فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشک های علامه طباطبایی برای شاگرد نمونه اش
استاد مطهری، الگویی برای همه؛ نسبت به استادان از بهترین شاگردان و نسبت به شاگردان و جامعه، از بهترین استادان
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️شب جمعه شب زیارتی مخصوص ارباب
گفتم از عشق نشانی به من خسته بگو
گفت جز عشقِ حسین، هر چه ببینی بَدَلیست...
🚩اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت حضرت #جعفرصادق علیه السلام
*عمریست دخیلم به ضریحی که نداری ...*
⭕️ سوال
⁉️ چرا شیعه را مذهب جعفری نامیدهاند؟
🔹 همزمان با شکلگیری نخستین دستگاههای مدون فقهی به عنوان مذهب، فقه امامیه نیز توسط امام صادق علیهالسلام تدوین یافت و مذهب فقهی امامیه، همانند دیگر مذاهب فقهی که هر یک به نام بنیانگذارشان حنفی، مالکی، حنبلی و شافعی، نامگذاری شده بودند، مذهب «جعفری» نام گرفت. نامی که هم از سوی امامیه و هم از سوی اهل سنت از همان زمان به این مذهب اطلاق میشد.
🔸 امام صادق علیهالسلام در این دوره علاوه بر بیان فروعات فقهی، اسلوب و چهارچوب فقه شیعه را نیز مشخص کردند. یکی از مهمترین مشخصات فقه شیعه که توسط امام صادق مورد تاکید ويژه قرار گرفت، مخالفت با قیاس و استحسان عقلی بود. تمام مذاهب چهارگانه اهل سنت کم و بیش از این اصول عقلی برای استنباط احکام استفاده میکنند. امام صادق علیهالسلام در ضمن مباحثهای با ابوحنیفه به طور کامل این روش را رد کرده و بطلان آنرا به اثبات میرسانند.
🔹 کمبود روایات پیامبر در میان مسلمانان موجب شد، اهل سنت نه تنها اقوال صحابه و تابعین، بلکه سخنان مشهور و سیره عملی مسلمانان را بدون استنادِ روشن به پیامبر، به عنوان دلیلِ فقهی قلمداد کنند.
امام صادق علیهالسلام به شدت با این موضوع مخالفت کرده و مذهب شیعه را از تمسک به چنین منابع و مستنداتی دور کردند. حضرت در این باره میفرمایند:
«آن کس که دین خود را از دهان مردان [انسانهای معمولی بدون استناد به پیامبر] بگیرد، مردان او را نابود خواهند کرد و آن کس که دین خود را از کتاب و سنت بگیرد، تا زمانی که کوهها برجایند، پابرجا خواهد بود.»
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
📌مقصود از اجل قطعی و غیرقطعی چیست؟ قسمت اول
1⃣در آیات و روایات به وجود دو نوع اجل برای انسان، تصریح شده است: اجل معلق (غیرقطعی، غیرمحتوم) و اجل مسمّی(قطعی، محتوم). اجل مسمی یا همان اجل قطعی، چنانکه از نامش پیداست آن اجلی است که قابل تغییر نیست، به خلاف اجل غیرقطعی که قابل تغییر است.
2⃣ پرواضح است که اجل و زمان قطعی مرگ برای خداوند روشن است و علم او به زمان مرگ انسان ها، معلق و غیرقطعی نیست. پس اگر میگوییم اگر احمد فلان کار را انجام دهد، عمرش بیشتر و اجلش به تاخیر می افتد، معنایش آن نیست که در علم خدا تغییری رخ میدهد، یا آنکه علم خدا به زمان قطعی مرگ معطل و وابسته است به اینکه بداند احمد فلان عمل را انجام میدهد یا نمیدهد. بلکه اگر به دو نوع اجل برای انسان ها نظر داریم، به نوع عملکرد انسان ها ارجاع پیدا می کند.
3⃣خداوند متعال، این عالم را بر پایۀ نظام اسباب و مسببات پایه ریزی کرده است، (الکافی، ج1، ص183). بی تردید، زمان مرگ نیز معلول و وابسته به اسباب خاص خود است. برخی از این اسباب برای ما شناخته شده و برخی نیز ناشناخته است. آن دسته از اسباب شناخته شده، معمولاً از طرق تجربی به دست آمده است و البته اسباب مادی و تجربی ناشناخته ای نیز برای انسان ها وجود دارد. چنانکه مصرف مواد غذایی سالم، استفاده از هوای مناسب، ورزش مستمر و ... در ازدیاد عمر، تأثیرگذار است، رعایت نکردن آن اسباب مادی نیز در کاهش عمر موثر است. البته توجه داریم که خداوند متعال قانون دنیا را چنین قرار داده، در عین حال او می تواند فارغ از این اسباب، حیات را کوتاه یا بلند قرار دهد.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
قسمت دوم
4⃣ افزون بر اسباب مادی شناخته شده، اسباب مادی ناشناخته و نیز اسباب غیرمادی ای نیز وجود دارد که همچون اسباب مادی، در کاهش یا افزایش عمر انسان تأثیرگذار است. برای نمونه، بر اساس روایات صله رحم، صدقه و ... در افزایش عمر انسان موثر است.(الکافی، ج2، ص150)
5⃣ بر این اساس، چنانکه با کارهای خوب و مفید مادی و معنوی می توان مرگ را به عقب انداخت، با کارهای بد و مضر مادی و معنوی نیز می توان مرگ را به جلو انداخت.
6⃣ حاصل آنکه، اجل قطعی و غیرقطعی یا اجل محتوم و غیرمحتوم همه و همه تبیین و تفسیری دربارۀ چگونگی عملکرد انسان در دنیا و تعامل او با اسباب کاهنده و افزاینده عمر است تا انسان بداند که اگر یک زندگی سالم مادی و معنوی با لحاظ همۀ شرایط داشته باشد، می تواند بیشتر از دیگرانی عمر کند که ملتزم و پایبند به شرایط زندگی سالم مادی و معنوی نیستند.
7⃣ برای نمونه، دو نفر را در نظر بگیرید که هر دو مانند هم ورزش می کنند، تغذیه ای مشترک و مانند هم دارند، در فضای آب و هوایی یکسانی زندگی می کنند و خلاصه همۀ شرایط مادی مؤثر در میزان عمر را به یک اندازه رعایت می کنند. این دو قاعدتاً یک اندازه عمر می کنند. اگر یکی از آن دو بخواهد بیشتر از دیگری عمر کند، این افزایش عمر او معلق و وابسته به استفاده از شرایط معنوی مانند صله رحم، صدقه و ... است و اگر نخواهد از این عوامل استفاده کند، همان اندازه ای عمر می کند که اقتضای استفاده از اسباب مادی است.
یا آنکه در همان اسباب و شرایط مادی، اگر مثلا عوامل افزاینده طول عمر وابسته به بیست عامل باشد. دو نفر، فقط از ده عامل استفاده کنند، طول عمر بیشتر یکی بر دیگری معلق و وابسته به استفاده از دیگر عوامل مادی است.
8⃣ تأکید بر این نکته ضروری است که چگونگی تأثیر عوامل مادی و معنوی بر همدیگر بر ما کاملاً روشن نیست و ممکن است صله رحم، تا حدی اجل را به تأخیر اندازد و از آن پس، عوامل مادی مانند بیماری، عامل تعیین کننده در زمان مرگ باشد.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
📌چرا زیارت برخی امامان و حضرت معصومه سلام الله علیها بسیار مورد سفارش امامان علیهم السلام بوده است؟
✍️پاسخ
1️⃣ گاهی تصور میشود که هر امامی که تاکید بیشتری بر زیارت ایشان است، نشان از افضلیت و برتری او بر دیگران است. این تصور نادرست است، چراکه امام علی علیه السلام برتر از دیگر امامان است، حال آنکه بیشترین روایات درباره امام حسین علیهالسلام است.
2️⃣ در این میان، تاکید فراوان بر زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها نیز در خور توجه و تامل است، تا آنجا که امام رضا علیه السلام فرمودند: هر کس خواهرشان را زیارت کند، بهشت برای اوست. (کامل الزیارات، ص۳۲۴) در حالیکه مقام امامان معصوم علیهم السلام از ایشان بالاتر است.
3️⃣ به نظر میرسد در تحلیل این مسأله میتوان به چند نکته مهم توجه کرد.
الف) حضرت معصومه سلام الله علیها به خاطر جایگاه معنوی ای که پیدا کرده بود، ظرفیت شفاعت و هدایت گری وسیعی یافت. از این روست که امام رضا علیه السلام مردم رو به سمت او دعوت کردهاند. نباید این ظرفیت مغفول می ماند.
ب) از سوی دیگر، خاندان اهل بیت علیهم السلام در مناطق مختلف اسلامی به دلایل گوناگون پخش شده بودند، باید از این ظرفیت بزرگ برای مردم همان مناطق استفاده میشد ، لذا امام معصوم علیه السلام به صورت خاص برای آنان سخن گفته اند.
ج) همچنین شیعه به عنوان مذهبی که اسلام حقیقی به شمار میرود، تحت فشار بود و بقای آن نیاز به تدابیر صحیح اجتماعی داشت.
د) یکی از آن تدابیر، ایجاد پایگاه های مردمی در نقاطی بود که میتوانست به بقای تشیع کمک کند.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
ذ) پس توصیه اکید به زیارت این بزرگواران میتوانست منجر به شیعی شدن مناطق یادشده، حفظ و گسترش تشیع از حجاز به عراق و ایران و نیز تأسیس حوزه های علمیه جهت تربیت نیرو جهت انتشار این مکتب به نقاط مختلف شده است. بنابراین، این تاکیدها را میتوان با توجه به وجود ظرفیت معنوی و هدایت گری بالای حضرت معصومه سلام الله علیها در این راستا تحلیل کرد.
4️⃣ به همین دلیل است که امروزه، رهاورد تأکیدهای فراوان بر زیارت ایشان، منجر به تأسیس حوزه علمیه قم و گسترش تشیع از قم به سرتاسر عالم شده است.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
#پرسش
📌آیا انسانها روز قیامت، دقیقاً با همین بدن دنیوی محشور میشوند؟
👈پاسخ
1️⃣از مجموع آیات قرآن، به ویژه آیات مربوط به نعمتها و عذابها، به روشنی به دست می آید، که انسان ها در آن دنیا دارای روح و بدن هستند. ولی کدام بدن؟
2️⃣به تصریح قرآن کریم، جهان ابدی، متفاوت از این جهان است؛ چنانکه قرآن میفرماید که زمین و آسمان به زمین و آسمان دیگری تبدیل خواهند شد(ابراهیم، 48) که با این حساب، انسان باید بدنی متناسب با آن جهان داشته باشد.
3️⃣بدنی که در این دنیاست دارای ویژگی های خاصی است: مثلاً فضولاتی مانند ادرار، مدفوع و منی دارد، تولید نسل دارد، پیر می شود و .... .
4️⃣از همان آیات و روایات استفاده می شود که بدن انسان در آن دنیا، چنین فضولاتی ندارد. بارداری و تولید نسل منتفی است، ضمن آنکه، کهولت در آن معنا ندارد.
5️⃣از سوی دیگر، تصور کنید که انسانی به هنگام تولد، بدون دست و پا متولد شود و به این دلیل در این دنیا رنج میکشد، ولی به دلیل ایمان و عمل صالح، بهشتی باشد، آیا در بهشت نیز همین گونه خواهد بود؟ قطعاً خیر.
5️⃣بنابراین، به نظر می رسد که بدن اخروی نمی تواند عین بدن دنیوی باشد، بلکه تبدل یافتۀ آن است که ویژگیهایش با ویژگیهای بدن دنیوی متفاوت است.
6️⃣ممکن است در مقابل، برخی به داستان حضرت ابراهیم علیه السلام استناد کنند که خداوند متعال برای نشان دادن کیفیت زنده کرده مردگان از او خواست چهار پرنده را بکشد و گوشتهای آن ها را مخلوط کرده و در چهار محل بگذارد و آنگاه هر پرنده را به نام صدا بزند تا اجزای آنها به هم متصل شود و حیوان دوباره شکل بگیرد.
با این حساب بدن اخروی، دقیقاً عین بدن دنیوی ماست.
6️⃣ در پاسخ باید گفت که اولاً اگر کسی چنین تصوری داشته باشد، باید تمام خصوصیات بدن دنیوی از جمله داشتن فضولات، بارداری و تولید نسل و پیری را در آخرت بپذیرند، که هرگز زیر بار چنین لوازمی نمی رود. ثانیاً با نگاهی به سایر آیات به دست می آید که این آیه در مقام آن است که بگوید که بدن دوم، از مواد همان بدن اول است نه آنکه دقیقا عین آن باشد.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
📌 چرا خداوند کسی را که می داند کافر می شود و تا ابد در جهنم خواهند ماند، می آفریند؟ آیا این کار، اجحاف در حق او نیست؟
1⃣خداوند متعال، انسانها را میآفریند تا با اختیار خود به سعادت برسند.
اگر کسی کافر شود و تا ابد در جهنم باشد، عالمانه و عامدانه این راه را پیموده و نمیتواند اعتراض کند. چنین نیست که چون خدا از قبل، علم داشته، او کافر شده. بلکه او با اختیار خود کافر و جهنمی شده است.
2⃣ لازمه این شبهه و سوال آن است که خداوند متعال فقط آنهایی را بیافریند که مستقیماً وارد بهشت میشوند.
3⃣ آفرینش بر اساس اسباب مادی و اذن الهی صورت میگیرد. خداوند میداند که فرزند یک زوج خاص، کافر میشود. اگر خداوند نخواهد که این فرزند متولد شود، چند کار میتواند انجام دهد:
الف. مانع از به دنیا آمدن این زوج هم شود.
ب. مانع از اختیار آنها برای ازدواج آنها با هم شود و نگذارد این دو با هم ازدواج کنند.
ج. مانع از اختیار آنها برای فرزندآوری شود.
د. مانع از اثربخشی فعل آنها برای فرزندآوری شود.
4⃣همه این چهار فرض، درباره والدین و والدین والدین و ... این زوج خاص هم صدق میکند، چراکه برای متولد شدن این فرد کافر، باید هزاران هزار ازدواج شکل پذیرد و برای ممانعت از متولد شدن او، باید هزار هزار ازدواج سر نگیرد؛ در حالیکه در این هزاران هزار ازدواج میتواند هزاران هزار فرد مومن به دنیا آید و اگر این هزاران هزار ازدواج سر نگیرد، هزاران هزار مومن نمیتوانند پا به عرصه وجود بگذارند.
بعلاوه اینکه، ممکن است از نسل خود همین کافر هم، انسانهای مومن فراوانی به دنیا آیند.
5⃣بنابر این، برای آنکه این فرد به دنیا نیاید، لازم است بسیاری از اسباب از کار بیفتند، بسیاری از انسانها فاقد اختیار شوند، بسیاری از مومنانی که میشد به دنیا آیند، دیگر به دنیا نیایند؛ حال آنکه چنین فرضی اولا با اختیار انسان ناسازگار است، زیرا لازمه اختیار انسان آن است که بتواند با فردی ازدواج کند که حاصل آن یک فرزند کافر شود.
ثانیاً با نظام احسن مبتنی بر نظام علیت و اسباب و مسببات نیز سازگار نیست.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
يارب القرآن احفظ حامل القرآن بحق حرمة القرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای سلامتی رئیس جمهور دعا کنیم ❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی :
هنر آن است که بیهیاهوهای سیاسی و خودنماییهای شیطانی برای خدا به جهاد برخیزد و خود را فدای هدف کند نه هوی، و این هنر مردان خداست.
ملت ایران با قدرت و تصمیم اراده به پیش روند و بدانند كه با رفتن یک خدمتگزار در سدّ آهنین ملت خللی حاصل نخواهد شد كه خدمتگزاران بالا و والاتر در خدمتند، و الله نگهدار این ملت و مظلومان جهان است.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
وقت استراحت رسید سید جان
یکم به پاهات استراحت بده
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خداحافظ ای داغِ بر دل نشسته😭🏴🏴
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
📌انسانها در موقعیت های مختلف زندگی میکنند، طبیعی است که همگان نمیتوانند به یک اندازه به سعادت برسند. در این صورت، عدالت الهی چگونه قابل توجیه است؟
1⃣انسانها در موقعیت های مختلف زندگی می کنند. برخی در خانواده و محیط مناسب و برخی در خانواده و محیط نامناسب.
2⃣روشن است که این عوامل در سعادت و شقاوت انسان تأثیرگذار هستند.
3⃣ بر اساس منطق عقل و شرع، نمیتوان انتظار داشت که افراد همگی به یک اندازه به کمال و سعادت برسند. قرآن کریم نیز میفرماید: لایکلف الله نفسا الا وسعها
4⃣بر این اساس، آنچه مورد انتظار است تلاش و زحمت بر حسب امکانات است و از هر کسی به میزانی انتظار میرود که امکانات به او داده شده است.
5⃣آری، کسی که در خانواده و محیط نامناسب متولد شد، امکاناتش مانند کسی نیست که در خانواده و محیط مناسب متولد شده. ولی اگر فرد اولی، تلاش و زحمتی که کشیده، بیشتر از فرد دوم باشد، جایگاه او نیز نزد خداوند متعال بالاتر خواهد بود.
مانند دو دونده که یکی با مانع و دیگری بدون مانع، ولی هر دو در بیست ثانیه، صد متر را طی میکنند، روشن است که دوندهای که با وجود مانع، در بیست ثانیه از خط پایان رد شود، جایگاه بالاتری نسبت به دونده ی دیگر دارد.
@sqazavy
═━⊰🍂🌺🌺🌺🍂⊱━═
🆔@enekasnoor
هدایت شده از ديانت و عقلانيت
✍🏼 محمد جعفری
بی تردید فقدان رئیس جمهوری جهادی و مردمی مانند شهید رئیسی برای ما بسیار سنگین و خسارت بار است. این روزها از بعد اعتقادي این شبهه، ذهن و ضمیر بسیاری از مردم را درگیر نموده که چرا باید رئیسی برود؟ او که تازه امیدها را تازه نموده و ظرفیتهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بین المللی را فعال کرده بود، چرا باید ناگهان این چنین در این بزنگاه از میان ما رخت ببندد؟ حکمت خدا در این جا چیست و چگونه توجیه می پذیرد؟
پاسخ این سوال را دیروز رهبر معظم انقلاب، به نیکی فرمودند که تجربه چند دهه اخیر انقلاب نشان داده که حوادث سهمگین منجر به رشد و فرصتها می شود.
آری ما چشمانی نزدیک بین داریم و افقی کوتاه را می نگریم و خداوند متعال در افقی بالاتر و وسیعتر، مصالح را می بیند و مقدر می نماید. لذا در قرآن شریف می فرماید :
فَعَسى أَن تَكرَهوا شَيئًا وَيَجعَلَ اللَّهُ فيهِ خَيرًا كَثيرًا (19 نساء)
با این توصیف این ما هستیم که باید با صبر و استعانت از باری تعالی راه او را تداوم بدهیم و کسی را جایگزین او نماییم که خط او را تداوم ببخشد و این وعده الهی است که ادامه مسیر را پیش بینی و تضمین کرده است :
استَعينوا بِاللَّهِ وَاصبِروا إِنَّ الأَرضَ لِلَّهِ يورِثُها مَن يَشاءُ مِن عِبادِهِ وَالعاقِبَةُ لِلمُتَّقينَ (128 اعراف)
رئیسی عزیز، در این سالیان تصویری جدید از ریاست جمهور ارائه نمود که کاملا برآمده از فرهنگ و تربیت انقلاب اسلامی بود. شهید رجایی در مدت کوتاه دو ماهه مسئولیتش، گامهایی در این جهت برداشت و لکن شهادتش مانع از تثبیت آن شد اما رئیسی، در طی این سه سال این رویکرد را تثبیت کرد.
خوشبختانه ریاست جمهور به سبک #شهید_خدمت، انتظارات مردم را از این جایگاه بسیار بالا برده و لا جرم هر کس که پس از او در این جایگاه قرار می گیرد، باید در تراز او و حتی بالاتر از آن باشد و خط #حکمرانی_الهی_مردمی را دنبال نماید.
رئیسی نشان داد که فرهنگ انقلاب بعد از حدود نیم قرن زنده است و زنده خواهد ماند و تجلیل بی نظیر مردم از #شهید_جمهور، گواه روشنی است بر بیعت مجدد مردم با همان ارزشهای انقلاب و تداوم آن.
لذا بدخواهان، پشیمانان از خط انقلاب و عافیت طلبان بدانند که این راه، بی بازگشت است:
وَلا تَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن كُنتُم مُؤمِنينَ ( 139 آل عمران)
#سید_محرومان
🆔@mjafari_ir