🔵اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان به رازی و پاستور برای تولید و ارتقای کیفیت واکسن
🔹براساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است تا مبلغ دو هزار میلیارد ریال به موسسات تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی و انستیتو پاستور ایران بابت تولید و ارتقای کیفیت انواع ایمنساز (واکسن)های موردنیاز انسان، دام و طیور اختصاص دهد
لینک خبر
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️طغیان اشریشیا کلای در همبرگر مک دونالد
🔺مقامات بهداشت عمومی در چندین ایالت در حال بررسی طغیان عفونت E. coli O157:H7 هستند. اکثر افراد در این طغیان گزارش می دهند که قبل از بیمار شدن همبرگر از نوع کوآرتر پوندر را در مک دونالد می خورند. هنوز مشخص نیست که کدام ماده غذایی خاص آلوده است.
🔺مکدونالد با شرکای تحقیقاتی همکاری میکند تا مشخص کند چه مواد غذایی موجود در همبرگر افراد را بیمار میکند. مک دونالد استفاده از پیاز خرد شده تازه و گوشت گاو را در چندین ایالت متوقف کرد، در حالی که تحقیقات برای شناسایی ماده ایجاد کننده بیماری ادامه دارد.
🔺فروشگاه های مک دونالد در کلرادو، کانزاس، یوتا، وایومینگ و بخش هایی از آیداهو، آیووا، میسوری، مونتانا، نبراسکا، نوادا، نیومکزیکو و اوکلاهاما به طور موقت استفاده از پیاز خرد شده و گوشت گاو را متوقف کرده اند.
🔺محققان در تلاش هستند تا مشخص کنند که کدام ماده موجود در این همبرگرها باعث بیمار شدن افراد می شود و اینکه آیا به رستوران ها یا فروشگاه های دیگر رفته است یا خیر.
🔺اکثر افراد مبتلا به اشریشیا کلای تولید کننده سم شیگا، گرفتگی شدید معده، اسهال (اغلب خونی) و استفراغ را تجربه می کنند. علائم معمولاً ۳ تا ۴ روز پس از بلعیدن باکتری شروع می شود.
اکثر افراد بدون درمان پس از ۵ تا ۷ روز بهبود می یابند.
برخی از افراد ممکن است دچار مشکلات کلیوی جدی شوند و باید در بیمارستان بستری شوند.
👈 تاکنون یک مورد مرگ و ۴۹ مورد ابتلا متعاقب این مسمومیت گزارش شده است.
لینک خبر
#اشریشیاکلای
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴نمایش فعالیت تیمهای تحقیقاتی بیماریهای نوپدید و بازپدید در کلیپ معرفی شبکه پاستور
اجلاس سالانه شبکه پاستور از ۳۰ مهر تا ۳ آبان در ریودوژانیرو برزیل در حال برگزاری می باشد. این رویداد، فرصتی برای گردهمایی و تبادل نظر رهبران و کارشناسان سراسر شبکه پاستور را فراهم می سازد تا به یافتن بهترین راههای مبارزه با چالشهای کنونی بهداشت جهانی بپردازند.
شبکه پاستور ائتلافی از بیش از۳۰ مؤسسه است که نقشی حیاتی در مقابله با تهدیدات بهداشت جهانی از طریق ارتقای علم، نوآوری و بهداشت عمومی دارد. از جمله موضوعات کلیدی این نشست در سال جاری، آمادگی در برابر اپیدمیهای آینده، نوآوریدر تشخیص بیماریهای نوپدید و بازپدید و همکاری در تولید واکسنها می باشند.
👈 در افتتاحیه نشست، کلیپ معرفی شبکه پاستور به نمایش آمد که تصویر فوق از فعالیت تیم های تحقیقاتی بیماریهای نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران نیز نمایش داده شد.
☑️ در این نشست نتایج مطالعات طاعون انستیتو پاستور ایران که با همکاری انستیتو پاستورهای پاریس و ماداگاسکار انجام شده است نیز ارائه گردید.
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 بازدید دکتر ماهلر، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت از انستیتو پاستور ایران، آبان ۱۳۵۳
👈 در عکس آقایان دکتر علی مشحون، دکتر صبار میرزا فرمانفرماییان، دکتر هافدان ماهلر، دکتر منوچهر محمدی، دکتر احمدرضا شمشیری و دکتر عبدالحسین طبا (رئیس ایرانی دفتر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی) دیده می شوند.
#مستند_تاریخی
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 بازدید دکتر کاندو، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از انستیتو پاستور ایران برای شرکت در نشست اعضای مجلس مشاوره درباره وبا، شهریورماه 1344
ردیف بالا از راست: دکتر مارسل بالتازار، دکتر علی مشحون، دکتر عزیزالله ثابتی، دکتر رسول پورنکی، پروفسور لاپی سونی، دکتر بیوک سیدیان؛
ردیف پایین از راست: دکتر منوچهر شاهقلی (وزیر بهداری)، دکتر کاندو (رییس سازمان جهانی بهداشت)، دکتر مهدی قدسی(رییس انستیتو پاستور ایران)، دکتر طبا (رییس ایرانی سازمان جهانی بهداشت در دفتر خاورمیانه شرقی)
#مستند_تاریخی
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍گزارش یک مورد ابتلا به سندروم تنفسی خاورمیانه در عربستان سعودی
🔹 اوایل ماه گذشته، وزارت بهداشت عربستان سعودی یک مورد جدید از سندرم تنفسی خاورمیانه را به سازمان بهداشت جهانی گزارش داد که اولین مورد از ماه می ۲۰۲۴ تا کنون می باشد. تعداد موارد گزارش شده در عربستان سعودی در سال جاری به ۵ نفر رسیده است که چهار مورد منجر به فوت شده است.
🔹 آخرین مورد مربوط به مردی ۵۰ تا ۵۵ ساله از منطقه شرقی عربستان سعودی است. بیمار از ۲۸ آگوست ۲۰۲۴ تب، سرفه، تنگی نفس و تپش قلب را تجربه کرد. ابتدا به عنوان یک مورد قلبی بستری شد. با وجود عدم تماس با شترها، که اغلب با انتقال ویروس مرتبط هستند، آزمایش نمونه سوآپ نازوفارنکس برای ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه در ۴ سپتامبر از طریق آزمایشات مولکولی مثبت گزارش گردید.
🔹قبل از دریافت تاییدیه عفونت، بیمار در ۲ سپتامبر به پاکستان سفر کرد. مقامات بهداشتی عربستان تحقیقات بعدی را انجام دادند، از جمله آزمایش یکی دیگر از افرادی که در تماس نزدیک با بیمار بوده است در ۴ سپتامبر به آسیای جنوبی سفر کرد که باعث تلاش های ردیابی تماس در عربستان سعودی و پاکستان شد.
🔹پس از اطلاع مقامات بهداشتی پاکستان، بیمار شناسایی و برای ایزوله و درمان به بیمارستان دولتی منتقل شد. چهل و یک نمونه نازوفارنکس، از جمله نمونه هایی از بیمار و تماس های نزدیک، مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمایش بیمار با بار ویروسی کم مثبت بود، در حالی که آزمایش دیگر موارد منفی بود.
🔹 در حالی که بیمار احتمالاً به صورت محلی در عربستان سعودی مبتلا شده است، به دلیل سفر قبل از تشخیص، احتمال انتقال بین المللی افزایش یافته است. از زمانی که سندرم تنفسی خاورمیانه برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی گزارش شد، در مجموع ۲۲۰۵ مورد ابتلا و ۸۶۰ مورد مرگ در این کشور ثبت شده است.
🔹در سطح جهان، ۲۶۱۳ مورد و ۹۴۱ مرگ در ۲۷ کشور گزارش شده است که میزان مرگ و میر تقریباً ۳۵ درصد می باشد. مقامات به نظارت برای هرگونه اتتقال بیشتر ادامه می دهند و به ویژه در مورد سفرهای بین المللی و احتمال انتقال فرامرزی احتیاط می کنند. لینک خبر
#سندرم_تنفسی_خاورمیانه
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍سازمان جهانی بهداشت طرح جهانی برای مقابله با بیماری های تب دانگ و آربوویروسی را اجرا می کند
🔹 سازمان بهداشت جهانی از یک استراتژی جهانی جامع برای مبارزه با تهدید فزاینده ویروس دانگ و سایر آربوویروس های کشنده رونمایی کرد. این بیماری ها میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و میلیاردها نفر را در معرض خطر قرار داده است. مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «گسترش سریع ویروس دانگ و سایر بیماریهای آربوویروسی در سالهای اخیر یک روند هشداردهنده است که نیازمند پاسخی هماهنگ در بین بخشها و فرامرزی است.
🔹 آربوویروسهایی که توسط پشهها، کنهها و سایر بندپایان به انسان منتقل میشوند، به یک چالش سلامت جهانی تبدیل شدهاند. در میان آنها، ویروس دانگ با بیش از ۱۲/۳ میلیون مورد گزارش شده تا پایان آگوست ۲۰۲۴ و بیش از ۶ هزار مرگ و میر، نگران کننده ترین ویروس می باشد. هدف برنامه جدید سازمان بهداشت جهانی معکوس کردن این روندها با اجرای طیفی از اقدامات پیشگیرانه و کنترلی است. رئیس واحد بیماریهای استوایی فراموش شده سازمان جهانی بهداشت، عواملی مانند شهرنشینی برنامهریزی نشده، بهداشت نامناسب، تغییرات آب و هوایی و سفرهای بینالمللی را به عنوان عاملی برای گسترش سریع ویروس دانگ مورد تاکید قرار داد. این بیماری در حال حاضر در بیش از ۱۳۰ کشور بومی است.
🔹روندهای مشابهی با سایر آربوویروسها مانند ویروس زیکا، چیکونگونیا و اوروپوچ، به ویژه در قاره آمریکا مشاهده میشود. در آفریقا، بیش از ۱۵ هزار مورد ابتلا به تب دانگ در سال جاری در ۱۳ کشور ثبت شده است که یک تحول نگران کننده است زیرا این قاره با بحران های متعدد بهداشتی دست و پنجه نرم می کند. مقامات سازمان جهانی بهداشت هشدار دادند که مراکز شهری به دلیل تراکم جمعیت و زیرساخت های بهداشتی ناکافی در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
🔺 استراتژی سازمان جهانی بهداشت شامل پنج جزء کلیدی است:
۱. هماهنگی اضطراری
۲.تشخیص و نظارت بهبود یافته
۳. اقدامات حفاظت از جامعه
۴.مراقبت های مقیاس پذیر برای کاهش بیماری
۵. مرگ و میر، و ارتقای تحقیقات برای واکسن ها و درمان ها
🔹این سازمان برآورد می کند که برای اجرای این طرح در سال اول به ۵۵ میلیون دلار بودجه نیاز است. سرپرست تیم سازمان بهداشت جهانی در زمینه آربوویروسها، بر اهمیت تقویت سیستمهای نظارتی برای جلوگیری از تشخیص نادرست بیماریهایی مانند زیکا و چیکونگونیا که علائم مشترک با تب دانگ دارند، تاکید کرد. حفاظت از گروه های در معرض خطر، مانند نوزادان و سالمندان در اولویت قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت همچنان از دولتها میخواهد که سریع عمل کنند و خاطرنشان میکند که بدون تلاشهای هماهنگ، بیماریهای آربوویروسی همچنان یک تهدید جهانی جدی به شمار خواهند رفت. لینک خبر
#تبدانگ #آربوویروس
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍سیستم جدید نامگذاری ویروس دانگ با هدف بهبود ردیابی و کمک به توسعه واکسن
🔹 یک سیستم جدید نامگذاری ویروس دانگ برای کمک به محققان در شناسایی و ردیابی بهتر انواع ویروس ایجاد شده است که گامی مهم در مدیریت این تهدید بهداشت جهانی است. انتظار میرود این سیستم درک گسترش ویروس دانگ را افزایش دهد و به توسعه واکسنهای جدید کمک کند، واکسنهایی که با افزایش عفونتهای ناشی از ویروس دانگ در سراسر جهان اهمیت فزایندهای پیدا میکنند.
🔹پیش از این، سیستمهای نامگذاری مختلفی توسط گروههای تحقیقاتی مختلف مورد استفاده قرار میگرفت که منجر به ناهماهنگی در شناسایی و ردیابی انواع مختلف میشد. این عدم استانداردسازی تلاش های جهانی برای نظارت بر ویروس را پیچیده کرد. سیستم جدید که توسط Nathan Grubaugh و Verity Hill از دانشکده بهداشت عمومی ییل رهبری میشود، این مشکلات را با ایجاد یک رویکرد واحد حل میکند. محققان دادههای ژنومی ویروس دانگ در سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کردند و طبقهبندی ژنوتیپها را دوباره تعریف کردند و دو دسته ژنوتیپ جدید را معرفی کردند: دودمان اصلی و فرعی.
🔹این طبقه بندی دقیق به محققان اجازه می دهد تا انواع بالقوه خطرناک را با دقت بیشتری ردیابی و بررسی کنند.
محققان بین المللی، بر اهمیت این سیستم برای کشورهایی مانند برزیل، که در آن تب دانگ یک مسئله جدی بهداشت عمومی است، تأکید کردند. این سیستم به ردیابی انواع نوپدید و ارزیابی تاثیر واکسن های جدید، از جمله واکسنی که اخیراً در برزیل معرفی شده است، کمک خواهد کرد. برای حمایت بیشتر از این تلاش، محققان وبسایتی راهاندازی کردهاند که دسترسی به سیستم نامگذاری جدید، منابع تحقیقاتی و بستری را برای محققان برای پیشنهاد دودمان جدید بر اساس دادههای ژنومی ارائه میدهد. انتظار میرود این سیستم جدید ابزاری کلیدی در ردیابی تکامل ویروس دانگ و افزایش تلاشهای جهانی برای مبارزه با آن باشد. لینک خبر
#تبدانگ
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️کشته شدن ده ها ببر در پی آنفلونزا پرندگان در باغ وحش های ویتنام
🔺به گزارش رسانه های دولتی ویتنام، ده ها ببر در باغ وحشهای جنوب ویتنام پس از طغیان آنفلونزای پرندگان جان خود را از دست دادند. سه شیر و یک پلنگ نیز در کنار ۴۷ ببر بر اثر این ویروس مرده اند.
🔺یک مقام رسمی به خبرگزاری رویترز گفت که این حیوانات احتمالاً پس از تغذیه با گوشت مرغ آلوده بیمار شدهاند.
🔺وزارت بهداشت ویتنام گفت: آزمایش دو نمونه گرفته شده از ببرهای مرده برای آنفلونزای پرندگان مثبت بوده و مقامات در حال ردیابی منبع گوشت مرغ برای تعیین علت این شیوع هستند.
🔺سویه H5N1 ویروس عمدتاً حیوانات را آلوده می کند و سازمان جهانی بهداشت می گوید تقریباً تمام موارد عفونت انسانی از تماس نزدیک با پرندگان زنده یا مرده آلوده یا محیط های آلوده ناشی می شود.
لینک خبر
#آنفلوآنزا
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 کارکنان بخش واکسنهای ویروسی انستیتو پاستور ایران، سال ۱۳۶۳
#مستند_تاریخی
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 مدیران و کارشناسان ارشد انستیتو پاستور ایران، تیر ۱۳۵۶
👈 در عکس آقایان دکتر احمدرضا شمشیری، دکتر احمد فیاض، دکتر مهدی قدسی، دکتر صبار میرزا فرمانفرماییان، دکتر بیوک سیدیان، دکتر محمود بهمنیار دیده می شوند.
#مستند_تاریخی
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️مبارزه با مقاومت ضد میکروبی و نقش کلیدی تولیدکنندگان دام و طیور
🔺مقاومت ضد میکروبی، یکی از بزرگترین تهدیدات سلامت جهانی است که میتواند درمان عفونتهای باکتریایی و قارچی را دشوار یا حتی غیرممکن سازد. در این میان، تولیدکنندگان دام و طیور به عنوان یکی از حلقههای مهم زنجیره غذایی، نقش کلیدی در کنترل و کاهش این تهدید ایفا میکنند.
🔺استفاده بیرویه و نادرست از آنتیبیوتیکها در صنعت دامداری، منجر به ظهور باکتریهای مقاوم به دارو شده است. این باکتریها میتوانند از طریق مصرف محصولات دامی آلوده به انسان منتقل شده و باعث بروز بیماریهای مقاوم به درمان شوند.
🔺مشورت با دامپزشک برای تشخیص صحیح بیماری و تجویز مناسبترین دارو، کلید کنترل مقاومت ضد میکروبی است. رعایت اصول بهداشتی در مزارع، واکسیناسیون به موقع دامها و جداسازی حیوانات بیمار، از شیوع بیماری و در نتیجه مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها جلوگیری میکند. رعایت دقیق دستورالعملهای دامپزشک در مورد دوز، مدت و نحوه مصرف دارو، از ایجاد مقاومت باکتریایی جلوگیری میکند. دور ریختن ایمن داروهای تاریخ گذشته یا بلااستفاده، از آلودگی محیط زیست و انتقال مقاومت به سایر میکروارگانیسمها جلوگیری میکند. فراهم کردن امکانات بهداشتی مناسب برای کارگران و آموزش آنها در مورد اهمیت بهداشت فردی، از انتقال آلودگیها جلوگیری میکند.
🔺مبارزه با مقاومت ضد میکروبی، نیازمند همکاری همه جانبه تمامی بخشها، از جمله تولیدکنندگان دام و طیور، دامپزشکان، مسئولین بهداشتی و مصرفکنندگان است. با اتخاذ اقدامات پیشگیرانه و رعایت اصول بهداشتی، میتوان از بروز این تهدید جدی برای سلامت انسان و حیوان جلوگیری کرد.
لینک خبر
#مقاومتآنتیبیوتیکی
مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️گامی بزرگ در جهت حذف سرطان دهانه رحم
🔺سازمان جهانی بهداشت در یک خبر خوش برای سلامت زنان، استفاده از واکسن پاپیلومای انسانی تک دوز را تایید کرد. این تصمیم بر اساس دادههای جدید و با هدف افزایش دسترسی به واکسن پاپیلومای انسانی و مبارزه با سرطان دهانه رحم اتخاذ شده است.
🔺سرطان دهانه رحم یکی از شایعترین سرطانهای زنان است که عمدتاً ناشی از عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی است. با وجود قابل پیشگیری بودن این سرطان، سالانه بیش از ۶۶۰ هزار زن در سراسر جهان به آن مبتلا میشوند و جان خود را از دست میدهند.
🔺واکسن پاپیلومای انسانی یکی از موثرترین راهها برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم است. با این حال، کمبود جهانی واکسن و چالشهای تولید، دسترسی به این واکسن را در بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای کمدرآمد، محدود کرده است.
لینک خبر
#واکسن
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️تلفات ویروس ماربورگ در رواندا (آفریقا) به ۱۱ نفر رسید
🔺وزارت بهداشت رواندا اعلام کرد که پنج نفر دیگر بر اثر بیماری مرگبار ماربورگ جان خود را از دست داده اند و تعداد قربانیان به ۱۱ نفر رسیده است.
🔺 میزان مرگ و میر این بیماری تا ۸۸ درصد میرسد که با تب هموراژیک بسیار عفونی اغلب با خونریزی و نارسایی اندام همراه است.
🔺وزارت بهداشت رواندا اعلام کرد که از زمان شروع شیوع بیماری در ۲۷ سپتامبر، حدود ۲۹ نفر به این بیماری مبتلا شده اند.
۱۹ نفر از آنها تحت درمان در سراسر کشور بودند.
🔺ماربورگ بخشی از خانواده فیلوویروس است که ابولا را نیز در بر می گیرد. این ویروس از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده منتقل می شود.
🔺در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی وجود ندارد، اما درمانهای بالقوه، از جمله فرآوردههای خونی، درمانهای ایمنی و دارویی، و همچنین واکسنهای کاندید اولیه، در حال ارزیابی هستند.
لینک خبر
#ماربورگ
🔺 مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️ افزایش همکاری صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی در زمینه آمادگی در مقابل همهگیری ها
▫️رؤسای صندوق بینالمللی پول، گروه بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی بر اصول کلی همکاری برای آمادگی در برابر همهگیریها توافق کردند. این همکاری با استفاده از توان مالی و تخصص فنی سازمانهای مختلف، از جمله صندوق اعتماد تابآوری و پایداری صندوق بینالمللی پول، پشتیبانی از کشورها در پیشگیری، تشخیص و مقابله با تهدیدات بهداشتی را تقویت میکند. صندوق RST امکان دسترسی کشورهای عضو واجد شرایط به تأمین مالی بلندمدت با نرخ بهره پایین را فراهم میکند تا به تقویت نظامهای بهداشتی و مقابله با چالشهای ساختاری بپردازند.
▫️این سازمانها، ضمن حفظ مسئولیتهای خود، از تخصص و تجزیه و تحلیل درونکشوری خود برای بهبود آمادگی در برابر همهگیریها استفاده خواهند کرد. همکاری آنها به تدوین سیاستها، اصلاحات نهادی و مدیریت مالی عمومی کمک میکند. همچنین، کشورهای عضو با تقویت آمادگیهای بهداشتی خود، ظرفیت پاسخگویی به همه بحرانهای بهداشتی را بهبود خواهند بخشید.
▫️تحت این اصول کلی، سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی رهبری سیاستهای توسعه سلامت و سرمایهگذاریهای مشخص در زمینه آمادگی در برابر همهگیری را ادامه میدهند. اصلاحات سیاستهای آمادگی، بر مبنای دادهها و تحلیلهای موجود توسط سازمان بهداشت و بانک جهانی انجام خواهد شد.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🟡سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد:
🔸کاهش شیوع هپاتیت B با انجام واکسیناسیون در کشور
🔸شیوع هپاتیت B در کل کشور نزدیک به یک درصد
🔸ایران در لیست کشورهایی است که انتقال ویروس هپاتیت B از مادر به کودک را حذف کرده اند.
🔸در کشور هپاتیت C حدود یک صدم درصد تا 3 دهم درصد پیش بینی می شود.
🔸بیشترین شیوع هپاتیت C در گروه های پر خطر مانند معتادان تزریقی و افراد دارای رفتارهای پر خطر است.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔵 سلسله جلسات علمی و کاربردی توانمندسازی فردی
Clear and Successful Scientific Writing
(Part I: Word Choice)
🔹ارائه کننده:
جناب آقای دکتر حمید شریفی
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
🔹زمان: ۶ آبان ماه ۱۴۰۳،
🔹ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱
🔹لینک برگزاری در بستر زوم:
https://B2n.ir/kmuepid
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
🔴 مطالعات پایش بیماری های نوپدید و بازپدید در استان اردبیل
دو تیم تحقیقاتی مرکز و پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در استان اردبیل مستقر شده و به نمونه گیری از حیات وحش و ناقلین کنه مشغول هستند.
#ماموریت_میدانی
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
💊مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: توافقی جهانی برای مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی
🔘 در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، کشورهای عضو یک بیانیه سیاسی مهم را برای تقویت تلاشها در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی تصویب کردند. این پدیده یک تهدید جدی برای پزشکی مدرن است. آنتی بیوتیکی به دلیل استفاده نادرست و بیش از حد از داروهای ضد میکروبی مانند آنتیبیوتیکها ایجاد میشود و میتواند پیشرفتهای صدساله پزشکی را به خطر بیاندازد.
🔘 مقاومت آنتی بیوتیکی نه تنها درمان بیماریها را دشوارتر میکند بلکه خطرات بیشتری برای جراحیها و مراقبتهای پزشکی ایجاد میکند. این مشکل بهویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط (LMICs) شدیدتر است، جایی که کمبود منابع و دسترسی محدود به آب پاک، سیستمهای بهداشتی ضعیف، و نبود تشخیص و درمان مناسب وضعیت را بدتر میکند.
🔘 مقاومت آنتی بیوتیکی همچنین در مناطق جنگی مانند غزه، سودان و اوکراین مشکلات درمانی را تشدید کرده و مقاومت دارویی را افزایش داده است. این مقاومتها معمولاً از مناطق جنگی به دیگر مناطق گسترش مییابد. تخمین زده میشود. مقاومت آنتی بیوتیکی سالانه با بیش از یک میلیون مرگ در ارتباط باشد و این تعداد در دهههای آینده افزایش یابد.
🔘 در این بیانیه سیاسی، کشورهای عضو متعهد به کاهش ۱۰ درصدی مرگهای ناشی از باکتریهای مقاوم تا سال ۲۰۳۰ شدند. همچنین، هدف این است که تا آن زمان حداقل ۷۰ درصد از آنتیبیوتیکهای استفادهشده در جهان از گروه داروهای ایمن سازمان بهداشت جهانی باشند.
🔘 هزینههای ناشی از عدم اقدام در برابر مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار زیاد است. برآوردها نشان میدهند که مقاومت آنتی بیوتیکی میتواند تا سال ۲۰۳۰ حدود ۴۱۲ میلیارد دلار هزینه اضافی برای سیستمهای بهداشتی ایجاد کند و زیانهای اقتصادی ناشی از کاهش نیروی کار به ۴۴۳ میلیارد دلار برسد. در عین حال، سرمایهگذاری در مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار سودآور است، به طوری که هر ۱ دلار سرمایهگذاری میتواند بین ۷ تا ۱۳ دلار بازگشت داشته باشد.
🔘 برای مقابله موفق با مقاومت آنتی بیوتیکی، تعهد سیاسی، تأمین مالی پایدار، اندازهگیری پیشرفتها و قرار دادن افراد مبتلا در مرکز توجه ضروری است.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍بررسی تب بورلیای راجعه ناشی از کنه در جنوب و جنوب شرق قزاقستان
■ بورلیاها باکتریهایی هستند که عامل ایجاد تب راجعه (TBRFGB) در انسان و حیوان هستند. در مطالعه ای که در سال ۲۰۲۴ در قزاقستان انجام شده است، در مجموع ۸۴۶ کنه متعلق به ده گونه از خانواده Ixodidae و سه گونه از خانواده Argasidae از پوشش های گیاهی، مرغداری ها، نشخوارکنندگان اهلی، انسان های گزیده شده، کبوترها، سگ ها و دیوار خانه ها در چهار استان از مناطق جنوبی و جنوب شرقی قزاقستان جمع آوری شد. پس از استخراج DNA از کنه ها، شناسایی تب بورلیای راجعه ناشی از کنه (TBRFGB) توسط روش PCR انجام شد.
■ میزان آلودگی بورلیا در کنه ها ۶.۲٪ بود. DNA بورلیا در کنه های
• Ixodes persulcatus (٪۵.۵)
• Ornithodoros tartakovskyi (٪۶)
• Argas persicus (٪۱۳.۴)
شناسایی شد.
همچنین بورلیا گونه miyamotoi در کنه های I. persulcatus و گونه بورلیا anserina در کنه های A. persicus شناسایی شد.
■ علاوه بر این، برای تشخیص وجود بورلیا گونه miyamotoi در افراد منطقه مورد مطالعه، آنالیز سرولوژیکی نمونههای جمعآوریشده از ۴۲ بیمار بستری شده در بیمارستان با تب با علت ناشناخته یا با سابقه گزش کنه انجام شد. آنتی بادی های IgM و IgG علیه یک یا چند آنتی ژن بورلیا گونه miyamotoi به ترتیب در ۱۰٪ و ۵٪ از بیماران مشاهده شد.
■ بنابراین دادههای بهدستآمده شواهد قوی دال بر وجود بورلیا گونه miyamotoi و گونه بورلیا anserina در مناطق جنوبی و جنوب شرقی قزاقستان ارائه میکنند که بر نیاز به افزایش آگاهی از عفونتهای احتمالی ناشی از این بورلیاها در این مناطق تأکید میکند.
لینک مطالعه
#بورلیا
#تب_راجعه
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️کشف و بررسی ویژگیهای ژنتیکی کوکسیلا بورنتی و تهدیدات آن برای سلامت عمومی در چین
🔺در سال ۲۰۱۹، موردی از تب کیو در شهرستان سوئی واقع در استان جیانگ سو چین، با استفاده از روش متاژنومیکس تشخیص داده شد. این بیماری زئونوز با عامل کوکسیلا بورنتی شناخته میشود و دارای انتشار گستردهای در جهان است.
🔺برای بررسی دقیقتر، پژوهشگران شیوع سرمی در بین افرادی که در تب داشتهاند و همچنین اپیدمیولوژی مولکولی این باکتری در جوجهتیغیهای وحشی و کنههای موجود در اطراف بیمار تایید شده را مورد مطالعه قرار دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که در ۴ نمونه از ۹۰ نمونه سرمی (۴.۴۴٪)، آنتیبادی IgM خاص برای کوکسیلا بورنتی وجود داشت، که این موضوع نشان از خطر ابتلای افراد محلی به تب کیو دارد.
🔺همچنین، تحقیقات نشان داد که میزان مثبت بودن این باکتری در جوجهتیغیها و کنهها به ترتیب ۲۱.۹٪ (۷ نمونه از ۳۲) و ۷۰.۵٪ (۱۲۲ نمونه از ۱۷۳) بود.
🔺در این ناحیه حداقل سه سویه از کوکسیلا شناسایی شد که شامل:
▪️ یک نوع جدید بیماریزای کوکسیلا با نام XYHT29،
▪️ و دو ارگانیسم غیر بیماریزای شبه کوکسیلا شناساییشده به عنوان XYHT19 و XYHT3 بود.
🔺نوع XYHT29 که توسط کنهها و جوجهتیغیهای وحشی حمل میشد، توانست موشها را نیز آلوده کند و این موضوع نشاندهنده یک تهدید بالقوه برای انسانهای محلی است. همچنین، گونه XYHT19 به عنوان میکرو ارگانیسم شبه کوکسیلا جدید بود که برای نخستین بار در سطح جهانی شناسایی شد.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⭕️ارزیابی ایمنی طولانیمدت واکسن امپاکس
🔺محققان دریافتند که ممکن است برای افرادی که در سال ۲۰۲۲ در برابر ام پاکس واکسینه شده اند، تزریق واکسن تقویت کننده لازم باشد، اما برای تایید این یافته ها مطالعات بزرگتری مورد نیاز است.
🔺بر اساس این مطالعه، به نظر می رسد که ایمنی ناشی از واکسن ام پاکس پس از چند ماه کاهش می یابد. محققان دانشکده پزشکی هاروارد با استفاده از نمونههایی ۴۵ نفر که در سال ۲۰۲۲ علیه ام پاکس واکسینه شده بودند یا به آن آلوده شده بودند، دریافتند که آنتیبادیهای ام پاکس ۶ تا ۱۲ ماه پس از ایمنسازی کاهش مییابد، اما یک سال بعد، پاسخ ایمنی برای افرادی که دو واکسن تزریق کردند مشابه پاسخ در افرادی بود که فقط یک دوز دریافت کردند.
لینک خبر
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
⚠️"ابر میکروب ها" می توانند دام ها را در سراسر جهان نابود کنند
🔘 مقاومت میکروبی بهعنوان یک بحران پنهان در حال افزایش است. گزارشی جدید نشان میدهد که در سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱۵ میلیون نفر به دلیل عفونتهای مقاوم به دارو جان خود را از دست دادهاند و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰، این رقم به ۳۹ میلیون نفر برسد. این گزارش، که با همکاری سازمان بهداشت جهانی و بانک جهانی تهیه شده، تأثیرات مخرب مقاومت میکروبی بر سلامت انسان، دام و اقتصاد جهانی را برجسته کرده است.
🔘 بدون اقدامات سریع و هماهنگ، تولید جهانی مواد غذایی منبع حیوانی کاهش چشمگیری خواهد داشت و در بدترین سناریو، مقاومت میکروبی در دامها میتواند عرضه غذایی بیش از ۲ میلیارد نفر را به خطر بیندازد. این مشکل بهویژه در مناطق وابسته به کشاورزی و دامپروری بهشدت احساس خواهد شد.
🔘 استفاده نادرست از داروهای ضد میکروبی در کشاورزی، همراه با سوءاستفاده در درمان انسانی، موجب گسترش باکتریهای مقاوم شده است که از طریق غذا، تماس نزدیک و محیط زیست به دامها، بیمارستانها و خانهها راه مییابند و بحرانی جهانی را ایجاد میکنند. در برخی کشورهای کمدرآمد و میاندرآمد، کشاورزان به استفاده از آنتیبیوتیکهای بیکیفیت وابستهاند که خطرات ناشی از مصرف نادرست را تشدید میکند.
🔘 کشورهای کمدرآمد و میاندرآمد که به شدت به کشاورزی وابستهاند، بیشترین آسیب را از این بحران خواهند دید. هزینه درمان عفونتهای مقاوم به دارو افزایش خواهد یافت و مناطق زیادی با ناامنی غذایی و فقر مواجه خواهند شد. اگر باکتریهای مقاوم به انسانها منتقل شوند، ضرر اقتصادی جهانی تا سال ۲۰۵۰ ممکن است به ۵.۲ تریلیون دلار برسد.
🔘 راهحلهای مقابله با مقاومت میکروبی در دامها وجود دارد، اما نیازمند اراده سیاسی و سرمایهگذاری است. اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، بهبود مدیریت مزرعه و استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی، نقش مهمی در کاهش استفاده از آنتیبیوتیکها و افزایش تولید خواهند داشت. برای موفقیت، باید برنامههای ملی مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی که در اکثر کشورهای عضو تدوین شدهاند، بهدرستی اجرا و تأمین مالی شوند.
لینک مطالعه
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاد دلاورمردان شهدای گرانقدر اخیر ارتش و نیروی انتظامی گرامی باد
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis
📍اولین طغیان بیماری ویروسی ماربورگ با ۲۶ مورد ابتلای تایید شده در رواندا
■ بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) در ۲۸ سپتامبر ۲۰۲۴، مقامات بهداشتی رواندا در پی شناسایی بیماری ویروسی ماربورگ با ۲۶ مورد ابتلای تایید شده و ۶ فوتی، تلاشها برای کنترل طغیان این بیماری را تشدید کرده اند. موارد ابتلا به این ویروس در ۷ منطقه از ۳۰ منطقه کشور گزارش شده است. ۲۰ فرد مبتلا در ایزوله و تحت درمان هستند و ۱۶۱ نفر که با افراد مبتلا در تماس بوده اند تاکنون شناسایی شده و تحت نظر هستند تا مسئولان اقدامات لازم و تحقیقات عمیق را برای تعیین منشا عفونت انجام دهند.
■ مرکز واکنش اضطراری سازمان جهانی بهداشت، محموله ای از تجهیزات مراقبت بالینی و پیشگیری و کنترل عفونت را در روزهای آینده به کیگالی، پایتخت رواندا، ارسال خواهد کرد. دکتر Matshidiso Moeti، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا گفت ما به سرعت تمام جنبه های واکنش بحرانی به طغیان این بیماری در رواندا را برای توقف سریع و موثر این ویروس به کار میگیریم و سازمان جهانی بهداشت از نزدیک با مقامات ملی همکاری میکند تا حمایت لازم را برای تقویت بیشتر تلاشهای جاری فراهم کند. سازمان جهانی بهداشت همچنین تلاشها را برای تقویت اقدامات مشترک فرامرزی برای آمادگی و واکنش در کشورهای همسایه رواندا برای اطمینان از شناسایی و کنترل به موقع ویروس برای جلوگیری از گسترش بیشتر، هماهنگ میکند.
■ متاسفانه در حال حاضر هیچ واکسنی برای مبارزه موثر با بیماری ویروسی ماربورگ در دسترس نیست. بیماری ویروسی ماربورگ بسیار خطرناک است و باعث تب خونریزیدهنده میشود و نرخ مرگ و میر آن تا ۸۸ درصد میرسد. این ویروس در همان خانواده ویروسی است که باعث بیماری ویروسی ابولا می شود. بیماری ناشی از ویروس ماربورگ به طور ناگهانی با تب بالا، سردرد شدید و ضعف شدید شروع می شود. بسیاری از بیماران در عرض هفت روز دچار خونریزی شدید می شوند. این ویروس از خفاش های میوه خوار به انسان منتقل می شود و از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن فرد مبتلا، سطوح و مواد آلوده در بین انسان ها پخش می شود.
لینک خبر
#بیماری_ویروسی_ماربورگ
🔺مرکز تحقیقات بیماریهای نوپدید و بازپدید:
تلگرام
https://t.me/EmergingInfDis
ایتا
https://eitaa.com/EmerginginfDis
بله
https://ble.ir/@EmergingInfDis