قرآن کریم و نهج البلاغه چه آثاری برای حکمت ذکر شده است:
💠 ابتدا آثار حکمت در قرآن کریم:
1⃣ خیر کثیر است. گفت چونکه ۱۰۰ آمد ۹۰ هم پیش ماست! تو برو دنبال حکمت، همه چیز باحکمت هست « وَمَن یُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا كَثِیرًا » البته « وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ» همه کسی این حرف را نمیفهمد، مگر کسانی که صاحب لب و عقل سلیم هستند. آنها میفهمند حکمت یعنی چه! یکی از آن این است که تو اگر سراغ یک رفتی که حکمت است،صدها گیرت آمده که خیر کثیر است .
2⃣ حکمت اولین، بهترین و محکمترین راه دعوت دیگران به سمت خداست. در سوره نحل آیه ۱۲۵ می فرماید: «ادْعُ إِلى سَبيلِ رَبِّكَ» دعوت کن به راه پروردگارت « بِالْحِكْمَةِ » با حکمت. بعد فرمود: «ِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَنُ » در مرتبه اول آنکه بیش از همه، بهتر از همه، قوی تر از همه، پایدارتر از همه، دیگران را به دین و خدا جذب میکند، حکمت است! یعنی حرف محکم، حرف عمیق، حرفی که به حقیقت رسیده است حرفی که پر از یقین است نه اما و اگر و میگویند و ان قلت و .... تو برو سراغ حکمت، راه دستگیری دیگران هم برایت باز میشود.
3⃣ حکمت همانقدر که ارزشمند است، مسئولیت آورهم هست. خداوند در سوره آل عمران آیه ۸۱ به پیامبران میگوید حالا که من به شما حکمت دادم، ازشمامسئولیت می خواهم! چقدر این ارزشمند است، یکی میدهم یکی می ستانم! خداوند خیلی نعمتها به ما داده است، عوضش را از ما نخواسته، اماحکمت را به پیغمبرها داده و گفته چون به شما حکمت دادم ازشما کار می خواهم پس نشان میدهد مسئولیت آور است.
💠 و اما آثار حکمت در نهج البلاغه:
🔰یکی در خطبه۱۳۳ بند پنجم است که خیلی عجیب است و حضرت در آثار حکمت ، یک چیز بسیار مهمی را تشبیه میکند به حکمت در حالیکه قاعدتا باید برعکس باشد. میفرماید: انسانها به هرچیزی دل می بندند از آن زود خسته می شوند به هرچیزی دلخوش کنی خسته میشوی کهنه میشود... چقدر اسباب بازی لباس و ... که در خانه ها هست که یک روز برای ما مهم بودند و الان آنها را دور ریخته ایم. به هرچه دل می بندیم کهنه می شود غیر از حیات (زندگی) چرا ؟! میگوید چون همه از مرگ میترسند! بعد عجیب است، اینکه میفرماید: میدانید حیات مثل چیست؟! معلوم میشود حکمت بالاتر از حیات است ( حیات مثل حکمت است.)
💠حضرت میفرماید: آگاه باشید در دنیا چیزی نیست مگر آنکه صاحبش به زودی از آن سیر و از داشتن آن دلگیر می شود; جز ادامه زندگی یعنی حیات. چرا؟! زیرا در مرگ آسایشی نمی نگرد. آدمهای معمولی از مرگ میترسند چون می دانند بعدش گرفتارند. لذا از زندگی خسته نمیشوند اگر به مرگ توجه کنند. بالاتر این است: حیات و زندگی مثل حکمت است. آثار حکمت را اینطور بیان کرده....
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🆔 @mahdavi_arfae
🔴راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌 (قسمت نهم)
🔰حکمت چه فایده ای دارد؟ حضرت در خطبه ۱۳۳ میفرماید:
1⃣ حیات دل مرده است. یعنی دل مرده را باحکمت میشود زنده کرد. آدم گاهی در اثر غفلت وگناه، دلش مرده است اگر۴تا حکمت از نهج البلاغه بخوانی دلت زنده میشود. دو کلام حکیمانه از یک عالم اهل دل بشنوی دلت زنده میشود. گاهی یه بیت شعر اگر درآن حکمت هم باشد که مستحب است، خواندنش آدم را احیا میکند. وای به حال کسی که از نهج البلاغه حکمت بگیرد!
2⃣ بینایی چشمهای نابیناست.چشم دلی که کورشده است را حکمت بینا میکند.
3⃣ مایه شنوایی برای گوش های کر است. گوش دلی که صدای فطرت را نمی شنود، صدای حق را نمی شنود، صدای وجدان را نمی شنود، باحکمت شنوا میشود.
4⃣ آبی گوارا برای تشنگان می باشد. هروقت احساس کردی عطش یادگیری، عطش نجات، عطش سعادت داری ولی گیر نمی آوری برو دنبال حکمت. گمشده ات در حکمت است. برو بنشین پای نهج البلاغه.
5⃣ تمام سلامت دین و دنیا در حکمت است.
6⃣ تمام بی نیازی در حکمت است.
💠 دل مرده را زنده میکند چشم و دل کورشده را بینا میکند، گوش دل کرشده را شنوا میکند، تشنگی وجود انسان را سیراب میکند. انسان تمام سلامتش را با حکمت به دست می آورد و تمام بی نیازی در دل حکمت نهفته است. این ها از آثار حکمتند.
💠حضرت در آثار حکمت باز در نهج البلاغه در نامه ۳۱ به پسر عزیزش امام حسن مجتبی (علیه السلام) فرمود: هروقت دیدی دلت مرده با موعظه زنده اش کن، دیدی تاریک شده با حکمت نورانی اش کن. «وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ» آدم گاهی احساس میکند دلش خیلی تاریک شده است، بدشده است ،بداخلاق شده است، دائم به سمت یأس و ناامیدی می رود، معلوم است دلت تاریک شده، روشن نیست، میخواهی روشن بشود «وَ نَوِّرْهُ بِالْحِکْمَةِ» پسرم قلبت اگر تاریک شد با حکمت روشنش کن!
↩️ ادامه دارد...
👤حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت دهم)
💠 امیرالمومنین علیه السلام درحکمت ۱۹۷ فرمود: « إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ تَمَلُّ كَمَا تَمَلُّ الْأَبْدَانُ فَابْتَغُوا لَهَا طَرَائِفَ الْحِكْمَةِ»
این دل هایتان هم مثل بدن هایتان گاهی خسته می شوند، کسل می شوند.
💠 بدن را چطور از کسالت در می آوریم؟ راه های مختلف؛ مثل اینکه یک چیزی بنوشی، بخوری یک کم استراحت کنی، برو شنا، تیراندازی، سوارکاری، با رفیق هات بگو بخندکن صله رحم کن...ده تا راه دارد که امام حسن عسکری در "ماده حزن میزان الحکمه" بیان کرده است. می فرماید این ده تا کار را انجام دهید خستگیتان از بین میرود.اما این قلب ها را چکارکنیم؟ با طرفه حکمتها خستگی اش را رفع کن.
✅ قدیمی ها کمتر خستگی قلبی داشتند. میدانید چرا؟! چون با نهج البلاغه، با قصه های قرآن، با حافظ، با گلستان سعدی انس داشتند. همه اش حکمت بود. مینشستی کنار پدربزرگ شروع میکرد قصه خواندن، نکته های حکمت آمیز مثنوی گفتن، امروز دیگر بیسواد شده اند از این جهت. قلب ها دیگه زود میگیرد. حضرت فرمود بیا نهج البلاغه بخوان قلبت از خستگی دوباره به شادابی حرکت میکند.
💠 نکته آخر در آثار حکمت در نهج البلاغه در حکمت ۳۱ است؛ که ایمان ۴ پایه دارد یکی از آن یقین هست که یقین هم خودش ۴تا رکن دارد که یکی از آن حکمت است. بعد در ارتباط بین یقین و حکمت و عبرت و زندگی با گذشتگان چه فرمول فوقالعاده ای را حضرت ارائه کرده است! بروید بخوانید.
💠 نکته مربوط به بحث ما اینجاست؛ اگر کسی قلبش با حکمت پر بشود این دائما عبرت میگیرد از حوادث روزگار. اینجور نیست که جلوی چشمش وقایع اتفاق بیفتد کورکورانه رد شود، فردا سر خودش هم می آید میگویند بدبخت ده بار برای دیگران پیش آمد تو چرا ندیدی عبرت بگیری؟ چون دلش از حکمت خالی است.
✅ کسی که دلش به حکمت روشن شود از هر واقعه کوچک و بزرگی یک عبرت برمیدارد، کد گذاری میکند نگه میدارد شبیه آن که پیش آمد سریع آلارم میدهد میگوید نه برای فلانی اینجوری شد، یادت است؟ مواظب باش! بعدتازه بالاتر از این، می فرماید اگر کسی به واسطهی حکمت عبرت گیر و عبرت آموز شد میدانید چه می شود؟ انگار با تمام پیشینیان زندگی کرده است. یعنی چه؟! یعنی تجربه تمام تاریخ در جیبش است. این آدم اشتباه نمیکند در زندگی اش . مثل خود مولا علیه السلام اوایل نامه ۳۱ نهج البلاغه به پسرش امام مجتبی علیه السلام می فرماید پسرم من با تمام ملل گذشته زندگی کردم، بعد در احوال آنها نگاه کردم شیرین ترین هایش را برای تو گزینش کردم دارم در این نامه به تو میگویم....
💠بعد مربیان تربیتی ما در شجره صالحین و مسجد و .... یکبار نامه ۳۱ را نخوانده اند که بگویند این راه تربیت نسل جوان است. امام امت، پدر امت دارد میگوید من با تمام پیشینیان زندگی کردم همه احوالشان در مشت من است بعد از تمام این تاریخشان بهترین هایش را گلچین کردم دارم به تو میگویم بردار استفاده کن. حکمت انسان را به عبرت آموزی میکشاند و عبرت آموزی انسان را با پیشینیان همنشین میکند.
↩️ ادامه دارد...
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔴 راز اتصال به امام زمان چیست⁉️
📌( قسمت یازدهم)
🔰 راه فهم حکمت چیست؟! در آیه ۲۶۹ سوره بقره فرمود فقط اولو الالباب می فهمند که حکمت چقدر ارزش دارد « وَمَا يَذَّكَّرُ إِلَّا أُولُو الْأَلْبَابِ».
💠 اگر شما روی منبر هیئت و حرم و مسجد فریاد بزنید مردم: الله الله نهج البلاغه! جز کسی که خداوند عقل او را شکوفا کرده باشد هیچکس دیگر نمیفهمد یعنی چه. هیچکس نمیفهمد که حکمت در همه هستی در دست امیرالمومنین است و بس! حتی سراغ پیغمبر هم که رفتیم، فرمود نه! من شهر حکمت هستم ولی «عَلِیٌّ بابُها» . « فَمَن أرادَ العِلمَ فَلیَأتِ البابَ.» بروید از علی وارد شوید. ولی چه کسی می فهمد؟!
💠 مهمترین مسئله در مهدویت این است که راز اتصال به امام عصر ارواحنا فداه، نه از نظر جسمی، از نظر حقیقت و شخصیت چیست؟! و چرا این سوال مهم است؟ به جهت اینکه دعای ندبه می گوید اگر به امام زمانت متصل نشوی، ارتباط زمین و آسمان قطع میشود. یعنی ارتباطت با ملکوت قطع است. «اَیْنَ السَّبَبُ الْمُتَّصِلُ بَیْنَ الاَرْضِ وَالسَّماء » و وقتی ارتباطت با امام زمان وصل نشود، ارتباطت با همه انبیاء گذشته هم قطع است « وَ صِلِ اللَّهُمَّ بَيْنَنَا وَ بَيْنَهُ وُصْلَةً تُؤَدِّي إِلَى مُرَافَقَةِ سَلَفِهِ » پس ضرورت دارد برای ما و از نان شب بالاتر است که به امام زمانمان وصل شویم. چطوری؟! قاعده عقلی میگوید: «اَلسِّنْخِیَّةُ عِلَّةُ الْاِنْضِمام» تا با کسی سنخیت نداشته باشی نمیتوانی به او برسی.
💠 در نهج البلاغه حکمت۲۰۷ یک گام پایین تر آورده است. گفته راهبرد تشبه برای رسیدن به سنخیت: « إِنْ لَمْ تَكُنْ حَلِيماً فَتَحَلَّمْ ْ » اگر حلیم نیستی خودت را به این صفت بزنی، حلیم میشوی.
💠 خب سوال! امام زمان چه صفت ویژه برجسته ای دارد که ما برویم آن صفت را پیدا کنیم و شبیهش بشویم و ان شاءالله کم کم سنخیت پیدا کنیم و وصل بشویم؟! حضرت در خطبه ۱۸۲ در وصف حضرت مهدی علیه السلام فرمود: حکمت! امام زمانت شب و روز تشنه حکمت است.
💠 پس اگر کسی ادعا میکند منتظر امام زمان است و میخواهد اتصال با امام داشته باشد، باید شب و روز دنبال حکمت باشد و نهج البلاغه سرتا ته حکمتی است که در این عالم در اختیار ماست. و چقدر غافلیم از این کتاب! و چقدر غافلیم از این چشمه جوشان حکمت! و چقدر آویزان آثار دیگران و چاله های گندیده ای شدیم به اسم علم و حکمت!... و همین شده است راز دوری ما از امام عصر ارواحنا فداه.
💠 به احترام امیرالمومنین علیه السلام و بواسطه اضطرار به امام زمان علیه السلام از این لحظه بیشتر با نهج البلاغه انس بگیرید. این کتاب ما را به آقایمان شبیه میکند، این کتاب ما را به آقایمان میرساند.
✅ نهج البلاغه قانون اساسی دوران حکومت امام عصر ارواحنا فداه علیه السلام است، خودتان را با آن تطبیق بدهید.
👤 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
.
نوحه #حضرت_عباس ع
سبک همه جاکربلاست
ای برادربیا دربرم علقمه
آمده ازجنان مادرت فاطمه
یاحسین یاحسین۴بار
آی وبنگرشده هردودستم قلم
فرق من ازعمود گشته منشق زهم
یاحسین
نوک تیرستم چشم من رادرید
جای اشک ازغمت خون زچشمم چکید
یاحسین
پاره شدمشک آب آبرویم بریخت
رشته عمرمن زین مصیبت گسیخت
یاحسین
ای برادردگر بی برادرشدی
بی علمداروبی میرلشکرشدی
یاحسین
یااخایااخا من صدامیزنم
سوی خیمه مبر پاره پاره تنم
یاحسین
ازغم ماتمم چون هلالی شدی
بوسه زن بردودستان خالی شدی
یاحسین
سوی خیمه مبر تاکه من زنده ام
چون زطفلان تو منکه شرمنده ام
یاحسین...
عبدالحسین محبی