🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔸3. پرسش کردن:
در نهج البلاغه بعضی آداب برای پرسش کردن و سؤال کردن بیان شده است.
🔹3.1 سؤال برای فهمیدن و دانستن است نه برای امتحان کردن و دست انداختن. حضرت در حکمت ۳۲۰ در جواب کسی که سوال پیچیده ای را پرسید فرمودند: «برای فهمیدن بپرس نه برای آزار دادن زیرا نادان آموزش گیرنده همانند دانا است و دانای بیانصاف مانند نادان بهانهجویی است». یعنی شما که چیزی را میدانید برای چه چیزی برای دست انداختن سؤال میکنید.
🔹3.2 پرسش نکردن از چیزی که نیامده و اثری هم در دانش او ندارد. در حکمت ۳۶۴ می فرمایند: «از آنچه پدید نیامده است نپرسید زیرا آنچه پدید آمده برای سرگرمی تو کافی است».
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔻آداب پاسخ دادن:
پاسخ دادن هم آدابی دارد نمونه آن در نهج البلاغه بیان شده است.
1. اقناع و قانع کردن پرسش کننده است. حضرت در حکمت ۲۸۹ درباره یکی از دوستان قدیم خودشان می فرمایند: «گاهی که لب به سخن می گشود بر دیگر سخنوران برتری داشت و تشنگی پرسشگران را فرو می نشاند».
2. وقتی از انسان سؤال کردند و جواب را بلد نبود از گفتن نمی دانم خجالت نکشد. امیرالمؤمنین درحکمت ۸۲ میفرمایند: «اگر از کسی سوال کردند و نمیدانست شرم نکند و بگوید نمی دانم و کسی که شرم نکند در آنچه نمی داند، بیاموزد». یعنی اگر هم چیزی را بلد نیست خجالت نکشد برود بیاموزد اما اگر کسی چیزی را نمی داند ولی از گفتن نمیدانم هم پرهیز کرد حضرت در حکمت ۸۵ می فرمایند : «کسی که از گفتن نمی دانم رویگردان است به هلاکت و نابودی می رسد»
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
✅ سلسله مباحث مهدویت | مهدویت ۶
🔥 دلایل شروع جنگ در #سوریه
⁉️ سرنوشت نهایی #فتنه_شام
🚀 سوریه نقطه آغاز تحولات آخرالزمان
⚠️ داعش در روایات آخرالزمان و ظهور
👹 #سفیانی کیست و چه خواهد کرد؟
❌ محل دقیق درعا، #وادی_یابس؟!
🔥 همه چیز درباره #نبرد_قرقیسیا
💎 دیرالزور، شرق فرات و گنج بزرگ آن
🚨 حضور تمام قدرتها در خاک سوریه
اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💚
✅ #سلسله_مباحث_مهدویت ۶ (قسمت پنجم)
🔥 دلایل شروع جنگ در #سوریه
⁉️ سرنوشت نهایی #فتنه_شام
🚀 سوریه نقطه آغاز تحولات آخرالزمان
⚠️ داعش در روایات آخرالزمان و ظهور
👹 #سفیانی کیست و چه خواهد کرد؟
🔴 دیدبانی #جغرافیای_ظهور در #عصر_ظهور
🔥 حوادث فتنه شام و سوریه قبل از ظهور
1⃣ اختلاف رمحان: صف آرایی دو جبههی نظامی
✅ در قسمت قبلی در بررسی روایات مربوط به مراحل فتنه شام، در اولین مرحله درخصوص "اختلف الرمحان" یعنی اختلاف و نزاع دو #پرچم در سوریه قبل از ظهور صحبت کردیم. #اصهب به عنوان حاکم سوریه قبل از سفیانی و #ابقع به عنوان معارضین و دشمنان داخلی حکومت سوریه، دچار تنش و اختلاف شده که در ادامه، #سفیانی وارد نبرد شده و ابتدا ابقع و سپس اصهب را شکست میدهد. در ادامه، وقایع بعدی را خواهیم خواند.
2⃣ رجفۀ الشام: جنگ در شام قبل از ظهور
🔹 #رجفه در لغت عرب، قرآن و احادیث الزاما و همیشه به حادثه زمینی و زلزله اطلاق نمیشود، بلکه تنها #یکی_از_معانی رجفۀ، #زلزله است. اصل معنای رجفۀ، #اضطراب و #لرزش_شدید میباشد.
📚 الرجفة: الاضطرابالشدید (مفردات الفاظ القرآن راغب اصفهانی صفحه ۳۴۴) که اگر در زمین رخ دهد به معنای #زلزله است: رَجَفَت الأرض، تزلزلت (المحیطفیاللغۀ ابنعباد جلد ۷ صفحه ۸۹)؛ و اگر از آسمان رخ دهد همچون #صاعقه ای که در میقات بر قوم موسی فرود آمد (تفسیر الکشاف زمخشری جلد ۲ صفحه ۱۶۴) به معنای عذاب آسمانی خواهد بود: كل عذاب أنزل فأخذ قوما فهو رَجْفَة (العین فراهیدی جلد ۶ صفحه ۱۰۹)؛ همچنین رجفۀ به معنای #جنگ بر سر ملک و حکومت نیز میباشد: رَجَفَ القومُ إذا تَهَيَّؤُوا للحرب (لسانالعرب ابنمنظور جلد ۹ صفحه ۱۱۳) تناوُلُ بعضهم بعضاً بالعِصِيّ و السُّيُوف (معجممقایساللغۀ ابنفارس جلد ۱ صفحه ۴۲۸. لسانالعرب ابنمنظور جلد ۹ صفحه ۲۱) إذا تَقاتَلُوا عَلَى المُلْك (النهایۀ فی غریب الحدیث ابناثیر جلد ۱ صفحه ۲۴۱) و در منابع حدیثی اصیل و معتبر شیعی، رجفۀ در معنای جنگ نیز استعمال شده: فلمّا بلغ أهل الكوفة هلاك معاوية، أرجف أهل العراق بيزيد و قالوا نقاتل: هنگامیکه خبر هلاکت و مرگ معاویه به اهل کوفه رسید، اهل عراق اعلان قیام و جنگ بر علیه یزید کردند و گفتند: با یزید خواهیم جنگید. (وقعۀالطف ابومخنف صفحه ۸۹)
🔺 سه احتمال و سه تفسیر در معنای رجفۀ الشام یعنی: ۱- حادثه زمینی (زلزله)، ۲- حادثه آسمانی (حمله با سلاح مرگبار و قتل بیش از صد هزار نفر)، ۳- جنگ در منطقه شام محتمل است.
📛 از آنجا که اصل ماده رجفه به معنای اضطراب شدید میباشد، هر آنچه موجب این اضطراب شود در دایره معنایی این عبارت میگنجد؛ پس علاوه بر زلزله و صاعقه، سلاحهای زمینی یا آسمانی به کار رفته در جنگ که موجب اضطراب شدید شود نیز میتواند مراد باشد. از اینرو با رجوع به معنای گوهری واژه رجفه (اضطراب شدید)، دایره معنایی این واژه گسترش یافته و علاوه بر بلایای طبیعی، بلایای غیر طبیعی و ساخته بشر را نیز دربرمیگیرد.
💯 به کار رفتن عبارت رجفه بعد از عبارت اختلف الرمحان، نشانگر این است که #اختلف_الرمحان اشاره به مرحله اول درگیری و ایجاد اختلاف در منطقه شام است. و قرار گرفتن عبارت رجفه پس از آن میتواند اشاره به مرحله دوم و بیان وقوع جنگ باشد. درحقیقت این دو عبارت، اشاره به دو مرحله اختلاف و جنگ میباشند.
❌ با توجه به آنچه ذکر گردید، به قرینه اختلاف الرمحان (اختلاف دو نیزه)، معنای سوم ترجیح دارد. همچنین به دلیل ذکر قرینهای دیگر در ادامه حدیث، احتمال اول یعنی انطباق رجفۀ بر زلزله تضعیف میشود؛ زیرا از رجفۀ بالشام به #رحمت برای #مومنین و #عذاب برای #کافران توصیف شده (رَجْفَةٌ تَكُونُ بِالشَّامِ... يَجْعَلُهَا اللَّهُ رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنِينَ وَ عَذَاباً عَلَى الْكَافِرِين) درحالیکه در هنگام وقوع زلزله، فرقی بین مومن و کافر وجود ندارد و همهی انسانهای ساکن آن مناطق دچار زلزله میشوند.
❎ از اینرو، کاربرد رجفۀ در معنای جنگ و قتال، معنای دور از ذهن نیست و علاوه بر کتب لغت، در کتب اصیل و متقدم حدیثی شیعه نیز استفاده شده.
🔺 همچنین عدم ذکر عبارت "رجفۀ الارض بالشام" و اکتفا به #رجفۀ_بالشام گویای این واقعیت است که به قرینه اختلاف رمحان (اختلاف دو نیزه) میتوان به راحتی به معنای اراده شده رجفۀ الشام در این حدیث نیز پی برد. بدین معنا که اختلاف رمحان در منطقه شام، منجر به جنگ بین دو جبهه مقابل هم اصهب و ابقع (رایۀ الاصهب و رایۀ الابقع) خواهد شد که در نتیجه آن، انسانهای فراوانی نیز کشته خواهند شد.
✅ نتیجه اینکه رجفۀ الشام به #جنگ در منطقه #شام قبل از #ظهور تعبیر میشود.
❌ ادامه این بحث را در قسمت ششم سلسله #مباحث_مهدویت ۶ بخوانید
اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💚
به نام خدا
سلام بر شعبان و اعیادش،
سلام بر بزرگترین پاسداران اسلام امام حسین ع و عباسش،که به نام خجسته ی روز پاسدار نام گرفت به پاسداران ولایتمدار مخلص مبارک باد.
سلام بر سجاد و سجودش،
سلام بر نیمه شعبان و ظهور مولودش
🌺ماه شعبان، ماه رسول خدا مبارک🌺
🕊 تفسیر آیه ۲۷ سوره ابراهیم🕊
🍃 يُثَبِّتُ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الآخِرَةِ وَيُضِلُّ اللّهُ الظَّالِمِينَ وَيَفْعَلُ اللّهُ مَا يَشَاءُ 🍃
ترجمه :
🍃 خداوند در زندگى دنيا و در آخرت، اهل ايمان را با كلام (و عقيده ى حقّ و) ثابت، پايدار قرار مى دهد و خداوند ستمگران را (به حال خود رها كرده، توفيقشان راگرفته،) گمراه مى كند. و خداوند آنچه بخواهد (طبق عدل و حكمت خود) انجام مى دهد. 🍃
📌 پیام ها
🌿 امدادهاى الهى، وابسته به راهى است كه انسان انتخاب مى كند. «يثبّت اللَّه الذين آمنوا»
🌿 اگر يارى خداوند نباشد، انسان در برابر وسوسه ها و هوس ها و طاغوت ها از پا درمى آيد و سقوط مى كند. «يثبّت اللَّه الذين آمنوا»
🌿 اهل ايمان از نظر منطق، محكم و استوارند و در برابر مكتب هاى مادّى مى ايستند. «يثبّت اللَّه الذين آمنوا بالقول الثابت فى الحيوة الدّنيا»
🌿 انسان اگر ايمان آورد، خدا او را بيمه مى كند و اگر به درخت خبيثه و مكتب باطل دل دهد، خدا او را رها مى كند. «يثبّت اللَّه الذين امنوا... يضلّ اللَّه الظالمين»
🌿 پذيرش مكتب هاى باطل، ظلم به خود ومكتب است. «الظالمين»
🌿 قهر الهى به راهى وابسته است كه انسان انتخاب مى كند. «يُضل اللَّه الظالمين»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
🕊 تفسیر آیه ۲۸ و ۲۹ سوره ابراهیم 🕊
🍃 أَلَمْ تَرَ إِلَي الَّذِينَ بَدَّلُواْ نِعْمَةَ اللّهِ كُفْراً وَأَحَلُّواْ قَوْمَهُمْ دَارَ الْبَوَارِ (۲۸)🍃
🍃 جَهَنَّمَ يَصْلَوْنَهَا وَبِئْسَ الْقَرَارُ (۲۹)🍃
ترجمه :
🍃 آيا به كسانى كه نعمت خداوند را به كفر تبديل كردند و قوم خود را به سراى هلاكت در آوردند نگريستى؟ 🍃
🍃 (آنان) به دوزخ درآيند كه چه بد جايگاهى است.🍃
«بَوار» به معناى بى رونقى و كساد شديدى است كه به هلاكت كشيده شود.
⭕ كفّار و مشركان نعمت هاى بزرگ الهى را به كفر تبديل كردند:
الف: به جاى نعمت توحيد، شرك را برگزيدند.
ب: نعمت فطرت پاك را رها كردند و به تقليد از نياكان گمراه خود پرداختند.
ج: خرافات را بر وحى الهى ترجيح دادند.
د: در برابر نعمتِ رهبران آسمانى، ناسپاسى كردند و از طاغوت ها پيروى كردند. «بدّلوا نعمت اللَّه»
در روايات بسيار مى خوانيم:
امامان شيعه(عليهم السلام) فرمودند: «نحن واللَّه نعمة اللَّه التى انعم بها على عباده» به خدا سوگند نعمت هايى كه تبديل شدند، وجود ما بود. مردم ما را رها كردندو به سراغ رهبران ديگر رفتند. «بدّلوا نعمت اللَّه»
مشابه اين آيه در آيات ديگر نيز آمده است، مثلاً در آيه ۴۱ قصص مى فرمايد: «و جعلناهم ائمة يدعون الى النّار» و در آيه ۹۸ سوره كهف مى فرمايد: «يقدم قومه يوم القيامة فَأوردهم النّار»
📌 پیام ها
🌿 هرگونه تبديل، تغيير و تحريف نعمت ها و آيات الهى كفر است. «بدلوا...كفراً»
🌿 رهبران منحرف، مايه ى هلاكت و فساد جامعه مى شوند و مردم را به جهنّم مى فرستند. «واحلّوا قومهم دار البوار»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
🕊 تفسیر آیه ۳۰ سوره ابراهیم 🕊
🍃 وَجَعَلُواْ لِلّهِ أَندَاداً لِّيُضِلُّواْ عَن سَبِيلِهِ قُلْ تَمَتَّعُواْ فَإِنَّ مَصِيرَكُمْ إِلَي النَّارِ 🍃
ترجمه :
🍃 (رهبران فاسد) براى خداوند شريك هايى قرار دادند، تا مردم را از راه خدا گمراه نمايند. بگو: كامياب شويد كه قطعاً پايان كار شما آتش است. 🍃
بعضى در آفرينش جهان، براى خداوند شريك قايل اند، و بعضى در نعمت ها براى خدا شريك مى پندارند.
داشتنِ سلامتى و علم و قدرت و عزّت و مال را از هنر خود يا قدرت ها مى شمارند، اما بسيار زود درمى يابند كه به گمراهى رفتند.
📌 پیام ها
🌿 از بدترين انواع كفران نعمت، شريك قرار دادن براى خدا و گمراه كردن مردم است. «و جعلوا للَّه انداداً ليضلّوا»
🌿 گاهى سرچشمه ى شرك، طاغوت ها هستند. «و جعلوا للَّه انداداً ليضلّوا» و گاهى جاذبه ى بت ها عامل انحرافند. «واجنُبنى و بنّى ان نعبد الاصنام ربّ انهنّ اضللن كثيراً من النّاس»
🌿 خداوند افرادى را به حال خود رها مى كند.«قل تمتّعوا»
🌿 كافران در دنيا كاميابند، ولى آخرت ندارند. «تمتعوا فانّ مصيركم الى النّار»
🌿 هر رفاهى نشانه ى مهر نيست، شايد وسيله و مقدّمه ى قهر الهى باشد. «تمتّعوا»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
#خورشید_دوکوهہ
یوسف گمگشتہ باز
آمد؟!
نیامد حافظا !
تازه "کنعان" دِه به دِه دنبال
یوسف مے رود.
#جاویدالاثر_حاج_احمد_متوسلیان