🟣3. افزایش تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی
🔵در اواخر رژیم پهلوی حدود 558 مؤسسه درمانی با 57927 تخت در سطح كشور وجود داشت كه براساس جمعیت كشور آمار نامناسبی محسوب میشد. این در حالی است که در دهه چهارم انقلاب اسلامی، مراقبتهاي بهداشتي اوليه (PHC) با ارتقاي پوشش 100 % جمعيت شهري و بيش از 94 % جمعيت روستايي كشور همراه بوده است. در عین حال، ايجاد نظام شبكه بهداشتي- درماني به عنوان يك الگوي جهاني با بيش از 18هزار خانه بهداشت و 5 هزار مركز بهداشتي- درماني به وقوع پیوسته است. این مراقبتها از طریق ارتقاء تعداد مراکز درمانی و بیمارستانها به وجود آمده است و در همین راستا میتوان توزیع بیمارستان در استانهای مختلف و رعایت عدالت بهداشتی در تمامی نقاط کشور را مشاهده کرد.
🟢در حالی که در سال ۱۳۵۷، تنها ۳۷ درصد شهرهای کشور دارای بیمارستان بودند، این رقم هم اکنون به بیش از 94 درصد رسیده است. هم اکنون تعداد بیمارستانهای فعال کشور و تخت بیمارستانی ثابت به ترتیب ۹۱۰ و 148 هزار میباشد. در حالی که در سال ۱۳۵۷ این ارقام 556 و 56 هزار بوده است.
🟣4. رشد تعداد پزشکان و متخصصان حوزه سلامت
🔵در دوران پهلوی برای سراسر جمعیت 36 میلیونی ایران به وسعت تمام شهرهای کشور فقط تعداد محدودی پزشک وجود داشت و روستاهای کشور تنها با 1500 مرکز بهداشت درمانی روستایی بدون پزشک و متخصص رنج می برد. تعداد پزشكان موجود در كشور اعم از پزشك عمومی و متخصص رشتههای مختلف در سال 1357 حدود 14 هزار نفر بود، این در حالی است كه بخش قابل توجهی از این رقم هم شامل پزشكان خارجی و بیگانه میشد. با این حساب٬ باز هم به ازای هر ده هزار نفر حدود 3 /9 پزشك وجود داشت . براساس گزارش بانک جهانی، شاخص پزشک به جمعیت در دوره پس از پیروزی انقلاب ۶ برابر بهبود یافته است.
🟢کشور ایران در سال 56 با 33 میلیون جمعیت، نیازمند ورود پزشک خارجی از سایر کشورها بوده است، اما هم اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر و به تبع آن با نیازی بیشتر به پزشک، با رشد تعداد پزشکان در کشور مواجه است. همچنین در زمینه پزشک متخصص نیز از جمعیت 7000 نفر در سال 57 به جمعیت 72.792 پزشک متخصص در حال حاضر رسیدهایم و همچنین باید گفت که مردم بسیاری از کشورها به منظور درمان به کشورمان سفر میکنند تا تحت نظر پزشکان ایرانی به درمان خود بپردازند.
نامه جوانان بلژیکی خطاب به رهبر انقلاب اسلامی
🔹جمعی از جوانان بلژیکی در نامهای به حضرت آیتالله خامنهای، ضمن قدردانی صمیمانه از نامه چندی پیش ایشان در حمایت از تظاهرات همبستگی با مردم غزه در دانشگاههای آمریکا و اروپا، نوشتند: ما عمیقاً تحت تاثیر پیام دعوت شما به عدالتخواهی و جستجوی حقیقت و همچنین تعهد تزلزل ناپذیر شما به آرمان فلسطین و ستمدیدگان جهان قرار گرفتهایم.
🔹در نامه جوانان بلژیکی خطاب به رهبر انقلاب آمده است: تلاشهای خستگی ناپذیر شما برای درک متقابل،عدالت و همبستگی در پرداختن به چالشهای پیچیدهای که با آن رویرو هستیم از اهمیت اساسی برخوردار است و ما مصممم هستیم درک خود را نسبت به اسلام تعمیق بخشیم.
🔹در این نامه، حرکت دانشجویان اروپایی و آمریکایی برای حمایت از فلسطین، نشان دهنده اگاه شدن جوانان غربی نسبت به بیعدالتیها در جهان دانسته و تاکید شده است: مشتاقانه منتظر ادامه این تبادل پربار روحیه گفتگو و همکاری سازنده هستیم.
21.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رتبه ایران در صنایع با تکنولوژی بالا
❓شما حدس بزنید رتبه ایران در پزشکی، هوشمصنوعی، هستهای، داروسازی، هوافضا و نانو در جهان چند است؟
🟪دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزه بهداشت و سلامت
🟢رشد دانشگاههای علوم پزشکی
قبل از پیروزی انقلاب حدود ٧ دانشکده پزشکی در دانشگاهها ایجاد شده بود، اما در حال حاضر حدود پنجاه دانشگاه علوم پزشکی در سراسر کشور به فعالیت میپردازد. تعداد ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی از حدود ٦٠٠ نفر قبل از پیروزی انقلاب به حدود ٦ هزار نفر در سال افزایش یافت. سال 57، تعداد کل پزشکان دارای کارت نظام پزشکی حدود ١٧ هزار نفر بود، در حالی که طی سالهای گذشته، حدود140هزار پزشک در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تربیت شدهاند. در چهار دهه گذشته رشد برجسته تعداد دانشگاههاي علوم پزشـكي در كليه استانهاي كشور به ويژه اسـتانهـاي محـروم، افـزايش تعـداد دانش آموختگان گروههـاي علـوم پزشـكي بـه ويـژه زنـان و قوانين مربوط به حضور ايـن فـارغ التحـصيلان در منـاطق محروم از جمله موفقيتهاي بخش آموزش پزشكي است. تأسيس بيش از 50 دانشگاه علوم پزشكي، 350 مركز بهداشت شهرستان و 170 دانشكده رشتههاي مختلف علوم پزشكي در كشور تا سال 1392 به وقوع پیوسته است. همچنین تا سال 96 با توجه به افزایش پزشکان و دانشجویان پزشکی این تعداد در 60 دانشگاه علوم پزشکی درکشور مشغول به فعالیت هستند.