🕊 تفسیر آیه ۸۴ سوره اسراء🕊
🍃 قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلَي شَاكِلَتِهِ فَرَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَنْ هُوَ أَهْدَي سَبِيلاً🍃
ترجمه :
🍃 بگو: هر كس بر ساختار و خُلق و خوى خويش عمل مى كند، پس پروردگارتان داناتر است به كسى كه به هدايت نزديك تر است.🍃
امام صادق(عليه السلام) در بحث از نيّت واينكه نيّت از عمل بهتر است، اين آيه را تلاوت فرمود.
«شاكله»، به معناى ساختار و بافت روحى انسان است كه در اثر وراثت و تربيت و فرهنگ اجتماعى براى انسان پيدا مى شود. بعضى «شاكله» را به معناى فطرت گرفته اند، در حالى كه فطرت ها يكدست و ثابت است و آنچه در انسان ها متفاوت است، انگيزه ها، خلق و خوى، عادات و بافت فكرى و خانوادگى افراد است و عمل هر كس هم در گرو آنهاست.
📌 پیام ها
🌿 رفتار انسان برگرفته از شخصيّت فكرى و روحى و اخلاقى اوست. «يعمل على شاكلته» (از كوزه همان برون تراود كه در اوست.)
🌿 چون رفتارها ريشه در حالات و عادات دارد، بايد از انگيزه ها و خوگرفتن هاى نابجا پرهيز كرد تا اعمال نابجا به صورت ملكه در نيايد.«كلّ يَعمل على شاكلته»
🌿 راههاى هدايت نيز درجات و سلسله مراتب دارد. «أهدى »
🌿 هر كس نيّت بهترى داشته باشد، به هدايت نزديك تر است. «أهدى سبيلاً»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
🕊 تفسیر آیه ۸۵ سوره اسراء 🕊
🍃 وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُم مِّن الْعِلْمِ إِلاَّ قَلِيلاً 🍃
ترجمه :
🍃 و از تو درباره ى روح مى پرسند. بگو: روح از امور پروردگارم (و مربوط به او) است و جز اندكى از دانش به شما نداده اند.🍃
كلمه ى «روح»، ۲۱ مرتبه در قرآن آمده و در موارد زير بكار رفته است:
✅ الف: روحى كه در كالبد انسان دميده شده است. «نُفِخ فيه من روحه»
✅ ب: وحى. «يُلقى الرّوح من أمره على مَن يشاء من عباده»
✅ ج: قرآن. «كذلك اَوحينا اليك روحاً من أمرنا»
✅ د: روح القدس. «ايّدناه بروح القدس»
✅ ه: بزرگ فرشتگان. «تنزّل الملائكة والروّح»
ولى به هر حال روح بشر، امرى پيچيده، ناشناخته و نفخه اى الهى و داراى بعد آسمانى است و تنها خداوند آن را مى شناسد.
امام باقر(عليه السلام)* كلمه ى «قليل» را به علم قليل تفسير نكردند، بلكه به معناى افراد قليل تفسير فرمودند. يعنى علم كامل، تنها به اندكى از مردم داده شده وتنها آنان به روح آگاهى دارند.
📌 پیام ها
🌿 پيامبران، مرجع پرسش هاى مردم بودند. «يسئلونك»
🌿 حقيقت روح، فوق فهم ودانش بشر وسرّى از اسرار الهى است. «من أمر ربّى»
🌿 تمام علوم بشرى، هديه ى الهى است. «اوتيتم»
🌿 دانش انسان، محدود و بسيار اندك است. «ما اوتيتم من العلم الاّ قليلاً»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
🕊 تفسیر آیه ۸۶ و ۸۷ سوره اسراء 🕊
🍃 وَلَئِن شِئْنَا لَنَذْهَبَنَّ بِالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ ثُمَّ لاَ تَجِدُ لَكَ بِهِ عَلَيْنَا وَكِيلاً (۸۶)🍃
🍃 *إِلاَّ رَحْمَةً مِّن رَّبِّكَ إِنَّ فَضْلَهُ كَانَ عَلَيْكَ كَبِيراً (۸۷) 🍃
ترجمه :
🍃 واگر بخواهيم، هر آينه آنچه را به تو وحى كرده ايم، (از يادت) مى بريم، سپس كسى را نمى يابى كه در برابر ما از تو دفاع كند. 🍃
🍃 جز رحمت از پروردگارت (مدافعى نخواهى يافت)، قطعاً فضل خداوند نسبت به تو بزرگ است.🍃
آيه ى ۸۶ ، حالت تهديدآميز نسبت به پيامبر دارد كه خداوند، همچنان كه عطا مى كند، اگر بخواهد بازپس مى گيرد. و آيه ى ۸۷، لحن تشويق آميزى دارد.
قرآن، وحى، نبوّت، خاتميّت وشفاعت، همه از تفضّلات الهى نسبت به پيامبر(صلى الله عليه وآله) بوده و از مقام ربوبيّت خدا سرچشمه مى گيرد و خداوند عطاهايش را از او بازپس نمى گيرد، هر چند دستش باز، قدرتش استوار و مى تواند همه را بازگيرد.
(نسبت به موارد ديگر نيز چنين است، همانگونه كه «خلقكم»، «يذهبكم». همانگونه كه «يعزّ»، «يذلّ»، همانگونه كه «يهدى»، «يضلّ»، همانگونه كه «احياكم»، «يميتكم»، همانگونه كه «ينصركم»، «يخذلكم». آرى، آفريدن و بردن، عزّت و ذلّت، هدايت و ضلالت، حيات و مرگ، يارى و خوارى تنها به دست اوست.)
📌 پیام ها
🌿 نعمت ها را از خداوند بدانيم و مغرور نشويم، زيرا بقا و زوال نعمت ها به اراده ى اوست. «لنذهبنّ بالّذى اوحينا»
🌿 هيچ كس در برابر قهر الهى نمى تواند نقشى داشته باشد. «ثمّ لاتجد»
🌿 نزول كتب آسمانى و وحى، از شئون ربوبيّت خداوند و در مسير تربيت انسان است. «الّذى اوحينا... الاّ رحمة من ربّك»
🌿 قرآن، فضل بزرگ الهى است. «اوحينا... كان فضله عليك كبيراً» چون خداوند بزرگ و والاست، لطف او نيز بزرگ، و فضل بزرگ او مخصوص پيامبر است.
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اشاره رهبرمعظم انقلاب به خرجهای ميلياردی در فضایمجازی برای هدفگرفتن جوانان
🔴 کتاب "آیات شیطانی" یکی بود، فضای مجازی یله و رها هزار برابر بدتر از آن است❗️
🔰 امام خمینی ره در مورد کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی، فرمودند:
" مسئلۀ کتاب آیات شیطانی کاری حساب شده برای زدن ریشۀ دین و دینداری و در رأس آن اسلام و روحانیت است "
📌صحیفه امام ره، جلد ۲۱، ص۲۷۷
⏪ امروز #فضای_مجازی یله و رهای موجود در جمهوری اسلامی به تنهایی بار هزاران جلد کتاب آیات شیطانی را به دوش می کشد.
⏪ در فضای مجازی یله و رهای ما هم هزاران برابر بدتر و در مقیاس بسیار وسیع تر، ریشه #دین و دینداری زده می شود، به مقدسات توهین و هجمه می شود، محتوای ضاله در اختیار مردم قرار می گیرد. مردم به سمت فساد جنسی و فحشاء کشیده می شوند و همه اینها برایشان عادی سازی می شود!
⏪ اگر در برابر یک کتاب آیات شیطانی آنگونه موضع گرفتیم و امام هم فتوای تاریخی ارتداد نویسنده آن را صادر و به همه مسلمانان ابلاغ کرد، در برابر چنین فضای ناپاکی که خودمان با دست خودمان اجازه توسعه غیر استاندارد آن را دادیم و به جان و روح مردم این کشور افتاد، چه باید بگوییم؟!
آیا وقت آن نرسیده که به استاندارد سازی فضای مجازی بپردازیم؟
🔴هشدار❗️❗️❗️
چرا رسانه های غربگرا با لایحه عفاف و حجاب مانند طرح فضای مجازی برخورد نکردند؟
بمباران رسانه ای، حجم تحریف و شبهه پراکنی رسانه های غربگرای داخلی و معاند خارجی و همچنین فعالیت های تخریبی این جریانات در شبکه های اجتماعی، در مورد طرح #فضای_مجازی مجلس (مشهور به صیانت) با نوع موضع گیری آنها در خصوص لایحه عفاف و #حجاب قابل مقایسه با یکدیگر نیست.
هم از بخش هایی از محتوای این لایحه که در رسانه های رسمی منتشر شده و هم از نوع مواجهه رسانه های غربگرا در این موضوع متوجه می شویم که این لایحه در نهایت به #نفع بی بندو بارهاست و معضل به وجود آمده در زمینه حجاب و عفاف را حل نمی کند. اتفاقاً در برخی موارد منجر به #عادی_شدن هنجارشکنی های قبلی می شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️غنینژادها مخالف ملی شدن صنعت نفت/ غربِ عزیز؛ بابت استقلالخواهی از شما معذرت میخواهیم!
👈🏻این صحبتهای موسی غنینژاد درباره ملی شدن صنعت نفت ایران را گوش کنید. غنینژاد عنوان میکند که بهتر بود شرکت نفت ایران و انگلیس باقی میماند و ایران با مذاکره سهم مناسبی از درآمد نفتی کشور را به دست میآورد.
▪️بله دقیقا دکتر غنینژاد درست میگوید، چه پیشنهادی جذابتر از اینکه ایران برای گرفتن اندک سهمی از حق و حقوق خود دست به دامان انگلیس شود، چه بسا با التماس بیشتر ارباب به ما ایرانیها مرحمت میکرد.
▪️در بخش دیگری نیز عنوان میکند که ملی شدن صنعت نفت با مدلی که اجرایی شد منجر به انزوای ایران در دنیا شد. ظاهرا ایران باید بابت این شیوه نادرست، از انگلیسیها و آمریکاییها معذرتخواهی کند که باعث ایجاد سوتفاهم شد.
▪️از دید غنینژادها هیچ وقت استعماگران غربی محکوم نیستند و این ما ایرانیان هستیم که با آنها بد رفتار کردهایم. این تفکرات همچنان در صنعت نفت ایران صاحب تریبون است، افرادی که در جلسات خصوصی خود ملی شدن صنعت نفت را اشتباه دانسته و همان قراردادهای امتیازی را بهتر و بدون دردسر میدانند.
✅ #تبیین سه کلید واژه عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی توسط #رهبر_انقلاب در دیدار وزیر و مدیران ارشد وزارت امور خارجه، سفرا و روسای نمایندگیهای #جمهوری_اسلامی_ایران در خارج از کشور:
🔹 در سیاست خارجی وقتی میگوییم #عزت، یعنی #نفی_دیپلماسی_التماسی. ما در طول این سالها داشتیم مواردی را که دیپلماسی ما، تعبیر درست در قبالش همین تعبیر «التماسی» است، #دیپلماسی_التماسی. ممکن است لحنمان هم التماسآمیز نبوده اما #باطن قضیه #التماس بوده
🔺 عزت یعنی نفی اینجور #دیپلماسی، نفی چشم دوختن به دست و زبانِ این و آن. این شخصیت پختهی سیاسی قدیمی فلان کشور اینجوری گفت، اینجوری قضاوت کرد، آن یکی اینجوری گفت، اینجوری اقدام میکنند. عزت یعنی ما چشممان و نگاهمان به این چیزها نباشد، تکیهمان به #اصول_خودمان باشد.
🔹 #حکمت یعنی در همهی تعاملهای دو جانبه و چند جانبه #خردمندانه عمل کنیم. اندیشیده عمل کنیم. #محاسبهشده عمل کنیم. از اظهار نظرهای دفعی و ارتجاعی و حسابنشده پرهیز کنیم.
🔺 حکمت یعنی هر کاری که میکنیم، #پشتوانه_فکری_و_عقلانی داشته باشد. اندیشیده باشد، محاسبهشده باشد.
🔹#مصلحت یعنی #شناختن_موارد_انعطاف. یک جاهایی باید انعطاف داشت. انعطاف منافات با اصول ندارد. #حفظ_اصول با امکان انعطاف با هم میسازند، میتوان یک جاهایی انعطاف به خرج داد.
🔺 بنده یک وقتی چند سال قبل از این گفتم: #نرمش_قهرمانانه؛ بد فهمیده شد، هم بعضیها در خارج بد فهمیدند، یک محاسبهی دیگر کردند، در داخل هم بعضی از خودیهایمان #بد_فهمیدند معنای این را. انعطاف یک جاهایی لازم است، بایستی انجام بگیرد. همان معنایی که ما در تقیه معنا کردیم (در بحث امامت، بنده مفصل راجع به تقیه صحبت کردم)
🔸 #تقیه یعنی وقتی شما در یک جایی دارید حرکت میکنید، به یک صخرهای میرسید که از آن عبور نمیتوانید، یک راهی پیدا کنید از کنار صخره و عبور کنید. #انعطاف یعنی این. معنایش این نیست که ما از ادامهی راه پرهیز کردیم و عقبنشینی کردیم، نه. به جنگ صخره نرفتیم، انعطاف پیدا کردیم، توانستیم #راه دیگری پیدا کنیم.
🔺قابل توجه فرهنگیان محترم شهرستان بابل 🔺
🔹 به اطلاع می رساند ، به مناسبت سالروز حماسه فتح خرمشهر و روز مقاومت ، آموزش و پرورش شهرستان بابل، در نظر دارد یک جلسه ضمن خدمت ۸ ساعته را با عنوان «سواد رسانهای» ویژه فرهنگیان برگزار کند.
🔺سخنران: محمد جوانی ،کارشناس ارشد MBA ، مدرس دروس رسانه در بیش از ۱۰۰ دانشگاه کشور و مسئول آموزش و پرورش قرارگاه جهادی یونس
🔺زمان: سهشنبه ۲ خرداد ، ساعت ۱۵
🔺مکان: سالن همایشهای مهندس پورنگ بابل
ـ┄┅┅┅❅❅💠❅❅┅┅┅┄ـ
🗓️ پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
🇮🇷 #ایران_قوی با علم و ایمان
☫ روابط عمومی آموزش و پرورش بابل
🆔 l :ایتا و شاد l
🆔 @APBABOL
🔴 #جوانان_با_غیرت
🔻 تضعیف غیرت و تعصب با چه هدفی؟
🔹 غربیها چندین دهه در بین ملتهای مسلمان کار کردند تا مفاهیم #غیرت و #تعصب را از اعتبار بیاندازند و این دو کلیدواژه را منفور کنند تا جاییکه مسلمانان شرم کنند از اینکه بگویند ما غیرت داریم، ما تعصب داریم.
🔸در واقع آن معنای منفی را غالب کردند. امروز بخشی از جامعه و قشر جوان ما تحت تاثیر همین تخریبها و القاها، از این کلیدواژهها فراریاند. گاهی خون امثال #شهید_حمیدرضا_الداغی، مجددً آن فرهنگ را احیا میکند که بدانیم اصل غیرت و مفهوم والای غیرت یعنی همین. یعنی حاضریم جانمان را بدهیم تا دختر دیگری-ولو بدپوشش- اسیر گرگها نشود! غیرت یعنی در برابر ظلم و زورگویی نباید بیتفاوت بود!
🔹حاضریم جانمان را بدهیم تا بیگانگان بر وطن و سرزمین و ناموس ما حاکم نشوند.
شریعتی میگوید اول این مفاهیم را لگدمال و بیاعتبار و منفور کردند، سپس توانستند ممالک اسلامی را استعمار و استثمار کنند. مردمانی که غیرتمند و متعصب نباشند، راحت تنفروشی و وطنفروشی میکنند؛ چوب حراج به ناموس و وطن و ارزشها میزنند.
🔸باید به میلیونها جوان از جنس شهید خلیلیها و #شهید_الداغی ها افتخار کرد؛ جوانان متدین و با غیرت و با شجاعت که بیرون یا بر سر مرزها ایستادهاند، یا در شهرها و یا در مراکز علمی و امنیتی مشغول به جهادند؛ یا در کف روستاها و حاشیهها مشغول محرومیت زدائیاند؛ جوانانی که هر جایی و در هر اداره و مرکزی، ظلم و فساد ببینند سکوت نمیکنند ولو به قیمت ترور معنوی و شخصیتی یا حذف فیزیکیشان باشد. هر جایی نیاز باشد حضور دارند؛ در سیل و زلزله و هر مشکلی، در خط مقدمند؛ جوانانی که هر کجا باشند با غیرت و تعصب کار میکنند.
🔹باید مفاهیم غیرت و تعصب و آن معنای درست و اصیل و عمیقشان را زنده کرد. کسی که تعصب ندارد، یعنی رگ عصب و حیات ندارد! یعنی بیاحساس و بیتفاوت است. نسبت به همه چیز بیتفاوت است! به خانواده، به همسایه، به شهر، به استان، به کشور، به بشریت و مستضعفان عالم!
گروه منتظران نور👇
https://eitaa.com/joinchat/3263234246C7611408153
May 11
┏━━━🌺🍃🌸🍃🌺━━━┓
تقدیم به محضر بانوی آب و آیینه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
┗━━━🌺🍃🌸🍃🌺━━━┛
از برکت قدوم تو #قم با صفا شدهست
آب و هوا و خاک درت، پربها شده ست
از برکت حضور شما آل عاشقی
هر شورهزار بستر شور و نوا شده ست
از خاطرات قم نشود پاک لحظهای
روزی که با نگاه تَرَت آشنا شدهست
معصومهای؛ رواق تو نور است و آینه
هر تیرهروی در حَرَمت روشنا شدهست
قلب شکسته را به دَمی بند میزنی
صد قفل بسته هم به دُمی از تو وا شدهست
مهر تو دست داد به هر جان مستمند
بی کِبر و بی ریا، حرم کِبریا شدهست
صحن عتیق و صحن جدیدت پر از مَلَک
ایوانت از حضور معطر، طلا شدهست
جوشید چشمه از دل سنگی امیدوار
نذری که کرد اسم تو بود و روا شدهست
دور حرم که حوزهی علمیه بیشمار...
در ما هزار حوزهی عشقت به پا شدهست
اذن زیارتت چه مبارک رسید و دل
در صحن باشکوه تو مرغی رها شدهست
ای ماهتاب! خواهر خورشید! یک نظر
حالا که خاطرم به رضایت، رضا شدهست
#صدیقه_محمدجانی
✨
🍃
🌸
🍂🌸🍃
🍃🍂🌸🍃
✨🍃🍂🌸🍂🌸🍃✨
37.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر انقلاب اسلامی در آخرین سخنرانی خود در جمع مسئولان وزاتخارجه عبارت تندی را در توصیف عملکرد دولت روحانی در عرصه سیاست خارجی به کار بردند؛ "دیپلماسی التماسی"
چرا ایشان چنین تعبیری را گفتند و مصادیقش در سالهای قبل چه بوده است؟ ظریف و روحانی چگونه آبروی کشور را به حراج گذاشتند که با گذشت دو سال از پایان دولت قبل، رهبر انقلاب همچنان با عتاب نسبت به آن دوره سخن می گویند؟
@BisimchiMedia