ِ وَ اَلنَّوْحِ وَ اَلرَّهْبَانِیَّةِ لاَ یَجُوزُ تَرَاقِیَهُمْ قُلُوبُهُمْ مَقْلُوبَةٌ وَ قُلُوبُ مَنْ یُعْجِبُهُ شَأْنُهُم.1
با توجه به دلالت این روایت، باید سبک و کیفیت صوت قاری در خدمت و هماهنگ با محتوا باشد و نباید از سبکهای غیربومی برای حتی قرائت قرآن استفاده کرد؛ چراکه سبک و کیفیت آهنگ میتواند موجب ضلالت مخاطب حتی از مضامین دینی شود.
امروزه در فرهنگ اهل کتاب، استفاده از موسیقی به همراه متن جهت تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطب امری متعارف است. درحالی که در فرهنگ اسلامی، به کارگیری آلات موسیقی به همراه قرآن (متن مقدس) یک ضد ارزش محسوب شده و با ساحت مقدس این متون، ناسازگار است (خلوصی و دیگران، 1396).
در فرهنگ اسلامی، استفاده از موسیقی برای اجرای آیینهای دینی نیز امری نامتعارف و مخالف شأن آن در نزد عرف قلمداد میشود. در آیین سنتی مداحی، استفاده از موسیقی در مجالس وجود نداشته (مگر در دستهجات عزاداری آن هم با آلات خاص عزاداری نظیر طبل که خارج از بحث است) و همین مداحی سنتی، مورد تایید ائمه اطهار و سیره متشرعه بوده است. ترکیب موسیقی با مداحی، پدیدهای جدید، غیربومی و ناهماهنگ با ساختار سنتی آن است و میتواند موجب فراموشی مداحی سنتی شود.
از کارکردهای هیاتها و مجالس اهل بیت، علاوهبر رشد فکری مخاطبان، تربیت عواطف و ذائقه حسی مخاطبان نیز است. تولید قطعات مرکب از موسیقی و مداحی، موجب انحراف در تربیت حسی مخاطبان و عادیسازی استفاده از موسیقی در مجالس اهل بیت میشود.
حتی اگر فرض کنیم بذاته این قطعات موجب انحراف تربیت حسی مخاطبان نشود، از آنجا که اجرای آیینهای دینی اسلامی (نظیر قرائت قرآن و اذان) همراه با موسیقی نبوده است، تولید و ترویج قطعات مداحی به همراه موسیقی، موجب تضعیف فرهنگ اسلامی و ترویج فرهنگ غیراسلامی و گرایش به فرهنگ غرب در حوزه اجرای آیینهای دینی میشود؛ چراکه در فرهنگ اسلامی برخلاف فرهنگ اهل کتاب، اجرای آیینهای دینی بههمراه موسیقی امری نامتعارف و قریب به بدعت است. بنابراین تولید و پخش این قطعات از این منظر نیز، جایز نیست؛ چراکه ایجاد گرایش به غرب در مخاطبان، خود یک عامل مستقل برای وضع حکم حرمت در تولید و استفاده از آثار هنری و رسانهای است (خامنهای، 1388، 506).
رهبرمعظمانقلاب نسبت به عدمتقلید از فرهنگ غربی در مداحی خطاب به مادحین میفرمایند: «مداحی را بهصورت یک کار صرفا سطحی، شکلی، ظاهری در آوردن، آن را عبارهاخرای تقلید از یک کار مبتذل غربی قرار دادن، هیچ جائز نیست. این را توجه بکنند، بهخصوص جوانها که توی این صراط وارد میشوند. هیچ اشکالی ندارد که از شعری با زبان مردم استفاده شود، لیکن با مضمون درست، با مضمون صحیح. اگر چنانچه مداح و خواننده ما و ستایشگر اهلبیت (علیهمالسلام) از کسانی که خودشان غرق در حیرت و بدبختیاند -وادی هنری غرب، بهخصوص هنر موسیقیشان که به ابتذال کشانده شده- و در وادی حیرت و سردرگمی شیطانی و نه حیرت رحمانی هستند، این کار شریف و پاکیزه و مقدس را الگوگیری کرد، این کار ناسزاوار است؛ کار ناشایستی است.» 1387/04/04
و یا ایشان در جایی دیگر میفرمایند: «نباید قالب مداحی با شیوههای هنری دیگر مخلوط شود و مثلا شعری در مصیبت یا مدح اهلبیت در قالب ترانه فردی دور از دین و معنویت و غرق در فساد و مادیات خوانده شود.» 1395/12/29
۲. تضعیف و تغییر جایگاه اجتماعی مداحی
به گفته والتر بنیامین، بازتولید و تکثیر اثر هنری بهواسطه فناوریهای رسانهای، موجب کاهش ارزش آیینی آن به کارکرد نمایشی شده و اصالت آن اثر را نزول میدهد(مهدی زاده، 1389). محیط و بستر مواجهه با آثار هنری یا رسانهای، عاملی مهم بر ایجاد یا تغییر تاثیر هدایت یا ضلالت آن محتوا بر مخاطب است. بهطور مثال خواندن یک بیت عرفانی در مجلس وعظ و یا خواندن همان بیت در مجلس معصیت دوگونه برداشت و اثر متفاوت بر مخاطب ایجاد میکند. بنابراین مجلس، وضعیت، فضا و بستر عرضه هنر (مداحی) و محتوای رسانهای نیز باید مورد توجه قرار گیرد (خامنهای، 1398، 453 و269). چنانچه رهبر انقلاب در درس خارج غنا خود میفرمایند: «اگر فضا، فضای دینی است، فضای معنوی است، فضای گناه نیست، این آواز در آنجا لهوی نخواهد بود، فلایکون محرما، اما اگر فضا، فضای غیردینی است، فضای لاابالیگری است، فضای فسق و فجور است، آنگاه این فضا تاثیر میگذارد در اینکه این آواز لهوی باشد.»(خامنهای، 1398، 269)
قطعات مرکب از مداحی در بستر موسیقی، شاید در ظاهر مرکب از دو جز موسیقی و مداحی باشد، اما مواجهه عرف با آنها، بهعنوان «یک» قطعه آواز همراه با موسیقی است که کارکرد آن را متفاوت از قبل میکند؛ چراکه با ترکیب مداحی با موسیقی، مضامین اشعار و کلام مادحین، در فضا، جو و بستر موسیقی در نزد مخاطب تفسیر و معنا میشود که تابع قواعد دنیای موسیقی است و عرف این پدیده جدید را بهعنوان یک قطعه آواز
یوم القیامة و من سنّ سنه سیئه کان علیه وزرها و وزر من عمل بها . هر کس سنت نیکی را بنیان نهد برای اوست پاداش آن و پاداش هر کس به آن سنّت تا روز قیامت عمل کند و هر کس سنت بدی را بنیان گذارد گناه آن و هرکس که به آن عمل کند بر دوش او خواهد بود.
منابع
- خامنهای، سیدعلی، 1398، غنا (متن درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب اسلامی)، انتشارات انقلاب اسلامی، تهران
- مهدیزاده، سیدمحمد. (1389). نظریههای رسانه، اندیشههای رایج و دیدگاههای انتقادی. چاپ اول. تهران: همشهری.
- خلوصی، داوود؛ ایروانی نجفی، مرتضی؛ پیروزفر، سهیلا، (1396)، واکاوی الحان ممدوح در کلام نبوی، پژوهشی درباره حدیث اقروا القرآن بالحان العرب، فصلنامه پژوهشهای قرآنی، شماره 1، صص 149-120
- علیدوست، ابوالقاسم، 1394، فقه هنر در دو نگاه جامعه و تعینات موردی، قبسات، سال بیستم
همراه با موسیقی بهحساب میآورد و نه مداحی سنتی.
همچنین این قطعات موجب میشود در نزد عرف، جایگاه مقدس و اثرگذار مداح در تربیت اجتماعی در حد یک آواز خوان تنزل یابد. این در حالی است که متون و آیین مقدس باید خود اصل قرار گرفته و بهواسطه فضایی خارج اصل خود مورد تفسیر قرار نگیرند و همچنین خوانندگان متون مقدس نظیر قرّا و مادحین، نباید کاری انجام دهند که موجب کاهش شأن مقدس اجتماعی آنان و به تبع کاهش اثرگذاری آنان در تربیت معنوی اجتماعی شود.
تولید و ترویج این قطعات جدید، موجب میشود شأن مقدس مداحی در حد آوازخوانی و مداح در حد آوازخوان در نزد عرف تنزل و به تبع اثرگذاری آنان نیز در تربیت معنوی جامعه کاهش باید. و این کاهش شأن و اثرگذاری اجتماعی شعائر، مخالف با «تعظیم شعائر» است. تقدسزدایی و تضعیف شأن اجتماعی مداحی و جایگاه اثرگذار مداح، موجب تضعیف اثرگذاری رسانه مهم تشیع در تربیت معنوی جامعه و موجب تضعیف عزاداری سنتی مورد تایید ائمه اطهار و متشرعه میشود. از این رو با توجه به روایت «باب یوهن به الحق» (روایت امام صادق(ع) در تحف العقول)، تولید و پخش این قطعات مرکب، از آنجا که موجب تضعیف شأن اجتماعی و کاهش اثرگذاری معنوی شعائر دینی میشود، جایز نیست.
رهبرمعظمانقلاب در دیدار با مادحین درخصوص حفظ محیط مداحی و جایگاه مقدس مداحی میفرمایند: «در محیطهای مراسم مذهبی، مراقب باشید هیچ کاری که از حدود ضوابط شرع ممکن است بیرون برود، رخ ندهد؛ این را مراقبت کنید. محیط مداحی و خوانندگی دینی، یک محیط پاک و مطهری است؛ نگذاریم آلودگیهایی که متاسفانه در دنیای هنر در بین مردمان بیقید و بیمبالات رواج پیدا کرده است، به محیط هنر اسلامی و مذهبی در محیطهای مذهبی رسوخ کند و نفوذ کند؛ این را مراقب باشید. محیط، محیط پاکیزه، طیب، طاهر، [همراه با] عفت؛ اینجور محیطی باید باشد محیطی که ما در آنجا معارف اسلامی را میخواهیم با زبان شعر بیان کنیم.» 1393/1/31
۳. ترویج موسیقی
تاثیرات برخاسته از مواجهه مخاطب با پدیده هنری یا محتوای رسانهای، گاهی بهصورت مستقیم و فوری ایجاد نمیشود، بلکه در طول زمان دارای تاثیرات انباشتی است. از این رو باید به تاثیرگذاری این پدیدهها در طول زمان توجه کرد.
حضرت آیتالله خامنهای با اینکه اصل تعلیم موسیقی را بلااشکال میدانند، اما ترویج آن را با اهداف عالیه نظام اسلامی در تعارض میدانند از این رو ایشان ترویج موسیقی با اقداماتی نظیر برگزاری نمایشگاه و گسترش آموزشگاهها را به حکم ثانوی حرام دانسته و جایز نمیدانند؛ چراکه در زمان حاضر بخش لهوی موسیقی حرام بر حلال آن غلبه دارد. (خامنهای، 1388، 488-489). در زمان صادقین (علیهماالسلام) نیز کثرت روایات منع از غنا و آوازهخوانی بهعلت آن بوده که در زمان ایشان، جامعه اسلامی به سبب مجاورت با دنیای غرب و ترویج موسیقی حرام از طرف خلفای عباسی، در معرض انحراف اجتماعی بوده و ائمه اطهار تلاش میکردند تا از انحراف فرهنگی جامعه در این زمینه جلوگیری کنند.
با توجه به این حکم، هر کاری که موجب ترویج موسیقی در جامعه شود، نظیر همراهسازی هنر مداحی با موسیقی، جائز نیست؛ چراکه ترکیب مداحی با موسیقی، خواسته یا ناخواسته موجب شیوع و ترویج موسیقی میشود. این پدیده علاوهبر خروج مداحی از مسیر سنتی آن، میتواند موجب ترویج و عادیسازی موسیقی در میان آحاد جامعه خصوصا جوانان مومن شود.
باید دانست براساس روایت نبوی2 اگر برخی افراد، با انجام و ترویج فعل حرامی آن را به سنت اجتماعی تبدیل کنند، نهتنها وزر گناه خود، بلکه وزر گناه ادامهدهندگان این مسیر نیز تا ابد به حساب بنیانگذاران آن نوشته خواهد شد.
در پایان یادآوری این نکته ضروری است که نباید به صرف اینکه تولید آثار مرکب از مداحی و موسیقی مورد پسند و علاقه مخاطبان است، حکم به ضرورت تولید این قطعات داد. گاهی منشأ ضرورت تولید آثار متنوع هنری و رسانهای، پاسخگویی به نیازهای جدید عرف و اقتضائات جامعه است، اما گاهی منشأ این ضرورتسازی، پاسخگویی به امیال درونی انسان و تغییر عرف امروز جامعه اسلامی است. از این رو باید بین ضرورت برساخته و ضروت خود ساخته تفاوت قائل بود. تولید آثار هنری از مجالس اهل بیت، تنها اگر در چارچوب و حریم فقه اسلامی باشد، موجب کسب رضایت الهی و حفاظت این میراث گرانبها از امیال انسانی و انتقال سالم این امانت به نسلهای آینده میشود.
پینوشتها
1. رسول خدا(صلّى الله علیه و آله)فرمود: قرآن را با لحنها و آوازهاى عرب بخوانید و از لحنِ بدکاران و اهل گناهان کبیره دورى کنید زیرا که پس از من مردمانى آیند که قرآن را چون خوانندگى و نوحهخوانى و رهبان مآبى در حنجره بچرخانند و از گلوگاه آنان نگذرد، دلشان وارونه است، و دل هر که از آنها خوشش آید هم وارونه است. اصول کافى / ترجمه کمره اى؛ ج ۶ ص ۴۲۹
2. من سنّ سنه حسنه فله اجرها و اجر من عمل بها الى
.
#شور
#حاج_ابوذر_بیوکافی
#ابوذر_بیوکافی
#بیوکافی
بانوای حاج ابوذر بیوکافی
________________________
یه عالمه گریه
به روضه بدهکارم
تا خوب نشه زخمات
دست برنمیدارم
بذار حالا حالا
نوکر شما باشم
لحظه ی مرگم تو
خاک کربلا باشم
بده که پیش تو موی سرم سفید نشه
بده که نوکرت بمیره و شهید نشه
من اصن اومدم برات مریض بشم
تا تو قلب مادرت عزیز بشم
سردم نکنید تردم نکنید
عزیزم حسین
عزیزم
عزیزم
عزیزم حسین
...............................................
التماس دعا
...............................................
کانال اشعار مداحیهای #حاج_ابوذر_بیوکافی
هدایت شده از جمکران
🌷امام مهدی شناسی🌷
🌿زیارت آل یاسین🌿
✨«فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللَّهِ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ بِرَسُولِهِ وَ بِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ بِأَئِمَّةِ الْمُؤْمِنِينَ وَ بِكُمْ يَا مَوْلَايَ أَوَّلِكُمْ وَ آخِرِكُمْ وَ نُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ وَ مَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُمْ آمِينَ آمِين»✨
🔷 نگاهی مجدد به فرازهای آخر زيارت آل يس
💠 گفته شد: گويا امام زمان در فراز فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللَّهِ به زائر آل يس میگویند: نگو من قابلیت ندارم، بگو نفس من مؤمن است.یعنی دلداده و عاشق پیامبر و آل پيامبر است.
✨ عاشق که شد که یار به حالش گذر نکرد
✨ ای خواجه درد نیست وگرنه طبیب هست
💠زائر هر روز در زيارت ال یس به خودالقا میکند تو قرار است در صف عاشقان پیامبر قرار بگيری، امام زمان از تو خواسته است كه در اين صف حاضر باشی و اگر تو حاضر نباشی بیادبی كردهای.
💠 اگر اين فراز آل يس را كنار بحث کرامت قرآن قرار دهيم خواهيم ديد امام زمان چه تکریمی از ما به عمل آوردهاند.
💠 ايشان میگويند: هر روز صبح که خود را معرفی میکنی بگو من عاشق خدا و پیامبر هستم،اگر عاشق باشم اهل شکوه و شکایت نيستم،عاشق شکایت ندارد.
✨ زان یار دلنوازم شُکریست[بی]شکایت
#جمکران
https://eitaa.com/joinchat/1313013833C3acf51f477
هدایت شده از جمکران
🌷امام مهدی شناسی🌷
🌿زیارت آل یاسین🌿
✨«فَنَفْسِي مُؤْمِنَةٌ بِاللَّهِ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ بِرَسُولِهِ وَ بِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ بِأَئِمَّةِ الْمُؤْمِنِينَ وَ بِكُمْ يَا مَوْلَايَ أَوَّلِكُمْ وَ آخِرِكُمْ وَ نُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ وَ مَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُمْ آمِينَ آمِين»✨
💠نفس زائر عاشق پیامبر است و احکام شرع را با جان و دل انجام می دهد نه با تکلیف و زحمت و سختی.
💠عاشق همه چيز را در رضايت محبوب
مي داند از اين رو تكاليف براي او نه تنها سخت نيست كه لذت بخش است.
💠همراهي به تنهايي براي عاشقي كافي نيست ،تاريخ سراغ دارد كساني كه سالها در خدمت اهل بيت بوده اند.اما در نهايت از آنها نشده اند و در مقابل كساني كه با آنها نبوده اند حتي گاه در جبهه مخالف حاضر شده اند،اما جذبه عشق آنان را در شمار بهترين اصحاب قرار داده است .
💠انس بن مالك را مي توان در شمار دسته اول ذكر كرد و حربن یزید ریاحی را مي توان درشمار گروه دوم نام برد.
💠انس بن مالك خدمتکار پیامبر است
وی از جمله صحابي (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به شمار میرود.
💠او میگوید: وقتی که رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به مدینه آمد مادرم ، مرا که هشت سال سن داشتم به خدمت آن حضرت برد و گفت: یا رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) !
💠مردان و زنان انصار هركدام هدیهای برای شما آوردند. من پسرم را آوردهام که در خدمت شما باشد. از آن پس من به مدت ده سال به پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) خدمت کردم.
💠انس به همین دلیل خادم رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) لقب گرفت واو به این خدمتگزاري افتخار میکرد.
💠اما اين خدمتكار عاشق نبود چون درنهايت وفادار به پيامبر نماند، عاقبت او آنگونه كه شايسته خدمتكار رسول الله بود،بخير نشد.
💠امكان ندارد كسي عاشق اهل بيت باشد و بد عاقبت شودعاشق غیر ممکن است شقی شود، عشق همه عیوب انسان را از بین می برد و تطهیر ایجاد می کند.
💠انس در خدمت پیامبر بود اما مؤمن به پیامبر نبود. اما حر در جبهه مخالف به امام بود اما براي هميشه اصحاب الحسين شد.
#جمکران
https://eitaa.com/joinchat/1313013833C3acf51f477
.
📋 #لبتشنهایدرگوشهیگودالبود
#روضه #امام_حسین / بخش دوم صوت
#روضه_امام_حسین (ع)
با نوای کربلایی سیدرضا نریمانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
جنجال بود و...
لبتشنهای در گوشهی گودال بود و...
گودال بود و...
از نیزه و شمشیر مالامال بود و...
میرفت بالا...
تیغی که دست نفرت دجال بود و...
دجال بود و...
در زیر پایش پیکری پامال بود و...
"ای وای ای وای"
ذکر لبانِ مادری بیحال بود و...
بُنَیَّ قَتَلوکَ ذَبَحوکَ وَ مِنَ الماءِ مَنَعوکَ...
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📋#هرجابیفتدروزگارشکربلاییست
#روضه / بخش اول صوت
#روضه_امام_جواد (ع)
#گریز_به_روضه_امام_حسین (ع)
مداحیهای کربلایی سیدرضا نریمانی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هرچه جوان از دست و پا افتاده باشد
زشت است پیش چشمها افتاده باشد
ایکاش با افتادنش طشتی نکوبند
روی زمین بیسرصدا افتاده باشد
تلخ است همسر، زهر همسر را بنوشد
مردی ز ظلم آشنا افتاده باشد
انصاف اصلا نیست در بیرون برقصند
در حجرهاش آقای ما افتاده باشد
در راه پشت بام میبیند مصیبت
پیکر که بین پلهها افتاده باشد
هرجا بیُفتد روزگارش کربلاییست
فرقی ندارد که کجا افتاده باشد
ای وای اگر در ازدحام سخت گودال
روی تنی سرنیزهها افتاده باشد
این آبرودار قبیلهست و روا نیست
عریان در این صحرا رها افتاده باشد
*شاعر : #سیدپوریا_هاشمی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ
👇
.
#مباهله
خاتم رسالت را داده حق رخ چون ماه
روشن از نگاه او هر حریم و هر درگاه
بر مباهله می رفت با علی و با زهرا
داشت در و گوهر را آفتاب حق همراه
نقش چهره ی ماهش آیه های نورانی
نقش روی لبهایش ” انما یرید الله “
تا ز روی پیغمبر نور حق نمایان شد
بر قبیله ی نجران شد مباهله جانکاه
عالمان نصرانی در برابر احمد
از مباهله در بیم از مجادله در آه
مصطفی همه نور است در ستایش آن نور
هم زبان ما الکن ، هم کلام ما کوتاه
چشم نافذش دل بر غنچه ی لبش دلتنگ
سرو قامتش دلجو یاس طلعتش دلخواه
“یاسرا ” ز درگاهش کس نمی رود مایوس
زآن سبب شدیم از شوق سائلان این درگاه
شاعر:حاج محمود تاری✍
.
.
|⇦•بیابان با وجود تو...
#قسمت_اول / #روضه و توسل ویژۀ ورود خاندان آل الله به سرزمین کربلا اجرا شده شبِ دوم محرم ۹۹ به نفس حاج مهدی سلحشور
●•┄༻↷◈↶༺┄•●
*"اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ"بار بگشاييد اينجا كربلاست،آب و خاكش با دل و جان آشناست*
بیابان با وجود تو برای ما بیابان نیست
کسی که با تو می آید سفر دیگر پریشان نیست
کنارِ تو کسی دلواپسِ خار مغیلان نیست
بیابان گَردمان کردی، ولی زینب پریشان نیست
اگر در به درِ کوه و بیابانم کنی عشقست
اگر زخمیِ صد خارِ مغیلانم کنی عشق است
پریشانم کنی عشق است،حیرانم کنی عشق است
اگر دنبال معشوق است دل،دنبالِ سامان نیست
بپرسی جای جای کربلا را شرح خواهم داد
بپرسی مو به موی ماجرا را شرح خواهم داد
مسیر کوفه تا شامِ بلا را شرح خواهم داد
هر آنچه از تو پنهان نیست،از من نیز پنهان نیست
برادر جان تو ثارالله، ثارالله دیگر من
حسینِ قبلِ خنجر تو،حسینِ بعدِ خنجر من
تجلی میکنم در تو،تجلی میکنی در من
شهادت یا اسارت هر دو آغاز است،پایان نیست
بنه پا بر زمین،این خاک ها مشتاقُ لبریزن
تمام دختران یک یک مُژه بر پات میریزن
نباید هم به مهمان داریت این قوم برخیزن
چرا که خلق میدانند صاحبِ خانه مهمان نیست
* همه عالم مالِ ابي عبدالله است، اما وقتي واردِ كربلا شد، اول زمينِ كربلا رو خريد...*
میانِ کاروانِ تو ندیدم غیر زیبایی
جوانان رشید و نونهالانِ تماشایی
به همره بارِ گل اورده ام آن هم چه گل هایی
غلط گفته هرآنکه گفته که این صحرا گلستان نیست
نقاب افکن مرا با مظهر حق رو به رو گردان
طنابی گردنِ زینب ببند و کوه به کوه گردان
همان گونه که مردی از شهادت نیست رو گردان
به پای تو زنی هم از اسارت روی گردان نیست
محال است از میانِ خیمه آهِ سرد برخیزد
ز کوهِ صبرِ من حتی نشان درد برخیزد
اگر زن شیر زن باشد،به جنگ مرد برخیزد
بجنگم با سنان؟ هرگز سنان که جزوِ مردان نیست
به زیر سایبانِ قد و بالای تو می خوابيم
من و این کاروان از چشمه ي فیض تو سیرابیم
نه اینکه دست ما دور است از آب و پیِ آبیم
فراتِ بی لیاقت لایقِ لبهای طفلان نیست
چه خوشبختست طفلی که به حلقومش نگات اُفتد
چه خوشبختست آنكس كه روی نعشش عبات اُفتد
یکی با لب، یکی با دل، یکی با سر به پات اُفتد
دلِ سلطانِ عالم را بدست آوردن آسان نیست
به طفلانِ تو گریه بر پدر کردن نمی آید
به زینب معجرِ پاره به سر کردن نمی آید
برادر جان به ما اصلاً سفر کردن نمی آید
کسی در خیمه های ما به جز شش ماه خندان نیست
صدا زد:آی مَردم! این شهید ما مسلمان است
بزرگِ خاندانم را نمی بینید عریان است
جوابِ قاریِ قرآنِ زینب بوسه باران است
جوابِ قاریِ قرآنِ زینب سنگ باران نیست
#شاعر:استاد علی اکبر لطیفیان
ــــــــــــــــــ
#امام_حسین
#ورودیه
#روضه_ورود_به_کربلا
#حاج_مهدی_سلحشور
#شب_دوم_محرم
#ویژه_ایام_محرم
.👇
|⇦•می سوزم و چون آتشی...
#قسمت_دوم / #روضه و توسل ویژۀ ورود خاندان آل الله به سرزمین کربلا اجرا شده شبِ دوم محرم ۹۹به نفس حاج مهدی سلحشور
●•┄༻↷◈↶༺┄•●
می سوزم و چون آتشی در احتراقم
آه ای اجل از چه نمی آیی سراغم
این دشت نیت کرده یارم را بگیرد
ای مرگ مَرهم شو بر این زخمِ فِراقم
* همچين كه نسيمِ كربلا خورد به صورتِ بي بي زينب، همه ي غم و غصه عالم به دلش نشست...*
بویِ جدایی می وزد در این بیابان
از رفتنت حرفی مزن چشم و چراغم
از لحظه ای که پا دراین صحرا نهادیم
هر لحظه من دلواپسِ یک اتفاقم
جان یکی را تیر و خنجر می ستاند
جان یکی را تشنگی ، جان مرا غم
اینجا سرت را روی نی می بینم آخر
آتش بگیرد دامن گلهای باغم
با خنده اش دشمن نمک ریزد به زخمم
تنهایی ات داغی شده بر روی داغم
#شاعر : هادی ملک پور
*امشب شب دوم محرم، اسمِ كربلا كه مياد يه جورِ ديگه اي گريه ميكني، ميدوني چرا؟ شايد يه دليلش اين باشه، تا رسيدن كربلا، حضرت ديد اسبش ديگه حركت نميكنه، فرمود: بگيد اسمِ اين سرزمين چيه؟ اسامي مختلفي گفتن، غاضريه، نينوا...اولين نفري كه با اسمِ كربلا گريه كرد، خودِ ابي عبدالله بود، يه دلِ سير بالايِ ذوالجناح گريه كرد، بعد فرمود: عباس! خيمه ها رو به پا كنيد...تا گفتن همه پياده شيد، بني هاشمي ها وظيفه ي خودشون رو ميدونن، زودتر از همه دورِ محملِ خانوم زينب حلقه زدن، علي اكبر زانو زد، عباس زانو زد، دستِ عمه زينب رو گرفتن، اما يه جمله بگم، امام زمان ببخشن من رو، چند روزِ ديگه،بي بي زينب وقتي يكي يكي بچه هارو سوارِ ناقه ها كرد، يه لحظه ديد خودش رويِ زمين مونده ميونِ نامحرم ها، يه نگاه سمت گودال كرد، دلش خيلي به درد اومد، اما حرفي نزد، برگشت سمتِ علقمه، صدا زد:"يا كَفيلَ زينب!"...
ــــــــــــــــــ
#ورودیه
#امام_حسین
#روضه_ورود_به_کربلا
#حاج_مهدی_سلحشور
#شب_دوم_محرم
#ویژه_ایام_محرم
👇👇