✅ #سلسله_مباحث_مهدویت ۶ (قسمت چهارم)
🔥 دلایل شروع جنگ در #سوریه
⁉️ سرنوشت نهایی #فتنه_شام
🚀 سوریه نقطه آغاز تحولات آخرالزمان
⚠️ داعش در روایات آخرالزمان و ظهور
👹 #سفیانی کیست و چه خواهد کرد؟
🔴 دیدبانی #جغرافیای_ظهور در #عصر_ظهور
🔥 حوادث فتنه شام و سوریه قبل از ظهور
1⃣ اختلاف رمحان: صف آرایی دو جبههی نظامی
✅ در قسمت قبلی در بررسی روایات مربوط به مراحل فتنه شام، در اولین مرحله درخصوص "اختلف الرمحان" یعنی اختلاف و نزاع دو #پرچم در سوریه قبل از ظهور صحبت کردیم. #اصهب به عنوان حاکم سوریه قبل از سفیانی و #ابقع به عنوان معارضین و دشمنان داخلی حکومت سوریه، دچار تنش و اختلاف شده که در ادامه، #سفیانی وارد نبرد شده و ابتدا ابقع و سپس اصهب را شکست میدهد. در ادامه، وقایع بعدی را خواهیم خواند.
2⃣ رجفۀ الشام: جنگ در شام قبل از ظهور
🔹 #رجفه در لغت عرب، قرآن و احادیث الزاما و همیشه به حادثه زمینی و زلزله اطلاق نمیشود، بلکه تنها #یکی_از_معانی رجفۀ، #زلزله است. اصل معنای رجفۀ، #اضطراب و #لرزش_شدید میباشد.
📚 الرجفة: الاضطرابالشدید (مفردات الفاظ القرآن راغب اصفهانی صفحه ۳۴۴) که اگر در زمین رخ دهد به معنای #زلزله است: رَجَفَت الأرض، تزلزلت (المحیطفیاللغۀ ابنعباد جلد ۷ صفحه ۸۹)؛ و اگر از آسمان رخ دهد همچون #صاعقه ای که در میقات بر قوم موسی فرود آمد (تفسیر الکشاف زمخشری جلد ۲ صفحه ۱۶۴) به معنای عذاب آسمانی خواهد بود: كل عذاب أنزل فأخذ قوما فهو رَجْفَة (العین فراهیدی جلد ۶ صفحه ۱۰۹)؛ همچنین رجفۀ به معنای #جنگ بر سر ملک و حکومت نیز میباشد: رَجَفَ القومُ إذا تَهَيَّؤُوا للحرب (لسانالعرب ابنمنظور جلد ۹ صفحه ۱۱۳) تناوُلُ بعضهم بعضاً بالعِصِيّ و السُّيُوف (معجممقایساللغۀ ابنفارس جلد ۱ صفحه ۴۲۸. لسانالعرب ابنمنظور جلد ۹ صفحه ۲۱) إذا تَقاتَلُوا عَلَى المُلْك (النهایۀ فی غریب الحدیث ابناثیر جلد ۱ صفحه ۲۴۱) و در منابع حدیثی اصیل و معتبر شیعی، رجفۀ در معنای جنگ نیز استعمال شده: فلمّا بلغ أهل الكوفة هلاك معاوية، أرجف أهل العراق بيزيد و قالوا نقاتل: هنگامیکه خبر هلاکت و مرگ معاویه به اهل کوفه رسید، اهل عراق اعلان قیام و جنگ بر علیه یزید کردند و گفتند: با یزید خواهیم جنگید. (وقعۀالطف ابومخنف صفحه ۸۹)
🔺 سه احتمال و سه تفسیر در معنای رجفۀ الشام یعنی: ۱- حادثه زمینی (زلزله)، ۲- حادثه آسمانی (حمله با سلاح مرگبار و قتل بیش از صد هزار نفر)، ۳- جنگ در منطقه شام محتمل است.
📛 از آنجا که اصل ماده رجفه به معنای اضطراب شدید میباشد، هر آنچه موجب این اضطراب شود در دایره معنایی این عبارت میگنجد؛ پس علاوه بر زلزله و صاعقه، سلاحهای زمینی یا آسمانی به کار رفته در جنگ که موجب اضطراب شدید شود نیز میتواند مراد باشد. از اینرو با رجوع به معنای گوهری واژه رجفه (اضطراب شدید)، دایره معنایی این واژه گسترش یافته و علاوه بر بلایای طبیعی، بلایای غیر طبیعی و ساخته بشر را نیز دربرمیگیرد.
💯 به کار رفتن عبارت رجفه بعد از عبارت اختلف الرمحان، نشانگر این است که #اختلف_الرمحان اشاره به مرحله اول درگیری و ایجاد اختلاف در منطقه شام است. و قرار گرفتن عبارت رجفه پس از آن میتواند اشاره به مرحله دوم و بیان وقوع جنگ باشد. درحقیقت این دو عبارت، اشاره به دو مرحله اختلاف و جنگ میباشند.
❌ با توجه به آنچه ذکر گردید، به قرینه اختلاف الرمحان (اختلاف دو نیزه)، معنای سوم ترجیح دارد. همچنین به دلیل ذکر قرینهای دیگر در ادامه حدیث، احتمال اول یعنی انطباق رجفۀ بر زلزله تضعیف میشود؛ زیرا از رجفۀ بالشام به #رحمت برای #مومنین و #عذاب برای #کافران توصیف شده (رَجْفَةٌ تَكُونُ بِالشَّامِ... يَجْعَلُهَا اللَّهُ رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنِينَ وَ عَذَاباً عَلَى الْكَافِرِين) درحالیکه در هنگام وقوع زلزله، فرقی بین مومن و کافر وجود ندارد و همهی انسانهای ساکن آن مناطق دچار زلزله میشوند.
❎ از اینرو، کاربرد رجفۀ در معنای جنگ و قتال، معنای دور از ذهن نیست و علاوه بر کتب لغت، در کتب اصیل و متقدم حدیثی شیعه نیز استفاده شده.
🔺 همچنین عدم ذکر عبارت "رجفۀ الارض بالشام" و اکتفا به #رجفۀ_بالشام گویای این واقعیت است که به قرینه اختلاف رمحان (اختلاف دو نیزه) میتوان به راحتی به معنای اراده شده رجفۀ الشام در این حدیث نیز پی برد. بدین معنا که اختلاف رمحان در منطقه شام، منجر به جنگ بین دو جبهه مقابل هم اصهب و ابقع (رایۀ الاصهب و رایۀ الابقع) خواهد شد که در نتیجه آن، انسانهای فراوانی نیز کشته خواهند شد.
✅ نتیجه اینکه رجفۀ الشام به #جنگ در منطقه #شام قبل از #ظهور تعبیر میشود.
❌ ادامه این بحث را در قسمت ششم سلسله #مباحث_مهدویت ۶ بخوانید.
اللهم عجل لولیک الفرج 💚
🕊 تفسیر آیه ۲۴ سوره ابراهیم 🕊
🍃 أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاء🍃
ترجمه :
🍃 آيا نديدى كه خداوند چگونه مثل زده؟ كلمة طيّبه (سخن وايمان) پاك همانند درختى پاك است كه ريشه اش ثابت و شاخه اش در آسمان است. 🍃
شجره ى طيّبه و درخت پاك آثارى دارد، مانند: رشد داشتن، پرميوه بودن، سايه دار و پايدار بودن، در همه وقت ثمر دادن.
انسان موحّد نيز هرگز راكد نيست و آثار ايمانش دائماً در گفتار و اعمالش آشكار است.
اعتقادش دايمى است نه موسمى و همواره ديگران را به ايمان و معروف دعوت مى كند.
در روايات و تفاسير از چند چيز به عنوان مصداق كلمه ى طيّبه ياد شده است:* توحيد، ايمان، عقايد صحيح، رهبران آسمانى و ياران آنان. آرى توحيد، اصل ثابتى است كه در فطرت و عمق جان مردم جاى دارد. «اصلها ثابت» و در تمام اعمال و گفتار و افكار انسان اثر مى گذارد. «فرعها فى السماء» و در همه وقت و در هر فراز و نشيبى مى توان از ميوه ى ايمان بهره مند شد.
درخت توحيد ريشه اى ثابت دارد. تهديدها و توطئه ها و نيش ها و نوش ها و طاغوت ها آن را از پاى درنمى آورند و اگر در روايات اين درخت به پيامبر و اهل بيت او (عليهم السلام) تفسير شده، به خاطر همين است كه دين محمّد (صلى الله عليه وآله) و راه اهل بيتش در برابر آن همه دشمن، رو به گسترش است و روزى جهانگير خواهد شد.
📌 پیام ها
🌿 در مثال هاى قرآن دقت كنيم. «اَلَم تَر»
🌿 عقيده حقّ، كلمه ى طيّبه اى است كه اصل آن در قلب مؤمن ثابت است. «اصلها ثابت» و از الطاف خداوند آن است كه مؤمنان را بر اين عقيده حفظ مى كند. «يثبّت اللَّه الّذين آمنوا بالقول الثّابت»
🌿 كلام حقّ، پايدار واستوار و پابرجاست. «كلمة طيبة... اصلها ثابت»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
🕊 تفسیر آیه ۲۵ سوره ابراهیم 🕊
🍃 تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَيَضْرِبُ اللّهُ الأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ🍃
ترجمه :
🍃 (شجرة طيّبة) با اذن پروردگارش، همواره ميوه مى دهد. و خداوند براى مردم مثل هايى مى زند، باشد كه به ياد آرند و پند گيرند. 🍃
جز خداوند و ايمان به او، همه چيز فانى است، «كلّ شى ء هالك الا وجهه» و چيزى كه فانى است نمى تواند براى هميشه ثمر دهد، ولى هر كارى كه رنگ خدايى دارد ابدى است، «ما عندكم ينفد و ما عنداللَّه باق» آرى، رنگ خدايى ثابت است و ساير رنگ ها از بين مى روند. «و من أحسن من اللَّه صبغة»
درخت ايمان همواره ثمر مى دهد و مومن در همه حال به ياد خدا و در پى انجام وظيفه است، در رفاه يا سختى، در خوشى يا ناخوشى، در فقر و غنى.
هنگام تهديد ستمگران، تا پاى جان مقاومت مى كند. «اِنّا الى ربّنا راغبون»
هنگام تبليغ، چشم داشتى به ديگران ندارد. «اِن أجرى الاّ على اللَّه»
هنگام خشم، براى رضاى او خود را نگاه مى دارد. «والكاظمين الغيظ»
هنگام ازدواج، بر او توكّل مى كند. «اِن يكونوا فقراء يغنهم اللَّه من فضله»
هنگام عبادت و اطاعت، قصد قربت دارد. «اِنّ صلاتى و نسكى و محياى و مماتى للَّه ربّ العالمين»
هنگام فقر، نزد اغنيا نمى رود واهل تملّق نيست. «ربّ انّى لما انزلت الىّ من خير فقير»
هنگام پيروزى يا شكست در جبهه ى نبرد، چون به وظيفه ى خود عمل كرده اند، خوشحال است. «اِحدى الحسنيين»
آرى! ايمان به خداوند متعال، همچون درختى است كه ميوه ى آن در هر لحظه، در دنيا و برزخ و قيامت انسان را كامياب مى كند. «تؤتى اُكُلها كلّ حين» ولى مال و مقام و فرزند و نعمت هاى ديگر، همچون درختى است كه تنها چند روز ميوه مى دهد، آن هم ميوه اى بسيار اندك. بگذريم كه گاهى همين مال و مقام و فرزند، هيچ ميوه اى ندارند و تنها وسيله ى شكنجه روحى انسان مى شوند. «انّما يريد اللَّه ليعذّبهم بها»
📌 پیام ها
🌿 درخت ايمان، همواره ثمر دارد ومومن پاييز وخزان ندارد. «اكلها كل حين»
🌿 تشبيه و تمثيل، شيوه اى قرآنى براى توجه و تذكر مردم. «لعلهم يتذكرون»
🕊️🍃🕊️🍃
🕊 تفسیر آیه ۲۶ سوره ابراهیم🕊
🍃 وَمَثلُ كَلِمَةٍ خَبِيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبِيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِن فَوْقِ الأَرْضِ مَا لَهَا مِن قَرَارٍ 🍃
ترجمه :
🍃 و مَثَل سخن (و اعتقاد) پليد همچون درختى پليد (بى ريشه) است كه از روى زمين برآمده و هيچ ثباتى ندارد. 🍃
كلمه ى «اجتثاث» به معناى قلع و قمع و كندن است.
عقايد وكلمات وانسان هاى آلوده و منحرف ، نه ريشه دارند ونه ميوه ونه گل ونه زيبايى وعطر، نه پايدارى نه سايه ونه رشد، *بلكه خارى بر سر راه ديگرانند.
📌 پیام ها
🌿 از شيوه هاى تعليم و تربيت، روش مقايسه است. «كلمة طيّبة... كلمة خبيثة»
🌿 شرك و هر چه كه دون اللَّه باشد، ثبات ودوام ندارد. «ما لها من قرار»
🌿 عقايد باطل همچون علف هاى هرز، ريشه اى در عمق زمين ندارد، زيرا پايه و مبناى درست ندارد. «اجتثت من فوق الارض»
🕊️🍃🕊️🍃🕊️
6.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
واقعیت ماجرای خیانت همسر ربع پهلوی برملا شد/ یاسمین و رضا پهلوی جدا شدند
#خانهیبیقرآن
💠 امام صادق عليه السلام فرمودند:
✨ خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید:
1⃣ بركتش كم شده،(دائم مشکل مالی دارند.)
2⃣ فرشتگان آن را ترك مى كنند(رحمت و فیض خاص خداوند به آن خانه نازل نمی شود.)
3⃣ شياطين در آن حضور مى يابند.
(نزاع و جدال در آن خانه زیاد است.)
🌹خواندن قرآن در خانه این سه گرفتاری را برطرف می کند.
📚 كافى، ج 2، ص 499، ح1
الهی! سپاسگزارم که اطرافم، آدمهای نیک قرار داده ای، آنها بذرهای اندیشه ام را بارور می کنند..
باز هم پای آدمهای خوب را در زندگی ام باز کن، کسانی که مرا به سمت درستی و حقیقت و الهامات خلاق هدایت کنند..
میخواهم همانی باشم، که تو میخواهی..
ای ناظر بر دم و بازدم ما، در ما بدم، به دم اهورائیت،
الهی هر لحظه شکرت..
خدایاسپاسگزارم🙏💚